切換到寬版
  • 4093閱讀
  • 43回覆

[教學]LFO故事研究 [複製連結]

上一主題 下一主題
離線a10fc98

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-02-22
分數定難度 Te,/#vtd  
7"[email protected]"n  
Ver1.0始祖力量篇(適合LV:67LV) /.zR|wU  
.F(kq  
學校(STAGE1) x-E>:  
1分 qo2CTqx  
有多個版本: m|{sOf % 0  
迪雲版 M/9GYFA  
星奇版 y@ \OdZ $  
米兒版 [DY [/XX  
小舟版 l>x$j :d  
悟地版 U,Kh/"%X  
馬龍版 De  {  
歷奇版  L|nQ: /  
域多版 0mR}mn  
?朧版 =O3]:;dS<  
一般版 DPLm  
#/28j"-K  
yDmI_o7  
體育館(STAGE2) MHge\!  
3分 FJid`Vpa  
有多個版本: :cfq#Og0m  
迪雲版 '^x#|(Wx  
星奇版 Fw>l2U.m  
米兒版 M3GCu?zO  
小舟版 /9 [email protected]  
悟地版 5: )X'"hl  
馬龍版 R0V"*Ao  
歷奇版 \3TTrx%  
域多版 gvgV]g|  
?朧版 x+$yT- |W:  
一般版 ]R j ^4  
分釋:主角五人比較長/難打,尤其悟地版! 2%|>tynQO  
` gH\NK  
大嶼山(STAGE3) tHiD<A8$]+  
6分 n#lD1{w  
有多個版本: E-/b9dk#  
五人版 q,{CWY>uM  
青狗四人版 rTm"Kg W  
一般版 J4vZ7Nj><)  
*lZZ8KI  
冰火皇后島(STAGE4) _nttf F  
10分 ~xg~; ;.  
有多個版本: ;mhRV<  
星奇,米兒版   4O(O4-0N  
迪雲版 Q}ZJS0}q  
小舟版   `N [W  
悟地版 [email protected]yB}n  
一般版 Hlp?%ZiM-  
分釋:冰火皇后島基本上唔難,但長。有時lag左又.......... eK?7)9  
yfwlM6Z2d=  
ju` <}  
99A`%b9A  
Ver2.0勇者誕生篇(適合LV:80LV) 7B~6C=T>c  
4[-NqOG   
初考元鬥篇(STAGE5) yC^'@  
5分 x?cDx6H  
有多個版本: zx.?CIrK  
星奇版 %`Y|`U)q  
米兒版 l<XJr{N~%k  
小舟版 M#{lFw  
馬龍版 ^O|Ok$Gt  
歷奇版 !6X<0dec_  
域多版 3vm0 x,  
?朧版 H VZq  
一般版 (v*c_K\x  
FRaJnU  
康洲鬼城(STAGE6) U,,Q {  
6分 L)0dHm=a2  
有多個版本: SU5Tn?+  
星奇版 "pi0?s95?  
米兒版 m^K3o:   
小舟版 on6&DCJ  
馬龍版 rP4zvb0h  
歷奇版 ^&*}+oeq  
域多版 \|X7zF2Q  
?朧版 k*n EL  
一般版 V.@:q;d[  
!4zM#Yt<U  
勇救帝王子孫(STAGE7) n&[7:}w  
10分 "|MxTc)l  
有多個版本: kKQ `L7(  
星奇版 4GL>=M=j  
米兒版 k~/|Nn.  
小舟版 [(G]sifZV  
馬龍版 !7K.A3V  
歷奇版 Om run00  
域多版 vawQ)Knl,  
?朧版 gO&jI7[d  
一般版 #|ElMbi9  
")?<q[na?  
初考元鬥篇(STAGE8) FY>3b%&X  
5分 Bm{ Z:^qW  
有多個版本: kLAp4"  
迪雲版 i1|yW(=  
悟地版 O28P>*   
一般版 *ybhzr8  
&pT)?fM  
突擊地下組織(STAGE9) {T1R9YhP9  
13分 iD$T,VC  
有多個版本: ,Q&Maa>t"R  
迪雲版 R./ro8L  
悟地版 [P7?&F!O  
一般版 ]Nk +\  
7DlvYog{:  
滅絕黑蠍子(STAGE10) -tX&/$^d  
15分 :wdL|b?zmq  
有多個版本: K%8x$M n4  
迪雲版 ;N1n[rfT  
悟地版 ?nL  
一般版 C25Qt~D,YT  
分釋:最後如果用迪雲版、悟地版打,會反影HK青少年吸毒好嚴重。 [email protected]93R=  
L25}B b#q  
終考元鬥篇(STAGE11) nr_+P[fC  
14分 =?zY`51[+  
有多個版本: Sn$F\6!  
五人加青狗二人版 >3 R%lS  
歷奇、域多版 D=$/5)S2  
一般版 72hg9qV  
v e7g}V  
血骷髏軍的突襲(STAGE12) _b2lQ37a  
12分 idWe Y`  
有多個版本: ;EA|J#7]  
五人加青狗四人版 UkZ!1R#e &  
一般版 Je3q/ 2]  
:Bks~1#  
神殿之危(STAGE13) 2iD]{.{A-R  
18分 ;U=a&EGd  
有多個版本: wX/.If\ww  
五人加青狗四人版 rS"IU\  
一般版 G9/ .A~\jY  
Is3o!  
死亡暗礁(STAGE14) `S"`5c  
20分 ]u.SagLa  
有多個版本: $RP<9W(  
五人加青狗四人版 u151W|+  
一般版 cB5gnAWG  
jRB3IYxJl  
勇闖羅剎堡(STAGE15) S'Tr*&y7n  
25分 tY04~bz  
有多個版本: 2v~&*b  
五人加青狗四人版 'xR&>S+  
一般版 lZYYz _  
%+e9# s[|  
