切換到寬版
  • 9956閱讀
  • 84回復

[原創]新生達爾分析(100%) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線csl

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-07-04
({)+3]x  
nYSiS}?S .  
|O+H[;TB6  
到150lv既配點 7#a-u<HF"  
F4z{LhZ  
600攻防 6OIte -c  
2000hp >dD@j:Qc  
1100sp 1{. |+S Z!  
1500mp +Q)XH>jh   
170速 !zpRrx_  
k FD; i  
)[IC?U:5I  
<w9JRpFY   
我的配點同裝備: lh7#t#  
At>DjKx]O  
唔算太好 vWv"  
只供參考 6l1jMm|= X  
g2ixx+`?|:  
異轉圖: y9GoPC`z  
50wulGJud  
係黃色光的 代表佢係正義 ]7BvvQ  
iC~^)-~H=w  
勝利: 9T9!kb  
{duz\k2  
同一轉一樣 pa3{8x{9m  
OLGE!&!>  
普攻: uyWunpT  
2- h{N  
連攻: lNh70G8^p  
K YI/  
衝攻: -f^tE,-  
 %OCb:s  
都係冇咩大不了 j2[+z tG  
有待更新 tw/dD +  
招式分析係1樓 "|q& ea rc  
連招會係3樓 不過味做
[ 此帖被csl在2008-07-14 21:24重新編輯 ]
離線csl
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2008-07-04
元力招式
元力招式 %h!B^{0  
(!WD1w   
招式總圖: xb8!B  
kffcm/  
佢既次序 O\ r0bUPE  
地龍斬 {P_.~0pc*  
烈寒刀         滑翔刀 6i/(5 nQ  
大地一擊   狂龍亂舞 26h21Z16q  
t{{QE:/  
|Cy E5i0  
終於到第一招啦 4kx N<]  
/\n- P'}  
'H;*W|:-]  
evmeqQG=  
Avb\{)s+  
第一下係擋>攻 G 3ptx! D  
停一停之後係擋>攻+擋>攻+擋>攻 NgPk&niM  
再停一停之後係擋>攻+攻x2 bk[!8- b/a  
大地一擊 NzvXN1_%  
技能點:30  |+9&rAg  
hit數: 1HIT ww1[rCh\+  
]/L0,^RI  
學習途徑:角色進行異轉後自動得到 [7y]n;Fy  
8":Q)9;%  
附加效果:倒地 cvL;3jRo  
[ 4)F f  
連按攻擊鍵可增強攻擊時間 ;2QP7PrSY  
|A(Iti{v  
介紹:呢招係一轉deep既大地斬既加強版 eaU  
Nh44]*  
動作解說:達爾拿出一把刀 注滿元力之後向前打一下 ?:0Jav  
(tW`=]z-<  
攻擊力:大約3000到 sW\!hW1*x  
S_H+WfIHV'  
優點:  ,ig/s2ZG6X  
1起手既速度都既快 可以用作突擊 $XH^~i;  
2格招力好強 可以格到好多勁招 Eu3E-K@y  
3連出既話 簡直就係無敵 Q~9^{sHZjP  
4少mp 可以狂出 9\(| D#  
C3g_! dUs  
缺點:  p]c%f 2E>d  
1 格唔到多hit既招式(例雷鳥電極震) Q"#J6@  
2 如果唔連出既話就好容易比人ko fk-RV>yr  
3 後方沒有防禦判定 X:{!n({r=  
A04U /;  
破解方法: -KbYOb  
1 用多hit既招式打佢 {' H(g[k  
2 滾地 \  Cj7k^  
3 走老 f| g g  
Y'X%Aw;`  
T)_hpt.  
>H ,*H;6  
第二招 owv[M6lbD  
狂龍亂舞 ^-'fW7[m  
  wMN]~|z>  
第一下係擋上攻  Vxt+]5X  
之後係跳+擋上攻 BZ^}J!Q'*  
技能點:120  oXgcc*j  
hit數: 12HIT veECfR;  
I q.*8Oc  
學習途徑:抽x card or yahoo uyx 2;f  
L Da1X2N  
附加效果:倒地 2Tppcj v  
_)-o1`*-  
介紹:呢招係絕龍劍同狂龍斬既合體版 \fe]c  :  
7{Wny&[0  
動作解說:達爾用加速版既狂龍斬之後用加速版既絕龍劍 dAj$1Ke  
Znv,9-  
攻擊力:大約7000 % & bY]w  
,hmL/K0"(5  
d人話呢招攻擊力好低 其實唔係既 ;dhQN }7  
因為呢招既招lv 好低  所以覺得好低ja &%Tj/Qx  
如果係10lv 既話  相信冇人可以捱到4下 , R|BG  
93 hxSRw  
優點:  ,2ar7 5Va  
1 格招好勁 大多數招都擋到 1h5 Akq  
2 即使 人地有好多sp   但中左之後都係要倒地 C7AUsYM  
3 攻擊力高 "kFg  
4 hit數多 可以用來磨人sp e96k{C`j0  
5 mp用量中等 出完之後通常都會回返d mp Rf 1x`wml  
akQ7K  
缺點: Oow2>F%_#  
|wj?ed$ f  
1 好難擋到超勁既招式(例如昇龍殺) +ck}l2&#  
