切換到寬版
  • 4645閱讀
  • 23回復

[原創]第一次分析-邪鬼(一轉90%,異轉60%) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線a332508

發帖
icash
只看樓主 正序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-08-19
關鍵詞: 邪鬼邪怒
h /@G[5E  
配點分析: J9zSBsp_  
VW$Hzx_z  
加點程序:首先+HP→+攻→+防→+MP→+SP→+AGL[可唔跟我] +r"{$'{^  
適合裝備:適合著皇衣乜都+除防-100-101,終極裝專+攻防-少量MP,龍戰裝(專+hp), 8|OsVIe%  
古龍骨裝(+防) pMKnA. |  
遊戲頭像 nYLq%7}k  
u4, p.mZtb  
基本動作: kW3V"twx  
^#9 &Rk!t  
解說:跳得越多,SP就會一路一路減少,跳向前同跑一樣速度 "VRcR  
\f5$L`  
解說:同樣跑得越多,SP就會一路一路減少 ZM`6z S!  
YJ3aJ^m#E  
解說:寸的樣子,大佬黎喇!! Ao69Qn  
滾地 {+F/lN@  
%!mJ nc%  
解說:
滾到成個波甘,可避開敵人的攻擊(↑↑看!可以避開域多的攻擊) ]ECzb/  
@~qlSU&  
解說:失敗樣,我..我竟然.. u`O xY  
勝利 P=OHiG\z  
解說:威風樣,件斗蓬比風吹吹下 型~ DKx8<yEky  
普通攻擊 4 >at# Zc  
解說:邪鬼攻用單拳打 yF0\$%H>$  
T6*naH  
解說:邪鬼既連速度快,用係vs攻擊既機會率微弱,用係戰鬥更佳 (i^ {\zv  
xlZ"F  
解說:用臂擋,主要用黎隔招,當然SP越多,擋既能力會越強 -1 ;BwlL  
跑跳攻 !X[b 4p  
解說:又係用單手打人,一下就可打到敵人跌底,用係戰鬥都幾有用 6*J`2U9Q  
跳防 3pl/k T.\  
解說:
用臂擋,但防禦力比差少少 P4-`<i]!S  
跳攻 q;3.pRw(  
解說:
用單腳踢人 N0,wT6.  
跑攻
BxS\ "W  
腳衝前踢人,用係戰鬥好有用 ]Nz~4ebB  
比人打 0GK<l  
解說:如果DEF高既,第1或2下應該打唔到你 <Wn={1Ts"  
飲水 >7[. {Y  
解說:唔除面具就飲=="(同畑鹿驚一樣) ;Kob] b  
拋野 n,q+EZd  
解說:都拋得幾遠 33z)F  
拎野 ^1sX22k  
解說:快拎,拎乜都係,用滾地去到物件時按攻擊鍵也可拎到架 lTBPq?4{  
拿武器:解說:同企係到沒分別 r({!ejT{U  
拿重物,跳
: sKVN*8ia  
解說:單手拎,大力士 * 7u~`  
招式表 O0`sg90,C  
解說:邪鬼的全部招,有7招 /7/d u[P6  
邪殺骷髏波 OX d617  
3(0k!o0 "  
解說:
邪鬼的第一招,用來阻擋敵人的進攻,可向上向下發 .'k]]2%ILp  
優點:連出屈機,出招快,格招一流 (A|Gb2X  
缺點:扣人唔係太多血,會比敵人反彈 @KfFt R-;  
破解方法:擋,用強招爆波,用穿心ge招等等 D~E1hr&Vd>  
