切換到寬版
  • 6464閱讀
  • 81回復

有關本區版主saizen的問題 現公開吸納各會員的意見 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線tommywu
發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2011-06-22
引用第19樓七星會員於2011-06-22 14:50發表的  :
版主應該避嫌咪投啦...
疾風你會唔會承認版主既票架?

版主只要什麼都不說基本上自動成為廢票

已投票的會員如果沒有說明原因
將會視為廢票論
離線冰惜☆
發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2011-06-22
引用第18樓tommywu於2011-06-22 14:49發表的  :
佢賣得ac其實令人覺得他已經冇心留意lfo吧

點解係無心留意?你識讀心的嗎?

如果佢無留意lfo,更加唔會有能力做版主,這點我是絕對讚同。

但你可以睇得出黎佢無留意咩?

做版主

解答到會員既問題,調停罵戰,加分扣分要識唔好偏私以第三者角度,自己都要守番版規,搞搞活動

原來關打機事?佢做到以上幾樣,加上有搵到新消息,有留意緊lfo本身既消息,有咩問題?

(本人不作投票,小的很少上ibbs。)
離線真天魔
發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2011-06-22
引用第16樓tommywu於2011-06-22 14:46發表的  :
連個game的最新動態都未必知如何管理?

請先明白,遊戲的最新動態及管理問題,兩者是沒有太大的關係。

那麼,笑話版的版主要關注最新的笑話,還要經常親力就為?

貼圖版是否要最新的趣圖才能當版主?

體育版版主是否要十項全能?

我可不是鬼扯,請你了解兩者的關係。
按圖,看小說

離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2011-06-22
首先說明,本人跟SAIZEN一點也不熟,所以也沒有存在任何偏幫之意,只是客觀地道出事實。

雖然知道很多人也不滿意他的處事方式以及為人等,

但是我必須說出我自己的感想。

當初我無論如何也沒有申請做遊戲討論區的扳主原因為:

罵戰太多,每當各會員意見不合時就少不了大罵一場,而很多時候板規強行的介入並沒釁有得到所有會員的認同

以我個人的觀察,saizen已經很努力減少紛爭的發生,就算被會員指明挑釁,也多數沒有還口或作出任何過火的行動

沒錯他可能有時候為反駁會員的論點而作出一些比較「獨特」,沒有必要的回應,

但整體來說,我認為問題不大,比上任初已進步了很多。

引用第19樓七星會員於2011-06-22 14:50發表的  :
版主應該避嫌咪投啦...
疾風你會唔會承認版主既票架?

同是管理區的不代表一定要互幫,我只是說出我眼中所見,心中所想的而已

引用第10樓boc.4於2011-06-22 13:10發表的  :
我想問一下,身為一個守規則既玩家,去挑釁用外掛既玩家合情合理?
IBBS身為官方其中一個論壇,居然唔反對呢D使用不公平遊戲方式的會員
反而向其他會員講,"人地點玩改變唔到"
我認為,身為LFO既官方番薯論壇,係要有責任去糾正呢個風氣,而唔係叫其他會員去容納呢班人
.......

1。那post根本就是兩方已經有些失控互罵。

2‧我認同他這件事情的處事方式的確有問題,可是這已經是很久前的事了,並不是說時間的洗滌能洗去過往的錯誤,
但現在我個人認為在這方面上,他改善了不少了

3‧當兩方罵得火熱,怒氣衝天時,正確的做法對我來說就是警告>扣分>鎖post
當然同一件事情有很多不同的處理手法,我就不在此多多評論了

4‧你真的以為板主間的關係真的有這麼好嗎?那麼我以前就不用愁了
[ dwchan在2011-06-22 15:31重新編輯此帖 ]
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2011-06-22
疾風整個棄權票啦:(

我表示我唔係怪大叔控
我都冇咁得閒日日睇住一個怪大叔做事
都冇咁得閒日日睇住佢點樣做板主

咁得閒睇住人地點做板主話人地做得唔好

請自動去申請做板主
自己又要話人做唔好=[
你去做板主代替佢啦咁多口水

就算佢真係好似你地所講
怪大叔佢唔積極咁封d人講外掛
咁唔該你地出去lfo板
睇下呢個板仲有邊個板主
金金佢已經冇玩lfo
做乜又要掛住個名係到

咁係咪又要怪落壇主到話佢唔管理論壇?
咁不如你做埋壇主啦
https://www.sendspace.com/file/e4r8v8
離線七星會員
發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2011-06-22
引用第23樓dwchan於2011-06-22 15:14發表的 :
首先說明,本人跟SAIZEN一點也不熟,所以也沒有存在任何偏幫之意,只是客觀地道出事實。
雖然知道很多人也不滿意他的處事方式以及為人等,
.......

