切換到寬版
  • 2229閱讀
  • 22回復

[原創]最近又玩番洛克人之後又產! [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線火仔

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2009-05-09
我最近玩番洛克人x6,ko左2個波士之後產左隻x6佢,因為好悶,拿到究極裝甲(有金手指搞出來)拿唔到黑暗傑洛
我之前差唔多打到8大波士,拿到3個劍2個忍者(算係最強記錄),再加上我都係玩一震,等夢幻龍族出cb,點知最後頂唔順打火風凰,唔玩
對住d要技術高就無心機,上次打要打成5-6次,今次仲衰,打成78次都唔得,我真係望,如果有錢買隻x4玩熟佢好過

我小學玩x5(全部同學幫,因為我自己完全唔識玩),到左現在玩x6去到玩秘技拿網甲,因為之前我有個同學,利用1日打爆機,全用秒技,夠唔夠強呢,我諗有玩過既人就諗,玩秒技有咩好先得,但如果要拿d好野就要用d手法用出來,例如洛克人x6,洛克人用到究極,但傑洛用唔到黑暗,用到黑暗用唔到究極,因為2件野都要sa先有,我直到最近發現 x4拿浮空甲,用左秒技變左究極甲,x4果件浮空甲就隻係x5岩岩開頭果件,唔係好勁,係儲完先勁,有興趣既買隻x4-x6試下 x6128蚊 另外2隻98蚊x7同x8就接近200蚊,唔提意買,因為極之3d,要好勁既卡先玩到
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
離線7088

發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2009-05-09
x7同x8真係變態之作
一隻3d系統又慢到死
一隻畫面太3d搞到冇心機玩
x4用黑z都冇用 冇能力加 得個樣
x5有得兩樣都拎 不過冇咩技術-,-
x6個d大佬除左火鳳冇邊隻勁 係d關難 最好拎黑z 零閃好鬼有用
點解咁春多文盲
離線某某人人
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2009-05-09
洗鬼買咩,上網dl哂
基本上我玩x4,x5出哂究極甲囧.屈哂機1日打爆,x6x7x8太膠無玩,就係x6玩左少少同x8玩左開頭就無玩...
離線7088

發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2009-05-09
引用第2樓某某人人於2009-05-09 23:01發表的  :
洗鬼買咩,上網dl哂
基本上我玩x4,x5出哂究極甲囧.屈哂機1日打爆,x6x7x8太膠無玩,就係x6玩左少少同x8玩左開頭就無玩...

我幾粒鍾打爆
點解咁春多文盲
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2009-05-11
我之前用究極甲秒火風凰,鐵沙漁,係無打龜同貝類,之後產左,咩記錄無哂,今次打個細飽同個蜻蜓之後唔打
離線7088

發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2009-05-11
玩究甲亂撞咪得
點解咁春多文盲
離線
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2009-05-11
引用第5樓7088於2009-05-11 22:05發表的  :
玩究甲亂撞咪得

咁樣咪冇意思囉...
玩呢種game最緊要就係玩技術
要完全達到玩弄個boss既境界
ps:我x7,8都好廢
歡迎愛樂之人加入IBBS愛樂協會
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2009-05-12
引用第6樓迪於2009-05-11 22:45發表的  :
咁樣咪冇意思囉...
玩呢種game最緊要就係玩技術
要完全達到玩弄個boss既境界
ps:我x7,8都好廢

x5就可以玩死d波士,你x6真係無咩可能
我用究極甲打風凰d副波(果4個倫)最尾果個係難打,,打完仲要打風凰,風凰仲要係廢,
d招都係咁
火鳥沖擊,水(上/下),普通撞擊,用水係上面閃下面,用水係下面閃上面,無咩血先有火烏沖擊
個貝殼同隻龜唔識果關,貝殼果個煩爆,拿甲都要咁煩
破反射板先得,煩爆
離線甘道
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2009-05-12
我正係玩過game boy個隻x2"唔知係咪咁讀"
有得用紅同藍洛克人的
離線7088

