切換到寬版
  • 31036閱讀
  • 429回復

[遊戲手繪圖]比提100%!搞掂啦!歡迎留言提供IDEA(急要邪鬼IDEA) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 140樓  發表於: 2011-07-27
引用第134樓波仔xd於2011-07-26 17:46發表的  : A)#sh) }Q  
紅魔鬼草犒AND上色99%完成..差一招 ( 同埋電腦壞左SCAN唔到上黎
收住幻音神巫既招先..遲D整好電腦一次過貼兩幅

幻音神巫:靈魂灼燒,屍體爆炸,悲慟交響曲,黃泉樂章,萬蟻噬身 (LFO8招 + 自創5招 = 13招) (差5-6招) (唔畫幻音異轉) CvW(( <?  
.......
b[k 1)R"  
思想控制,地獄悲嗚曲,失億咒,屍體再生(利用魔法把鬼魂從地獄門拉上地面,作為人偶),地獄魔旋刀(類似氣旋斬),冰火混元波(放出2個冰彈2個火彈), GlZ9k-ZRF  
地獄魔輪,定身咒 [E^X=+Jnz  
暫時咁多 g-^m\ >B  
IX(yajc[~M  
p.s點解唔搞左邪鬼同比堤先,我記得比在比堤同邪鬼既idea你,希望你會用
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 141樓  發表於: 2011-07-27
引用第138樓happyless於2011-07-27 00:35發表的  : ]C6[`WF  
無聊冇野做 幫下您先
由於N耐冇接觸LFO ,真係冇乜好idea
邪幻象波 k3 [h'.ps  
.......
6xIYg^  
w a<C*o  
唔岩心水SOR- - qetP93N_*  
fsc~$^.~\  
引用第139樓黑天狗於2011-07-27 00:46發表的  : ENWB|@B  
xO-U]%oq  
請你給予紅魔鬼觸手!!
y6Epi|8  
{dx /p-Tv  
請給名字 (E}cA&{  
*.]E+MYi*  
引用第140樓火仔於2011-07-27 01:09發表的  : >X,Ag  
fEG3b#t N  
思想控制,地獄悲嗚曲,失億咒,屍體再生(利用魔法把鬼魂從地獄門拉上地面,作為人偶),地獄魔旋刀(類似氣旋斬),冰火混元波(放出2個冰彈2個火彈), ;3}EB cw)  
地獄魔輪,定身咒 H L|s pl(c  
暫時咁多 eQVPxt2N  
d3G{0PX  
.......
"E|r3cN  
)R)$T'  
思想控制,失億咒,地獄魔輪 <--其實真係OK..但我真係唔知點畫..如果你講到可以點話我當你一次過3招 1R%`i '$/  
lhA s!\F  
邪鬼比提..完左幻音同黃金親衛兵就會畫 (我跟住官網次序) 9>&tMq  
FNm6/_u3  
BTW" 火仔終於上水..救星到了!
離線黑天狗
發帖
icash
只看該作者 142樓  發表於: 2011-07-27
引用第141樓波仔xd於2011-07-27 01:20發表的  :
思想控制,失億咒,地獄魔輪 <--其實真係OK..但我真係唔知點畫..如果你講到可以點話我當你一次過3招 [表情]
邪鬼比提..完左幻音同黃金親衛兵就會畫 (我跟住官網次序) f;Bfh3  
.......
!jnqA Z  
魔鬼的儀式:紅魔鬼將元力化成無數的觸手,然後從四方八面襲擊對手,當捉到敵人後,無數的觸手將會一同前來,鑽進敵人身體的每一處…… [Ql?Y$QB`4  
Vo 6y8@\  
發動條件:對手是女人。(年齡,30歲以下!!)
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 143樓  發表於: 2011-07-27
引用第142樓黑天狗於2011-07-27 01:39發表的  :
魔鬼的儀式:紅魔鬼將元力化成無數的觸手,然後從四方八面襲擊對手,當捉到敵人後,無數的觸手將會一同前來,鑽進敵人身體的每一處……
Wj4^W<IO  
xxoHH#a  
好!咁我試下畫啦
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 144樓  發表於: 2011-07-27
引用第141樓波仔xd於2011-07-27 01:20發表的  :
思想控制,失億咒,地獄魔輪 <--其實真係OK..但我真係唔知點畫..如果你講到可以點話我當你一次過3招 [表情]
邪鬼比提..完左幻音同黃金親衛兵就會畫 (我跟住官網次序) Mhb '^\px  
.......
