切換到寬版
  • 3256閱讀
  • 43回覆

[教學]LFO故事研究 [複製連結]

上一主題 下一主題
離線a10fc98

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-02-22
分數定難度 6krX`@ >77  
<08f'U(4#[  
Ver1.0始祖力量篇(適合LV:67LV) 5nt#P  
U8E$r?v|y  
學校(STAGE1) yH[_aqh-  
1分 Y"5kCyb/  
有多個版本: njrnb.|M^  
迪雲版 tf_EXg  
星奇版 {.$[?4u  
米兒版 tc=`OdV  
小舟版 .{ZIJO )N  
悟地版 {8;"%uxor  
馬龍版 }xg ih5  
歷奇版 W`^dpeJu  
域多版 $@+zD3  
?朧版 vG7Q=m  
一般版 suj_V!T  
9$qoBN?= l  
_~w'!3  
體育館(STAGE2) #-r"c7  
3分 iy#m m`{  
有多個版本: 0F39|z"|  
迪雲版 '&t@E{!h  
星奇版 SGTFeI0  
米兒版 H%qun7k  
小舟版 0YY8yR  
悟地版 qG;wkW`v  
馬龍版 /bb{  
歷奇版 u "Wn8x  
域多版 y-n]KWljY  
?朧版 N2*'$m$}TM  
一般版 +*2ZAiK  
分釋:主角五人比較長/難打,尤其悟地版! X(|@G1#)  
i*9+!_+mu  
大嶼山(STAGE3) ;&JJ<Jl  
6分 KPPq  
有多個版本: x|uR%E".  
五人版 Do4RW#  
青狗四人版 ^]pfM`pTX  
一般版 t?w07R`  
N-R.  *D  
冰火皇后島(STAGE4) D45"OwoN0?  
10分 O^x^NO=d  
有多個版本: D3tKr`/] w  
星奇,米兒版   #)U -% kC  
迪雲版 'nm,"#8:  
小舟版   @{f-3h  
悟地版 7z^5uP<8  
一般版 Y^,RBNT2O  
分釋:冰火皇后島基本上唔難,但長。有時lag左又.......... %N C.~^hw  
Q]$|xy  
IL\1Tfg  
( QLZf"  
Ver2.0勇者誕生篇(適合LV:80LV) GkOCj90  
lTi=pAJ!  
初考元鬥篇(STAGE5) @PijY  
5分 'p31Apj  
有多個版本: G9d(Aj$  
星奇版 \_ #i0]WV  
米兒版 l8 ? +(=  
小舟版 x6+va::9  
馬龍版 OW}jsR0  
歷奇版 "|bRxjms  
域多版 'WC^d@~`A  
?朧版 [3,{c% +  
一般版 A?DX2G-,P  
&Z&_T n>  
康洲鬼城(STAGE6) !e7th JNS  
6分 QK"t[1Er  
有多個版本: 'i\Ko1Mr  
星奇版 h]MmA[/dz  
米兒版 1o&1B|S1  
小舟版 XI M~& J5  
馬龍版 4} &WU  
歷奇版 Y )MPP:"`  
域多版 e3!vcm\K  
?朧版 /fkMQgZ6  
一般版 *2y]u#  
`{0!J;?  
勇救帝王子孫(STAGE7) E iq5<  
10分 B7W!2NY  
有多個版本: at B8`7 mf  
星奇版 T qTp$r{l  
米兒版 &F\V#l8Q  
小舟版 4mERY z  
馬龍版 1"}~1y;.  
歷奇版 < [+-l  
域多版 ,Vsc8  
?朧版 (]LgwOrp  
一般版 eN(]/g5g  
{>,$MGcN  
初考元鬥篇(STAGE8) K$(~*XkL  
5分 S*n"pIX  
有多個版本: RD4x|U  
迪雲版 *9d!HRES  
悟地版 j b84VjF  
一般版 F>|U)cit~  
X 'K Q|D[  
突擊地下組織(STAGE9) k+ ff6n7  
13分 i1<+M{Yg  
有多個版本: FX Hv  
迪雲版 >`G#*  
悟地版 =fSSSLy'P  
一般版 F%wn3499  
#sMz kKlB  
滅絕黑蠍子(STAGE10) AvHBH< l  
15分  {1W&  
有多個版本: 0( WWc0ox  
迪雲版 }YsV<  
悟地版 =IG)rBkp  
一般版 l[!{FI  
分釋:最後如果用迪雲版、悟地版打,會反影HK青少年吸毒好嚴重。 kPA0iz0G  
F|P+8NPa  
終考元鬥篇(STAGE11) zaHYsq!8  
14分 aL0;[f]|!<  
有多個版本: `=z#'3 b9  
五人加青狗二人版 W\.@  
歷奇、域多版 qF%PF]%X  
一般版 g+~ )|:8#  
<M7q #RT  
血骷髏軍的突襲(STAGE12) 5e^i&$c  
12分 `r;_a;1=  
有多個版本: ^d &?  
五人加青狗四人版 kH:3Z x  
一般版 93]OZIw v  
3h0UY[cD  
神殿之危(STAGE13) _<H+vq  
18分 $Gu*a#s  
有多個版本: d,],Zwp0  
五人加青狗四人版 h "\!f|  
一般版 v_Df#pU]r  
CBJTk')  
死亡暗礁(STAGE14) VhVt 5&  
20分 4`IrLw`  
有多個版本: ICE7) B  
五人加青狗四人版  >"1W  
一般版 OD&$@t,{@  
2./WJt39  
勇闖羅剎堡(STAGE15) `/n*f=0(  
25分 Yly:eLb  
有多個版本: #fx]4s  
五人加青狗四人版 q7s2g-  
一般版 ;BQ)&6H"  
?x;3u(~;  
激戰大魔王/大魔王龐士(STAGE16) a#b((T-  
30分 vI.g]nY`'  
