切換到寬版
  • 4511閱讀
  • 30回復

[分享]過戰士回歸 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線katsin138168

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2011-08-07
這是上帝之手的最後一關,難度也很高,希望我的意見能幫你們。我主要講打大佬的方法。 h6x+.}}  
武器:鳳凰大劍,雷光槍,紅魔劍(必要) kXC.rgal  
跳凹位:對於打完燃燒生命的你們,實在簡單。 Xh]\q)  
怪:冇燃燒生命D怪屈,除左隻猩猩有D煩,不過應該廢過飛機人。 b,a\`%m}  
vc2xAAQ  
打迪雲:開始單挑迪雲,盡量企右邊。小心地龍波打你落街。 7/vr!tbL`p  
{I 7pk6Qd  
打星仔+迪雲:都係單挑,先殺星仔。小心超界旋風拳就得。 U!a"r8u|8q  
` OQ&u  
跟著就是重頭戲神母和哈邦。 +&\TdvNI4  
打神母:一開始即往右下跑,跑到牆邊衝一至二秒。會突然衡左入裏面,那裏擋住了神母和浮遊炮的激光也不會引起跑台注意。但神母号都係可以衝入黎,即用最強、最屈的一招打佢出去。不要怕狂用地藏龍等扣血技,因為如果一秒內打唔走她就實比佢秒,多多血都係冇用。 Ut-6!kAm  
打走佢後就用遠攻打,不要讓她進入你的視線畫面。建議放棄HP和防,帶定一套爆MP的裝到時換。血是冇用的,比佢D跑台射一下都最少冇半條血,加上一中就最少中幾下。 A!k}  
FbM5Bqv  
打哈邦:開頭唔駛理哈邦,用紅魔劍打死D波波炮先。企係佢地復活個位,一出黎就斬殺佢。記劍身唔可以觸碰他們,因為耐久扣得好快,斬唔夠十個把野就廢左。 V8&/O)}o  
冇左D波波就Easy啦 MatC2-aV1  
BHmA*3?  
~rCnST  
離線黑天狗
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2011-08-07
離線k-man
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2011-08-07
又哈邦 oZCi_g 5i  
難怪樓上咁邀動-_________-''
離線光之使者
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2011-08-07
引用樓主katsin138168於2011-08-07 22:30發表的 過戰士回歸 : kx=AX*I  
這是上帝之手的最後一關,難度也很高,希望我的意見能幫你們。我主要講打大佬的方法。 Ys_YjlMIbl  
武器:鳳凰大劍,雷光槍,紅魔劍(必要) Y+jKP*ri  
跳凹位:對於打完燃燒生命的你們,實在簡單。 -mkync3  
怪:冇燃燒生命D怪屈,除左隻猩猩有D煩,不過應該廢過飛機人。
.......
0 j.Sb2  
話說那個死角真的問題多多 {PVu3 W  
]czy8n$+  
首先可能好多人都知 , 有些角色在有些時候 , 用了最高速度跑了半分鐘直至SP空空都進不了去 /* O,T  
當中我的約翰就是狡狡者之一 , 就算比怪用招打都未必入到去 , 別太過依賴 O^xt  
~Op1NE  
之後你說[不會引起注意]都算正確 , 但浮遊炮和神母可以在遠距離發現你 , 之後用超遠的激光射你 Q]7Q  
那種距離 , 即使你跑到最右 , 你都看不見它們 2DC#P X)i  
`P5"5N\h  
另外浮遊炮和神母一發現被攻擊時 , 就會反擊 , 它們的光炮範圍闊 .~U9*5d  
假設有穿心矢在它底下穿過 , 它就會不管三七二十一放光 , 最後被人打中的可是你啊 LuqaGy}>-  
.)3 2WD%  
補充 : 其實浮遊炮都可以入到死角 {;}8Z$  
另外只有少量招才可以把神母由死角打到遠遠 , 因為它最多在死角的邊邊倒下 , 之後就向前衝回進死角 YQ)m?=+J  
OWjZ)f/  
至於咩裝好 , 其實只有搞店D浮遊炮 , 用咩裝打神母都無問題 8 KkpXaz  
因為"單"打神母其實易過打索特~ `?@7 KEl>  
jFXU xf  
>eTlew<5  
CbHNb~  
其實我見得樓主很有心 , 而且的確背後花了不少功夫研究 :9YQX(l8  
雖然表達方式及其能力有改善空間 , 而且未能細緻地分析出來 , 不過我都很支持~
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2011-08-07
按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
離線光之使者
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2011-08-07
引用第4樓魔法使命於2011-08-07 22:58發表的  : h !K2F~i{P  
我有新的回應方式
-mJ&N  
這個還算新= =?! UWp8I)p!\O  
話說這個經典的理解不能現在已經... 0lCd,a 2:  
理解不能!? RuNH (>Eb  
還有那個打完名稱後 , 有4個方法打人的網是咩 ? 唔見左= =" ennz/'  
t4_K>Mj+d  
樓主好像發完post就沒有再管了....
