切換到寬版
  • 3837閱讀
  • 62回復

[BANK]踢波戰=0=招1個球證...日期已定...更新比賽表!! [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線天魔=0=!

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2007-08-06
=0=想黎一個踢波戰...
踢波戰...我相信大家都會諗唔到...估唔到..
原來lfo有得踢波的=0=
我今日...同駒駒同2個細佬打...竟然用腳踢到波=0=仲要入波..
so我地又諗到踢波大賽=0=xd
你地想唔想參加先??=0=我潛左咁耐水呢=0=xd
如果真係想參加既..同我講講...
俾1俾d提供大家...
我諗住搞個足球大賽...只係認識多d朋友..同埋可以練下技...
並唔係互相殘殺的=0=

規則:
場地:石橋

*二王一紅!!冇情講*

其中入左波既1隊!!就被入波者隊伍開波,而入波者反自己既場區準備!!!

果陣一定要停止一制既招式等等...入波隊伍反去自己場區...
而被入者者隊伍準備開波...我叫開波就開波....否則黃牌一張!!!!!
當我話有人犯規,就要停止活動,果陣請大家唔好郁....
然之後無犯規隊伍開自由球!!!
如用禁招者一王
如用禁招入了者一王加12馬
如有心玩野者取消資格!!
如唔小心用到禁招者一次機會下一次冇情講!!**冇情講係黃牌**有一次機會**
如用加速者取消資格!!!
不可使用com進行比賽!一使用取消資格**招劍 冰劍都唔得**
不可使用武器!如用者一王
可以使用異轉黎出技...(但都要睇下係咪要帶波招的)
守龍門可以自由出技,出乜都得...(可以用禁用人物,但不能做前鋒同後防!!)
我地比賽時用40個波黎定勝負....邊個高過對方就即可出線
以3v3...3人一組....必須有1個做守龍門...時間一場約踢15分鐘...
禁用人物:天魔(因為招普攻用腳踢,so好屈)     
禁用招式:不能使用中至遠攻既招式...仲有唔可以用sp失效的招仲有唔可以用bug的招如有出一紅取消資格

我要既係帶波:例無影腳,滑翔刀,狂龍斬,怒火中燒,破空腳,一飛衝天,絕地一擊,鳳舞腿...等等
             總之你有問題既...可以post問,我會答你
乜等級都得...最緊要好玩...!!!
我地呢個踢波大戰係BANK ser進行
最多有8隊!!
時間:

淘汰賽:
下個星期5(即8月17號)大約晚上
季軍,亞軍同冠軍賽
下個星期6(即8月18號)太約中午或夜晚
如果唔夠隊數,都會繼續進行大賽!!
...如果同隊其中1隊無出席...就會進行2v2..最多人既一個人做後備
我做球證..大家無乜意見嘛=0=xd但我唔踢的
果陣時...我地7個人必須係同色..果如有人玩野轉色...取消資格
參加者搵1個隊長...填參加表格...
勝出者有豐富既獎品(今次破產喇xd)
第1名:泰加(連環旋風閃+唯我獨尊)宇歷斯(真天鏡)玄武(醉八虎)菲沙(冰川寒流)卓男(信物)ex(信物)達爾(必殺一斬)蓮娜(虐殺毒爪)
第2名:域多2招(快速逃跑+彗星閃刀)托比(臭氣沖天)小丹(音速踢波=3=)歷奇 (鬥志激昂 )ex(信物)
第3名:申武玄(猛虎棍勁)馬龍(超毒龍鑽)(信物)
輸左既唔洗灰心!!我地下次再黎^^~~
勝出的獎品...我會msn聯絡大家...以多人會議方式俾....至於你地點分=0=你地話事XD

