切換到寬版
  • 3452閱讀
  • 43回覆

[教學]LFO故事研究 [複製連結]

上一主題 下一主題
離線a10fc98

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-02-22
分數定難度 MAMg3>\Fj  
kN?F,xx  
Ver1.0始祖力量篇(適合LV:67LV) _5n?%P5  
fs'WsXDp04  
學校(STAGE1) F;$ :N$_  
1分  z6nf  
有多個版本: kY#aN@%  
迪雲版 sx4`C_F\  
星奇版 *L{cFfDV[  
米兒版 <zkX7   
小舟版 0) 7}U"^E  
悟地版 XR]&#V<w  
馬龍版 ,2p1mId\M  
歷奇版 qv4 s+Cjs  
域多版 ,GR EBT  
?朧版 V?IQ M  
一般版 S-d,#*1q  
aeA(qFA(W  
Oep#d'  
體育館(STAGE2) H }D,-6c  
3分 42zL0W"slP  
有多個版本: NeV2;/5N\!  
迪雲版 ,7V h  
星奇版 B`uB[L\3  
米兒版 M'JRo"<Jr  
小舟版 Gsw]"m/  
悟地版 \|0rwWph  
馬龍版 (jQJogNH  
歷奇版 ,Ua`eb,3xl  
域多版 jYF aFR[  
?朧版 X?U@!O|  
一般版 Dhq{RjO  
分釋:主角五人比較長/難打,尤其悟地版! #TrJPD  
=] y Tg-]B  
大嶼山(STAGE3) 6on';Uyfc  
6分 yQAf<{]  
有多個版本: 8 u-r%sEj$  
五人版 eG6g.3n2^  
青狗四人版 =0ncD1x7  
一般版 }JGzwO?  
 \+j6488  
冰火皇后島(STAGE4) \40sE;^\  
10分  lVIado  
有多個版本: ^+~tR8b-6  
星奇,米兒版   f/J]-xKm'  
迪雲版 p~*ej\<  
小舟版   M$Fp "V*  
悟地版 iocZ2E1I  
一般版 G_iZ wE  
分釋:冰火皇后島基本上唔難,但長。有時lag左又.......... G(EK8[;  
O+![s*m@Y  
|=q Qv@D  
Q.hv20M-  
Ver2.0勇者誕生篇(適合LV:80LV) 05J;v~8|  
XWfzeioNy  
初考元鬥篇(STAGE5) =C  
5分 Y5mQxcKd  
有多個版本: z@*#en k&  
星奇版 `>Rk-O"X  
米兒版 pDOX y`j%  
小舟版 hjN1RQ  
馬龍版 '28*L`lq  
歷奇版 )nDcN1!L  
域多版 u3,=}b2sW  
?朧版 F)& ~IoY  
一般版 pC"T[ si`  
K<Rr;Y.  
康洲鬼城(STAGE6) AS *B  
6分 >`<3X#Dp8e  
有多個版本: ^yh)W,D   
星奇版 Y]N-(@|]7  
米兒版 IE3= $y&i  
小舟版 *Hv3B}1  
馬龍版 p&!lhG|X)  
歷奇版 YXt@@Je  
域多版 d?W1@>~da  
?朧版 XiP@BFi|  
一般版 hf{p  
JXU!>Z&Sdf  
勇救帝王子孫(STAGE7) o@LzFpY0  
10分 Gv U EKJ  
有多個版本: sOYF)a  
星奇版 i*+` Si'5h  
米兒版 I!#jCz,  
小舟版 t`)1>u  
馬龍版 vjg\> Nnq  
歷奇版 NBBWb/Fqon  
域多版 FT`c71>;  
?朧版 4"=bXAo  
一般版 - +RElx6  
+ZVX![zu  
初考元鬥篇(STAGE8) /{hEBti  
5分 Q%:uW:'q  
有多個版本: d3nPfX 9  
迪雲版 *J.GVf!tQ  
悟地版 EV'KcYFl0B  
一般版 W OmyIf DE  
6bJew7/|W  
突擊地下組織(STAGE9) $<.&8Q*i  
13分 Q.sUYkb  
有多個版本: $[hs"}8^<W  
迪雲版 Sx 7H<  
悟地版 MmxC mT!;  
一般版 g} k<  
@OC4/I!,N  
滅絕黑蠍子(STAGE10) Ra/)3hT8  
15分 {Gyk9 H  
有多個版本: qq!UQFx  
迪雲版 vD,ct X"  
悟地版 %5LS" v?  
