切換到寬版
  • 5436閱讀
  • 32回復

[原創]大家一齊分享下...所謂既剋星 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線強人-ex
發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2011-02-09
引用第14樓d523d323於2011-02-08 22:24發表的  :
但相對地 &M[MEO`t8  
迪倫真昇龍拳收手落地果下 (z/jMMms  
迪雲可以用昇龍霸/百裂拳捉
j? xk&  
迪倫既龍皇噬冇得上下出 Zb."*zL  
迪雲既氣功波,散彈波,真龍波就可以. "# 2pT H~  
可以封住迪倫硬直既弱點
O16r!6=-n  
雖然真昇龍拳對百裂拳黎講係強橫左少少 "qawq0P8Z  
但隻迪雲如果反應快少少都可以先擋下真昇龍拳 7Re-5vz R  
再等迪倫收手加以重擊
w#&z]O9r  
COSTV>s;  
其實呢個問題好敏感,好容易拉左去技術方面 , 不過都講一下 IK'F{QPH  
假設迪雲同迪倫玩家技術一樣 L x.jrF|&  
如果迪雲有返咁上下技術,可以捉人收手 cJ . 7Mt  
迪倫既真昇龍拳收手同樣可以防 GzdRG^vN  
如果真係認真咁計 有前防同後防既分別 即係1/2幾會中 L?8^aG  
但諗諗, 如果迪倫同迪雲技術一樣 , 至少都清楚知道應該防那一方
j9:/RJS  
你要說清楚迪倫硬直在那一方.. 招?什麼招? #1[z;Mk0  
我就覺得迪倫無硬直 因為只要跑攻出招 加上lfo虧伺服器, 就連跑攻都看不清,仲講什麼硬唔硬直呢? *<IR9.~{6%  
針對你所講既龍皇噬無得上下出, 我就講得你講岩,呢個可能係迪雲既優勢 p;0 PxL=  
但 , 只要迪倫跑攻出招, 對手就會看不清, 從而變成無硬直, 神不知鬼不覺地出招
&iNS?1a%f=  
無錯,你講得一啲都無錯,但我想補充,只限迪倫企定定出真昇龍拳的時候 fz3 lR2~G  
就好似迪雲一樣,昇龍霸收手同樣可以加以重擊,但一樣只限企定定的時候 eg:跑昇便不能
}%$OU =T  
最後想講, 如果迪雲同迪倫一樣技術的時候, 只要迪倫對戰時多出跑攻連招,就會變成神不知鬼不覺地出招, ?KB@Zm+#~  
所以甚至迪雲再高技術也躲不過 _42Z={pZZq  
同樣道理,如果迪雲昇龍霸收手後加跳的話,一樣會造成神不知鬼不覺的效果 F}D3,&9N  
如果伺服器方面再做好D, VS就再公平一點, 整天說角色平衡角色平衡,只是治標不治本,失敗了,後果便是更少人玩。 .#0H{mk  
:=9<  
tw<P)V\h  
引用第17樓bk的卓男於2011-02-09 10:37發表的  : /g@^H/DO  
Wwhgo.Wx  
有人曾說過 ePEe?o4;  
9/@ &*  
沒有最強的角色、只有最強的玩家 C',6%6P  
[/cIUQ  
.......
0Gsu  
可能你講得岩 !" E-\cc'  
"沒有最強的角色、只有最強的玩家" mw4JQ\  
那真真正正是技術方面
離線d523d323
發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2011-02-09
引用第20樓強人-ex於2011-02-09 16:04發表的  :
可能你講得岩 ? %(spV  
"沒有最強的角色、只有最強的玩家" XA {F:%  
那真真正正是技術方面
m5*[t7@%  
ooo BvK QlT  
你打d野太長好難回.
離線強人-ex
發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2011-02-09
引用第21樓d523d323於2011-02-09 17:41發表的  :
ooo 6kR\xP]Kr  
你打d野太長好難回.
1nI^-aQ3  
無所謂:s I[D8""U  
斬那句才是重點 M0w/wt|  
}mk>!B}=  
btw 之前諗住裝返LFO之後解封你 但忘了 "0Q1qZ  
你想解封就pm我吧
離線d523d323
發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2011-02-09
引用第22樓強人-ex於2011-02-09 17:52發表的  :
無所謂:s I g \#f  
斬那句才是重點
btw 之前諗住裝返LFO之後解封你 但忘了 80;n|nNB  
.......
u0 y 1  
ooo 我能明白 2@khSWV  
p.s. must ok
離線無神論乂
發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2011-02-09
引用第21樓d523d323於2011-02-09 17:41發表的  :
ooo 1G^#q,%X_v  
你打d野太長好難回.
