切換到寬版
  • 5065閱讀
  • 49回復

[原創]勇心分析-__- 完成(95%)(5%意見收集) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線std的917

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-12-07
要分析我用100蚊收的勇心- - 72akOx   
唔講廢話- -分析開始..... W"&Y7( "y  
W,-fnJk  
勇心-Yungsum |4?O4QN  
五大古龍騎士之一,天生擁有永久復活的特殊體質而被撒旦教主-撒卡看中,亦由於勇心擁有這特殊體質的關係,因此使用「燃燒生命的拳術」,既不怕耗盡生命力,威力也十分驚人。 (自己意見....用燃燒生命的拳術都咁廢- -?) g|V md  
d"~-D;  
能力  能值力 每加1點的效果 {~a+dEz  
HP     800             6 Puodsd  
MP    930              7 @p$$BUb  
SP     670            4.5 v#`7,::  
STR   16              1.6 nAY'1!Oi  
DEF   12              1.2 l 4e`-7  
AGI    14               1.4 si,W.9rU  
配點小教學 SO8b~N  
血 : 盡+的說- - m{{ 8#@g  
元力:930其實唔洗再+ F?*ko ,  
氣力:+到約1000就得(帶到終鍊先算) JR^#NefJ  
攻:唔洗講都要爆啦- - N2/t  
防:唔洗講都要爆啦- - `zjbyY  
速:帶到豬鞋就夠..
2PVtyV 3;  
&vHfuM`  
$CP_oEb  
勇心的普攻: , HHCgN  
KXvBJA$  
介紹:最尾一下有令人彈開的能力-_-
EN/e`S$)  
/KLs+^c5  
勇心的跳攻: 9n!IdqKN  
C[IY9s:Pf  
介紹:無咩特別- -踢一腳而已..... SQ0t28N3h  
2GW.'\D  
OHyBNJ  
^!yJ;'H\  
招式分析: } R s@  
]O1}q!s   
R(dOQ. ;  
招式名稱:心.碎裂 D N#OLk  
學習點數:40 ZGZ+BOFL  
出招方法:擋→跳
#!RO,{FT  
消耗元力:200mp  6E0{(*  
效果:第二下會飛起..
zilM+BZ8  
*C"-$WU3o  
招式介紹:勇心會用他的角攻擊人-.- 8sz| 9~  
hit數 : 2hit JVawWw0q  
攻擊力--扣迪下約1/4多小小(我4lv) :0'2m@x~  
            只中第一下扣迪下1/8
)"4v0dv  
            只中第二下扣迪下1/6 G ;fc8a[X  
             {-Q=YDR  
招式優點:係勇心唯一的一招中遠招-.-果舊野可以上/下.....學點小...mp小 i3v|r 0O~L  
招式缺點:第二hit較難中 ,唔中第二下變廢招=]
TF7~eyLg  
破解方法:背攻,收手,連屈招(例..龍光,狂虎)  7'1 +i  
VS實用度:●● jt,dr3|/n  
起手同收手較慢,但可以反彈飛行道具。  ^mZeAW  
打關實用度:●●● H(,D5y`k1  
高攻,但較難命中。 @?YO_</  
升LV實用度:●●●● u>-pg u  
勇心3招之中,這招最好攻,但難命中,所以扣了一個●。 2B`#c}PP  
6&KvT2?tA`  
格招部份: :$5$H  
格到流拳-_- 1$1[6 \3v  
但扣左一定GE血:( .sE5QR Vc  
  Q( g&/O  
m\xlSNW'q  
招式總結:心.碎裂攻擊力比心.絕閃高,但如果第二下唔中就變左好低攻 71(C@/J  
攻就唔錯,防也是不錯的,佢第2HIT果時,可格狂虎砲@_@ ?@LqrKj 11  
佢係角碎裂出來那東西,可以格飛行道具  GiGXV @dq  
雖然比絕閃高攻,但命中率比絕閃低,MP比絕閃小一倍,也不錯吧!?   zEN3N n.8  
  w(-h!d51+  
t~(|2nTO5  
2ms@CQy(00  
zc#$hIi  
b<1+q{0r  
IyJHKDFk  
Yv ZcG3@c3  
C]'ru  
招式名稱:心.幻滅 2?./S)x)  
學習點數: 80 || 0n%"h>i  
出招方法:擋下拳
4Ow0g-{  
消耗元力:350 IqrT@ jgN-  
效果:吹飛
z [9f  
Ptj[9R  
招式介紹:勇心揮手發出元力攻擊 rmh 1.W  
hit數 : 1hit wM aqR"%  
攻擊力--只扣迪下1/7(我3lv) k3 S  
I2G:jMPy  
招式優點:可連招..防也頗高,起手算快 4te QG  
招式缺點:mp太高,攻擊力很低,背後無防 Vq>$Zlv S  
破解方法:攻背後,用強橫的招式  4k4 d%  
VS實用度:●● H4{CiZ  
收手較慢,範圍小,MP較高。  -H-:b7  
打關實用度:●● XjIN RC8^4  
秒一D廢怪較好用。 _Cnl|'  
升LV實用度:●● Ap)[;_9BD  
因這招可以打怪埋埸,所以才有2個●。 !gbPxfH:6  
qOM"?av  
招式總結:這招不配350mp- -,扣1/7也要350mp,算很廢的一招吧? *s1^s;LR  
雖然攻就係低喇,但升lv都有D用(心幻滅打埋埸屈心碎裂/連心絕閃)
BfUM+RC%5  
.m/$ku{/J  
`j)S7KN  
L$rMfe S  
招式名稱:心.絕閃 ]R?{9H|jwE  
學習點數:120 %f'mW 2  
出招方法:擋→拳 (]gd$BgD  
消耗元力:400mp  noL&>G  
效果:第一下會暈眩.. pN?geF~t|  
]~!?(d!J/  
招式介紹:勇心會用角整暈人,之後送你一拳 Al-;-t#Dc  
hit數 :2hit YRRsbm{  
攻擊力 : 扣迪下1/4(我5lv) {a6cA=WTPd  
:Y)jf  
招式優點:速度快,可以整暈人,高防,可連屈 %3;vDB*L$  
招式缺點:攻較低,MP較高,不能上/下 $vjl-1x&  
破解方法:用較強的招式,攻背  MIF`|3$,  
VS實用度:●●●● vA"MTncv  
速度快,靈活性算高-_-,可連屈,整暈人。 bpp {Z1/4  
打關實用度:●●● ":!7R<t  
速度快,有秒廢怪能力-_- 97 eEqI$#  
升LV實用度:●●●● vj,OX~|  
雖然MP較高,但速度快,攻還算可以。 AAW])c`.  
/|MHZ$Y9w?  
格招的部份-_-: PqDffZ^z  
格招真的不錯的說 INjr$'*  
連EX腿都格到(連出格到的,我影得唔好-_-) 2*)2c[/0F  
R&MdwTa  
VxA?LS`  
招式總結:心絕閃,係易命中同速度快而常用這招 rK@XC +`S  
心碎裂雖然高攻,但心絕閃實用度較高,所以通常用心絕閃升LV o4PJ9x5R!  
而VS又係用心絕閃,勇心VS好難會嬴(除左屈心絕閃)-_- 
[ std的917在2011-08-10 17:37重新編輯此帖 ]
1條評分
離線fung9
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2008-12-07
得一招.........囧 )sZJH9[K  
OC=g 1  
++ oil~

