切換到寬版
  • 5438閱讀
  • 32回復

[原創]大家一齊分享下...所謂既剋星 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線強人-ex
發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2011-02-09
引用第14樓d523d323於2011-02-08 22:24發表的  :
但相對地 ^:9$@ +a  
迪倫真昇龍拳收手落地果下 yNm:[bOER  
迪雲可以用昇龍霸/百裂拳捉
Tirux ;  
迪倫既龍皇噬冇得上下出 Xh J,"=E+  
迪雲既氣功波,散彈波,真龍波就可以. 5TBp'7 /s~  
可以封住迪倫硬直既弱點
>7!6nF3x,  
雖然真昇龍拳對百裂拳黎講係強橫左少少 tb :L\A^:  
但隻迪雲如果反應快少少都可以先擋下真昇龍拳 %Pksv}  
再等迪倫收手加以重擊
}M1sksk5  
ZEYgK)^  
其實呢個問題好敏感,好容易拉左去技術方面 , 不過都講一下 _k^0m  
假設迪雲同迪倫玩家技術一樣 o!:8nXw  
如果迪雲有返咁上下技術,可以捉人收手 @&D?e:|!U  
迪倫既真昇龍拳收手同樣可以防  g PAX4'  
如果真係認真咁計 有前防同後防既分別 即係1/2幾會中 {;2vmx9  
但諗諗, 如果迪倫同迪雲技術一樣 , 至少都清楚知道應該防那一方
&a/__c/l  
你要說清楚迪倫硬直在那一方.. 招?什麼招? 1!pa;$L  
我就覺得迪倫無硬直 因為只要跑攻出招 加上lfo虧伺服器, 就連跑攻都看不清,仲講什麼硬唔硬直呢? 3nY1[,  
針對你所講既龍皇噬無得上下出, 我就講得你講岩,呢個可能係迪雲既優勢 Y(\T- bI  
但 , 只要迪倫跑攻出招, 對手就會看不清, 從而變成無硬直, 神不知鬼不覺地出招
jjJ2>3avY  
無錯,你講得一啲都無錯,但我想補充,只限迪倫企定定出真昇龍拳的時候 qQ!1t>j+H  
就好似迪雲一樣,昇龍霸收手同樣可以加以重擊,但一樣只限企定定的時候 eg:跑昇便不能
0Ok,oW {  
最後想講, 如果迪雲同迪倫一樣技術的時候, 只要迪倫對戰時多出跑攻連招,就會變成神不知鬼不覺地出招, & c Ny  
所以甚至迪雲再高技術也躲不過 j CTAKaq  
同樣道理,如果迪雲昇龍霸收手後加跳的話,一樣會造成神不知鬼不覺的效果 }F+zs*S  
如果伺服器方面再做好D, VS就再公平一點, 整天說角色平衡角色平衡,只是治標不治本,失敗了,後果便是更少人玩。 Cf B.ZT  
$3Z-)m  
kNu'AT#3|  
引用第17樓bk的卓男於2011-02-09 10:37發表的  : O D Ur  
DK0.R]&4(  
有人曾說過 )2,eFNB#n  
0Z|FZGRP  
沒有最強的角色、只有最強的玩家 %{6LUn  
4tSv{B/}  
.......
.I}:m%zv  
可能你講得岩 %4 \OPw&  
"沒有最強的角色、只有最強的玩家" H:p Z-v*  
那真真正正是技術方面
離線d523d323
發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2011-02-09
引用第20樓強人-ex於2011-02-09 16:04發表的  :
可能你講得岩 iq nJ~g  
"沒有最強的角色、只有最強的玩家" %AOIKK5  
那真真正正是技術方面
8G>>i)Sbg  
ooo ~j#~ \Ir  
你打d野太長好難回.
離線強人-ex
發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2011-02-09
引用第21樓d523d323於2011-02-09 17:41發表的  :
ooo  ]*O/+  
你打d野太長好難回.
,wKe fpV;5  
無所謂:s "l={)=R  
斬那句才是重點 va f&X]p  
)'l*Tl  
btw 之前諗住裝返LFO之後解封你 但忘了 A?G IBjs  
你想解封就pm我吧
離線d523d323
發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2011-02-09
引用第22樓強人-ex於2011-02-09 17:52發表的  :
無所謂:s _wb0'xoK"  
斬那句才是重點
btw 之前諗住裝返LFO之後解封你 但忘了 MH| ] \  
.......
