切換到寬版
  • 3580閱讀
  • 43回覆

[教學]LFO故事研究 [複製連結]

上一主題 下一主題
離線a10fc98

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-02-22
分數定難度 &S<x7+o  
5KiO*W1  
Ver1.0始祖力量篇(適合LV:67LV) =uLE-a :jk  
PkR($=s~"=  
學校(STAGE1) ="+n<(  
1分 _]_S]j=v  
有多個版本: 2"jhtk   
迪雲版 XbH9mRF  
星奇版 (Fd]>S=u  
米兒版 0y;?$x;Z  
小舟版 G)zGpW)nB  
悟地版 +F*CA8c80  
馬龍版 $~oy;  
歷奇版 pS`'!G  
域多版 ( ^kiBk(  
?朧版 N*;Ykg-  
一般版 C NKh+[Beh  
JU`~` wH  
5G O1.  
體育館(STAGE2) fw9'lDz  
3分 cEBKlv)}  
有多個版本: _y fN8t  
迪雲版 2ue(c  
星奇版 r!$K\>6Wd  
米兒版 A0#SC42 #  
小舟版 PVh}]Fd  
悟地版 +]=oFE  
馬龍版 S)ma(?=  
歷奇版 1h2,43^rL{  
域多版 %p)-S:d'  
?朧版 s4M@y  
一般版 ?4qH?K\A%'  
分釋:主角五人比較長/難打,尤其悟地版! Kl3#* u  
P(#6Djm/  
大嶼山(STAGE3) gUs]}fn[  
6分 <*G1)~Lg  
有多個版本: !"0A8@G  
五人版 t6"dkwQJ^  
青狗四人版 n E/  
一般版 %? %z@  
AJmcEUxn  
冰火皇后島(STAGE4) ^+ (s^`  
10分 9gJgp O%]  
有多個版本: W3+A_X}  
星奇,米兒版   ]1J q Z4(  
迪雲版 MX:`%J;+  
小舟版   F@JA*c~   
悟地版 ZME^7k0p 8  
一般版 s5'"@lL S  
分釋:冰火皇后島基本上唔難,但長。有時lag左又.......... 'V|oGZ2sw`  
&eYr&X.#E  
FQ| <S  
'R1:oo ,  
Ver2.0勇者誕生篇(適合LV:80LV) s/trftHT=  
E"~4.d[  
初考元鬥篇(STAGE5) 856@9=`N  
5分 8V,n  
有多個版本: 'n^rE y  
星奇版 u<qA jL  
米兒版 s1lP(  
小舟版 #gBIzI0OI  
馬龍版 q^&:GW=|6M  
歷奇版 C1fiz  
域多版 0L)m5EeU  
?朧版 Ju`8jVQ  
一般版 1"m80uzcY  
l|c%P!  
康洲鬼城(STAGE6) <Ki!vE H  
6分 x 1**i|I  
有多個版本: P]dZ _X&  
星奇版 EE:GaQKh  
米兒版 3SFiL~_\  
小舟版 T)%<]7a=  
馬龍版 wnhg*b#t  
歷奇版 U3PLRA~f  
域多版 `#n!1c6(<  
?朧版 B:YGQ u(#  
一般版 ,&jq1h  
2ox& &zj  
勇救帝王子孫(STAGE7) Cm0{e A  
10分 V;F`cA-/+`  
有多個版本: P8.L4DSb  
星奇版 Pc0$`)a  
米兒版 WrRmy3:  
小舟版 N!a5[ W  
馬龍版 @W Pyf[t  
歷奇版 riub?KG0  
域多版  )q5Pi}q3  
?朧版 ^v[^@G?  
一般版 \yZ:"jy+ ?  
!Rb(Udo  
初考元鬥篇(STAGE8) a&>^]%4  
5分 7}2op%~  
有多個版本: UhU%}7b  
迪雲版 ii@J(},/BC  
悟地版 @8Vu ky  
一般版 qD)]zSu<9k  
fdoh36k  
突擊地下組織(STAGE9) _}DY9amRS}  
13分 f&sy411  
有多個版本: "XZBj}J`  
迪雲版 5\s1X1  
悟地版 "M1s7SZ<  
一般版 EgyKq-o  
{T=1)n!"  
滅絕黑蠍子(STAGE10) BP{%GAn8J  
15分 ?$T82Qt  
有多個版本: 7gJddnw3  
迪雲版 HM|m6=Zt>~  
悟地版 7u|n<C 2-  
一般版 -GH%4  
分釋:最後如果用迪雲版、悟地版打,會反影HK青少年吸毒好嚴重。 TB42# #;Ts  
zJ e_<  
終考元鬥篇(STAGE11) LUwH0SD  
14分 :ZFu!q<  
有多個版本: :.'Tdl  
五人加青狗二人版 4>|)f*  
歷奇、域多版 a uob   
一般版 :fAxkl-<CL  
fy`k9~  
血骷髏軍的突襲(STAGE12) SM)R1-8}  
12分 H/C :#L  
有多個版本: S7 >SsA@  
五人加青狗四人版 Nl"-!/Vm  
一般版 [RslqaS e  
' nlV  
神殿之危(STAGE13) 6mS/Jy5c\  
18分 kj$ ]IZf  
有多個版本: |M| %Q  
五人加青狗四人版 wC3Lk>d#t  
一般版 zX YaR/1,  
:c[P2E 4  
死亡暗礁(STAGE14) \|!Qejv  
20分 Uo_B:<m  
有多個版本: Q"+E@cq34  
五人加青狗四人版  .c8C0sy  
一般版 ;.,}r`c#  
;fOp{ j  
勇闖羅剎堡(STAGE15) h|TOp j  
25分 ~Knad1#TJ  
有多個版本: $y(g`SVC  
五人加青狗四人版 t8fy4?  
一般版 ,4d/K8   
fFSS78XP  
激戰大魔王/大魔王龐士(STAGE16) 22 ]H;#X  
