切換到寬版
  • 3411閱讀
  • 35回復

[原創]卓男分析70% [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線std的917

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-07-22
卓男來了-_- ]o _ Ps|  
4YdmG.CU  
睇佢GE能力值喇:D lfCoL@$6D  
Q:%gJ6pa  
(官網氣力值是6,但GAME入面係升8的!!!) 6-<r@{m$  
嘩..... $ccI(J`zux  
卓男的能力好到無得再好 &gq\e^0CRZ  
血方面:1點升7,絕對可以用小血牛 Ble <n6  
魔方面:升小小都夠,卓男用魔不算多 z/;NoQ-  
氣方面:囧了:D同撒卡差0.5乍,升50點就用到終鍊了 M T{^=F ]  
攻方面:1.5.....算不多了(卓男的普攻是比正常人高出1倍有多) "--rz;+K  
防方面:1.4的防,雖然是機械人,但都唔夠金仔的甲防高T_T }|x]8zL8G  
速方面:1.1的話,我覺得都合理,話晒都係機械人MA (0Y6tcV]R  
] Li(E:  
只就是小弟配點 d`v]+HK  
ty(F;M(  
加埋用裝 m+1MoeR  
會轉的約1秒掛 ~(Fy GB}  
(唔洗講...我知我加錯左mp-.-)  ]0\8g=KK  
}bHd U]$}  
卓男跑的動作 ==c\* o  
l'$AmuGj  
只能說.....好生更的動作-3- Bm^vKzp  
-N9U lW2S  
卓男滾地.... 1z*]MYU  
1z{Azp MZ  
只能說.....好生更的動作-3-(一樣的話= = u0N1+-6kr+  
(提一提卓男滾地有無敵狀態了)  6n<:ph,h;  
_< xU"8b"5  
卓男的普攻 rU(N@i%  
lQ@ 2s[  
起手都算快,攻擊力是非常高(無記錯12下拳可以殺魔王清兵)  YsDn?pD@  
IspY%UMl  
卓男的完整普攻 Rg' 1 F  
/ EWF0XV!  
最尾果下是非常難中的..... #O G_O I  
 M)Y`u  
卓男的跑攻-_- Z!t t(y\  
rjfQ\W;}U  
卓男跑攻=普攻的最尾果下 (3 B; V  
'|Cs !Zl  
卓男的跳攻: 0gxbo  
w!tQU9+ *  
要中唔難,因為跳得唔算高 5q" ;R$+j  
高攻到嘔- -
[ 此帖被std的917在2008-08-27 11:09重新編輯 ]
離線std的917
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2008-07-22
AuX&  
睇都睇到.....但都講一次- - p}}}~ lC/  
一飛衝天  核子爆彈  鋼鐵護甲 k'xnl"q  
高熱死光  暴雨子彈  絕地一擊 <xOpm8  
8L|rj4z<#  
第1招- - x EOR\(Z^  
高熱死光 6Bo~7gnc  
學點:110 MP用量:270
DOw< XlvC  
出招方法:擋↑拳  Ddghw(9*H  
附加效果:焚燒 {(7Dz*0  
psta&u\ q  
招式介紹 :卓男首先會用腳上的引擎升上半空,以後係鼻(定邊- -?)射出一d藍色死光,周邊(全方位掃射?)掃射,附有焚燒的效果。 gOx4qxy/m|  
4&R\6!*s  
招式優點: POtDg e  
1.高攻 Z=L' [6  
49@ pA-  
2.破招力算強,因為全方位掃射。 N?p9h{DG  
|rq~.cA  
3.頂招都唔錯(下圖頂到降龍- -) Sr,ZM1J  
M+ ^]j  
4.反彈飛行工具 EJNj.c-#  
~bWqoJ;Q  
5.起手有防 ;KbnaUAS8  
w(k7nGU]  
6.出緊的時候高防 3 B KW  
Ad+-/hxc  
7.出招時間長,有回mp的時間,可以狂出.... bsR^H5O@  
U-Fr[1I6p  
8.可以避開某招式 q@8Rlc&  
tPDV"Md#m<  
招式缺點: !Z<GUbl t  
1.收手慢(見下圖被豪火擊中= =) S2*-Ulu G  
  H*A)U'`  
A&Ut:Oi A  
2.收手低防(上圖- -) _U.8 \J2  
  qV@xEgW#r  
3.屈完高熱...會閃呀...好難連技的說 F'C]OMBE  
^r(2 r  
4.出招時間長,雖然可以狂出,但都變成了缺點  F<Z"W}I+6  
nR!qolh  
(今次用囧...5個最高) dWg$yH  
打關實用度:囧囧囧囧 (=)+as"u9*  
對戰實用度:囧囧囧 >M[rOu (d  
升Lv實用度:囧囧囧囧 Q^Y>T&Q  
yV$p(+KkS  
攻擊力:秒迪下的說,但魔王的清兵只能扣得2/3(我是10lv同2千攻)。 h7~&rWb  
l9qq;hhGP,  
vs的用途: 1.當一飛整暈完人出。 2.當敵方出緊一招的時候掃射佢。 3 ^{U:"N0  
3.當作防衛招來用。 4.用這招反彈飛行工具。5.用黎破招 is good。 <$Q&n{  
6.呢個用途我最鐘意的,就是當敵人中左鋼鐵護甲,之後用高熱死光,咁係好屈的(只可以講全中- -?),升lv咁樣好似秒車手的......。  8T&m{s  
ceH7Rq:4W  
招式總結 : 這招的攻擊力是非常高,但遇著一些易閃的怪(魔王的清兵)不建議使用,因為屈得3-4hit已經閃。但這招升lv(屈迪下)是一招不錯的招,對無核爆/絕地的人,是一招很好的升lv招。 qdAz3iye  
f]J?-ks  
                                                                                                                         !#f4t]FM`B  
n)sK#C-VA  
第2招 $B2* x$  
暴雨子彈 qV/"30,K  
學點:175 MP用量:420 G"O %u|7  
出招方法:擋拳拳  $QNfy.6Tn  
附加效果:焚燒 .^,fw=T|1  
  6$%]p1"!K  
第1次係上 jQ%}e"  
   第2次係中 ! r.X.C  