招式不能使用集:今晚完成(守龍門用咩招都得)
迪雲:散彈波,氣功波,真龍波,龍光波,奧義,真昇龍霸
異轉迪雲:果3招都唔用得=0=

星奇:破空拳,奧義,旋風炮拳,拳風
異轉星奇:魔界地獄,元力球

米兒:大天使之降臨,魔導士之榮光,鳳凰展翅,天使之吻,愛心轟炸
異轉米兒:愛心光波

小丹:真豹影拳,豹影拳,氣功波
異轉小丹:音速射球

悟地:速刀,真虎翔霸,超虎翔霸
異轉悟地:超虎斬

亨利:百步穿揚,漫天飛矢,降龍掌,穿心矢
異轉亨利:所有招=0=

達爾:必殺一斬
異轉達爾:烈寒刀

約翰:全部都唔得
異轉約翰:全部都唔得

域多:除快速逃跑外其他唔用得
異轉域多:全部都唔得

馬龍:旋風神拳,轟地雷

異轉馬龍:密集導彈

璇瓏:爆破彈

歷奇:霸王轟山拳

佛覺:佛光普照,普渡眾生,立地成佛

佛恆:鐵砂掌,金鐘罩,如來神掌

茱迪:全部可以用

菲沙:除冰川寒流外其他招唔得
異轉菲沙:冰封世界

菲雲:大轟炸,烈火焚身,閻王追殺令,煉獄困室
異轉菲雲:全部都唔得

溫蒂:除天降甘露外其他招唔得
異轉溫蒂:全部都唔得

霍雷:除爆旋電轉外其他招唔得
異轉霍雷:全部可以用

陸道:五連鏢,分身術,衝風鏢
異轉:全部都唔得

黃金親衛兵:黃金光波,金龍乍現,金光劍影

亞真:全部唔俾用

紅魔鬼:炎火彈,熔岩彈,末日火焰

比堤:除音速拳外其他都唔用得
異轉比提:全部唔俾用

邪鬼:除邪殺昇龍霸外其他唔可以出
異轉邪鬼:除左戰之道外其他唔俾用

天魔: 禁用人物

龍翼:火鳳凰,狂虎彈,我行我道

龍翼EX:氣功砲,餓虎殺,狂虎砲,虎威腿ex
異轉EX:除超.猛虎拳EX外其他唔用得

龐士:除風捲殘雲外其他唔用得
異轉龐士:連環閃電砲,暗黑石破天驚

琪琪:亂拋垃圾

柏高:飛碟帽,衛星轟炸,神探快槍手,瘋狂襲擊,轟天密林

姬絲:全部都唔得

卓男:除左絕地一擊外其他唔用得
異轉卓男:全部唔用得

申武玄:猛虎棍勁

地藏十兵衛:除神行百步外其他都唔用得

托比:全部唔用得

安雅:獄之探戈,酋空咒,潛龍爪,爆極破

玄武:醉八虎,絕虎勢

樂雲:驚天掌,荊棘纏身,劃天破

蓋亞:除牢不破其他唔用得

宇歷斯:全部唔用得

泰加:除烈焰狂奔,我道拳外其他唔用得

蓮娜:四翼魔蝶,異獸角,虐殺毒爪

奧龍:怒爆一擊,灰飛煙滅,追風刃

迪倫:龍皇噬,真.昇龍拳
終極迪倫:全部唔用得

撒卡:餓狼噬,勢凶夾狼

終極魔人:全部唔俾出

招球證...必須要agi係好快果隻=0=以防左右跑到睇場

好...我而家新增左比賽制...
呢次比賽以分數制!!!
最高果4隊就可以出線進行決賽!!!
勝利者獲得3分..打和得1分..落敗0分..
之後決賽以第1高分對第2高分..獲取冠軍戰!!
               第3高分對第4高分...獲取季軍戰!!
第1戰:駒駒隊伍 對 插隊

第2戰:斬斬隊伍 對 yho隊伍

第3戰:踢波隊伍 對 插隊

第4戰:斬斬隊伍 對 斬斬隊伍

第5戰:插隊 對 yho隊伍

第6戰:踢波隊伍 對 斬斬隊伍

第7戰:yho隊伍 對 插隊

第8戰:駒駒隊伍 對 踢波隊伍

第9戰:斬斬隊伍 對 插隊

第10戰:踢波隊伍 對 yho隊伍

分數如下:
斬斬隊伍:      分
踢波隊伍:      分
駒駒隊伍:      分
yho隊伍:      分
插隊隊伍:      分
參加表格:
你既CZ名稱:
你既LFO名稱(隊長先寫):
你地既隊員名稱(我要LFO名稱):
所有人聯絡方法(最好msn):
所有人使用既人物:
其中1個隊員做守龍門:
守龍門既人物:

