切換到寬版
  • 6134閱讀
  • 27回復

[原創]悟地 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線~yikman~

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2006-01-13
本人置頂原因,想把悟地的分析第一時間送給有興趣的玩家,以加強 <)\y#N  
本論壇之質素~ ovwQ2TuK  
?x+Z)`w_  
&z]K\-xp  
kl"+YF5/  
名稱:悟地 -Woody /sr2mt-Q  
簡介:耀昇書院的搏擊社的隊長,為人心思細密,觀察力強,處情冷靜,加上俊俏的臉孔,深受女同學熱烈歡迎。 hzI|A~MFB  
?7 M.o  
點數分配: *loOiM\5a  
HP 515 每加1點+5.5HP -F=v6N{  
MP 560 每加1點+7MP yA)(*PFz  
SP 515 每加1點+5.5SP = pI?A^  
STR 14 每加10點+14點STR TLd`1Ac  
DEF 11 每加10點+11點DEF [kqYfY?K  
AGI 12 每加10點+12點AGI OiAJ[L  
呢個人物既點知對係平如常人,並無大將風範同特別之處既... =1 P6Vk  
/ }Rz=&  
招式之其分析: }l K3-2P k  
gJ;_$`  
-tnQCwq#  
招式名稱:鬼車腿 BW"&6t#kA  
消耗能力:180MP N`E-+9L)  
學習點數:40 etd&..]J  
效果:無 *26334B.R  
學習方法:開創角色時 7HVZZ!>~  
簡介:這一招對於屈牆角再用絕招都唔錯,但係如果平時打怪,呢招就唔係幾好 kGL1!=>  
實用性:★★(最高為5粒星) l^d[EL+  
攻擊性:★★ +4\U)Z/\  
防禦性:★ \o\nr!=k  
屈招能力:★★ >XOiu#kC  
使用敏捷度:★★★★ [w\9as/ E  
sz @p_Z/  
xr7+$:>a  
招式名稱:虎翔霸 oQv3GpO  
消耗能力:300MP \}~s2Y5j  
學習點數:100 Y-'78BJk  
效果:無 U xD5eJJ  
學習方法:打爆學校 v4RlLg dS%  
簡介:這一招其實我未學既,但我都想發表一下,這招對於VS就唔錯啦,因為出招比其它虎翔快,適合沒有MP時用,這招的前衝高度較低的。 BC,.^"fA6  
實用性:★★★(最高為5粒星) T~fmk f$  
攻擊性:★★ $7QoMV8V  
防禦性:★★★  6l$L~>  
屈招能力:★★★★ 66#"  
使用敏捷度:★★★★★ +n})Y  
k|BHnj  
c8Q]!p+Yp  
招式名稱:真狂虎斬 *cTO7$\[  
消耗能力:250MP K^rIG6  
學習點數:150 ;Nr]X  
效果:無 *WE1;msr  
學習方法:抽卡 3x~{QG5Gn  
簡介:這一招是悟地的最強之其中一招了,出招和收招的速度快,而且攻擊的命中率和弧線是較可較,攻擊力(attck)也頗多,但現在也減弱了... >< 我覺得出招制就難禁左d... 4t/&.  
實用性:★★★★(最高為5粒星) 'xv8Gwf"  
攻擊性:★★★★ =&!HwOnp  
防禦性:★★★ tA$)cg+.  
屈招能力:★★★★★ ~^ ^ NHq  
使用敏捷度:★★★★ .)|a2d ~F  
`VQb-V  
|0{u->+ )  
招式名稱:真虎翔霸 jKZt~I  
消耗能力:1000MP Y F:2>w<  
學習點數:300 4wi(?  
效果:無 Xnuzr" 4u  
學習方法:抽卡 =SD\Q!fA  
簡介:悟地成名的招式,完美的招式....這一招的前衝及鬥車能力接近高鋒,而且hit又頗多,又容易食中,但唯一的缺點就是對於新手來說使用這一招也較保守了,因為初頭的MP並不高,使用一次真虎便差不多用了MP全部,這一招還有一個較好的優點,也是打怪升級時能夠一下子將大量怪秒殺,嘻嘻嘻! mp~{W  
實用性:★★★★(最高為5粒星) `.#@@5e  
攻擊性:★★★★★ hI pKJ&hm  
防禦性:★★★★★ F?m?UQS'u  
屈招能力:★★★★ z q1mmFIO  
使用敏捷度:★★★ VD4C::J  
}X;U|]d  
因本人對悟地的威力還是不到家,所以只是寫了一部分,如有寫錯又串我或鬧我啦! Dml*T(WM>  
k>E`s<3  
其它: s7r9,8$  
希望各位高手續發揮你地既高強實力吧! >QHo@Zqj(  
aTGdmj!  
ps:請勿抄襲本人之分析,請轉載時通知本人一聲 Px M!U!t  
NZu)j["  
AGYm';z3  
~yikman~,你真虎既mp打錯左,我幫你改一改=.=(by king2000)
[ 此貼被king2000在2006-07-05 13:01重新編輯 ]
離線霸王邪鬼
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2006-01-13
寫得好!!!!
離線~yikman~
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2006-01-13
引用第1樓霸王邪鬼2006-01-13 20:52發表的「」: XQ;I,\m  
寫得好!!!! [表情]
E'dX)J9e$/  
k khE}qSD  
又好?! [e"RTTRfZ  
我都未寫完 ^^ 點會好呀??
離線霸王邪鬼
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2006-01-13
我想轉載本文得嗎?
離線殘影之歌

發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2006-01-14
你UP錯圖LA,個真狂虎斬
離線~yikman~
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2006-01-14
引用第4樓tony19932006-01-14 00:46發表的「」: (Jpm KO  
你UP錯圖LA,個真狂虎斬
5; f\0<-  
Tk+DPp^  
Sorry,等我改番先 ^^ $c9=mjwH  
另外,多謝你既提醒,thx!!
離線殘影之歌

發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2006-01-14
唔駛唔該~
離線~yikman~
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2006-01-14
引用第6樓tony19932006-01-14 18:15發表的「」: tQf!|]#J  
唔駛唔該~
V0T<eH<  
要既 ^^
離線stamley213
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2006-01-14
還我 ac ar!~yikman~!
大量低價回收各代LFO閃卡
離線~yikman~
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2006-01-15
我已經俾左你,請勿在其它版呃post
離線tonyhui
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2006-01-15
詳細詳細
離線昇龍
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2006-01-15
快d寫好佢啦 xSdN5RN  
我好期待呀
離線殘影之歌

發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2006-01-15
我都係,咁我就玩悟地了
離線~yikman~
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2006-01-15
原來有咁多人想睇架,搞到我無寫添,我宜家就去寫!~
離線~yikman~
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2006-01-15
writing
離線殘影之歌

發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2006-01-16
呃post?- -,最可惜既就係我冇真虎,我只係有超虎
離線昇龍
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2006-01-16
你地覺得終皇點呢??
離線~yikman~
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2006-01-16
引用第16樓昇龍2006-01-16 19:31發表的「」: -fb1cv~N  
你地覺得終皇點呢??
=4YbVA+(  
+J\L4ri k  
終極皇道是一招難使出的招,因又扣氣又要50%HP先得,連技only - -
離線殘影之歌

發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2006-01-17
終皇好crazy…(中左實死冇生)
離線~yikman~
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2006-01-17
引用第18樓tony19932006-01-17 18:48發表的「」: I v 80,hW  
終皇好crazy…(中左實死冇生)
)?= kb  
我都未見過d高手同我vs用既...
快速回復
限100 字節

上一個 下一個