@ ],6SKbG6  
思想控制(類似幻音神毛第一次控制天魔咁) X,WQ'|rC  
利用魔咒,(吹面)對手,使對手完全跟著我方行動,攻擊,防禦,對自己的同伴作出攻擊,如同人偶般受到控制(變大了的破邪結界加上音波) YPha9M$AgU  
(附加:頭暈,混亂) M<{5pH(K  
失億咒 !fi &@k  
利用邪惡魔法,破壞對手下一次的行動,使對手沒法對我方作出攻擊但如果攻擊失敗,魔法便會反彈給自己,是一招極高風險的技能(發出強光,對方馬上頭暈+混亂,mp全失,上下左右倒轉), fiE>H~  
(附加:頭暈,混亂) G2CZwm{/f  
`1fJ:b/M  
地獄魔輪 H.YIv50E  
使用魔法,制成好似飛碟般的魔法陣,向外飛出,向我方區域內的對手翼旋轉式攻擊 p}YI#f in/  
(附加:混亂.自己須扣1000血)
[ 火仔在2011-07-27 02:34重新編輯此帖 ]
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 145樓  發表於: 2011-07-27
引用第144樓火仔於2011-07-27 02:28發表的  :
思想控制(類似幻音神毛第一次控制天魔咁) V?OuI g%=:  
利用魔咒,(吹面)對手,使對手完全跟著我方行動,攻擊,防禦,對自己的同伴作出攻擊,如同人偶般受到控制(變大了的破邪結界加上音波) hS4.3]ei  
(附加:頭暈,混亂) dZPW2yf  
失億咒 !n|#|.0m  
.......
$z*@2Non  
+ c`AE  
使對手完全跟著我方行動,攻擊,防禦,對自己的同伴作出攻擊,如同人偶般受到控制 <--呢D真係畫唔到出黎
離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 146樓  發表於: 2011-07-27
引用第142樓黑天狗於2011-07-27 01:39發表的  :
魔鬼的儀式:紅魔鬼將元力化成無數的觸手,然後從四方八面襲擊對手,當捉到敵人後,無數的觸手將會一同前來,鑽進敵人身體的每一處……
grr'd+_e  
溫度太高太變態了<火元力:(
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 147樓  發表於: 2011-07-27
引用第145樓波仔xd於2011-07-27 02:43發表的  :
使對手完全跟著我方行動,攻擊,防禦,對自己的同伴作出攻擊,如同人偶般受到控制 <--呢D真係畫唔到出黎 [表情]
%,/lqcFo  
學陸道既人偶咁,只不過係有魔杖
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 148樓  發表於: 2011-07-27
引用第147樓火仔於2011-07-27 13:49發表的  :
學陸道既人偶咁,只不過係有魔杖
7 &U&E|  
7O)" `  
OK!接受你招思想控制 #H~_K}Ks  
O,s.D,S  
引用第146樓dwchan於2011-07-27 12:16發表的  : 'c %S!$P  
F PR`tE  
D."=k{r.  
19t{|w<  
我諗住D觸手畫紫色..放心
離線黑天狗
發帖
icash
只看該作者 149樓  發表於: 2011-07-27
引用第146樓dwchan於2011-07-27 12:16發表的  :
TQ ]dW  
會聯想到火燒也只有你吧。
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 150樓  發表於: 2011-07-27
引用第149樓黑天狗於2011-07-27 15:24發表的  :
會聯想到火燒也只有你吧。
o5U(i  
fWnD\mx?0  
畫完啦...我改左名叫惡魔的爪手
離線黑天狗
發帖
icash
只看該作者 151樓  發表於: 2011-07-27
引用第150樓波仔xd於2011-07-27 17:56發表的  :
畫完啦...我改左名叫惡魔的爪手 [表情]
HBS\< }  
茶渡泰虎!!
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 152樓  發表於: 2011-07-27
引用第151樓黑天狗於2011-07-27 17:58發表的  :
茶渡泰虎!!
