切換到寬版
  • 13679閱讀
  • 42回復

[原創]強化溫蒂分析 (有小更新26/9新增升lv片段  看看啦) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線oceanlaw

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-08-26
大家好! 我係第一次錄片同做分析,可能做得唔係幾好,但希望唔好串我,更可以俾D意見,,THX~ #?5 VsD8  
.6I%64m  
強化溫蒂                               溫蒂  @_uFX!;  
&0h=4i=6r  
簡介 : 四大尊者之一 , 擁有操控暴風的力量 , 當溫蒂領悟到更強的力量後就變成了強化溫蒂 . p(7c 33SyF  
(T2<!&0 @  
取得角色方法及配點 ,"C&v~  
L.Vq1RU\"  
溫蒂的配點唔太好的...因為佢加血1點先得4點,,,真係好少,, 6fQ*X~| p  
元力方面配點又唔係話好.....1點先得5點 tJG (*   
力氣加1點就有7點,,,呢方面又唔差,,都幾好,,,但力氣d點咁好都冇乜大作 hf[IEK  
攻防方面,,,攻就好d,,有1.4,,,,防較攻差d.,,,,但都有1點 X?_v+'G  
敏捷方面都幾唔錯...因為有1.6 P ]_Vz  
總括來講都唔算太好.....(以上都係我的意見....有咩講得唔好,,,,請多多見諒,,,也可提出你地d寶貴的意見^^) mlmnkgl ]  
我的配點在下....可能未係配得最好...請多多見諒.....也請多提出意見 1[# = ,  
iQ0&W0D]  
95% :AQLV  
異轉信物: 鏡心婆婆的項鏈  閃卡左下面↓(我用的那張^^) X &09  
=/f74s t  
信物取得方法:產品包,,, X-CARD ,,,,Yahoo !  三個方法都可以~ MSF Nw  
/^8t'Jjd,  
0Mq 6yu^  
異轉圖: (冇乜特別,,,最奇怪的是沒有聲音吧!~) @>Biyb  
@]yQJuXA&Z  
6vZt43"m?\  
頭像對比: (異轉後的頭像變細左好多= =) L7[X|zmy*x  
E'fX&[  
@)06\ h  
異轉前後大街上的對比: Q,O]x#  
s>V*=#L  
"%Lmgy:~  
異轉招式表;" (我齊左異轉後的三招喔~) 1gL8$.B?  
vatx+)  
第三招係風神之咒,,,唔好誤會,,,佢自已本身都已經死圖...(點會咁嫁!!!!!-....-''好唔公平... ) lTd+{TF.  
CVi<~7Am\  
79y'Ja+`j  
強化溫蒂 的普攻: ) +*@AM E  
8g&uE*7N  
普攻時拳頭會有綠光,,只有1hit~~ ~V|KT}H  
p$&_fzb  
連攻: oF` -cyj"  
 8APTk  
連攻有5hits @.@  可全中的....幾型下嫁~~ Lp~ c  
Y&~5k;>'_  
跳攻: V}p*HB@:  
C[^a/P`i  
我睇唔清楚佢做緊乜= =  跳攻.... ?T~3B]R  
FP0<-9DO  
滾地:  ; \Y-  
$K;_Wf  
同異轉前冇乜大分別....只是角色的衣著變了/// x Xl$Mp7  
g(M(Hn7  
衝攻:  \q|e8k4p  
p3i qW,[@  
向斜上出一個風的物體-.-''  幾好...可以打人打倒 ;o &_:]S  
>f3k3XWRT  
武器攻擊: CAcOWwDm  
AJdlqbd'+  
一般般.....冇特別~ 鳳凰大劍@@ 8'>.#vyMGv  
eo-XqiJ,]  
拎武器: "Vs Nyy  
|J @|  
冇咩特別...唔作咁多介紹 ]g>T9,)l  
_AA`R`p;  
拎輕野: bi,rMgW  
c'>8pd  
c1=;W$T(s  
拎重野: a .B\=3xn  
m^(E:6T  
