切換到寬版
  • 2544閱讀
  • 21回復

[原創]雞翼EX分析=_="(攪o店左) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線小聰

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2006-07-10
雞翼EX分析=_="(攪o店左)
雞翼EX個樣(好樣..): R LF6Bc  
0a8\{(w  
佢係一個狗到冇得狗既壞細路,壞到打死老豆,大個唔係做黑社會就揸兜,哈哈 b$fmU"%&|  
O2p E"8=4Q  
睇下佢D能力先 9lR6:}L7  
能力       能力值   每加1點的效果 V;"2=)X  
HP       730         6.5 ?YZgH>7"  
MP       530           5 #0uu19+}  
SP       500           6 ,Ww}x mq1H  
STR       15         1.5 <PuY"-`/Oc  
DEF       15         1.5 '/9j"mIA9$  
AGI         9         0.9 U:n~S   
mI4GBp  
W)/f5[L  
基本能力係差d架啦,不過hp都唔小,每一點都有6.5,好好好...... 8~R.iqLoX  
e@0|fB%2  
好啦,睇下佢d招 ht]n*  
猛虎拳EX R+(f~ j'  
eLORG(;h4  
出法:擋>拳 @-\=`#C**  
得到方法:一開始就有 'iZwM>l\  
優點:佢既拳出得好快(唔計起手= =)都有成3000攻,但得1hit,如果有多hit就正啦~ R3lZ|rxv:  
缺點:儲太耐氣啦(係度扮哂型咁) JQ0Z%;"  
破解方法:睇準佢起手時,因為佢起手都要一段時間,可以用d遠攻打佢(e.g:真豹影拳,鬼哭咁) Y,Z$U| U  
故事實用度:★★★☆☆ [7gz?9VyLF  
vs實用度:★★★☆☆ Xn%7{%;h  
(5粒最多) % H"  
]wEI *c(  
氣功砲 R=E4Sh  
/*Q3=Dse]  
出法:擋攻攻 _BJ:GDz>  
得到方法:一開始就有 % R25,  V  
優點:E招我相信係EX最好用既一招,佢起手快,收手又快,攻擊都唔錯 $p0D9mF  
缺點:呢招幾乎係完美,係出招時後面門神大開 r /a@ x9  
破解方法:係佢後面用任何攻擊就886 #t(/wa4  
故事實用度:★★★★★ JU^Y27  
vs實用度:★★★★☆ nA(" cD[,  
(5粒最多) yx-"&K=`  
mHju$d  
SH=S>  
虎威腿 Ea<\a1Tl43  
X;6;v]  
出法:擋>跳 1R~$m  
得到方法:抽LFO卡 $fD% 18  
優點:佢冇咩突出,係名勝在屈,打到人埋牆時,狂用=_=一黎可以屈死人,二黎可以好快咁升招 -p)`ob-  
缺點:太硬直啦,冇得上下,有d浪費左呢招 ^ [HUtq  
破解方法:好易,只要用遠攻(e.g:真豹),前衝型(e.g:超虎)既攻擊就say 88 OF']-  
故事實用度:★★☆☆☆ "i/GzD7`n  
vs實用度:★☆☆☆☆ ciml:"nQ  
(5粒最多) c|9g=DjK  
U= f9b]Y  
餓虎殺 =CD6x= l6  
起手 U+B"$yBR  
收手 *k,3@_5  