我無話互幫, 不過避嫌唔投唔係更好咩?
離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2011-06-22
引用第25樓七星會員於2011-06-22 15:35發表的  :
我無話互幫, 不過避嫌唔投唔係更好咩?[表情]

心裡沒鬼不用怕︿︿
離線boc.4
發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2011-06-22
引用第14樓d523d323於2011-06-22 14:29發表的  :
請容許本人為閣下分析閣下所提出之論點
以下的內容亦是本人投了盡責一票的原因
1/無改善IBBS對LFO使用不公平遊戲方式會員採用不打壓的風氣
的確,有許多ibbs會員使用這種方式
.......

1. 我唔係話要一個版主去禁止玩家使用外掛
首先IBBS身為LFO官方承認既蕃薯論壇,
係好應該杜絕個D使用不公平遊戲方式的會員出現
至少要打壓個批光明正大改GAME用外掛既會員,
但係SAIZEN既管治下,我見唔到有呢個動作出現過
咩野第一手爆關,第一手招式,甚至簽名檔
盲既都知有古惑
但佢做過D咩野?佢只係視而不見
就算呢D會員只係為左分享比大家睇,但已經嚴重打擊左IBBS既風氣
你覺得SAIZEN無責任去整治風氣?呢個又係咪U1既責任?

2. 立場唔堅定固不可取,但係立場過份堅定亦唔係明智之舉
太鬆係會放縱會員,但係有無必要次次都同會員無得相量?
講多兩句已經擺晒個架子出來,而且仲要態度非常輕挑
你問下自己,版主係咪要咁做?
就算對住幾煩既會員都好,都唔洗做到咁囉
咁做係咪想話比人知,你係版主,你大晒?

3. 版主介入何來偏坦,SAIZEN做既其實唔叫介入
只係入來再煽風點火,由個條LINK你已經睇到
佢已經癲倒是非,同我地講人地玩法改變唔到
事實我地係唔改變到,
但係唔代表我地要去容納呢班會員響IBBS
連首要既不偏不倚都仲未做到

我認為作為一個版主,
只要能夠幫到會員解答問題    (連LFO都無玩,解答咩野?)
管理好該版區的會員    (好明顯唔得,大把人唔鍾意)
接受會員的申訴/意見   (更加唔得,次次都有大把版主同總版維護)
停止會員之間的罵戰     (如果唔化解會員之間矛盾,直接鎖都叫解決問題,我相信佢做到既)
就是作為一個版主的基本要求
而且在saizen會員任職版主的期間
我認為他也做到了以上幾點
誠收元力增幅器,有意請密,價錢不成問題,最緊要有相量
離線凹吳軍凹
發帖
icash
只看該作者 28樓  發表於: 2011-06-22
引用第18樓tommywu於2011-06-22 14:49發表的  :
佢賣得ac其實令人覺得他已經冇心留意lfo吧

真係路過見到都想講 (我沒投票的你知道吧這裡是非多=[一會兒給人說是saizen黨)
賣了帳號便是無心留意,那麼他一直在這討論區留意什麼呢?  
我又模仿一下你的讀心吧 有什麼想要留意的呢?
難道是想抓犯規的會員?別說笑了,出外逛逛比起看誰犯了版規更好。
若他想找人吵架,在任何時候也能,為了這些芝麻小事動金口?他在這跟你們口舌之爭則代表有權力?
哇,那他有真的很利害,即是他可以在這任意吵架一些極度無聊,負面的事情而沒有人反駁?
若是的話,在這貼出現是因賣帳沒多久,即是2008-09-15,呵,沒用心的人也可以支撐這麼久,長久至今。
現在大家才收集過去的大小二事,一口氣連珠炮轟於他?
我只是對這個論點有意見,不代表我為任何派別,請別將本人視作「打手」。
離線boc.4
發帖
icash
只看該作者 29樓  發表於: 2011-06-22
引用第22樓真天魔於2011-06-22 14:54發表的  :
請先明白,遊戲的最新動態及管理問題,兩者是沒有太大的關係。
.......

