切換到寬版
  • 3315閱讀
  • 33回復

沙度(自創人物)終於搞掂lu........ [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線monica_fanz

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2006-06-27
— 本帖被 牙奇 執行鎖定操作(2007-07-06) —
土尊者沙度,擁有操控大地ge力量,係地尊者蓋亞ge細佬,響一次戰爭(七聖尊外傳上)入面同gaia失散左,比bat洗腦而變成knight,gaia響上帝之手搵番佢,幫佢爆甲,之後sin變番沙度,同埋恢復記憶,現為元武會尊者之一。 p}gA8 o  
3jJV5J'"  
角色起初能力: Gkfzb>_V]  
能力 能力值 每加1點的效果 ~/aCzx~  
HP   900   8 Ujvm|ml  
MP   700   7 :cXN Fu\C  
SP   500   5 MuzQ z.C  
STR 17   1.7 7AGUi+!ICl  
DEF 10   1 w EI? 9  
AGI 13     1.2 bv hV  
第一招:  !e |Bi{  
|<oqT+?i  
瘋狂回力斧 t&5Ne ?  
MP:100 ?-`&YfF  
學點:50 HP<a'|r  
點學:開創角色時 KX cRm)  
出招方法:d>a *nHMQ/uf  
效果:沒有 152s<lu1Z  
攻擊力:兩次都中:2000 中一次:1000 lm&^`Bn)  
佢會飛一個斧頭出黎,個斧頭直飛,去到最後尾,再飛番番黎,兩次都打到人 gy|o#&e]%  
第二招: s)-bOZi  
".( G,TW  
岩石飛擊 0xCe6{86  
MP:150 tr/.pw6  
學點:100 DOkuT/+  
點學:開創角色時 v6L]3O1  
出招方法:d^a w6mYLK%  
效果:石化 @/$i -?E  
攻擊力:一舊石500 JHZjf7g$k  
佢會用手指召換一d石頭黎打人,一下3舊石,按多一次a多一舊石,用多50MP Sz1J4$5  
第三招: ~Ij/vyB_  
4sH?8 5=j  
裂地岩 <KCyXU*  
MP:400 }jWg&<5+z  
學點:155 M5_ t#[ [  
點學:打贏富士湖畔 i=P}i8,^ =  
出招方法:d>j P&tw!B  
效果:石化 *a{WJbau]  
攻擊力:斬中:4000 掂到裂痕:1500 tBl (E  
佢會好似大地斬咁,用個斧頭斬向地下,有大猩猩o個d裂痕,比人斬中同掂到裂痕都石化 itiSZL,  
第四招: |_+l D|'  
:1gpbfW  
沙龍捲 P (Y\l  
MP:450 e6{E(=R[M  
學點:200 H`q[!5~8  
點學:抽LFO對戰咭 1Id"|/b%$  
出招方法:d^j -G_3B(]`  
效果:石化 = 9p3^:S  
中晒6000 4_'BoU4  
同鑽風一樣,除左效果 m&(qr5>b  
點ar?畫duck好嗎? pbWjTI$  
我用相機影ga......所以可能唔係大清楚.....一口一
[ 此貼被ktw357901在2006-06-28 14:50重新編輯 ]
1條評分
離線~南嵐~
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2006-06-27
個名抄電視的嗎=.=? }&6:0l$4!  
%AWc`D  
(不錯,+分!!!)
剛9歲時,我偶然遇上「童話」,雖然「童話」很美,但老天卻要我遇上「LFO」,在選擇時,我很迷網,突然,「搞鬼」衝出來,幫我解決了這件事-選擇「搞鬼」,但「搞鬼」太邪門了,所以我離開了「搞鬼」,「吞食天地」把我從迷網中找回我自己,但發現我和「吞食天地」合不來,所以只好告別網路世界。
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2006-06-27
Re:自創人物~^^
引用第1樓~南嵐~2006-06-27 18:27發表的“”: tB(~:"|8  
個名抄電視的嗎=.=?
(不錯,+分!!!)
Y ZuA"l Y  
緊係唔係la.........saturn係土星咁解,我咪將佢叫做沙度lor.....不過都多謝你讚我~~thx~~ wg\ p&avvb  
p.s.我用土星係because佢係土尊者,人物招同介紹打緊ga la....
1條評分
離線~南嵐~
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2006-06-27
Re:Re:自創人物~^^
引用第2樓ktw3579012006-06-27 18:33發表的“Re:自創人物~^^”:
緊係唔係la.........saturn係土星咁解,我咪將佢叫做沙度lor.....不過都多謝你讚我~~thx~~ +"k?G  
p.s.我用土星係because佢係土尊者,人物招同介紹打緊ga la....
Y| ch ;  
似生番獵人多d=0=
剛9歲時,我偶然遇上「童話」,雖然「童話」很美,但老天卻要我遇上「LFO」,在選擇時,我很迷網,突然,「搞鬼」衝出來,幫我解決了這件事-選擇「搞鬼」,但「搞鬼」太邪門了,所以我離開了「搞鬼」,「吞食天地」把我從迷網中找回我自己,但發現我和「吞食天地」合不來,所以只好告別網路世界。
離線bbqonqq
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2006-06-27
畫得比我好

