切換到寬版
  • 5178閱讀
  • 40回復

請為lfo在動漫節比星矢踩到上頭頂異默禱三分鍾 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線火仔

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2012-07-30

lfo一直都係我地一眾玩家小學回億或者係中學回億,由05年開始lfo進軍動漫節,多年泥有好多熱愛lfo的玩家不怕風雨,不怕比保安趕走,都會去到一年一度動

漫電玩節去買佢地想要既人物,其後同年lfo進軍年尾節目ags,當年以奧義畫集做賣點,售出主角迪雲同2位朋友悟地,星仔仲有佢地既師傳冰火雙尊的新絕招

,因為係限量所以吸引唔少人去到排隊,仲差d令到u1而檔。但因為lfo的bug未能修復,令到外掛祖仙qq有機可成,攻入lfo,不斷把未公開的人物利用bug泥引入

lfo世界令到lfo無法再好似以前咁,和平咁打機,其後08年託比突入動漫節,因真天魔公仔出名的託比,前身係cz其中一位會員,以凱旋e個身份係lfo入面騙盡唔少人的道具,招式,當然,之後託比的事五花八門無辦法慢慢咁講出泥。

lfo巳經掉落外掛的深淵之中,雖然u1發公開信要求玩家不要用外掛等程式玩遊戲,但都沒人理會,更因為咁係2010年發生lfo由史以泥最大事件-外掛消滅行動,

以查各玩家戶口當中是否以外掛程式升級或者以其他方式引入一些未公開或永不公開的人物(例如:研究所的機械暴龍,比迪倫解放出泥既8異獸又或者係05

年中的夢想成真活動才可得到的迪倫人物),但因為e個行動令到唔少玩家都被u1暫時性停用戶口或永久停用戶口,e一個行動係減少左唔少既玩家,外掛消滅

行動e件事未完u1又搞多一單,平衡人物,u1所謂既平衡係以強變弱,弱變強方式,把大量一直有好多人玩的人物變成很弱的人物,把一些人氣度為0的人物變成

強的人物,又再一次令lfo減少玩家,因為大家一直用的人物都係以高攻擊力/防禦力見稱,例如由lf2時代開始就係魔王的邪鬼,雖然技能好強悍,但都被u1變成弱

魔王,另一位代表正義的一方的天魔,都因為技能太強悍都變成很弱的人物,唔單止係普通一轉的人物波及,連異轉都波及起泥。

係故事中以10招便可以打倒你的真天魔,最珍貴招式冰火世界,是極之強悍和珍貴異見稱,因為這招是沒什麼人會得到手,主要得到方式只能在動漫節的抽卡

活動才可得到,但都被u1整到一文不值,如果真係覺得某些人物招式太強的話點解唔係1.0開始就平衡某d人物,要去到e家先整,正因為u1各種不智的行為令到

玩家不斷減少,直到e家,當大家去動漫節/ags見到u1檔出現,都唔會主動行去,因為好多人都係平衡方面唔認同u1的做法而離開,我今年都有去動漫節,但眼見

巳經無哂排隊衝入會場等情況,因為主辦商要求各間有份參加的公司都唔好放會場限定產品,雖然無減少人流,但唔會再出現塌檔或者排通頂等情況出現。

但今次我見到的係唔再以迪雲星仔做封面u1檔,是以一套70,80後都鍾意睇既動畫-聖鬥士星矢,雖然星矢唔係第一年出現係u1檔但u1把星矢當成第一主打產

品我都係第一次見,有見吸此,我係e到想睇到e篇唔係用書面語打出泥的文章既會員(無倫本身巳經無玩或仲有玩既玩家)都係e到為lfo默禱三分鍾,希望lfo可

以再做我地既多10年/20年的回億。

sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2012-07-30
錯別字頗多,請修改
離線saizen

發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2012-07-30
零分重作
敗者無一死 將來富如山
離線ldx09x
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2012-07-30
不怕比實Q趕走-.-不如講保安
離線
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2012-07-30
其後08年託比突入動漫節,因真天魔公仔出名的託比,前身係cz其中一位會員,以凱旋e個身份係lfo入面騙盡唔少人的道具,招式,當然,之後託比的事五花8門無辦法慢慢咁講出泥。

個人認為依段系重點

樓主留言:

e段係我最記得,第一條友係動漫節對住無記既記者講,冰火版真天魔公仔。
我會好好收藏,因為好行有,重要比人掉賣上去高登

離線結城リト
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2012-07-30
其實可唔可以隔行..睇得好辛苦.
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2012-07-30
回 ldx09x 的帖子
ldx09x:不怕比實Q趕走-.-不如講保安 (2012-07-30 17:42) 

其實實Q同保安係一樣意思,只係D人鍾意叫實q多過叫保安

p.s段就巳經分左不過有d字唔識打唯有用住錯別字先

離線黑天狗
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2012-07-30
回 火仔 的帖子
火仔:
其實實Q同保安係一樣意思,只係D人鍾意叫實q多過叫保安
p.s段就巳經分左不過有d字唔識打唯有用住錯別字先
.......

