切換到寬版
  • 4036閱讀
  • 43回覆

[教學]LFO故事研究 [複製連結]

上一主題 下一主題
離線a10fc98

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-02-22
分數定難度 G`P\'%_B  
86I.<  
Ver1.0始祖力量篇(適合LV:67LV) :|#dwk zh  
/ U(;  
學校(STAGE1) C8HA#seQJ  
1分 cZcTnmP  
有多個版本: VQ< PWgf  
迪雲版 G2[QR#  
星奇版  `,C|a,r|  
米兒版 ~'Pn DFa9  
小舟版 85"^'[email protected]  
悟地版 y$'`FufF  
馬龍版 =*DyP:  
歷奇版 iHCW'N  
域多版 '924nO>9  
?朧版 P(S*4aK'  
一般版 biRxzPJh%  
Bn#hq7f#  
"ceVXc5c  
體育館(STAGE2) u9Q{ovwC  
3分 F\<ju\z e  
有多個版本: cwab/c%'  
迪雲版 s5 KJrb-  
星奇版 [u#4zk@&  
米兒版 OH:'58h:o  
小舟版 =[&3 WW  
悟地版 "Zak7wf  
馬龍版 4[email protected]d  
歷奇版 kM= V.6 \  
域多版 lLSu*4"I*y  
?朧版 M 5K;Y)$f  
一般版 % M! 1Nx  
分釋:主角五人比較長/難打,尤其悟地版! ?^2UBT  
Q)B/HR  
大嶼山(STAGE3) ,?f4#H"H  
6分 vz',6 O2  
有多個版本: %$\c? 0  
五人版 gyx>\!-]  
青狗四人版 <Y>SyO9F  
一般版 h,h3e&O]  
2!$gFCu  
冰火皇后島(STAGE4) -pm+g2@;%  
10分 z$$|0%#y  
有多個版本: =U^(==G3?  
星奇,米兒版   bE ~sr;  
迪雲版 6t^F/2mt#_  
小舟版   L5+f O  
悟地版 D[email protected]ud  
一般版 ")C+y w  
分釋:冰火皇后島基本上唔難,但長。有時lag左又.......... -U/"S>\<  
Ri=6}HQ]K  
'\#RYpcij  
kY\>`@\Se  
Ver2.0勇者誕生篇(適合LV:80LV) C%( W6VS>  
\w=dL~<v0  
初考元鬥篇(STAGE5) ~>XZ2\|y  
5分 BJ<.Y,k)N+  
有多個版本: :?/Q/5bPn  
星奇版 ets],A  
米兒版 a{!t6WA  
小舟版 {_kt'UZO  
馬龍版 .]^=_({  
歷奇版 fh'\P(P[  
域多版 qs7|,"Q6x  
?朧版 sY r tU $  
一般版 23L&C]aq  
s&ubJ !  
康洲鬼城(STAGE6) afwkf@w{  
6分 &v (P]]2  
有多個版本: tjA|#a!  
星奇版 q~0f{*,#)  
米兒版 @JPDh<us  
小舟版 .sx&^:8  
馬龍版 ct7   
歷奇版 (#vmBY*f  
域多版 j" '[CC  
?朧版 )z qPzE  
一般版 g]x+Vq  
5iuNMDj9A  
勇救帝王子孫(STAGE7) z2se#[U  
10分 I5I`7{L@[  
有多個版本: ?RW|^pTGK  
星奇版 p52lm&{r  
米兒版 3iM,$ n(  
小舟版 XF&Fz7$d-  
馬龍版 c(@[email protected]  
歷奇版 7NFCV;e~  
域多版 8"JDTc\x  
?朧版 YT~6.0>  
一般版 ['<+Cun  
(=~ay  
初考元鬥篇(STAGE8) * mRRd  
5分 SQ2f B)  
有多個版本: !HrrOYj(  
迪雲版 }U-`O&B,Z  
悟地版 dEG  
一般版 hL<HFEN$:  
F9 !_GU  
突擊地下組織(STAGE9) LB2L^3.  
13分 TlCm*9  
有多個版本: Z79!*Qrz  
迪雲版 tgZXPr.Zh  
悟地版 <>X&*S6#'  
一般版 0n <vGfk 4  
Nn3j9X.9S}  
滅絕黑蠍子(STAGE10) f7{ )0  
15分 adigYinS<i  
有多個版本: >xqa0i,E%  
迪雲版 xj^X" I  
悟地版 ?:Gh)K9s=  
一般版 UsDV; H=  
分釋:最後如果用迪雲版、悟地版打,會反影HK青少年吸毒好嚴重。 *&t."1"  
, #o/rB  
終考元鬥篇(STAGE11) ~Bq gkSoCN  
14分 .N60FAV:  
有多個版本: [{`R$kNLk  
五人加青狗二人版 ;[email protected] T|f  
歷奇、域多版 YFDW|MY  
一般版 IZl&B=[47l  
5sXgH_' )o  
血骷髏軍的突襲(STAGE12) cgW/~  
12分 )yX <II(  
有多個版本: AY6,NWk  
五人加青狗四人版 5Q< 'zS'  
一般版 =]UMQ}P4m  
,qAKsgib  
神殿之危(STAGE13) Qt*S4't;  
18分 SO{N;3y  
有多個版本: .fCKy |H  
五人加青狗四人版 x6,(yD h  
一般版 Q0X1$Z  
nXvT@WN  
死亡暗礁(STAGE14) q2C*y~  
20分 -R7qX`p  
有多個版本: *!2G/G  
五人加青狗四人版  tr`{[  
一般版 O s|GH[!  
YXFAynO%&  
勇闖羅剎堡(STAGE15) :pOJtg:  
25分 j%6q Yfq{  
有多個版本: /63Hd-'#  
五人加青狗四人版 q}A[#JGc;  
一般版 +kJ>!Yi+  
'eN)He2S  
