切換到寬版
  • 13657閱讀
  • 42回復

[原創]強化溫蒂分析 (有小更新26/9新增升lv片段  看看啦) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線oceanlaw

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-08-26
大家好! 我係第一次錄片同做分析,可能做得唔係幾好,但希望唔好串我,更可以俾D意見,,THX~ )xz_ }6b]  
EDnZ/)6Gg  
強化溫蒂                               溫蒂  fF#Fc&B  
;GOu'34j  
簡介 : 四大尊者之一 , 擁有操控暴風的力量 , 當溫蒂領悟到更強的力量後就變成了強化溫蒂 . SGy2&{\Z  
H=Cj/jE  
取得角色方法及配點 !SnLvW89Z  
'<ZHzDW@  
溫蒂的配點唔太好的...因為佢加血1點先得4點,,,真係好少,, /e|qyWs  
元力方面配點又唔係話好.....1點先得5點 (64es)B}"  
力氣加1點就有7點,,,呢方面又唔差,,都幾好,,,但力氣d點咁好都冇乜大作 kv?DE4=;  
攻防方面,,,攻就好d,,有1.4,,,,防較攻差d.,,,,但都有1點 bd27])n(  
敏捷方面都幾唔錯...因為有1.6 ~>0H k}Hv  
總括來講都唔算太好.....(以上都係我的意見....有咩講得唔好,,,,請多多見諒,,,也可提出你地d寶貴的意見^^) PVljb=8F  
我的配點在下....可能未係配得最好...請多多見諒.....也請多提出意見 tW-[.Y -M,  
W|0))5a  
i!RYrae  
異轉信物: 鏡心婆婆的項鏈  閃卡左下面↓(我用的那張^^) }ksp(.}G  
;g2UIb?{6  
信物取得方法:產品包,,, X-CARD ,,,,Yahoo !  三個方法都可以~ O kT@ _U  
BE~-0g$W  
QSM3qke  
異轉圖: (冇乜特別,,,最奇怪的是沒有聲音吧!~) SlT>S1`rnG  
Wy-y-wi:p  
MI:%Eq  
頭像對比: (異轉後的頭像變細左好多= =) nr}Ols  
YvP62c \  
Hmx.BBz  
異轉前後大街上的對比: uKD }5M? {  
[)0^*A2  
Vwjic2lGI  
異轉招式表;" (我齊左異轉後的三招喔~) :mf&,?  
NNE(jJ`/  
第三招係風神之咒,,,唔好誤會,,,佢自已本身都已經死圖...(點會咁嫁!!!!!-....-''好唔公平... ) u.?jWvcv  
U: c 0s  
Pq(LW(  
強化溫蒂 的普攻: IQ-l%x[fue  
kFyp;=d:K  
普攻時拳頭會有綠光,,只有1hit~~ Lg#(?tMp,'  
Lh.-*H  
連攻: 15' fU!  
Z6Kp-z(l3  
連攻有5hits @.@  可全中的....幾型下嫁~~ @B(E&  
L?&&4%%  
跳攻: zh\"sxL  
Bx$?*y&f!v  
我睇唔清楚佢做緊乜= =  跳攻.... +$2`"%nBG  
m9&%A0  
滾地: OTJMS_IT  
ovXk~%_  
同異轉前冇乜大分別....只是角色的衣著變了/// q0vZR"y  
Vw`Q:qo0:b  
衝攻: Pv\8 \,B9  
%,ScGQE   
向斜上出一個風的物體-.-''  幾好...可以打人打倒 u3wd~.  
Rxlv:  
武器攻擊:  +`ov1h  
SK 5]7C2  
一般般.....冇特別~ 鳳凰大劍@@ |m@>AbR5dk  
# kNp);  
拎武器: 8?: 2<  
~kDJ-V  
冇咩特別...唔作咁多介紹 D+~*nc~ g  
&o1k_!25  
拎輕野: 8xh x*A  
H/;AlN|!  
Q&?0 ^;r  
拎重野: hJir_=  
ssoE,6kS  