30分 Qb<Jx L1J.  
有多個版本: [=b$U'2x@A  
五人加青狗四人版 Q<9)/U"t  
一般版 4{!SE 5fOF  
分釋:一路上沒有什麼特別,到最後1.邪鬼+比堤2.邪鬼+比堤+龐士3.終龐士 .hG7  j)$  
)y- {{4/e  
Ver3.0合成戰體篇(適合LV:100LV) mHW Lv|#N7  
2TwjEc#'  
竹林深處(STAGE17) jbooUl  
15分 nXt7v@  
R]Zx#$M  
暗黑秦王陵(STAGE18) jez=lJwe  
22分 h@v-.x_  
分釋:在迷宮中,要行好多地方加上時間可能要AGI勁d! I;-ZE+}Ws  
]Z3_^&nE  
秦王之陰謀(STAGE19) M0kr>3H  
20分 SI -Idwa#Z  
*JO\K l(`  
富士湖畔(STAGE20) xsBOfS/A6"  
24分 T7SY3QwoM  
G0]h6j  
鳥居林(STAGE21) T*gk[ p  
28分 pr${Iz/I  
分釋:迷宮最好find人help!(第二格有個鳥居,入去,之後去到最右下!就finish迷宮!) Lc yl`E<n  
zg8q9> >}  
決戰鶴丸城(STAGE22) ^5\KoVQS:  
36分 CLrbQ5^#]  
分釋:龐士血和攻高 v#5-x 7r  
5.'1 _6N  
橫跨大峽谷(STAGE23) rl j |  
35分 `P3. +ZQ  
分釋:仙人掌好麻煩! e O|E  
* -@h&  
衝上雲霄(STAGE24) efdIsdL  
40分 vm@UPv1Lr#  
* @N!3"  
y8*Iqk!  
究極研究所(STAGE25) ^<i nr;4-  
45分 kZ`+LlA D  
   2     5 #GMS /  
  6     3 ^*)d[u  
  4    1 p^dGc&`L  
& }W6%@  
逃離研究所(STAGE26) I|2#X?U*  
48分   XIDrW\  
分釋: 最好no find 人help/小心得一條命 YI^RooFw  
5F(y!F   
Ver4.0邪魔亂世篇(適合LV:120LV) :[A" 'GH0  
b~L4.$ CS  
非洲草原(STAGE27) Bx <v,y^`  
43分 &GGdY;rJ=  
eU<Jne0<jl  
森林古蹟(STAGE28) A5Nlq8S  
40分 Ud0 !5CV|  
KDkHD*l~  
聖母之瞳(STAGE29) iB;br4  
49分 }: Ec=-  
3nbmgk_'R  
火燒村莊(STAGE30) i'a=# FEf  
55分 /HJBt8ol  
分釋: 人尊攻擊力高 W!; t?F  
I_w]y{  
地下謎城(STAGE31) Qks>j~9  
42分 ;% ygr^  
分釋: d music有d嚇人 #`(9w\ *  
CdV3n'd g  
飛行要塞(STAGE32) zp*/ I<B  
有多個版本: 4JN6UH  
星奇版 jCSK.AsPe  
米兒丶悟地版 YPL'ZP9  
小舟版 t" v`E R  
一般版 v16lyaq;Y  
| A{C{IQ`w  
Ver5.0超級元力篇(適合LV:125LV) d@%/{=  
gX <;  
末日的開始(STAGE33) r4A8Fm"N  
58分 g{axa+  
$/XGlY.  
絕地猛虎(STAGE34) %HlHq$7  
65分 M<%O4$I,  
分釋: 白虎boss........ R$ZqNzI'-  
Iz-}1m  
女媧的勇氣(STAGE35) H!Ny*,yLh  
80分 g/nu+!yv  
分釋: 最好find人help! w?~boEW  
3@A~4CMj.  
終極魔人(STAGE36) +h3Aj`OD  
75分 i*x >n|  
分釋:boss終極魔人唔勁但d路難行到死 *N[,R  
!NsFq!:  
速度就是力量(STAGE37) jo-C9ykVe"  
78分 v(8{g ID g  
分釋:雖然冇女媧的勇氣今難,但boss好變態..........石眼都好勁! z+8M"f$  
JFn8\p1V  
恐龍島(STAGE38) $u R#P=9~  
85分 <Y EH R$  
分釋:迷宮+迷宮d恐龍+boss hp已難打過女媧的勇氣...............find高手help la! -JKvv_^L  
RU%D0`X YD  
Ver6.0決戰聖域篇(適合LV:148LV) 8?T%JQwv5  
MNpP(@) d  
去吧!十勇士(STAGE39) kwpw "  
88分 G+G!vF5W  
分釋:要打e關並不easy,find一些同自己差不多LV之人打吧!最少都4人! c|1}7chs  
12h9?,fxF  
殲滅改造人(STAGE40) pKM - !q  
78分 A8;[q#"  
分釋: 雖然冇去吧!十勇士既怪強,但速度好.......建議140LV以下最好5好打.......... W:z n{l9  
=:^+:a?vS  
強闖美干達(STAGE41) <kHu2t\52  
90分 G Y{;tV<  
分釋: 難道在風and凰的攻撃力~!有時死左一定要繼續行,唔係就會輸。 t:LcJlJk  
                                                                                                                          *Uh[J2DB  
手都軟....rest下先
[ a10fc98在2010-02-25 18:49重新編輯此帖 ]
介紹別人用Scicube-立刻獲得宣傳勳章

