切換到寬版
  • 2601閱讀
  • 32回復

[原創]金甲人分析 第2次搞(30%?!)搞掂回旋斬了~_~ [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線polim1522000

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-07-14
大家好~今次係我第二次搞分析 今次我會分析金甲人......(下刪1000字)唔講咁多 入正題~_~ 4R-Y9:^t  
o|lEF+  
黃金親衛兵-Knight [eI{vH{  
Y 3G$(+i8  
頭像: ]MJyBz+k  
JgXP2|Y!  
[r%WVf.#d  
介紹: qCg`"/0  
是邪鬼親手訓練的近衛隊的其中一員,劍術了得,身手不凡,專門負責守護羅剎堡 p$dVGvM(  
在羅剎堡冇左之後 就唔知去左邊(同邪鬼一齊?) 之後係恐龍島再次出現. T% J;~|  
在邪鬼迪倫一戰中(係天空之堡)邪鬼就快死個時10幾廿個(其實係咪得8個呢-_-)的金甲佬擋晒迪倫的攻擊 k4iu`m@^H  
得番幾個(囧)爆發出超級元力(因為冇黃龍咆哮 所以唔搞異轉) +u; f]p  
i8A{DMc,U  
=================================================================================================== MJS4^*B\1  
p$^}g:  
我地可以係yahoo .卡同產品包中得到金甲人 `HXP*Bp#  
血:加一點只有6血,基血都只係有580。   "2HSb5b"`  
魔:基魔在金甲人來看,只有500,一點都係得5,可是金甲人好多招都係高攻/易中(唔計金乍) 所以都好夠的了 r jfcZ@  
氣:擁有基氣500和1點加5的 現在裝都加好多sp,所以唔使加咁多。1000左右就可以了(因為金甲人係速個到會浪費好多點) iLf:an*vH  
攻:擁有13攻,能力中兀,都不差  @D_=M tF<  
防:擁有16防,能力高,係可以拍得上7尊的說~ w7NJ~iy  
速:得7速,好差 是不合格,金甲人同大部分人一樣,速度上限係大約160幾(要用到豬鞋) ed$g=qs>  
==================================================================================== z6e)|*cA$  
金甲人要爆攻爆防要279點要係122lv(我自己120)留點 ]O2ku^yM  
NQzpgf|h  
配點意見~_~ uKF?UXc  
hp1400幾(衰係速個到) )2T1g~8  
mp1300 Eyu]0+  
sp1100 =)}m4,LA  
str400(600 c%-s_8zvi  
def400(600 4Eh 2sI  
agi(用到豬鞋) ?eD,\ G  
5^lroC-(x  
K 2PV^Y  
Q7oJ4rIP  
先配hp到用到皇衣 6v7H?4  
之後加攻擊(str)到100用到皇頭 X^mv sY  
->+sp到1000幾(用到中項同中手) 1jU<]09.  
之後+hp到1200左右.用到炎冰盾(可以轉做古骨龍盾) 1(6B|w5+  
之後可以+速同mp同防到用到羅手 tpw0j CVu  
之後先狂+速到用到豬鞋 &>kklP  
如果仲未120lv可以+hp a86m?)-c  
========================================== FtbqZN[  
普通動作: csZIBi  
j.O7-t%C  
企:  hM   
5m2(7FC%su  
WK5~"aw   
行: g7! P|  
1{\{'EP{  
V*P3C5 l  
跑: 7e$\|~<  
(3YqM7cqt  
F#S^Q`  
跳:  qGG  
sIQd }  
hYRGIpu5  
重物: -N`j` zb|  
u,<I%  
{6Tw+/`P  
暈: X51pRP $R  
3\FPW1$i|[  
q]Gym 7o  
執野:  R~u0!  
DArEIt6Q  
G4g <PFx  
飲野: K%9PIqK?4  
Ep-{Ew{T_=  
v w$VR PW  
勝利: I,dH\]^h=  
@=ABO"CQ  
一個好ya的動作-v- o_   
S%n5,vwE  
輸: (pXZ$R:  
cF{5[?wS  
想出金光-_- zRtaO'G(  
t6p}LNm(V  
=========================================== Di{T3~fqU  
普通攻擊: F*QZVg+<*X  
sOA!Sl  
滾地: s>`$]6wPa  
  l<  8RG@  
T-|SBNFw;  
拳: %0 (,f  
j~!0n[F  
w :2@@)pr  
連續拳: Q: ?]:i/*  
\M^L'Mkj  
Omo1 p(y  
! 7,rz1s73  
跳攻: 8XtZF,Du  
oeKI9p13\  
q:Gi Qk-  
跑攻; g+8{{o=  
yv| |:wZC  
#I[tsly}  
跑跳攻: >*rsRR  
p~1 ,[]k  
7m0sF<P{g  
擋: D-*`b&i48  
S8;Dk@rr(y  
g+BW~e)  
武器攻擊: :NJb<% $  
*IWO ,!  
z VleJ!d  
tU7,nE>p  
其他野會係2~3樓 Rb=T'x'  

