切換到寬版
  • 3333閱讀
  • 29回復

[原創]龍翼ex垃圾分析-_-只招式 冇基本動作 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線※牙傑§

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-07-07
r!f UMDS  
龍翼EX配點比較平均 只是敏捷度較遜色 5b/ ~]v  
先加敏到190-_-之後加攻防-_- -t S\  
之後mp同sp可加到900-1200 :, JjN&  
之後所有點加到hp B VeMV4  
升到122lv可以留點直到150lv爆攻防 `dcz9 *  
150之後所有點全加到hp
}R 16WY_'  

W;=Ae~  
猛虎拳EX /;(ji?wN  
Ur]$@N   
介紹:龍翼ex先儲氣 再向前一出一拳 使用時有綠光包圍-_- #0T/^ #  
尼招係龍翼ex vs既主攻招 可以多用 FHU6o910  
優點:1.使出衝拳時格招力強 'I/_vqp@  
         2.移動速度快-_-可以走佬-_-(惡搞) [5~mP` He  
         3.攻擊力較高 ";=!PL  
         4.可以反手用 可以破大量招式 (o IGp  
缺點:1.儲氣時間太長 容易比人破解 |?VJf3 A  
         2.因為尼招只得1hit 所以就算點都好 攻擊力都係一樣 -GFZFi  
         3.使出時後面冇防 可以用跳攻破解-_-
;<Z6Y3>I8  
破解方法:起手時可以滾地到後面用招破解 但速度一定要快 H}kSXKO8!8  
                 使用時可以用衝跳攻破解 之後更可以連招 MuO KauYa  
使用技巧:中了此招後 大多數敵人會立即進行反擊 就可以加一下反方向ex拳 nyi!D   
                 此招mp低 可以封位
tXtNK2-1  
8O]`3oa>  
氣功炮 z mip  
MAkr9AKb,  
DNq(\@x[!  
介紹:ex用手打出一舊氣攻擊敵人-_- O%kUj&h^  
優點:1.零起手 vs可以用作突擊 1}a4 AGAp  
         2.攻擊距離大 R]X 0D.  
         3.格招力高強 也可反彈飛行道具(扣少量sp) vb]kh _  
缺點:1.收手時間長 容易比人反擊  "&k(lQ4  
         2.不能反方向使用 靈活性減低-_- #PD6LO  
破解方法:避開後可以用近距離招式重擊 <9ucpV  
                 可以滾到後邊用高攻招式重擊(唔好滾去同一身位-_-) k2v:F  
使用技巧:敵人使用衝前招式時(如超虎翔霸)可以先用氣功炮格走 再使用其他 :1UMA@HP  
                 招式攻擊 此招可配合衝跳攻使用 8lpAe0p(Z  
;_"|#  
?nW>' z  
虎威腿 ?Q-Tyf$3  
9r]|P}yuS  
w1"+HJd  
介紹:ex向前喪踢-_- SdYf^@%}F  
優點:1.mp用量少 =${.*,o  
         2.格招力強(超虎等衝前招式) Qh&Qsyo%  
缺點:1.起手時間長 容易被敵人反擊 _|GbU1Hz  
         2.攻擊力低-_- [ - $ Do  
         3.移動速度慢 不可用作走佬-_- WuU wd#e  
         4.收手時冇防 容易比人重擊 K{ar)_V/  
破解方法:可在ex面前使用高攻的招式   又可以滾到ex後面重擊 4Wiy2  
使用技巧:格招後可以使用其他招式加以攻擊 <v0`r2^S{-  
;9k>; g3m  
9(TGkz(NA  
虎威腿ex XJe=+_K9  
zw+aZDcV(  
>E+g.5 ,:W  
介紹:ex又係向前喪踢-_-但帶有電擊效果 W#<1504ip  
優點:1.攻擊力比虎威腿高 7m-%  
         2.移動速度高 不易比人在背後反擊 _aPAn|.  
         3.格招力強 可以彈走人到n咁遠-_- =lJ ?yuc  
         4.埋牆使用時連招一流 加強傷害力 "wOfs$w%s  
         5.因有電擊效果 命中後敵人無法受身 4`#Q  
缺點:1.mp使用量高 唔中既話就曬mp uem-fTG  
         2.收手時都係完全冇防-_- ).5 X  
         3.格招時只能夠彈走敵人 而不能中斷招式 NV4g5)D&L  
破解方法:因虎威腿ex收手冇防 可以在收手的時候重擊 tsc `u>  
                 大膽的話可以到他後面重擊 !} TsFa  
                 如果比人用ex腿屈牆 可以先擋實此招 在收手時重擊 kh0cJE\_^  
使用技巧:同虎威腿差唔多 可以在敵人背後使用 屈牆的話不要連餓虎殺 因為第二下不會命中 容易比人反擊 4uIYX  
EpAgKzVpJ  
Z71m(//*}  
餓虎殺 D|9+:Y  
*(Dmd$|0|  
u)0I$Tc"  
介紹:ex用膝頭向上攻擊 再下打出氣功 _h!.gZB3  
優點:1.攻擊高 虎頭攻擊比下段氣功攻擊力高 7l69SQo]?  
         2.容易破解其他上升招式(如:昇龍霸) 3{3@> 8{w  
         3.第二下可以破解後面冇防既招式(如:虎翔霸) gY~r{  
         4.零起手 可用突擊之用 GjhTF|  
         5.使用時間準確的話可以回避招式 |[>@Kk4  
缺點:1.收手落黎個陣冇防 容易反擊 <P pvVDy3  
         2.尼招唔收手唔可以滾地-_- :ZrJL&  
破解方法:收手可以重擊 或可以自擋一擋氣功 之後用遠距攻擊-_- T-%=tY+-  