2 如果用RL特技 既話只會下少少OR上少少 FN73+-:n:j  
破解方法: i}?>g-(  
1 用超勁既招式打佢  3;Fhg!Z O  
2 用由下至上既招打佢 vvOV2n .WD  
3 走老 :M5l*sIO2  
{ (}By/_  
Z/J y'$x  
十lv都擋到 真勁 #$y?v%^  
T[A 69O]v  
Ga'swP =hf  
第三招 <9 ;!3xG  
  {l >hMxij  
+nGAz{&@r%  
可連按跳躍鍵延長滑行時間 Y6d@h? ht  
動作解說:達爾企係把劍到向前剷 vr ^qWn  
p ()x z  
攻擊力:600 1hit 技能點:180  bN@ l?w  
hit數: 不明HIT cN9t{.m  
J$v?T$LVw  
學習途徑:抽x card or yahoo 1-QS~)+  
SX-iAS[<  
附加效果:冇
T]p-0?=4vv  
介紹:冇- -' u W3!Yg@  
po7qmLq  
@s^-.z  
呢招既格招力超強 係達爾異轉格招力最強既招 大約中左6hit d人就會彈開 RpYERAgT  
十LV  加昇龍剎一齊打佢佢都冇野 你話勁唔勁 cCc( fF*^  
)\^-2[;  
`@s^(hc7i  
優點:  m j@13$=  
1 格招好勁 咩都擋到 dcT80sOC  
2 由於可以轉向 所以係背面冇防既招式既剋星  j <RrLn_  
\nqS+on]  
缺點: G*v,GR  
>lM  l  
1 連出既話mp 會以極之快既速度消耗晒 N17RLz *\  
lb1Xsgm{  
2f_:v6   
破解方法: s"?3]P  
1 等佢冇晒mp之後打佢 sn>~O4"  
2 收手果一下打佢 W*w3 [_"sr  
3 走老 >yh2Lri  
&iVs0 R  
第四招  就係烈寒刀啦 >@AB<$ A  
RCLeA=/N@0  
~^b/(  
動作解說:達爾用唔知係刀定劍既不明物體 打出3個火炎山  u> / TE  
61 ~upQaR  
攻擊力:1000x3
t&Og$@  
技能點:130  BL58] P84  
hit數: 3HIT [PKR2UEe]  
CVR3 A'  
學習途徑:抽x card 5 rUdv}.  
n?K  
附加效果:火 ^/=KK:n~  
介紹:都係冇- -' k-""_WJ~^  
dnuu&Rv  
7T'B6`-Ox  
呢招既格招力超強 係達爾異轉格招力第二強既招 B,fo(kG  
& "B=/-(  
Nl1D o:PY  
優點:  D7qOZlX16  
1 格招OK kz7(Z 'pw  
2 攻擊力都算叫好架啦
4I5Y,g{6+  
3 唔容易比人屈場  /JU.?M3 5  
Oz#{S:24M+  
缺點: vSLtFMq^(  
Q)z8PQl O  
1 連出既話mp 會以極之快既速度消耗晒 @$K"o7+]   
2 攻擊力一般 EDs\,f}  
,3 u}x,  
破解方法: O%HHYV%[m  
1 等佢冇晒mp之後打佢 ,wdD8ZT'Ip  
2 收手果一下打佢 y$R_.KbO  
3 都係走老
##4HYQ%E  
Mh 7DV  
烈寒既格招場面 w.-!UD9/.x  
*G 9V'9  
ef E.&]  
$]2vvr  
終於到大家想睇既第5招啦 :S(ZzY Q  
地龍斬 "G9xMffW  
?#Q #u|~  
01(AK%e  
*s iFj CN<  
第一下係擋下上攻 t5IEQ2  
第二下係擋下上攻+下 iMRwp+$  
第三下係擋下上攻+上 u08mqEa  
 qA5r  
動作解說:達爾用唔知係刀定劍既不明物體 吉係地下 之後有d火出現 t.\dpBq  
攻擊力:8000
8|58 H  
技能點:250  YkQd  
hit數: 3HIT n>U5R_T  
6/dI6C!  
學習途徑:打比賽or抽獎 4]}'Hln*U  
IRqy%@)  
附加效果:火 VBcPu  
介紹:一樣都係冇- -' QUQ'3  
`,*5wBC  
1D!<'`)AY  
呢招既格招力超強 係達爾異轉格招力第三強既招
#@nezu2  
範圍同 攻擊力最高既地方係條直線到即下圖: I ?.^ho  
LvYB7<zk>  
m/EFHS49  
優點:  ?p8_AL'RS  
1 格招好勁
>t_6B~x9  
2 攻擊力好鬼高 5 rZ   
3 磨人sp 超勁   (人地用暗黑石破天驚我用地龍斬 抽一抽  佢就冇晒d sp ) F`]2O:[  
4 起手快收手快
WQO) = n  
5 大範圍 G9<X_  
缺點: /fV;^=:8c  
q?/a~a  
1 連出既話mp 會以極之快既速度消耗晒 "|KP'<8%  
2 同人抽時sp都會比人磨得好快 w_u\sSQ`!  
3 攻擊範圍只限直線 qK&d]6H R  
破解方法: 3>VL}Ui}  
1 等佢冇晒mp之後打佢 ijx0gh`~  
2 同佢格招 |*tp16+6  
3 按下等佢打唔到你之後再反擊
k~ /Nv=D  
Aj]V`B:65  
FH+s s!  
ZLAy- 9^Y  
學招次序: ."y1_dDql  
狂龍亂舞>大地一擊>烈寒刀>地龍斬>滑翔刀 wZZt  
W X6&oy>  
deep學晒一轉二轉d招 係187 lv
[ 此帖被csl在2008-07-11 14:49重新編輯 ]
離線bon1

