切換到寬版
  • 1659閱讀
  • 11回復

[原創]卓男分析,完成!!!!想入精華 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線皇道使者

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2006-07-09
v?D kDnta  
自己上官方看吧!!!! 'Z2N{65   
b?] S&)"9  
ru/zLj:  
h0 GdFWN  
勝利圖 92aDHECo  
z]l-?>Zbg  
V87ee,  
失敗圖 o\ow{ gh9  
 ,eeL5V  
{<}I9D5  
,}IER  
第一拳:攻擊不錯,當人出招時,你向他打一拳,可以破人的招。 P} +|`>L  
}'V'Y[  
|g\.5IM#W  
7tl)4A6  
第三拳:這個動作用得好看話,就可以把人擊倒,效果不錯。 jaO#><f  
B#GZmv1  
YY:iPaGO  
-{8Q= N  
第四拳:這個動作,通常就唔可以把人擊倒,只可以慢慢咁磨人血。 pm W6~%}*  
t6bWSz0  
! jX+ox  
:*P___S=  
=*:[(Py1  
擋上拳 Iz?W tm }  
高熱死光:這招有好高防禦力,有焚燒作用,最好同人頂招,因為就算敵人在你後面都可以射中。 ^dUfTG9{  
出招動作:跳上天,之後係眼睛發出光線,(幾型@@) p=-B~:  
bOxjm`B<  
解決方法:從後面攻擊他,令他人倒地。 Tt<-<oyU.  
屈機的分:●●●●●●(最高10粒●)  _WDBG  
_N,KHxsG8B  
=o{: -EKQF  
}`9fZK{. @  
擋拳拳 fb0T/JT w  
暴雨子彈:好屈機,但是扣很多mp,小心使用,3粒子彈都可以控制方向,出招太慢。(焚燒作用) W}R=  
出招動作:手會不斷咁揮發,之後會有2粒子彈飛在地上爆炸。 ;sL6#Go?V  
Z;Ir>^<  
解決方法:當他人起手時,攻擊他。 }U?gKlLg  
屈機的分:●●● j |'# 5H`  
U)`3[fo  
N}+B:l]Qy  
7<R6T9g  
防前拳 C*{15!d:G  
HV*:<2P%D  
絕地一擊:這招是卓男扣得最少mp既招,防範力超高,起手快,回手都好快,出絕地一擊時,卓男的手會出現黃色的光,這黃色的光就是絕地一擊的攻擊所在,打怪時,最後行遠少少出絕地,因為行遠少少會比較容易命中全招!!!!!當時的攻擊力便不可看少呢..........(注意,這招是打一直線的,不可以控制方向。(有火燒作用) vN0L( B  
出招動作:手會發出黃色光之後用手沖殺敵人,沖的時候地上會有痕跡..... `FYtiv?G  
K^,&ub.L)  
解決方法:可以在絕地面前的佢離放一些冰川的冰,令出招者一沖埋離,就中冰,(其他招都可以用依個比例反擊。 yA !3XUi  
屈機的分:●●●●●●●● Y1yXB).AH8  
\}u7T[R=`  
]O[+c*|w  
]m/@wW9  
A| gs Uh  
這招常常比人話廢招,但我就會話佢唔識就唔話廢招啦!!!!! Nn,vdu{^2  
擋前跳 do=x 9k@Q  
kol,Qs  
一飛衝天:卓男打一個關豆之後好像一個超人咁樣飛出去。當卓男打關豆時,就是這招最高攻和最高防的時候了,但是他飛出去的時候可以講係零防,如果敵人全招中曬既話,通常都會出現頭痛的情況。(有焚燒作用。) |%:q hs,  
出招動作:從半空打一個關豆之後好像超人咁飛出去...... v E3{H  
f>s#Ngvc  
解決方法:當他人飛出來攻擊你的時候,你只要向他人打一下,他就會成招無左。 2w x[D  
屈機的分:●●●●●● [L*[j.r7[  
3Y1TQ;i,wQ  
c69U1  
r?"}@MRW  
擋下攻 $LxG>db  
,NaV [ "9$  
核子爆彈:這招的核子是可以控制上下的,如果不控制核子,核子就會向左面發射3枚子彈,右面又發射三枚子彈。如果敵人不幸中曬6粒子彈,他就一定扣很多血,(粒粒子彈都要焚燒作用。) ^Kw&=u  
出招動作:動作就係勝利圖+左6粒子彈飛出。 ,<;l"v(  
M5T=Fj86  
解決方法:用攻擊的招把子彈反彈,命中他人,不過要反應快。 U9@t?j_#X{  
屈機的分:●●●●●●●●● $vgmoJ@X0  
=0 C l  
總結:卓男係比較難升的奸角人物,不過打怪超快,因為只要5秒就可以殺死8一6隻怪。不過我覺得卓男的攻擊動作很廢,因為通常都唔可以把人擊倒。 /\,_P  
f gK2.;>  
                                  齊招圖 bG5^h  
fz<|+(_>J  
                                    )I Y 5Y  
uHUvntr  
卓男只要lv93就可以學齊招!!!! j#[email protected]?  
.fLi Xx  
                              ~完~ w| -0@  
希望+精華,謝謝真‧之子提供 e-%7 F]e  
k lP{yxU'n  
@o4z3Q@  
                                    zH=/.31Q  
vu_>U({. T  
Xa{~a3Wy  
fw1;i  
%2@ Tj}xa  
:>tF_6  
~zE 1'  
                              !~lVv&YO  

[ 此貼被金甲一簇在2006-07-10 15:34重新編� ]
4條評分
dwchan icash -49 get lost 2014-05-03
dwchan 威望 +50 bored 2014-04-09
dwchan icash +50 bored 2014-04-09
dwchan 威望 -21 :D 2014-03-26

我前路有右與左,面對決擇難兼顧... ...
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2006-07-10
引用第1樓~瘋人~2006-07-09 22:36發表的“”: ;_?zB NW  
各位注意:不能回POST,否則刪。這是工作中分析的條件。
PS.樓主必須在14-7-06或之前完成
4cXAT9  
我作完了,慢慢看^^,好就+精!!!!