激戰大魔王/大魔王龐士(STAGE16) jUPMFyX  
30分 Y62tcVMCq  
有多個版本: :<5[{~M[{  
五人加青狗四人版 6RTs>EjUS  
一般版 }aRlEU?  
分釋:一路上沒有什麼特別,到最後1.邪鬼+比堤2.邪鬼+比堤+龐士3.終龐士 PwS?@ PjEx  
.)u!&-a[  
Ver3.0合成戰體篇(適合LV:100LV) urLEY  
f $_zq(d  
竹林深處(STAGE17) [email protected]*mSt(  
15分 9H|pP4  
j[email protected]  
暗黑秦王陵(STAGE18) Q!!~%HM#6  
22分 FA*Pw  
分釋:在迷宮中,要行好多地方加上時間可能要AGI勁d! *OdO#  
Kb ]8XuAH  
秦王之陰謀(STAGE19) VB4HZw}!   
20分 ^G%%V^+P]  
*7ok2CdyM1  
富士湖畔(STAGE20) u!bEP$*BU  
24分 y_SJX1k|y  
4[email protected]*s  
鳥居林(STAGE21) 2:ss1 [email protected]  
28分 kUZm<{  
分釋:迷宮最好find人help!(第二格有個鳥居,入去,之後去到最右下!就finish迷宮!) /0nfC5  
 F^A  
決戰鶴丸城(STAGE22) I #6$l  
36分 P6l{dUeb9  
分釋:龐士血和攻高 Y$cm{X #A  
@XPYCwXw  
橫跨大峽谷(STAGE23) ]G$0U<i  
35分 9rF1=d$<>]  
分釋:仙人掌好麻煩! ^KM2ianVD  
AX D&/H  
衝上雲霄(STAGE24) C#"fp H]n  
40分 ~k695   
hpzP8/} ,  
V x*Lvb  
究極研究所(STAGE25) "-WC}zT Y  
45分 YY`3x'=r5  
   2     5 ?-?|M{)p  
  6     3 j+ [``h%  
  4    1 d1 #i[7L  
 U$7Vco}  
逃離研究所(STAGE26) Pj+w![/T  
48分   &lZibx  
分釋: 最好no find 人help/小心得一條命 >)N )\(ZW  
O1l+{83f  
Ver4.0邪魔亂世篇(適合LV:120LV) f2"b=xN  
[email protected]= nAGy  
非洲草原(STAGE27) h9Q*Zz`  
43分 #dz[(BH&  
X$4AN*,c4  
森林古蹟(STAGE28) >!<6^i   
40分 ]m 7rw$  
B2g@>d<  
聖母之瞳(STAGE29) r\jJl|  
49分 PP1yW(z#  
2>6Q8M+  
火燒村莊(STAGE30) I Q5r&z{'  
55分 eR`mQzj  
分釋: 人尊攻擊力高 ~Yf9's2a  
F_7#76Mx  
地下謎城(STAGE31) ". ^&&#W C  
42分 G' ?2O.  
分釋: d music有d嚇人 a\G sA3  
^:KLp6V  
飛行要塞(STAGE32) ./z!:  
有多個版本: U[jVt4}*  
星奇版 9go.&! R  
米兒丶悟地版 Mu%h\:9  
小舟版 nU,x uqG+  
一般版 Gz;lUK2  
!.J63UK|  
Ver5.0超級元力篇(適合LV:125LV) 8F?0w  
`o\ ?'c]  
末日的開始(STAGE33) @ MMH|:U  
58分 44!,|i>  
^E~_&wjU  
絕地猛虎(STAGE34) 9Ot L`U?`  
65分 DJY5 mf{  
分釋: 白虎boss........ =`kFhW /S  
u&Yb?:pr!A  
女媧的勇氣(STAGE35) k):  
80分 A`7FE"!  
分釋: 最好find人help! 7Ub,0$N9r  
H6inMkubo.  
終極魔人(STAGE36) HZ06?  
75分  85I  
分釋:boss終極魔人唔勁但d路難行到死 /-:[email protected]=  
0PgGo}  
速度就是力量(STAGE37) 0H~mp'uR|  
78分 {r:}4  
分釋:雖然冇女媧的勇氣今難,但boss好變態..........石眼都好勁! f<x$;[6  
6paZ  
恐龍島(STAGE38) a0Z?^R J  
85分 'k%_%HIS  
分釋:迷宮+迷宮d恐龍+boss hp已難打過女媧的勇氣...............find高手help la! F=}N>H_H  
o~#I?1  
Ver6.0決戰聖域篇(適合LV:148LV) Wp ~4-ay  
+KDdI{  
去吧!十勇士(STAGE39) P$' !?Jj  
88分 Qn;m6"{0  
分釋:要打e關並不easy,find一些同自己差不多LV之人打吧!最少都4人! gn?6C U{  
h$0RQv&#  
殲滅改造人(STAGE40) V|C%k8Hx  
78分 SE9Qw#  
分釋: 雖然冇去吧!十勇士既怪強,但速度好.......建議140LV以下最好5好打.......... She{5 ^  
f8V4\  
強闖美干達(STAGE41) 6>t!>FGI#  
90分 ,{<=N10s'  
分釋: 難道在風and凰的攻撃力~!有時死左一定要繼續行,唔係就會輸。 !V}YeP P%  
                                                                                                                          &l@D   
手都軟....rest下先
[ a10fc98在2010-02-25 18:49重新編輯此帖 ]
在線魔法使命

