切換到寬版
  • 17010閱讀
  • 165回復

Angel beats!~戰鬥吧,為了生存下去~ [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線kayu
發帖
icash
只看該作者 140樓  發表於: 2010-06-26
想問最後音無有冇走呢!?
離線。825。
發帖
icash
只看該作者 141樓  發表於: 2010-06-26
引用第140樓kayu於2010-06-26 18:13發表的  :
想問最後音無有冇走呢!?

有 佢同奏 人間重逢番....
假膠 :(
離線kayu
發帖
icash
只看該作者 142樓  發表於: 2010-06-26
引用第141樓。825。於2010-06-26 18:32發表的  :
有 佢同奏 人間重逢番....

咁佢係喊住走!?
離線emu365

發帖
icash
只看該作者 143樓  發表於: 2010-06-26
引用第142樓kayu於2010-06-26 18:39發表的  :
咁佢係喊住走!?

我認為佢平靜咗心情後先走

Keep The Beats
http://www.angelbeats.jp/cd/audition_keepthebeats.html

NEW:
Blu-ray & DVD 「Angel Beats!」
第7巻
2010年12月22日(水)発売

第13話「Graduation」
TV未放映特別篇
収録

Blu-ray版:¥7,350(税込) ANZX-6413
DVD版:¥6,300(税込) ANZB-6413

【完全生産限定版特典(Blu-ray&DVD共通)】
・本編DISC+特典DVD(メイキング映像第2部を収録)
・キャラクター原案:Na-Ga 描き下ろし三方背BOX
・キャラクターデザイン:平田雄三 描き下ろしデジパック仕様
・麻枝准 書き下ろしキャラクターコメンタリー(限定・通常共通)
・特製ブックレット
※特典・仕様は予告なく変更になる場合がございます。

DVD通常版も同時発売
¥5,250(税込) ANSB-6413

http://www.angelbeats.jp/bd_dvd/pac07.html
[ emu365在2010-06-26 19:06重新編輯此帖 ]
食夢者瑪莉
離線夏露三千
發帖
icash
只看該作者 144樓  發表於: 2010-06-27
引用第143樓emu365於2010-06-26 18:54發表的  :
我認為佢平靜咗心情後先走
Keep The Beats
.......

Keep The Beats已偷跑...
離線emu365

發帖
icash
只看該作者 145樓  發表於: 2010-06-27
引用第144樓夏露三千於2010-06-27 00:40發表的  :
Keep The Beats已偷跑...

剛剛down咗黎聽
食夢者瑪莉
離線夜雲
發帖
icash
只看該作者 146樓  發表於: 2010-06-27
我看到奏說出自己就是因為音無的心臟而活下來的女孩子時我眼淚突然就湧上來了
當奏消失的一刻我看到音無還死命地抓著那一片空氣的時候我眼淚就流下來了
雖然AB真的太短..但也完全展現到麻枝准的催淚功力GJ
離線davis555
發帖
icash
只看該作者 147樓  發表於: 2010-06-27
引用第146樓夜雲於2010-06-27 12:23發表的  :
我看到奏說出自己就是因為音無的心臟而活下來的女孩子時我眼淚突然就湧上來了
當奏消失的一刻我看到音無還死命地抓著那一片空氣的時候我眼淚就流下來了

我看到奏說出自己就是因為音無的心臟而活下來的女孩子時
我發現了他們來這個世界有時差
俺は天の道を往き、総てを司る男、天道総司だ
離線夏露三千
發帖
icash
只看該作者 148樓  發表於: 2010-06-27
引用第147樓davis555於2010-06-27 12:46發表的  :
我看到奏說出自己就是因為音無的心臟而活下來的女孩子時
我發現了他們來這個世界有時差

可能是因為音無到這個世界是一個BUG

引用第146樓夜雲於2010-06-27 12:23發表的  :

就跟主題曲一樣My Soul, Your Beats!
離線小雪~☆

發帖
icash
只看該作者 149樓  發表於: 2010-06-29
基本上音無結弦同立花奏都係誤入左死後世界...
因為音無臨死之前的願望就係想死去的自己...
把所有用得着的器官也捐獻出去...
希望死後都可以幫到人...
但他的心臟的確救了立花奏...
但可能因為他因此失去了記憶而誤入死後世界...
立花奏就因為一直都同唔到捐獻器官救她一命的人道謝...
而一直有個心願未解又誤入左死後世界...
哈..立花奏同音無結弦真係天生一對...

Keep The Beats的一番の宝物 真係好好聽..
加上好感人TAT
ほむらさゃん... ごめんね...
わたし魔法少女になる...
離線kayu
發帖
icash
只看該作者 150樓  發表於: 2010-06-29
請問係咪有TV番外版,我見買CD有,係咪姐係有另一個結局定講埋之後!?
離線小雪~☆

發帖
icash
只看該作者 151樓  發表於: 2010-06-29
引用第150樓kayu於2010-06-29 17:47發表的  :
請問係咪有TV番外版,我見買CD有,係咪姐係有另一個結局定講埋之後!?