I}Nd$P)>  
HGm 3+,  
哈哈!但我冇抄佢IDEA }cT_qqw(f%  
,0x y\u  
BTW" 呢家收埋黃金親衛兵既招!(幻音巳畫ING..((我要幻音OE))
離線黑天狗
發帖
icash
只看該作者 153樓  發表於: 2011-07-27
引用第152樓波仔xd於2011-07-27 19:14發表的  :
哈哈!但我冇抄佢IDEA [表情]
BTW" 呢家收埋黃金親衛兵既招!(幻音巳畫ING..((我要幻音OE))
Eb=}FuV  
幻音奧義:聖女的誘惑 LX^u_Iu   
使出一切元力,窺探、刺激出(男)人內心最大的慾望,從而將其化成奴隸。
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 154樓  發表於: 2011-07-27
引用第153樓黑天狗於2011-07-27 19:41發表的  :
幻音奧義:聖女的誘惑 at)~]dG  
使出一切元力,窺探、刺激出(男)人內心最大的慾望,從而將其化成奴隸。
}mAa}{_  
~$~5qwl  
巫女的誘惑 A_A p\<u6v ~ J  
%"P,1&\^  
但我火柴人..唔識點誘惑WO..
離線黑天狗
發帖
icash
只看該作者 155樓  發表於: 2011-07-27
引用第154樓波仔xd於2011-07-27 19:45發表的  :
巫女的誘惑 A_A [表情]
但我火柴人..唔識點誘惑WO..
)Q .>rX,F  
可以再畫幾位狗公a_a
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 156樓  發表於: 2011-07-27
黃金兵:戰神巨劍(起手動作好像天龍刀,接觸地面會爆出劍風(類似真狂虎斬咁,分成四個方向)同地裂 Iu <?&9t  
龍牙劍:手持黃金劍,直衝向對手,向對手連斬四刀,收手時斬過對手身體,一招必殺對手 A -b [>} _  
戰甲護身:捨棄攻擊力,把自身的元力傳給裝甲來提升防禦力 }nL7T'$>  
黃龍裂地斬:(招式動作類似地龍斬),收手前會出現地裂同刀風 /C6k+0ApMT  
騎士極光:把元力傳到盾牌,一次性放出黃金色的光線 N|6M P e  
黃龍旋風刃:放出有刀刃的小圓球,當接觸對手,小圓球便會爆開,把對手(屍)裂 8@tPm$  
黃金昇龍斬(動作類似閃影斬),收手前向地面斬擊,出現刀風和出現地裂 ](s'L8 (x  
6*3.S GUY  
奧義:戰神的保護:出招前出現戰神圖案(加自身攻防),向前方放出刀風,使出黃龍寶劍作收手
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 157樓  發表於: 2011-07-27
引用第156樓火仔於2011-07-27 20:22發表的  : =,UWX3`f  
黃金兵:戰神巨劍(起手動作好像天龍刀,接觸地面會爆出劍風(類似真狂虎斬咁,分成四個方向)同地裂 ,d{"m)r<  
龍牙劍:手持黃金劍,直衝向對手,向對手連斬四刀,收手時斬過對手身體,一招必殺對手 y$_eCmq  
戰甲護身:捨棄攻擊力,把自身的元力傳給裝甲來提升防禦力 "\3B^ e,  
黃龍裂地斬:(招式動作類似地龍斬),收手前會出現地裂同刀風 egq67S  
騎士極光:把元力傳到盾牌,一次性放出黃金色的光線 E/%9jDTQ  
.......
u)~C;f)  
zc;|fHW~O  
採用:騎士極光(盾牌射光)
離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 158樓  發表於: 2011-07-27
巨棒衝擊: <1t*I!e_  
Z\k&gio5C^  
造出一個金黃巨棒,向敵人狠狠插去並擊飛!
離線yoyois456
發帖
icash
只看該作者 159樓  發表於: 2011-07-27
金光一閃(金色的白龍閃) *q-['"f  
金龍轉刃(把劍向前高速旋轉,形成強大的風暴) HBu[gh;b  
金刃陀螺(以右腳為重心,原地自轉,金色的劍在高速轉動下,變成了陀螺的刃鋒) ''0fF_P  
金光之盾(美國隊長的飛盾orz) Wwr;-Qa}g  
盾中刃(用盾擋在身前,然後把劍由盾內向外刺出)
快速回復
限100 字節

上一個 下一個