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-02-22
請問該分析的用意何在? u-FSC*S]  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... `< *SriqR  
S,,8<%e  
仲有邊個係小舟? u(0M .q  
邊個係?朧? A1Jpfl^  
我完全唔知您做咩...

離線飛龍天牙
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-02-22
只有一半是正確...而且你有打錯了... Fgh$41os  
?R:$SA.  
冰火皇后島 $y6an8:{i  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 4QYsuz}&  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 C]ZO'P"V  
小舟 悟地一開始是走左邊 ;97aK 4d  
之後迪雲和悟地是冰尊 L_ gI7,/T_  
星奇,米兒和小舟是火尊 cO{feca  
gsgh|E/  
冰火皇后島 ;,@mZb.Utb  
是分為 "dh.p!nw  
星奇,米兒版 R/`QhyR  
迪雲版 ~NTL|w  
小舟版 Lv 3]O  
悟地版 RxL[tkF  
一般版 jM>xQw*U^[  
~[`AM^  
激戰大魔王是 &@]G'j rm  
悟地,米兒和小舟加青狗四人版 3~kmP'   
一般版 IL{@VBX  
大魔王龐士只有星奇和迪雲會有 ? 9!Mr*  
迪雲一開始不是打比堤+龐士,是邪鬼 %pUp{  
之後打終極龐士,如果用迪雲就會有星仔COM,星仔就會有迪雲COM IQ*^P>4q:  
mztf8BW+|  
單是這兩個故事就知道你沒有玩故事,不要識少少就打出來吧

