切換到寬版
  • 3361閱讀
  • 25回復

[分享]武器分析──射日 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線阿民

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-12-23
大家好,今日我要做既武器係:新生亨利專用武器──射日 Kv ajk~  
&QFc)QP{  
據我所知,射日係9.5黑日包附送的武器,所以算很新, N7^sn!JB  
'{)Jhl47   
分析武器:射日(ver9.5黑日包附送道具) 0u +_D8G  
` :Oje  
射日圖示(快速物品):
x X.{(er  
s'BlFB n  
(可能因為圖太小而看得不太清楚,請見諒!) 7s Gf_`Z  
HI[Pf%${  
射日圖示(身穿裝物品): WfYG#!}x  
ss`Sl$  
(射日係呢度清楚好多,有光暗之分,亦憑此顯示GM/U1員工有做過野,唔好再話佢地啦=_=") vb9C& #  
qTG i9OP6/  
亨利拿著武器-射日: [* |+ it+!  
}-T,cA_H|  
gOm8 O,  
}q, dJE  
註: n(sseQ|\  
比起新生亨利拿著射日,此"post屎"比較"小朋友" x }]"jj2x  
劍尖指向天,顯示亨利不是每刻都在戰鬥況態 D J7U6{KLq  
U&#`5u6'j  
新生亨利拿著武器-射日: 1-|aeJ  
mri g5{  
yA';~V\V{>  
*n6L3"cO  
註: 7j88^ 59  
比起亨利拿起射日,呢個"post屎"型仔好多~ t hE 9fr/  
左手放係下面,右手拿住,劍尖指向敵人的方向, iV!V!0- @  
顥示亨利己成長,每一刻都在戰鬥況態,跟未完全成長時的亨利很大對比, B`)bo}h  
每刻都充滿敵意! b,>>E^wd!  
3u< ntx ><  
射日附加效果+單次用氣量: 1Vs>G  
3^-\=taN<m  
(跳起也能使用) o .s(=iG  
U.Y7]#P:  
每按一下攻擊後,會從射日中發射一支穿心矢,需要2-3支才能殺死迪下車手 `]a0z|2'!  
相比起穿心矢,氣用量比較高,所以VS時要看中時機才出^_^" ,Kt51vGi  
不過這是禁武呢....( ORZzzzz" U/_hH*N"!  
xtK\-[n  
` }B,w-,io  
連招: ')Y1c O  
當敵人倒下時,使用新生亨利招式-魔王的樂章,之後敵人會浮起,並維持一段時間, 1\g r ;b  
之後可以拿著射日再跳起按攻 `O`MW} c  
)jh~jU?c@  
對比穿心矢: e\!Aoky  
:#D~j]pP  
圖:遲d加,請見諒! %D~Mij  
R \]C;@J<  
招式-穿心矢比從射日發出的穿心矢慢、高攻、氣用量較少和實用, \9`.jB~<  
射日發出的穿心矢比較快,高氣用量,低攻,所以要看準時機才使用 {BgJ=0g?  
yJ ;Qe_up  
總結: $#(j2sL1  
新生亨利即使有了專用武器-射日仍比亨利和其他異轉角色遜色,原因是沒甚麼vs+升lv實用的招式 o'8nQ Tao  
;s-@m<  
分析後感想: tq51;L  
好累,說真的!認真地用了半小時做一次分析真的會感到累喔!^_^" LjIkZ'HuF  
D0>Pc9  
,sT5TS q  
p.s.我很用心去做的!比第一名我呀~~XD"( 在做夢...囧 qd<I;*WV  
另請不要介意沒做gif檔因我不懂做和不想學- -" `Jh<8~1  
_(I)C`8m  
謝謝各位細心閱讀,這篇分析完了~ L~RFI&b  
!OMCsUZ  
~wO-Hgd  
p|@#IoA/e  
--完End--
[ 此帖被阿民在2008-12-23 20:03重新編輯 ]
1條評分
離線影‵
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2008-12-23
跳起射唔射到?
離線牙生
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2008-12-23
岩岩做的也算不錯吧!!!
.
離線parco_123
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2008-12-23
第,一次也算ok吧,,, WW2hwB (  
其實穿心既攻高過射日n咁多,, Od:-fw  
你再加番呢點吧
離線雷神

