切換到寬版
  • 2173閱讀
  • 15回復

[原創]任務神箭亨利分析(有圖加,方便看): [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線卡超_125

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2006-08-17
1.獎品:頭巾(比提專用) 好采的話 PZR pH  
[以下EXP和攻擊力一切以lv140 DEF1200為準] }yU, _:  
^Yn{Vi2.  
2.破關要求:   "S^;X @#v  
a最好過HP2500和 900DEF h]c-x(+  
b帶10-20支生命藥水 >ea<6&!Ee  
c檢查eq爆未 WFg'G>*  
d預左D怪比之前見過ge勁2-3倍 A[!Fg0X0  
7+j@0v\  
3.EXP RIM"MR9qe=  
    20000(大約)[以正路玩] I, .`w/I+  
    30000-無限(計清場,但有一格D怪係無限復活和大佬果格D怪係無限復活) Zi2NgVF  
    C 9,p-  
4.登場怪物,特徵,參考關數和危險程度(最多七粒星): `96:Z-!}  
a)小山豬[非洲草原(識放屁版)]                      佢可屈到我最多無1600HP t4UKG&[a  
  ★★★★★☆☆ iR(A ^  
b)大黑鷹[橫跨大峽谷] 佢可屈到我無1200HP '\ dFhYs{*  
  ★★★★☆☆ NJ 7N*   
c)張虎(係穿黑色唐裝) [康洲鬼城(男大佬)]          佢可屈到我最多無1200HP r+>E`GGQ  
  ★★★☆☆☆☆ KC? hsID{  
d)功夫男(綠) [初考元鬥編(中國版)…] W<B8PS$  
  ★☆☆☆☆☆☆ /U6G?3b  
e)功夫男(紅) [初考元鬥編(中國版)…] 5 8p_b  
  ★★☆☆☆☆☆ oWo"` "P  
f)蠍子(啡)[初考元鬥編(埃及版)…] xue-5 '  
  ★☆☆☆☆☆☆ lb&tAl"D  
g)藍蜂(藍)[體育館…] 7^Jszd:c08  
  ★☆☆☆☆☆☆ }jfU qqFd  
h)賊頭目手下(淺藍綠)[初考元鬥編(埃及版)…] MlsF?"H p  
  ★☆☆☆☆☆☆ 9 YU7R)  
i)大山豬(黃) [無] 7 4aap2^  
  ★★★☆☆☆☆ $[[6N0}*:  
j)兵馬俑(棕) [秦王之陰謀…] FymA_Eq  
  ★☆☆☆☆☆☆ B.K"1o  
k)兵馬俑(深綠) [秦王之陰謀…] VE6T&fz`  
  ★★★☆☆☆☆ yK0Q,   
l)兵馬俑(淺綠,有飛杖) [秦王之陰謀] EUe2<G  
  ★★★☆☆☆☆ D_9&=a a'  
m)石獅子(淺淺啡)[秦王之陰謀…] =6j  5,  
  ★★☆☆☆☆☆ 91%+Bf()J6  
n)石獅子(綠)[秦王之陰謀] q[1H=+  
  ★★☆☆☆☆☆ } ` Q'!_`  
o)石獅子(淺淺啡,有連環氣功波)[秦王之陰謀] d^Ra1@0"q2  
  ★★★☆☆☆☆  #d*mG =  
q)狼狗(啡)[非洲草原] KcfW+> W3  
  ★★☆☆☆☆☆ )~O{jd  
wQp,RpM  
r)雙頭妖狼(任務神箭亨利大佬)[勇者鬥惡狼(大佬)] 佢可屈到我最多無1800HP DhY9)>4M  
  ★★★★★☆☆ iX.=8 ~3  
Rmn|"ZK  
5.新怪物分析: X!CLOHVA a  
  大山豬 招式:1.類似飛行要塞海馬放出的光刀攻擊招 %7O`]ik:  
g 6>R yjN  
                  2.類似森林古跡的猩猩的爆石攻擊招 l?a(=  
,<|EoravH  
      攻擊力:唔好以為佢大隻攻擊力就勁過小山豬,其實佢比小山豬弱很多 )dJ M  
&EmxSYL>  
6.路線圖 ]NuY{T&:  
7l7eUy/z  
vf~q%+UqK  
7.路程描述: .ymR%X_k  
    首先一路打,打到第三格入蒙古包。 *2 4P T7  
    爆左蒙古包後,去下格打,並進入山洞取黃色匙。 ZHICp L  
    開鎖後一直爆到去正中城門(南門)。 +sE81B  
      Vs8os+  
    到城門後向右方一直爆,直到取金色匙(爆的途中,會見到右城門,你在右城門下一格便可取金色匙)。 y*\ M7}](  
    取到金色匙,開右城門(東門)。 }9:\#  
d<V+;">2  
    爆的途中會有黃色匙執,這條匙是開中央的城門後門。 "a5?cX;  
phl5E:fIKx  
    }^?dK3~q  
    出了城門後門後,打右方山洞,執綠匙。 68Wm=j.m  
    執綠匙後,向左方行。 6H VS0  
    到左方格,要開左方要綠匙門的山洞,並可取得紫匙(開左方行)。 W8yr06{]  
2[9hl@=%  
    開左方後,共三個要銀匙開的山洞。只要打兩組敵人,便可取銀匙,跟住開中間果個山洞。 Trbgg  
20 zIO.&o  
    在山洞中,打三組敵人後, 雙頭妖狼 和狼狗(狼狗係無限次復活)出現。 B HoZ}1_  
    打死雙頭妖狼後,會有515LFO$和裝備執,完成任務。 %9-).k  
z.]t_`KuF9  
HG=!#-$9  
]J;^< 4l  
8.整體難度(只比較5.0任務): ]![ewO@  
  ★★★☆☆ @a>+r1  
ECg/ge2  
N~\1yQT  
                                                                                  分析者:卡超>.<
[ 此貼被卡超_125在2006-08-20 00:17重新編輯 ]
2條評分
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2006-08-18
最好有埋圖

