切換到寬版
  • 2576閱讀
  • 24回復

[原創]歷奇分析=](100%完成) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線牙歷

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2007-08-14
加點方面: |z]aa  
當然,首先一定要加點加到可以著哂所有裝,之後,加mp至到2500,因為歷奇本身的招, >@z d\}@W  
mp使用量很多,所以我會推薦加多一點mp,而sp,也要加到800-900,因為歷奇的sp,一開始 #!wsD7;  
是470,就算你著哂所有裝,sp也不一定會過1000,所以我建議大家要加sp m\1VF\  
!W 0P `i<  
至於學招方面 !+5C{Hs2  
建議:霸王轟山拳-->鬥志激昂-->重鎚出擊-->霸王拳-->霸王流星擊-->連環鐵拳 R9bhC9NP  
<r0.ppgY  
升級的歷奇: NYGmLbq  
建議:霸王轟山拳-->鬥志激昂-->重鎚出擊-->霸王流星擊-->霸王拳-->連環鐵拳 uSH> $;a  
/cM 5  
建議著的裝: Q +R3H,  
十卡鏈兩條,炎冰頭,gm老西,炎冰盾,謎手x2,龍鞋 U2VV[e)Z!  
>pN;J)H  
介一介紹歷奇所有的招吧:如下圖 (21']x  
zUNH8=U  
~v^%ze  
keqr%:E8  
勝利圖: :EYu 4Y  
yi sF5`+  
xGwTk  
敗圖: #_on{I  
-3u@hp_  
]Jja  
直拳: IkiQ Ok  
!T)T_P[  
不太好用,歷奇的手太短了 @< wYT$  
如果可以的話,推薦大家用跑攻 wwo(n$!\  
story:★☆☆☆☆ a$~IQ2$|6  
vs:★☆☆☆☆ m*\B2\2gJ  
f2`P8$U)R  
跑攻: '" ^ B&W  
qPL^zM+  
跑跑跑..之後順勢來一個上勾拳.. "w(N62z/  
story:★★☆☆☆ ]z+*?cc  
vs:★☆☆☆☆ FLVbkW-G.  
@][ a8:Y9I  
跳: XulaPq  
lb-S0plw  
不用多說了.... \8=e |a5`  
X\o/i\ C}  
跳攻: @^'G&%j  
V h Z=,m  
歷奇的跳攻可以用來被圍攻逃走,走的時候還可以攻擊別人,不過還是沒有什麼用處 ;r gH}r  
story:★★☆☆☆ t |go5DXz4  
vs:★☆☆☆☆ tniPEmeS  
cBg,k[,  
開始招式: := ]sq}IN  
^fFtI?.6jI  
連環鐵拳: W`w5jk'0^=  
V"w`!  
歷奇一開始使用百烈拳,順勢使出直拳 {E;2&d  
這一招多用於面對一般的對手 Pz5ebhgq  
mp:200 1M7\:te*  
學點:60 pg} ~vb"  
得到條件:開創角色時 !w @1!Xpn1  
story:★★☆☆☆ 4 *Bp  
vs:★☆☆☆☆ P%.`c?olbs  
出招:擋拳拳 ,Wz[tYL*  
[?Mc4uT{  
重鎚出擊 +vSCR (n  
|h#DL$  
歷奇向前,突然使出下勾拳,攻擊力還不錯,不過只可以近攻,效果不大 %bCcsdK  
mp:300 83{x"G3>  
學點:100 pe\Txg6  
得到條件:進入體育館 l,imT$u  
story:★★☆☆☆ (eC F>Wh^m  
vs:★★☆☆☆ Qw3a"k-  
出招:擋前拳 6(ka"Vu~  
L@)b%Q@a  
霸王拳 R59e &   
g4~X#}:z$O  
歷奇使用百烈拳,再用一下上勾拳,呢招可以用來連招,除一開始那三招外,其餘二招都可以連到 8O"x;3I9  
得到條件:過大嶼山 34X(J-1\|i  
story:★★☆☆☆ 3g?MEM~  
vs:★☆☆☆☆ 9\AEyaJFZ  
出招:擋跳跳 7$g*N6)Q  
yq/[/*7^  
霸王轟山拳: 7xLo 4  
zF[3%qZE:T  
歷奇踎低拳頭向下打,打出綠色的光柱,這是歷奇最強的一擊 bs<WH`P  
得到條件:復刻版,yahoo卡 =XZF.ur  
story:★★★☆☆ J0IdFFZ|w  
vs:★★★★☆ 2(+ RIu0d  
出招:擋下拳 ]&3s6{R  
EpFIKV!  
鬥志激昂 GVjv** U  
K[iY{  
歷奇舉起兩隻手,+攻+防的一招,lv愈高便會+得愈多,防守比攻擊+得比較多 &*jxI[  
得到條件:復刻版,yahoo卡 [_g#x(=  
story:★☆☆☆☆ *6 I =o E  
vs:★★★★☆ n;-x!Gs  
出招:擋上拳  aX>4Tw  
yRgDhA  
霸王流星擊  W /~||s  
sh',"S#=@  
歷奇滑向前= =,用元力包住雙手,去攻擊對手,這一招比霸王轟山拳的威力勁一點點,但是轟山拳的攻擊範圍較大,還是建議學轟山拳先 &LCUoTzj  
得到條件:復刻版,yahoo卡 u#zP>!  
story:★★★☆☆ NZfo`iHAN  
vs:★★☆☆☆ DBj;P|L_  
出招:擋左右拳 _9}x2uO~  
o1fyNzq<  
連技: M3ecIVm8(  
1.霸王拳-->霸王轟山拳 sYAG,r>h  
'0'"k2"vC  
2.霸王拳-->重鎚出擊 q8'@dH  
M9uH&CD6U  
3.鬥志激昂-->all ef;& Y>/  
]ro1{wm!WU  
升lv方法: x?k  
生日快樂,升到學到霸王轟山拳同著哂所有裝之後-->打尋找高手打到60lv到-->打霸王歷奇,有歷奇幫你打,那個歷奇差不多是無敵的,之後打到120lv到,打七聖就ok (&9DB   
;a!h.8UJPI  
vs技巧: 5~`|)~FA  
一開始一定要爆鬥志激昂,不過歷奇的招實在是太硬直了,vs,如果我的話,我會跑,跟住碌地沙,由下以上碌上去用招來打人,如果鬥志激昂用完的話,你用重鎚出擊來博一博看看對手會唔會暈,如果唔暈的話,你要親他倒下的時候,用鬥志激昂,用歷奇要靈活運用,如果唔係對手打低你你也不會打到他一下
[ 牙歷在2007-08-16 20:34重新編輯此帖 ]
1條評分
離線牙銓