Eu?z!  
          tVn?cS  
R7bG!1SHl  
/g<Oh{o8  
狂虎炮 xN-,gT'!  
g5B TZZ  
SQ>i:D;  
介紹:ex儲氣 之後發出橙黃光線攻擊 SL4?E<Jb  
優點:1.攻擊力高 比龍光炮 滅絕死光高 qG6s.TcG  
         2.起手有少少少少量防:) sP(+Z^/  
         3.貫穿效果-_- 5Ml=<^  
缺點:1.直線攻擊 範圍異 HK!ecQ^+  
         2.使用時後門大開 唔中就大獲-_- 6$r\p2pi0  
破解方法:使用時滾到後邊重擊-_- Xi&J%N'  
使用方法:敵人用直時物理攻擊時 可以用狂虎炮格 之後人地收手可以用多一下 W*C~Xba<  
如果尼招唔中就唔好再連出 好易比人反擊 I$7eiW @  
+& r!%j7  
OjUPvR2 0  
 `t U  
滅絕人性 Z4VFfGCTL  
\~5|~|9<  
q7X]kr*qx  
OH\^j1x9I  
介紹:用腳轉黎轉去:D 8?+|4:#=*J  
優點:1.攻擊力高 .Fn|Okn^gr  
         2.出招時有大量防(插水個下冇) hk~/W}sI  
         3.最後個下有暈眩效果 W" 5nS =d%  
         4.中完尼招又可以再連招 )Z/"P\qo  
缺點:1.插水式個下後邊冇防 一唔中就容易被反擊 OldOc5D  
         2.出招時間過長 Rg?6eN  
破解方法:如果中左尼招 其實冇可能反擊(h)   但如果唔中 都唔可以同佢硬碰 應該係插水個下係後邊重擊佢 Z4] n<~o  
使用方便:係招式收手個陣用尼招 }g}Eh>U  
                 配合虎威腿EX使用
[ 此帖被※牙傑§在2008-11-07 22:11重新編� ]
1條評分
離線※牙傑§
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2008-07-07
連招 .hl_zc#  
|mb2<!ag{  
7j]v_2S`  
~e{ @5.g  
[ 此帖被※牙傑§在2008-11-07 21:55重新編� ]
離線※牙傑§
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2008-07-07
放招式補充圖片 ~3&{`9Y  
1.後破EX拳起手 :KLXrr  
uw)7N(os\`  
ym%UuC3^w  
2.後破EX腿起手 )g0 fN+Mb  
{0zn~+  
M;(,0dk  
3.EX腿特點 不能中斷招式 Yd^@Ei9  
G=zWhqieh  
+&EXTZ@o  
4.EX拳反向破招 %Tm*^  
zsFzg.$3&  
'Uok<;  
5.餓虎殺收手破解 -3I3 X  
$NXP)Lic)  
aB9!}3@  
6.氣功炮攻擊太約範圍 7 u):J  
[ 此帖被※牙傑§在2008-11-07 22:11重新編� ]
離線chung456
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2008-07-07
yes,搶頭位...兩招仙得個1%?
離線※牙傑§
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2008-07-08
引用第3樓chung456於2008-07-07 23:26發表的  : 39pG-otJ  
yes,搶頭位...兩招仙得個1%?
2G8pDvBr  
打少左個0字姐-_-
離線杰少
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-07-08
好好既分析. K%(y<%Xp  
因為有破解方法. lOIk$"Ne  
同使用技巧. b}J%4Lx%m  
仲有我想問你個頭像果招點正= =
離線※牙傑§
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-07-08
引用第5樓杰少於2008-07-08 11:47發表的  : V+d_1] l  
好好既分析. @Mk`Tl  
因為有破解方法. Xtp8 ^4Va  
同使用技巧. 1uF$$E6[  
仲有我想問你個頭像果招點正= =
Q YJ EUC@  
想知就pm我-_-
離線核子乂
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-07-08
有冇連招圖睇下??
離線鋼鍊
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-07-08
如果比人用ex腿屈牆 可以先擋實此招 在收手時重擊 L"_X W no  
+9)Jtm oL  
以我所知擋呢招會扣大量sp ]5!3|UYS  
?H{[u rLn  
唔怕爆sp咩
本人放哂ac啦,都決定唔玩lfo
唔關lfo野唔好再搵我~
離線chung456
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-07-08
引用第8樓鋼鍊於2008-07-08 16:40發表的  : fv+]iK<{  
如果比人用ex腿屈牆 可以先擋實此招 在收手時重擊
以我所知擋呢招會扣大量sp
唔怕爆sp咩
n. %QWhUB  
我正打算問,但係你擋得呢一招,一定會希返咁上下sp...如果唔係都唔會擋
離線johnkenny
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-07-08
引用第8樓鋼鍊於2008-07-08 16:40發表的  : w[~G^x&  
唔怕爆sp咩
p1N}2]e  
擋實ex腿係唔會爆sp