有多個版本: ~l_.+d_@  
五人加青狗四人版 #,<dM"sn6<  
一般版 ={M<4T)  
分釋:一路上沒有什麼特別,到最後1.邪鬼+比堤2.邪鬼+比堤+龐士3.終龐士 b-X071  
k\u0]ev  
Ver3.0合成戰體篇(適合LV:100LV) &vY!TWv  
I=T"Ip^  
竹林深處(STAGE17) PY;5`(  
15分 j2++0|:1  
dz\HesVS=  
暗黑秦王陵(STAGE18) Nv2k#A.&  
22分 ;&b2aP  
分釋:在迷宮中,要行好多地方加上時間可能要AGI勁d! :sa uOI[.  
EHrzZF  
秦王之陰謀(STAGE19) w"lxW,/  
20分 E+~ wE,  
4vX6_Ypi  
富士湖畔(STAGE20) "G{*^ a  
24分 61 [| /~v  
bTS+$~  
鳥居林(STAGE21) gf=-0wd  
28分 ~{)j+&  
分釋:迷宮最好find人help!(第二格有個鳥居,入去,之後去到最右下!就finish迷宮!) Fwy]6n-MY  
a%m<YBl  
決戰鶴丸城(STAGE22) -j@>00_8<  
36分 _Mjv6Ml0a-  
分釋:龐士血和攻高 U>uB)^Cj  
yCkFBC{Y06  
橫跨大峽谷(STAGE23) [/]DX iq  
35分 k?AaDPh<  
分釋:仙人掌好麻煩! c{ :*4@}o  
? o;`4VP)  
衝上雲霄(STAGE24) \2=. %M(r  
40分 lh]kL-]QQ  
oTX#3zJafF  
?"e{BzG  
究極研究所(STAGE25) 8hXfD'lGH  
45分 ;uQk9pR{U  
   2     5 c>~ m:LF  
  6     3 Wb7}&ch   
  4    1 ^o<qSok  
. 8U]+$uy  
逃離研究所(STAGE26) Opj185nkw  
48分   rbn)#yTS  
分釋: 最好no find 人help/小心得一條命 ||UrTIOj9  
59q962  
Ver4.0邪魔亂世篇(適合LV:120LV) )}) Qf  
N`{L<zZ  
非洲草原(STAGE27) [.tj]p-C]  
43分 AP:)pt eF  
wt0F?2 n  
森林古蹟(STAGE28) v`>@oS-c/9  
40分 P  0(gJ,  
{OJE!@T^U  
聖母之瞳(STAGE29) C=OIE s,x  
49分 \#eY"jkVL  
S2"?&h`&  
火燒村莊(STAGE30) muGN . -  
55分 &?5D)B|@[  
分釋: 人尊攻擊力高 [,TETt{rYt  
,cx_D+4  
地下謎城(STAGE31) N=fE.-n~R  
42分 _ }}^aM|  
分釋: d music有d嚇人 |WlPj,1k  
|lj)L K  
飛行要塞(STAGE32) ,s?(d  
有多個版本: !J[ sYZ}  
星奇版 Hi r)cs!  
米兒丶悟地版 ' IBShao  
小舟版 N%uV;*'*  
一般版 Zw]l;^Mr  
`$# LdfZ  
Ver5.0超級元力篇(適合LV:125LV) K^tvA HX!  
:%S@ys @N  
末日的開始(STAGE33) IU4AYc  
58分 3-t#VRn  
-M_;F."^,  
絕地猛虎(STAGE34) i9t =0  
65分 ~OYi)y6O  
分釋: 白虎boss........ j=^N4(qp68  
KWe|UV vQ4  
女媧的勇氣(STAGE35)  :O7P  
80分 VX%->R)Xe  
分釋: 最好find人help! _gHePPiG  
Q!?, )#gc  
終極魔人(STAGE36) tqiX"NRj  
75分 g:r`~ Z-  
分釋:boss終極魔人唔勁但d路難行到死 cS5x= -f!  
o8{a,KG  
速度就是力量(STAGE37) L,[n >q&i  
78分 uEJf9l! )  
分釋:雖然冇女媧的勇氣今難,但boss好變態..........石眼都好勁! 7L c; {wv^  
/Q 04EX  
恐龍島(STAGE38) PIAL.y^($  
85分 _B2{S"n  
分釋:迷宮+迷宮d恐龍+boss hp已難打過女媧的勇氣...............find高手help la! hRfW?Pu  
wh,/GQ/Ll  
Ver6.0決戰聖域篇(適合LV:148LV) aY8^\L  
-p~iEY/;  
去吧!十勇士(STAGE39) N9e@Iv  
88分 J3#Vk@t`  
分釋:要打e關並不easy,find一些同自己差不多LV之人打吧!最少都4人! ?Ie{"O)  
x1>>~8#: U  
殲滅改造人(STAGE40) xu-Ok; 9~0  
78分 Q} l?5:+  
分釋: 雖然冇去吧!十勇士既怪強,但速度好.......建議140LV以下最好5好打.......... BS\-KAeM  
4Fu!"$v!3  
強闖美干達(STAGE41) V?9(EnP  
90分 D3 $d(  
分釋: 難道在風and凰的攻撃力~!有時死左一定要繼續行,唔係就會輸。 -u]f.Pt  
                                                                                                                          KJ4=|=q<<9  
手都軟....rest下先
[ a10fc98在2010-02-25 18:49重新編輯此帖 ]
論壇功能介紹—恢復資料,以後發帖失敗就不用怕了!