同拎輕野有分別的....請細心留意.... (矮了)-.-'' ]\L+]+u~  
];b+f@  
防: V3d$C&<(  
fH:S_7i  
用手臂擋?!  擋到嗎??手臂咁幼.....但實驗證明係得既= =下面...↓ X6qgApyE  
DUF$-'A  
FCKyKn  
勝利: =20 +(<  
ji.?bKqHE  
轉暈了..... " *W# z  
[fo#){3K  
落敗: .n)R@&9  
u e'dI   
嗚嗚嗚...慘.... Z'}%Mkm`i}  
X-TGrdoX  
天使: +o"CMI  
;#0$iE  
很善良喔~~^^ D.x8=|;  
7-}5 W  
up lv: e+4Eiv  
uZ>q$ F  
NG了好幾次...- -很辛苦呢- -
[ 此帖被oceanlaw在2008-09-26 22:24重新編輯 ]
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2008-08-26
異轉招式: 7i xG{yu  
vW*Mf}=  
旋風散 v}t{*P  
4+ d(d  
@aUNyyVP  
F1$XUos9  
解說: k}<H  
       強化溫蒂首先札實馬步,然後舉高雙手,拍埋雙腳 (搜身?!) , 然後就出現了六個小旋風o係自己四周. {{P 3Z[  
=#9#unvE!  
優點: qG 20  
        1)收手快 } #e=*8F7  
        2)有浮空的效果 j1{`}\e  
        3)可用呢招拖延時間,,,自已可飲藥水.... }6%\/d1~ 6  
        4)可用黎格招,,,,格招幾強,,,,看看下面↓ t-C|x)J+  
]Bf1p  
        仲可格到好多招...如:滅絕死光等 >E4,zs@7t  
Y)]VlV!`  
缺點: C/N;4  
       1)出手較收手慢,,但都ok [O_5`X9|  
       2)低攻....(個招1lv,,,我1700攻)扣迪下1/3血 k CGb~+  
       3)唔多可屈2下......試範↓ ATc!c +  
wj}LVyV  
2@Nd02v|  
旋風散的實用性(5為最高): ~$4(|Fq/  
打關: UYZC% $5x  
   vs: C7m/<  
 升lv: v ,h"u  
格招: JP\jhkn  
=d5;F`m  
破解方法: B:v_5e\f@  
                1)用遠攻,,, DUu:et&c1  
                2)唔好接近強化溫蒂 C,> n  
oupWzjo  
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ;rL1[qwk  
^u$ =<66  
絕地龍捲 Z P|k3   
`g1?Q4h  
yc7b%T*Y  
BWYv.&=(  
上圖只出了一下,,,,並沒有連按跳鍵 m2(}$z3e  
解說: wY\,b*x  
      強化溫蒂首先札實馬步,然後往上跳,之後展開雙手,同時下方便會出現一個旋風 H*<E5^#dw  
ke W7p N?  
優點: 7)#JrpTj%  
        1)收手同出手都ok快 @YaI5>,/  
        2)可連出及可左右移動 \^y~w~g?  
        3)可格招及避過地面攻擊 X}3?k<m  
        4)可屈牆....(vs唔好屈...會俾人話....打關屈返個夠....) v:74iB$i/C  
        5)格招強 ynMYf  
Q/Z>w+zh#  
絕地龍捲的格招及避過攻擊↓試範 [vb#W!M&|  
&${| o@  
k3B_M9>!  
屈牆↓試範  (隻com 167lv    絕地龍捲屈到12hits~) O zC%6;6h  
85|u;Fxf  
K-Pcew^?  
唔屈牆,,,但都係屈= =  .c<U5/  
R1Rk00Ow:  
M8 Bp-_  