我前路有右與左,面對決擇難兼顧... ...
離線~~福仔~~

發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2006-08-18
有圖就好啦=.=
離線卡超_125
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2006-08-18
引用第1樓金甲一簇2006-08-18 09:01發表的“”: K9njD#/  
最好有埋圖 [表情]
SGXXv  
g"EvMv&  
ok ge fIN F;TK  
不過想要故事對話圖/新怪物招式圖/其它?
[ 此貼被卡超_125在2006-08-18 12:54重新編輯 ]
離線風舜子
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2006-08-18
分析得好詳細~~唔錯~~
離線toby8123000
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2006-08-18
做得幾好喎,雷卡超(係LAW道玩) Ebw1 %W KC  
UbNA|`H  
但係我想問下用迷手打呢關得唔得?迷手好快爆喎~
8k f: http://i118.photobucket.com/albums/o106/toby8123000/2007_7_8_2021.46.jpg?t=1185192246
離線~瘋人~

發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2006-08-18
引用第5樓toby81230002006-08-18 17:54發表的“”: t5t,(^;f  
做得幾好喎,雷卡超(係LAW道玩)
5$f vI#NO<  
我都係用迷手ga~ TRP#b 7nC  
 ,5!&}  
緊係得la~ +`tl<r g;  
i[_ (0P+Da  
不過打關前整整先好d~
離線卡超_125
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2006-08-18
引用第5樓toby81230002006-08-18 17:54發表的“”: $HgBzZ7A2  
做得幾好喎,雷卡超(係LAW道玩)
O2i7w1t  
gJa48 pi  
在呢關用迷手,有100以上耐久度都ok ge NSe H u k  
但打呢關前最好整下佢 mj{B_ 3b5  
呢關無未日的開始咁食耐久度
離線惡夢の戀

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2006-08-19
哈哈..真係好洗好用~不過我打打下一時失手就死左 s!k7Wwj  
最衰得1條命
離線幻影獵人
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2006-08-19
引用第3樓卡超_1252006-08-18 12:48發表的“”:
ok ge yj$$k~@  
不過想要故事對話圖/新怪物招式圖/其它?
]z5kYU&  
我想要故事對話圖,ok???

離線卡超_125
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2006-08-20
引用第9樓小小獵人2006-08-19 08:42發表的“”:
我想要故事對話圖,ok???
(himx8Uml2  
MzFFWk  
我都想整故事對話圖出來,有諗過 DsB30  
但對話圖要整好好好耐woo>.< 57fl<IM  
sorry
離線皇太子
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2006-08-20
不錯,很詳細
離線牙暗
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2006-08-21
我打大山豬嗰陣用咗一下絕地就ko左佢,唔知佢有咩招,好彩你有say詐
離線牙暗
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2006-08-21
雙頭妖狼好廢
離線牙銓

發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2006-08-21
點解獎品係頭巾(比提專用) 比堤外傳都有啦!!
離線卡超_125
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2006-08-21
引用第14樓941313122006-08-21 22:47發表的“”: @eZBwFe  
點解獎品係頭巾(比提專用) 比堤外傳都有啦!!
|g >Q3E  
)+"5($~  
唔知ar ,你問gm la>.< aM xd"cTzx  
可能GM未諗到比咩獎品好
快速回復
限100 字節

上一個 下一個