切換到寬版
  • 13642閱讀
  • 42回復

[原創]強化溫蒂分析 (有小更新26/9新增升lv片段  看看啦) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線oceanlaw

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-08-26
大家好! 我係第一次錄片同做分析,可能做得唔係幾好,但希望唔好串我,更可以俾D意見,,THX~ I AwS39B  
' *a}*(0OA  
強化溫蒂                               溫蒂  CZ u=/8?  
BQ Vro;#Jc  
簡介 : 四大尊者之一 , 擁有操控暴風的力量 , 當溫蒂領悟到更強的力量後就變成了強化溫蒂 . l`N#~<.  
d[,Rgdd@I  
取得角色方法及配點 =dA] nM  
6wWhM&Wd  
溫蒂的配點唔太好的...因為佢加血1點先得4點,,,真係好少,, Q;y5E`G  
元力方面配點又唔係話好.....1點先得5點 v/rBjUc+X  
力氣加1點就有7點,,,呢方面又唔差,,都幾好,,,但力氣d點咁好都冇乜大作 dt "/4wCO  
攻防方面,,,攻就好d,,有1.4,,,,防較攻差d.,,,,但都有1點 E9j<+Ik  
敏捷方面都幾唔錯...因為有1.6 2DFsMT>X  
總括來講都唔算太好.....(以上都係我的意見....有咩講得唔好,,,,請多多見諒,,,也可提出你地d寶貴的意見^^) ~&T U  
我的配點在下....可能未係配得最好...請多多見諒.....也請多提出意見 cYg J}(>}  
u uwJ-  
 dV :}  
異轉信物: 鏡心婆婆的項鏈  閃卡左下面↓(我用的那張^^) {!wW,3|Pu  
W g7 eY'FE  
信物取得方法:產品包,,, X-CARD ,,,,Yahoo !  三個方法都可以~ |rk.t g9  
06%-tAq:  
;BH.,{*@B  
異轉圖: (冇乜特別,,,最奇怪的是沒有聲音吧!~) l9Ol|Cb&  
n8;p]{  
/"D,gn1S*  
頭像對比: (異轉後的頭像變細左好多= =) P}5bSQ( a3  
7{O iV}]"  
Z8bg5%  
異轉前後大街上的對比: erUK; +2g  
n5UUoBv  
/fb}]e]N  
異轉招式表;" (我齊左異轉後的三招喔~) H i8V=+  
<#?dPDMG.*  
第三招係風神之咒,,,唔好誤會,,,佢自已本身都已經死圖...(點會咁嫁!!!!!-....-''好唔公平... ) Cfmd*,  
e_Hpai<b  
!`?i>k?Q E  
強化溫蒂 的普攻: d"db`8 ;S  
dFw+ nGN  
普攻時拳頭會有綠光,,只有1hit~~ F}45.C rD  
j#2Xw25  
連攻: }g-w[w 7p  
uCB9;+ Hjw  
連攻有5hits @.@  可全中的....幾型下嫁~~ zNt//,={  
lAi5sN)|$  
跳攻: [HWVS  
qsoq1u,?  
我睇唔清楚佢做緊乜= =  跳攻.... \ . #Y  
/mz.HCs  
滾地: Ro9:kEG$  
z*jaA;#  
同異轉前冇乜大分別....只是角色的衣著變了/// |}:}14ty  
&nr{-][  
衝攻: |=YK2};  
vi^YtA  
向斜上出一個風的物體-.-''  幾好...可以打人打倒 _";w*lg}  
PVlC j  
武器攻擊: +W[f>3`VQ  
K1J |\!o  
一般般.....冇特別~ 鳳凰大劍@@ <lIm==U<-  
e16H @  
拎武器: t{iRCj  
k-n`R)p:  
冇咩特別...唔作咁多介紹 -~8PI2  
K% FK  
拎輕野: &t8,326;  
< r~hU*u  
CUH u=  
拎重野: q:)Pf P+  
[06m{QJ)1  
同拎輕野有分別的....請細心留意.... (矮了)-.-'' D8,8j;  
