切換到寬版
  • 3437閱讀
  • 43回覆

[教學]LFO故事研究 [複製連結]

上一主題 下一主題
離線a10fc98

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-02-22
分數定難度 +1h8oh7  
MM~[Q2FC  
Ver1.0始祖力量篇(適合LV:67LV) \34[8C  
N3;1||pJ  
學校(STAGE1) \`?NS\PN  
1分 3PY;hX ,!  
有多個版本: .{1m!J  
迪雲版 GwBNW;Krb  
星奇版 j[B7 H}:  
米兒版 7&w{-.J  
小舟版 PoDZ") cmg  
悟地版 =p 4T5C  
馬龍版 Ot;,.(0=  
歷奇版 >L2dPU  
域多版 ZmrJ0  
?朧版  Fj%65>  
一般版 41s`P  
LlSZi r  
#4X,@\  
體育館(STAGE2) |g|;QwH1~F  
3分 "FEBHo  
有多個版本: 4 q7\{  
迪雲版 jMV,J\x  
星奇版 \&e;;y  
米兒版 )kHEJJ""'  
小舟版 gf%NY "B.  
悟地版 S/px1<Kea  
馬龍版 F"'h@z>  
歷奇版 $'vN3]  
域多版 (Y>n-vBo  
?朧版 \W$ev {c  
一般版 u QcvE[?g  
分釋:主角五人比較長/難打,尤其悟地版! YUapRpR  
Udl.;bw  
大嶼山(STAGE3) ;< U8(  
6分 #m.dG@_  
有多個版本: E2TEI80S  
五人版 ytB:lJq  
青狗四人版 k-?-AtY<}  
一般版 Xdo Y(v  
,V#zXQN  
冰火皇后島(STAGE4) U$OvV{e(  
10分 ;>K ";)2  
有多個版本: l|xJDAq  
星奇,米兒版   x!HEECS  
迪雲版 Z!"2< S8  
小舟版   --}E+>4  
悟地版 "R! q53M:  
一般版 A,h"$>Uf  
分釋:冰火皇后島基本上唔難,但長。有時lag左又.......... G pP;  
e%q6`(  
4] A ]f|  
-[SWur  
Ver2.0勇者誕生篇(適合LV:80LV) RAFON3v   
=2%\ E7"J  
初考元鬥篇(STAGE5) _,$|Z7-  
5分 ;r,~Pc-kL%  
有多個版本: %q@^ u}>A  
星奇版 7;"7IwH  
米兒版 S ?0*oyA}P  
小舟版 ~iv_(W_8+  
馬龍版 09. 1i pN  
歷奇版 p1 P:Kq!hW  
域多版 B4>k>a+3  
?朧版 f-iG.`fZ  
一般版 4hy j,.H~  
h!S #9@x  
康洲鬼城(STAGE6) (D(;g[qb  
6分 `*!N1 6N  
有多個版本: W8n{bF;]?  
星奇版 %wwwvw}}  
米兒版 YcGrTT  
小舟版 fh GHo m  
馬龍版 #Z'Q _!I  
歷奇版 M h9=T<I_  
域多版 sx]Mol0B  
?朧版 "3<@g>yR  
一般版 7>);"*BB  
P_;#'  
勇救帝王子孫(STAGE7) c } *  
10分 jzv_>A ,  
有多個版本: ~ ?UTq R&  
星奇版 L5F /yC( ?  
米兒版 } 1j +N  
小舟版 v75nW<  
馬龍版 &[|~R2mo  
歷奇版 \;LnW7e0A  
域多版 2#<Xb_xE  
?朧版 8HAY;a   
一般版 o;\4f `  
O 6*l<  
初考元鬥篇(STAGE8) ^R8uU> )  
5分 R-|,.A0{k  
有多個版本: <KW VLe[  
迪雲版 Kwtgh e'5\  
悟地版 W+$XNB  
一般版 6EXN_|41t  
feUKR  
突擊地下組織(STAGE9) G>URnx5j/  
13分 u7w_|5+j  
有多個版本: ~w;APa4(  
迪雲版 og;fG>nE  
悟地版 P"Mh9[j[  
一般版 *gF'Z%-  
s_7;1>xC0  
滅絕黑蠍子(STAGE10) / ?FDOM^  
15分 XLltes~bs  
有多個版本: 'KBR  
迪雲版 0`du/t  
悟地版 ,Dv#;HLl{[  
一般版 Z\j[FhY7  
分釋:最後如果用迪雲版、悟地版打,會反影HK青少年吸毒好嚴重。 nmW )WFK  
eQ5v=|!  
終考元鬥篇(STAGE11) IzHz7hL7  
14分 +d_{P10]  
有多個版本: g &AbQWG{  
五人加青狗二人版 $x@ *4K=\L  
歷奇、域多版 =>)SL^  
一般版 z YO~  
+T[\,^5)R/  
血骷髏軍的突襲(STAGE12) 62"5ib}x  
12分 2 4]G  
有多個版本: L=NqZe  
五人加青狗四人版 KnB2 QC  
一般版 i2>H20)u  
{w i=i@*  
神殿之危(STAGE13) wH*~Tj  
18分 3p\\[tG`  
有多個版本: o>+b7F}  
五人加青狗四人版 )pV EO dO  
一般版 sP)c0xF  
.# 2eza{ZZ  
死亡暗礁(STAGE14) EVR Z&r  
20分 `jYA@^1  
有多個版本: :b<~@  
五人加青狗四人版 q0_&6Jngm  
一般版 1 ^?Kb  
eb87S)_d!  
勇闖羅剎堡(STAGE15) 8sAJ|+jl)]  
25分 h\:}6b0S  
有多個版本: z)`q=K+  
五人加青狗四人版 <RM*5J  
一般版 <h oj%;  
|@`|3 I;T  
激戰大魔王/大魔王龐士(STAGE16) LjJ92}5  
