切換到寬版
  • 9977閱讀
  • 130回復

[討論]假如喪屍病毒是真的......... [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線omegah4400
發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2010-11-10
呢10日一定做一D未做過的事
離線tszkin
發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2010-11-10
引用第19樓淆底3499於2010-11-10 21:02發表的  :
反正我自己認為無能力同喪屍打過..
見到靚女就拖佢去...
了結自己最想做既野....之後就等被喪屍殺..
講下笑..
係呢10日強化自己..同喪屍殺過
殺一個喪屍當回本...殺2個當賺左

巾幗梟雄...

有美女都全被拖走了..
很難找喇

不過10天的強化..
第一天:gym
第二-三天:休養? (肌肉會痛喇..)
按下圖有好東西~
離線omegah4400
發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2010-11-10
引用第19樓淆底3499於2010-11-10 21:02發表的  :
反正我自己認為無能力同喪屍打過..
見到靚女就拖佢去...
了結自己最想做既野....之後就等被喪屍殺..
講下笑..
.......

讚好!!夢未以求的事
離線tommywu
發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2010-11-10
引用樓主ddieyqex於2010-11-10 19:03發表的 假如喪屍病毒是真的......... :
發這個貼只是無聊~
現時的科技,和武器,在未來足以改做人類體內組織
喪屍的旦生,只是時間的事
.......

你咁設定法基本上十日未過都唔知邊個會中招:(
十日未過已自己滅自己了
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2010-11-10
引用第5樓※牙速§於2010-11-10 19:56發表的  :
子彈有限,而刀可以無限用(你用黎扔另計
仲有,我地大部份人 應都冇真正咁接觸,使用過真正既槍
.......

刀會蝕…砍多了還是會頓…
逃往無人島生活=]
寧願餓死也不要變成喪屍糧食!!哈哈!!(倒下
離線☆gaia☆
發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2010-11-10
我會買個核彈

之後炸死哂佢地

仲有d未死既就用攞你命3000對付 ._.
離線ming6339
發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2010-11-10
引用第15樓影‵於2010-11-10 20:38發表的  :
如果出tank走去邊都係死:o

我唔應為
火燒都會死掛
離線12345678901
發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2010-11-10
一.食物一定會大量入貨
唔係餓死
二.拎槍
三.拎遊艇
走人
四.搵生存者(事後)
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 28樓  發表於: 2010-11-11
第一日:
搵齊朋友,屋企人,買齊物資,槍,刀,炸彈,食物,防具
第二日:
分組,防守主要係自己住既地方,係地下設置c4炸彈
第三日:
喪屍進擊,從樓上用槍向下方喪屍作出攻擊,必要時放燃燒彈,各樓層的人防守

第四日:
減少用槍作攻擊,盡量用炸彈型武器攻,以留下子彈
第五日:

喪屍唔進擊,落樓下再設置,c4炸彈,引爆地雷

第六日
敵不動我不動,休息一天,食少少野捕沖能量

第七日:
樓下比喪屍攻破,開始上樓,各樓層的人,全體入屋,留意情況

第8日
某一層樓攻破.有一位傷了既朋友同屋企人去到總部,其他人防守中

第9日
喪屍大進擊,攻破各樓層,全體去到總部,商量對策

第9日
全部喪屍差唔多攻入,全體人員拿起餘下的子彈,炸彈,衝上頂樓,中途係行經樓層設置地雷,炸彈,到達頂樓

第10日
物資差不多用盡,防守頂樓,等待拯救,有少量喪屍想攻入,但不成功,係樓下的喪屍,一路上一路中炸彈
,喪屍波士泥到,想攻入大門,攻入之時,有二架直昇機把全部人救起,最後引爆c4,原本總部爆炸,喪屍全滅
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
離線tszkin
發帖
icash
只看該作者 29樓  發表於: 2010-11-11
引用第28樓火仔於2010-11-11 00:00發表的  :
第一日:
搵齊朋友,屋企人,買齊物資,槍,刀,炸彈,食物,防具
第二日:
分組,防守主要係自己住既地方,係地下設置c4炸彈
第三日:
喪屍進擊,從樓上用槍向下方喪屍作出攻擊,必要時放燃燒彈,各樓層的人防守
第四日:
減少用槍作攻擊,盡量用炸彈型武器攻,以留下子彈
第五日:
第六日
敵不動我不動,休息一天,食少少野捕沖能量
第七日:
樓下比喪屍攻破,開始上樓,各樓層的人,全體入屋,留意情況
第8日
某一層樓攻破.有一位傷了既朋友同屋企人去到總部,其他人防守中
第9日
喪屍大進擊,攻破各樓層,全體去到總部,商量對策
第9日
全部喪屍差唔多攻入,全體人員拿起餘下的子彈,炸彈,衝上頂樓,中途係行經樓層設置地雷,炸彈,到達頂樓
第10日
物資差不多用盡,防守頂樓,等待拯救,有少量喪屍想攻入,但不成功,係樓下的喪屍,一路上一路中炸彈
,喪屍波士泥到,想攻入大門,攻入之時,有二架直昇機把全部人救起,最後引爆c4,原本總部爆炸,喪屍全滅

感覺上很像L4D
不過比較想知..

