切換到寬版
  • 12365閱讀
  • 12回復

2轉任及3轉任的少少心得 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線pongpongcat

發帖
icash
只看樓主 正序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2009-03-15
以下為本人2轉同3轉任既少少心得
2轉

其實作為頭一個轉職任,呢3個關卡係算為易
如果係劍既玩家,破關會更快同易,提議帶多便當約40個,同埋最好20枝藥水(大全水)(係26lv時空有50枝拎)
or自己整(so提議一d新手玩家係開始玩個陣,唔好賣左d食人花去,空瓶,魔法試劑,甘草呢d可以去林克山地個到既商店街到買)
咒:都要帶藥水(約20枝),可以唔洗帶便當,但係由於咒既範圍技唔多,而且有都要好有技巧先可以打得多怪,so提議去到清怪既格個陣最好逐隻逐隻打(即係唔好俾其他怪發現,而去打怪)
弓:弓手可以照番咒既方法打怪,而且弓既速度較快,打好多格個陣都應該好易

只於關卡既流程,大家都可以去冰之個到睇:
2轉既流程:http://nostale.coolfun.us/index-8-36-1.htm
第一個流程,無咩可以講,基本上好易就可以過關ps有點提提新手,如果去到坐係到等夠鐘既格個陣
提議係入口到坐定,唔好走離走去,以免俾怪打,如果d怪有d走過離,再逐隻殺.
第二流程既路線較長,而且時間較緊迫,所以玩家都要seize好d時間,如果唔係就快打爆個陣,先離無時間就唔抵la
第3流程係唔跟數字,所以玩家只要用最短路程行就得,ps去到最後boss個到,佢既血並唔算高,so大家只要打暈佢之類就可以行過去慢慢sm佢,
當然大家係上一格一定要補好曬血同p(好廢呢)ps該boss屬遠距離攻擊型大家唔好以為同佢拉遠左,就無事,最好
放d寵埋去做肉盾,再埋屈隻怪機.最後完成整個任務,就拎到卡

3轉

再離既就係3轉任,大家要收集100舊花,有d可能見到個
陣已經暈左,放心難度唔係幾高,得到率都算高,提議去到神殿1樓(上面)個到or地下1 樓(左上角)個
到打,跌出率較高

收集完之後,就可以開始整個時空
第1時空好多指定打死一d小boss既格,大家可以放心d 小boss既力量出奇地廢,赤紅打既話18job已經夠,戰士同巡守提議要20job
因為呢個2個職業無赤紅甘多範圍技(依我所知),範圍技多,打清怪果d格個陣,可以好快

第2時空係最長路程,不過大家可以放心時間一定足夠,你去到終點個陣,最低都有5分鐘,d怪既力量仲係好低,唔難打

第3時空主力都係打小boss,不過呢關要全部有色格打曬,紅色個格提議大家留係入口,唔好沖出去,因為入面有幾隻52lv既豹係到
如果係弓同咒既話好容易會俾佢地圍到死左,千萬唔好學短片甘,沖出去,唔係有好多血,都唔行出去,坐係入口等夠鐘仲好
去到最後大佬boss個到個隻壞惡魔,都唔難打,用曬所有勁招去打佢,好快搞定.最後就拎到3轉卡la

新手打2轉個陣千萬唔好以為好易,就沖左出去,因為短片個到個個劍應該係幾高lv呀
,因為佢d寵d血同防都幾高,俾成班怪圍住離打,都無物點扣過血.

希望呢d可以幫少少新手,如果有咩請大家唔好見怪
ps:弓手方面可能唔係幾準,因為本人未玩過弓

覺醒 狂貓
離線王者2009
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2009-08-01
用bug
聖鬥戰士團 『黃金聖衣甲』這就是王者!!!
離線txan
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2009-07-26
2轉好易
離線~幻鬼~
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2009-07-22
引用第3樓絕戀無情於2009-03-20 20:51發表的  :
用bug的說[表情]

死BUG狗:O
離線王者2009
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2009-07-14
引用第1樓絕戀無情於2009-03-17 22:12發表的  :
我記得隻壞惡魔畀我2招殺左xD

勁野!
聖鬥戰士團 『黃金聖衣甲』這就是王者!!!
離線§恨§
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2009-04-12
2轉好易的
3轉同4轉d任務流程差勁多
4轉打到爽丫丫
離線laukamyiu

發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2009-03-24
引用第6樓絕戀無情於2009-03-23 19:21發表的  :
當然係60lv以上=_=
隻o野1.5定唔知1.6m經架=_=

弓手用鷹再吸氣再用貫穿都差唔多啦xD
勵志哥既故事教我自卑/口\
離線絕戀無情
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2009-03-23
引用第4樓202202於2009-03-21 09:09發表的  :
是重打吧?-。-
要2下秒``````我估都要60 lv以上

當然係60lv以上=_=
隻o野1.5定唔知1.6m經架=_=
離線天影拳王
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2009-03-22
n0n0 mE一下:)
http://ibbs.hk/?u=19592
have ex people
離線202202
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2009-03-21
引用第3樓絕戀無情於2009-03-20 20:51發表的  :
用bug的說[表情]

是重打吧?-。-
要2下秒``````我估都要60 lv以上
http://ibbs.hk/?a=202202
咩来的???
離線絕戀無情
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2009-03-20
引用第2樓新苗仔於2009-03-18 16:22發表的  :
咁你咪好勁@@?

用bug的說
離線新苗仔
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2009-03-18
引用第1樓絕戀無情於2009-03-17 22:12發表的  :

咁你咪好勁@@?
離線絕戀無情
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2009-03-17
快速回復
限100 字節

上一個 下一個