切換到寬版
  • 2174閱讀
  • 15回復

[原創]任務神箭亨利分析(有圖加,方便看): [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線卡超_125

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2006-08-17
1.獎品:頭巾(比提專用) 好采的話 x?|C-v  
[以下EXP和攻擊力一切以lv140 DEF1200為準] bM%c*_$F7  
 `LWZ!Q  
2.破關要求:   .JJ^w!|>#  
a最好過HP2500和 900DEF 6Eu&% `  
b帶10-20支生命藥水 m{ya%F  
c檢查eq爆未 ^Z 9v_qB  
d預左D怪比之前見過ge勁2-3倍 A \6Q*VhK  
4_A9o9&_Rh  
3.EXP `6t3D&.u0  
    20000(大約)[以正路玩] Q302!N  
    30000-無限(計清場,但有一格D怪係無限復活和大佬果格D怪係無限復活) TLkJZ4}?Q  
    /p&)bL  
4.登場怪物,特徵,參考關數和危險程度(最多七粒星): 6BPZ 2EQ  
a)小山豬[非洲草原(識放屁版)]                      佢可屈到我最多無1600HP |B0.*te6  
  ★★★★★☆☆ 7+h*&f3>  
b)大黑鷹[橫跨大峽谷] 佢可屈到我無1200HP <;?&<qMo,P  
  ★★★★☆☆ wG&+*,}  
c)張虎(係穿黑色唐裝) [康洲鬼城(男大佬)]          佢可屈到我最多無1200HP VB?mr13}G  
  ★★★☆☆☆☆ N$j I&SI?}  
d)功夫男(綠) [初考元鬥編(中國版)…] [xVE0l*\   
  ★☆☆☆☆☆☆ ^edg@fp  
e)功夫男(紅) [初考元鬥編(中國版)…] Vu6p l  
  ★★☆☆☆☆☆ ,Cj8{s&;  
f)蠍子(啡)[初考元鬥編(埃及版)…] rI[Lg0S  
  ★☆☆☆☆☆☆ h0N*h x   
g)藍蜂(藍)[體育館…] jJ' LM>e  
  ★☆☆☆☆☆☆ rCmxv7" a}  
h)賊頭目手下(淺藍綠)[初考元鬥編(埃及版)…] 8J- ;/  
  ★☆☆☆☆☆☆ rL zYkZ  
i)大山豬(黃) [無] >VAZ^kgi  
  ★★★☆☆☆☆ \sy;ca)[6g  
j)兵馬俑(棕) [秦王之陰謀…] B1&H5gxgN  
  ★☆☆☆☆☆☆ 7 %P?3  
k)兵馬俑(深綠) [秦王之陰謀…] >Kd(.r[Er  
  ★★★☆☆☆☆ LX %8a^?;  
l)兵馬俑(淺綠,有飛杖) [秦王之陰謀]  xYMNyj~  
  ★★★☆☆☆☆ FZ)Y<r8|s  
m)石獅子(淺淺啡)[秦王之陰謀…] us.+nnd  
  ★★☆☆☆☆☆ N1V qK  
n)石獅子(綠)[秦王之陰謀] wFW2m  
  ★★☆☆☆☆☆ Efb S*f5  
o)石獅子(淺淺啡,有連環氣功波)[秦王之陰謀] h=3156M  
  ★★★☆☆☆☆  MRB>(}  
q)狼狗(啡)[非洲草原] +  njE  
  ★★☆☆☆☆☆ o adlyqlw#  
Xcq 9*!%o  
r)雙頭妖狼(任務神箭亨利大佬)[勇者鬥惡狼(大佬)] 佢可屈到我最多無1800HP -9S.G  
  ★★★★★☆☆ )-3!-1  
1m/=MET]  
5.新怪物分析: $Xlyc.8YId  
  大山豬 招式:1.類似飛行要塞海馬放出的光刀攻擊招 r|Y|u v0  
V.IgEE]  
                  2.類似森林古跡的猩猩的爆石攻擊招 #"M 'Cs  
NRS!Ox  
      攻擊力:唔好以為佢大隻攻擊力就勁過小山豬,其實佢比小山豬弱很多 @"~Mglgw  
?-FSDNQ  
6.路線圖 6, Q{/  
`9Qr kkG+  
Fj Up+5  
7.路程描述: Bx&.Tj  
    首先一路打,打到第三格入蒙古包。 J3sO%4sYR  
    爆左蒙古包後,去下格打,並進入山洞取黃色匙。 y*M,&,$  
    開鎖後一直爆到去正中城門(南門)。 Q<L.!%vu}  
      >#@1 I  
    到城門後向右方一直爆,直到取金色匙(爆的途中,會見到右城門,你在右城門下一格便可取金色匙)。 -(n[^48K  
    取到金色匙,開右城門(東門)。 qj71 rj  
}lgqRg)F9[  
    爆的途中會有黃色匙執,這條匙是開中央的城門後門。 X$O,L[] 4  
`>fN? He  
    &DX9m4,y  
    出了城門後門後,打右方山洞,執綠匙。 Rk PY@>  
    執綠匙後,向左方行。 s0Ii;7fA{  
    到左方格,要開左方要綠匙門的山洞,並可取得紫匙(開左方行)。 @ j$tpz  
F<?e79},`  
    開左方後,共三個要銀匙開的山洞。只要打兩組敵人,便可取銀匙,跟住開中間果個山洞。 j$*]'s&_hZ  
S^ ?OKqS  
    在山洞中,打三組敵人後, 雙頭妖狼 和狼狗(狼狗係無限次復活)出現。 {rWu`QT  
    打死雙頭妖狼後,會有515LFO$和裝備執,完成任務。 =+{.I,g}g@  
:):= KowI  
,q#^ _/?  
Vgs( feGs  
8.整體難度(只比較5.0任務): o'Q)V  
  ★★★☆☆ ^zGgvFf>  
 "7!K'i  
O.=~/!(  
                                                                                  分析者:卡超>.<
[ 此貼被卡超_125在2006-08-20 00:17重新編輯 ]
2條評分
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2006-08-18
最好有埋圖