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-02-22
請問該分析的用意何在? Hf3L)Ch  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... sKU'H]  
Pfn qsqVV  
仲有邊個係小舟? $'iw[n9VB  
邊個係?朧? !xVPq16)0  
我完全唔知您做咩...

離線飛龍天牙
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-02-22
只有一半是正確...而且你有打錯了... gpZ|@fk9ro  
b+H+k7.]  
冰火皇后島 *M,G/TL  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 _Q>fTzl4J  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 ):5Duhl^L  
小舟 悟地一開始是走左邊 K+CJ[ZVViu  
之後迪雲和悟地是冰尊 <t+[\p%  
星奇,米兒和小舟是火尊 TS]nOxOt4n  
6p`e#HEU  
冰火皇后島 rki7F{-Fi  
是分為 xG%_.1%m  
星奇,米兒版 jH) ^Yr  
迪雲版 P/Mk{4C$^  
小舟版 }0P/.  
悟地版 =-%vu{<z  
一般版 $_h.+'  
G[hMe'Y`  
激戰大魔王是 _N2,`m4"  
悟地,米兒和小舟加青狗四人版 epRk.;V  
一般版 .VV`,-_ND<  
大魔王龐士只有星奇和迪雲會有 [|a'EySD  
迪雲一開始不是打比堤+龐士,是邪鬼 ao:lu&, y*  
之後打終極龐士,如果用迪雲就會有星仔COM,星仔就會有迪雲COM /SqIZL5G  
zUI> ?&up  
單是這兩個故事就知道你沒有玩故事,不要識少少就打出來吧
介紹別人用Scicube-立刻獲得宣傳勳章

