切換到寬版
  • 13656閱讀
  • 42回復

[原創]強化溫蒂分析 (有小更新26/9新增升lv片段  看看啦) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線oceanlaw

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-08-26
大家好! 我係第一次錄片同做分析,可能做得唔係幾好,但希望唔好串我,更可以俾D意見,,THX~ S =U*is  
zF>| 9JU  
強化溫蒂                               溫蒂  $"!"=v%B  
* S~gF/*kP  
簡介 : 四大尊者之一 , 擁有操控暴風的力量 , 當溫蒂領悟到更強的力量後就變成了強化溫蒂 . W=M]1hy  
h:Q*T*py  
取得角色方法及配點 isLIfE>  
9F(<n  
溫蒂的配點唔太好的...因為佢加血1點先得4點,,,真係好少,, 2ZNTj u7h  
元力方面配點又唔係話好.....1點先得5點 yxf|Njo0  
力氣加1點就有7點,,,呢方面又唔差,,都幾好,,,但力氣d點咁好都冇乜大作 OHdC t  
攻防方面,,,攻就好d,,有1.4,,,,防較攻差d.,,,,但都有1點 G[) Ll=  
敏捷方面都幾唔錯...因為有1.6  )Jz L  
總括來講都唔算太好.....(以上都係我的意見....有咩講得唔好,,,,請多多見諒,,,也可提出你地d寶貴的意見^^) m;>HUTj  
我的配點在下....可能未係配得最好...請多多見諒.....也請多提出意見 ZL:nohB  
+Tf,2?O  
Xjt/ G):L  
異轉信物: 鏡心婆婆的項鏈  閃卡左下面↓(我用的那張^^) O'Lgb 9  
Q0Y0Zt,h  
信物取得方法:產品包,,, X-CARD ,,,,Yahoo !  三個方法都可以~ V)mRG`L  
9*h?g+\  
0V uG(O  
異轉圖: (冇乜特別,,,最奇怪的是沒有聲音吧!~) )V*Z|,#no  
 5%mc|  
<Qe30_<K  
頭像對比: (異轉後的頭像變細左好多= =) +t({:>E  
Ko] A}v\]  
f\nF2rlu  
異轉前後大街上的對比: u}W R1u [  
4yV}4f$q  
ZxlQyr`~a(  
異轉招式表;" (我齊左異轉後的三招喔~) f]tc$`vb  
}oIA*:5  
第三招係風神之咒,,,唔好誤會,,,佢自已本身都已經死圖...(點會咁嫁!!!!!-....-''好唔公平... ) [[}KCND  
6Z]* ce<r  
6 D_3Hwrs  
強化溫蒂 的普攻: c:.k2u  
ow,I|A  
普攻時拳頭會有綠光,,只有1hit~~ t7pe)i,)  
qgbp-A!2zF  
連攻: /XEUJC4  
+!\$SOaR{  
連攻有5hits @.@  可全中的....幾型下嫁~~ ~e~iCyW;S  
byR|L:L  
跳攻: Kr3L~4>  
I'{-T=R-q  
我睇唔清楚佢做緊乜= =  跳攻.... \Bg;}\8 X  
9XImgeAs  
滾地: v}XMFC !  
ma)Y@Uw M  
同異轉前冇乜大分別....只是角色的衣著變了/// })#6 BN  
ak 94"<p  
衝攻: 9YS&RBJu  
^ a#Vp  
向斜上出一個風的物體-.-''  幾好...可以打人打倒 R#.FfWTZ  
&k*sxW'  
武器攻擊: wWB-P6  
"q5Tw+KCfu  
一般般.....冇特別~ 鳳凰大劍@@ $-H#M] Gq  
P!q! +g  
拎武器: (%=[J/F/  
~:~-AXaMT  
冇咩特別...唔作咁多介紹 I?}YS-2  
V`s INX  
拎輕野: u O8z.  
[1K\ _  
59A@~;.F  
拎重野: f'` QW@U  
4 8l!P(>?y  
同拎輕野有分別的....請細心留意.... (矮了)-.-'' } QVREj  