Rubbish Fox
離線chung456
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-07-08
引用第10樓johnkenny於2008-07-08 21:39發表的  :
擋實ex腿係唔會爆sp
(s8b?Ol/  
why你會咁講?
離線0099090

發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-07-08
引用第8樓鋼鍊於2008-07-08 16:40發表的  : GRZz@bAO?$  
唔怕爆sp咩
s5~k]"{j  
好似仲會比人磨血
離線冰×檸檬
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-07-08
THIS 分析唔錯 xD
自由152New Record
離線箭神亨利
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-07-08
點解唔做狂虎炮先-_-
離線牙羽
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-07-09
擋盡會磨血磨死你的

離線※牙傑§
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-07-09
引用第15樓牙羽於2008-07-09 18:35發表的  : @gN"Q\;F  
擋盡會磨血磨死你的
s)Y1%#  
唔好傻 pU_3Z3CeE  
只要你有1700或以上 >YI Vi4''  
擋實10lv ex腿都冇問題
離線jason魔神
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2008-07-11
點解叫垃圾分析.......做得咁好
離線johnkenny
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2008-07-11
引用第11樓chung456於2008-07-08 22:12發表的  :
why你會咁講?
tA#Pc6zBuC  
我同牙傑試過-- 1Ms]\<^j  
佢ex腿屈我埋牆 $z=%e#(!I  
扣得我四分一sp左右-- 7}&:07U  
ps:我43xx sp

Rubbish Fox
離線hkargo
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2008-07-11
傑哥,咁都叫垃圾@@咁一定有人垃圾過你,想睇連招@@