最近落雷夜,搞到訓都訓唔到
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-02-22
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的 : _+"-A zo  
只有一半是正確...而且你有打錯了...
冰火皇后島 \BG=S->  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 >&(Mxadr  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 2.4iTweg  
.......
OY,k&>@  
死塔又係咁... J' rRJvs  
故事都係咁... ;hf)"Bo=  
算吧啦樓主... E8AGWs?d  
想學人做分析搏+分上位???
本論壇絕不建議使用代升服務,因為這樣會帶來極大風險

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-02-22
引用第3樓魔法使命於2010-02-22 16:43發表的  :
死塔又係咁... 3B7EM z  
故事都係咁... XtS XlU  
算吧啦樓主... yZB)jbOL  
想學人做分析搏+分上位???
KnrJ8zU  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會..... J!/T|ugo\  
@mob->  
8$* ;?  
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的  : ?q! tvd"  
只有一半是正確...而且你有打錯了... eZU~M#"  
xZTgO0Tb  
冰火皇后島 /.>6f &  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 %FAi$|=Y  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 ()_rRn  
.......
k|GKv<!S:E  
sorry!我會改................. R:F3H/  
To y3R /  
引用第1樓魔法使命於2010-02-22 13:42發表的  : C@ TXn  
請問該分析的用意何在? ?{5s70RD_  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... ;_rf-aud/  
OcS]hIA  
仲有邊個係小舟? nk-[4 75  
邊個係?朧? E$Y@  
.......
+$9$j BH  
小舟係dennis呀! Z b. {|  
?朧我唔know點打!

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-02-22
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 :
小舟係dennis呀! gSq4hI1B  
?朧我唔know點打!
cp,)4Y#4h  
唔識去官網COPY?? >,v?$|_  
iz|B2   
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 : ^c}4q2]OV  
w`L:G#  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會 #C^! u@ 5)  

lK}?$+Z0[  
我想講係呢個壇的都已經係老手...

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的  :
YmTS)f1 OS  
我去官網will lag ga.............

離線a031114
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-02-22
其實樓主攪e D尼做乜?

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的 : }_pjr/  
mv[|M]  
唔多清楚=_="

離線6696。魂
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-02-22
無聊搵野做-V-?

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-02-22
引用第9樓6696。魂於2010-02-22 19:43發表的  : 5gtTK,]  
無聊搵野做-V-?
Jk1J:nO  
no!!!!!!!!!!!

離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的  : ;:E:{mCl  
r qMXnl+  
上下位咁姐

冰の血繼限界!

離線銀冀
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-02-22
那個嘛... 6a@M-<  
其實這個Post好像沒意義而已...
zhr\Bb  
而且資料很混亂..修改一下吧...

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-02-22
引用第11樓a1994109於2010-02-22 20:14發表的  :
上下位咁姐
=`(Beq  
what you say??????

離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-02-22
引用第13樓a10fc98於2010-02-22 20:15發表的  :
what you say??????
zhZ:A@x  
你做緊咩 我咪講緊咩囉

冰の血繼限界!

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-02-22
引用第14樓a1994109於2010-02-22 20:16發表的  :
你做緊咩 我咪講緊咩囉
 L n Ztm)  
playing LFO lo!!!!!!!!

離線parco_123
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的 :
k\~ dK,  
樓主唔係啦起馬:x

離線小竹
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-02-22
我除左戰回打索特打到我叫救命之外....其他都唔係好難打==

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-02-22
恐龍島居然要85分... Yd/p|{  
係我我30分都比多左佢啦+_+

離線強人-ex
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-02-23
女媧的勇氣仲低分過恐龍島 = = "JY6dGU  
有無搞錯/__\ ?

saizen:
原來仲有甘多主人留意LFO
更個新都有我呢個傻仔出黎抽水
快速回覆
限100 字節

上一個 下一個