一般版 k!G>B-K  
分釋:最後如果用迪雲版、悟地版打,會反影HK青少年吸毒好嚴重。 |Yw} AjtH  
hW4#%c5G  
終考元鬥篇(STAGE11) T$U73U2o  
14分 p@2<b`H  
有多個版本: 5FeHkF:  
五人加青狗二人版 G<z6\b{Oi  
歷奇、域多版 i?} or)6*s  
一般版 d_(- knL   
zvC8`?q  
血骷髏軍的突襲(STAGE12) EiDFN`}d  
12分 +8d/oP^/  
有多個版本: 76_<PNV  
五人加青狗四人版 .i62 Rt  
一般版 &dy~:6V3BB  
~E@/"IZ0iC  
神殿之危(STAGE13) 3<_Qe]Bd  
18分 R:d6 6OcL  
有多個版本: bOMWTXQG,  
五人加青狗四人版 X1F Ju<"  
一般版 }do ,r&P  
Xk0^UI$C1  
死亡暗礁(STAGE14) y\*2/9*/b  
20分 I !'c"  
有多個版本: G8N {{o  
五人加青狗四人版 I$)S]!qrf>  
一般版 H 2+} } <  
; KMU FL  
勇闖羅剎堡(STAGE15) LQ8FtcC  
25分 /}+rQm@U  
有多個版本: ElQ T_W  
五人加青狗四人版 :bj;y<&   
一般版 g@ZymzoY2  
V+X/w#5  
激戰大魔王/大魔王龐士(STAGE16) ?2 z 4T-  
30分 b :MH%%/  
有多個版本: X 3+\y\T  
五人加青狗四人版 1>b+ga3.L  
一般版 8x<y'.5T  
分釋:一路上沒有什麼特別,到最後1.邪鬼+比堤2.邪鬼+比堤+龐士3.終龐士 M)uXy4  
D{?Ss  
Ver3.0合成戰體篇(適合LV:100LV) NNnm:cMUx  
6\aN=I  
竹林深處(STAGE17) | h2dOG;  
15分 )uri<!/  
eyk~@S}  
暗黑秦王陵(STAGE18) ^r?#*1P  
22分 1i"8".EUh-  
分釋:在迷宮中,要行好多地方加上時間可能要AGI勁d! LV0 ;[ky  
l |]cKdnv  
秦王之陰謀(STAGE19) Abgm(cQuQ  
20分 MO^\*O0{  
b SuY82}X  
富士湖畔(STAGE20) dfHucXdL  
24分 r8jxi/ju)6  
A}~^c%2  
鳥居林(STAGE21) H' _]=$?  
28分 ,:9&"w^  
分釋:迷宮最好find人help!(第二格有個鳥居,入去,之後去到最右下!就finish迷宮!) /@ s^,_  
&F&nYT'O  
決戰鶴丸城(STAGE22) G h%<sZ;6  
36分 Eyr2q5 0  
分釋:龐士血和攻高 + gBJ4  
B@[*SU_g  
橫跨大峽谷(STAGE23) a[X@J>$/Q  
35分 0t.} 6~  
分釋:仙人掌好麻煩! 6 :Yo Q6"Z  
CbxY5q|  
衝上雲霄(STAGE24) }fj= Wuj|  
40分 h9`mAy{Es  
$%Ll*E^k  
#1xo/VC  
究極研究所(STAGE25) OuKpbhi]J  
45分 U4g-TE>  
   2     5 %\{8$x3sp  
  6     3 KKeoYf*PP  
  4    1 }W W3Nc  
[:TVEcj  
逃離研究所(STAGE26) 6[Ugex?P  
48分   CECx)E.  
分釋: 最好no find 人help/小心得一條命 i1|PrC&g  
8$G`<<r  
Ver4.0邪魔亂世篇(適合LV:120LV) !\N /fm/  
f^:/F5fX  
非洲草原(STAGE27) v[FL  
43分 )"`-rab(  
Z&95%QI  
森林古蹟(STAGE28) C sN;8  
40分 n.R9 "z  
X}pMr*4  
聖母之瞳(STAGE29) iI!},z'*I  
49分 Ho,[&-aYL  
*4>Gp@Jw  
火燒村莊(STAGE30) Tz#,j<@A-X  
55分 z;u iuW  
分釋: 人尊攻擊力高 4~t4OUx @  
`$KD7i6MY  
地下謎城(STAGE31) JmF`P`3  
42分  _+#w5ZF%  
分釋: d music有d嚇人 k|D4}2A\.  