      第3次係下 cd) <t8^KE  
招式介紹:卓男首先會舉起手,之後有3粒核彈,先後射落黎爆炸。 (xG#D;M0  
w^A8ZT0^7  
招式優點: |jEKUTv,G  
1.高攻 P2 !~}{-  
F2z^7n.S  
2.有中距離,範圍頗大 Mff_j0D  
E@0w t^  
3.有得上下 E{wVf_K  
U1 1rj,7  
4.前面有小小防 fR_)e:  
0 m";=:(w  
招式缺點: j<"0ym)A  
1.mp用量頗大 ( J\D"4 q  
b ?B"u^b!  
2.起手慢 vTh-I&} :  
)n5]+VTZ5  
3.背後無防 N95"dNZE  
dK|MQ <  
4.都幾容易反彈的說 [0m'a\YE9  
>|.jG_s  
打關實用度:囧囧 h'MX{Wm.  
對戰實用度:囧囧囧 }1:jM_H)k  
升Lv實用度:囧囧 feQ_dA q  
o! sxfJKl  
攻擊力:秒迪下的,魔王可以扣約4/5(全中的話- -) rYJt;/RtR}  
$Z.c9rY1  
vs的用途: 1.當對方在中距離時用。   2.當對方在你的下/上方出。 O4]Ss}ol  
 3.當一飛整暈左人的時候用暴雨。   4.遇著對方低防的招時出(fox閃電砲的背) &|n*&@fF  
5NJ@mm{0  
招式總結 : 這招攻是高攻的,但防就非常差,這招的防只可格飛行工具,連百烈拳也不能格。但距離還是遠的,雖然自身不能格招,但如果是飛行工具的話,這些爆炸是可以令飛行工具消失的。這招是很怪 - -,將核彈上但不是向很上,但向下的話......真的是很下,(唔明的人可以不用理會我這4句說話。 E36<Wog  
                                                                                                                          ugVsp&i#  
第3招 !xj>~7  
一飛沖天 ZH0 ~:  
學點:310 MP用量:630 ?mG ?N(t/h  
出招方法:擋←跳 i*.Z~$  
附加效果:焚燒 
LL9I:^  
8%arA"#S  
招式介紹 : 卓男首先飛起轉一個圈,之後飛出去。 \ 8ulX>]  
EpOVrk  
招式優點 : M}(4>W  
1.沖果陣,可以整暈人 QTcngv[  
;9,Ll%Lk<  
2.多hit-.-屈機招 - - ?9mWMf%t  
&y3_>!L  
3.高攻 4) /tCv  
@ U}fvdft  
4.收手快 N^%[ B9D  
a[lE9JA;|  
5.整招有小小小小小量的防 F] M3/M  
d Aym)  
招式缺點 : Y5c( U)R8  
1.低防-.- q^"P_pV\  
.zBSjh_=H  
2.起手的時間好易被人破 n." j0kc7=  
Nf<([8v;t  
3.高mp OWtN=Gk  
Qy0bp;V/  
4.高學點..... 0kmVP~K  
~4XJ" d3L  
打關實用度:囧囧 ]2h~Db=  
對戰實用度:囧囧囧 8eWb{n uJ>  
升Lv實用度:囧囧囧 "%,zB_ng\<  
^R>&^"oI  
攻擊力:又係秒迪下-.-魔王都秒(清兵)= = e] **Z,Z  
U~Uxs\0:  
vs的用途 : 1.暴雨炸飛敵人走去用。  2.敵人中緊鋼鍊護甲走去出。 4&$hBn=!  
3.跑攻連一飛    (呢招都係好難講點用....高手(我)會識用...)(迷 : 你 收....) `\e@O#,^yI  
6l:CDPhR  
招式總結 : 這招攻是卓男的第1高攻的招,無記錯...好似高攻過核爆-.-但係呢...呢招得一個大缺點,就係太低防。如果可以整番好防D,咁這招是天下第一屈招- -。
[ 此帖被std的917在2008-07-29 08:32重新編輯 ]
離線std的917
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2008-07-22
卡招分析
第4招 f\^FUJy  
絕地一擊 R4@C>\c %m  
學點 : 85  MP用量 : 180 R^%7 |  
附加效果 : 焚燒 9R'rFI  
Rjm5{aa-  
招式介紹 : 首先卓男隻手會儲氣,之後向前沖,地上出現裂痕。 ',J3^h!b  
(8=Zr0H e  
招式優點 : ;<ed1%Le,  
1.mp用量小 Mtt VgNV  
eR8h4M~O  
2.學點都係小 k\HRG@ /G  
)7c^@I;7  
3.係埸邊屈好勁- - zzq/%jki  
q SCt= eQ  
4.後面有裂痕保護,敵人無咁易打得入 JK[7&C-O  
`(*5yXC  
5.格招力強...... HbZ3QWP  
(doFYF~w  
招式缺點 : G>*s+  
1.要屈埸先勁- - Tvf]OJ9N  
 '=%vf  
2.同高熱一樣,屈d易閃ge人唔勁(清兵~) $Iqt c)DA  
)|Y"^K%Jm  
3.太過硬直- - 7CrWsQl u  
e:NzpzI"v  
打關實用度:囧囧囧囧囧 ~3/>;[!  
對戰實用度:囧囧囧囧囧 a/>={mb Ki  
升Lv實用度:囧囧囧囧
lFI"U^xC  
{,P&05iSi  
攻擊力:屈埸ge秒迪下,一hit約1/5......屈埸扣魔王1/2。 i~ zL,/O8  
'3%!Gi!g  
vs的用途 : 呢招多數vs都係常出,但連出又被人話屈....呢招其實係走佬常用,雖然係唔高攻,但打下打下就好快扣晒,這招勝在速度快,格招力強,同超猛虎,施子肘擊格,超猛會被打番,但係肘擊會二個都輸
[ 此帖被std的917在2008-08-03 15:15重新編輯 ]
離線std的917
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2008-07-22
異轉的
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2008-07-22
問一問 8l;0)`PU  
我無核爆同鋼鐵 NTgk0cq  
咁我升唔升好 ZaXK=%z  
因為我個人都好like卓男 1T!_d&A1o  
好型
離線bon1