同拎輕野有分別的....請細心留意.... (矮了)-.-'' -uS7~Ww.a  
'b d=,QW  
防: hwG||;&/H  
xX[{E x   
用手臂擋?!  擋到嗎??手臂咁幼.....但實驗證明係得既= =下面...↓ uT@8 _9  
Xb8:*Y1'  
Q|zE@nLS  
勝利: ]*t*/j;N  
c'm-XL_La  
轉暈了..... 9e|{z9z[l  
7zi^{]  
落敗: D z]}@Z*jK  
C[HE4xF6  
嗚嗚嗚...慘.... H>Iet}/c   
w 96j,rEC  
天使: INeWi=1  
oC;l5v<  
很善良喔~~^^ UwzE'#Q-  
X_EC:GU  
up lv: =[43y%   
FeincZ!M  
NG了好幾次...- -很辛苦呢- -
[ 此帖被oceanlaw在2008-09-26 22:24重新編輯 ]
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2008-08-26
異轉招式: 8rNxd=!  
IT33E%G  
旋風散 FKm2slzb  
'(>N gd[  
@h8~xs~DG  
lv &wp@  
解說: &bx,6dX  
       強化溫蒂首先札實馬步,然後舉高雙手,拍埋雙腳 (搜身?!) , 然後就出現了六個小旋風o係自己四周. 9 9-\cQv  
9K(b Z {  
優點: Q :|E  
        1)收手快 h*%1Jkxu  
        2)有浮空的效果 k_ `S[  
        3)可用呢招拖延時間,,,自已可飲藥水.... 50`r}s}  
        4)可用黎格招,,,,格招幾強,,,,看看下面↓ y +vcBuX  
\ bE~iz3b9  
        仲可格到好多招...如:滅絕死光等 svgi!=  
a]ey..m  
缺點: T^>cT"ux_  
       1)出手較收手慢,,但都ok #2=30   
       2)低攻....(個招1lv,,,我1700攻)扣迪下1/3血 nTlrG6  
       3)唔多可屈2下......試範↓ /UAj]U  
^jA^~h3(W  
mL+ps x+  
旋風散的實用性(5為最高): `8Ix&d3F  
打關: @@&;gWr;  
   vs: t|_g O! w8  
 升lv: ?2c:|FD  
格招: $5O&[/L  
LYv2ll`XP  
破解方法: kXRD_B5&  
                1)用遠攻,,, l6O(+*6Us  
                2)唔好接近強化溫蒂 #=m5*}=  
hNfL /^w  
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- n$iz   
;pq4El_  
絕地龍捲 (Zkt2[E`  
Yr@@ty  
}wKU=Vm  
kY&j~R[C  
上圖只出了一下,,,,並沒有連按跳鍵 :l{-UkbB  
解說: 5j %jhby?  
      強化溫蒂首先札實馬步,然後往上跳,之後展開雙手,同時下方便會出現一個旋風 s3S73fNOk  
)VrHP9fu  
優點: -K4RQ{=>UZ  
        1)收手同出手都ok快 " 8v  
        2)可連出及可左右移動 ='azVw%_  
        3)可格招及避過地面攻擊 ZN/")  
        4)可屈牆....(vs唔好屈...會俾人話....打關屈返個夠....) g}7%3D  
        5)格招強 QG ia(  
#4?3OU#  
絕地龍捲的格招及避過攻擊↓試範 K[Kc'6G  
MI 3_<[  
&nn":  
屈牆↓試範  (隻com 167lv    絕地龍捲屈到12hits~) $TiAJ}:  
,P]{*uqGiB  
4`B:Mq&j  
唔屈牆,,,但都係屈= =  *{Vyt5  
A,@"(3  
HH+XEMP/g  
