切換到寬版
  • 2290閱讀
  • 11回復

[原創]又一真人真事,唔會叫你地恐佈回帖,但係有膽先入 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線bbqonqq

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2007-07-09
件事發生系我中二既時侯,果陣我同我班同學大家都唔識世界

到左七月十四果陣,我既同班同學系msn入面搵左4個人去玩筆仙

有個同學問左我,我心諗既就係「未玩過,玩下都唔錯」

之後回既係「驚唔驚會出事?畢竟係去長洲。」

佢地傾哂,諗住搵兩個人男仔去,佢地打算去長洲東堤小築,仲諗住去搵間死過人既屋黎玩。

我話「咁樣唔係太好喎... ...仲要死過人。不過算啦,我都去啦,我驚你地出事。」

之後,我地就系七月十四號出發。

到左長洲,我地租左間房,當然果間房係佢地一早就想租啦。

去之前個屋主仲同我地講千祈要小心,唔好亂講野,唔好亂做其他野

兩個女仔好呼籲咁講左怡哦之後

我地入屋啦,之後放低哂d袋。

我地就出左去踩單車。風景唔錯。本來以為咁既天氣同日子差極有限

點知好景不常,突然落大雨,個天仲黑哂

我地即刻返入間屋,其中一個女仔一入到屋即刻爆左句粗口出黎

「*!突然落咁鬼大雨架!落死人咩!」

就係咁,無啦啦屋入面個燈就燒左,兩個女仔嚇呆左,

我同另外一個男仔講凡出去睇下係咪燈制跳左,佢系度看住兩個女仔

之後我就出去搵個屋主,佢檢查左就話係條電線短路,叫我地忍忍

於是我就去左買蠟燭

奇既就係得返d白蠟燭,冇哂紅,最後我當然冇買到,我買左4支電筒,勁量電芯

由於出面仲落好大雨又驚佢地會唔會出事,所以我跑返去。

出面落好大雨,但係我跑返去果陣最奇怪就係點解仲咁多人,仲要帶埋個細路一齊出街

可能佢地慣左啦,之後我返到去屋入面,我地就吊起岩岩買既4支電筒,

兩個女仔驚完之後又見環境都唔錯,所以佢地想講鬼故

我就話之前個屋主咪講過唔好出亂講野既

其實我要講根本可以講好多,佢地就話而家仲早,4:00幾

我就話咁好啦,之後仲比埋賽鬥恐佈,最嚇到人果個為贏。

我地每個人都覺自己聽過入面最恐怖果個鬼故出黎。

最後係其中一個女仔贏左。我地又見時間都7:00幾唔早,所以就出去食野

出門口之前由我黎鎖門,我閂果一刻聽到一下笑聲同埋見到屋入面有個影好快咁飄過左一下

我嚇左嚇,之後我開多次門睇多次,但係見到咩都冇,我呆左呆

之後俾兩個女仔吹,我就即刻跑過去搵佢地,自己都冇理咁多

食完野之後,我地就返返房

入房果陣有返電,我地開哂燈,不過都唔知有得開返燈好定冇得開好

我地每個人都呆哂

屋入面竟然成地都係血,

我地未玩筆仙就已經係咁,好難想像玩果陣會點

我地清哂D血,換哂衫就開始玩,

我開始淆,後來發現佢地拎左張大黃紙,一個碟,我先問「做咩呀!筆仙拎個碟出黎?」

「仲唔明呀?我地而家明昆你黎啦~我地話玩碟仙既話你就唔會黎架啦。黎啦~玩啦」

「我彩你地都傻呀!又話筆仙!而家講講下又轉碟仙。」

「咁你係咪唔玩呀!咁夜都冇船搭啦!玩啦!」

原來我地清血已經唔經唔覺清左2個鐘。

而家已經係12:00。我死死地留低

我話試2分鐘算,玩唔到就算啦

佢地話好,我地就開始玩

點知,請左一陣就請左上黎,好既唔靈

唉,之後我地就開始玩。我地問左好多問題。,本來冇咩事,點知有個人口快快問左你幾時死

我就單眼同佢地示意,快d請佢走。

個碟自己狂郁,佢好似知我心入面諗咩,佢拍指左「你想我走?我一定唔會走。」

我地亦都留意到地下有血滲左出黎。我大叫左一聲

我大叫唔係因為血,係因為我見到有個人影企左系個露台度,我地住3樓,冇理由上到黎架

之後我叫佢地望過去,已經唔見左。

我地就狂請個碟仙走,佢都唔肯走,

但係唔知咩事,我就好緊張,講左句你信唔信我同炭燒焗多次間屋丫娜!

佢地已經呆哂咁望住我

我又講「你個八婆再唔走我即刻用炭焗死多你一次」

個碟指向「我已經是鬼,你想我死多次?沒有可能的事。」

「不過你姑此有膽色就姑且放過你們一次。不要再作無謂的遊戲,明天帶點水果及蠟燭來我便放過你們,好自為之。」

好彩今次我地走得甩,如果唔係都唔知會發生咩事,不過諗返起又有少少驚... ...
1條評分

兩大神獸宿命之對決
離線牙奇

發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2007-07-09
係咪你自己的真人真事?
下次唔好玩碟仙啦
離線bbqonqq
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2007-07-09
引用第1樓牙奇於2007-07-09 10:02發表的  :
係咪你自己的真人真事?
下次唔好玩碟仙啦

絕對係自己既真人真事= =""

諗返起都嚇死

兩大神獸宿命之對決
離線chansiuki

發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2007-07-10
我唔會玩碟仙LO~
唔好得失[人]
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2007-07-10
好睬樓主你夠膽罵佢,如果唔係....

你最尾有冇帶d水果番去?

我前路有右與左,面對決擇難兼顧... ...
離線神‧嵐
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2007-07-10
=0=
很強=0=
樓主太大膽喇=0=
離線魔法王子
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2007-07-10
我覺得唔係真人真事- -
離線牙濠
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2007-07-10
好勁啊樓主
如果換轉係我
我應該可能已經見到個d(唔講啦)
你好有膽色
如果做怪談xx隊d人
最後係點迵個一晚
離線bella
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2007-07-10
引用第6樓魔法王子於2007-07-10 16:11發表的  :
我覺得唔係真人真事- -

我記得佢之前講過比我知ga=  =
離線bbqonqq
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2007-07-10
引用第8樓bella於2007-07-10 18:09發表的  :
我記得佢之前講過比我知ga=  =

好耐冇見啦=3=

兩大神獸宿命之對決
離線bbqonqq
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2007-07-11
引用第7樓牙濠於2007-07-10 16:43發表的  :
好勁啊樓主
如果換轉係我
我應該可能已經見到個d(唔講啦)
你好有膽色
如果做怪談xx隊d人
.......

唔好話勁丫@_@

相信好多人緊張起黎真係咩都講得出

不過你話怪談,, ,,,

我之前上youtube睇過

有個終極測試

入學校@_@

果個我真係睇到驚~

玩果個又驚~睇果個都好驚

兩大神獸宿命之對決