出法:擋上下攻 yLfyLyO L  
得到方法:擋LFO卡 lV^:2I/  
優點:攻都幾高,仲有兩hit,善於突擊,o係究極好大機會可以秒殺(其實係龍翼想破真虎而諗出黎既 :6t73\O  
缺點:起手既防唔夠,比人hi一hi就出唔到@@ ?#:']q  
破解方法:起手時用近攻(e.g:破空腳)打一打,就破啦~ vvxD}p=y  
故事實用度:★★★★☆ E2w-b^,5  
vs實用度:★★★☆☆ '*rS, y  
(5粒最多) &R4?]I  
(n?f016*%d  
!9$}1_,is  
虎威腿EX(唔該ookk)-_- :M{ )&{D  
)z74,n7-  
出法:擋後前跳 6IT6EkiT  
得到方法: K\xM%O?  
優點:攻擊好高,用mp量唔多,,好似有12HIT,係虎威腿既超強板,兩隻腳有電流,好屈~ gsM$VaF(  
缺點:同虎威腿一樣,後門大開 ]f &]E ~i  
破解方法:後面用遠攻(e.g:破空拳)就破到 M *3G  
故事實用度:★★★★☆ 8YRT0/V  
vs實用度:★★★★☆ [j@i^B &  
(5粒最多) Wc+(xk  
,~Xe#e M  
好啦,睇完招就睇下我建議著咩裝~ tyW[i8)O}  
z,m3U (  
皇鏈x2 炎冰頭,聖袍,炎冰盾,龍鞋,勇手,魔爪拳套,p.h光棒 i_AD3Jrs  
i>h 3UIx\  
再睇下點配點(如著我建議既裝,可以跟呢度) ^i_v\E[QU  
"A~dt5GJ  
  爆攻,爆防,hp去到2500,mp去到2500,sp去到1000,之後是但 &o t^+uVH  
W[)HFh(#  
學招次序(建議) hkb\ GcOj  
Ce<z[?u  
齊招:氣功砲>猛虎拳ex>餓虎殺>虎威腿ex>虎威腿 oowofi(E  
冇虎威腿ex:氣功砲>猛虎拳ex>餓虎殺>虎威腿 G5t7KI  
冇餓虎殺:氣功砲>猛虎拳ex>虎威腿ex>虎威腿 %_Lz0L64k  
冇虎威腿:氣功砲>猛虎拳ex>餓虎殺>虎威腿ex z$%8'  
冇虎威腿ex同餓虎殺:氣功砲>猛虎拳ex>虎威腿 > _sSni  
冇虎威腿ex同虎威腿:氣功砲>猛虎拳ex>餓虎殺 L{>rN`{  
冇虎威腿同餓虎殺:氣功砲>猛虎拳ex>虎威腿ex =#9#unvE!  
冇招:氣功砲>猛虎拳ex(不如唔好操啦) qG 20  
} #e=*8F7  
總結: CStNCBZ|\  
龍翼ex都係一個攻擊型既角色 kn>qX{W  
防禦就差d啦,所以可著一d防禦型既裝 ]rY9t@  
咁就萬無一失啦 'G % ]/'_U  
DPW^OgL;  
Lc}hjK  
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~完~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ L7rr/D  
5TuwXz1v  
加精華得唔得呀-_- a9NuYYr,h  
<BBzv-?D  
唔得=_= wj}LVyV  
by~瘋人~
[ 此貼被真‧之子在2006-07-16 23:13重新編� ]
1條評分
離線牙仁johnex
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2006-07-10
等我比幅虎威腿ex圖你la! [>p!*%m  
$RI$VyAjD  
\^y~w~g?  
加分唔該^^
離線小聰