格招: r\?*?sL  
iuRXeiG8  
M_DkjuR  
缺點: q_)DY f7V}  
        1)唔可上下移動... 8[ V!e[  
        2)收手好容易被破 8cl!8gfv  
3dfSu'  
絕地龍捲的實用性(5為最高): YjT #^AH  
打關: |RdSrVB  
     vs: 2*N# %ZUX  
  升lv: '=xl}v  
格招: w1Kyd?~%]  
~j_H2+!  
破解方法: z;)% i f6  
               1)係收手個時偷襲佢,,,, ,;g:qe3D$  
               2)唔好接近強化溫蒂 b $!l* r  
Oi RqqD  
被偷襲試範= =:↓ i "xq SLf=  
0td;Ag  
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- uM$=v]e^ 4  
W\/0&H\i  
風神之咒 .x&>H  
dpS  
%"tf`,d~3  
gxiJ`. D=  
2]l*{l^ Bl  
解說: N|; cG[W  
      強化溫蒂首先札實馬步,然後往上跳(都跳得幾高下),然後交叉雙手拍埋雙腳同時身體半透明,這時強化溫蒂會在一個大旋風中,之後身體和大旋風會消失,約半秒後,在前方出現(個身體半透明),強化溫蒂又會在一個大旋風中,打開雙手拍埋雙腳,最後落地.....= =我都有d亂 .,4&/cd  
SJfsFi?n  
優點: Al?XJ C B@  
        1)可用來格招...可跳到很高 #frhO;6  
        2)可避過攻擊 /地面攻擊 ?k-IS5G  
        3)出手幾快 =KMck=#B  
        4)可左右移動 .(krB% N  
U]d+iz??b  
左右移動↓ Z|.z~53;  
6 BMn7m?  
am=56J$ig  
缺點: B dSTB"  
        1)唔可上下移動... p<YO3@B+  
        2)收手慢 tSjK=1"}  
        3)收手好容易被破 & b%6pVj  
        4)難中哂兩下,,難命中 ,b/0_Q  
>2ct1_  
風神之咒的實用性(5為最高): DWDe5$^{  
打關: Zn/1uWO  
     vs: (NP=5lLH  
  升lv: GIp?}tM  
格招: n D?XP<9UU  
hd900LA}  
破解方法: p"ZPv~("V  
               1)係收手個時偷襲佢,,,, {.ph)8  
               2)唔好接近強化溫蒂 4o_1F).\D  
~96"^%D  
被偷襲試範= =:↓ D:f#  
HHdc[pJ0D  
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ]l4\/E W6  
?r/7:  
強化溫蒂連招: lD(d9GVm{z  
-旋風散+風神之咒 X6PfOep  
j \SDw  
希望大家都可幫下手唸點連招~~謝 /H)l\m +  
3' ^ON  
總結: u931^~Ci  
強化溫蒂係一個格招都幾強,但d招唔太高攻的人物.升lv的時候最好就唔好異轉,因為異轉前的招式較高攻同好用.vs個時最好唔好狂屈招,唔係會俾人話.仲有如果vs最好就係異轉前用天降甘露,,增加自身敏捷度..可更加靈活.. i''dY!2  
0]T ;{  
鳴謝:ibbs中的 dickdick的炎冰聖◎鬥魂 iS{)Tll}&  
         ibbs中的 dickdick的→神之魂←米兒 1oC/W?l^  
         ibbs中的 dickdick的冰之雪地女神 0-QkRr_ I  
         ibbs中的 薯仔片   的-邪魔.滅世- uzsR*x%s-  
         ibbs中的 薯仔片   的核子§轟擊手
s;A]GJ  
q.*qZ\;K  

