切換到寬版
  • 3304閱讀
  • 33回復

沙度(自創人物)終於搞掂lu........ [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線monica_fanz

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2006-06-27
— 本帖被 牙奇 執行鎖定操作(2007-07-06) —
土尊者沙度,擁有操控大地ge力量,係地尊者蓋亞ge細佬,響一次戰爭(七聖尊外傳上)入面同gaia失散左,比bat洗腦而變成knight,gaia響上帝之手搵番佢,幫佢爆甲,之後sin變番沙度,同埋恢復記憶,現為元武會尊者之一。 RrRrB"!8nR  
j<>E Fd  
角色起初能力: #ok1qT9_  
能力 能力值 每加1點的效果 A&rk5y;  
HP   900   8 jt?4raNW  
MP   700   7 !*ct3{m  
SP   500   5 pw" !iG}  
STR 17   1.7 M.))UKSF  
DEF 10   1 $As;Tvw.  
AGI 13     1.2 `@q[&^  
第一招: u~7mH  
l^w=b~|7=  
瘋狂回力斧 -"[o|aa^  
MP:100 |} ;&xI  
學點:50 :2iNw>z1  
點學:開創角色時 ,3 &XV%1  
出招方法:d>a X@|'#%  
效果:沒有 &[ $qA  
攻擊力:兩次都中:2000 中一次:1000 [ X]yj  
佢會飛一個斧頭出黎,個斧頭直飛,去到最後尾,再飛番番黎,兩次都打到人 KSnU;B6w>  
第二招: kg?[   
R7}=k)U?d@  
岩石飛擊 R)MWO5  
MP:150 bhDV U(%I6  
學點:100 [74HUw>  
點學:開創角色時 c""*Ng*T  
出招方法:d^a 5wYYYo=  
效果:石化 =/Pmi_  
攻擊力:一舊石500  \B) a57  
佢會用手指召換一d石頭黎打人,一下3舊石,按多一次a多一舊石,用多50MP mIgc)"  
第三招: iz!E1(z(  
B/.+&AJw  
裂地岩 *F0O*n*7W  
MP:400 EjW3_ %  
學點:155 ~sT/t1Rp  
點學:打贏富士湖畔 &NZl_7P L  
出招方法:d>j =(:{>tO_"  
效果:石化 0YK`wuZGS  
攻擊力:斬中:4000 掂到裂痕:1500 =NLsT.aa  
佢會好似大地斬咁,用個斧頭斬向地下,有大猩猩o個d裂痕,比人斬中同掂到裂痕都石化 g cDo o2RE  
第四招: nf=*KS\v  
a3D ''Ra  
沙龍捲 ef8_w6i  
MP:450 P,U$ X+  
學點:200 ([SrIG>X  
點學:抽LFO對戰咭 \^a(B{   
出招方法:d^j 07 [%RG  
效果:石化 "} =RPc%9  
中晒6000 2u9O +]EP  
同鑽風一樣,除左效果 b5K6F:D22  
點ar?畫duck好嗎? &J(+XJM%  
我用相機影ga......所以可能唔係大清楚.....一口一
[ 此貼被ktw357901在2006-06-28 14:50重新編輯 ]
1條評分
離線~南嵐~
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2006-06-27
個名抄電視的嗎=.=? !lxs1!:  
YuufgPE*H  
(不錯,+分!!!)
剛9歲時,我偶然遇上「童話」,雖然「童話」很美,但老天卻要我遇上「LFO」,在選擇時,我很迷網,突然,「搞鬼」衝出來,幫我解決了這件事-選擇「搞鬼」,但「搞鬼」太邪門了,所以我離開了「搞鬼」,「吞食天地」把我從迷網中找回我自己,但發現我和「吞食天地」合不來,所以只好告別網路世界。
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2006-06-27
Re:自創人物~^^
引用第1樓~南嵐~2006-06-27 18:27發表的“”:  ybnq;0}$  
個名抄電視的嗎=.=?
(不錯,+分!!!)
4cZig\mE;  
緊係唔係la.........saturn係土星咁解,我咪將佢叫做沙度lor.....不過都多謝你讚我~~thx~~ 55lL aus  
p.s.我用土星係because佢係土尊者,人物招同介紹打緊ga la....
1條評分
離線~南嵐~
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2006-06-27
Re:Re:自創人物~^^
引用第2樓ktw3579012006-06-27 18:33發表的“Re:自創人物~^^”:
緊係唔係la.........saturn係土星咁解,我咪將佢叫做沙度lor.....不過都多謝你讚我~~thx~~ Z)iRc$;  
p.s.我用土星係because佢係土尊者,人物招同介紹打緊ga la....
>| d^  
似生番獵人多d=0=
剛9歲時,我偶然遇上「童話」,雖然「童話」很美,但老天卻要我遇上「LFO」,在選擇時,我很迷網,突然,「搞鬼」衝出來,幫我解決了這件事-選擇「搞鬼」,但「搞鬼」太邪門了,所以我離開了「搞鬼」,「吞食天地」把我從迷網中找回我自己,但發現我和「吞食天地」合不來,所以只好告別網路世界。
離線bbqonqq
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2006-06-27
畫得比我好