發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-02-22
請問該分析的用意何在? sBEC< W  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... @:W_<{E?  
;B&\D})  
仲有邊個係小舟? e\Aat i  
邊個係?朧? 4u_w=uvZ  
我完全唔知您做咩...
按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
離線飛龍天牙
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-02-22
只有一半是正確...而且你有打錯了... jureth.7  
ea$'#^?(2  
冰火皇后島 TK679nV^*o  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 c%05#-BJj  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 S9KsQ{  
小舟 悟地一開始是走左邊 ;C=F\K  
之後迪雲和悟地是冰尊 )B9-0(4  
星奇,米兒和小舟是火尊 kGQ!s;Xn  
~)Sldb07  
冰火皇后島 vOd/?qxq  
是分為 A; =DZ#^  
星奇,米兒版 m6klRW[  
迪雲版 vC($ 7P}T  
小舟版 g,>[HEDd  
悟地版 V{m.p^ 6ZK  
一般版 \` W<(e"  
d| x-U+  
激戰大魔王是 xj]>,,jJY  
悟地,米兒和小舟加青狗四人版 `zZ k32  
一般版 UR"!0b]M  
大魔王龐士只有星奇和迪雲會有 -g>u DM/z  
迪雲一開始不是打比堤+龐士,是邪鬼 ACT? [8B{  
之後打終極龐士,如果用迪雲就會有星仔COM,星仔就會有迪雲COM Uv>]TtAvB,  
j/=*<sZ~  
單是這兩個故事就知道你沒有玩故事,不要識少少就打出來吧
最近落雷夜,搞到訓都訓唔到
在線魔法使命

