切換到寬版
  • 4038閱讀
  • 10回復

[原創]個人對陸道的分析:)(修正版本) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線可樂

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2006-01-23
1z\>>N$7B  
忍者陸道,有招就好勁:)無招就好廢:( `2Buf8|a,  
HP 650 每加1點+5HP I\0mmdi73  
MP 650 每加1點+4.5MP hupYiI~  
SP 780 每加1點+5SP GMZj@q  
STR 12 每加10點+12點STR QcQ:hHF  
DEF 9 每加10點+9點DEF a%-P^M;a2  
AGI 16 每加10點+16點AGI o.}?K>5  
係5大主角撞到既路人甲:( d能力值比起5大主角勁(除攻擊防禦):)! S|8O$9{x9q  
陸道主要也是高速戰鬥形的角色… q >9F21W  
S;"7d  
aeESS;JxJj  
bm{L6D E  
6c3+q+#J2  
ZcXqH7`r  
回天腿 eKL)jzC:  
消耗能力 學習點數 附加效果 HgwL~vG  
150MP   80       浮身 od- 0wJN-m  
學習方法:開創角色 I499 Rrw#E  
也是擋下時用作反擊吧…起手都算快…所以反擊唔錯 'y#kRC=G:  
eTc0u;{V  
_BcYS  
?D#]g[6  
分身術   SR#%gR_SC  
消耗能力 學習點數 附加效果  `nO!_3  
250MP 130     召喚COM MR90}wXE  
學習方法:開創角色時 S-8O9  
分身術…好想是陸道最好用的一招吧…但好像有點兒…屈機==" 6N4/p=lE  
分身學到的招:1LV. 衝風標   40LV回天腿 98LV.追十 ~%4#R4&  
召換分身:自己1LV.有1個     30LV. 2個     60LV.3個 &8Cuu$T9)  
以上資料問朋友拿番黎  KUf k5Y  
>s E5zj|V  
wR;_x x  
]FLuiC  
衝風標 P]Z}% 8^O  
消耗能力 學習點數 附加效果 vXnTPjbE  
150MP 100       沒有 K% <Z"2!+  
學習方法:打羸富士湖畔 <!\J([NM8  
貫穿可以同時打大量敵人吧…但太容易比反彈…反令自己受重傷… ?Rl?Pp=>  
%aX<p{EY  
~>@Dn40  
.Lrdw3(  
追魂十字斬 / Xi:k  
消耗能力 學習點數 附加效果 Kfc(GL?  
400MP 200       沒有 V(3udB@ K  
忍者仔最高攻既招式:0十分好用…但好容易比格到…所以我認為冰封人地再出咁會好d ;bd\XHwMUP  
學習方法:抽LFO對戰咭 63QSYn,t  
q_8qowu"  
" [=Ee[/  
2-| oN/FD  
#gOITXKs  
五連鏢 0\AYUa?RM  
消耗能力 學習點數 附加效果 GYiUne $  
350MP 220       沒有 31 |Vb  
學習方法:購買ver3.0豪華包附送 ;o\0:fzr  
可能你覺得衝風廢…但五連一定唔廢…講真…你反到一炮…做晒4炮…個忍者仔仲有9成機會閃開…所以五連係超好用 [IxZweK  
J=/|iW  
j0sR]i  
+fzZ\  
忍流化雨 u>(s .4]+  
消耗能力 學習點數 附加效果 P%smX`v  
500MP 340       沒有 !+cRtCaA::  
學習方法:抽LFO對戰咭 `xkJ.,#Io  
令人石化的技能…有於都要幾近身下…所以出時要小心,不過速度十分快,但面戰虎翔霸系列就有小小危險 kTG}>I  
\z8TYx@  
學習方法: `S Wf)1K  
+MOUO$;fGt  
kX {c+qHM  
追魂十字斬→→忍流化雨→→五連鏢→→回天腿→→分身術→→衝風標(e個學到分身差不多100級:)分身會用追魂了:)) ~ K^Z4  
&hs)}uM&$  
無左照減:) .N] ^g#  
pTmG\w A~$  
建議配點分析: bTKzwNx  
加agi到100,爆攻擊力,爆防禦力,然後2000sp,再加番爆agi,然後hp,mp自己分點
[ 此貼被可樂在2006-09-03 10:52重新編輯 ]
離線~yikman~
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2006-01-23
嗯~幾好~
離線暴走疾風

發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2006-01-24
我都認同呀!!!!

離線~yikman~
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2006-01-24
我用狂龍斬都會將非洲蜜蜂殺死la~
離線幻影ζ
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2006-01-24
我超昇too
離線~yikman~
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2006-01-25
引用第4樓幻♂影2006-01-24 22:44發表的「」: kP6g0,\|a|  
我超昇too
zWB>;Z}  
N}VKH5U|  
全部都係前衝/上衝式,無拋物式的招式能夠秒殺密鋒~
離線hihi
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2006-01-30
y my 陸道only can分1 people
嘿.....
離線~yikman~
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2006-01-30
引用第6樓hihi2006-01-30 20:32發表的「」: ,~JxYh  
y my 陸道only can分1 people
Kt;h'?  
因為分身既人數係因LV而定的~ <i%.bfQ/-  
愈高LV既陸道會召得愈多陸道的~
離線凡星
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2006-03-10
引用第0樓可樂2006-01-23 20:49發表的「個人對陸道的分析:)」: O0i_h<T  
個人對悟地既技巧:)爆攻,爆防,爆hp,爆sp,爆agi uv/I`[@HK8  

4T{+R{_Y1  
.......
Jj8z~3XnJ  
爆唔爆mp ar?
我個~FredChan~准將lu
好想好想要准重,但係唔夠錢@@仲要一千萬左右
離線凡星
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2006-03-10
引用第9樓~louisex~2006-03-10 13:34發表的「」:
爆唔爆mp ar?
sbjAZzrX2i  
我覺得爆mp 先再 爆sp 會好d!!
我個~FredChan~准將lu
好想好想要准重,但係唔夠錢@@仲要一千萬左右
離線暴走疾風

發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2006-03-10
引用第10樓~louisex~2006-03-10 13:35發表的「」:
我覺得爆mp 先再 爆sp 會好d!!
,^pM]+NF|  
@{iws@.  
咁點解呢???

快速回復
限100 字節

上一個 下一個