好明顯e個唔係重點

樓主留言:

其實樓上只係話不如打番保安,但事實上實Q只係出面D人講開既術語,會估唔到有人唔知,不過唔知都好正常,我最初都唔知,都係D大人話我知

離線吉串袋子
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2012-07-30
其實你打咁大篇野...開頭一大段野都係回顧
比星矢踩到上頭頂e個point輕輕帶過
整篇野可以說得上是無重點可言...
文不對題-.-
同埋我想問...開point係為左d咩?
本人冇係咁高深諗到個似樣d既理由要開post
離線七星會員
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2012-07-30
好似好早已經有人提出過要平衡
好似話邪鬼, 達爾, EX之類既強角太強要改
咁U1 當然無改啦, 改左弱晒搵鬼買新人物既勁招咩
一路累積落黎個問題就極嚴重

u1依家仲唔執左lfo 唔知做乜, 又唔更新, 又唔放棄
佢唔係諗住仲有人會晒大量既錢去抽卡呀嘛?
離線吉串袋子
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2012-07-30
回 七星會員 的帖子
七星會員:好似好早已經有人提出過要平衡
好似話邪鬼, 達爾, EX之類既強角太強要改
咁U1 當然無改啦, 改左弱晒搵鬼買新人物既勁招咩
一路累積落黎個問題就極嚴重
....... (2012-07-30 20:50) 

佢已經唔係因為要多錢,而係要有錢
我諗今年都起碼有d人去買野...
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2012-07-30
小志走左 阿路走左
lfo 已88
成個位冇gm
四部機正係得web game玩
https://www.sendspace.com/file/e4r8v8
離線acz

發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2012-07-30
回 bk的卓男 的帖子
bk的卓男:小志走左 阿路走左
lfo 已88
成個位冇gm
四部機正係得web game玩 (2012-07-30 22:39) 

仲要有一部冇鍵盤xx(
神のご加護を貴方に…

離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2012-07-30
回 bk的卓男 的帖子
bk的卓男:小志走左 阿路走左
lfo 已88
成個位冇gm
四部機正係得web game玩 (2012-07-30 22:39) 

兩年前早就88了:(
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2012-07-30
回 吉串袋子 的帖子
吉串袋子:佢已經唔係因為要多錢,而係要有錢
我諗今年都起碼有d人去買野... (2012-07-30 22:23) 

有,星矢囉,我第二日去,U1電腦位冷冷地,D大人係哂前面係咁影沙即小姐,金牛,處女坐,五小強,但唔多人買,重點既係買星矢係另一間公司泥唔明關U1咩事?

P.S我想問小志係未上年果個肥肥低果個哥哥
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2012-07-31
回 火仔 的帖子
火仔:有,星矢囉,我第二日去,U1電腦位冷冷地,D大人係哂前面係咁影沙即小姐,金牛,處女坐,五小強,但唔多人買,重點既係買星矢係另一間公司泥唔明關U1咩事?
P.S我想問小志係未上年果個肥肥低果個哥哥 (2012-07-30 23:13) 

小志係個肥仔

消息指佢6月頭走左

亦傳其實小志想走好耐

你估u1 d人工好高咩
你睇所謂LFO漫畫果位…就知乜事
u1又完全地失敗
到底有幾多隻game仲係掂既係佢u1搞
https://www.sendspace.com/file/e4r8v8
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2012-07-31
回 bk的卓男 的帖子
bk的卓男:小志係個肥仔
消息指佢6月頭走左
....... (2012-07-31 00:20)

你話馬信?,佢畫第二個漫畫係coco連載,唔怪得無左區樂部,不過好大機會內部出現問題,但我地唔清楚,問當時人先知。,講真果句你話做game公司大把啦,廢橙,gamelex(新公司),如果做資訊科技e方面都有好多間,唔一定留係u1,u1又唔係咩大公司,不過我覺得做gm e個位我諗最初期有8000蚊到,跟住一年一年咁升d囉,升升賣賣加賣ot錢,頂多味萬二,三蚊到,又或者可能多dd,萬五

ps.上年小志都係到,有同我地傾幾句,
離線龍翼87
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2012-07-31
格式打得好少少會睇得舒服D
其實我就認為LFO變成咁並唔係全部都係U1既錯...
玩家都係搞到LFO變成咁既其中一個原因...
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2012-07-31
回 龍翼87 的帖子
龍翼87:格式打得好少少會睇得舒服D
其實我就認為LFO變成咁並唔係全部都係U1既錯...
玩家都係搞到LFO變成咁既其中一個原因... (2012-07-31 12:08) 

u1其實都有,唔修正bug,先令外掛出現,產品出左一年便量產,玩家想唔洗錢玩唯有玩外掛,所以2邊都有錯。
你諗下樣野,年年動漫,永遠都有好多lfo玩家排通頂,為咩,買到心頭好/賣出去比其他買唔到既人,當然仲有其他架啦,但今年就無再出現,上年都仲有少少。

咁你認唔認為間接令lfo行上不歸路既最錯果個係未u1其次係唔想洗錢既玩家?
離線心淡★
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2012-07-31
GAPGAPGAPGAPGAP
我睇完真係得啖笑

樓主留言:

出個post都係增加下lfo d 人氣姐,純粹比人笑下又好當道念lfo都好,但唔好當e篇野係文

快速回復
限100 字節

上一個 下一個