第五日:

為何會不進攻 -0-?
按下圖有好東西~
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 30樓  發表於: 2010-11-11
引用第29樓tszkin於2010-11-11 00:06發表的  :
感覺上很像L4D
不過比較想知..
.......

d升降機一早比我地斷哂,佢地一 路行就一路比野炸(一個比較勇猛的人士落樓下設置,個人當然無事),d喪屍就停留哂係樓下,行泥行去,仲有d喪屍識行樓梯先算
e樣都係諗,可能我玩l4d玩上腦
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
離線waynewong
發帖
icash
只看該作者 31樓  發表於: 2010-11-11
如果比人感染做一個害人既人
跳樓死會更好
☢☣๖ ⊹⊱⋛⋋ۣۜ   ੴ㍿
離線tszkin
發帖
icash
只看該作者 32樓  發表於: 2010-11-11
引用第30樓火仔於2010-11-11 00:09發表的  :
d升降機一早比我地斷哂,佢地一 路行就一路比野炸(一個比較勇猛的人士落樓下設置,個人當然無事),d喪屍就停留哂係樓下,行泥行去,仲有d喪屍識行樓梯先算

難怪 - -

有點像 L4D2 的hotel圖@@
按下圖有好東西~
離線。825。
發帖
icash
只看該作者 33樓  發表於: 2010-11-11
10日都係屋企上網-_-
假膠 :(
離線game999king
發帖
icash
只看該作者 34樓  發表於: 2010-11-11
不過正常都唔會講明特別係十天之後先有啦.........
離線ddieyqex
發帖
icash
只看該作者 35樓  發表於: 2010-11-11
有某些無知的人叫我這貼FAIL
其實喪屍是遲早的事
不要說是「假如」,假如也會變真的........

我覺得範圍太小
到時候有喪屍時,科技自然很好的了
現在範圍加大一點

大家可以自創一種特殊武器,要平衡,不要太屈-_-''
介紹作用和為什麼要用.....

個人推薦PGUN (PORTAL GUN)
不懂改檔的滾去看教學,
有什麼不明白滾去爬文。
離線ddieyqex
發帖
icash
只看該作者 36樓  發表於: 2010-11-11
我自己也來爽一下好了(?

有十天準備的話
我會在這十天中,找齊物資,食物,水,first aid,電筒,指南針
重量也是問題之一,所以不要帶太多
找齊朋友後,去買一台水陸兩用的機車
剩下的時間,拿來計畫未來的行動好了

我會選擇的武器會是PGUN, PORTAL GUN, 轉送槍
有玩過PORTAL就知的啦....從某處去到某處
不用走太多路
沒物資時又可以轉送到某地方拿
也可以把喪屍轉送到高空掉下來=P
不懂改檔的滾去看教學,
有什麼不明白滾去爬文。
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 37樓  發表於: 2010-11-11
引用第28樓火仔於2010-11-11 00:00發表的  :
第一日:
搵齊朋友,屋企人,買齊物資,槍,刀,炸彈,食物,防具<<<排隊都未到我地啦
第二日:
分組,防守主要係自己住既地方,係地下設置c4炸彈<<<炸自己?
第三日:
喪屍進擊,從樓上用槍向下方喪屍作出攻擊,必要時放燃燒彈,各樓層的人防守<<<攻擊?晒子彈 燃燒彈?燒自己呀?
第四日:
減少用槍作攻擊,盡量用炸彈型武器攻,以留下子彈<<<有槍先算啦,何謂炸彈型武器?
第五日:
喪屍唔進擊,落樓下再設置,c4炸彈,引爆地雷<<<又炸自己,地雷自hi
第六日
敵不動我不動,休息一天,食少少野捕沖能量<<<你覺得佢地有可能會休息咩?
第七日:
樓下比喪屍攻破,開始上樓,各樓層的人,全體入屋,留意情況<<<入屋等爆門跳樓:o
第8日
某一層樓攻破.有一位傷了既朋友同屋企人去到總部,其他人防守中<<<受傷就唔好理啦on_  總部?咪係得呢棟樓
第9日
喪屍大進擊,攻破各樓層,全體去到總部,商量對策<<<gg左啦 商量 商你條毛咩
第9日
全部喪屍差唔多攻入,全體人員拿起餘下的子彈,炸彈,衝上頂樓,中途係行經樓層設置地雷,炸彈,到達頂樓<<<唔好再引人笑啦
第10日
,喪屍波士泥到,想攻入大門,攻入之時,有二架直昇機把全部人救起,最後引爆c4,原本總部爆炸,喪屍全滅<<<膠夠啦

唔該用下腦
[ a1994109在2010-11-11 16:22重新編輯此帖 ]
冰の血繼限界!

離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 38樓  發表於: 2010-11-11
引用第30樓火仔於2010-11-11 00:09發表的 :

知唔知咩叫層層疊?

成班係下面 得一條路行到上去

你覺得佢地真係好似你咁聰明唔識行?_?
冰の血繼限界!

離線ming6339
發帖
icash
只看該作者 39樓  發表於: 2010-11-11
引用第36樓ddieyqex於2010-11-11 14:38發表的  :
我自己也來爽一下好了(?
有十天準備的話
我會在這十天中,找齊物資,食物,水,first aid,電筒,指南針
重量也是問題之一,所以不要帶太多
.......

haha....
有portal gun也會跌死吧...
快速回復
限100 字節

上一個 下一個