1/Zh^foG  
我反而明白佢講咩 -- se9>.}zZN  
在主埸難以同步的情況不斷地使用跑攻出招..使人物硬直效果消失.. j !H^-d}q  
做成我之前所講的(撒亞人模式),的對戰方法..我覺得完全唔係技術. S\#17.=  
只不過使用用遊戲流動..贏了都不覺得係公平 ==
離線光之使者
發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2011-02-09
引用第18樓小小鹹於2011-02-09 12:24發表的  :
但有冇人咁大膽先 YN/ }9.  
收手出咁點算 ipE ]}0q  
同埋天甘可以空中出*(用飛)
<wd]D@l7r  
之前試過比怪破....收手仍有小小格招 , 未必破到 +9;2xya2  
Zu*K-ep"  
如果你話飛起的話就不同講法= =
離線623
發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2011-02-27
ooo : mcYZPX#  
你打d野太長好難回.
"Zv~QwC  
$A_]:qI2  
回一回個poz都439字
離線炎黃子孫
發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2011-02-27
其實迪倫打迪雲.技術假設係一樣既  XRN+`J  
真係好難講邊個贏 $FTO  
迪雲昇龍完之後.有得連昇2野.人地一定重創 m"eteA,"k_  
真龍波有得上下出.剋死迪倫既龍皇?迪倫龍皇放中/遠距離.收手都唔算慢 )RgGcHT @  
所以真龍波打中既機會其實唔高. ,5 j"ruZ  
迪雲vs.要打心理戰.成日都要估人走位再真龍.搵位出昇 q!~ -(&S  
迪倫vs.同人硬拚都唔怕.因為格招力太高.連技又好 *XOJnyC_H  
迪倫招昇有光柱保護.範圍又大過迪雲.同迪雲招昇格招.迪雲點都會傷d R"v 3!P  
飛龍斬首.極高格招力.收招仲可以連昇龍.而且迪雲好似無招夠佢格? W!Gdf^Yy<  
神百又係勁高格.出招快.碌佢後面都照中.中完有得連  (.Y/  
迪雲百裂.格招都幾高.但係hold得耐.好易比人打背/格爆 R\3VB NX.g  
其實我諗唔到除左真龍波有得上下出之外 2S[-$9  
迪雲有咩優勢可以贏到迪倫.隻英我覺得始終都係迪倫勁d
K49
離線ken3659
發帖
icash
只看該作者 28樓  發表於: 2011-03-05
域多既剋星大概係奧龍, Fzlozx1y[  
就算域多拉開距離出遠攻, $lA V6I.  
對付奧龍呢D強攻型既人都好難招架 rf:XRJ <4  
破空穿過奧龍一野灰飛就吾得了 <yA}i"-1W  
(純個人意見)
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 29樓  發表於: 2011-03-05
GM  
冰の血繼限界!

離線d523d323
發帖
icash
只看該作者 30樓  發表於: 2011-03-05
引用第27樓炎黃子孫於2011-02-27 22:46發表的  : `~eX55W  
其實迪倫打迪雲.技術假設係一樣既 9`jcC-;iv  
真係好難講邊個贏 k:2QuG^  
迪雲昇龍完之後.有得連昇2野.人地一定重創 EV#MQM  
真龍波有得上下出.剋死迪倫既龍皇?迪倫龍皇放中/遠距離.收手都唔算慢 tkQH\5  
所以真龍波打中既機會其實唔高. .@-9'<K?~  
.......
hUQ,z7-  
隻英<<你信長上腦
離線炎黃子孫
發帖
icash
只看該作者 31樓  發表於: 2011-03-06
引用第30樓d523d323於2011-03-05 20:12發表的  :
隻英<<你信長上腦
e__@GBG  
^JI o? R  
Q%/<ZC.Mz6  
AM"Nn L"  
咁你明唔明?
K49
離線c41302
發帖
icash
只看該作者 32樓  發表於: 2011-06-23
謝謝你們的分享~來研究