切換到寬版
  • 8270閱讀
  • 49回復

[原創]魔幻空戰まげんくうせんMagic Tempest v3 (招式測試) 23.02.2009 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線希乂撒古
發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2008-12-19
等時機成熟我才試
離線mingtsan
發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2008-12-19
引用第20樓希乂撒古於2008-12-19 14:48發表的  :
等時機成熟我才試

多謝您先~ 等我考完了個試,就可以多少少時間去自己的興趣
離線阿民
發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2008-12-20
好似好好玩咁,試下先
離線mingtsan
發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2008-12-20
多謝~ 大概聖誕後會推出第二次測試(部份人物招式測試),會完成部份人物之招式,我會重畫招式圖片,修定MP 同 HP。

到時應該會更好玩   到時記住試下玩ar~
離線ken輝
發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2008-12-27
玩下先,,,,樓主快d完成部份人物之招式,我會重畫招式圖片,修定MP 同 HP啦

收既pm我傾,只限peak/bank
離線mingtsan
發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2008-12-27
引用第24樓ken輝於2008-12-27 09:58發表的  :
玩下先,,,,樓主快d完成部份人物之招式,我會重畫招式圖片,修定MP 同 HP啦

好la~咁我今日出版新一個"測試版"吧!不過會遲一點(大概8:15左右),我只能夠大致上完成一個人招式。
希望大家鐘意吧!

出完這一版後,希望我還能夠有時間繼續做,下一年我又有新的計劃要完成,有時間多左,我便能繼續向自己的理想進發了!
離線chris960629
發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2008-12-27
Re:魔幻空戰まげんくうせんMagic Tempest (招式測試01) 27.12.2008
魔法之道就是什麼你屈我 我屈你的遊戲嗎!?
在對戰時 一招半解決對手
在闖關時
小卒的hp提升至不合小卒
雖小卒不強 但打完後 站起來打完後 站起來打完後 站起來打完後 站起來......
這樣嚴重把lf2的英雄主義埋沒!!!
人物一口氣召喚出幾十個opoint!
招式毫無美感
「今次的改檔以空中魔法對戰為主所以命名為---"魔幻空戰" 。」
所謂的空中魔法法何在!?
這只是opoint風暴而已
另外,桌巾是你畫的嗎?
在繪圖上算是不錯的了
離線+_+
發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2008-12-27
新背景幾好喎
不過扣血量依然好屈機
...
離線疾風煉獄
發帖
icash
只看該作者 28樓  發表於: 2008-12-28
打7個同一team的冰火人<----我win左= =
<----easy
 <-------------normal
   <-------------------difficult
<--------------------crazy
[ 此帖被疾風煉獄在2008-12-28 00:41重新編� ]
]
離線低能的我
發帖
icash
只看該作者 29樓  發表於: 2008-12-28
引用第28樓疾風煉獄於2008-12-28 00:34發表的  :
打7個同一team的冰火人<----我win左= =
<----easy
 <-------------normal
   <-------------------difficult
<--------------------crazy

好屈呀,爆串咀=.=
離線mingtsan
發帖
icash
只看該作者 30樓  發表於: 2008-12-28
Reply All:
多謝您們的意見!

桌巾是你畫的嗎? 在繪圖上算是不錯的了
Ans: 是的,多謝!桌布、新改的畫面、招式都是我畫的。

Ans: 我冇咁講過,我亦有表明現正進行第一個角色(Deep樣)的招式測試,並不是全部,有點屈機可說是正常。如果說(Deep樣)的有點屈機的話,可否長細說明。

人物一口氣召喚出幾十個opoint! 招式毫無美感
Ans: 注意---現正進行第一個角色(Deep樣)的招式測試,並不是全部,一氣過出十幾個opoint 不在測試中的人物身上發生。其他人物會有此情況,是我中三時遺留出來的結果,本人絶對會更正。

這樣嚴重把lf2的英雄主義埋沒!!!
Ans:
1) 本人的理想不是做LF2 出來,暫時我的時間有限,所以用lf2改檔的形式,我只是希望將我幻想出來的做出來,亦希望有時間可以寫小說。
2) 我不太主張英雄主義,"道高一尺,魔高一丈"是我的思想。當然我不會做到闖不過去吧!闖關修正會在我寫好小說後再算...好漫長的路