發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2006-07-10
唔該wo~-_-
1條評分
離線牙仁johnex
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2006-07-10
引用第2樓真‧之子2006-07-10 15:54發表的“”: pQ7elv]  
唔該wo~-_-
qu $FpOJ  
請註名係我提供
離線至尊

發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2006-07-10
樓主,提晒你,你必須在06-07-17 15:47之前完成此分析,否則刪post
離線小聰

發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2006-07-10
引用第4樓七聖尊2006-07-10 16:07發表的“”: d=vD Pf  
樓主,提晒你,你必須在06-07-17 15:47之前完成此分析,否則刪post
Ya<KMBi3  
錯啦,我2日就會攪好架啦+_+
離線牙仁johnex
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2006-07-10
建議著裝問題: ~_ovQ4@  
我建議的裝有 ojj T  
皇者頭盔X1 dKchQsgCg  
皇者項鍊X2 T# tFzbr  
炎冰盾X1 hD,^mru  
迅雷甲X1 nddCp~NX  
迅雷拳套X1 0T$`;~  
謎之爪X1 9/&1l FKJ  
龍神之鞋X1 0f+]I=1\  
 _ qQ  
加分唔該^^
1條評分
離線暴走疾風

發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2006-07-10
乜唔係龍翼ex咩??你打錯字啦,個分析唔錯,但係有動畫仲好。

離線牙仁johnex
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2006-07-10
引用第10樓疾風之龍2006-07-10 19:05發表的“”: G%%F6)W  
乜唔係龍翼ex咩??你打錯字啦,個分析唔錯,但係有動畫仲好。
6H|T )  
人地想搞笑呀嗎...
離線~瘋人~

發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2006-07-10
唔係ar fa??? ]b^bc2:  
氣功炮都叫起/收快 V5I xZn%  
慢到唔知點講.. iW? NxP  
,#.^2O9-^  
我估你對快同慢既判定有d...
離線~瘋人~

發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2006-07-10
餓虎殺跌番落黎個陣因為係反方向,由於餓虎殺範圍唔太大,所以好易係落黎個陣比人打中
離線牙仁johnex
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2006-07-10
引用第12樓~瘋人~2006-07-10 19:09發表的“”: d!q) FRzi  
唔係ar fa??? Z9PG7h  
氣功炮都叫起/收快 ]<E\J+5K  
慢到唔知點講..
我估你對快同慢既判定有d...
4*+)D8  
但是10lv的氣功炮起手和收手都是比教快的
離線小聰

發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2006-07-10
引用第6樓ookk2006-07-10 17:42發表的“”: Sc$]ar]S  
建議著裝問題: [,p[%Dza  
我建議的裝有 QW}N,j$  
皇者頭盔X1 'd=B{7k@  
皇者項鍊X2 t{ScK%S6  
炎冰盾X1 k7Xa|&fQP<  
.......
e? !A]2  
咪住,我都唔用你既建議,咁都加-_-
離線~瘋人~

發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2006-07-10
引用第15樓真‧之子2006-07-10 20:52發表的“”:
咪住,我都唔用你既建議,咁都加-_-
k9?fE  
你唔用佢既建議姐 Zo|# ,AdE>  
3]}wZY0  
但係都係一個建議吧。 (Y%pk76d  
u >o2lvy8  
又唔係反常
離線可樂
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2006-07-10
咩叫破風拳?(破虎威腿ex果到…)
離線混元-熙
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2006-07-10
幾好......又教人點用裝,學招果道重詳盡.......... >F~]r$G  
希望唔好-我野la
星仔係正義的化身,唔好用星仔昆人啊!
網上騙案:輕則警師警戒,重則入牢房
唔好昆人啊!
離線abc123
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2006-07-11
引用第14樓ookk2006-07-10 19:13發表的“”:
但是10lv的氣功炮起手和收手都是比教快的
YVMwb@|  
10 lv還10 lv orz....好多人都係得6-8 lv 囧rz....洗唔洗送個囧字比你
離線小聰

發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2006-07-16
引用第14樓可樂2006-07-10 21:55發表的“”: ]\y:AkxhJ  
咩叫破風拳?(破虎威腿ex果到…)
_<`j?$P  
SOR-.-打錯字
離線ben323828
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2006-07-18
I have虎威腿ex
1條評分
離線混元-熙
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2006-07-18
引用第18樓ben3238282006-07-18 13:13發表的“”: vN`2KCl~3  
I have虎威腿ex
Dp)5u@I  
WT CH
1條評分
星仔係正義的化身,唔好用星仔昆人啊!
網上騙案:輕則警師警戒,重則入牢房
唔好昆人啊!
快速回復
限100 字節

上一個 下一個