最近落雷夜,搞到訓都訓唔到
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-02-22
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的 : #[f My{  
只有一半是正確...而且你有打錯了...
冰火皇后島 )/2QA,a'SV  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 o3u9*K^  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 u}Z,Q!:  
.......
?e5cOxw"d  
死塔又係咁... Ud\=FE |.  
故事都係咁... NS: iS"k  
算吧啦樓主... |eIl0n`f  
想學人做分析搏+分上位???

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-02-22
引用第3樓魔法使命於2010-02-22 16:43發表的  :
死塔又係咁... !RCAf @b  
故事都係咁... Z|5*2&X*;p  
算吧啦樓主... +u-JfXk  
想學人做分析搏+分上位???
 DY  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會..... wH#Au)`  
XKVu%ky6  
"x@ L  
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的  : ;N:@. 5j  
只有一半是正確...而且你有打錯了... xeuT1Bmo  
isr(=ep[  
冰火皇后島 4]o4S}( 69  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 ebm *%`48  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 85UuLI,N|  
.......
a9L^)YX12  
sorry!我會改................. zOe?xBZ{s  
xE}Uke|F g  
引用第1樓魔法使命於2010-02-22 13:42發表的  : 8&G>\5)65x  
請問該分析的用意何在? 0Mikx@"]  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... ^Ejg{UxT  
WxB_v<#>N  
仲有邊個係小舟? f[;kmB6-]  
邊個係?朧? nv3JM?PO  
.......
5d`7dy@l[Y  
小舟係dennis呀! "1 8V Du@  
?朧我唔know點打!

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-02-22
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 :
小舟係dennis呀! 9^62@E6  
?朧我唔know點打!
;FqPSd #\  
唔識去官網COPY?? }E.Wk5\f  
wvk Ql  
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 : j)w"$bD  
{N3Kcd ev  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會 9u@edah  

'D*' @tg  
我想講係呢個壇的都已經係老手...

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的  :
vfb 'G q%  
我去官網will lag ga.............

離線a031114
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-02-22
其實樓主攪e D尼做乜?

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的 : q7v6r hm  
vdy6n^}~  
唔多清楚=_="

離線6696。魂
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-02-22
無聊搵野做-V-?

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-02-22
引用第9樓6696。魂於2010-02-22 19:43發表的  : <4Va^= 05  
無聊搵野做-V-?
$r)Uuogd  
no!!!!!!!!!!!

離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的  : &L]u%  
rA% O\bT  
上下位咁姐

冰の血繼限界!

離線銀冀
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-02-22
那個嘛... G&_ET.$7>  
其實這個Post好像沒意義而已...
;o3o;,bd9  
而且資料很混亂..修改一下吧...

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-02-22
引用第11樓a1994109於2010-02-22 20:14發表的  :
上下位咁姐
s +B qy  
what you say??????

離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-02-22
引用第13樓a10fc98於2010-02-22 20:15發表的  :
what you say??????
/Q<qu5  
你做緊咩 我咪講緊咩囉

冰の血繼限界!

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-02-22
引用第14樓a1994109於2010-02-22 20:16發表的  :
你做緊咩 我咪講緊咩囉
\s?cR/VH_  
playing LFO lo!!!!!!!!

離線parco_123
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的 :
n :@v}d>  
樓主唔係啦起馬:x

離線小竹
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-02-22
我除左戰回打索特打到我叫救命之外....其他都唔係好難打==

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-02-22
恐龍島居然要85分... Kia{a!  
係我我30分都比多左佢啦+_+

離線強人-ex
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-02-23
女媧的勇氣仲低分過恐龍島 = = Ey+T)~I  
有無搞錯/__\ ?

saizen:
原來仲有甘多主人留意LFO
更個新都有我呢個傻仔出黎抽水