owHhlS{  
防: 9(g?{6v|  
&i179Qg!  
用手臂擋?!  擋到嗎??手臂咁幼.....但實驗證明係得既= =下面...↓ \_;z m+ <{  
^iAOz-H  
\ws<W 7  
勝利: T~@$WM(  
}wJ-*By{+  
轉暈了..... .\K0+b;  
MwMv[];I  
落敗: lcR53X  
c@!%.# |y  
嗚嗚嗚...慘.... [+<lm 5t  
f mu `o-  
天使: $Tci_(V=F  
c `C /U7j  
很善良喔~~^^ >|Ps23J#  
7< ;87t]]  
up lv: N=R|s$,Oy9  
fgcI55&jV{  
NG了好幾次...- -很辛苦呢- -
[ 此帖被oceanlaw在2008-09-26 22:24重新編輯 ]
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2008-08-26
異轉招式: jmE\+yz  
1M={8}3  
旋風散 +o ;}*  
pHftz-RS!  
QEC4!$L^  
'5usPD  
解說: Qm(KvL5  
       強化溫蒂首先札實馬步,然後舉高雙手,拍埋雙腳 (搜身?!) , 然後就出現了六個小旋風o係自己四周. #M)S Ae2  
$2kZM4  
優點: ]%Db%A  
        1)收手快 ;ndwVZ~,  
        2)有浮空的效果 { :%A  
        3)可用呢招拖延時間,,,自已可飲藥水.... "p"M9P'  
        4)可用黎格招,,,,格招幾強,,,,看看下面↓ e`7dRnx&0  
@ L-] %C  
        仲可格到好多招...如:滅絕死光等 crDm2oA~t  
R(1N]>  
缺點: !GAU?J;<#2  
       1)出手較收手慢,,但都ok Eq YBT  
       2)低攻....(個招1lv,,,我1700攻)扣迪下1/3血 Z=I+_p_G  
       3)唔多可屈2下......試範↓ 2[V9`r8*  
cns~)j~  
]di^H>,xU  
旋風散的實用性(5為最高): ^e~m`R2fHh  
打關: b}-/~l-:  
   vs: r8wip\[  
 升lv: # o;\5MOE%  
格招: (fTi1 I!  
p]]*H2UD  
破解方法: W3gBLotdg  
                1)用遠攻,,, l&2pU v=  
                2)唔好接近強化溫蒂 yGs:3KI  
jE#&u DfI  
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ,,Ia4c  
=qNZ7>Qw  
絕地龍捲 bC S gdK  
5*#3v:l/9  
{L#+v~d^'n  
wBJP8wES=  
上圖只出了一下,,,,並沒有連按跳鍵 LJh^-FQ  
解說: !l7D1i~  
      強化溫蒂首先札實馬步,然後往上跳,之後展開雙手,同時下方便會出現一個旋風  %&81xAt  
4e!>A  
優點: !iHJ!  
        1)收手同出手都ok快 e.n*IJ_fz  
        2)可連出及可左右移動 hgU#2`fS  
        3)可格招及避過地面攻擊 !uxma~ZH-  
        4)可屈牆....(vs唔好屈...會俾人話....打關屈返個夠....) u,88V@^  
        5)格招強 +gh*n,:|  
JA]qAr  
絕地龍捲的格招及避過攻擊↓試範 hLo>jE  
,UA-Pq3 }  
@&F\M}  
屈牆↓試範  (隻com 167lv    絕地龍捲屈到12hits~) ?AlTQL~c  
|%tI!RN):  
Be4n\c.  
唔屈牆,,,但都係屈= =  p+y2w{{  
92";?Xk  
