切換到寬版
  • 8644閱讀
  • 119回復

信長係廢game? [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線極♂霍雷

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-01-22
— 本帖被 牙銓 執行鎖定操作(2010-01-28) —
引用第4樓wafaega於2010-01-22 16:58發表的  :
online game冇隻好玩,統統係垃圾
請玩正版單機連線
1條cd key hkd$80-100
好平
----------------------
好玩單機game:
L4D2(FPS)
CoD:mw(FPS)
CoH(RTS)
唔好玩aoc,信長果啲垃圾game

究竟係條友廢定係隻game廢? war3同埋aoc用腦玩 唔似槍game咁

咁就係廢game?咩道理黎? (我兩樣都有玩
離線炎黃子孫
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-01-22
條友笨10-3
佢覺得自己鍾意玩既game就係好game
自己唔鍾意玩既game就話廢game
廢game定義係乜?
人地完完整整一隻要用腦,考反應,又多人玩小人批評既game,叫做廢game?
根本就係佢唔深入了解呢隻game就亂咁下判斷,覺得隻game廢就廢.
有咁無知既想法就唔好理呢d人啦,反正認同佢既人唔多.
K49
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-01-22
我以前唔識玩果陣都覺得信長係垃圾game=口=(別插:x
但係殺到人之後就覺得超好玩
好鐘意+300呢個字xd
離線炎黃子孫
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-01-22
引用第2樓糯米滋於2010-01-22 18:30發表的 :

爆得最多粗既地方就係網吧:x
有時見到自己殺緊人,之後隊友一野就汁左(好似赤雷呢d神汁物)
就情不自禁咁:我X
信長呢隻game的確係好玩既.
咁多人物咁多裝.唔同玩法同唔同既敵人
新手至高手既技術又要慢慢練,反應要快.連技要快
所以又點會似某人講信長係垃圾game呢-______-''
K49
離線mca05006006

發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-01-22
引用第2樓糯米滋於2010-01-22 18:30發表的  :

我比較鐘意光秀1lv秒殺之後人地走場xD
離線炎黃子孫
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-01-22
引用第4樓mca05006006於2010-01-22 19:25發表的 :

1lv未必殺到-___-豆腐就得.
開著燒酒咪殺到.有網英仲易~________~'
K49

發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-01-22
引用第5樓炎黃子孫於2010-01-22 19:27發表的  :
1lv未必殺到-___-豆腐就得.
開著燒酒咪殺到.有網英仲易~________~'

其實唔洗
你等士但一隻英900血or以下就得
你天生一技片片片
再雷卷9成死
買定安全d咁解
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-01-22
引用第4樓mca05006006於2010-01-22 19:25發表的  :

燒酒@@
黑田會比較易秒:x
離線牙羽
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-01-23
上衫4lv狂殺人先開心xD
神閃電卷飛鏢神斬飛鏢...飛鏢
爽殺xP

離線極♂霍雷
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-01-23
引用第3樓炎黃子孫於2010-01-22 18:45發表的  :
爆得最多粗既地方就係網吧:x
有時見到自己殺緊人,之後隊友一野就汁左(好似赤雷呢d神汁物)
.......

最重要既係玩心理 好似你用肥川出巨龍 射得佢多 佢就唔回番去回血 因為佢認為咁會冇兵食 之後等到600血左右 跟住佢射 巨龍 電 300得手的-v-
離線炎黃子孫
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-01-23
引用第9樓極♂霍雷於2010-01-23 10:47發表的 :
最重要既係玩心理 好似你用肥川出巨龍 射得佢多 佢就唔回番去回血 因為佢認為咁會冇兵食 之後等到600血左右 跟住佢射 巨龍 電 300得手的-v-

其實肥川係無乜法c既情況下.出奮卷再上奮槍好屈的.
夾埋1技加100幾攻,壓線仲勁
巨龍呢個都可出可唔出既.因為都幾貴下,我寧願屈2把禾泉,武士,奮槍,凍雲,魔水.咁樣出好d
必要時出閃介,至於搵咩換閃介就睇下當場有咩英啦.

話說奮卷信長好屈機,玩過就知.
奮卷閃介2技,早期爆到過1000幾
當然係計佢2,3技都爆點啦,大約係8lv-9lv倒
如果你肥得快過其他人,你10-11lv,人地9-10lv
一般法c大約1200-1400血.敏英大約1300-1600血,力英平均1600血以上倒
如果奮卷完+2技,只要連爆到2野既話,加個電卷都秒殺到a_____a'
有機會既話試下玩奮卷信長,好刺激:D
[ 炎黃子孫在2010-01-23 15:11重新編輯此帖 ]
K49
離線ken14980
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-01-23
引用第2樓糯米滋於2010-01-22 18:30發表的  :