格招: bg0ix"  
Xqm ?@JN  
Vtj*O'0  
缺點: CHqi5Z/+  
        1)唔可上下移動... M+ <SSi"  
        2)收手好容易被破 `:r-&QdU o  
&DYC3*)Jih  
絕地龍捲的實用性(5為最高): ~0-)S @  
打關: .,S`VNU  
     vs: k-^^Ao*@  
  升lv: NF |[j=?  
格招: 4,QA {v  
yCkc3s|DA;  
破解方法: J#@+1 Nt  
               1)係收手個時偷襲佢,,,, 8#A4B2  
               2)唔好接近強化溫蒂 X_ Lt{mf  
{y@8E >y5$  
被偷襲試範= =:↓ _hJ+8B^`  
OC,yLQ  
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 94 6r#`q  
o\Fv~^  
風神之咒 W4nn)qBrh  
G){+.X4g3  
/\Xe '&  
fYZd:3VdC  
pg,JYn  
解說: ;IPk+,hpmi  
      強化溫蒂首先札實馬步,然後往上跳(都跳得幾高下),然後交叉雙手拍埋雙腳同時身體半透明,這時強化溫蒂會在一個大旋風中,之後身體和大旋風會消失,約半秒後,在前方出現(個身體半透明),強化溫蒂又會在一個大旋風中,打開雙手拍埋雙腳,最後落地.....= =我都有d亂 j8?! J^TC  
L)7{_s  
優點: 6_yat q5c  
        1)可用來格招...可跳到很高 ~n0Exw(  
        2)可避過攻擊 /地面攻擊 ia /#`#.  
        3)出手幾快 QjpJIw  
        4)可左右移動 "BpDlTYM  
"#8^":,4  
左右移動↓ a ge8I$*`@  
I=[09o  
*&_A4)  
缺點: 69ycP(  
        1)唔可上下移動... 9w&CHg7D i  
        2)收手慢 dKDCJ t]t  
        3)收手好容易被破 W>{&" 5  
        4)難中哂兩下,,難命中 >N`, 3;Z  
c-.F {~  
風神之咒的實用性(5為最高): "[z/\l8O  
打關: Q-G8Fo%#,E  
     vs: ~tW<]l7  
  升lv: !_c6 `o W  
格招: X>yE<ni  
TOP,]N/F H  
破解方法: dR,a0+!  
               1)係收手個時偷襲佢,,,, K!>3`[:I"  
               2)唔好接近強化溫蒂 }7fzEo`g  
b/#<::D `  
被偷襲試範= =:↓ ib]<;t  
8"ZcKxDk  
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- v{1g`E  
4>Q] \\Lc  
強化溫蒂連招: jt3W.^6HO  
-旋風散+風神之咒 $'#}f?  
:=q9ay   
希望大家都可幫下手唸點連招~~謝 @\-*aS_8>  
MScUrW!TA  
總結: v33[Rk'  
強化溫蒂係一個格招都幾強,但d招唔太高攻的人物.升lv的時候最好就唔好異轉,因為異轉前的招式較高攻同好用.vs個時最好唔好狂屈招,唔係會俾人話.仲有如果vs最好就係異轉前用天降甘露,,增加自身敏捷度..可更加靈活.. Fo ,8"m  
 _ qQ  
鳴謝:ibbs中的 dickdick的炎冰聖◎鬥魂 m^/>C -&C  
         ibbs中的 dickdick的→神之魂←米兒 *z~J ]  
         ibbs中的 dickdick的冰之雪地女神 \0qFOjVj  
         ibbs中的 薯仔片   的-邪魔.滅世- & }"I!  
         ibbs中的 薯仔片   的核子§轟擊手
kY4h-oZ  
DEfhR?v  

