切換到寬版
  • 14080閱讀
  • 104回復

[遊戲手繪圖]英國凌晨3點,我交貨了(雪蝶舞) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2011-07-04
引用第18樓波仔xd於2011-07-04 22:57發表的  : L9bIdiB7  
乜DW係13-14歲咩  [表情]  [表情]  [表情]
BTW" 戈對野..唔錯唔錯 [表情]
R![)B97^  
= = 我連6000大元也拿到手,怎會是13-14歲- - {)y8Y9G  
uc?`,;8{`  
u mean the pair of'balls'? p}K\rpvJpu  
41s[p56+@  
引用第19樓chakman於2011-07-04 22:58發表的  : :G/.h[\R|  
@7z_f!'u  
w=}R'O;k  
說起來,左右腿的肥瘦粗幼好像不一樣呢 PvkHlb^x%  
右腿可以幼一點點
-guVl 4 V  
;e#bl1%#  
這畫的視平線比較低,所以就突顯了弧度和大小
離線小銀saki
發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2011-07-04
引用第20樓dwchan於2011-07-04 23:01發表的  :
這畫的視平線比較低,所以就突顯了弧度和大小
P;~P:qKd  
要拿6000大元的話... z<Y >phc  
>^V3Z{;  
我還差3年...(媽的\ *=~X1s  
$P7G,0-  
引用第19樓chakman於2011-07-04 22:58發表的  : H>Ws)aCq  
3!<} -sW4  
B_uAa5'  
說起來,左右腿的肥瘦粗幼好像不一樣呢 EC0M0qQ  
右腿可以幼一點點
> qDHb'  
我喜歡巨乳長粗腿呀~~~!!(喂
[ 小銀saki在2011-07-04 23:28重新編輯此帖 ]
離線神手之星
發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2011-07-05
不錯看的!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1條評分
離線d523d323
發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2011-07-05
引用第22樓神手之星於2011-07-05 12:41發表的  : qf qp}g\  
不錯看的!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
QW_QizR>|  
你洗春完未
離線as087713
發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2011-07-08
唔...版大話的不錯喔 9&t!U+  
上色應該更好看@@
離線z5124777
發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2011-07-10
璇瓏畫得真好 好誘人..... k-M-=VvA  
希望之後還有好圖可以欣賞 加油
離線王子少軒
發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2011-07-14
我完全被萌殺la   
流鼻血中.....
離線vincentchung
發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2011-07-15
其實你畫D人全部都係差唔多樣~ PZO7eEt8  
只係唔同動作~角度~ &_&])V)<\S  
`X]-blHo  
有冇第D啊悶人 Jug1Va<^c  
離線ansonchungch
發帖
icash
只看該作者 28樓  發表於: 2011-07-15
將線條重覆繪畫是畫漫畫的大大大忌 B|%=<1?  
是對畫功沒信心的表現(權威事實) r3w.$  
5SX0g(C  
頭髮還可以用「將線條重覆繪畫」的功夫  71Ssk|L  
臉型線條不能呵~
離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 29樓  發表於: 2011-07-15
兩兄弟一起來給意見~ X8b o?0  
不過哥哥你從哪找來這些評語的?可否給我看看原文 YFLWkdqAY  
-MHu BgYJ-  
此外,你要我給你看看職業畫家的鉛筆稿嘛?一線過畫面:O
[ dwchan在2011-07-16 23:04重新編輯此帖 ]
離線kit123
發帖
icash
只看該作者 30樓  發表於: 2011-07-16
我真的覺得太白癡,畫不下手,待回補張泳衣照算了- -
1條評分
離線ansonchungch
發帖
icash
只看該作者 31樓  發表於: 2011-07-16
引用第29樓dwchan於2011-07-15 17:50發表的  : eX_}KH-Q  
兩兄弟一起來給意見~ \3)%p('  
不過哥哥你從拿找來這些評語的?可否給我看看原文
此外,你要我給你看看職業畫家的鉛筆稿嘛?一線過畫面:O
A%+~   
唔聽意見咪算~ >t*zY~ R.  
