切換到寬版
  • 3527閱讀
  • 43回覆

[教學]LFO故事研究 [複製連結]

上一主題 下一主題
離線a10fc98

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-02-22
分數定難度 V|F{:  
"%jI_0B~%  
Ver1.0始祖力量篇(適合LV:67LV) 7S7z1iag  
^][n-;@{  
學校(STAGE1) g=Ph`7<B  
1分  9>2{=[5  
有多個版本: L/ C]t  
迪雲版 0>u ^|=HR  
星奇版 BF'("80  
米兒版 7cY!R_v  
小舟版 7'/v]& =  
悟地版 {UK7pFBn}  
馬龍版 ziN}@!j  
歷奇版 wWT"+>>2  
域多版 u*(Nk<zj  
?朧版 (Az${V8p.  
一般版 q\OA:>9.E  
M?lF0{H  
^Kz]~ M  
體育館(STAGE2) WZkH,)  
3分 M$B*q  
有多個版本: 3A4H?q|  
迪雲版 0_?CQ)%  
星奇版 oKN0}`0td  
米兒版 !ztP^)L  
小舟版 y*|^`x  
悟地版 xfyc`s(  
馬龍版 3uTW&#  
歷奇版 \P1Oh5 U  
域多版 3J (BWj}  
?朧版 jkoinz  
一般版 Nm\a:{s-F  
分釋:主角五人比較長/難打,尤其悟地版! slg>YA  
mY5l3$o  
大嶼山(STAGE3) MC%^AlhH  
6分 Q#G4nGJ  
有多個版本: [_\RMnr=?;  
五人版 (fD_ 5(!  
青狗四人版  a iW"W  
一般版 4KL]OgVC  
8uT),05l]  
冰火皇后島(STAGE4) aF4-E.G0  
10分 lWxvY t  
有多個版本: TqKM1f1  
星奇,米兒版   W3d/v: t  
迪雲版 H J N`  
小舟版   #D l0zvt{  
悟地版 `1$#;  
一般版 -\t,(K(^ ,  
分釋:冰火皇后島基本上唔難,但長。有時lag左又.......... L5L\{j  
L@: -u}  
 >qA:3N  
`8lmyJgAd  
Ver2.0勇者誕生篇(適合LV:80LV) kSI<JwW(  
uc483   
初考元鬥篇(STAGE5) >hY?(G,  
5分 ;~nPO^  
有多個版本: tlWJ4Tq  
星奇版 * /;0fci  
米兒版 0\`''  
小舟版 q5H %  
馬龍版  !kRH}]  
歷奇版 #$>%:[y  
域多版 Y`f.CdyVDV  
?朧版 1TAw1"k  
一般版 4vo7H,-X  
{jGVM~Ad  
康洲鬼城(STAGE6) i7g6++{#  
6分 aN8,R ?u  
有多個版本: wbbCn_  
星奇版 2Uw gR4F  
米兒版 ;U<7C~0fc  
小舟版 N43VIcvMhM  
馬龍版 ieR}  
歷奇版 oMWWT@  
域多版 w20;Z4  
?朧版 7;5FrR-0  
一般版 ]5t$qLfTt(  
2I(-xw>-x  
勇救帝王子孫(STAGE7) 5c=;MRN  
10分 5rpS }x0  
有多個版本: nJb;s>_8y  
星奇版 RdV5r8%U  
米兒版 /iFS0]OueQ  
小舟版 lIgdb<  
馬龍版 UxZ:>n4  
歷奇版 RU).  o  
域多版 TNZg0#*{  
?朧版 vF@*v&<*  
一般版 } g{_ K9  
T\3 , _p  
初考元鬥篇(STAGE8) ZAV'|pDg  
5分 o{]R7v97|  
有多個版本: l8jK&gf6  
迪雲版 j$6efKyV  
悟地版 &eSDrm|mN  
一般版 }%[W:p  
-7JRklbj2  
突擊地下組織(STAGE9) b"G |oqy  
13分 PVtmO(K_c  
有多個版本: A j'P@24  
迪雲版 UW ,9v86b  
悟地版 p82[r3  
一般版 0q10*q*p  
&PTa.24  
滅絕黑蠍子(STAGE10) w" 9*Z* <  
15分 ))7 KGI4  
有多個版本: xf "B  
迪雲版 J(g3&a7  
悟地版 %cKni-  
一般版 IEIs #4P^  
分釋:最後如果用迪雲版、悟地版打,會反影HK青少年吸毒好嚴重。 fU:z$;~o  
M[ ,fr"#y  
終考元鬥篇(STAGE11) ;cojr@  
14分 :w*fl 1K  
有多個版本: i5{~{Q  
五人加青狗二人版 uzx4'R@w  
歷奇、域多版 /a9xfO<>c  
一般版 J$&P$l  
0!w3Aj  
血骷髏軍的突襲(STAGE12) #O7eD cj  
12分 U+)^.PP  
有多個版本: llYaV8!  
五人加青狗四人版 xGb]?m7   
一般版 A O!b%}N  
(C#cID!C/  
神殿之危(STAGE13) 9]6 /l  
18分 |#8&hx)3+  
有多個版本: [*JQ&`t8  
五人加青狗四人版 "li=)b&"  
一般版 HY%;\ ]|$  
vtbp\kfk  
死亡暗礁(STAGE14) <UBO^#LqQX  
20分 $GlQ!S  
有多個版本: xa(: , z  
五人加青狗四人版 4_SI.lT%n  
一般版 BUT4;9k[,  
VtRo+@Nb[  
勇闖羅剎堡(STAGE15) m xW/ [*  
25分 ;XQs[Z4  
有多個版本: i'TpRZ  
五人加青狗四人版 QIk @  
一般版 !4/MO]}  
_BN 5Acwb  
激戰大魔王/大魔王龐士(STAGE16) Si#x{AZ D1  