實用度-打關:★★★☆☆ a|Io)Qhr  
邪殺昇龍霸 tpOMKh.`  
h,o/(GNnW  
解說:
呢招=真昇龍霸無左條龍,出收手快 j6]+ fo&3  
缺點:攻擊力少,有時可能會出錯方向 EnnT)qos  
優點:連出屈機,扣少MP,所以狂出用黎格招係一流 AIgJ,=9K  
破解方法:招隔招,走開等等 #Drs=7w  
實用度-打關:★★★★☆ ,5$V;|  
鬼哭神號 :vZ8n6J[  
? FGz w  
解說:連出3-4次屈機,可向上向下發 ,:Qy%k}f  
優點:爆炸範圍大,攻撃力比骷髏波較強,較大,能隔一d弱招,只要打容易既邪鬼外傳下就有 1D%3|_id^  
缺點:擋唔到好耐,一負何唔到就會,敵人擋時會攻撃唔到 +LuGjDn0  
破解方法:用穿心ge招,走開,狂向個波出招,用氣功招等等 Eh L 8rR  
實用度-打關:★★★★☆ KJ M :-z@  
轟裂異度空間 ufyqfI D  
WDQtj$e+  
解說:先撞之後向下破 #RT}-H  
優點:出收手快 {|nm0vg`A  
缺點:有時可能敵人會係你消失再落下既時侯走開左,引致攻擊失敗 q <Gn@xc'  
破解方法:走開 e=ZwhRP  
實用度-打關:★★☆☆☆ J6J[\  
邪神降臨 Ysbd4 rN  
pESlBQ7{I  
解說:似有個靈魂走出黎 =oQw?,eY  
優點-加自己攻防,指定範圍將敵人的SP下降 +y'V  
缺點:減自己少量HP,出招慢 ^PA >t$  
破解方法:走開指定範圍 x(pq!+~K  
實用度-打關:★★★☆☆ |U)m'W-(q  
唯我獨尊 g S xK9P  
booth}M  
解說:
41Bp^R}^/  
優點:攻較強,扣多血,格招一流 s3 @sX_2  
缺點:出招慢令敵人趁機會攻擊 t>.1,'zb  
破解方法:走開,用強招擋等等 [!1z; /  
實用度-打關:★★★★★ mC OJ1}  
邪神怒吼 uTgBnv( Y*  
_yk} [x0>  
解說:敵人企係你中間既一下4-5hit,狂出屈機 M0VC -\W7f  
優點:攻擊範圍大,格招一流,出招快 E`s9SE  
缺點:扣人血較小,扣多MP 3jR,lEJyj  
破解方法:走開,用強招擋等等 GPlAQk   
實用度-打關:★★★★★ pie<jZt  
*qdf?' R  
異轉請去3樓
o (fZZ`6Y  
有死圖話我知,唔該
g-lF{ Z  
[ 此帖被a332508在2008-08-21 03:20重新編輯 ]
離線爆丸=]
發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2008-08-26
引用第20樓絕板異型於2008-08-23 10:10發表的  :
佢唔可以打遠攻,,打近攻就有少少勁,,但係好多招都破到嫁=]] Bfhw0v]Z  
同埋邪昇格招唔勁仲有好多招勁,,狂怒=]] jCdKau&9  
但係連出既邪昇冇可能夠骷髏波格招好LOR=]]
HRS|VC$tz  
邪昇點會用尼打遠攻- - kcT?<r  
打近攻得小小勁? \%\b* OO  
狂龍斬偷打後面都要輸 [ox!MQ+s  
咩叫狂怒?
離線絕板異型