[ 此帖被oceanlaw在2008-09-10 21:03重新編輯 ]
1條評分
離線魔法王子
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2008-08-26
加油, 我十卜 7 X~JLvN  
4dSAGLpp  
做得都幾詳細!!
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2008-08-26
引用第2樓魔法王子於2008-08-26 18:10發表的  : L#_QrR6Sny  
加油, 我十卜
做得都幾詳細!!
"MOmJYH  
K<u~[^R  
謝謝喔... _xP@kN~  
我會做到最好的^^ Tl^)O^/  
剛剛又更新了.....
離線絕望吧
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2008-08-26
咁就20%啦?
離線tomkwok12

發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-08-26
引用第4樓絕望吧於2008-08-26 18:28發表的  : qI\B ;&hr(  
咁就20%啦?
xx%*85<  
頂多10%
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-08-26
引用第5樓tomkwok12於2008-08-26 18:47發表的  :
頂多10%
y8O<_VOO}"  
咁都得...唔好咁串好wo "V7&@3  
我第一次做分析的.... as@I0e((  
點知咁多wor...
[ 此帖被oceanlaw在2008-08-28 00:01重新編輯 ]
離線tommychow321
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-08-26
引用第6樓oceanlaw於2008-08-26 19:23發表的  :
咁都得...唔好咁串好wo.... 4P}<86xk  
我第一次做分析的.... @,v.Y6Ge  
點知咁多wor...
*H%Jgz,  
你唔好以為第一次做分析就大哂.... 5J8U] :Y)  
你都要衡量番
悟地除了力量外 還有戰術↓!!
離線薯仔片

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-08-26
@@做得幾好喎~~我都上左鏡~~(做咩cut左我講"我係路人丙"個句 )期待你既更新...(我下次拿個路人丁同你做分析@o@~),重有最後最好加句"藍藍路!!"

樓主留言:

謝謝喔~  k_;+z  
我做完會加句"藍藍路!!"的^^

離線何軒軒
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-08-26
加油!不過招冇片

樓主留言:

招冇片?? WZ a? Xb  
唔太明白你講咩....不過都謝謝喔

離線tomkwok12

發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-08-27
引用第6樓oceanlaw於2008-08-26 19:23發表的  :
咁都得...唔好咁串好wo.... Hvto]~=GQ  
我第一次做分析的.... 1/O7K R`K  
點知咁多wor...
tiI:yq0  
我冇串你.你d分析咁小..你去睇下BON果d分析就知
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-08-27
引用第10樓tomkwok12於2008-08-27 00:55發表的  :
我冇串你.你d分析咁小..你去睇下BON果d分析就知
bT^6AtsJ  
SLyeonM-C  
好的好的...我會去睇的 Cy'0O>v5  
謝謝你的提議
離線kaisanglo
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-08-27
我想話 Sm@T/+uG:  
第1招旋風屈牆就可以連打人 +HGPn0As  
唔係教人屈招 X,)`< >=O  
只是睇了一個好識用風尊的人 Z2HH&3HA  
放左條影片上黎個位教我
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-08-27
引用第12樓kaisanglo於2008-08-27 14:59發表的  : 2pKkg>/S  
我想話 }XJA#@  
第1招旋風屈牆就可以連打人 M0+xl+c+  
唔係教人屈招 `x{*P.]N!<  
只是睇了一個好識用風尊的人 P!c.!8C$  
放左條影片上黎個位教我
] LcCom:]  
第一招??旋風散?? 4=BIYC"Lu  
有影片嗎??我想看看....謝
離線dickdick
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-08-28
加油!!!支持你=]...做得不錯的說^^

樓主留言:

謝謝喔~~  ;rH<  
我會更加努力的了~~ l2Gtw*i_I  
有更新喔...看了嗎?

[ 此帖被dickdick在2008-08-28 19:07重新編輯 ]
離線薯仔片

發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-08-28
幾時更新完~好想睇 ......
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-08-28
引用第15樓薯仔片於2008-08-28 18:54發表的  : .',d*H))E7  
幾時更新完~好想睇 [表情] ......
GzN /0:b  
又有更新了.... sqv!,@*q  
有很多格招的片段....看了嗎? '}N4SrU$  
我想整個分析應該好快會完成
離線絕望吧
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2008-08-28
好小字
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2008-08-29
引用第17樓絕望吧於2008-08-28 23:09發表的  : ( d1ho=  
好小字
f~R`RBZ]9  
對嗎?好的好的... [NU@A>H  
我會改善下...多加字^^ ,opS)C$  
謝謝你提出意見呢~
離線billyzhang1
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2008-08-29
做得詳細,gd
快速回復
限100 字節