切換到寬版
  • 5790閱讀
  • 54回復

故地重遊,欲辨已忘言。 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線wafaega

發帖
icash
只看樓主 正序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2012-01-16
噢...介紹下自己先
我開始玩lfo嘅時候,好似係3.0,quit就約莫係07年嘅事
當年主BANK  , 雜名怪一名(記得有隻迪倫叫 orz )
至於quit嘅原因,唔記得 (橫掂當初玩lfo都無乜原因, lol)
今日心血來潮想重溫下童年回憶,番嚟行咗轉ibbs,cz 甚至official website(btw dn死咗?)
心入面彈出一句
"This game is dying, you know?"
今日全ser人流似乎不及往日之萬一
睇怕u1多年以嚟都無乜長進,仍是小利行先
睇住呢隻game漸入暮景......
唉,我無力挽救,但求在一切終結以前重溫一次當年那深入人心的故事,那動人心弦的音樂
回到那些年我們一起打s破m玩vs的日子(嗱我無心又s又m架-.-)

在此求一AC (租買皆可),有隻破到all story嘅5主就ok(非5主亦可,重點係lv夠)
仲有有留AC嘅老玩家新玩家(無論彼此是否相識)
一齊玩story mission + vs ,重溫舊夢!
--------------------------------------------
文不對題, 0分重作[banghead]

呢個Bike crew真係....
離線小竹
發帖
icash
只看該作者 54樓  發表於: 2012-02-05
只能懷緬過去的日子~~

懷緬時時其實還有....奇怪過去再不陷回首
離線黑天狗
發帖
icash
只看該作者 53樓  發表於: 2012-01-31
回 51樓(dwchan) 的帖子
只怕u1彩你都有味
離線k-man
發帖
icash
只看該作者 52樓  發表於: 2012-01-31
搵人比套裝我
我啲裝廢到呢-,-
離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 51樓  發表於: 2012-01-31
如果出LFO2 我想我一定會買~.~
離線小。肥羊
發帖
icash
只看該作者 50樓  發表於: 2012-01-30
其實U1又有部份地方都係難做既,
個個人都BUG, GM好難CHECK,
但係人人都要求GM做下野, 封下人AC既時候, 佢地就封鬼曬,
係BIOLOGY 有個TERM 叫 NON-TARGET SPECIES 用黎形容就最好不過。
但係錯在誰?
我覺得係一班BUG既玩家, 我想佢地既心態就係「多一個人BUG唔多,少一個人BUG唔少。」
於是個個都走去BUG。
不過, 係系統改善上U1就真係....唉。
離線小。肥羊
發帖
icash
只看該作者 49樓  發表於: 2012-01-30
回 40樓(hotcat) 的帖子
hotcat:PEAK SER 以前成日爆滿
果時我仲係f.1仔果陣
放學番黎 緊係拿拿林打七下升lv(果時4.5)
打左2個幾鐘 緊係登出下
....... (2012-01-28 16:30) 

哈, 大家都係PEAK人, 個時我就係因為PEAK成日爆(同埋冇EQ)先轉去BOC同呀哥玩。
離線淆底3499
發帖
icash
只看該作者 48樓  發表於: 2012-01-30
汁之前唔該出埋個爛尾結局
離線hotcat
發帖
icash
只看該作者 47樓  發表於: 2012-01-29
回 45樓(火仔) 的帖子
火仔:1.0-2.5長期爆滿,要等好耐先入到(又加係peak)
2.5-3.0都係紅字多,就算唔多人玩都會黃色
3.0-4.0開始出現bug,有不法玩家制做外掛
....... (2012-01-29 00:50) 

第1次封ac好似係9.0之後
果時封完ac
成班人開晒GM角色
挑GM機
仲有人話要炸ser
後味班人仲要話u1殺錯人
明明u1都解封晒d ac 比人del野
離線七星會員
發帖
icash
只看該作者 46樓  發表於: 2012-01-29
回 45樓(火仔) 的帖子
火仔:1.0-2.5長期爆滿,要等好耐先入到(又加係peak)
....... (2012-01-29 00:50) 