我認為唔了解既係你

遊戲的最新動態及管理問題,兩者是沒有太大的關係<<
一個遊戲版版主,連遊戲進度都唔知,甚至連玩都無玩
試問佢點樣響一個版入面起到作用?
會員講緊咩野佢都唔知,連會員有問題都問唔到

笑話版的版主要關注最新的笑話,還要經常親力就為?(你講得無錯呀)

貼圖版是否要最新的趣圖才能當版主?(唔一定要最新,但起碼都要有貢獻吧)

體育版版主是否要十項全能?(唔一定要十項全能,但係最起碼都要有玩體育吧)

如果照你咁講,唔需要有認識都可以做版主
咁不如唔好請版主,直接所有版under壇主啦
就連你地個壇主都無玩LFO啦
咁佢又有無理LFO版?咪又係潛左水
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 30樓  發表於: 2011-06-22
引用第29樓boc.4於2011-06-22 15:45發表的  :
我認為唔了解既係你
遊戲的最新動態及管理問題,兩者是沒有太大的關係<<
一個遊戲版版主,連遊戲進度都唔知,甚至連玩都無玩
.......

快d去申請做板主啦咁多野講

唔玩就 = 唔會去理會遊戲進度
嘩好勁
你既新定論
輝定論呀?
https://www.sendspace.com/file/e4r8v8
離線boc.4
發帖
icash
只看該作者 31樓  發表於: 2011-06-22
引用第24樓bk的卓男於2011-06-22 15:27發表的  :
疾風整個棄權票啦:(
我表示我唔係怪大叔控
我都冇咁得閒日日睇住一個怪大叔做事
都冇咁得閒日日睇住佢點樣做板主
.......

金金就算無玩LFO,掛住個名,咁佢有無打理呢版?
但係SAIZEN有無打理呢版?咁佢有無玩LFO呀?
兩者有得比咩?
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 32樓  發表於: 2011-06-22
引用第31樓boc.4於2011-06-22 15:51發表的  :
金金就算無玩LFO,掛住個名,咁佢有無打理呢版?
但係SAIZEN有無打理呢版?咁佢有無玩LFO呀?
兩者有得比咩?

十年真係唔見金金一次囉唔該

sai有冇玩lfo又點?

唔玩lfo = 唔知進度
新定論

請大家以掌聲支持

喂,唔好掛住係到msn背景針人啦
唔該唔好咁毒成日睇動畫
以為自己係主人公秒殺人呀?

多做多錯
少做少錯
唔做就冇錯

sai起碼都叫有陣都睇下人地邊個呃post果d、咁做有錯
金金就乜都冇搞、咁就冇做

咁你根本就係對人
[ bk的卓男在2011-06-22 15:59重新編輯此帖 ]
離線真天魔
發帖
icash
只看該作者 33樓  發表於: 2011-06-22
引用第27樓boc.4於2011-06-22 15:39發表的 :
係好應該杜絕個D使用不公平遊戲方式的會員出現
至少要打壓個批光明正大改GAME用外掛既會員,
.......

杜絕使用不公平遊戲方式的會員出現,你認為版主能夠做到?

而且他們不出現又如何?實際上,他們被鎖壇帳,也會使用外掛。

治標不治本。

打壓光明正大不公平遊戲方式的會員?人家如何光明正大?就憑你一張gif就可以判斷?

或許,可能也是,但是你認為版主能夠打壓,杜絕外掛的,你去申請區申請。

就算對住幾煩既會員都好,都唔洗做到咁囉
咁做係咪想話比人知,你係版主,你大晒?

舉出例子證明。

難道你是久違的讀心神探?何以見得他是想證明自己的權力?嗯?

佢已經癲倒是非,同我地講人地玩法改變唔到
事實我地係唔改變到,
但係唔代表我地要去容納呢班會員響IBBS
連首要既不偏不倚都仲未做到

何以見得,例子證明。

不偏不倚,不見得你能夠做到。

沒有要你容納。

[quote只要能夠幫到會員解答問題 (連LFO都無玩,解答咩野?)
管理好該版區的會員 (好明顯唔得,大把人唔鍾意)
接受會員的申訴/意見 (更加唔得,次次都有大把版主同總版維護)
停止會員之間的罵戰 (如果唔化解會員之間矛盾,直接鎖都叫解決問題,我相信佢做到既)
][/quote]

貼圖版是否要最新的趣圖才能當版主?

體育版版主是否要十項全能?