兩大神獸宿命之對決
離線~南嵐~
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2006-06-27
引用第4樓bbqonqq2006-06-27 21:16發表的“”: Kd_WN;l  
畫得比我好
uj.~/W1,!  
理所當然的說=0="你個幅...
離線=小丹=
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2006-07-14
個人唔係幾好wo
離線~南嵐~
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2006-07-14
何時增加的=3="~睇完神俠先加分啦~
離線philipwong29
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2006-07-14
真係唔錯呀.....
係咁up deep,55lv啦...
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2006-07-15
hehe~我又畫la~ ;U<) $ 5  
人物介紹: C!w@Naj  
Lucy-露絲 T 4 SByX9  
元武會的一員,因幼時擁有強大元力,被家人認成怪胎,趕走了她,蓋亞收留了她並收她為徒弟,現正在上帝之手跟蓋亞當間諜,她用的武器是鍊子球和血滴子。 "xdJ9Z-B  
角色起初能力 ^&uWAQohL  
能力 能力值 每加1點的效果 3w )S=4lB  
HP   600   5 '4sT+q  
MP   1000 7 ZLvw]N&R  
SP   500   6.5 #f|-l$a)3a  
STR 17   1.4 1elx~5v1.=  
DEF 10   1 =nnS X-x  
AGI 8     0.9 yh_s( >sh  
PqcuSb6  
p.s.招我遲d sin畫~
離線可樂
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2006-07-16
超勁@@"我鐘意…=.=但係個名真係好似某彈豬人入面既女主角名=.=" z!Kadqns  
= =仲有如果係金甲佬既爆甲人…咁星仔應該打唔贏果d金甲佬= =因為佢識出e d招=.=" v03~=(  
tBBN62^ X  
而且= =沙度爆甲之後應該識出: (I.uQP~H  
沙度金波=.=" qe(X5 ?#;  
回旋斬(沙度版)=.=" D.Cm&  
沙度護體=.=" J=K3S9:n]g  
沙度乍現等等既招=.="
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2006-07-16
引用第10樓可樂2006-07-16 09:55發表的“”: c<&+[{|  
超勁@@"我鐘意…=.=但係個名真係好似某彈豬人入面既女主角名=.=" =r0!-[XCa  
= =仲有如果係金甲佬既爆甲人…咁星仔應該打唔贏果d金甲佬= =因為佢識出e d招=.="
而且= =沙度爆甲之後應該識出: .h+<m7  
沙度金波=.=" YSrFHVq  
.......
M~662]Ekk  
唏~如果係咁咪冇曬創意? %aw/Y5  
不過多謝你ge意見.....
離線可樂
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2006-07-16
引用第11樓ktw3579012006-07-16 10:44發表的“”:
唏~如果係咁咪冇曬創意? |e< U%v  
不過多謝你ge意見.....
;? :,L  
唔變金甲人可以變期他人架姐=.="可以變銀甲人,銅甲人…鐵甲人orz…錫甲人=.=" xBw"RCBz^  
p.s=.="沙度勁既話就唔會比比提仔洗腦= ="
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2006-07-16
引用第12樓可樂2006-07-16 10:50發表的“”:
唔變金甲人可以變期他人架姐=.="可以變銀甲人,銅甲人…鐵甲人orz…錫甲人=.=" 3o^V$N.  
p.s=.="沙度勁既話就唔會比比提仔洗腦= ="
',&MYm\  
乜lfo有ga咩?= =" !<X_XA  
p.s.細個係廢d ga la.....
離線星仔之雨
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2006-07-16
唔錯d圖 {cI<4 ><  
離線可樂
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2006-07-16
引用第13樓ktw3579012006-07-16 10:54發表的“”:
乜lfo有ga咩?= =" yw<xv-Q=i  
p.s.細個係廢d ga la.....
"U.=A7r  
= =講姐麻…整個神秘的金甲人好唔好= =話明創作…比d創意XD AF}"  
咁廢點做尊者=.="
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2006-07-16
引用第15樓可樂2006-07-16 21:02發表的“”:
= =講姐麻…整個神秘的金甲人好唔好= =話明創作…比d創意XD bg}77Y'^  
咁廢點做尊者=.="
lg+g:o  
話明比d創意la...咁dim可以用"沙度金波"呢d咁抄lfo ge skill呢.............
離線死神哥哥
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2006-07-17
引用第0樓ktw3579012006-06-27 18:20發表的“沙度(自創人物)終於搞掂lu........”: mU$7_7V~  
土尊者沙度,擁有操控大地ge力量,係地尊者蓋亞ge細佬,響一次戰爭(七聖尊外傳上)入面同gaia失散左,比bat洗腦而變成knight,gaia響上帝之手搵番佢,幫佢爆甲,之後sin變番沙度,同埋恢復記憶,現為元武會尊者之一。 ="R6YL  
sLp LY1X  
角色起初能力: rC `s;w  
能力 能力值 每加1點的效果 oJT@'{;*z  
HP   900   8 S(h*\we  
.......
J)|K/W9  
瘋狂回力斧個招沙度係咪楂住扎掃把?
離線cc15648
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2006-07-17
wo............ok!...................
離線可樂
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2006-07-17
引用第16樓ktw3579012006-07-16 21:18發表的“”:
話明比d創意la...咁dim可以用"沙度金波"呢d咁抄lfo ge skill呢.............
]u ~Fn2  
-.-因為要保留金甲佬既特色囉@@"就好似迪雲轉新生點解要叫新生迪雲咁冇創意= = 4$GRCq5N;  
又好似點解迪雲大絕昇龍霸,又要超又要真…點解唔比d創意=.= *js$r+4  
因為要保留昇龍霸既特色:)