發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2008-08-23
引用第12樓a332508於2008-08-19 14:45發表的  :
咪係lo,都5知佢有無用過邪鬼
=uKGh`^[  
梗係有啦,,玩拉丁骷髏波一定勁過邪昇LOR E.W7`zl  
格招一定係骷髏波勁LOR,,機本上邪昇格到既招.. tV2SX7N  
骷髏波連出多數格到,,仲有D邪昇格唔到TIM bh=d'9B@&J  
例如鑽風,,邪昇去到就變雪條,,而骷髏波可以令佢冇郁過咁,, "aNl2T  
佢連都會快過你冇氣啦..
離線絕板異型

發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2008-08-23
引用第16樓乂x神x乂於2008-08-21 08:58發表的  :
我想講呢,你有冇用過邪鬼? WH :+HNl1d  
邪昇你全食可以扣到人地好多血low,咁叫唔高功:勁 p-V#nPb  
人地出緊狂龍斬你都格到,咁叫唔勁? :勁 D[{p~x^  
咁你係咪即係想講你最勁? AEkgm^t.{  
.......
&*g5kh{  
玩到17X姐,,但係我想講,,全食邪昇係扣得唔係幾多嫁咋,, S8j; oJ2 d  
全食都唔知夠唔夠一次鬼靈,,而格招方面,,一定係骷髏波勁,, g-xbb&]  
嘜打關既大佬都禁邪怒,,咁要黎做咩??我冇話VS用丫,, ;@K,>$ur-  
講得唔好聽你個腦裝草 :] G[u_Uu=>  
想串我就PM..廢事扣分啦=]]
離線絕板異型

發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2008-08-23
引用第10樓阿里路亞於2008-08-19 14:30發表的  :
邪昇都話格招唔勁,咁你認為咩招先係格招勁呢= =?
)<4o"R:*  
佢唔可以打遠攻,,打近攻就有少少勁,,但係好多招都破到嫁=]] ?zUV3Qgzj  
同埋邪昇格招唔勁仲有好多招勁,,狂怒=]] E=gD{1,?  
但係連出既邪昇冇可能夠骷髏波格招好LOR=]]
離線kaisanglo
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2008-08-21
我覺得這不是分析 h0n0Dc{4  
是簡介
離線爆丸=]
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2008-08-21
你分析到轟異好似好廢咁..... !=&]#-;b  
只是你招式lv不夠同唔識用先會比人走尼走去吧
離線polim1522000
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2008-08-21
基本上唯我起手格到人性._.
離線乂x神x乂
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-08-21
引用第7樓絕板異型於2008-08-19 09:26發表的  : =5Q;quKu^5  
鬼靈波係高攻,,但係格招係廢到絕輪,,同埋呢招好似係會比人反彈的=] Rz=]KeZu  
骷髏波係低攻,,但係格招係勁到絕輪,,除左貫穿技外,, .v1rrH?  
而邪殺昇龍霸係低攻加格招唔太勁,,比骷髏波廢,, 5tq$SF42X  
同埋你狂怒連唯我都唔勁,,如果屈牆既就唔洗+唯我,,狂出邪怒,, fil6w</L  
唔係屈牆你都連唔到唯我=]]
73}k[e7e  
我想講呢,你有冇用過邪鬼? /Z2*>7HM8[  
邪昇你全食可以扣到人地好多血low,咁叫唔高功:勁 )STt3.  
人地出緊狂龍斬你都格到,咁叫唔勁? :勁 _%zU ^aE  
咁你係咪即係想講你最勁? W]Ph:O ^5c  
仲有,邪怒係禁招來的,出咩?
不知不覺已經有16個異左了,開始有點悶了
離線↗真龍★
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-08-21
鬼靈你同我講低攻-- ;'o>6I7Ph  
食幾隻就死人--

離線↗真龍★
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-08-19
解說:邪殺骷髏波的加速版,比邪殺骷髏波攻力大些,出招比邪殺骷髏波快1秒,有少少隔招的作用,用來阻止敵人進攻,MP減少只係150,狂出都唔會扣好多  UVI=&y]c,p  
優點:出招快,格到少少招,可反方向出 sg6cq_\  
缺點:攻擊力少 ,RT\&Ze5  
實用度-打關:★★★☆☆ i-ogeR?  
勁抽-.- pwZ &2&|  
鬼靈叫低攻-口- `HJwwKd  
我戰昇連鬼靈/巨戰 W\KZFrV@  
人地小d防/小d hp就比我秒