第1隊

參加表格:
CZ名稱:斬斬(斬)   dennisant200(蟻)   絕對零度(耀昇)
LFO名稱(隊長先寫):血煉 斬   真虎 蟻   耀昇書院_悟地
隊員名稱(我要LFO名稱):
[email protected](斬) [email protected](蟻) [email protected](耀昇)
所有人使用既人物:蓮娜(斬) 悟地(蟻) 悟地(耀昇)
其中1個隊員做守龍門:斬
守龍門既人物:蓮娜

第2隊

參加表格:
隊名:駒峰油
CZ名稱:◎駒仔◎(駒)
LFO名稱(隊長先寫):龍擊 駒 達爾 豪 虎斬 峰殺所有人聯絡方法(最好msn):
[email protected] (駒) [email protected] (豪)[email protected](峰)
所有人使用既人物:馬龍(駒)達爾(豪)虎斬 峰(峰)其中1個隊員做守龍門
守龍門既人物:達爾 豪

第3隊

參加表格:
CZ名稱:斬月  天魔=0=!  無名【傑無上cz】
LFO名稱(隊長先寫):四大尊者-霍雷  達爾踢波=0=   
隊員名稱(我要LFO名稱):四大尊者-霍雷
[email protected](踢波) thomas_on [email protected](斬月) [email protected](傑)
所有人使用既人物:雷尊(斬月) 達爾(踢波) 雷尊(傑)
其中1個隊員做守龍門:斬月
守龍門既人物:雷尊
一陣先改留  

第4隊

我地既隊名:插隊
LFO名稱(隊長先寫):星仔哥!︽迪、
隊員名稱(我要LFO名稱):糯米滋:※魔王※【健】
牙迪:星仔哥!︽迪
love_miko:魔化蓮娜_final
糯米滋:
[email protected]
love_miko:[email protected]
牙迪:[email protected]
牙迪_使用既人物:琪琪
糯米滋_使用既人物:龐士
love_miko_使用既人物:蓮娜
其中1個隊員做守龍門:※魔王※【健】
守門員在ibbs的名字:糯米滋
守龍門既人物:龐士

第5隊

參加表格:
CZ名稱:冰帝-菲莎 yho leungchiyui
LFO名稱(隊長先寫):天神大軍
隊員名稱(我要LFO名稱):幻龍千鬼夭 【龍翼EX】
[email protected](冰帝-菲莎)
[email protected](yho)
[email protected](leungchiyui)
所有人使用既人物:星奇(冰帝) 亨利(yho) 龍翼EX(leungchiyui)
其中1個隊員做守龍門:冰帝-菲莎
守龍門既人物:星奇
[ 此帖被天魔=0=!在2007-08-12 21:58重新編輯 ]
]
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2007-08-06
唔準用腳
咁又點算係踢波?
離線天魔=0=!
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2007-08-06
引用第1樓糯米滋於2007-08-06 14:47發表的  :
唔準用腳
咁又點算係踢波?

但...
可以用技...
咪又可以用腳^^
]
離線love_miko
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2007-08-06
咁好似蓮娜咁可以出咩招

咁另外悟地又可以出咩招
離線牙迪

發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2007-08-06
用琪琪的亂拋垃圾當贏嗎 :)?

時間呢?

我地既隊名:插隊

你既LFO名稱(隊長先寫):星仔哥!︽迪、

你地既隊員名稱(我要LFO名稱):

糯米滋:※魔王※【健】
牙迪:星仔哥!︽迪
love_miko:魔化蓮娜_final

糯米滋:[email protected]
love_miko:[email protected]
牙迪:[email protected]

牙迪_使用既人物:琪琪
糯米滋_使用既人物:龐士
love_miko_使用既人物:蓮娜

其中1個隊員做守龍門:※魔王※【健】
守門員在ibbs的名字:糯米滋
守龍門既人物:龐士
[ 此帖被牙迪在2007-08-06 18:24重新編輯 ]
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2007-08-06
引用第2樓天魔=0=!於2007-08-06 15:25發表的  :
但...
可以用技...
咪又可以用腳^^

咁你又話出百烈腳又唔可以用小丹
咁點用?
離線love_miko
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2007-08-06
引用第5樓糯米滋於o8e 17:54發表的  :
咁你又話出百烈腳又唔可以用小丹
咁點用?