hlO,mU  
格招: U8]BhJr$Q  
BIn7<.&  
M!#[(:  
缺點: lDf:~  
        1)唔可上下移動... {s R|W:fS$  
        2)收手好容易被破 79y'PFSms  
n B. u5  
絕地龍捲的實用性(5為最高): B4/\RC2  
打關: xU(yc}vw,  
     vs: Z{p62|+Ck@  
  升lv: _c@k>"_{S  
格招: WvVf+| Km  
IS [&V&.n  
破解方法: ?c0@A*:o  
               1)係收手個時偷襲佢,,,, |\# 6?y[o  
               2)唔好接近強化溫蒂 +}Q@{@5w  
Lk8NjK6  
被偷襲試範= =:↓ 8EC$p} S  
S>N/K  
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- y7LT;`A  
Rct=v DU  
風神之咒 8(kP=   
l6y*SW5+  
q*pWx]Y  
><r\ 5`  
x/]]~@:  
解說: ](tv`1A,Wd  
      強化溫蒂首先札實馬步,然後往上跳(都跳得幾高下),然後交叉雙手拍埋雙腳同時身體半透明,這時強化溫蒂會在一個大旋風中,之後身體和大旋風會消失,約半秒後,在前方出現(個身體半透明),強化溫蒂又會在一個大旋風中,打開雙手拍埋雙腳,最後落地.....= =我都有d亂 O~L/>Ya  
w`a(285s)i  
優點: 9i`sSi8   
        1)可用來格招...可跳到很高 iL\eMa  
        2)可避過攻擊 /地面攻擊 j%TcW!D-_  
        3)出手幾快 t9Y?0O}/  
        4)可左右移動 >SSRwYIN  
cfrvx^,2&  
左右移動↓ 9?i~4&EY  
"i1r9TLc  
v9S1<|jN  
缺點: ,K 1X/),  
        1)唔可上下移動... |.;LI= CT  
        2)收手慢 IHaNg K2  
        3)收手好容易被破 W4V !7_  
        4)難中哂兩下,,難命中 Tu9[byfrI  
+^tw@b  
風神之咒的實用性(5為最高): !-<PV  
打關: 0!(BbQnWI  
     vs: uNS ]n}  
  升lv: -'F? |  
格招: [(D^`K<b  
xJ[Xmre  
破解方法: %$3)xtS6  
               1)係收手個時偷襲佢,,,,  `GQ'yv  
               2)唔好接近強化溫蒂 Qf<@ :T*  
vb1Gz]~)>  
被偷襲試範= =:↓ 48t_?2>  
=j$ !N# L  
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- /GDGE }  
 4Px  
強化溫蒂連招: Q?7:Xb N  
-旋風散+風神之咒 B (l8&  
yw{;Qm2\7  
希望大家都可幫下手唸點連招~~謝 C?h`i ^ >2  
pQ/ bIuq  
總結: :f|X$> b  
強化溫蒂係一個格招都幾強,但d招唔太高攻的人物.升lv的時候最好就唔好異轉,因為異轉前的招式較高攻同好用.vs個時最好唔好狂屈招,唔係會俾人話.仲有如果vs最好就係異轉前用天降甘露,,增加自身敏捷度..可更加靈活.. _5l3e7YN  
M>kk"tyM  
鳴謝:ibbs中的 dickdick的炎冰聖◎鬥魂 9p '#a:  
         ibbs中的 dickdick的→神之魂←米兒 szG0?e  
         ibbs中的 dickdick的冰之雪地女神 fD:>cje  
         ibbs中的 薯仔片   的-邪魔.滅世- /'uFX,  
         ibbs中的 薯仔片   的核子§轟擊手
ZA! yw7~  
SeX:A)*ez%  