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2011-08-07
引用第5樓光之使者於2011-08-07 23:18發表的  :
這個還算新= =?! %C6zXiO"  
話說這個經典的理解不能現在已經... }r~l7 2 `  
理解不能!? 0D3+R1>_D  
還有那個打完名稱後 , 有4個方法打人的網是咩 ? 唔見左= =" k*3_) S -  
.......
o>;0NF| }  
個D網都已陣亡了...
按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
離線katsin138168
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2011-08-07
多謝光之使者的提醒Y,我下次會做好D
離線ajman
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2011-08-08
不知道該說什麼好... EM 54  
先不說名稱這些小問題, *o e0=  
神母的那個死位用跑的不一定入到, w4fJ`,  
詳細問題3樓已列出, &PBWJ?@O)r  
雖然不知道你有沒有看過這個post, a.}:d30   
http://ibbs.hk/read.php?tid=93491 AV[PQI  
沒看過的你可以參考一下
離線光之使者
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2011-08-08
引用第7樓katsin138168於2011-08-07 23:36發表的  : 8t T&BmT  
多謝光之使者的提醒Y,我下次會做好D
y?Hj %,  
別客氣......研究需要時間和堅持......加油吧 w8ZHk?:  
引用第8樓ajman於2011-08-08 00:13發表的  : _Qm7x>NT4  
不知道該說什麼好... wv7p,9Z[  
先不說名稱這些小問題, hyk|+z`B  
神母的那個死位用跑的不一定入到, H)j [eZP  
詳細問題3樓已列出, V`R)#G>IH%  
雖然不知道你有沒有看過這個post, "5o;z@(  
.......
<@U.   
你真的太恨心= =" j1;_w  
我就是見到對比太大才不推薦........可能因為你樓主以後都不會發post...
離線ajman
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2011-08-08
引用第9樓光之使者於2011-08-08 00:14發表的  :
你真的太恨心= =" gJFR1  
我就是見到對比太大才不推薦........可能因為你樓主以後都不會發post...[表情]
0$xK   
我是叫他參考一下罷了... = = Xb(CH#*{z  
編輯完成
離線龍翼87
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2011-08-08
索特真係超難打 Xtuhcdzu[  
根本都唔知點嬴 d4jVdOq2   
同埋唔知你地有無試過有時索特係無啦啦消失左唔會出黎 KotP V  
要自己跳樓死佢先會出黎 GwgFi@itN  
試過好多次都係咁
離線光之使者
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2011-08-08
引用第11樓龍翼87於2011-08-08 00:24發表的  : 99J+$A1  
索特真係超難打 N YCj; ,V  
根本都唔知點嬴 5){tBK|  
同埋唔知你地有無試過有時索特係無啦啦消失左唔會出黎 zx ct(  
要自己跳樓死佢先會出黎 q]F4Lq(  
試過好多次都係咁 [表情]
VT'0DQ!NIq  
呵呵.....這個請看pika 小貼士 o^6jyb!j  
http://ibbs.hk/read.php?tid=93491
離線龍翼87
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2011-08-08
引用第12樓光之使者於2011-08-08 00:57發表的  :
呵呵.....這個請看pika 小貼士 `GP Q((la  
http://ibbs.hk/read.php?tid=93491
_B}9 f  
k}X[u8A  
xM% pvx.'L  
如果真係咁易我就唔會點打都爆唔到 9H>BWjS  
不過可能係我唔識玩 g8KY`MBnC&  
一個人過真係好難嬴
離線ajman
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2011-08-08
引用第13樓龍翼87於2011-08-08 01:18發表的  :
如果真係咁易我就唔會點打都爆唔到 kQy&I3  
不過可能係我唔識玩 I |Z/`9T  
.......