激戰大魔王/大魔王龐士(STAGE16) u&}Fkn6oS|  
30分 #_:~3n8  
有多個版本: RmSrlRkn 1  
五人加青狗四人版 -\ZIw+V5P  
一般版 =78^KO63h  
分釋:一路上沒有什麼特別,到最後1.邪鬼+比堤2.邪鬼+比堤+龐士3.終龐士 Bh&d._k  
Xgs1N% L8"  
Ver3.0合成戰體篇(適合LV:100LV) C9MQ@_(o  
9}H1cEG}y  
竹林深處(STAGE17) { GXJ9R  
15分 sL 3/lyY  
Re98!8^wb  
暗黑秦王陵(STAGE18) ]' jmC;d@  
22分 8y}nWh5g+  
分釋:在迷宮中,要行好多地方加上時間可能要AGI勁d! ypsxy*fb  
 "Q9Krb  
秦王之陰謀(STAGE19) JO bk,#  
20分 2W)|EKZ  
:UyYk4  
富士湖畔(STAGE20) f9S`-h  
24分 / A S<]  
2 p@A=k&  
鳥居林(STAGE21) $+Z6BH E  
28分 eF~g; *u  
分釋:迷宮最好find人help!(第二格有個鳥居,入去,之後去到最右下!就finish迷宮!) Cv5fTFh  
}g'|wI(  
決戰鶴丸城(STAGE22) SX/\{)#O  
36分 "h##|5&L  
分釋:龐士血和攻高 k z,+J1z  
\G=**{X  
橫跨大峽谷(STAGE23) (@v#A)i  
35分 ]s`|K*xe  
分釋:仙人掌好麻煩! 25W]"c n  
Ru7J{NHZ  
衝上雲霄(STAGE24) `LCuGkQ(.3  
40分 emI:8zf  
fG"P@KS6#  
6``>&hc)  
究極研究所(STAGE25) \s;e T+  
45分 B"a^GI ;5#  
   2     5 @AcTbF$E  
  6     3 . E}Uzq%  
  4    1 xwbHbui  
k>>qF >U  
逃離研究所(STAGE26) q"nwy*  
48分   OnTryDxAJ  
分釋: 最好no find 人help/小心得一條命 }# e_DAQ  
NjUI?  
Ver4.0邪魔亂世篇(適合LV:120LV) E&2F`8ff  
V>\FB_ru83  
非洲草原(STAGE27) y Q<~"x  
43分 y<*nBv~  
qL0 xv6%  
森林古蹟(STAGE28) Y e.)m<  
40分 z!BdFsp`  
Rt4s.HZ  
聖母之瞳(STAGE29) yW#}nFBT  
49分 >e a:ypD  
yHG28C  
火燒村莊(STAGE30) wY$q?  
55分 ~c\T=%y1*'  
分釋: 人尊攻擊力高 "B}Ndz5Qc  
Z@9SjH  
地下謎城(STAGE31) c(T~)H ?X  
42分 }>f0jl Rnm  
分釋: d music有d嚇人 u+6OD-}~  
Y=Hzew  
飛行要塞(STAGE32) 1xL~^6  
有多個版本: FS*0jh1#  
星奇版 K>\/,B)`  
米兒丶悟地版 Zlo25q  
小舟版 l&^ `mFz  
一般版 6Wq{\t;.M_  
&K`Lp\W[w  
Ver5.0超級元力篇(適合LV:125LV) %g7SA?_`,<  
+sGPK;  
末日的開始(STAGE33) -/!M4X|tJ6  
58分 $J^S/P@'  
t[h0 (:Q.D  
絕地猛虎(STAGE34) 1{tJ/?w  
65分 *k\D!WpD  
分釋: 白虎boss........ %RguaN2  
~(CGhGP%T  
女媧的勇氣(STAGE35) !NY~a wV+f  
80分 FX99l -F  
分釋: 最好find人help! )s[CQ-_~:  
ij" `{KR[n  
終極魔人(STAGE36) 9kpp.(c  
75分 >Rk/+c81Y  
分釋:boss終極魔人唔勁但d路難行到死 ^p!.mcL  
|=>`c|V  
速度就是力量(STAGE37) '$z-A& &  
78分 DY:tj *vBM  
分釋:雖然冇女媧的勇氣今難,但boss好變態..........石眼都好勁! NTHB y2  
Xu)FE{JK  
恐龍島(STAGE38) Y?D%85i  
85分 4wYR7O}8A  
分釋:迷宮+迷宮d恐龍+boss hp已難打過女媧的勇氣...............find高手help la! +i^4C\  
%7[q|rN)  
Ver6.0決戰聖域篇(適合LV:148LV) .[email protected]|)k  
5r(k&05E  
去吧!十勇士(STAGE39) bw <L7}  
88分 c$0-dF^Aj  
分釋:要打e關並不easy,find一些同自己差不多LV之人打吧!最少都4人! Nkq  
k%q9@o  
殲滅改造人(STAGE40) %xDVjiu\  
78分 W4BNR5#  
分釋: 雖然冇去吧!十勇士既怪強,但速度好.......建議140LV以下最好5好打.......... .)wAq `pk  
fI4jkZ  
強闖美干達(STAGE41) '\gP f!  
90分 =%a_7t8q  
分釋: 難道在風and凰的攻撃力~!有時死左一定要繼續行,唔係就會輸。 &>03 z]c  
                                                                                                                          D ~Er\PO#  
手都軟....rest下先
[ a10fc98在2010-02-25 18:49重新編輯此帖 ]
離線魔法使命