難道你認為自己畫功經已達到唔需要聽意見既地步? YLobBtXc9  
交流一下而已 Ubn5tN MK  
我都叫做4次ART攞全級第1~<---不喜...唔好插 5QS d$J  
聽下我意見都無壞吖~ `i{o8l  
R>gj"nB  
SC|cCK hqi  
P.S. 你又無理由為左要證明一個跑手跑得快而叫佢落街跑你睇架 M9f*7{c  
不過無所謂~ 7 )_0jp~2  
v S%+  
咩都要證明 2N)Ywqvj  
交流一下嘛~ S$JM01  
咁做人 X% _~9'#%  
辛苦嘛~
離線小銀saki
發帖
icash
只看該作者 32樓  發表於: 2011-07-16
引用第27樓vincentchung於2011-07-15 17:19發表的  : O:Z|fDQ`  
其實你畫D人全部都係差唔多樣~ ~O^_J)  
只係唔同動作~角度~
有冇第D啊悶人 h2BD?y  
[表情]
@wa/p`gj5w  
這些叫他的畫風 km|~DkJ\a`  
是好事來的... (wA|lK3  
最少我做不到... I}8F3_b,#  
你知道作畫的人 人人都希望有自己的畫風和圖美 UHCx}LGe  
{ aB_t%`w  
真心說... !*\^-uvaK  
如果你這個態度去其他畫壇這樣說 z1Ju;k( 8  
一定會被人插得落花流水.... 74[}AA  
1zp,Suv  
引用第28樓ansonchungch於2011-07-15 17:26發表的  : W%$p,^@S5  
將線條重覆繪畫是畫漫畫的大大大忌 QR8F'7S  
是對畫功沒信心的表現(權威事實) MBwp{ET!p  
};KmMpB n  
頭髮還可以用「將線條重覆繪畫」的功夫 x208^=F\\  
臉型線條不能呵~
ev@1+7(  
不要說得那麼長~~~ Aw |3W ]  
將"線條重覆繪畫" 9B%"7MVn  
這簡稱"雜線" je{5iIr3/  
tr'95'5W.  
引用第31樓ansonchungch於2011-07-16 22:28發表的  : i2!{.*.  
\NSwoP  
唔聽意見咪算~[表情] $ jn tT(V  
難道你認為自己畫功經已達到唔需要聽意見既地步? j1d=$'a "  
交流一下而已 $qEJO=v  
我都叫做4次ART攞全級第1~<---不喜...唔好插[表情] 4^i*1&"  
.......
P.fgt>v]  
大大 eVlI:yqppj  
我來拜神的....... HL!-4kN <$  
"xO`&a{  
你都來幫我指點一下錯處好嗎>< #/1Bam6  
[ 小銀saki在2011-07-16 22:51重新編輯此帖 ]
離線d523d323
發帖
icash
只看該作者 33樓  發表於: 2011-07-16
引用第31樓ansonchungch於2011-07-16 22:28發表的  :
唔聽意見咪算~[表情] !eO?75/  
難道你認為自己畫功經已達到唔需要聽意見既地步? N0Y!  
交流一下而已 C1nQZtF R  
我都叫做4次ART攞全級第1~<---不喜...唔好插[表情] ew0 )  
.......
LTCjw_<7  
即是咁就 @z,'IW74V  
冇証據就咪9UP 8~I>t9Q+  
如果有機會我都想叫個冠軍去跑俾我睇下 VEn%_9(]  
BTW冇機會
離線jamespuilam
發帖
icash
只看該作者 34樓  發表於: 2011-07-16
引用第31樓ansonchungch於2011-07-16 22:28發表的  :
唔聽意見咪算~[表情] *kIJv?%_}  
難道你認為自己畫功經已達到唔需要聽意見既地步? &sKYO<6K }  
交流一下而已 '=ZE*nGC  
我都叫做4次ART攞全級第1~<---不喜...唔好插[表情] FD6|>G  
.......