V;SV0~&  
防: [XI:Yf  
P!f0&W  
用手臂擋?!  擋到嗎??手臂咁幼.....但實驗證明係得既= =下面...↓ Sz B<PP2  
'J} ?'{.  
0 `7y Pq*  
勝利: AA^K /y  
9;6)b 0=$  
轉暈了..... 0M;El2 P$  
QnS^ G{  
落敗: \\:%++}J  
 ;303fS  
嗚嗚嗚...慘.... cSYCMQ1ro  
2_u+&7  
天使: Z ;rM@x  
H*k\C  
很善良喔~~^^ KH?6O%d  
}[z7V  
up lv: kZ@UQ{>`  
U=KUx  
NG了好幾次...- -很辛苦呢- -
[ 此帖被oceanlaw在2008-09-26 22:24重新編輯 ]
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2008-08-26
異轉招式: 5Ktll~+:#  
"x:-#2+h  
旋風散 B.b sU  
c~\^C_  
ST0|2)Lh"  
iP^[xB~v  
解說: %N7G>_+  
       強化溫蒂首先札實馬步,然後舉高雙手,拍埋雙腳 (搜身?!) , 然後就出現了六個小旋風o係自己四周. F Zt;D  
7=wQ#bq"1P  
優點: -s91/|n  
        1)收手快 Ym-mfWo^#  
        2)有浮空的效果 ^@'zQa  
        3)可用呢招拖延時間,,,自已可飲藥水.... 8-O: e  
        4)可用黎格招,,,,格招幾強,,,,看看下面↓ ph ~ #{B(\  
d(Yuz#Qcrh  
        仲可格到好多招...如:滅絕死光等 IMy!8$\u  
"zIQ(|TL?d  
缺點: )4YtdA V  
       1)出手較收手慢,,但都ok UG]5Dxk  
       2)低攻....(個招1lv,,,我1700攻)扣迪下1/3血 ' #t1e]  
       3)唔多可屈2下......試範↓ :`@W`V?6-  
$z@nT.x5  
m Le 70 U  
旋風散的實用性(5為最高): z5f3T D6,  
打關: u<+RA  
   vs: G1,u{d-_  
 升lv: q^[SN  
格招: c- ?0~A  
ZmaW]3$  
破解方法: 3/s u1M[  
                1)用遠攻,,, PB{5C*Y7^k  
                2)唔好接近強化溫蒂 DxP65wU  
:|ytw= 3>  
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- @]],H0  
 M!PK3  
絕地龍捲 Ao *{#z   
'GZ,  
t..@69  
8PRB_ny  
上圖只出了一下,,,,並沒有連按跳鍵 -K5 u5l}  
解說: m?1AgsBR  
      強化溫蒂首先札實馬步,然後往上跳,之後展開雙手,同時下方便會出現一個旋風 )Z`OkkabnD  
ev yA#~o  
優點: lI[O!Vu Kc  
        1)收手同出手都ok快 ,z$ U=u o  
        2)可連出及可左右移動 <+`} : A  
        3)可格招及避過地面攻擊 |e&hm ~R1  
        4)可屈牆....(vs唔好屈...會俾人話....打關屈返個夠....) 6"bdbV=t  
        5)格招強 Hg[AulNna  
f[$Z<:D-ve  
絕地龍捲的格招及避過攻擊↓試範 WTC/mcS  
*&F~<HC2+  
73E[O5?b  
屈牆↓試範  (隻com 167lv    絕地龍捲屈到12hits~) t(- 5l  
~0{F,R.$  
vqwSOh|P9  
唔屈牆,,,但都係屈= =  G4f%=Z  
`]l[p+DO  
kx[h41|n  