發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2007-08-14
勝利圖同敗圖有咩唔同
離線中毒魔人

發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2007-08-14
引用第1樓牙銓於2007-08-14 17:30發表的  : }ygbgyLa  
勝利圖同敗圖有咩唔同 [表情]
zfr(dQ  
佢上傳錯左姐 3R:7bex  
比d時間人啦
離線零少
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2007-08-14
不如我試下比張相你啦(霸王流星擊) dV2b)p4J  
早d完成好d= =(我都有玩歷奇) G$x["  
QhE(" }1  
]N(zom_0d  
link: r/q1&*T  
http://xs318.xs.to/xs318/07332/lfo20070814174053. jpg cV,03]x  
(在lfo20070814174053.後 剷左個空格佢) 48&KdbGX  
Am=PUQF$  
呢招起手ok快... k0 e|8g X  
似係超猛虎拳 l~6SR  
有個綠光在手 然後直沖一大步(大約係100agi跑一秒) 9 <kkzy  
耗500mp  _7j/[  
攻擊力頗高(差過轟山拳小小) i2ml[;*,N  
(你玩霸王歷奇你都應該見識過的了...  如果覺得上面呢個唔得 你自己再寫啦,,實用性自評吧)
[ 零少在2007-08-14 17:55重新編輯此帖 ]
碎ける願い
離線炎黃子孫
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2007-08-14
引用第3樓零少於2007-08-14 17:33發表的  : ]MA)=' ~  
不如我試下比張相你啦(霸王流星擊) f+*2K^B  
早d完成好d= =(我都有玩歷奇)
sImxa`kb  
link: _467~5JkU  
.......
A[$wxdc  
\=G Xe.}4d  
z Q|x>3   
歷奇..我都有玩.... ^nm!NL{z^  
仲齊埋招,學曬tim... x#gmliF  
只不過前幾日del左....因為要玩加仔~ q}A3"$-F  
呢招好似....唔知點解打唔低人咁=  = }?qnwx.  
不過好易升lv......
K49
離線零少
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2007-08-14
引用第4樓炎黃子孫於2007-08-14 18:10發表的  :
歷奇..我都有玩.... }]GK@nn7  
仲齊埋招,學曬tim... \w_[tPz}  
.......
]<_!@J6k  
呢招唔係主攻型 又唔係防守型 ;WAu]C|  
佢係...  突擊型  果類 wG[l9)lz  
主攻係轟山拳(呢招升LV好好用 升lv多數靠佢) Y(yJ|y&  
如果比人圍嘔 衝唔番出去 就出呢招解圍 用途就係咁多 不過都幾好用架
碎ける願い
離線chanping
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2007-08-14
引用第5樓零少於2007-08-14 19:19發表的  :
呢招唔係主攻型 又唔係防守型 ;B7 |tajd  
佢係...  突擊型  果類 ^g){)rz|  
主攻係轟山拳(呢招升LV好好用 升lv多數靠佢) %LlKi5u]  
如果比人圍嘔 衝唔番出去 就出呢招解圍 用途就係咁多 不過都幾好用架
g\nL n#  
依招點先高攻? 因為我玩過(下)力奇  Ae zXou&  
出依家點先高攻 因為我出果時扣迪下車手唔多 轟山拳就勁 ^a5~FI:  
同埋轟山拳招lv有冇光 因為我冇光的
冰飛連出屈死你 問你死未
[/quote]
離線零少
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2007-08-14
引用第6樓chanping於2007-08-14 19:37發表的  :
依招點先高攻? 因為我玩過(下)力奇  -* j;  
出依家點先高攻 因為我出果時扣迪下車手唔多 轟山拳就勁 ]@]"bF!Dn  
同埋轟山拳招lv有冇光 因為我冇光的
B>L^XGq  
講左啦 *4 \ub:9  
呢招解圍= = ^w}Ib']X  
轟山拳我記得冇光既  招我唔係高lv 得2lv 2lv出左百幾次(大約)都冇光... 1fp& "K:yR  
b|'LtL$Y  
不如大家有事問番樓主啦 好似我變左樓主咁~~....= =
碎ける願い
離線魚旦二號