如何明顯?你所指的「大把人」請列明。

接受會員的意見,就要看意見是否合理,以客觀的角度看事實,結果跟你的主觀不一。

罵戰者當然以處分,化解他們的矛盾?你以為版主是他們的父母?開解他們嗎?
按圖,看小說

離線boc.4
發帖
icash
只看該作者 34樓  發表於: 2011-06-22
引用第33樓真天魔於2011-06-22 15:58發表的  :
如何明顯?你所指的「大把人」請列明。
接受會員的意見,就要看意見是否合理,以客觀的角度看事實,結果跟你的主觀不一。

.......

而且他們不出現又如何?實際上,他們被鎖壇帳,也會使用外掛
咁已經杜絕呢D人再響IBBS影響其他人啦,唔出現既話,根本對IBBS無影響
由頭到尾我只係講IBBS呢個層面上既問題
實際LFO問題好明顯唔係你我去做既野

舉出例子證明。

難道你是久違的讀心神探?何以見得他是想證明自己的權力?嗯?

爬文啦,比人投訴要總版撐場,咩野權力都有晒啦
雖然DW話版主關係唔係想像咁好
但我點知總版會唔會因為咁而禁我言?
比著係普通會員,見到呢個情況都唔會再嘈落去
但係真相就永遠無人知
而會員同管理團隊只會關係愈來愈差
SAIZEN只係冰山一角

我只係一個會員,不偏不倚既管理方式我唔需要
而且請你爬左文先好同我講

同埋你講得無錯,沒有要我容納,我亦唔會容納
只係SAIZEN言語間希望我地可以容納

大把人就係指你班打手以外既人
我諗疾風唔係睇到D野,佢都唔會開呢個POST公投吧

罵戰者當然以處分,化解他們的矛盾?你以為版主是他們的父母?開解他們嗎?<<<
當然唔係父母,因為父母係開解他們
而版主係要化解問題
兩樣不一的
離線boc.4
發帖
icash
只看該作者 35樓  發表於: 2011-06-22
引用第32樓bk的卓男於2011-06-22 15:52發表的  :
十年真係唔見金金一次囉唔該
sai有冇玩lfo又點?
.......

首先多謝你既掌聲
而且秒殺我係透過打LFO領會返來的

多做多錯
少做少錯
唔做就冇錯

sai起碼都叫有陣都睇下人地邊個呃post果d、( 多做多錯+少做少錯)
金金就乜都冇搞、咁就冇做 (唔做就冇錯)
你自己都講岩左啦,SAIZEN點做都係錯
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 36樓  發表於: 2011-06-22
引用第35樓boc.4於2011-06-22 16:17發表的  :
首先多謝你既掌聲
而且秒殺我係透過打LFO領會返來的

話說你ban左我msn我點同你講?_?
都唔見你on你唔好玩啦

仲有我幾時唔認用外掛

就算我認左
好似你呢d咁既人又會話我引起討論外掛
咁你想點?

打字打到都累
又唔見你回多d帖同我講?
咁多口水msn講
離線暴走疾風

發帖
icash
只看該作者 37樓  發表於: 2011-06-22
boc and 斬
罵戰注意

離線boc.4
發帖
icash
只看該作者 38樓  發表於: 2011-06-22
引用第36樓bk的卓男於2011-06-22 16:19發表的  :
話說你ban左我msn我點同你講?_?
都唔見你on你唔好玩啦
仲有我幾時唔認用外掛
.......

一向就唔會有名留青史
只會有遺臭萬年嫁啦
離線真天魔
發帖
icash
只看該作者 39樓  發表於: 2011-06-22
引用第34樓boc.4於2011-06-22 16:14發表的  :
而且他們不出現又如何?實際上,他們被鎖壇帳,也會使用外掛
咁已經杜絕呢D人再響IBBS影響其他人啦,唔出現既話,根本對IBBS無影響
由頭到尾我只係講IBBS呢個層面上既問題
實際LFO問題好明顯唔係你我去做既野
.......

你也知不是你我能夠解決的問題,那你為何要說叫版主去解決呢?

我想說,版主也不能解決。

你能的,去當吧。

而且請引用對話作出回答1999

另外,禁言於你的原因手指加上腳指也能數清,請你反思下,自己做了什麼。

人誰無過?坦白一說,我這個並非當局者的看這貼,也知道你回貼的原因。

有些事心知肚明,尤其是我們可看見的及你的所作所為,不要覺得自己被禁言是不明不白的事,自欺欺人。

最後,提點一下,不要認為我是「打手」。
按圖,看小說