格招: *C^`+*}OE$  
k/%n7 ;1  
f87lm*wZ  
缺點: YYd!/@|N5  
        1)唔可上下移動... Sna s:#B!  
        2)收手好容易被破 g6q67m<h  
TUR2|J@n  
絕地龍捲的實用性(5為最高): 2{-'`l fM%  
打關: F[oTc^dr  
     vs: 0^ $6U  
  升lv: `S/;S<';  
格招: TSP#.QY  
|?uUw$oh  
破解方法: d ?OsVT; U  
               1)係收手個時偷襲佢,,,, -<n]Sv;V  
               2)唔好接近強化溫蒂 h&t9CpTfeJ  
Y/ n],(t)  
被偷襲試範= =:↓ '$be+Z32  
ljO t~@Ea  
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- <o_(,,P%  
:#spL*FIx  
風神之咒 h@(S];.  
_O>8jH!#  
dmE.yVI"O  
?(j:F2dU~  
cpBTi  
解說: 5!d'RBO   
      強化溫蒂首先札實馬步,然後往上跳(都跳得幾高下),然後交叉雙手拍埋雙腳同時身體半透明,這時強化溫蒂會在一個大旋風中,之後身體和大旋風會消失,約半秒後,在前方出現(個身體半透明),強化溫蒂又會在一個大旋風中,打開雙手拍埋雙腳,最後落地.....= =我都有d亂 oOy_2fwZPp  
j}@n`[V1  
優點: {rZ )!  
        1)可用來格招...可跳到很高 JXF@b -c  
        2)可避過攻擊 /地面攻擊 ^e WD4Vp|4  
        3)出手幾快 t>(}LV.  
        4)可左右移動 NT [~AK9M  
LD)P. f  
左右移動↓ 8u#2M8.5E  
[e`6gGO  
Fop'm))C8  
缺點: vBjrI*0  
        1)唔可上下移動... wO ?A/s  
        2)收手慢 ."JtR  
        3)收手好容易被破 %$SO9PY  
        4)難中哂兩下,,難命中 6"Rw&3D?  
%C(^v)"  
風神之咒的實用性(5為最高): si3@R?WR6*  
打關: =G%L:m*  
     vs: W%^;:YQ9i  
  升lv: RL3G7;X  
格招: vTUhIFa{  
ju?D=n@i  
破解方法: G^/8lIj  
               1)係收手個時偷襲佢,,,, 5j$ a3nH  
               2)唔好接近強化溫蒂 )*n2 ,n  
@ t?uhT*Z=  
被偷襲試範= =:↓ O0 ,=@nw8.  
E?[]N[0Kl  
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ;*XH[>I  
VRa>bS  
強化溫蒂連招: O4fl$egQU  
-旋風散+風神之咒 %.VFj7J  
use` y^c  
希望大家都可幫下手唸點連招~~謝 \ J,pV  
H^C$2f  
總結: u~q6?*5  
強化溫蒂係一個格招都幾強,但d招唔太高攻的人物.升lv的時候最好就唔好異轉,因為異轉前的招式較高攻同好用.vs個時最好唔好狂屈招,唔係會俾人話.仲有如果vs最好就係異轉前用天降甘露,,增加自身敏捷度..可更加靈活.. E*X-f"  
%/Y;  
鳴謝:ibbs中的 dickdick的炎冰聖◎鬥魂 w [7vxQ!-  
         ibbs中的 dickdick的→神之魂←米兒 |(\T;~7'  
         ibbs中的 dickdick的冰之雪地女神 @fG 'X  
         ibbs中的 薯仔片   的-邪魔.滅世- wW+@3bPl  
         ibbs中的 薯仔片   的核子§轟擊手
9&} i[x4  
DDwm;,eZ  