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2007-08-14
很廢的分析
1條評分
離線零少
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2007-08-14
回上: $S=OmdgR  
我呢次要幫樓主,, 人地未完成 做話人個分析廢  :udZfA\sW  
如果人地完成好 你先講呢句先係真正咁表達自己既心聲
碎ける願い
離線牙歷

發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2007-08-14
引用第9樓零少於2007-08-14 19:54發表的  : 3*L,48wX  
回上: #7)6X:/O  
我呢次要幫樓主,, 人地未完成 做話人個分析廢  7wiu%zfa:=  
如果人地完成好 你先講呢句先係真正咁表達自己既心聲
/;J;,G`?  
多謝你ge支持 ? -tw*2+  
{K}+$jzGVt  
魚旦嬲死你呀= =
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2007-08-14
太少介紹 L T!X|O.  
同圖片難明d
離線牙歷

發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2007-08-14
引用第11樓糯米滋於2007-08-14 20:20發表的  : e wR0e.g  
太少介紹 4H)a7 <,  
同圖片難明d
SqLKF<tY]/  
本身我想做動畫的 ]cK@nq)  
#:X :~T  
不過我gif個程式用唔到= = b(F`$N@7C  
Smo'&x  
同埋..零少.唔該你的圖..不過沒有實際用過...不知道有什麼效果
離線中毒聖仔
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2007-08-14
加油丫牙歷 qIl@,8T  
你識唔識正 ]v@,>!Wn  
錄影
離線louisexjohn

發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2007-08-14
做得好好 uQ}kq7g d  
你係玩力奇的高手 Zv_<*uzKZ  
我看得出 4_eq@'9-q  
你加攻防果招我就睇得出了 (]L=$u4  
你防爆左先 ftbu:RtK^^  
我諗你一定係d攻有好高的了(計埋裝) Gvwel!6  
你就利用果招平衡兩者勁力,岩唔岩 BC3I{Y |  
可能我分析錯都未定
離線牙歷

發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2007-08-14
引用第13樓中毒聖仔於2007-08-14 20:39發表的  : on~rrSK  
加油丫牙歷 d] {^  
你識唔識正 N 6eY-`4y  
錄影
fu/v1~X  
就係唔識先死= =
離線零少
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2007-08-14
不如樓主試一試玩霸歷 等歷奇出流星擊果時慢慢分析 /h;X1Htx}  
(其實係我想睇下歷奇全分析... 我隻歷奇得 80lv 哈哈...) N9hBGa$  
SI\zW[IL  
其實流星擊沒什麼效果 只係你出果時 d怪跟著你個拳頭飛一陣only= = ]Kd:ZmJ  
呢招最好係突圍果時先有用...之後連招轟山拳爆落去玩死佢地... /PO5z7n0J  
(轟山拳有彈飛效果)
碎ける願い
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2007-08-14
分析得唔錯,但係整影片會好好多...85分,牙歷下次努力@w@
離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2007-08-14
樓主是第一次做分析吧! HI55):Eb  
可寫多些資料的說 H_Vf _p?  
ps:樓主lv? #49,7OBU  
我都準備做
離線中毒聖仔
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2007-08-14
引用第15樓牙歷於2007-08-14 08:56 PM發表的  :
就係唔識先死= =
XI@;;>D1=U  
如果你識的話 }9=VhC%J  
可以幫我錄個異轉exd招
快速回復
限100 字節

上一個 下一個