30分 ']v"dE'  
有多個版本: I3Q!)g[k!  
五人加青狗四人版 M Q.Vd;0  
一般版 Ys[[uMI\,  
分釋:一路上沒有什麼特別,到最後1.邪鬼+比堤2.邪鬼+比堤+龐士3.終龐士 D23{ Wpv  
c~Bpy ;`&  
Ver3.0合成戰體篇(適合LV:100LV) c"T!]0T  
" ZoO W 0U  
竹林深處(STAGE17) 3n"=BAZ  
15分 LBFe]Ecm;  
Fg0@=hc  
暗黑秦王陵(STAGE18) Cm<>1BhR  
22分 #G}Rh>b^0  
分釋:在迷宮中,要行好多地方加上時間可能要AGI勁d! {6 M;mk]rg  
g2L_Z^f  
秦王之陰謀(STAGE19) {| Ud.dGA  
20分 ,1 . za  
iW#PIGA  
富士湖畔(STAGE20) 6XtRtIG{,  
24分 r nzr50W+  
%AN;VuAoq  
鳥居林(STAGE21) C HY9  
28分 7nX%gmnU  
分釋:迷宮最好find人help!(第二格有個鳥居,入去,之後去到最右下!就finish迷宮!) ; htZW0  
yv{J/GNn  
決戰鶴丸城(STAGE22) RH\3Ci  
36分 KFNtwZ6s  
分釋:龐士血和攻高 ?k o}iB*  
3<P`[=y7v9  
橫跨大峽谷(STAGE23) Wf5gFg  
35分 %z6Q.  
分釋:仙人掌好麻煩! >F>Gjx'MO  
G.$wW7%#x  
衝上雲霄(STAGE24) k|\m p  
40分 ->FfX r  
ODYVI4,V  
;:Zu+   
究極研究所(STAGE25) 'eiqMU  
45分 Hy qOYKj  
   2     5 ;YH@xof  
  6     3 `9sBzvD  
  4    1 P<gE.QHoO  
n)]Wto# Q  
逃離研究所(STAGE26) *N $I<X  
48分   Lco(>0B  
分釋: 最好no find 人help/小心得一條命 ]5b*9GG)  
8x"V[e  
Ver4.0邪魔亂世篇(適合LV:120LV) W> { MtMz  
] ) nZa  
非洲草原(STAGE27)  OXaDGYR  
43分 G*._ Q>  
Uo!2 9|F  
森林古蹟(STAGE28) ;LO"K_v  
40分 Y*9?m\6.  
se>UQYn7W  
聖母之瞳(STAGE29) g\&d=9  
49分 @4p:p#PY  
b66=0!GH}D  
火燒村莊(STAGE30) v;NP%'H  
55分 U)5EDEa  
分釋: 人尊攻擊力高 K,F?JYD  
=9(X  
地下謎城(STAGE31) '@-'%b  
42分 (/;w6Jai  
分釋: d music有d嚇人 "*$C$y2  
yz) `zr!  
飛行要塞(STAGE32) CQ0iGNFp'  
有多個版本: 464)fk3  
星奇版 Z]4Tx7(  
米兒丶悟地版 K'4Dl3Xi  
小舟版 -e}4) Z7 s  
一般版 F "4a(m  
Z/ JlJ RVo  
Ver5.0超級元力篇(適合LV:125LV) 2Z,vf<$wH  
),R3%HRN>*  
末日的開始(STAGE33) Q]BNVs  
58分 /D4`]C]x  
}@5_O-e  
絕地猛虎(STAGE34) &RrYr@$0  
65分 GSpZpU  
分釋: 白虎boss........ { lYKa{y  
[ETstP  
女媧的勇氣(STAGE35) K?.ZF-S  
80分 EW-cW9Gu  
分釋: 最好find人help! mnsKDr  
@5b !p}]-L  
終極魔人(STAGE36) af-B`s|X3  
75分 NXcW!|Q  
分釋:boss終極魔人唔勁但d路難行到死 Lu(G w_P5  
R@wAFpC  
速度就是力量(STAGE37) !S#pLlC/  
78分 WiMIAA`~'  
分釋:雖然冇女媧的勇氣今難,但boss好變態..........石眼都好勁! (c"MPJC}F  
@r /\wOCpd  
恐龍島(STAGE38) uafpj&  
85分 {~L1,, 5m  
分釋:迷宮+迷宮d恐龍+boss hp已難打過女媧的勇氣...............find高手help la! yVhXlv^u  
e`gUFC e  
Ver6.0決戰聖域篇(適合LV:148LV) BVk MZV  
 ,2') I &  
去吧!十勇士(STAGE39) Pk5\} ?8r  
88分 bz!Wx6|  
分釋:要打e關並不easy,find一些同自己差不多LV之人打吧!最少都4人! l\z7%LG _  
)OcS{hy2D  
殲滅改造人(STAGE40) rKUy!HX  
78分 ;c;~Qu  
分釋: 雖然冇去吧!十勇士既怪強,但速度好.......建議140LV以下最好5好打.......... KP`F[  
*ATV>X<B-O  
強闖美干達(STAGE41) IQ]kdbIW  
90分 OhO]^  
分釋: 難道在風and凰的攻撃力~!有時死左一定要繼續行,唔係就會輸。 j 'NsyQG  
                                                                                                                          ^Broje/A  
手都軟....rest下先
[ a10fc98在2010-02-25 18:49重新編輯此帖 ]
介紹別人用Scicube-立刻獲得宣傳勳章

