切換到寬版
  • 24765閱讀
  • 1583回復

接龍的故事 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線殘影之歌

發帖
icash
只看該作者 80樓  發表於: 2007-03-12
引用第75樓暴走疾風於2007-03-12 23:10發表的 :
73樓的事實已成定局,新任皇帝為瘋人。

但係傻佬因失心瘋而被疾風奪位,史稱「奪傻之變」或「廢帝光興」
離線小小銘

發帖
icash
只看該作者 81樓  發表於: 2007-03-12
引用第77樓暴走疾風於2007-03-12 23:11發表的  :
很不幸,艾得華被唐玄宗殺死,而殘影之歌亦因而死亡。

但係海龍王同我絕交,唔比我跳落去,所以未死得=v=
離線暴走疾風

發帖
icash
只看該作者 82樓  發表於: 2007-03-12
引用第80樓殘影之歌於2007-03-12 23:12發表的  :
但係傻佬因失心瘋而被疾風奪位,史稱「奪傻之變」或「廢帝光興」

疾風自立,後來去到公元2007年......

離線殘影之歌

發帖
icash
只看該作者 83樓  發表於: 2007-03-12
引用第82樓暴走疾風於2007-03-12 23:12發表的 :

疾風去世,終年2000歲,殘影之子,嵐繼位,是為GBS靈帝
離線小小銘

發帖
icash
只看該作者 84樓  發表於: 2007-03-12
引用第82樓暴走疾風於2007-03-12 23:12發表的  :

當時既皇帝係疾風16世,當時d人落不拾遺
離線暴走疾風

發帖
icash
只看該作者 85樓  發表於: 2007-03-12
引用第83樓殘影之歌於2007-03-12 23:14發表的  :

疾風復生,是為新生疾風,吃了不死丹,所以永遠不死,還十分年輕。

p.s聽日先玩,要sleep。

離線小小銘

發帖
icash
只看該作者 86樓  發表於: 2007-03-12
引用第83樓殘影之歌於2007-03-12 23:14發表的  :

靈帝年幼,由小小銘掌權XDDD
離線殘影之歌

發帖
icash
只看該作者 87樓  發表於: 2007-03-12
引用第85樓暴走疾風於2007-03-12 23:14發表的 :
疾風復生,是為新生疾風,吃了不死丹,所以永遠不死,還十分年輕。

殘影之子嵐見到疾風復生,於是再封故土,并命疾風製造不死丹,俾嵐食左就不死
離線小小銘

發帖
icash
只看該作者 88樓  發表於: 2007-03-12
資料歸立=__________=

有一日,我(疾風)黎到呢個論壇,發現原來壇主係好靚仔的。

跟住見到有個叫tony仔既人扮你(殘影)

然後我(殘影)將扮我(殘影)的人ko左~埋屍係馬桶度

點知果個人唔係扮你(殘影),只係咁岩得咁q= =

我(殘影)好後悔,就將佢食左,仲跳樓死埋

(殘影)死左之後,就見到牙迪。

同佢(牙迪)打招呼,跟住就討論打開魔界大門既大計

暴走疾風使出迅跑飛馳走佬,跟住見到殘影。

(殘影)於是就招佢入埋打開魔界大門既大計

點知原來果個係真理之門

但係牙迪將佢變成魔界大門

但係又綱練變番做真理之門=.=

牙迪話既然變左真理之門就冇計la,照打開

有條龍山左黎,狂叫:呀哥呀哥呀哥呀哥呀哥呀哥呀哥

跟住我(殘影)同牙迪用淫龍斬斬死左佢,結果就進入左真理世界

因為神嵐話成日死左唔好玩,於是牙迪就決定以後唔准任何人死!只准佢地求生不得,求死不能
(所以之前冇人死XDD)
咁牙迪就比條龍整到求生不得,求死不能

結果,條龍頂唔順就做左牙迪既坐架

牙迪突然見到瘋人,佢係度跳舞。

牙迪於是就捉左佢(瘋人)去瘋人院,佢(瘋人)就做左院長la!!

做左院長後,佢(瘋人)女友(羊XDDD)一刀kill左佢。

雖然係咁,傻佬佢好唔甘心,於是就跟住牙迪,做佢既手下,希望可以對林佢女友!!

跟住流浪者疾風加入,一齊聯攻佢女友。

嵐又隨流浪者疾風加入

佢女友知道之後,就自殺死左,於是牙迪一堆人就決定自爆,將真理世界炸死

跟住,chy2003死唔去,於是就重建真理世界

中途牙迪中左瘋人女友的色誘術吸引住,幫左佢(上面=.=)對付疾風佢地。

然後瘋人馬上追斬牙迪

跟住牙迪死左,由瘋人做主角。

但係一切都已經炸死左la- -,chy2003大人自立為帝,是為GBS高祖

幸好(疾風)能夠逃出生天,再過自由的生活。

但係chy2003窮追幾億光年,結果疾風走左去夢星度做奴隸

疾風身為一位流浪者,絕不去夢星度做奴隸,於是派他的手下牙充去對抗,誰不知不夠一秒,他已經戰死。
(牙充出場唔夠一段=.=)
之後,chy2003為左追殺疾風,不惜將夢星滅左,夢星滅國後,chy2003捉到疾風,但疾風逃走左,派傻佬狂追幾百億光年,結果疾風因頂唔順而精盡人亡,傻佬就將疾風吞左~

