切換到寬版
  • 1661閱讀
  • 11回復

[原創]卓男分析,完成!!!!想入精華 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線皇道使者

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2006-07-09
;gW|qb+#)j  
自己上官方看吧!!!! Lj Q1ar\  
X.AOp  
sBXk$  
&G,o guo  
勝利圖 w%o4MFK=!  
g1*H|n h2  
np\Q&  
失敗圖 {kRC!}  
e "adkV  
645C]l  
]o+|jgkt]  
第一拳:攻擊不錯,當人出招時,你向他打一拳,可以破人的招。 JdYF&~  
8Y0<lfG  
[ 6o:v8&3  
+e]b,9.sR  
第三拳:這個動作用得好看話,就可以把人擊倒,效果不錯。 --%2=.X=  
S5 nw  
S,tVOxs^  
_}D?+x,C8  
第四拳:這個動作,通常就唔可以把人擊倒,只可以慢慢咁磨人血。 :kx#];2i  
bSmaE7  
rU^ghF  
!6/IKh`J  
3Q~&xNf  
擋上拳 P_lcX;O  
高熱死光:這招有好高防禦力,有焚燒作用,最好同人頂招,因為就算敵人在你後面都可以射中。 hic$13KuP  
出招動作:跳上天,之後係眼睛發出光線,(幾型@@) rnhf(K.{3  
75 }u D  
解決方法:從後面攻擊他,令他人倒地。 ?.A/E?Oc  
屈機的分:●●●●●●(最高10粒●) u[|S*(P  
DPxu3,Y  
[<fLPa  
qf=[*ZY  
擋拳拳 :lQjy@J  
暴雨子彈:好屈機,但是扣很多mp,小心使用,3粒子彈都可以控制方向,出招太慢。(焚燒作用) iY'hkrw  
出招動作:手會不斷咁揮發,之後會有2粒子彈飛在地上爆炸。 {uM{5GSL  
:=7' 1H  
解決方法:當他人起手時,攻擊他。 z+D,:!yF  
屈機的分:●●● s]% !  
bfI -!,  
P"~T*Qq-R  
FC(cXPX}  
防前拳 U?ic$J]N  
k Z[yv  
絕地一擊:這招是卓男扣得最少mp既招,防範力超高,起手快,回手都好快,出絕地一擊時,卓男的手會出現黃色的光,這黃色的光就是絕地一擊的攻擊所在,打怪時,最後行遠少少出絕地,因為行遠少少會比較容易命中全招!!!!!當時的攻擊力便不可看少呢..........(注意,這招是打一直線的,不可以控制方向。(有火燒作用) DJ [#H  
出招動作:手會發出黃色光之後用手沖殺敵人,沖的時候地上會有痕跡..... Lm{ o=v  
}Z? [Ut  
解決方法:可以在絕地面前的佢離放一些冰川的冰,令出招者一沖埋離,就中冰,(其他招都可以用依個比例反擊。 Jc?ssm\%  
屈機的分:●●●●●●●● \q1%d.\X  
%1 ^jd\  
_w/N[E  
molowPI  
n rB27  
這招常常比人話廢招,但我就會話佢唔識就唔話廢招啦!!!!! X$&Sw3c  
擋前跳 ,UZE;lXJ'Q  
W!B4< 'Fjc  
一飛衝天:卓男打一個關豆之後好像一個超人咁樣飛出去。當卓男打關豆時,就是這招最高攻和最高防的時候了,但是他飛出去的時候可以講係零防,如果敵人全招中曬既話,通常都會出現頭痛的情況。(有焚燒作用。) =l'_*B8  
出招動作:從半空打一個關豆之後好像超人咁飛出去...... d1La7|43u  
I^Jp )k*z  
解決方法:當他人飛出來攻擊你的時候,你只要向他人打一下,他就會成招無左。 q<uLBaL_]r  
屈機的分:●●●●●● =pOY+S|  
 wP1VQUL  
n4&j<zAV{  
J<*Mk  
擋下攻 MNmQ%R4jRN  
P]x+Q  
核子爆彈:這招的核子是可以控制上下的,如果不控制核子,核子就會向左面發射3枚子彈,右面又發射三枚子彈。如果敵人不幸中曬6粒子彈,他就一定扣很多血,(粒粒子彈都要焚燒作用。) mT~>4xi0  
出招動作:動作就係勝利圖+左6粒子彈飛出。 1WN93 SQ=  
4H? Ma|,  
解決方法:用攻擊的招把子彈反彈,命中他人,不過要反應快。 xa0%;nFKe  
屈機的分:●●●●●●●●● K$GXXE`  
J+gsmP-_  
總結:卓男係比較難升的奸角人物,不過打怪超快,因為只要5秒就可以殺死8一6隻怪。不過我覺得卓男的攻擊動作很廢,因為通常都唔可以把人擊倒。 g uWqHVSs  
SfFR  
                                  齊招圖 p% %Y^=z  
BvR3Oi@Wc  
                                    1O7ss_E  
~MQ f($]  
卓男只要lv93就可以學齊招!!!! Q%1;{5   
TC#B^m`'p  
                              ~完~ 4: PP[2?  
希望+精華,謝謝真‧之子提供 qAik$.  
XRz6Yf(/  
Zs|sPatV<  
                                    V\hct$ 7Vm  
&D w~Jq|  
d$~b`  
OBSJbDqT  
l>?vjy65  
@BhAFv,7  
IE f^.Z  
                              a KtTx~$@  

[ 此貼被金甲一簇在2006-07-10 15:34重新編� ]
4條評分
dwchan icash -49 get lost 2014-05-03
dwchan 威望 +50 bored 2014-04-09
dwchan icash +50 bored 2014-04-09
dwchan 威望 -21 :D 2014-03-26

我前路有右與左,面對決擇難兼顧... ...
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2006-07-10
引用第1樓~瘋人~2006-07-09 22:36發表的“”: Qf]!K6eR  
各位注意:不能回POST,否則刪。這是工作中分析的條件。
PS.樓主必須在14-7-06或之前完成
,SwaDWNO  
我作完了,慢慢看^^,好就+精!!!!