發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-07-22
引用第4樓糯米滋於2008-07-22 02:17發表的  : &<.Z4GxS  
問一問 - [Zau$;J<  
我無核爆同鋼鐵 cnCUvD]'  
咁我升唔升好 83;1L:}`  
因為我個人都好like卓男 J>XaQfzwU  
好型
U5izOFc  
有絕地同高熱都幾好升,不過最好有核爆。
(:
離線b071193w
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-07-22
引用第4樓糯米滋於2008-07-22 02:17發表的  : ;$[o7Qm5r  
問一問 EkWe6m  
我無核爆同鋼鐵 Z''Fz(qMC  
咁我升唔升好 3<fJ5-z|-  
因為我個人都好like卓男 t6-c {ZX>A  
好型
hO{@!H$l  
)@SIFE  
高熱高攻,不過升LV較慢  jCKRoao  
JJ qX2B  
樓主可做CHESTER VS既心得MA???
LFO在變.IBBS在變.人也在變
離線神‧嵐
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-07-22
引用第4樓糯米滋於2008-07-22 02:17發表的  : 3%|<U51  
問一問 }1;Ie0l=_e  
我無核爆同鋼鐵 #)cRD#0  
咁我升唔升好 Im6ymaf9  
因為我個人都好like卓男 s8eiq`6\H}  
好型
u$<FKp;I  
如果你裝好鋼鐵係up lv就冇乜用 _;LHC;,:  
係vs就有用 `yuD/-j  
會格到人招同出高熱勁D F<IqKgGzH  
bmT  J  
p.s.我都有玩卓男呢...
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-07-22
引用第6樓b071193w於2008-07-22 09:56發表的  :
高熱高攻,不過升LV較慢
樓主可做CHESTER VS既心得MA???
@}fnR(fS  
唔啦=_= $V5Ol6@ 2  
我都無整影片 UbQeN  
同我嘍囉一名=_= 7Jc=`Zm'  
唔識係卓男vs方面點樣用邊招取勝=_= zWjGGTP~3&  
sorry 3_Oq4/  
n]8_]0{qi  
樓主 3)dT+lZ  
卓男滾地而家仲係拾唔到錢 Aoa0czC~  
你可以講講嗎?
離線std的917
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-07-22
好了.... /9GqEQsfM  
岩岩訓醒啦... F1%' zsv  
現家開始做-_- 7g&_`(  
#UXmTrZ.  
回上 -F5U.6~`!  
有絕地同高熱就夠 4r5,kOFWb  
我卓男163前都無核爆 z': >nw  
都係用絕地同高熱升的
離線飛龍天牙
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-07-22
只有高熱升唔升到LV的!?
最近落雷夜,搞到訓都訓唔到
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-07-22
引用第10樓飛龍天牙於2008-07-22 11:30發表的  : n+!.0d}6  
T-5T`awf  
升到 >StvP=our  
只係辛苦少少同無咁好玩