[ 此帖被oceanlaw在2008-09-10 21:03重新編輯 ]
1條評分
離線魔法王子
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2008-08-26
加油, 我十卜 B]jh$@  
m^`X|xK-  
做得都幾詳細!!
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2008-08-26
引用第2樓魔法王子於2008-08-26 18:10發表的  : -5.>9+W8I  
加油, 我十卜
做得都幾詳細!!
m|p}Jf!  
}V`Fz',lZ  
謝謝喔... T%Z`:mf  
我會做到最好的^^ ~]N% {;F}  
剛剛又更新了.....
離線絕望吧
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2008-08-26
咁就20%啦?
離線tomkwok12

發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-08-26
引用第4樓絕望吧於2008-08-26 18:28發表的  : !SVW}Q=5#  
咁就20%啦?
ZN^9w"A  
頂多10%
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-08-26
引用第5樓tomkwok12於2008-08-26 18:47發表的  :
頂多10%
Wu%;{y~#}  
咁都得...唔好咁串好wo B7va#'ne4{  
我第一次做分析的.... PE+N5n2Tl  
點知咁多wor...
[ 此帖被oceanlaw在2008-08-28 00:01重新編輯 ]
離線tommychow321
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-08-26
引用第6樓oceanlaw於2008-08-26 19:23發表的  :
咁都得...唔好咁串好wo.... V<P@hAAr  
我第一次做分析的.... qDOx5.d  
點知咁多wor...
i7:j(W^I8  
你唔好以為第一次做分析就大哂.... Pqx=j_st  
你都要衡量番
悟地除了力量外 還有戰術↓!!
離線薯仔片

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-08-26
@@做得幾好喎~~我都上左鏡~~(做咩cut左我講"我係路人丙"個句 )期待你既更新...(我下次拿個路人丁同你做分析@o@~),重有最後最好加句"藍藍路!!"

樓主留言:

謝謝喔~ x$?{)EY  
我做完會加句"藍藍路!!"的^^

離線何軒軒
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-08-26
加油!不過招冇片

樓主留言:

招冇片?? |*e >hk  
唔太明白你講咩....不過都謝謝喔

離線tomkwok12

發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-08-27
引用第6樓oceanlaw於2008-08-26 19:23發表的  :
咁都得...唔好咁串好wo.... O)kC[ e4  
我第一次做分析的.... #-+!t<\  
點知咁多wor...
/q ;MihK  
我冇串你.你d分析咁小..你去睇下BON果d分析就知
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-08-27
引用第10樓tomkwok12於2008-08-27 00:55發表的  :
我冇串你.你d分析咁小..你去睇下BON果d分析就知
zC\ pd#  
>t<FG2  
好的好的...我會去睇的 Ig-9Y;hdmn  
謝謝你的提議
離線kaisanglo
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-08-27
我想話 ]rO`e N[~U  
第1招旋風屈牆就可以連打人 Xm8 1axyf  
唔係教人屈招 q g?q|W  
只是睇了一個好識用風尊的人 6.kX~$K  
放左條影片上黎個位教我
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-08-27
引用第12樓kaisanglo於2008-08-27 14:59發表的  : 9JV(}v5[  
我想話 x48Y#"'  
第1招旋風屈牆就可以連打人 L:"i,K#P  
唔係教人屈招 Fy3&Emu  
只是睇了一個好識用風尊的人 |#q5#@,  
放左條影片上黎個位教我
J)vP<.3:  
第一招??旋風散?? -g(&5._,ZW  
有影片嗎??我想看看....謝
離線dickdick
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-08-28
加油!!!支持你=]...做得不錯的說^^

樓主留言:

謝謝喔~~ gq~>S1  
我會更加努力的了~~ "vQ$RW -  
有更新喔...看了嗎?

[ 此帖被dickdick在2008-08-28 19:07重新編輯 ]
離線薯仔片

發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-08-28
幾時更新完~好想睇 ......
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-08-28
引用第15樓薯仔片於2008-08-28 18:54發表的  : .w=( G  
幾時更新完~好想睇 [表情] ......
HnU; N S3J  
又有更新了.... W FVx7  
有很多格招的片段....看了嗎? vW,dJ[N6jm  
我想整個分析應該好快會完成
離線絕望吧
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2008-08-28
好小字
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2008-08-29
引用第17樓絕望吧於2008-08-28 23:09發表的  : +vOlA#t%Z  
好小字
|iN!V3#S  
對嗎?好的好的... k"_i7  
我會改善下...多加字^^ :lj1[q:Y>  
謝謝你提出意見呢~
離線billyzhang1
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2008-08-29
做得詳細,gd
快速回復
限100 字節