離線小聰

發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2006-07-10
一開始既兩招有講點出,但係之後完全冇左@@ yqI|BF`  
又冇介紹能力方面,仲叫我地自己去睇.... ^dD?riFAk  
應該講埋實用度呢一類既資料呀ma gMn)<u>  
我諗分唔會加得多啦 z\ pT+9&  
咁先算係一篇較好既分析,下次再努力啦~ V= PoQ9d  
(唔係壇你,係有o個樣,講o個樣姐)
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2006-07-10
引用第3樓真‧之子2006-07-10 14:17發表的“”: k<H&4Z)d9  
一開始既兩招有講點出,但係之後完全冇左@@ B,T.bgp\  
又冇介紹能力方面,仲叫我地自己去睇.... (tN$G:+")F  
應該講埋實用度呢一類既資料呀ma ZrS!R[  
我諗分唔會加得多啦 .Oh$sma1  
咁先算係一篇較好既分析,下次再努力啦~ e: tp7w 4  
.......
E@KK\m \e  
sorr,我下唔會咁懶........改完之後+分!

離線小聰

發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2006-07-10
引用第4樓金甲一簇2006-07-10 14:22發表的“”:
sorr,我下唔會咁懶........改完之後+分!
bX1ip2X lk  
嗯,快d趁佢未on改哂佢xd~
離線~瘋人~

發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2006-07-10
引用第5樓真‧之子2006-07-10 14:26發表的“”:
嗯,快d趁佢未on改哂佢xd~
8ZDq KQ1;  
我on左la XD \!3='~2:=o  
bOdD:=f  
同埋... A5b}G  
我想問樓主做咩唔將絕地up到9lv先post出黎@@ cg5DyQ(  
好睇d...
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2006-07-10
引用第6樓~瘋人~2006-07-10 14:39發表的“”:
我on左la XD
同埋... XV&3h>5  
我想問樓主做咩唔將絕地up到9lv先post出黎@@ ~>n<b1}W  
.......
;#due  
嗯,而家lv10,張相係前幾日影的,都算剛剛新鮮出爐.....:)

離線~瘋人~

發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2006-07-10
引用第7樓金甲一簇2006-07-10 14:42發表的“”:
嗯,而家lv10,張相係前幾日影的,都算剛剛新鮮出爐.....:)
R?W8l5CIk  
係ar@@ ~4M]SX1z  
好睇好多 L4!$bB~L-  
wv<"W@& 9  
ps.strong家挑戰賽改左time
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2006-07-10
引用第7樓~瘋人~2006-07-10 15:18發表的“”:
係ar@@ =X`/.:%|[  
好睇好多
ps.strong家挑戰賽改左time
/4|qfF3  
1.你咁仲意看爆lv招,我而家就現場再搞左次個齊招圖,包你滿意。 f /jN$p  
2.等我看看先@@,如果我真係黎唔到你唔好怪我,我就心足......

離線~瘋人~

發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2006-07-10
點解冇跳攻@@ |h#mv~cF  
h\1_$ac  
ps.個time得唔得,就黎4:00
離線可樂
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2006-07-10
我唔係好鐘意你個分析啵…我覺得卓男d招唔係咁用… Tj>~#~  
高熱死光係冇防禦力架,佢未起手之前一野車埋去就係咁大…頂乜野招=.=?人地跟本就打唔到你本身…而且冇野穿得過高熱死光…一車埋去就燒中…咁點叫頂招… lVqvS/_k$  
oV*3Mec  
高熱死光之大錯處: T-27E$0  
最好同人頂招,因為就算敵人在你後面都可以射中。 5SDHZ?h  
解決方法:從後面攻擊他,令他人倒地。 tUt l>>6Iu  
好無奈…睇完之後… gSP|;Gy  
xbIxtZm  
期他有錯處我都睇唔出…因為本人玩卓男陣係玩過2招…高熱死光同絕地一擊
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2006-07-10
引用第10樓可樂2006-07-10 16:39發表的“”: &!~q#w1W-5  
我唔係好鐘意你個分析啵…我覺得卓男d招唔係咁用… O10h(Wg  
高熱死光係冇防禦力架,佢未起手之前一野車埋去就係咁大…頂乜野招=.=?人地跟本就打唔到你本身…而且冇野穿得過高熱死光…一車埋去就燒中…咁點叫頂招…
高熱死光之大錯處: aG,N>0k8  
最好同人頂招,因為就算敵人在你後面都可以射中。 @ij}|k%*  
.......
W[+E5I  
嗯,多謝可樂的教訓,我再比心機的。

快速回復
限100 字節

上一個 下一個