樓主留言:

用一飛都唔錯_-

離線std的917
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-07-22
引用第10樓飛龍天牙於2008-07-22 11:30發表的  : Pq_Il9  
ZE=~ re  
卓男招招都升到 ipbVQ7  
高熱都高攻架.......
離線clpl
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-07-22
引用第12樓std的917於2008-07-22 17:49發表的  :
卓男招招都升到 ^qk$W? pX  
高熱都高攻架.......
-l,ib=ne  
絕地都唔錯 ,-{j.  
一飛都好高攻...
離線b071193w
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-07-23
引用第8樓糯米滋於2008-07-22 11:08發表的  :
唔啦=_= Z,d/FC#y(  
我都無整影片 .z{7 rH  
同我嘍囉一名=_= EG1SIEo  
唔識係卓男vs方面點樣用邊招取勝=_= h]D=v B  
.......
:s$9#}hw,  
小弟隻卓男到了150 LV都吾係好識用VS......有冇高手教我T.T
LFO在變.IBBS在變.人也在變
離線wky0030
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-07-23
引用第5樓bon1於2008-07-22 09:38發表的  :
有絕地同高熱都幾好升,不過最好有核爆。
fNK~z*  
但我沒有核爆,只有絕地同剛甲
離線夜雲
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-07-23
引用第15樓wky0030於2008-07-23 10:23發表的  :
但我沒有核爆,只有絕地同剛甲
$]T7Iwk  
我都係...不過我連卓男人都無-_- @ J"1 !`  
得d招=0= fD RQ(}  
考慮緊好無收番個黎玩=3=
離線傻虎
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2008-07-23
洗唔洗咁話自己- - zMG4oRPP  
0.0001%- -分析 w?/,LV  
唔係呀 Xr~r`bR=  
都做得幾好
我POST  http://ibbs.hk/read.php?tid=47983
離線鋼鍊
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2008-07-23
我覺得用絕地好升 <W5F~K ;41  
C qxP@  
核爆無咁好升 LCdc7  
ce;9UBkOg2  
100lv前打咩好 7O{\^Jz1  
ogPfz/ hw  
岩唔岩打魔王?
本人放哂ac啦,都決定唔玩lfo
唔關lfo野唔好再搵我~
離線999008
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2008-07-23
引用第18樓鋼鍊於2008-07-23 12:26發表的  : 57oY]NT?  
我覺得用絕地好升
核爆無咁好升
100lv前打咩好  10DS  
.......
%d=-<EQ|&  
打魔王都得 你d能力冇問題咪得=S=
快速回復
限100 字節

上一個 下一個