誰不知這是疾風的分身,疾風已經隱姓埋名了。

chy2003太火,於是就下令所有人一捉到疾風,就有幾億lfo幣,於是係交友聊天區度搵到疾風既存在,疾風再次被捉

結果那個亦是分身,究竟真正的疾風在哪??沒有人知道。

但疾風留下了一個大線索,在某個POST留下了他的手電=.=

因為多年征戰既關係,國力開始衰退,疾風趁機篡位,是為GBS廢帝,3年後,殘影以討伐疾風為名,於LFO討論區起義,將疾風的真身碎屍萬段,永不超生,自此,殘影成為了GBS的皇帝,是為GBS武帝

小小銘打字太慢- -,跟住就俾我(殘影)KO了~~~

疾風重生,成為新生疾風,去到一個沒有找得到的地方,生兒育女,不再理會國家所發生的事。

殘影見疾風唔再作反,於是就封疾風為廢王,分封LFO交易區之地,而自已就致力將CZ消滅,最後成功,於是GBS就完成統一天下既大業

其實小小銘覺得殘影太強,所以去搵海龍王傾計(跳海=________=)

但係海龍王同我(小小銘)絕交,唔比我(小小銘)跳落去,所以未死得

但係殘影派海軍搞掂左個海洋,順便將LFO小鎮收歸於領土
(所以小小銘避左一刧 )
講返疾風,疾風為了賺取生活費,不惜與好朋友牙宇借錢,然後用疾風劍殺死他,錢就貢給chy2003,而殘影之歌在公元589年逝世。

新任皇帝為瘋人,是為GBS哀帝。

殘影之子嵐見到疾風復生,於是再封故土,并命疾風製造不死丹,俾嵐食左就不死

特續.......................
1條評分
離線syppkk9413
發帖
icash
只看該作者 89樓  發表於: 2007-03-13
a:有一日,我死了。
b:跟住我好開心。
c:跟住佢都死埋。
d:跟住我就埋左佢條屍。
e:跟住我就同d結左婚la。
f.跟住我想生仔。
g.但佢有性病
h.我打死佢
i.我食埋佢條屍。
                                      ===仲有===
1條評分
離線牙迪

發帖
icash
只看該作者 90樓  發表於: 2007-03-13
引用第88樓小小銘於2007-03-12 23:42發表的  :
.......

點解我咁快死
離線神‧嵐
發帖
icash
只看該作者 91樓  發表於: 2007-03-13
引用第88樓小小銘於2007-03-12 23:42發表的  :
.......

呀.......
點解個結局講我食左不死丹架......
邊個作架......
離線殘影之歌

發帖
icash
只看該作者 92樓  發表於: 2007-03-13
遲d會番生架la~~~
離線神‧嵐
發帖
icash
只看該作者 93樓  發表於: 2007-03-13
引用第92樓殘影之歌於2007-03-13 16:39發表的  :
遲d會番生架la~~~

唔多明個故事
我造左你個仔= =?
離線殘影之歌

發帖
icash
只看該作者 94樓  發表於: 2007-03-13
引用第93樓神‧嵐於2007-03-13 16:41發表的 :
唔多明個故事
我造左你個仔= =?

係呀,所以你要快d接呀~~
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 95樓  發表於: 2007-03-13
嵐唔死得
但有個人想殺死佢
拮左佢一刀
但係佢閃開左
一拳打落去果個人到
自己爆氣
異轉...............
變左嵐-r
離線神‧嵐
發帖
icash
只看該作者 96樓  發表於: 2007-03-13
引用第94樓殘影之歌於2007-03-13 16:42發表的  :
係呀,所以你要快d接呀~~

之後有個叫洋蔥既人話要反嵐,因為嵐取消左佢個官職.......
離線神‧嵐
發帖
icash
只看該作者 97樓  發表於: 2007-03-13
引用第95樓糯米滋於2007-03-13 16:45發表的  :
嵐唔死得
但有個人想殺死佢
拮左佢一刀
但係佢閃開左
一拳打落去果個人到
.......

嵐風女人黎架=.=
離線ken736
發帖
icash
只看該作者 98樓  發表於: 2007-03-13
突然!!疾風發現了一部death  note
颯★爽★亂★入、超銀河紳士★~★~★~ ヘ( ☆‧ ω‧)> ★~★~★~
偶的Blog
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 99樓  發表於: 2007-03-13
引用第96樓神‧嵐於2007-03-13 16:46發表的  :
之後有個叫洋蔥既人話要反嵐,因為嵐取消左佢個官職.......

我想問你呢個係故事定係講野?
嵐:我改左番la