切換到寬版
  • 3955閱讀
  • 32回復

主題討論:孔子第七十三代說香港人是狗一事 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線
發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2012-01-29

離線豬排仔
發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2012-01-29
有人話唔係全部內地人都認同孔叫獸果番說話
但根據網上調查 有6成3人都認同啵!
你地覺得數據係造假數 定係確實數據?
如果數據係真實 咁我地當然不滿啦
但如果係中央偽造數據 就更加嚴重
證明中央想透過國民分化中港關係
離線暴走疾風

發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2012-01-29
回 21樓(豬排仔) 的帖子
豬排仔:有人話唔係全部內地人都認同孔叫獸果番說話
.... .. (2012-01-29 12:19) 

先不論數據是否真實
就單憑你所說的
背後是有人當幕後黑手
目的是分化中港兩地

就孔叫獸所言
他表面上好像是表達個人立場
但其實可能只是一個傀儡
或者是大部分強國人的心聲

離線七星會員
發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2012-01-29
回 21樓(豬排仔) 的帖子
豬排仔:有人話唔係全部內地人都認同孔叫獸果番說話
.... .. (2012-01-29 12:19)

個調查好似仲繼續緊, 無停到
真係六成人都認同孔慶東講既野

做調查出黎果個無諗過會加劇兩地市民仇視情緒咩? 呢個時候仲火上加油
梗係再借題發揮啦~

香港經過155年殖民地統治, 城市發展到比大陸更民主自由, 更開放
當初大陸千方百計都要收返香港呢舊肥豬肉...因為真係俾到佢地做到好多野
另外, 大陸一路都想搵機會挫一挫香港人銳氣, 今次係借孔慶東把口講晒出黎
所以孔慶東話「你們香港人憑甚麼在內地人面前揚眉吐氣呀?」

唔只香港, 依家台灣自由行既大陸旅客都話「給你們增添生活」
應該好快又到台灣人唔like 大陸人去台灣玩

台灣自由行:

離線
發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2012-01-29
大陸同香港
無論做咩事都會扯上政治
打機又系 出黎社會做任何野都系
離線暴走疾風

發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2012-01-29
回 23樓(七星會員) 的帖子
七星會員:個調查仲繼續緊, 無停到
做調查出黎果個無諗過會加劇兩地市民仇視情緒咩? 呢個時候仲火上加油
....... (2012-01-29 15:06) 

強國人這種思想真的不要得...
如果是要忍受著他們這種態度
我寧願香港選擇窮一點而換取好一點的life style
有錢又不代表是活得開心

離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2012-01-29
回 23樓(七星會員) 的帖子
七星會員:個調查好似仲繼續緊, 無停到
....... (2012-01-29 15:06) 

台灣早就仇視大陸了
離線七星會員
發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2012-01-29
回 25樓(暴走疾風) 的帖子
暴走疾風:強國人這種思想真的不要得...
如果是要忍受著他們這種態度
我寧願香港選擇窮一點而換取好一點的life style
有錢又不代表是活得開心 (2012-01-29 15:21) 

至弊d 政策, 好似自由行, 係香港d 高官同大陸定落黎...
唔係一般市民可以控制到
而依家咁多人咁火就正正話俾佢地聽我地忍夠啦,
好似我簽名咁, 係2月1號將會登係蘋果日報頭條

Re:回 26樓(dwchan) 的帖子
如果大陸再繼續咁既思想...
將會有更加多台灣人仇視大陸人
離線暴走疾風

發帖
icash
只看該作者 28樓  發表於: 2012-01-29
回 27樓(七星會員) 的帖子
七星會員:至弊d 政策, 好似自由行, 係香港d 高官同大陸定落黎...
唔係一般市民可以控制到
....... (2012-01-29 20:47) 

其實好耐之前都已經忍夠
只係借咁次導火線
去比我地講出對內地人的不滿...

離線豬排仔
發帖
icash
只看該作者 29樓  發表於: 2012-02-01
回 27樓(七星會員) 的帖子
七星會員:至弊d 政策, 好似自由行, 係香港d 高官同大陸定落黎...
唔係一般市民可以控制到
....... (2012-01-29 20:47) 

登左報了
感覺激左少少
唔似環繞雙非問題
不過引起唔同地方排外共嗚
離線七星會員
發帖
icash
只看該作者 30樓  發表於: 2012-02-01
回 29樓(豬排仔) 的帖子
豬排仔:登左報了
感覺激左少少
唔似環繞雙非問題
不過引起唔同地方排外共嗚 (2012-02-01 19:26) 

帶d 激先好, 咁先可以引起迴響呀...
連呢單新聞都成為國際新聞, 上晒cnn, 華爾街日報
其實依家問題已經唔係淨係大陸大肚婆生仔問題...
大陸人黎香港做緊既一切係好影響我地~
離線豬排仔
發帖
icash
只看該作者 31樓  發表於: 2012-02-02
回 30樓(七星會員) 的帖子
七星會員:帶d 激先好, 咁先可以引起迴響呀...
連呢單新聞都成為國際新聞, 上晒cnn, 華爾街日報
其實依家問題已經唔係淨係大陸大肚婆生仔問題...
大陸人黎香港做緊既一切係好影響我地~ (2012-02-01 22:17) 

但係依家有好多外媒都以為我地只係歧視班大陸窮人
離線七星會員
發帖
icash
只看該作者 32樓  發表於: 2012-02-02
回 31樓(豬排仔) 的帖子
豬排仔:但係依家有好多外媒都以為我地只係歧視班大陸窮人 (2012-02-02 22:14)

好似話有d 傳媒係中資架嘛, 咁點會幫香港人呀...唉~
快速回復
限100 字節

上一個 下一個