發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-02-22
請問該分析的用意何在? )a0#Z(8  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... 7_u"I yc  
1[email protected]>  
仲有邊個係小舟? /YRB_@*]^P  
邊個係?朧? C V'[  
我完全唔知您做咩...
按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
離線飛龍天牙
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-02-22
只有一半是正確...而且你有打錯了... bFf&<~'c*0  
<@8$_q~~E  
冰火皇后島 u2hf+uwy  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 w>R"?h  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 m#)Z-  
小舟 悟地一開始是走左邊 YTPC6(n R  
之後迪雲和悟地是冰尊 CxZOy   
星奇,米兒和小舟是火尊 'Sz/Z}?l  
"~OWC)c  
冰火皇后島 tnFPg 2F  
是分為 `6vDURe  
星奇,米兒版 aq.9_]<W&  
迪雲版 rYOY43 r#[  
小舟版 #~v\IEmNA4  
悟地版 -g!yWd  
一般版 IMDCTs  
H5* U+^qtt  
激戰大魔王是 5Ic+~0ui  
悟地,米兒和小舟加青狗四人版 L{~<Td<Lz  
一般版 Qu[Bzr'  
大魔王龐士只有星奇和迪雲會有 / N'd(@  
迪雲一開始不是打比堤+龐士,是邪鬼 w}7%E+t{B  
之後打終極龐士,如果用迪雲就會有星仔COM,星仔就會有迪雲COM 5W d:r  
^Ju$ 1  
單是這兩個故事就知道你沒有玩故事,不要識少少就打出來吧
最近落雷夜,搞到訓都訓唔到
離線魔法使命