發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2009-05-12
引用第7樓火仔於2009-05-12 18:35發表的  :
我用究極甲打風凰d副波(果4個倫)最尾果個係難打,,打完仲要打風凰,風凰仲要係廢,
d招都係咁
火鳥沖擊,水(上/下),普通撞擊,用水係上面閃下面,用水係下面閃上面,無咩血先有火烏沖擊
.......

x6係得既
不過你撞得唔夠入
邊個叫你落去d熔岩到打佢 用特武集氣咪得囉-,-
鳳凰算係個8隻野最勁 無敵時間長又高攻
其他得個關勁 完全係廢-,-
你都用得究甲咁不如亂撞
唔係你用究甲黎做乜?
點解咁春多文盲
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2009-05-13
引用第8樓甘道於2009-05-12 18:58發表的  :
我正係玩過game boy個隻x2"唔知係咪咁讀"
有得用紅同藍洛克人的

紅係傑洛藍係洛克斯,洛克斯係要有甲先勁,傑洛係技術用
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2009-05-13
引用第9樓7088於2009-05-12 20:23發表的  :
x6係得既
不過你撞得唔夠入
邊個叫你落去d熔岩到打佢 用特武集氣咪得囉-,-
鳳凰算係個8隻野最勁 無敵時間長又高攻
.......

我係第三個倫果個成日比d夢幻機械人煩住,搞到落洛去,用究極沖擊捐血最大攻擊最高,拿機械泡泡儲氣攻擊都得(隻係有隻大機械人煩住果關),不過好難攻擊到,因為洛克斯行去邊,招野就係邊出
離線7088

發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2009-05-13
用z啦
裂光霸幫到你
打boss零閃幫到你
點解咁春多文盲
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2009-05-13
引用第12樓7088於2009-05-13 19:32發表的  :
用z啦
裂光霸幫到你
打boss零閃幫到你

咁我究竟用呀0定x用得究極甲方便,z用得暗黑但用左暗黑用唔到究極甲,
另外裂光霸係未果隻泡泡既招(z),我先前拿咁d甲之後去到貝殼同隻龜無打就咁產左
劍既頭手腳,忍者既頭身手,究極甲用金手
離線
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2009-05-13
引用第7樓火仔於2009-05-12 18:35發表的  :
d招都係咁
.......

唔好對號入座呀...
我冇話自己玩既係x6
我玩得最多係x4 =3=
歡迎愛樂之人加入IBBS愛樂協會
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2009-05-13
引用第14樓迪於2009-05-13 19:50發表的  :
唔好對號入座呀...
我冇話自己玩既係x6
我玩得最多係x4 =3=

x4幾易玩,但好難拿到個頭咁解
打x雀關無任何b,c,d,f係a/s就可以拿到個頭同賣個愛心,隻手係可以儲到最大既波,我玩x6係玩易,唔敢玩普通,易比較好d(對我ed新手來說)
離線7088

發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2009-05-13
x4用x唔好玩,除非唔用裝
用z真係超好玩,最後同佢鬥屈血
x6除非你識用零閃,唔係你用返究甲
裂光霸係隻泡泡技 打火山之前拎先plz
ps火仔唔該比個裝左既x6 rar檔比我 我急要
點解咁春多文盲
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2009-05-13
引用第16樓7088於2009-05-13 20:43發表的  :
x4用x唔好玩,除非唔用裝
用z真係超好玩,最後同佢鬥屈血
x6除非你識用零閃,唔係你用返究甲
裂光霸係隻泡泡技 打火山之前拎先plz
ps火仔唔該比個裝左既x6 rar檔比我 我急要

我之前果個產左,點比你,我再打,就真係有排囉,(再產果事仲要連z都未拿,完全未打夢幻z)
裂光霸好似x5果隻營火蟲招

我到加下連貝殼同隻龜點打都唔知,因為真伙係唔識打
離線7088

發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2009-05-13
再裝過-,-
我只係要個檔唔要save
螢火蟲係滅閃光
點解咁春多文盲
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2009-05-13
引用第18樓7088於2009-05-13 21:33發表的  :
再裝過-,-
我只係要個檔唔要save
螢火蟲係滅閃光

佢要連碟玩
p.s我想問如果我想要全打關影片(係youtube)點打?
[ 火仔在2009-05-13 22:14重新編輯此帖 ]
快速回復
限100 字節

上一個 下一個