離線fd78
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2008-12-07
唔知勇心勁唔勁呢? ko{7^]gR  
好想睇埋其他招-_-
http://ibbs.hk/?u=30275有野送
離線std的917
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2008-12-07
做分析要時間的說.....
離線623
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2008-12-07
故事講到好鬼勁咁 , !jf!\U u[U  
V-3 ;7  
喺遊戲都知勁乜屁  
離線影雪

發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-12-07
引用第4樓623於2008-12-07 14:15發表的  : &O#1*y Z  
故事講到好鬼勁咁 ,
喺遊戲都知勁乜屁   [表情]
tt CC] Q  
係就係廢 VoQhzp6&  
遲d勁吧[?]
離線std的917
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-12-07
引用第5樓影雪於2008-12-07 14:32發表的  :
係就係廢 kem(U {m  
遲d勁吧[?]
o?c NH  
勁有勁玩- - vR>GE? s6  
廢有廢玩姐- -  D F=Rd#  
勇心也幾好玩的說- -
離線小傑老伯
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-12-07
917係度扮野..你太把時間 話冇時間做
。◕‿◕。 •ิ.•ั
離線std的917
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-12-07
引用第7樓小傑老伯於2008-12-07 17:58發表的  : pp{GaCi  
917係度扮野..你太把時間 話冇時間做
#?eM Ews  
大把功課做啦- - g!r) yzK  
做完功課即做心.絕閃- -
離線影雪

發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-12-07
引用第6樓std的917於2008-12-07 15:12發表的  :
勁有勁玩- - ]1|7V|N6  
廢有廢玩姐- - SJ:Teab  
勇心也幾好玩的說- -
vq-;wdq?2  
攻低又唔多靈活- -
離線std的917
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-12-07
引用第9樓影雪於2008-12-07 18:41發表的  :
攻低又唔多靈活- -
TC@F*B;  
心碎裂好高攻下wo- -
離線影雪

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-12-07
引用第10樓std的917於2008-12-07 18:43發表的  :
心碎裂好高攻下wo- -
o$7UWKW8  
1/4only- -,而且你話唔中第二下變廢招
離線std的917
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-12-07
引用第11樓影雪於2008-12-07 18:53發表的  :
1/4only- -,而且你話唔中第二下變廢招
qS ggZ0*  
3lv 1/4姐 o0dD  
我會用招心幻滅打埋埸 #&z'?x^a  
之後再屈心碎裂 ] {0OPU  
咁樣咪好升lo- - ldRq:M5z  
勇心招招都好屈- - &k`lb kq  
但攻係低d ge )<e,-XujY  
p.s心絕閃廢過心碎裂-.-
離線影雪

發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-12-07
引用第12樓std的917於2008-12-07 19:03發表的  :
3lv 1/4姐 "DX 2Mu=  
我會用招心幻滅打埋埸 ke2M&TV  
之後再屈心碎裂 UunZ/A$]m  
咁樣咪好升lo- - w ,0OO f  
.......
3k/X;:,.  
想不到其實古龍軍團咁廢:)
離線std的917
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-12-08
安德同白帝唔算廢掛- - m<J:6^H@  
ex更加唔洗講...強爆:(
離線超型地尊
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-12-08
廢到嘔 俾起黑羅廢到嘔電
離線ianmahk
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-12-08
引用第15樓超型地尊於2008-12-08 15:41發表的  : E;An':j  
廢到嘔 俾起黑羅廢到嘔電
pnXwE-c_  
有技術ge,都唔會廢得去邊啦.
離線超型地尊
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2008-12-08
引用第16樓ianmahk於2008-12-08 15:44發表的  :
有技術ge,都唔會廢得去邊啦.
7y_<BCx h  
但無幾多有技術-0-
離線hk3286

發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2008-12-09
多謝樓主 p7HLSB2Rp  
不過聽閒而家既勇心ok弱
離線std的917
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2008-12-10