同志
我以前也經常玩信長
但因換了電腦之後玩信長太lag
還經常當機
就因這樣我就沒有再玩信長
信長的確是很好玩
離線風↖↗雪
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-01-23
不明白
信長何來廢game?
第一  信長不是game
而是一個名叫war3的lan game的其中一個地圖
第二
如果話呢個地圖唔好玩
咁叻你自己整個好玩既出尼囉
第三
aoc&war3出左幾耐
大大話話都幾年
你反而諗下有咩game係幾年之後都咁興
如果咁都叫廢
咁果d出左一兩年都無就無咩人玩既果d叫咩@@?
離線極♂霍雷
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-01-24
引用第10樓炎黃子孫於2010-01-23 14:56發表的  :
其實肥川係無乜法c既情況下.出奮卷再上奮槍好屈的.
夾埋1技加100幾攻,壓線仲勁
.......

可惜信長依個裝 唔爆就比人反殺 之前試過打五六野都唔爆 真係講粗口-3-

講到出攻卷既梗係上杉同慶_(唔識打.. 大左基攻有2百幾 攻卷40%-v- 簡直係秒殺法師
離線風↖↗雪
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-01-24
真正要出攻卷的
不是利家麼?_?
開大基攻破300
加攻卷會點@@

另    上杉出攻卷是不錯
壓線破塔也靠他
但攻卷要配爆太才爽@@
當然沒有吉鋼    也是不行的@@

發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-01-24
引用第7樓糯米滋於2010-01-22 21:42發表的  :
燒酒@@
黑田會比較易秒:x

黑田1lv秒唔到/^\
離線wafaega
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-01-25
ok~
結論:普遍香港玩家嘅水平遠遠未達到世界平均水平(注意係平均水平,非領先水平)
(我好慶幸我超越咗你哋)
家陣市面求其抽隻垃圾RTS
aoc係技術性,畫面,操控,腦力需求等等方面上冇一樣可以比
(你哋想像下,玩aoc可以有我簽名圖嘅畫面)
點解咁多人仲玩aoc,war3?
好簡單,你哋電腦配備廢,品味低
同世界水平比就係石器時代vs現代
根本就係井底之蛙
出面千百萬隻game好玩過aoc,war3
你地唔知,你地故步自封姐
「石器時代的人們,我不能強迫你們去現代,我只能告訴你們,
外面的世界,比你們的更好。至於是否跟來,決定權在於你們。
自重。」 XD
-------------------------------------------------------------
p.s.信長不是一個名叫war3的lan game的其中一個地圖
是一個Mod(模組)
某人請記住,唔係下次會比人笑

呢個Bike crew真係....
離線wafaega
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-01-25
送一啲CoH圖比你哋
想像下比aoc更考戰術,更考控兵
仲有咁嘅畫質
附件: CoH.rar (149 K) 下載次數:5

離線wafaega
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-01-25
second
附件: coh.rar (131 K) 下載次數:0

離線炎黃子孫
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-01-25
引用第16樓wafaega於2010-01-25 00:32發表的 :
ok~
結論:普遍香港玩家嘅水平遠遠未達到世界平均水平(注意係平均水平,非領先水平)
(我好慶幸我超越咗你哋)
家陣市面求其抽隻垃圾RTS
aoc係技術性,畫面,操控,腦力需求等等方面上冇一樣可以比
.......

自己覺得隻game廢就廢?

遠遠未達到世界平均水平?打機要玩到咁高水平有咩用?有獎?

只要玩得開心就得啦,係咪先?

其實係咩原因令你確定魔獸入面其實中一個地圖''信長''係廢game呢?

一隻game整得好唔好唔係你單單所講既要考戰術,控兵,有超逼真畫面

咁你點知aoc,信長呢類型既game唔洗用腦?你點知信長唔洗考戰術?控兵?唔通正係單單你所講無超逼真畫面就係廢game?

你試下係信長入面出6條褲睇下殺唔殺到一個滿血既英雄?

至於你話玩信長既人係石器時代?玩aoc,war3呢d game既原因係因為電腦配備廢?

我想問,電腦配備廢同鍾意玩aoc.信長.同埋覺得信長係好game有乜關係?明明係兩回事,
一樣係電腦配備廢,係死物
一樣係鍾意玩隻game既心態

你講野前係咪應該要構思下你想講乜?

香港水平既玩家未達到世界平均水平,你玩game,玩到咁高要求,代表d咩?代表你唔係平凡人?代表你''潮''?

我又想問你,你玩game玩到咁出神入化,想要達到世界電玩既平均水平?有咩用?就係為左要踩低人地鍾意玩既game?黎到令你表面上地位高左?係咪?

唔通係AOC定係信長,唔可以達到你簽名既畫面咁,就係廢game?

我知,每個時代都會愈來愈進步,電玩都係.

不過咁樣都唔代表,一隻新出既game,真實度好高既game面世,唔通就代表,過去左既舊game係廢game?

我只係想明白下你呢種係咩心態.唔好誤會我無意思要串你
K49