30分 2q*^Oq  
有多個版本: pBw.rWK  
五人加青狗四人版 pn{ Q2  
一般版 7$b>.rz6|k  
分釋:一路上沒有什麼特別,到最後1.邪鬼+比堤2.邪鬼+比堤+龐士3.終龐士 7 bV!H  
t+:9>k  
Ver3.0合成戰體篇(適合LV:100LV) y;k ?8Xo  
ny3@#| F]  
竹林深處(STAGE17) @<SIA?  
15分 yk eLrN  
PH<eoh  
暗黑秦王陵(STAGE18) (z.]wm30  
22分 dhV^rOz(ne  
分釋:在迷宮中,要行好多地方加上時間可能要AGI勁d! {^&Uh  
q_X,R{-q  
秦王之陰謀(STAGE19) H SMe<p  
20分  h$jDZN  
#4A3yc:[D>  
富士湖畔(STAGE20) 8C,1oWH  
24分 -{uxKC"^  
=n1%wu  
鳥居林(STAGE21) >6 h`EIW  
28分 IZMp;OuZU(  
分釋:迷宮最好find人help!(第二格有個鳥居,入去,之後去到最右下!就finish迷宮!) ;#h 3s1{L  
U=\g,f(1o  
決戰鶴丸城(STAGE22) vU)c01y`  
36分 fo+xkNKz  
分釋:龐士血和攻高 `tV%?x  
Cph A|l  
橫跨大峽谷(STAGE23) MgC),[%  
35分 Jp!A/a' Y  
分釋:仙人掌好麻煩! ' lE1M7h  
Xlm;G u  
衝上雲霄(STAGE24) <H5jot0  
40分 OIw)Oz  
IK0"s/z  
i& 7 9^X  
究極研究所(STAGE25) [lCE  
45分 bSaU>NKm  
   2     5 j9Ijv9rCy  
  6     3 hA lwbe  
  4    1 #@w:jIa`  
Z#QeKE~1/  
逃離研究所(STAGE26) Xu0`:e  
48分   D*n5i^v   
分釋: 最好no find 人help/小心得一條命 C5am.E n  
)A#%<(T  
Ver4.0邪魔亂世篇(適合LV:120LV) na':j3Z;  
$>-5XjY  
非洲草原(STAGE27) s)7}Y(,ky  
43分 $i-gHfH~8  
q}h#|u/1  
森林古蹟(STAGE28) @ l>~mH-=  
40分 &N#tOD$P  
L9Am?'Hwq  
聖母之瞳(STAGE29) 't;I9 9  
49分 =o~ hBk  
]<Zt  
火燒村莊(STAGE30) s] *p?v  
55分 _!#*="  
分釋: 人尊攻擊力高 C"+ b  
6"|5q&  
地下謎城(STAGE31) & }f/7m{*  
42分 !  =3+wOD  
分釋: d music有d嚇人 k!~6`V?mS  
Wh7K6c0L  
飛行要塞(STAGE32) /l&(}u*:#  
有多個版本: NznwT.8H7  
星奇版 1T/gB1 /R  
米兒丶悟地版 LSK}VwruCI  
小舟版 $Qdx `=  
一般版 ^VZr:)em}  
(=^G_i&d  
Ver5.0超級元力篇(適合LV:125LV) l4J Tp  
_JNR3X1<  
末日的開始(STAGE33) 814V,q'x+  
58分 LI\=J?&a  
R'S`#Cr.4  
絕地猛虎(STAGE34) 6WE)   
65分 -5SQ3XI  
分釋: 白虎boss........ +G^D{eBk  
@r~=X<#iw  
女媧的勇氣(STAGE35) 2*O:XZw+F  
80分 /=|8jy<  
分釋: 最好find人help! [N0FXc  
VqWtY4~  
終極魔人(STAGE36) jUj*IZK  
75分 0A/yaUPP  
分釋:boss終極魔人唔勁但d路難行到死 T*[f[+f,  
W]@C\+a  
速度就是力量(STAGE37) O%L {NL*9  
78分 bY}8"Joh  
分釋:雖然冇女媧的勇氣今難,但boss好變態..........石眼都好勁! 0TTcb@  
6wsKCM`|  
恐龍島(STAGE38) #k.Vo> ?N8  
85分 F"(;;rs!K  
分釋:迷宮+迷宮d恐龍+boss hp已難打過女媧的勇氣...............find高手help la! y&l_8wP  
*~<YtfR  
Ver6.0決戰聖域篇(適合LV:148LV) UO0f=gi(  
rn~Tlfz<  
去吧!十勇士(STAGE39) i2h%UN}U  
88分 b"AyBU Co  
分釋:要打e關並不easy,find一些同自己差不多LV之人打吧!最少都4人! Iple/)^76  
\;{Zl7KF  
殲滅改造人(STAGE40) BltMjpoS  
78分 #^$va7&'  
分釋: 雖然冇去吧!十勇士既怪強,但速度好.......建議140LV以下最好5好打.......... m\hS<=";  
DTW*IHF  
強闖美干達(STAGE41) JkX7 v_  
90分 zL,nkta  
分釋: 難道在風and凰的攻撃力~!有時死左一定要繼續行,唔係就會輸。 7 ZQ|3.  
                                                                                                                          ^L+L cf7iP  
手都軟....rest下先
[ a10fc98在2010-02-25 18:49重新編輯此帖 ]
本論壇絕不建議使用代升服務,因為這樣會帶來極大風險