我前路有右與左,面對決擇難兼顧... ...
離線~~福仔~~

發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2006-08-18
有圖就好啦=.=
離線卡超_125
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2006-08-18
引用第1樓金甲一簇2006-08-18 09:01發表的“”: RX2= iO"  
最好有埋圖 [表情]
3sp*.dk  
%m+MEh"b5  
ok ge g=U?{<8.m  
不過想要故事對話圖/新怪物招式圖/其它?
[ 此貼被卡超_125在2006-08-18 12:54重新編輯 ]
離線風舜子
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2006-08-18
分析得好詳細~~唔錯~~
離線toby8123000
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2006-08-18
做得幾好喎,雷卡超(係LAW道玩) rXm!3E6JL  
:T{or-  
但係我想問下用迷手打呢關得唔得?迷手好快爆喎~
8k f: http://i118.photobucket.com/albums/o106/toby8123000/2007_7_8_2021.46.jpg?t=1185192246
離線~瘋人~

發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2006-08-18
引用第5樓toby81230002006-08-18 17:54發表的“”: [KE4wz+s{  
做得幾好喎,雷卡超(係LAW道玩)
{(q U n  
我都係用迷手ga~ ;< ][upn  
EV(/@kN2  
緊係得la~ |1<Z3\+_/  
^CE:?>a$  
不過打關前整整先好d~
離線卡超_125
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2006-08-18
引用第5樓toby81230002006-08-18 17:54發表的“”: }*t~&l0  
做得幾好喎,雷卡超(係LAW道玩)
19vD(KC<  
P}I*SV 0  
在呢關用迷手,有100以上耐久度都ok ge [K KoEZ  
但打呢關前最好整下佢 **"P A8   
呢關無未日的開始咁食耐久度
離線惡夢の戀

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2006-08-19
哈哈..真係好洗好用~不過我打打下一時失手就死左 jZ;T&s  
最衰得1條命
離線幻影獵人
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2006-08-19
引用第3樓卡超_1252006-08-18 12:48發表的“”:
ok ge /HRaX!|E#  
不過想要故事對話圖/新怪物招式圖/其它?
8(}sZ)6  
我想要故事對話圖,ok???

離線卡超_125
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2006-08-20
引用第9樓小小獵人2006-08-19 08:42發表的“”:
我想要故事對話圖,ok???
+b+sQ<w?.  
Qx;A; n!lw  
我都想整故事對話圖出來,有諗過 0,/x#  
但對話圖要整好好好耐woo>.< :!$z1u8R  
sorry
離線皇太子
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2006-08-20
不錯,很詳細
離線牙暗
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2006-08-21
我打大山豬嗰陣用咗一下絕地就ko左佢,唔知佢有咩招,好彩你有say詐
離線牙暗
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2006-08-21
雙頭妖狼好廢
離線牙銓

發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2006-08-21
點解獎品係頭巾(比提專用) 比堤外傳都有啦!!
離線卡超_125
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2006-08-21
引用第14樓941313122006-08-21 22:47發表的“”: U q w}4C/0  
點解獎品係頭巾(比提專用) 比堤外傳都有啦!!
An #Hb=  
^7 bf8 ^`  
唔知ar ,你問gm la>.< )nHE$gVM s  
可能GM未諗到比咩獎品好
快速回復
限100 字節

上一個 下一個