Np$z%ewK.  
周圍行下出下大劍、遠攻佢會彈出來(我打的時候), ^,+nef?=  
索特果度既難度好睇人物 - -
離線光之使者
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2011-08-08
引用第13樓龍翼87於2011-08-08 01:18發表的  :
如果真係咁易我就唔會點打都爆唔到 5Q|sta!  
不過可能係我唔識玩 _PV*lK=  
.......
mW~P!7]  
我在vs方面都是玩左好多年都唔知咩叫技術^^ U_l7CCK +  
如果別人進不了你的房 , 就唯有靠雙開 G,=F<TnI'  
最後始終都是考驗你的能力和經驗
Hng!'  
#MglHQO+  
如果清曬D炮 , 單打索特 , 最好是檔住等他出真的招現身(即是當3個波出現) U-eI\Lu  
之後當然是一招高攻的攻擊 3?@?-q2g  
0Qp[\ia  
索特同神母一樣 , 你一出招他們就反擊 |0kXCq  
神母用她本身的光炮 , 索特用炸彈 Z["BgEJ  
Pr`s0J%m  
所以你見到甘強的索特都一定要冷靜面對 , 都唔好驚打唔中他而出了亂子 p-,Iio+  
心急扣他血只會造成失誤 , 失誤會令你比索特有機可乘 , 之後真的完全亂了亂出招 , 結果怎樣我都不必再說 S.W^7Ap  
ck$M(^)l  
只要你耐著性子打他 , 要打中的機會仲有好多 , 唔需要冒太大的危險爭取每一次打他的機會 , 亦別因為失去一次機會而氣餒
v77fQ0w3  
'PpZ/ry$  
他唔現身的時候 , 你就想提高你的注意力和反應 , 留意他的位置改變locus L%XXf3;c  
避開或檔住每一次的進攻 , 亦能留意他幾時現身 ` 5#h jLe  
~p\n&{P0  
當你察覺他現身的時候 , 先留意你自己和索特身邊的地形 {OCJ(^8i  
如果因為心急進攻而令自己失去一條命 , 不如慢慢打多1分鐘 qU-!7=}7  
打完他之後又要回復剛剛的機警 , 這些就是我打索特時大腦想住的東西
3b@VY'P  
:Jk33 N4y0  
至於你所說的掉落懸崖問題 , 不小心就會比他打中 , 有時候他又上唔到來 , 呢個真係要靠你多D經歷 7TpRCq#  
最後只可以祝你好運 , 因為我已經沒有玩LFO了~ 雖然我都想幫人打戰回索特...
(N0sE"_~I5  
g8l5.Mpx  
@o&Ytd;i  
還要讚賞你看畢這篇可能對你來說完全是垃圾的長篇文章
離線adrian98
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2011-08-08
是有BUG嗎.- - L,]=vba'$  
迪雲竟用奧義昇龍 Hs(D/&6%  
離線殘mrsv
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2011-08-08
神母好難打.死左好多次先得= =
離線hkivan999789
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2011-08-08
最後2隻都好難打用魔劍先屈得死- -
https://www.youtube.com/watch?v=aVk2vi7Pn50
離線s03145
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2011-08-08
戰士回歸之星仔同大家咁樣成年冇見- -
我仲想起我個名係因為一個bug以改x)
快速回復
限100 字節

上一個 下一個