兩大神獸宿命之對決
離線~南嵐~
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2006-06-27
引用第4樓bbqonqq2006-06-27 21:16發表的“”: \[^! ys  
畫得比我好
P+OS  
理所當然的說=0="你個幅...
離線=小丹=
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2006-07-14
個人唔係幾好wo
離線~南嵐~
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2006-07-14
何時增加的=3="~睇完神俠先加分啦~
離線philipwong29
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2006-07-14
真係唔錯呀.....
係咁up deep,55lv啦...
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2006-07-15
hehe~我又畫la~ .SER,],P  
人物介紹: gD4vV'|  
Lucy-露絲 6L$KMYHE  
元武會的一員,因幼時擁有強大元力,被家人認成怪胎,趕走了她,蓋亞收留了她並收她為徒弟,現正在上帝之手跟蓋亞當間諜,她用的武器是鍊子球和血滴子。 5rdB>8W  
角色起初能力 CE c(2q+%i  
能力 能力值 每加1點的效果 ]77f`<q<}!  
HP   600   5 rqqd} kA  
MP   1000 7 Bdb}4X rL  
SP   500   6.5 iRlZWgj4^  
STR 17   1.4 [xr^t1  
DEF 10   1 L/C~l3  
AGI 8     0.9 NjOUe?BQ  
R]&Csr#~  
p.s.招我遲d sin畫~
離線可樂
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2006-07-16
超勁@@"我鐘意…=.=但係個名真係好似某彈豬人入面既女主角名=.=" PDuBf&/e  
= =仲有如果係金甲佬既爆甲人…咁星仔應該打唔贏果d金甲佬= =因為佢識出e d招=.=" |. 0~'  
_O uNX.yrG  
而且= =沙度爆甲之後應該識出: K3[+L`pz  
沙度金波=.=" ~h ;   
回旋斬(沙度版)=.=" U{M3QOF  
沙度護體=.=" @=dv[P" jn  
沙度乍現等等既招=.="
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2006-07-16
引用第10樓可樂2006-07-16 09:55發表的“”: eQu(3sYb  
超勁@@"我鐘意…=.=但係個名真係好似某彈豬人入面既女主角名=.=" hoqZb<:  
= =仲有如果係金甲佬既爆甲人…咁星仔應該打唔贏果d金甲佬= =因為佢識出e d招=.="
而且= =沙度爆甲之後應該識出: 4i)5=H  
沙度金波=.=" zH}3J}  
.......
5buW\_G)  
唏~如果係咁咪冇曬創意? D~ Y6%9  
不過多謝你ge意見.....
離線可樂
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2006-07-16
引用第11樓ktw3579012006-07-16 10:44發表的“”:
唏~如果係咁咪冇曬創意? fOH bgnL>  
不過多謝你ge意見.....
?IHt T3'Rt  
唔變金甲人可以變期他人架姐=.="可以變銀甲人,銅甲人…鐵甲人orz…錫甲人=.=" [email protected]Hl  
p.s=.="沙度勁既話就唔會比比提仔洗腦= ="
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2006-07-16
引用第12樓可樂2006-07-16 10:50發表的“”:
唔變金甲人可以變期他人架姐=.="可以變銀甲人,銅甲人…鐵甲人orz…錫甲人=.=" *HR pbe2  
p.s=.="沙度勁既話就唔會比比提仔洗腦= ="
o{,I O!q  
乜lfo有ga咩?= =" 1]Xx {j<  
p.s.細個係廢d ga la.....
離線星仔之雨
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2006-07-16
唔錯d圖 Qz[^J  
離線可樂
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2006-07-16
引用第13樓ktw3579012006-07-16 10:54發表的“”:
乜lfo有ga咩?= =" ni2#20L  
p.s.細個係廢d ga la.....
T>asH  
= =講姐麻…整個神秘的金甲人好唔好= =話明創作…比d創意XD .1[.f}g$J  
咁廢點做尊者=.="
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2006-07-16
引用第15樓可樂2006-07-16 21:02發表的“”:
= =講姐麻…整個神秘的金甲人好唔好= =話明創作…比d創意XD SvSO?H!-  
咁廢點做尊者=.="
M3-lL;!n  
話明比d創意la...咁dim可以用"沙度金波"呢d咁抄lfo ge skill呢.............
離線死神哥哥
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2006-07-17
引用第0樓ktw3579012006-06-27 18:20發表的“沙度(自創人物)終於搞掂lu........”: YxM\qy {Vr  
土尊者沙度,擁有操控大地ge力量,係地尊者蓋亞ge細佬,響一次戰爭(七聖尊外傳上)入面同gaia失散左,比bat洗腦而變成knight,gaia響上帝之手搵番佢,幫佢爆甲,之後sin變番沙度,同埋恢復記憶,現為元武會尊者之一。 W\>O$IX^e  
Dh`&B   
角色起初能力: _5 SvZ;4  
能力 能力值 每加1點的效果 7310'wc  
HP   900   8 E9\"@wu[d  
.......
GbO j% a  
瘋狂回力斧個招沙度係咪楂住扎掃把?
離線cc15648
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2006-07-17
wo............ok!...................
離線可樂
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2006-07-17
引用第16樓ktw3579012006-07-16 21:18發表的“”:
話明比d創意la...咁dim可以用"沙度金波"呢d咁抄lfo ge skill呢.............
k+{~#@  
-.-因為要保留金甲佬既特色囉@@"就好似迪雲轉新生點解要叫新生迪雲咁冇創意= = fwt+$`n  
又好似點解迪雲大絕昇龍霸,又要超又要真…點解唔比d創意=.= ?jMM@O`Nu  
因為要保留昇龍霸既特色:)