切換到寬版
  • 3561閱讀
  • 11回復

高達人物大戰(更新板本2.1) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線火仔

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2009-02-08
(實裝)人物:尼古斯,尼哥路,始組高達人物一名(唔知叫咩名更冇用過)
(更新)部份人物加入激光劍同步槍攻擊
(更新)木大叔可在陸地使用步槍攻擊
(實裝)尼古斯為新boss,其他boss可使用
(實裝)尼古斯超絕:哈路全炮攻擊,哈路保護球,尼哥路:海市神樓,當使用劍攻擊不中時,手拿重劍基拉會飛出攻擊尼哥路,同事有一定機率打中人
(更新)部份人物攻擊力 加強

如何拿尼古斯
用撒拿/其他比較強人物打普通模式,當接近時爆機時,尼古斯出現,以1打2制
始祖高達板哈路+尼古斯
一定要係尼古斯洗出佢既哈路全炮攻擊前打敗尼古斯和哈路2次
尼哥路可直接使用
hp少10%基拉出現用大劍斬尼哥路(機率好細)
尼古斯
唱歌:有一定機率會混亂,不能行動和回復
空中時可使出哈路全炮攻擊(按絕技2)
另外聖誕板迪呀加 在右上角聖誕節帽子(可重打,當更新之後前boss變為更新時得到)

更新板本為2.1,更新時間需要幾分鍾,請各位慢慢等
大約1個月之後既第2個星期-第3個星期出現更新
有機會下次是呀斯蘭

http://kenkoudaa.sakura.ne.jp/page204.html
不過加下更新多數是seed人物同seed-d人物,至於00人物出得2個,可能過幾個月先出
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
離線hinpotato
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2009-02-08
什麼是普通模式
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2009-02-08
引用第1樓hinpotato於2009-02-08 17:57發表的  :
什麼是普通模式

頭一個就係普通模式
會打4個由電腦介比你既敵人,打完就同尼古斯打
打死尼古斯2次就可以拿到佢
離線hinpotato
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2009-02-08
引用第2樓火仔於2009-02-08 20:20發表的  :
頭一個就係普通模式
會打4個由電腦介比你既敵人,打完就同尼古斯打
打死尼古斯2次就可以拿到佢

還有
較強的定義是什麼??
每人都不同的- -
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2009-02-08
引用第3樓hinpotato於2009-02-08 21:24發表的  :
還有
較強的定義是什麼??
每人都不同的- -

強果d係空中強,陸地一般/陸道強空中一般
空中勁就迪亞加,呀真,木大叔果d
陸地就e殺古,露啦,殺拿同用狙擊槍果個,呀po,基拉
你唔識既,唔緊要,睇右上有個表,話咩咩勁
空中隻係可係空中出
連係按同一個制接行技
強/x係電腦決定
例:迪亞加
空中長佢離狙擊炮
短佢離散彈炮
強/x步槍/渣古幻影用大炮
離線qqpatpat
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2009-02-09
正呀
上次係更新聖誕老人,同個兩個,唔知叫咩名= =
玩左
爆左了
用到尼古斯
勁屈機呢
招大絕又係
又有一招肉彈戰車= =
超正
超屈
[ qqpatpat在2009-02-09 16:39重新編輯此帖 ]
離線hinpotato
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2009-02-09
最衰我close完後沒有了save
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2009-02-09
引用第5樓qqpatpat於2009-02-09 16:06發表的  :
正呀
上次係更新聖誕老人,同個兩個,唔知叫咩名= =
玩左
爆左了
用到尼古斯
.......

上次係迪亞加同聖誕板
今次係尼古斯,下次有機會係亞斯蘭
因為00既人物唔計德天使同主天使果2個,根本上出哂,seed-d就好似未出呀雷,seed未出亞斯蘭
其實一開始仲以為係比天意ko果個傻婆
話基拉冇幫佢老豆果個
另外尼哥路你有冇用過?
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2009-02-09
引用第6樓hinpotato於2009-02-09 19:57發表的  :
最衰我close完後沒有了save

你一定要打win個boss先有完全save,如果唔係唔save e個板本,你想就咁拿,就唯有下個月
離線hinpotato
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2009-02-11
引用第8樓火仔於2009-02-09 21:48發表的  :
你一定要打win個boss先有完全save,如果唔係唔save e個板本,你想就咁拿,就唯有下個月

那個boss?
我上次打完尼古斯
和組隊的
之後我cloce再開便要重玩了
離線clctoby
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2009-02-14
在?年前,小弟己經爆了,喝望更新2.2la   
離線甘道
發帖
icash