[ 此帖被polim1522000在2008-08-07 12:34重新編� ]
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2008-07-14
招表: Ax &Z=  
R7%' v Zk  
因為lv唔夠 所以我未學金龍斬同黃金光波 但係我都會分析這2招 但係可能不會太長盡 請大家多多原諒我 n[$bk_S  
|HhqWja  
招1:黃金光波 " %$jl0i_c  
B3 fKb#T  
q~_DR4xZ  
=+24jHs  
+>BLox6  
技能點:80 ph*9,\c8  
akg$vHhK4  
簡介:金甲人會拿出一個獅面盾 發出一d光波來攻擊對面的敵人 有4~5個人位 4cC  
(lv冇咩用 但係可以攻擊極小血量的敵人)(ps.這招前方有極大的防禦) Y*0AS|r!  
+o+e*B7Eh  
優點: [Q(FBoI|  
1.格招力十分強 可見下圖 49S*f  
GG0l\! 2)  
0X6 |pC~  
2.可反彈飛行道具 可見下圖(明天影-.-) z0=(l?)#  
:&*Y Io  
* d%"/l^0  
3.小mp 可狂出 o@SL0H-6|  
fyYHwG  
4.收手都算有小小防 ~*a PeJ  
!EO*xxQ  
f|U;4{ k  
缺點: ^e*Tg&  
Cu*+E%P9`  
1後方防禦是冇 見下圖 CG@3z@*?.  
BPgY_f  
OU2.d7  
i=Nq`BoQf  
2.攻擊不太高 oSd TQ$U!D  
^ d2#J  
zx<:1nF,]  
3.不可以上下移動 K?]><z{  
OP:i;%@c  
\VQv "wid  
破解方法: 7 YS'Tf  
1.係後邊用招  J+hiz3N  
/ =]h@m-`  
SP}!v5.  
 UZJ^ e$N  
2.係正面的話.... L'1!vu *Rg  
s2SxMFDP  
yjcZTvjJ  
u@ MUcW  
3.在收手時用強力的招破解 *`D}voU  
IXjFK  
招2.回旋斬 `^3N|76Y  
B49: R >  
6-"@j@l5<  
技能點:130 ky2n%< 0]  
簡介:金甲人先很快地儲氣 之後佢就會拿出他的金黃色的寶劍自轉4個圈 'mwgHo<u  
7lv2下就可以殺迪下的怪了~_~" Q,pnh!.-c  
"==fWf  
優點: v)+E!"R3.  
An0Dq jR  
1.格招力比起其他人的招強 連雷鳥都可以輕易格下 + Cf"rN  
S F:>dneB  
2.可反彈/破解飛行道具(連鬼哭等等的招都可以) Ax"]+pb  
@4)NxdOE  
3.收手的防 十分高 Oy(f h%k#  
4.起手有防 <Z b~tYp  
5.起手.收手1秒都唔使 收手好似得0.5秒 起手好似有1秒~_~ pl#2J A8  
6.小mp 可狂出-v- tVI6GXH  
7. 可以上下出 R1sWhB99  
缺點: g|STegg  
1.防後邊一樣係冇 囧-.- sd5%Szx  
&A/k{(.X P  
2.移動速度慢 *A<vrkHz  
破解方法: \zCw&#D0Z  
1.係後邊打佢~_~ %:/@1r7o>  
g&E3Wc  
矢雨:(打到後就得:^/ ) I 68Y4s  
{C>E*qp}f  
2.收手打佢 (要好快) >z #^JR\6  
pW[KC!  
這招總結:回旋斬左攻擊 防禦 MP 格招 都好強 我VS好多時都用佢 如果後邊有防就好屈機:X
[ 此帖被polim1522000在2008-08-07 12:51重新編� ]
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2008-07-14
備post
離線chung456
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2008-07-14
拳同埋連續拳個到好似錯左咁= =轉一轉吧...
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2008-07-14
引用第3樓chung456於2008-07-14 18:04發表的  : I/B*iW^  
拳同埋連續拳個到好似錯左咁= =轉一轉吧...
31GqWN`>$  
等緊沙包+_+
離線tommychow321
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-07-14
唔錯吧- -加油= =
悟地除了力量外 還有戰術↓!!
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-07-14
Re:金甲人分析 第2次搞(15%)搞掂黃金光波:o
要多個備post
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-07-14
Re:Re:金甲人分析 第2次搞(15%)搞掂黃金光波:o
搞好黃金光波了
離線基哥
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-07-14
唔錯wo
離線狂虎龍翼
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-07-15
想看黃龍咆哮,唔知樓主有冇.

