切換到寬版
  • 9014閱讀
  • 100回復

哈利波特-死神的聖物(下集)觀後感+投票-三位主角情歸何處? [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線tonytonytony
發帖
icash
只看該作者 40樓  發表於: 2011-07-16
引用第39樓火仔於2011-07-16 00:49發表的  :
石內卜比黑魔王殺係因為果支接骨魔杖,原本係校長既,之後石內卜照校長意思殺左佢,殺左之後,支接骨魔杖就變左係石內卜,就唔係黑魔王,最大問題係黑魔王控制唔到支魔杖,都因為石內卜未死,石內卜一死,支魔杖就會係黑魔王。
但套野有d難尾,點解唔係哈利殺黑魔王,異係佢個fd用把劍斬條蛇就死左

下?支接骨魔杖最後唔係純屬於哈利波特架咩?
你問點解唔係哈利殺死黑魔王,點解要係佢個FD殺死佢?不如問條蛇點解要追住榮恩同妙麗,點解唔跟住黑魔王,順手比哈利殺左佢?
SABER~
離線bcheung
發帖
icash
只看該作者 41樓  發表於: 2011-07-16
乜戲入年同書入面的(情侶)組合唔同的咩?
歡迎大家黎我間店! http://ibbs.hk/read.php?tid=79659多謝多謝!
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 42樓  發表於: 2011-07-16
引用第40樓tonytonytony於2011-07-16 01:06發表的  :
你問點解唔係哈利殺死黑魔王,點解要係佢個FD殺死佢?不如問條蛇點解要追住榮恩同妙麗,點解唔跟住黑魔王,順手比哈利殺左佢?

支野最尾係哈利,但哈利將支野屈斷之後掉左落海

後面果到問羅琳比較好d,我都想知
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
發帖
icash
只看該作者 43樓  發表於: 2011-07-16
引用第41樓bcheung於2011-07-16 01:34發表的  :
乜戲入年同書入面的(情侶)組合唔同的咩?

佢叫我地投票,三位主角情歸何處
SABER~
離線andycs
發帖
icash
只看該作者 44樓  發表於: 2011-07-16
引用第40樓tonytonytony於2011-07-16 01:06發表的  :

可能因為係哈利波特最後接觸黑魔王, 所以支接骨魔杖充屬於哈利波特.
但殺分靈體既人就係奈威, 但佢又冇直接同黑魔王有接觸, 所以就得唔到魔杖.
係咁掛- -
離線zsdfghjkl

發帖
icash
只看該作者 45樓  發表於: 2011-07-16

我都覺得黑魔王太自大...成日叫條弱小蛇走黎走去...一陣唔小心比D石頭撞到死左..咁咪比人_ _老媽囉~個人係黑魔王既話:一開戰,收埋條蛇之後出去再打~
去去~魔法~走!!!
離線william
發帖
icash
只看該作者 46樓  發表於: 2011-07-16
石頭應該唔會撞死佢條蛇,連石內卜都可以比佢咬死
離線粉紅女
發帖
icash
只看該作者 47樓  發表於: 2011-07-16
引用第39樓火仔於2011-07-16 00:49發表的  :
石內卜比黑魔王殺係因為果支接骨魔杖,原本係校長既,之後石內卜照校長意思殺左佢,殺左之後,支接骨魔杖就變左係石內卜,就唔係黑魔王,最大問題係黑魔王控制唔到支魔杖,都因為石內卜未死,石內卜一死,支魔杖就會係黑魔王。
但套野有d難尾,點解唔係哈利殺黑魔王,異係佢個fd用把劍斬條蛇就死左

如果哈利ko條蛇就冇得同佛地魔隻揪
如果哈利同佛地魔隻揪就殺唔到條蛇
離線aegisblitz
發帖
icash
只看該作者 48樓  發表於: 2011-07-16
條蛇係最後1個分靈體
佛地魔要保護佢

引用第44樓andycs於2011-07-16 13:03發表的  :
可能因為係哈利波特最後接觸黑魔王, 所以支接骨魔杖充屬於哈利波特.
但殺分靈體既人就係奈威, 但佢又冇直接同黑魔王有接觸, 所以就得唔到魔杖.
係咁掛- -

鄧生死後
主人=馬份
但佛地魔以為係snape
中間哈利去左馬份屋企
贏左馬份
than 主人=哈利
離線andycs
發帖
icash
只看該作者 49樓  發表於: 2011-07-16
引用第48樓aegisblitz於2011-07-16 15:12發表的  :
條蛇係最後1個分靈體
佛地魔要保護佢
鄧生死後
.......