講得岩
真係3.0之後玩家已經開始減少, 一路去到6.0大量
6.0玩一排會唔見咁幾個一齊玩過既玩家

同埋其實lfo個系統, 自從1.0設計好出黎之後, 基本上係得兩個模式(任務, 死亡塔即係故事, 不過附加條件姐)
都無點諗過點加過特別野增加個耐玩度, 淨係掛住出card賺錢, 玩家人數一路下降都係正常
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 45樓  發表於: 2012-01-29
1.0-2.5長期爆滿,要等好耐先入到(又加係peak)

5.0外掛的祖仙-QQ大,出現,把大量巳出異轉人物未公開招式放出

6.0開始沒落,玩家減少

7.0第一次封外掛ac行動

8.0外掛黑人託比出現係動漫節,更係game中發放外掛,bug等

9.0外掛多了很多,加上封ac行動,大量玩家離開

10.0玩家巳經走了不少,上線的大部份都是外掛狗,vs場都係,只有少量正常玩家

11.0外掛攻含lfo,正常玩家更少,但外掛玩家就很多

e一個係lfo咁多年泥有既事(只限game)
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
離線leunghoyin05
發帖
icash
只看該作者 44樓  發表於: 2012-01-28
網上購物系統關閉好耐了 應該唔頂得好耐
放卡倫ac連身份證380/冰火飛馳90/真龍殺+魔狼滅120 全九卡店 放ac信譽保證
離線supperstinky

發帖
icash
只看該作者 43樓  發表於: 2012-01-28
你咩ser??
離線黑天狗
發帖
icash
只看該作者 42樓  發表於: 2012-01-28
假期上一上,失望,依舊沒vs。

發帖
icash
只看該作者 41樓  發表於: 2012-01-28
唉...希望LFO出埋個結局先執啦~
離線hotcat
發帖
icash
只看該作者 40樓  發表於: 2012-01-28
回 36樓(小。肥羊) 的帖子
小。肥羊:近1個禮拜玩番(成1年半冇玩)少左人勁多[表情]
睇番D POST先知D人BUG野BUG到上天花版。
LFO 這GAME我由1.0玩到E家都好地地,
唔知你地有冇人試過個SER係「爆滿」呢? 我就試過啦, 個時不知幾正。
E家...唉, .. (2012-01-28 12:11) 

PEAK SER 以前成日爆滿
果時我仲係f.1仔果陣
放學番黎 緊係拿拿林打七下升lv(果時4.5)
打左2個幾鐘 緊係登出下
再入番既時後 已經紅字爆滿
果時好小show正常
仲記得有排std 關ser關左幾個月
std至始變左小人ser
離線lowbforum

發帖
icash
只看該作者 39樓  發表於: 2012-01-28
乜野係LFO?
1條評分威望-5
暴走疾風 威望 -5 無意義文章 2012-01-28
離線暴走疾風

發帖
icash
只看該作者 38樓  發表於: 2012-01-28
回 28樓(牙笨) 的帖子
牙笨:之前又話改版又乜又乜講到係威係勢,最後虎頭蛇尾
連商城都關閉埋
ags LFO又冇聲冇氣
e家係差u1公告"停止營辦LFO" (2012-01-26 21:59) 

其實可以算話係改完版...

發帖
icash
只看該作者 37樓  發表於: 2012-01-28
多懷念以前狂禁refresh的日子
離線小。肥羊
發帖
icash
只看該作者 36樓  發表於: 2012-01-28
近1個禮拜玩番(成1年半冇玩)少左人勁多
睇番D POST先知D人BUG野BUG到上天花版。
LFO 這GAME我由1.0玩到E家都好地地,
唔知你地有冇人試過個SER係「爆滿」呢? 我就試過啦, 個時不知幾正。
E家...唉, 真係欲辨已忘言 @@
快速回復
限100 字節

上一個 下一個