切換到寬版
  • 4177閱讀
  • 84回復

[討論][活動]"假如你是毅君子"[活動] [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線eason3004

發帖
icash
只看樓主 正序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2009-07-01
先就毅君子一事

寫下你對事件感想

再以"假如你是毅君子"

面對以下情況會點

"嘗試進入毅君子思路~何以要整估人(又或是有無其他好d  ge方法整估,點解唔同阿伯friend啲等)
"如果你唸,咁e種整估ge得著同後果會係咩,你認為你當時未唸到後果,但以常識,人道等,仲會唔會拍片?"
"e加比人起哂底,條片又俾人留底,學校又知會,警方又跟進,有後果係必然ge,你會點做以平民怒,減低責罰?"
"各位人兄點解唔俾條生路佢,推到上報,推到ibbs出哂名,推到佢收X~"

遲下post我見解

離線eason3004
發帖
icash
只看該作者 84樓  發表於: 2009-07-01
岩ge
世界係有唔同ge爭議
因為世界事物係兩向+嘛

你意見自己心裡講
自行明白就好了

鎖post~
離線brother1234
發帖
icash
只看該作者 83樓  發表於: 2009-07-01
引用第79樓brother1234於2009-07-01 18:57發表的  :
傻啦, 第一, 我冇咩形象可言, 網上世界就係咁, 我星期一至五要著西裝返工見客做野, 放假放工就想做返自己
第二, 我既目的又唔係要人服我, 我唔係咩正義之士, 我偏偏就係鐘意出聲鬧d講野唔經大腦既人
第三, 其實我亦都唔係咩高登人, 隨左高登我仲去好多討論區, discuss呀uwants呀, 仲有日本AV討論呀乜都有, 唔通叫我做日本AV人?
第四, 就算我唔用粗口, 我一樣係尖酸刻薄, 你叫我好似d miss呀sir咁見到成班低b又索k又剩仲好聲好氣?impossible

補充一下, 我都問過架啦, 點解我仲未比人ban.
比人ban左我真係一d都唔介意, 亦都唔會再開acc玩
因為再玩落去都一樣比人ban
我唔會因為咁而改變我講野風格, 最多唔玩
離線eeeex
發帖
icash
只看該作者 82樓  發表於: 2009-07-01
引用第79樓brother1234於2009-07-01 18:57發表的  :
傻啦, 第一, 我冇咩形象可言, 網上世界就係咁, 我星期一至五要著西裝返工見客做野, 放假放工就想做返自己
第二, 我既目的又唔係要人服我, 我唔係咩正義之士, 我偏偏就係鐘意出聲鬧d講野唔經大腦既人
第三, 其實我亦都唔係咩高登人, 隨左高登我仲去好多討論區, discuss呀uwants呀, 仲有日本AV討論呀乜都有, 唔通叫我做日本AV人?
第四, 就算我唔用粗口, 我一樣係尖酸刻薄, 你叫我好似d miss呀sir咁見到成班低b又索k又剩仲好聲好氣?impossible

我的名言:對應有架人用應有架語氣
當然,我希望唔好有粗口啦

發帖
icash
只看該作者 81樓  發表於: 2009-07-01
引用第78樓eeeex於2009-07-01 18:46發表的  :
你講的話正確真的有point
但係太多粗口感覺上太糟糕
假若你不使用粗口更可以使他收口
又不會影響你的形象,更使人服你

離線eeeex
發帖
icash
只看該作者 80樓  發表於: 2009-07-01
引用第69樓brother1234於2009-07-01 18:34發表的  :
最好笑既就係, 我知道好多人冇point駁唔到我, 就話我講粗口所以費時理我,
明明個心係度叼緊我老母, 但係把口死都唔講得粗口, 因為講左粗口佢自己就會變成我一樣, 等於自打嘴巴, 所以一個二個咪唔出聲潛水lor. [表情]
你話係咪好笑

你講的話正確真的有point
但係太多粗口感覺上太糟糕
假若你不使用粗口更可以使他收口
又不會影響你的形象,更使人服你

離線馬里亞斯
發帖
icash
只看該作者 79樓  發表於: 2009-07-01
引用第75樓brother1234於2009-07-01 18:42發表的  :
呢度好多龜wor, 你講邊隻先?[表情]

都話d皮吊住係個身甩黎甩去個隻
引用第76樓brother1234於2009-07-01 18:44發表的  :

咁就要先學點樣將d水加熱超過一百度先啦[表情]
我建議你搵民建聯, 反正佢地連北極有企鵝都爭取到[表情]

聽講話微波爐得喎
不要看全圖
發帖
icash
只看該作者 78樓  發表於: 2009-07-01
引用第74樓馬里亞斯於2009-07-01 18:41發表的  :
其實我想學既係
點樣可以將百幾度既水拎係隻手到都忍得住

咁就要先學點樣將d水加熱超過一百度先啦
我建議你搵民建聯, 反正佢地連北極有企鵝都爭取到
發帖
icash
只看該作者 77樓  發表於: 2009-07-01
引用第71樓馬里亞斯於2009-07-01 18:37發表的  :
我好後悔
買左d龜番屋企
洗咩買姐
晒錢
.......