[ 此帖被oceanlaw在2008-09-10 21:03重新編輯 ]
1條評分
離線魔法王子
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2008-08-26
加油, 我十卜 b( qO fek  
Pcox~U/j  
做得都幾詳細!!
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2008-08-26
引用第2樓魔法王子於2008-08-26 18:10發表的  : -jJw wOm  
加油, 我十卜
做得都幾詳細!!
vs|_l!n3  
)rP)-op|A  
謝謝喔... FJj #  
我會做到最好的^^ |loo ^!I  
剛剛又更新了.....
離線絕望吧
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2008-08-26
咁就20%啦?
離線tomkwok12

發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-08-26
引用第4樓絕望吧於2008-08-26 18:28發表的  : e~wJO~  
咁就20%啦?
Z_F}Y2-w9  
頂多10%
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-08-26
引用第5樓tomkwok12於2008-08-26 18:47發表的  :
頂多10%
L,XWX8  
咁都得...唔好咁串好wo j9=QOq  
我第一次做分析的.... %qM3IVPK)q  
點知咁多wor...
[ 此帖被oceanlaw在2008-08-28 00:01重新編輯 ]
離線tommychow321
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-08-26
引用第6樓oceanlaw於2008-08-26 19:23發表的  :
咁都得...唔好咁串好wo.... m,~ @1  
我第一次做分析的.... 0wmz2zKV  
點知咁多wor...
COx<X\  
你唔好以為第一次做分析就大哂.... "))G|+tz  
你都要衡量番
悟地除了力量外 還有戰術↓!!
離線薯仔片

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-08-26
@@做得幾好喎~~我都上左鏡~~(做咩cut左我講"我係路人丙"個句 )期待你既更新...(我下次拿個路人丁同你做分析@o@~),重有最後最好加句"藍藍路!!"

樓主留言:

謝謝喔~ nn@"68]g  
我做完會加句"藍藍路!!"的^^

離線何軒軒
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-08-26
加油!不過招冇片

樓主留言:

招冇片?? Be{7Rj v  
唔太明白你講咩....不過都謝謝喔

離線tomkwok12

發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-08-27
引用第6樓oceanlaw於2008-08-26 19:23發表的  :
咁都得...唔好咁串好wo.... xX`P-h>V`c  
我第一次做分析的.... <qs>c<Vj  
點知咁多wor...
| 1H"ya  
我冇串你.你d分析咁小..你去睇下BON果d分析就知
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-08-27
引用第10樓tomkwok12於2008-08-27 00:55發表的  :
我冇串你.你d分析咁小..你去睇下BON果d分析就知
~qm<~T_0  
;Y#~2eYCz  
好的好的...我會去睇的 :e:jILQ[  
謝謝你的提議
離線kaisanglo
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-08-27
我想話 SLO;c{EFH  
第1招旋風屈牆就可以連打人 g5/%}8[- 2  
唔係教人屈招 |*"uj  
只是睇了一個好識用風尊的人 u1O?`  
放左條影片上黎個位教我
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-08-27
引用第12樓kaisanglo於2008-08-27 14:59發表的  : 6*Jd8Bva\o  
我想話 M0DdrL/ L  
第1招旋風屈牆就可以連打人 utKtxLX"  
唔係教人屈招 cAIMt]_  
只是睇了一個好識用風尊的人 #>dfP"}&,  
放左條影片上黎個位教我
e~jw YImA  
第一招??旋風散?? H[ocIw  
有影片嗎??我想看看....謝
離線dickdick
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-08-28
加油!!!支持你=]...做得不錯的說^^

樓主留言:

謝謝喔~~ ,$@nbS{Q]  
我會更加努力的了~~ f~-81ctu  
有更新喔...看了嗎?

[ 此帖被dickdick在2008-08-28 19:07重新編輯 ]
離線薯仔片

發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-08-28
幾時更新完~好想睇 ......
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-08-28
引用第15樓薯仔片於2008-08-28 18:54發表的  : qCK)FOU  
幾時更新完~好想睇 [表情] ......
q+2yp&zF  
又有更新了.... NfcY30}:  
有很多格招的片段....看了嗎? M"[s5=:Lo  
我想整個分析應該好快會完成
離線絕望吧
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2008-08-28
好小字
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2008-08-29
引用第17樓絕望吧於2008-08-28 23:09發表的  : *>%34m93  
好小字
Z'dY,<@  
對嗎?好的好的... L s#pe  
我會改善下...多加字^^ I!lz Og4~  
謝謝你提出意見呢~
離線billyzhang1
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2008-08-29
做得詳細,gd
快速回復
限100 字節