係...但又要去信和破財了xdd
出tk都出左好多$$:x
ほむらさゃん... ごめんね...
わたし魔法少女になる...
離線中毒封龍
發帖
icash
只看該作者 152樓  發表於: 2010-06-29

AB唔算太催淚吧.
畢竟太短了.
相比起CLANNAD同LITTLE BUSTERS已經算冇催淚咁濟.

引用第149樓小雪~☆於2010-06-29 12:34發表的  :
基本上音無結弦同立花奏都係誤入左死後世界...
因為音無臨死之前的願望就係想死去的自己...
把所有用得着的器官也捐獻出去...
希望死後都可以幫到人...
但他的心臟的確救了立花奏...
.......

奏唔算誤入吧.
畢竟佢真係心願未了.
[ 牙翼在2010-06-30 13:59重新編輯此帖 ]
離線夜雲
發帖
icash
只看該作者 153樓  發表於: 2010-06-30
引用第152樓中毒封龍於2010-06-29 22:57發表的  :
AB唔算太催淚吧.
畢竟太短了.
相比起CLANNAD同LITTLE BUSTERS已經算冇催淚咁濟.

我覺得已經算催淚,當然同CLANNAD係無得比,長度差太遠,對劇情鋪排有好大影響
至於LB...我好想玩呀...一路都DL唔到...DL到又無中文版...又無動畫T_T
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 154樓  發表於: 2010-06-30
話說個結局其實都幾意外下
去到最尾先講原來天使同音無佢地有關係..仲係埋一齊

請問在座各位一開睇AB..
有邊個係以為ゆり同音無係埋一齊- -
我同我個fd開頭都係咁以為..特別係好似第三集去公會果到爬人梯就好令人會咁認為

但係結局居然係天使同音無,吹漲真係

至於音無同天使佢地既時差真係有好多人討論- -
我相信麻枝九成一句"音無是特別的存在"就玩晒
正常次序應該係
音無死 > 正常心願了左,唔去死後世界 > 俾人切左個心藏捐俾天使 > 天使有個心藏,但係應該活左幾日又瓜左 > (ゆり已開始組織戰線)天使到達死後世界 > 天使勸告戰線既人輪迴 > AB player到達天使手上,天使與戰線戰鬥(公會武器製作) > 漫長時間,音無出現"死後失憶病"而家先到死後世界

簡單黎講姐係話明明音無死左..心願了晒,俾人拎走個心藏,過左無幾耐明明死左都可以無啦啦冇左記憶
主要就係呢個問題囉個結局

注:關於公會製作武器與天使戰鬥佢地既順序唔太清楚,我冇睇前傳
https://www.sendspace.com/file/e4r8v8
離線中毒封龍
發帖
icash
只看該作者 155樓  發表於: 2010-06-30
引用第154樓夜雲於2010-06-30 00:53發表的  :
我覺得已經算催淚,當然同CLANNAD係無得比,長度差太遠,對劇情鋪排有好大影響
至於LB...我好想玩呀...一路都DL唔到...DL到又無中文版...又無動畫T_T

LB出左漢化啦.
我玩完啦.
狂中催淚彈
眼都腫-.-
引用第155樓bk的卓男於2010-06-30 03:52發表的  :
話說個結局其實都幾意外下
去到最尾先講原來天使同音無佢地有關係..仲係埋一齊

請問在座各位一開睇AB..
有邊個係以為ゆり同音無係埋一齊- -
.......

冇人講過天使有個心臟之後幾日就死左-.-
不過時間上有個問題就係明明音無比奏早死.
但係點解奏比音無早去到死後世界
不過AB感覺上真係有D似LB既世界觀.
[ 牙翼在2010-06-30 13:59重新編輯此帖 ]
離線夜雲
發帖
icash
只看該作者 156樓  發表於: 2010-06-30
引用第155樓中毒封龍於2010-06-30 12:24發表的  :
LB出左漢化啦. 我玩完啦. 狂中催淚彈眼都腫-.-

我要DL link(伸手
離線emu365

發帖
icash
只看該作者 157樓  發表於: 2010-06-30
引用第155樓中毒封龍於2010-06-30 12:24發表的  :
冇人講過天使有個心臟之後幾日就死左-.-
不過時間上有個問題就係明明音無比奏早死.
但係點解奏比音無早去到死後世界
不過AB感覺上真係有D似LB既世界觀.

WHAT IS LB?
食夢者瑪莉
離線夜雲
發帖
icash
只看該作者 158樓  發表於: 2010-06-30
引用第157樓emu365於2010-06-30 14:45發表的  :
WHAT IS LB?

LB=Little Busters
Key社的一大名作
離線夏露三千
發帖
icash
只看該作者 159樓  發表於: 2010-06-30
引用第156樓夜雲於2010-06-30 14:06發表的  :
我要DL link(伸手

只有LBEX
450MB精簡版
http://u.115.com/file/f9670419b3

如果已安裝原版4-6GB版的話就用補丁
http://tora.to/blog/379548.htm
快速回復
限100 字節

上一個 下一個