呢度好多龜wor, 你講邊隻先?
離線馬里亞斯
發帖
icash
只看該作者 76樓  發表於: 2009-07-01
其實我想學既係
點樣可以將百幾度既水拎係隻手到都忍得住
不要看全圖
發帖
icash
只看該作者 75樓  發表於: 2009-07-01
引用第68樓馬里亞斯於2009-07-01 18:31發表的  :
劉德華個廣告都唔洗要
ps請你注意水的溫度,但我唔會告你

你呢個好笑
發帖
icash
只看該作者 74樓  發表於: 2009-07-01
引用第70樓暴走疾風於2009-07-01 18:35發表的  :
那你為何還不小心用字=]

當然有我理由, 我講左幾次架啦
第一, 之前有個post有條白痴話講粗口所以唔見得中文好, 仲有幾條唔識死既同我討論粗口文化, 我咪親身示範一下咩叫講粗口都可以中文好lor
第二, 我講粗口只係對住d講野唔經大腦既人講, 又或者懶正義之士, 我有冇對你講粗口丫?
離線馬里亞斯
發帖
icash
只看該作者 73樓  發表於: 2009-07-01
引用第69樓brother1234於2009-07-01 18:34發表的  :
最好笑既就係, 我知道好多人冇point駁唔到我, 就話我講粗口所以費時理我,
明明個心係度叼緊我老母, 但係把口死都唔講得粗口, 因為講左粗口佢自己就會變成我一樣, 等於自打嘴巴, 所以一個二個咪唔出聲潛水lor. [表情]
你話係咪好笑

我好後悔
買左d龜番屋企
洗咩買姐
晒錢
e到咪有真人版囉
睇完縮左頭既烏龜都唔洗比錢呀
ps隻烏龜仲脫緊皮
不要看全圖
離線暴走疾風

發帖
icash
只看該作者 72樓  發表於: 2009-07-01
引用第63樓brother1234於2009-07-01 18:22發表的  :
算x數啦你
我係呢度叼左幾個唔x用腦既x頭都未比人ban, 只係收到幾封pm叫我小心用字,
.更何況我今次叼你叼得咁有道理.

那你為何還不小心用字=]

發帖
icash
只看該作者 71樓  發表於: 2009-07-01
明明個心係度叼緊我老母, 但係把口死都唔講得粗口, 因為講左粗口佢自己就會變成我一樣, 等於自打嘴巴, 所以一個二個咪唔出聲潛水lor.
你話係咪好笑
離線馬里亞斯
發帖
icash
只看該作者 70樓  發表於: 2009-07-01
引用第67樓brother1234於2009-07-01 18:30發表的  :
咪係, 個呀伯比人淋完都識講叼你老母啦, 係呢度仲要同你講"先生, 請你注意用詞, 但我地唔會ban你"
呢D服務態度邊度搵?[表情]

劉德華個廣告都唔洗要
ps請你注意水的溫度,但我唔會告你
不要看全圖
發帖
icash
只看該作者 69樓  發表於: 2009-07-01
引用第66樓馬里亞斯於2009-07-01 18:28發表的  :
仲高過個阿伯都似

咪係, 個呀伯比人淋完都識講叼你老母啦, 係呢度仲要同你講"先生, 請你注意用詞, 但我地唔會ban你"
呢D服務態度邊度搵?
離線馬里亞斯
發帖
icash
只看該作者 68樓  發表於: 2009-07-01
引用第65樓brother1234於2009-07-01 18:27發表的  :
你地忍耐力真高, 比我係你一早ban左, 哈哈

仲高過個阿伯都似
不要看全圖
發帖
icash
只看該作者 67樓  發表於: 2009-07-01
引用第64樓牙翼於2009-07-01 18:25發表的  :
不是道理的問題!
而且我們的管理層認為暫不需要對你使用禁言
希望你注意一下用詞

你地忍耐力真高, 比我係你一早ban左, 哈哈
離線牙翼

發帖
icash
只看該作者 66樓  發表於: 2009-07-01
引用第62樓brother1234於2009-07-01 18:21發表的  :
喂大哥, 我係咪叼得有道理先?

不是道理的問題!
而且我們的管理層認為暫不需要對你使用禁言
希望你注意一下用詞