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-02-22
請問該分析的用意何在? B00[*Fui  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... :"6&=gI0  
:W i<pfq  
仲有邊個係小舟? uy##M  
邊個係?朧? _:e]& d,A  
我完全唔知您做咩...

離線飛龍天牙
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-02-22
只有一半是正確...而且你有打錯了... w3zP+|e_  
0MDrH2Hf  
冰火皇后島 ccdZEJ+;  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 Epbjo  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 GA|hs(KQ  
小舟 悟地一開始是走左邊 %3l`px!"U  
之後迪雲和悟地是冰尊 u#x~Br  
星奇,米兒和小舟是火尊 d)X4sa XO  
b(mRu.^  
冰火皇后島 5g; '>_  
是分為 Mw|qolk!q  
星奇,米兒版 'i^_+m_X  
迪雲版 F*c%L u  
小舟版 0],xMOb0UF  
悟地版 n+O!b}7  
一般版 CPy8h9'byc  
0p@D5t9  
激戰大魔王是 ,MPKyv {  
悟地,米兒和小舟加青狗四人版 >}WFd >>k  
一般版 WqY"qDYm  
大魔王龐士只有星奇和迪雲會有 Z<>?Fs&{  
迪雲一開始不是打比堤+龐士,是邪鬼 {Q6>y3  
之後打終極龐士,如果用迪雲就會有星仔COM,星仔就會有迪雲COM ^*2-,"NB  
t'V# -zx4  
單是這兩個故事就知道你沒有玩故事,不要識少少就打出來吧
介紹別人用Scicube-立刻獲得宣傳勳章