[ 此帖被oceanlaw在2008-09-10 21:03重新編輯 ]
1條評分
離線魔法王子
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2008-08-26
加油, 我十卜 0JM`*f%n  
 d| OEZx  
做得都幾詳細!!
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2008-08-26
引用第2樓魔法王子於2008-08-26 18:10發表的  : ! rZ r:@  
加油, 我十卜
做得都幾詳細!!
]<Kkq !  
" ';K$&,[  
謝謝喔... *~SanL\  
我會做到最好的^^ SA[wF c  
剛剛又更新了.....
離線絕望吧
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2008-08-26
咁就20%啦?
離線tomkwok12

發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-08-26
引用第4樓絕望吧於2008-08-26 18:28發表的  : qN\?cW'  
咁就20%啦?
<\`qRz0/  
頂多10%
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-08-26
引用第5樓tomkwok12於2008-08-26 18:47發表的  :
頂多10%
zS*vKyye>  
咁都得...唔好咁串好wo &oxHVZJ  
我第一次做分析的.... ~$d(@ T&  
點知咁多wor...
[ 此帖被oceanlaw在2008-08-28 00:01重新編輯 ]
離線tommychow321
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-08-26
引用第6樓oceanlaw於2008-08-26 19:23發表的  :
咁都得...唔好咁串好wo.... B?l 0u  
我第一次做分析的.... 5,J.$Sax  
點知咁多wor...
bbT1p :RF  
你唔好以為第一次做分析就大哂.... 0BQ{ZT-Kh  
你都要衡量番
悟地除了力量外 還有戰術↓!!
離線薯仔片

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-08-26
@@做得幾好喎~~我都上左鏡~~(做咩cut左我講"我係路人丙"個句 )期待你既更新...(我下次拿個路人丁同你做分析@o@~),重有最後最好加句"藍藍路!!"

樓主留言:

謝謝喔~ PEMBh?)g  
我做完會加句"藍藍路!!"的^^

離線何軒軒
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-08-26
加油!不過招冇片

樓主留言:

招冇片?? 0 vYG#S  
唔太明白你講咩....不過都謝謝喔

離線tomkwok12

發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-08-27
引用第6樓oceanlaw於2008-08-26 19:23發表的  :
咁都得...唔好咁串好wo.... ens]?,`0  
我第一次做分析的.... }+Q4s]  
點知咁多wor...
b^&azUkMN  
我冇串你.你d分析咁小..你去睇下BON果d分析就知
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-08-27
引用第10樓tomkwok12於2008-08-27 00:55發表的  :
我冇串你.你d分析咁小..你去睇下BON果d分析就知
T?QW$cU!e:  
,RM8D)m\  
好的好的...我會去睇的  dpK -  
謝謝你的提議
離線kaisanglo
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-08-27
我想話 NL>Trv5  
第1招旋風屈牆就可以連打人 4c95G^dZ  
唔係教人屈招 UCK;?]  
只是睇了一個好識用風尊的人 0[M2LF!m  
放左條影片上黎個位教我
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-08-27
引用第12樓kaisanglo於2008-08-27 14:59發表的  : -CuuO=h  
我想話 `GW&*[.7  
第1招旋風屈牆就可以連打人 AIY 1sSK  
唔係教人屈招 2O*At%CzW  
只是睇了一個好識用風尊的人 IW&*3I<K  
放左條影片上黎個位教我
W]DGt|JP  
第一招??旋風散?? yg H)U.  
有影片嗎??我想看看....謝
離線dickdick
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-08-28
加油!!!支持你=]...做得不錯的說^^

樓主留言:

謝謝喔~~ M>Tg$^lm  
我會更加努力的了~~ m"/..&'GC  
有更新喔...看了嗎?

[ 此帖被dickdick在2008-08-28 19:07重新編輯 ]
離線薯仔片

發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-08-28
幾時更新完~好想睇 ......
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-08-28
引用第15樓薯仔片於2008-08-28 18:54發表的  : f!yl&ulKU  
幾時更新完~好想睇 [表情] ......
EGqu-WBS  
又有更新了.... As>Og  
有很多格招的片段....看了嗎? qOy(dG g  
我想整個分析應該好快會完成
離線絕望吧
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2008-08-28
好小字
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2008-08-29
引用第17樓絕望吧於2008-08-28 23:09發表的  : K<::M3eQ  
好小字
~= c 5q  
對嗎?好的好的... -f ~1Id  
我會改善下...多加字^^ zE1=P/N  
謝謝你提出意見呢~
離線billyzhang1
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2008-08-29
做得詳細,gd
快速回復
限100 字節