切換到寬版
  • 1764閱讀
  • 35回復

[討論]韓國人民對中國地震幸災樂禍 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線人仔
發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2008-05-16
佢地真係好無品呀~
諗下佢地咁樣時,比人咁樣話,佢地會點?
http://ibbs.hk/?u=23164
被無視中
離線bruce_ice
發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2008-05-16
好想打他們
http://ibbs.hk/?u=16692
↑↑↑↑送迪倫1set  
╭╮
│└╮
└─╯
離線polim1522000
發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2008-05-16
好想嘔佢地(-.-

離線殘影之歌

發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2008-05-16
樓上請冷靜,大家有冇諗過原先po文既人既心態?
佢係咪貪我地唔識韓文而利用我地去挑撥離間?
我地到底係咪俾佢利用?
你真係相信佢地翻譯既係真既?
你係咪真係睇得明佢地講緊乜?
而就算d韓文係真係鬧緊我地中國人,你又覺得呢d文章既真實性有幾大?

依我之見,只係d人想世界大亂而整出黎既無聊文章,話晒當年韓國唔係俾我地入侵,而係俾日本入侵,早已係中日甲午戰爭,雖然朝鮮(而家既韓國)係俾中國承認獨立(之前係中國既附屬國),不過,其後日軍不斷入侵,韓國已經淪為日本的半殖民地了,而且要講到入侵,呢d都已經係歷史問題,幾百年前既事,難道我地而家要怪東北既女真族人攻打中國然後建立清朝,要怪蒙古人攻打中國然後建立元朝然後實行高壓政策?緊係唔會la,你地俾人利用la,唉,最憎d人利用網民既無知黎到無風起浪,之前就有d咩預言台灣局勢,其實只不過係取自燒餅歌既一節,然後再自己吹番幾句落去,就當係,而且仲要話係諸葛亮作,請看:http://ibbs.hk/read.php?tid=45327,呢d就係搵你地呢d無知網民既笨,唔好睇到就當係,要小心求證,唔係只會淪為俾人利用既無知網民
離線自己

發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2008-05-16
各位竟如此激動,豈不是中了某些人士的計劃?
1)根本無法證明這真是韓國人講,用韓文打出黎就一定係韓國人?
2)就算真係佢地既發言,我地仲係咁爆操,主觀,豈不是更令外人覺得我們中國有問題?
3)當係佢地發言既,咁佢地幸災樂禍又點?我地身為普通市民都只能束手無策

現玩遊戲:lfo,lol,mc,mkz
離線炎‧龍
發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2008-05-16
真好:D
中國同胞中還有一些冷靜的:D
看來他的行動失敗了:D
我的油上加油好像失敗了:x
http://www.ziondaily.com/2.0/web/portal/
離線中毒魔人

發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2008-05-17
韓國遲早比人炸
離線我愛星奇
發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2008-05-17
可...可惡 個心都好怒
韓國我想問係咩國家來ga!!!??
有沒搞錯!?韓國開心啦!!
離線春華

發帖
icash
只看該作者 28樓  發表於: 2008-05-17
引用第23樓殘影之歌於2008-05-16 22:40發表的  :
樓上請冷靜,大家有冇諗過原先po文既人既心態?
佢係咪貪我地唔識韓文而利用我地去挑撥離間?
我地到底係咪俾佢利用?
你真係相信佢地翻譯既係真既?
你係咪真係睇得明佢地講緊乜?
.......

同意,我地又唔識韓文,都唔知佢地翻譯o既係咪真
可信性好低~
仲有,轉貼個網係上唔到
正野J圖,包你一睇再睇
http://ibbs.hk/?u=669
我的名言:要有節奏,力量與速度的完美結合
離線迪斯路亞

發帖
icash
只看該作者 29樓  發表於: 2008-05-17
引用第26樓中毒魔人於2008-05-17 00:30發表的  :
韓國遲早比人炸

網民心聲=/=100%人民心聲
                                                                &
                                                      如何證明真偽?
                                                                +
說話者年齡?若是乳臭未乾的小子,說出這類不用腦的說話,有啥怪?香港也有不少啊
離線jackypeople
發帖
icash
只看該作者 30樓  發表於: 2008-05-17
真係可惡呀!!

我地遇到咁既事佢地仲好似好開心咁!!
離線殘影之歌

發帖
icash
只看該作者 31樓  發表於: 2008-05-17
引用第24樓自己於2008-05-16 23:04發表的  :
各位竟如此激動,豈不是中了某些人士的計劃?
1)根本無法證明這真是韓國人講,用韓文打出黎就一定係韓國人?
2)就算真係佢地既發言,我地仲係咁爆操,主觀,豈不是更令外人覺得我們中國有問題?
3)當係佢地發言既,咁佢地幸災樂禍又點?我地身為普通市民都只能束手無策

聽閒你之前好似好激動
引用第25樓炎‧龍於2008-05-16 23:22發表的  :
真好:D
中國同胞中還有一些冷靜的:D
看來他的行動失敗了:D
我的油上加油好像失敗了:x

你終於醒LA
引用第26樓中毒魔人於2008-05-17 00:30發表的  :
韓國遲早比人炸

何出此言?
引用第29樓迪斯路亞於2008-05-17 01:17發表的  :

網民心聲=/=100%人民心聲
                                                                 &
                                                       如何證明真偽?
.......

終於有同志了=  =
離線自己

發帖
icash
只看該作者 32樓  發表於: 2008-05-17
引用第31樓殘影之歌於2008-05-17 13:47發表的  :
聽閒你之前好似好激動

我已經重生了
現在是智慧和帥氣的化身:)

現玩遊戲:lfo,lol,mc,mkz
離線殘影之歌

發帖
icash
只看該作者 33樓  發表於: 2008-05-17
引用第32樓自己於2008-05-17 14:09發表的  :
我已經重生了
現在是智慧和帥氣的化身:)

笑=]
早知下次等你激動完先講呢d人講既說話
離線迪斯路亞

發帖
icash
只看該作者 34樓  發表於: 2008-05-17
引用第31樓殘影之歌於2008-05-17 13:47發表的  :
終於有同志了=  =

另外

原址內某些中國同胞的發言 :

內還有很多善意的發言,你只貼這些惡意的,是挑起紛爭?

911跟日本大地震時,不也有不少的同胞在幸災樂禍嗎?

(類似而已)

事實證明,中國的同胞比我們更懂思考
離線殘影之歌

發帖
icash
只看該作者 35樓  發表於: 2008-05-17
引用第34樓迪斯路亞於2008-05-17 18:26發表的  :
另外
原址內某些中國同胞的發言 :
.......

我提議盡快鎖文,以免引起罵戰同埋誤導會員