離線↗真龍★
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-08-19
嘩大佬-.- HE,wEKp  
解說:邪殺骷髏波的加速版,比邪殺骷髏波攻力大些,出招比邪殺骷髏波快1秒,有少少隔招的作用,用來阻止敵人進攻,MP減少只係150,狂出都唔會扣好多 d,0pNav)  
優點:出招快,格到少少招,可反方向出 A23Z)`  
缺點:攻擊力少 Tf[ ]vqa`G  
實用度-打關:★★★☆☆ ljf9L:L  
鬼靈低攻-.- ]g)%yuox9F  
o咀到冇野好講-.-

離線a332508
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-08-19
引用第10樓阿里路亞於2008-08-19 14:30發表的  :
:m~lgb<  
咪係lo,都5知佢有無用過邪鬼
離線絕望吧
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-08-19
解說:邪殺骷髏波的加速版,比邪殺骷髏波攻力大些,出招比邪殺骷髏波快1秒,有少少隔招的作用,用來阻止敵人進攻,MP減少只係150,狂出都唔會扣好多MP V-vlTgemwc  M<L< mP}  
優點:出招快,格到少少招,可反方向出 N8+P   _HL3XT  
缺點:攻擊力少 \p6 }  UM]wDFn'E  
o哂 ?@,:\ ,G  
鬼靈都話低攻 d+w<y~\ q  
咁鬼車叫咩
離線阿里路亞
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-08-19
引用第7樓絕板異型於2008-08-19 09:26發表的  : 7wnzef?)  
鬼靈波係高攻,,但係格招係廢到絕輪,,同埋呢招好似係會比人反彈的=] D0P% .r"v  
骷髏波係低攻,,但係格招係勁到絕輪,,除左貫穿技外,, 9%wppNT/  
而邪殺昇龍霸係低攻加格招唔太勁,,比骷髏波廢,, q8lK6p\:W  
同埋你狂怒連唯我都唔勁,,如果屈牆既就唔洗+唯我,,狂出邪怒,, -jy"?]ve.  
%xruPWT:k  
離線a332508
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-08-19
引用第7樓絕板異型於2008-08-19 09:26發表的  : 1`t?5|s>  
鬼靈波係高攻,,但係格招係廢到絕輪,,同埋呢招好似係會比人反彈的=] Uu+C<j&-  
骷髏波係低攻,,但係格招係勁到絕輪,,除左貫穿技外,, M&FuXG%  
而邪殺昇龍霸係低攻加格招唔太勁,,比骷髏波廢,, SDwSlwf  
同埋你狂怒連唯我都唔勁,,如果屈牆既就唔洗+唯我,,狂出邪怒,, bM-Rj1#Lo  
s*f.` A*)  
thx你比意見我
離線hk3286

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-08-19
我想知攻擊力 ,LZ:y1z'V-  
等待樓主更新 895 7$g  
離線絕板異型

發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-08-19
鬼靈波係高攻,,但係格招係廢到絕輪,,同埋呢招好似係會比人反彈的=] !&lPdEc@T  
骷髏波係低攻,,但係格招係勁到絕輪,,除左貫穿技外,, o3qv945  
而邪殺昇龍霸係低攻加格招唔太勁,,比骷髏波廢,, D3xaR   
同埋你狂怒連唯我都唔勁,,如果屈牆既就唔洗+唯我,,狂出邪怒,, CE,O m^  
離線a332508
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-08-19
引用第4樓小聰_r於2008-08-19 02:22發表的  : }27 Vh0v  
一轉招式幾乎只係係到post影片 q&Wwt qc9  
完全冇分析
!h>$bm  
甘我改改lo=,=
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-08-19
引用第4樓小聰_r於2008-08-19 02:22發表的  : f^sb0 nU  
一轉招式幾乎只係係到post影片 ' 5 qL  
完全冇分析
B4 Af  
\w[ZY$/  
_8pkejg  
1vK(^u[  
完全吾似分析- - `Mn{bd  
OXX(OCG>  
又冇優點之類 w^E]N  
PB<Sc>{U  
實用度又冇-V- #'Y6UGJ\n  
a 8hv.43