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-02-22
請問該分析的用意何在? UYdDoI }  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... ZBKRfQ$  
o/OwG}  
仲有邊個係小舟? `eu:n.S@  
邊個係?朧? \<h&>%  
我完全唔知您做咩...
本論壇絕不建議使用代升服務,因為這樣會帶來極大風險

離線飛龍天牙
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-02-22
只有一半是正確...而且你有打錯了... !r67(vV  
O)?lGfwLi  
冰火皇后島 S1S ~l#  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 &6^hAh  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 d:#0d!:  
小舟 悟地一開始是走左邊 ef/=%0:  
之後迪雲和悟地是冰尊 K; 1xcg|  
星奇,米兒和小舟是火尊 S_R>i'Lc  
sczD"$~'-P  
冰火皇后島 eM0`w  
是分為 wchXK]tl"  
星奇,米兒版 3g'v 0j  
迪雲版 SYK4a+Vio  
小舟版 +FeZE<xzQ  
悟地版 |b3WvB ef  
一般版 Sff'N!h&  
=Om*+I0  
激戰大魔王是 rAr{Ei:RJ  
悟地,米兒和小舟加青狗四人版 cs KI\7F  
一般版 O<q|Qgt%  
大魔王龐士只有星奇和迪雲會有 `( 0H;.  
迪雲一開始不是打比堤+龐士,是邪鬼 $kPk< K  
之後打終極龐士,如果用迪雲就會有星仔COM,星仔就會有迪雲COM >G8:0Su>"|  
+=%<fw_bi  
單是這兩個故事就知道你沒有玩故事,不要識少少就打出來吧