係喎, 完全唔記得有馬份呢個人.
離線aegisblitz
發帖
icash
只看該作者 50樓  發表於: 2011-07-16
引用第49樓andycs於2011-07-16 15:18發表的  :
係喎, 完全唔記得有馬份呢個人.

個人建議你睇一次原書
發帖
icash
只看該作者 51樓  發表於: 2011-07-16
引用第44樓andycs於2011-07-16 13:03發表的  :
係咁掛- -

係咁掛?你無睇既話唔好亂猜ok?
SABER~
離線zsdfghjkl

發帖
icash
只看該作者 52樓  發表於: 2011-07-16
引用第50樓aegisblitz於2011-07-16 15:30發表的  :
[表情]個人建議你睇一次原書

電影冇馬份??可能佢冇睇過姐....
去去~魔法~走!!!
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 53樓  發表於: 2011-07-16
引用第52樓zsdfghjkl於2011-07-16 15:34發表的  :
電影冇馬份??可能佢冇睇過姐....

有馬份,係萬英室果段(佢個fd放火燒哈利,點知就搞到變大火,仲要仆左落d火到,香左),同賣佢老豆,老.母見黑魔王輸,就借de帶住馬份走人
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
離線andycs
發帖
icash
只看該作者 54樓  發表於: 2011-07-16
引用第51樓tonytonytony於2011-07-16 15:32發表的  :
係咁掛?你無睇既話唔好亂猜ok?

有睇lo, 我又冇話我講既野係啱既,
洗唔洗咁惡先?
離線zsdfghjkl

發帖
icash
只看該作者 55樓  發表於: 2011-07-16
引用第53樓火仔於2011-07-16 15:59發表的  :
有馬份,係萬英室果段(佢個fd放火燒哈利,點知就搞到變大火,仲要仆左落d火到,香左),同賣佢老豆,老.母見黑魔王輸,就借de帶住馬份走人
其實都唔知D人做咩要走..有D係忠心既..姐係雷夫人果D..BTW最後都死埋。
去去~魔法~走!!!
離線s023241

發帖
icash
只看該作者 56樓  發表於: 2011-07-17
引用第48樓aegisblitz於2011-07-16 15:12發表的  :
條蛇係最後1個分靈體
佛地魔要保護佢
鄧生死後
.......

第6集果時
馬份搶左鄧不利多支魔杖
由個一刻支接骨木魔杖已經屬於馬份.
之後哈利咪搶左馬份既魔杖既..
即係馬份所有魔杖既使用權都轉左比哈利
所以哈利係接骨木魔杖既主人
佛地魔就唔可以隨心所欲咁用支接骨木魔杖...
http://ibbs.hk/?u=6678          
↑↑Cick入去即可獲得LFO閃卡序號一組↑↑
離線tommywu
發帖
icash
只看該作者 57樓  發表於: 2011-07-17
係咁掛- -

根本由頭到尾黑魔王連擁有權都冇
順序:
鄧不利多>馬份>哈利
極不爽電影完全冇提鄧不利多的過去
離線ming6339
發帖
icash
只看該作者 58樓  發表於: 2011-07-17
引用第57樓tommywu於2011-07-17 15:27發表的  :
根本由頭到尾黑魔王連擁有權都冇
順序:
鄧不利多>馬份>哈利
極不爽電影完全冇提鄧不利多的過去

劉不利多呀吊
離線omegah4400
發帖
icash
只看該作者 59樓  發表於: 2011-07-17
可能好似X-men咁有外傳呢?!
快速回復
限100 字節

上一個 下一個