離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-07-15
引用第9樓狂虎龍翼於2008-07-15 07:36發表的  : K%W;-W*'  
想看黃龍咆哮,唔知樓主有冇.
)H`V\ H[0P  
金甲人乍bo=_= %Eugy  
唔係黃金戰士 ;n.h!wmJ}  
未必分別埋異 G^cMY$?99  
比d心機 &^w "  
仲有黃金光波打到虫虫你講埋
離線鋼鍊
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-07-15
我想問300點夠唔夠爆攻防
本人放哂ac啦,都決定唔玩lfo
唔關lfo野唔好再搵我~
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-07-15
引用第11樓鋼鍊於2008-07-15 15:44發表的  : s(ap~UCOw  
我想問300點夠唔夠爆攻防
.S1MxZhbP  
離線寒月
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-07-15
穿心很易格罷了...建議你用一些比較強硬的招式來突顯黃金光波的格招力-茶-
♥向極限挑戰!!
離線傻虎
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-07-15
有埋d招同埋異轉招就好d
我POST  http://ibbs.hk/read.php?tid=47983
離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-07-15
你知唔知矢雨係會打背:o
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-07-15
引用第15樓慘絕人寰於2008-07-15 17:55發表的  : OB\ZT@l  
你知唔知矢雨係會打背:o
aJtpaW@  
當然知:o Jw&Fox7p  
引用第13樓寒月於2008-07-15 15:47發表的  : Ziub%C[oV  
穿心很易格罷了...建議你用一些比較強硬的招式來突顯黃金光波的格招力-茶-
bBXLW}W  
ok 我會的了 邪怒a_a? 人性a_a?
離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2008-07-15
引用第16樓polim1522000於2008-07-15 18:09發表的  :
ok 我會的了 邪怒a_a? 人性a_a?
ZZHzC+O#^  
你明知黃金光波後面冇防你重用矢雨格:x
離線hinpotato999

發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2008-07-15
回旋斬跳用屈機- -
三小強,登場!
離線398142162
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2008-07-15
好詳細=] >3B {sn}  
整埋剩低d招=] +F60_O `  
------------------------- .boB b<  
出鏡了xdd

連環波羅包=]
快速回復
限100 字節

上一個 下一個