發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2008-07-04
樓主會唔會介紹埋地龍斬^_^? G {%LB}2  
期待中
(:
離線csl
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2008-07-04
連招介紹
第一招 大地一擊加 烈寒刀 LW_ f  
yhA6i  
第二招 u.Tcg^v  
烈寒刀+地龍斬 2u*KM`fa`  
LvUj9eVb/L  
第三招 ^\&e:Nkh  
烈寒刀+狂龍亂舞 !9P';p}2  
z]D 69O b  
第四招 [!]2 djc  
滑翔刀+狂龍亂舞(為左方便影我先屈角) L"*/:$EJL.  
+-CtjhoS  
2n"V}p>8i#  
s 15 oN  
總結  0$fpIz  
新生達爾既攻擊力同防禦力較普通角色強 hJ~Uf5Q  
vs好用之餘 升lv都幾快 * U=s\  
而且容易作出突擊 pYZ6e_j1 ~  
係十分好用既人物
[ 此帖被csl在2008-07-14 21:23重新編輯 ]
離線甘道
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2008-07-04
快整快整!好想睇地龍斬  
離線csl
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-07-04
引用第4樓甘道於2008-07-04 16:11發表的  : lG!|{z7+0  
快整快整!好想睇地龍斬 [表情]  [表情]
T| V:$D'  
最快都要三四日先至有得睇 F{Jw ^\  
因為我一日只分析一招
離線~耀仔~
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-07-04
咁慢= =
離線csl
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-07-04
引用第6樓~耀仔~於2008-07-04 16:39發表的  : l@H  
咁慢= =
5rRN-  
係咁架啦咁你係味唔想睇呀
離線鋼鍊
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-07-04
咁分析左地龍先咪得囉
本人放哂ac啦,都決定唔玩lfo
唔關lfo野唔好再搵我~
離線王子少軒
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-07-04
好期待樓主更新
流鼻血中.....
離線hinpotato999

發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-07-04
有冇lose的動作
三小強,登場!
離線tomkwok12

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-07-05
引用第10樓hinpotato999於2008-07-04 17:58發表的  : 0lsXCr_X  
有冇lose的動作
TO*BH^5R  
我都想睇= =
離線箭神亨利
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-07-05
-_-想睇地龍多d
離線hk3286

發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-07-05
等待第1個地龍斬  \^K&vW;  
應該ok勁
離線地獄之王
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-07-05
快d整好想睇地龍高唔高攻講真幾型,樓主有無烈寒刀想睇睇.....p.s150lv果陣做都唔錯,比人睇下150lv會有幾多既能力
[ 此帖被地獄之王在2008-07-05 20:37重新編� ]
離線csl
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-07-06
Re:新生達爾分析(15%)完成大地一擊
終於完成大地一擊啦
離線bon1

發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-07-06
唔係地龍先乜 ( 指
(:
離線csl
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2008-07-06
引用第16樓bon1於2008-07-06 00:23發表的  : *NSlo^R-[  
唔係地龍先乜 ( 指
Px' !;  
當然唔係啦 A~{f/%8D  
壓軸當然要留係最後架啦係咪先
離線bon1

發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2008-07-06
引用第17樓csl於2008-07-06 00:26發表的  :
當然唔係啦 X`\:_|  
壓軸當然要留係最後架啦係咪先
4W\,y_Q o  
[離題]邊個話壓軸xD..我話係優先x),有請樓主大人明天加地龍:D[/離題]
(:
離線csl
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2008-07-06
引用第18樓bon1於2008-07-06 00:30發表的  :
[離題]邊個話壓軸xD..我話係優先x),有請樓主大人明天加地龍:D[/離題]
]u&dJL  
[怒]你係咪想做死我呀 一日做一招已經係我既極限啦[怒/]
快速回復
限100 字節

上一個 下一個