離線小聰

發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2006-07-10
一開始既兩招有講點出,但係之後完全冇左@@ ,GdxUld  
又冇介紹能力方面,仲叫我地自己去睇....  aNOAu/  
應該講埋實用度呢一類既資料呀ma @K,2mhE~h  
我諗分唔會加得多啦 t/v@vJ`vSH  
咁先算係一篇較好既分析,下次再努力啦~ nu 4Pc  
(唔係壇你,係有o個樣,講o個樣姐)
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2006-07-10
引用第3樓真‧之子2006-07-10 14:17發表的“”:  O]e6i%?  
一開始既兩招有講點出,但係之後完全冇左@@ c+szU}(f6(  
又冇介紹能力方面,仲叫我地自己去睇.... gzl%5`DBw  
應該講埋實用度呢一類既資料呀ma GAg.p?Sq   
我諗分唔會加得多啦 > [Xm |A#  
咁先算係一篇較好既分析,下次再努力啦~ M?E9N{t8)a  
.......
H/cs_i  
sorr,我下唔會咁懶........改完之後+分!

離線小聰

發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2006-07-10
引用第4樓金甲一簇2006-07-10 14:22發表的“”:
sorr,我下唔會咁懶........改完之後+分!
! a86iHU  
嗯,快d趁佢未on改哂佢xd~
離線~瘋人~

發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2006-07-10
引用第5樓真‧之子2006-07-10 14:26發表的“”:
嗯,快d趁佢未on改哂佢xd~
].LJt['%8  
我on左la XD 8r5xs-  
5fU!'ajaN7  
同埋... cL6 6gOEL  
我想問樓主做咩唔將絕地up到9lv先post出黎@@ 5r'=O2AZX  
好睇d...
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2006-07-10
引用第6樓~瘋人~2006-07-10 14:39發表的“”:
我on左la XD
同埋... /#29Y^Z)=  
我想問樓主做咩唔將絕地up到9lv先post出黎@@ ,&0Z]*  
.......
L+_8QK<  
嗯,而家lv10,張相係前幾日影的,都算剛剛新鮮出爐.....:)

離線~瘋人~

發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2006-07-10
引用第7樓金甲一簇2006-07-10 14:42發表的“”:
嗯,而家lv10,張相係前幾日影的,都算剛剛新鮮出爐.....:)
/\~l1.6`  
係ar@@ D^N[=q99&e  
好睇好多  X@cSP7b  
^Wf S\M`  
ps.strong家挑戰賽改左time
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2006-07-10
引用第7樓~瘋人~2006-07-10 15:18發表的“”:
係ar@@ )TM!ms+K  
好睇好多
ps.strong家挑戰賽改左time
-E:(w<];  
1.你咁仲意看爆lv招,我而家就現場再搞左次個齊招圖,包你滿意。 n7@j}Q(&?  
2.等我看看先@@,如果我真係黎唔到你唔好怪我,我就心足......

離線~瘋人~

發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2006-07-10
點解冇跳攻@@ ssPI$IRg!  
uO"y`$C$_  
ps.個time得唔得,就黎4:00
離線可樂
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2006-07-10
我唔係好鐘意你個分析啵…我覺得卓男d招唔係咁用… 0juDuE?  
高熱死光係冇防禦力架,佢未起手之前一野車埋去就係咁大…頂乜野招=.=?人地跟本就打唔到你本身…而且冇野穿得過高熱死光…一車埋去就燒中…咁點叫頂招… ]?M)NRk%S  
N70zjy4?fL  
高熱死光之大錯處: CGkI\E  
最好同人頂招,因為就算敵人在你後面都可以射中。 ;|;iCaD a+  
解決方法:從後面攻擊他,令他人倒地。 (ZS/@He  
好無奈…睇完之後… *l:&f_ngV  
a/:]"`)  
期他有錯處我都睇唔出…因為本人玩卓男陣係玩過2招…高熱死光同絕地一擊
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2006-07-10
引用第10樓可樂2006-07-10 16:39發表的“”: QE3ryD  
我唔係好鐘意你個分析啵…我覺得卓男d招唔係咁用… $M39 #a  
高熱死光係冇防禦力架,佢未起手之前一野車埋去就係咁大…頂乜野招=.=?人地跟本就打唔到你本身…而且冇野穿得過高熱死光…一車埋去就燒中…咁點叫頂招…
高熱死光之大錯處: :,47rN,qa  
最好同人頂招,因為就算敵人在你後面都可以射中。 Hk~k@Wft  
.......
+ LS3T^  
嗯,多謝可樂的教訓,我再比心機的。

快速回復
限100 字節

上一個 下一個