x=Ru@nK;  
咁都第一,你講笑啊? (0][hdI~B  
http://ibbs.hk/read.php?tid=97566 oT_,k}LIX  
_Nj;Ni2rD  
雖然我唔識畫畫,不過呢你知唔知人地畫畫到最後點解面會好似一條線過啊? "K@o s<  
h>n;A>k@N  
因為人地先起鉛筆稿再放上電腦上線/G筆上線呀麻 Y'Af I^K  
" c]Mz&z  
13歲仔,4次第一係咪好威先?咁唔該你畫張野放出黎啦 Vr^wesT\Hx  
Z4e?zY  
比我地學下野啦大師!
http://bbs.games-bbs.com/read.php?tid=14546
超級無敵十分急收破空拳,十字旋風拳
離線小銀saki
發帖
icash
只看該作者 35樓  發表於: 2011-07-16
引用第34樓jamespuilam於2011-07-16 22:54發表的  :
咁都第一,你講笑啊? igp4[Hj  
http://ibbs.hk/read.php?tid=97566
雖然我唔識畫畫,不過呢你知唔知人地畫畫到最後點解面會好似一條線過啊? OUs2)H61  
.......
!At_^hSqz  
同意 X=JSqO6V9  
就算是一絛線過 OVd"'|&6_  
人地絛線係前後尖 有柔順到 一點都唔硬 =thgNMDm"  
-0kwS4Hx2  
要係鉛筆同電腦畫不難 w7 QIKsI0  
最難是拿起真正的g筆地圖筆去畫先難 ?;*mSQA`J  
p$ko=fo-*_  
31樓... 7e40 }n  
唔好講用一絛線起犒 ~E!"YkIr  
比支g筆地圖筆你一絛線係草犒到跟 -ZuzJAA  
就算比你跟到無雜線...很完整 HU'd/5fun  
都唔會有人話你勁 @wg*~"d  
EfyF]cYL  
你太睇少一絛線的粗又變化 前後尖 深淺變化和柔順度
[ 小銀saki在2011-07-16 23:16重新編輯此帖 ]
發帖
icash
只看該作者 36樓  發表於: 2011-07-16
我好少畫畫,不過自問都有唔小CG+草稿收藏, p#?1l/f"  
如果你可以用鉛筆稿上面畫面一條線過,我真係可以拜你為師 ,:#prT[P"  
不過一句真心話啦,咩面形D線真係好亂咩? K.cNx  
可能我近視啦,真係唔覺好亂BO
http://bbs.games-bbs.com/read.php?tid=14546
離線小銀saki
發帖
icash
只看該作者 37樓  發表於: 2011-07-16
引用第36樓jamespuilam於2011-07-16 23:19發表的  : is`a_{5e=  
我好少畫畫,不過自問都有唔小CG+草稿收藏, K|s+5>]W/[  
如果你可以用鉛筆稿上面畫面一條線過,我真係可以拜你為師 Nl(Aa5:!  
不過一句真心話啦,咩面形D線真係好亂咩? m=n V$H   
可能我近視啦,真係唔覺好亂BO
l,d8% \  
;id  
引用第28樓ansonchungch於2011-07-15 17:26發表的  : a @TAUJ,  
&QE* V  
臉型線條不能呵~
`HHbQXB  
我自問就眼低 @c&)K^v8  
臉型點樣有問題法...?
發帖
icash
只看該作者 38樓  發表於: 2011-07-16
唔聽意見咪算~[表情] D@0eYX4s  
P.S. 你又無理由為左要證明一個跑手跑得快而叫佢落街跑你睇架 }\]J?I+A   .&L#%C  
不過無所謂[表情] *ZY{^f  
.......
WLizgVM  
4S9AXE6  
9UP原來有咁o既借口,筆記筆記
離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 39樓  發表於: 2011-07-17
快速回復
限100 字節

上一個 下一個