咁用悟地囉:]
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2007-08-06
引用第6樓love_miko於2007-08-06 17:56發表的  :
咁用悟地囉:]

得ge
但我想問
怒火中燒係紅魔鬼ge招
我想問佢點樣可以帶到個波?
離線love_miko
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2007-08-06
引用第7樓糯米滋於o8e 17:58發表的  :
得ge
但我想問
怒火中燒係紅魔鬼ge招
我想問佢點樣可以帶到個波?

飛虎拳得掛:x
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2007-08-06
引用第8樓love_miko於2007-08-06 18:00發表的  :
飛虎拳得掛:x

用手wo
咁咪犯規
雖然我唔係用紅魔鬼
離線love_miko
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2007-08-06
引用第9樓糯米滋於o8e 18:00發表的  :
用手wo
咁咪犯規
雖然我唔係用紅魔鬼

如過咁講法好難諗嫁啵:x

咁樣既話咁虎門狂撞既時候有手既接觸咁又話唔得咩=_=
離線魚旦二號

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2007-08-06
我用冰尊咁我用乜招?異轉左用乜招?
離線神‧嵐
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2007-08-06
你既bbs名稱:神‧嵐
你地既隊名:仲味有=  =
你既LFO名稱(隊長先寫):味唸=  =
你地既隊員名稱(我要LFO名稱):[真龍武神]
所有人聯絡方法(最好msn):[email protected]
所有人使用既人物:迪雲
其中1個隊員做守龍門:味唸=  =
守龍門既人物:味唸=  =

有冇人同我組…嗚嗚
離線天魔=0=!
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2007-08-06
我再重新多次=0=
=0=係無hand波呢家野....
只係不能使用出中-遠攻既招式
至於禁人物既小丹
我要再諗下
]
離線天魔=0=!
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2007-08-06
引用第12樓神‧嵐於2007-08-06 19:09發表的  :
你既bbs名稱:神‧嵐
你地既隊名:仲味有=  =
你既LFO名稱(隊長先寫):味唸=  =
你地既隊員名稱(我要LFO名稱):[真龍武神]
所有人聯絡方法(最好msn):[email protected]
.......

....你儲齊左2個人先講...
等你~^^
]
離線love_miko
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2007-08-06
引用第13樓天魔=0=!於o8e 21:17發表的  :
我再重新多次=0=
=0=係無hand波呢家野....
只係不能使用出中-遠攻既招式
至於禁人物既小丹
我要再諗下

我問悟地可以出咩招

同埋蓮娜可以出咩招你都未答我
離線天魔=0=!
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2007-08-06
引用第15樓love_miko於2007-08-06 21:31發表的  :
我問悟地可以出咩招
同埋蓮娜可以出咩招你都未答我

悟地..除真狂,音速同絕音外...(超虎你技術得既可以踢=0=
蓮娜..除異獸角,四翼,虐殺,雙血(我要問下人係咩既攻擊)
]
離線天魔=0=!
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2007-08-06
引用第11樓魚旦二號於2007-08-06 18:42發表的  :
我用冰尊咁我用乜招?異轉左用乜招?

冰尊好小近攻招=0=
建議唔好用
異轉左可以出冰河穿心
]
離線love_miko
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2007-08-06
Re:踢波戰=0=(獎品極極極極極之豐富)
引用第16樓天魔=0=!於o8e 21:49發表的  :
悟地..除真狂,音速同絕音外...(超虎你技術得既可以踢=0=
蓮娜..除異獸角,四翼,虐殺,雙血(我要問下人係咩既攻擊)

oh my god

咁我蓮娜咪得兩招招肘子同旋昇用

你玩哂啦:x

仲有

我悟地異轉可以出咩招

啊仲有

唔好睇小我的技術

請你S,L同吾尊既評級POST

我最低都有A-,最高有S-

所以請留意你講既野:]
離線糯米滋

發帖