切換到寬版
  • 3126閱讀
  • 59回復

[原創]終極魔心得 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線最強武者

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-06-10
04g=bJ  
gg $/  
TR}ztf[e  
^h #0e:7<  
ncZ5r0  
Q{-T;T  
開始前講一句:我係有玩終極魔Ga!唔好話我無玩,歡迎您地來LAW挑戰(最強戰者) HjCcfOej  
8WU_d`DF  
入番正題: p?F%a;V3  
終極魔: 5q4sxY9T  
一個極之罕有的人物,只是在2007的12月亞洲遊戲展過發行2個、2008年3月皇戰發行2個、2008年6月香港遊戲界四川賑災大行動中發行3個, t M?3oO  
7.U CX"  
50h?#u6?  
被稱為魔界中最強的戰士,為了找尋好友索特獨自來到人間界,後來被同伴奧龍及蓮娜的奸計出賣,落入迪諾夫的手中... Mtxn@m{i;"  
x.W93e[]H  
動作設定: P(AcDG6K  
站立 v d A 3  
行走 7bJAO J'_  
跑步 s[6y|{&ze  
K;j}qJvsb  
普攻(最後o個下會打到人升天,同時係絕地撕殺的開頭) Cn+'!?!d,  
j0P+<@y  
zv/owK  
角色起初能力:
能力能力值每加1點的效果
HP14504
MP 8506
SP6005
STR181.8
DEF14 1.4
AGI101
T6_LiB @  
配點介紹 K@d,8 [  
HP 得4點算低喇,但起始值有1450,情況不算差 vU|=" #  
MP 有6,起始值也有850,好似夠晒,但其實係唔夠Ga mz)Z =`hy  
SP 無需理會 9?W!E_  
STR 係全世界第2高的人物[最高係奧龍(2)] :+u K1N  
DEF 應該係全世界第2高的人物[最高係夜剎(2)] *O6q=yg;K:  
AGI 無需理會 $;~  
{Aq2}sRl{  
所以我建議如下: ^}Vx5[  
HP 1450+263點 VaKBS/y"  
1450+4(263)=2502 X'[93 C|K  
-aj) _.d  
MP 850+192點 ]1YyP  
850+6(192)=2002 v:. `~h/b  
U4PnQ K,  
SP 600+0點 wX?< o  
600+5(0)=600 =VXxQ\{  
=XAFW  
STR 18+213點 (.D |%P  
18+1.8(213)=401.4 1:{BC2P  
L{)*evBL  
DEF 14+276點 R/5@*mv{  
14+1.4(276)=400.4 j\SvfZ0"  
\ct7~!qM  
AGI 10+90點 FQ6jM~  
10+1(90)=100 En&`m  
|,ws3  
乘得456點和次序自己決定 8":O\^i  
lxSCN6  
招式 0=g~ozEW&  
魔神爆彈 P[q`{TdV  
普通人見解:無用,只係整暈人 (Qf"|3R4  
專家見解:超有用,整暈人後打佢鍋甘!  w+ MCOAB  
!u0|{6U  
打人 [*i6?5}-  
優點:有少少無敵、無洗驚比人後攻 zn Vao %b  
缺點:低攻(比其他招) Fkq;Q  
0{0A,;b  
招式 <Wz+f+HC  
魔界煉獄 )2lzPK t  
普通人見解:好難中,行埋去時會比人打 ?|}%A9   
專家見解:好有用,係主技來Ga!  ik:fq&=  
  )TH~Tq:  
優點:有三下,一共12隻角,好高攻 ~:Pu Kx  
缺點:D角消失之前我地己經走得 ?U^h:n  
fwWE`BB  
招式 j)A$%xUo  
絕地撕殺 v J `'x  
普通人見解:又高元,更難中 TOUP.,f/!  
專家見解:最高攻,但係要在必要時先出 \7l% @  
&uX| Ksq  
優點:共8Hit,有電,光柱底的電光也好高攻 cwK+{*ZH/  
缺點:唔中就起浪費,開頭可能比人破 ;`p!/9il  
dF (m!P/R  
總結: Lc0yLm  
用MP量達到中上,但攻擊力就達到高,最好整暈人先用魔界煉獄KO佢地! ?A]@$  
c+_F}2)  
學招次序: 0qdgt  
魔界煉獄>絕地撕殺>魔神爆彈 Z{#;my*X|  
zLeId83>  
升LV: uoX] #<1J  
1-45LV 生日快樂~璇瓏 YY? }/r  
46-75LV 迪倫外傳下集 !X 8<;e}2  
76-120LV 霸王歷奇 gr&Rkuyfv  
121- LV 魔王之再臨 ,?zIt6Z  
+|SvJ  
好喇!係咁多! +0)zB;~7  
終極魔勝利動作 w =MZi=p  
VlLc[eVV  
=====完===== d7O\p(M1  
順手講多句: utJz e  
呢D圖點Copy出來? Gb?O-z%8*  
ww0m1FzX  
答案: fBZ\,  
就以終極魔做例子: $hCPmiI  
http://www.littlefighteronline.com/hk/game_tc/image/skills/lastevilp/lastevilp.JPG ?n]e5R(cj  
姐係: P#8 ]m(  
http://www.littlefighteronline.com/hk/game_tc/image/skills/人名/人名.JPG
[ 此帖被最強武者在2008-06-12 19:40重新編� ]
1條評分
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2008-06-10
魔神爆彈唔係得整暈人 l:Y$A$W]>  
整完暈人會跳上去出3個爆彈
離線牙暗
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2008-06-10
勝利動作令我想歪喇- -
離線bruce_ice
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2008-06-10
個勝利動作 喪震 =_____=
http://ibbs.hk/?u=16692
↑↑↑↑送迪倫1set  
╭╮
│└╮
└─╯
離線夜雲
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2008-06-10
引用第2樓牙暗於2008-06-10 22:12發表的  : Z {ntF  
勝利動作令我想歪喇- -
c-INVA)  
我覺得佢似抽筋-_-
離線
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-06-10
勝利動作類似雷尊既勝利動作咁......-0-
離線冰之神話
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-06-10
引用第1樓糯米滋於2008-06-10 22:06發表的  : ~6'6v 8  
魔神爆彈唔係得整暈人 (k"oV>a|  
整完暈人會跳上去出3個爆彈
N(?yOB4gt  
唔係改左啦咩=.=
離線michael1212
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-06-10
=.=....終極魔人個嬴動作..... `h M:U  
很淫呢- -
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-06-10
引用第6樓冰之神話於2008-06-10 22:31發表的  :
唔係改左啦咩=.=
yXNE2K  
改左啦咩? gFJ& t^yL  
唔係要打到人先會出到第2招咩
離線廁所為上

發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-06-11
引用第8樓糯米滋於2008-06-10 23:09發表的  :
改左啦咩? scqG$~O)  
唔係要打到人先會出到第2招咩
;sNyN#  
之前同boc玩既終魔打過... _dsd{&  
暈左無追加技的說
離線@@俠俠@@

發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-06-11
可唔可以加打人既影片? qvYYKu  
我想睇下魔神爆彈有咩用= =
離線狼仔