沒有空中招式
Ans: (Deep樣)已有一招對空招式,其他角色暫時都有少量,將會有更多~

"疾風煉獄"的圖
Ans: 注意---現正進行第一個角色(Deep樣)的招式測試,並不是全部,easy win 是正常。
[ 此帖被mingtsan在2008-12-28 14:38重新編輯 ]
離線疾風煉獄
發帖
icash
只看該作者 31樓  發表於: 2008-12-28
引用第30樓mingtsan於2008-12-28 12:52發表的  :
Reply All:
多謝您們的意見!
桌巾是你畫的嗎? 在繪圖上算是不錯的了
Ans: 是的,多謝!桌布、新改的畫面、招式都是我畫的。
.......

crazy一樣win

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

中bug
[ 此帖被疾風煉獄在2008-12-28 15:20重新編� ]
]
離線mingtsan
發帖
icash
只看該作者 32樓  發表於: 2008-12-28
31樓主~ 沒有看到30樓的重點便回覆?! 你用的人不是進行測試的,能在crazy一樣win是正常的,因Davis是未重改的,是保留我中三做的版本,之後我會再次修改,我改好會叫測試的了!
離線疾風煉獄
發帖
icash
只看該作者 33樓  發表於: 2008-12-28
引用第32樓mingtsan於2008-12-28 16:14發表的  :
31樓主~ 沒有看到30樓的重點便回覆?! 你用的人不是進行測試的,能在crazy一樣win是正常的,因Davis是未重改的,是保留我中三做的版本,之後我會再次修改,我改好會叫測試的了!
[表情]

唔係咩Deep樣
]
離線haolki
發帖
icash
只看該作者 34樓  發表於: 2008-12-28
好野
多謝分享
看來又可以玩番好
耐玩既LF2 LA
收淨化器.暗迪.爆真.真龍百烈拳
離線mingtsan
發帖
icash
只看該作者 35樓  發表於: 2008-12-28
回"疾風煉獄"
你想問野 定係 你有啲咩意見?? 我不明白你post 個幾張圖有咩意思... 可否明確一些~多謝

回"haolki"
多謝~ 努力準備中...我好希望個個人物都可以有自己的特色 同 華麗的魔法。
離線小戰士
發帖
icash
只看該作者 36樓  發表於: 2008-12-28
一隻完全失敗的改檔lf2

招招都咁屈機,差唔多一招殺,d招變化又唔高,但係又多option

真係...玩一次唔想再玩
離線小戰士
發帖
icash
只看該作者 37樓  發表於: 2008-12-28
Re:Re:魔幻空戰まげんくうせんMagic Tempest (招式測試01) 27.12.2008
引用第26樓chris960629於2008-12-27 21:34發表的 Re:魔幻空戰まげんくうせんMagic Tempest (招式測試01) 27.12.2008 :
在對戰時 一招半解決對手
在闖關時
小卒的hp提升至不合小卒
雖小卒不強 但打完後 站起來打完後 站起來打完後 站起來打完後 站起來......
.......

完成有同感,我覺得呢隻lf2好失敗
離線mingtsan
發帖
icash
只看該作者 38樓  發表於: 2008-12-28
引用第36樓小戰士於2008-12-28 19:29發表的  :
一隻完全失敗的改檔lf2
招招都咁屈機,差唔多一招殺,d招變化又唔高,但係又多option
真係...玩一次唔想再玩

點解好似有咁多人都係唔睇字咁ge...... 看來我要改一改面頭個post
我都話test 一個人的招ja, 其他我會繼續改...
一招kill 會開始刪減,高攻的招亦會用得多MP,亦唔會一招kill。
離線小戰士
發帖
icash
只看該作者 39樓  發表於: 2008-12-28
引用第38樓mingtsan於2008-12-28 20:42發表的  :
點解好似有咁多人都係唔睇字咁ge......[表情] 看來我要改一改面頭個post
我都話test 一個人的招ja, 其他我會繼續改...
一招kill 會開始刪減,高攻的招亦會用得多MP,亦唔會一招kill。

test就可以咩都屈機?
咁不如唔好放出黎啦,如果係test
自己試左先,再修改,有正式版先放出黎
如果你係都要放出黎,咁不如你理解一下咩叫lf2中的「平衡」啦
就係個個人物招式強度差唔多
唔會有一招特別強,唔會有一招特別弱
招式要變化多.你個lf2根本冇一點做到
快速回復
限100 字節

上一個 下一個