發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-02-22
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的 : 2gO5ak{  
只有一半是正確...而且你有打錯了...
冰火皇后島 e$SqW;UA  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 zpV}qgmail protected]  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 d .4&H [  
.......
RQg$ @  
死塔又係咁... (sRV.t(V  
故事都係咁... Im=jZF293>  
算吧啦樓主... 7p-HCXU  
想學人做分析搏+分上位???
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-02-22
引用第3樓魔法使命於2010-02-22 16:43發表的  :
死塔又係咁... \g]c;  
故事都係咁... +x gb|ylf  
算吧啦樓主... E b{gADpp  
想學人做分析搏+分上位???
6(\ 4y*$  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會..... +9kDOMV|  
Ok_NpA`vD  
ru^_xe r  
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的  : C,E_bbW>I  
只有一半是正確...而且你有打錯了... x2'KXC  
 =z' Io  
冰火皇后島 DyuxKsZ  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 .(/*{A$  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 "zx5Wu  
.......
MN<JJ#Y   
sorry!我會改................. w)=s7f/  
o*K3uF5+  
引用第1樓魔法使命於2010-02-22 13:42發表的  : XAa)7^ai  
請問該分析的用意何在? 2H0dAL>  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... '[pf1H  
'*?BUt.fh  
仲有邊個係小舟? ?CC@~%J  
邊個係?朧? siYd\ j  
.......
3?rS>u1q  
小舟係dennis呀! )]WO N  
?朧我唔know點打!
在線魔法使命

發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-02-22
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 :
小舟係dennis呀! em>,E?$  
?朧我唔know點打!
BZ WIY*(  
唔識去官網COPY?? !/,MTD{  
/$^Vq8<y~  
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 : +,<\piNY  
}dwcZ <e  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會 *i#}PFAO  

f!t*EmK  
我想講係呢個壇的都已經係老手...
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的  :
Gx> ;gz  
我去官網will lag ga.............
離線a031114
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-02-22
其實樓主攪e D尼做乜?
在線魔法使命

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的 : H[?)zg~r  
1'Z+' b{1  
唔多清楚=_="
離線6696。魂
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-02-22
無聊搵野做-V-?
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-02-22
引用第9樓6696。魂於2010-02-22 19:43發表的  : =,a k=.  
無聊搵野做-V-?
$LxnMzh.93  
no!!!!!!!!!!!
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的  : !JCuMIx  
o57C P#  
上下位咁姐
冰の血繼限界!

離線銀冀
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-02-22
那個嘛... NiuZ_s-={  
其實這個Post好像沒意義而已...
Ojy3VB]'o  
而且資料很混亂..修改一下吧...
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-02-22
引用第11樓a1994109於2010-02-22 20:14發表的  :
上下位咁姐
q[VGN:r  
what you say??????
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-02-22
引用第13樓a10fc98於2010-02-22 20:15發表的  :
what you say??????
uG*^Xzi>pj  
你做緊咩 我咪講緊咩囉
冰の血繼限界!

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-02-22
引用第14樓a1994109於2010-02-22 20:16發表的  :
你做緊咩 我咪講緊咩囉
*+MC^ F  
playing LFO lo!!!!!!!!
離線parco_123
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的 :
}Wx<|qj'\  
樓主唔係啦起馬:x
離線小竹
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-02-22
我除左戰回打索特打到我叫救命之外....其他都唔係好難打==
在線魔法使命

發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-02-22
恐龍島居然要85分... iCCi.;q6F  
係我我30分都比多左佢啦+_+
離線強人-ex
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-02-23