最近落雷夜,搞到訓都訓唔到
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-02-22
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的 : Gv%.5\  
只有一半是正確...而且你有打錯了...
冰火皇后島 sD*7v-  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 gf$TDS_OMi  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 4HNvB  
.......
|&)]4B  
死塔又係咁... j+MoV|S  
故事都係咁... 426 ]/UB  
算吧啦樓主... .UMC]jyQ\p  
想學人做分析搏+分上位???

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-02-22
引用第3樓魔法使命於2010-02-22 16:43發表的  :
死塔又係咁... YC*3uHOWL  
故事都係咁... F[cHYN^/W  
算吧啦樓主... Qu2=VR_<{  
想學人做分析搏+分上位???
1eEH#i:{  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會..... ;B3@[.l  
dyg"#u?1+R  
HAW?c%l  
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的  : )c&RSGfL  
只有一半是正確...而且你有打錯了... A_+fJ'  
(MAjGp]9h;  
冰火皇后島 ^h^H: <)  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 1K(tiu  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 LQfP~ A  
.......
%5z9  
sorry!我會改................. :'"*7M{k  
+Pksyq  
引用第1樓魔法使命於2010-02-22 13:42發表的  : 6+eNZ`XmN=  
請問該分析的用意何在? "l)NiE}b  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... UB; rXB  
<s)$m0v  
仲有邊個係小舟? ETqGG#g  
邊個係?朧? Ggf)/+=m  
.......
\8 z9H V  
小舟係dennis呀! G$@rs0dQ  
?朧我唔know點打!

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-02-22
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 :
小舟係dennis呀! v%@%b3$g  
?朧我唔know點打!
Ng@|p|b  
唔識去官網COPY?? \,]7| Uq  
F.OKe^U$  
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 : 4N|% Jo#  
RhY%  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會 O*~0H^z  

U 3S@  
我想講係呢個壇的都已經係老手...

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的  :
-RSp=Pg3  
我去官網will lag ga.............

離線a031114
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-02-22
其實樓主攪e D尼做乜?

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的 : \mzfvf!W,  
IVP>v@;F  
唔多清楚=_="

離線6696。魂
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-02-22
無聊搵野做-V-?

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-02-22
引用第9樓6696。魂於2010-02-22 19:43發表的  : i$iuvt+rk  
無聊搵野做-V-?
83pVMt  
no!!!!!!!!!!!

離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的  : 1#DbL:cH  
<6V C~h  
上下位咁姐

冰の血繼限界!

離線銀冀
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-02-22
那個嘛... ewQkX};  
其實這個Post好像沒意義而已...
`=/-t](R  
而且資料很混亂..修改一下吧...

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-02-22
引用第11樓a1994109於2010-02-22 20:14發表的  :
上下位咁姐
sK`/d>8  
what you say??????

離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-02-22
引用第13樓a10fc98於2010-02-22 20:15發表的  :
what you say??????
Qo^24o p?F  
你做緊咩 我咪講緊咩囉

冰の血繼限界!

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-02-22
引用第14樓a1994109於2010-02-22 20:16發表的  :
你做緊咩 我咪講緊咩囉
NTKY@ N*  
playing LFO lo!!!!!!!!

離線parco_123
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的 :
$!YRl  
樓主唔係啦起馬:x

離線小竹
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-02-22
我除左戰回打索特打到我叫救命之外....其他都唔係好難打==

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-02-22
恐龍島居然要85分... 9.C'4p,  
係我我30分都比多左佢啦+_+

離線強人-ex
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-02-23
女媧的勇氣仲低分過恐龍島 = = Z$w3?  
有無搞錯/__\ ?

saizen:
原來仲有甘多主人留意LFO
更個新都有我呢個傻仔出黎抽水
快速回覆
限100 字節

上一個 下一個