M Jj4Hd  
ooo 我能明白 {F&-7u0  
p.s. must ok
離線無神論乂
發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2011-02-09
引用第21樓d523d323於2011-02-09 17:41發表的  :
ooo 3+MB5 T  
你打d野太長好難回.
59(U`X  
我反而明白佢講咩 -- QD{:vG g  
在主埸難以同步的情況不斷地使用跑攻出招..使人物硬直效果消失.. `h;k2Se5  
做成我之前所講的(撒亞人模式),的對戰方法..我覺得完全唔係技術. 9^P2I)aD  
只不過使用用遊戲流動..贏了都不覺得係公平 ==
離線光之使者
發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2011-02-09
引用第18樓小小鹹於2011-02-09 12:24發表的  :
但有冇人咁大膽先 V6iL5&  
收手出咁點算 ~#M d"3  
同埋天甘可以空中出*(用飛)
xu%'GZ,o9  
之前試過比怪破....收手仍有小小格招 , 未必破到 KB{RU'?f|  
j'Y / H5  
如果你話飛起的話就不同講法= =
離線623
發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2011-02-27
ooo )&NAs  
你打d野太長好難回.
7-iIay1h"  
lhn8^hOJ/  
回一回個poz都439字
離線炎黃子孫
發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2011-02-27
其實迪倫打迪雲.技術假設係一樣既 yM$J52#d#  
真係好難講邊個贏 9$WJ"]  
迪雲昇龍完之後.有得連昇2野.人地一定重創 =v2%Vs\7k  
真龍波有得上下出.剋死迪倫既龍皇?迪倫龍皇放中/遠距離.收手都唔算慢 6o}V@UzqV  
所以真龍波打中既機會其實唔高. #0 y <a:}R  
迪雲vs.要打心理戰.成日都要估人走位再真龍.搵位出昇 c cG['7  
迪倫vs.同人硬拚都唔怕.因為格招力太高.連技又好 Jgx8-\ 8  
迪倫招昇有光柱保護.範圍又大過迪雲.同迪雲招昇格招.迪雲點都會傷d VAj<E0>  
飛龍斬首.極高格招力.收招仲可以連昇龍.而且迪雲好似無招夠佢格? ki\uTD`mf  
神百又係勁高格.出招快.碌佢後面都照中.中完有得連 P;foK)AM  
迪雲百裂.格招都幾高.但係hold得耐.好易比人打背/格爆 4!%]fg}Um  
其實我諗唔到除左真龍波有得上下出之外 k0K A~  
迪雲有咩優勢可以贏到迪倫.隻英我覺得始終都係迪倫勁d
K49
離線ken3659
發帖
icash
只看該作者 28樓  發表於: 2011-03-05
域多既剋星大概係奧龍, 8GB]95JWwp  
就算域多拉開距離出遠攻, ?z.Isvn  
對付奧龍呢D強攻型既人都好難招架 ofCVbn  
破空穿過奧龍一野灰飛就吾得了 P.4E{.)(  
(純個人意見)
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 29樓  發表於: 2011-03-05
GM  
冰の血繼限界!

離線d523d323
發帖
icash
只看該作者 30樓  發表於: 2011-03-05
引用第27樓炎黃子孫於2011-02-27 22:46發表的  : B*BHF95!  
其實迪倫打迪雲.技術假設係一樣既 o:f|zf> i<  
真係好難講邊個贏 jiOf')d5  
迪雲昇龍完之後.有得連昇2野.人地一定重創 y,1S& k  
真龍波有得上下出.剋死迪倫既龍皇?迪倫龍皇放中/遠距離.收手都唔算慢 <JJkki  
所以真龍波打中既機會其實唔高. h bdEw=r?  
.......
&LwJ'h +nd  
隻英<<你信長上腦
離線炎黃子孫
發帖
icash
只看該作者 31樓  發表於: 2011-03-06
引用第30樓d523d323於2011-03-05 20:12發表的  :
隻英<<你信長上腦
a?l_-Fi  
]+FX$+H/A0  
1.uUMW  
KgL<}=S  
咁你明唔明?
K49
離線c41302
發帖
icash
只看該作者 32樓  發表於: 2011-06-23
謝謝你們的分享~來研究