發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2008-12-23
第一次睇到武器分析 M&<qGV$A  
p.s:有冇影片??
離線阿民
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-12-23
引用第1樓影‵於2008-12-23 19:51發表的  : /&_ q"y9  
跳起射唔射到?
.Eb]}8/}E  
射到的,多謝提點! ~PpDrJ; Va  
引用第3樓parco_123於2008-12-23 19:54發表的  : <VutwtA  
第,一次也算ok吧,,, s{8=Q0^  
其實穿心既攻高過射日n咁多,, ZS;V?]\(  
你再加番呢點吧
] $r].,&  
其實也差不了很多,穿心2下ko迪下車手,如果食中,射日都可以2下ko \7>*ULP  
引用第4樓雷神於2008-12-23 19:55發表的  : R5%CK_  
第一次睇到武器分析 dUt4] ar  
p.s:有冇影片??
F",TP,X  
唔好意思呀,因為唔識做影片同唔想學,所以只有相 RA[%8Rh)  
12m-$/5n+  
不便之處請見諒!
離線雷神

發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-12-23
人物分析的錄影教學: 9__B!vw:  
http://ibbs.hk/read.php?tid=63838
離線阿民
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-12-23
引用第6樓雷神於2008-12-23 20:02發表的  : F[yofR N  
人物分析的錄影教學: .m l\z5  
http://ibbs.hk/read.php?tid=63838
KsE$^`  
好的,我會學的,但可能會遲一點=_=請不要介意~
離線parco_123
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-12-23
其實也差不了很多,穿心2下ko迪下車手,如果食中,射日都可以2下ko
+h+ 7Q'k  
你穿心低Lv吧..,,, ?O#,{ZZf=  
我一招秒殺,,, N\B&|;-V  
但係射日要2下,,
離線光之使者
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-12-23
啊 ! >< 我仲打算遲D做新生亨利分析時做埋tim......... eS@j? Y0y  
都好 , 可以參考 ^^~
離線阿民
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-12-23
引用第8樓parco_123於2008-12-23 20:12發表的  :
你穿心低Lv吧..,,, B!x#|vGXL  
我一招秒殺,,, YlbX_h2S"  
但係射日要2下,,
9GCK3  
但係我10lv了...也可能是沒上裝的吧
離線hk3286

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-12-23
我覺得henry 2轉出多幾招就強番起來 QR"+fzOL  
不過anyway iw/~t  
射日本身都算強武器
離線影雪

發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-12-23
乜可以做武器的分析嗎-__-?我仲以為一定要係人物-__-
離線阿民
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-12-23
唔知,我只想分析下而己
離線std的917
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-12-24
不錯- - qqZ4K:oC,  
分析武器都有咁多字- - V':A!  
我諗我分析要學你:)
離線阿民
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-12-24
: )好呀~ n4dNGp7\`  
到時有多d野睇lu~
離線狂虎龍翼
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-12-24
做影片啦 };rp2 5i  
i@rUZYF  
錄影教學 l#v52  

離線阿民
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2008-12-24
將來會的(懶
離線623
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2008-12-24
引用第8樓parco_123於2008-12-23 20:12發表的  :
你穿心低Lv吧..,,, 'z}9BGR !  
我一招秒殺,,, $A5O>  
但係射日要2下,,
$Lfbt=f  
幾攻? %e25Z .Se$  
E83$(6z  
我 203 lv 10lv 穿心都係兩下 ...囧?!
離線阿民
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2008-12-24
更正:射日係要3下先ko到迪下, /oEDA^qx  
$; _{|{Yj  
but穿心矢一下扣8/10... wpN [0^M-0  
zobFUFx  
己經算很勁呢~
快速回復
限100 字節

上一個 下一個