發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-02-22
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的 : vy[5hc4  
只有一半是正確...而且你有打錯了...
冰火皇后島 XKWB(,D9`  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 )_Q*Y_=s  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 P+] $f$c  
.......
m>20J]d  
死塔又係咁... KB)'8,   
故事都係咁... 2>IKPW+U  
算吧啦樓主... N<&'lkg  
想學人做分析搏+分上位???
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-02-22
引用第3樓魔法使命於2010-02-22 16:43發表的  :
死塔又係咁... >I:{Asuy  
故事都係咁... XrCXo;.P  
算吧啦樓主... 'e\R1NsH  
想學人做分析搏+分上位???
 qK$Ze  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會..... / Yw&=  
CO-VK?#  
^ WB~wyF  
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的  : Bmyp]Ffm|  
只有一半是正確...而且你有打錯了... Hd5 RaH  
SSw#-XeB  
冰火皇后島 @r #wo  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊  53dMgr  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 ?EJA.JTtY  
.......
;(na|}`Q;  
sorry!我會改................. ~h,?sU^^(  
tj=bdw7  
引用第1樓魔法使命於2010-02-22 13:42發表的  : lA!L3/1  
請問該分析的用意何在? rh%8 .`  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... J~+vU;U7"  
<7hW. 5Wj  
仲有邊個係小舟? {}5Vz(~  
邊個係?朧? |EEhC?ZM  
.......
'k>jIGR|C  
小舟係dennis呀! }FeqKjn\  
?朧我唔know點打!
離線魔法使命

發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-02-22
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 :
小舟係dennis呀! l\Z6"d[  
?朧我唔know點打!
"hiq0 @ e  
唔識去官網COPY?? iv<2a55AV1  
"=y,U-x  
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 : gf7:)fg!  
pfe4p])z  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會 z[J,8eKl9  

DS4R)I,  
我想講係呢個壇的都已經係老手...
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的  :
tIb/V)a  
我去官網will lag ga.............
離線a031114
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-02-22
其實樓主攪e D尼做乜?
離線魔法使命

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的 : 3Va[XQa  
UFHZ9DCP!  
唔多清楚=_="
離線6696。魂
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-02-22
無聊搵野做-V-?
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-02-22
引用第9樓6696。魂於2010-02-22 19:43發表的  : 9H}L<  
無聊搵野做-V-?
d$C<$^"V[  
no!!!!!!!!!!!
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的  : wxL0 A~  
,Auxa:M0x  
上下位咁姐
冰の血繼限界!

離線銀冀
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-02-22
那個嘛... u{TUvlQH?  
其實這個Post好像沒意義而已...
cVVaS:t#V  
而且資料很混亂..修改一下吧...
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-02-22
引用第11樓a1994109於2010-02-22 20:14發表的  :
上下位咁姐
v:![iIeYv  
what you say??????
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-02-22
引用第13樓a10fc98於2010-02-22 20:15發表的  :
what you say??????
_HW#H}BPeu  
你做緊咩 我咪講緊咩囉
冰の血繼限界!

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-02-22
引用第14樓a1994109於2010-02-22 20:16發表的  :
你做緊咩 我咪講緊咩囉
=uz)g'x@  
playing LFO lo!!!!!!!!
離線parco_123
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的 :
im*.iM  
樓主唔係啦起馬:x
離線小竹
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-02-22
我除左戰回打索特打到我叫救命之外....其他都唔係好難打==
離線魔法使命

發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-02-22
恐龍島居然要85分... <K`fvVEi  
係我我30分都比多左佢啦+_+
離線強人-ex
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-02-23