最近落雷夜,搞到訓都訓唔到
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-02-22
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的 : mE:ew{F  
只有一半是正確...而且你有打錯了...
冰火皇后島 P(  y|  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 qdkwA[4b  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 Pc? pm  
.......
RAjXg  
死塔又係咁... ^ZVs?sN  
故事都係咁... loC]M?HU@F  
算吧啦樓主... 0+?MOjt22t  
想學人做分析搏+分上位???

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-02-22
引用第3樓魔法使命於2010-02-22 16:43發表的  :
死塔又係咁... dW ;*,G  
故事都係咁... 3H._jb M  
算吧啦樓主... %.p(m  
想學人做分析搏+分上位???
VClZeV)  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會..... -'2L63H  
` ]I5~  
b0c.j$$s  
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的  : ]c;x JO  
只有一半是正確...而且你有打錯了... p}=nry!  
?lZXW%Df  
冰火皇后島 Fc@WUyU5  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 +2y^L<u  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 M6Rd^" u  
.......
#V6yN}ff  
sorry!我會改................. -Ur9}-g/  
_#}M lPr  
引用第1樓魔法使命於2010-02-22 13:42發表的  : 8=58tsj  
請問該分析的用意何在? >W"zM08k 5  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... ]ls dC;n  
k!eq9<b}  
仲有邊個係小舟? rAaJE8  
邊個係?朧? 'Al7nYYq\  
.......
.LubJM4  
小舟係dennis呀! C2t z]<Q  
?朧我唔know點打!

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-02-22
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 :
小舟係dennis呀! <K0saaT8x  
?朧我唔know點打!
Q 9Z g}5  
唔識去官網COPY?? !` ZPpPv  
SeRM")7   
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 :  }4"  
!8:t~2#(   
我只係想give新手知,希望師兄別誤會 Lt:"*%e1  

"h,8?TE2^  
我想講係呢個壇的都已經係老手...

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的  :
v4UCLnk  
我去官網will lag ga.............

離線a031114
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-02-22
其實樓主攪e D尼做乜?

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的 : 6vQX#mL/.i  
ZjK 2jd}  
唔多清楚=_="

離線6696。魂
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-02-22
無聊搵野做-V-?

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-02-22
引用第9樓6696。魂於2010-02-22 19:43發表的  : 7s\%-L"Z  
無聊搵野做-V-?
gj`,<1gm+T  
no!!!!!!!!!!!

離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的  : 9)W5 ;|)  
0h7oZ9R  
上下位咁姐

冰の血繼限界!

離線銀冀
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-02-22
那個嘛... f-#^::j &G  
其實這個Post好像沒意義而已...
<5@Duj\4  
而且資料很混亂..修改一下吧...

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-02-22
引用第11樓a1994109於2010-02-22 20:14發表的  :
上下位咁姐
tSf/?9z  
what you say??????

離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-02-22
引用第13樓a10fc98於2010-02-22 20:15發表的  :
what you say??????
(6I'7h!-7  
你做緊咩 我咪講緊咩囉

冰の血繼限界!

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-02-22
引用第14樓a1994109於2010-02-22 20:16發表的  :
你做緊咩 我咪講緊咩囉
 *O-<uM  
playing LFO lo!!!!!!!!

離線parco_123
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的 :
! _[;  
樓主唔係啦起馬:x

離線小竹
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-02-22
我除左戰回打索特打到我叫救命之外....其他都唔係好難打==

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-02-22
恐龍島居然要85分... z?FBqsL1y  
係我我30分都比多左佢啦+_+

離線強人-ex
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-02-23
女媧的勇氣仲低分過恐龍島 = = [N4Cj!-;)  
有無搞錯/__\ ?

saizen:
原來仲有甘多主人留意LFO
更個新都有我呢個傻仔出黎抽水
快速回覆
限100 字節

上一個 下一個