IE2}4;  
飛行要塞(STAGE32) 3(#ZI,@!b5  
有多個版本: UNYmgr3  
星奇版 un`f>p$s  
米兒丶悟地版 7rj'nq  
小舟版 R2M7Mtc  
一般版 LoxCn~k0  
`!D4O}f  
Ver5.0超級元力篇(適合LV:125LV) ;6J$k:]dN=  
'v(Ms}m@N  
末日的開始(STAGE33) Qc")2qDO_D  
58分 Hb6=K@sE  
e3ok8MQ +  
絕地猛虎(STAGE34) g,X$9I<o*w  
65分 9)hf{hb  
分釋: 白虎boss........ ,WnI;G*'q  
5@mtX$)?=  
女媧的勇氣(STAGE35) ,A?\]#9`-?  
80分 f15f%7  
分釋: 最好find人help! hQPP%i  
~&jIx |  
終極魔人(STAGE36) |U`9X'0  
75分 CXBG`} [g  
分釋:boss終極魔人唔勁但d路難行到死 *sfB<) R  
]iN :|>e)E  
速度就是力量(STAGE37) jBj4/V{>  
78分 e4L=' DQ  
分釋:雖然冇女媧的勇氣今難,但boss好變態..........石眼都好勁! ?X6l64'  
_#FxM-B5<  
恐龍島(STAGE38) D3}Rh+AS  
85分 Y7 $7^  
分釋:迷宮+迷宮d恐龍+boss hp已難打過女媧的勇氣...............find高手help la! z [J+1LC  
. HO3[ 9h5  
Ver6.0決戰聖域篇(適合LV:148LV) b(5U{ O;  
a!_Ga  
去吧!十勇士(STAGE39) rZ=w+/  
88分 RCn9 cj0  
分釋:要打e關並不easy,find一些同自己差不多LV之人打吧!最少都4人! .(a_gR5hs  
K?F.n  
殲滅改造人(STAGE40) ty$))l1H?  
78分 \d5^XuC#  
分釋: 雖然冇去吧!十勇士既怪強,但速度好.......建議140LV以下最好5好打.......... <i)Wcp*  
$A0l:u~i  
強闖美干達(STAGE41) q$25ZLjyG_  
90分 XOZ}U49SJ  
分釋: 難道在風and凰的攻撃力~!有時死左一定要繼續行,唔係就會輸。 8K /oZa,  
                                                                                                                          M %@5_w^{  
手都軟....rest下先
[ a10fc98在2010-02-25 18:49重新編輯此帖 ]
介紹別人用Scicube-立刻獲得宣傳勳章

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-02-22
請問該分析的用意何在? <+7G*fWWv  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... NV<C up  
*k)ibs&ap  
仲有邊個係小舟? 39Q #d p~  
邊個係?朧? LdCl|&'  
我完全唔知您做咩...

離線飛龍天牙
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-02-22
只有一半是正確...而且你有打錯了... ^<Aj|R_5  
*i3zub  
冰火皇后島 !\"XKj2  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 QZq,2bMs  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 nbF3BGlR}  
小舟 悟地一開始是走左邊 L;/I,h,4$r  
之後迪雲和悟地是冰尊 9v=iE}  
星奇,米兒和小舟是火尊 zskVM(EU  
NC=3#>"]2  
冰火皇后島 >RD(cDywl  
是分為 I-{@V?Y  
星奇,米兒版 "Q<U?9. b  
迪雲版 F  (mm  
小舟版 sH =}IM  
悟地版 Cw bF(+  
一般版 7CYds <y  
/4JEvyb   
激戰大魔王是 .JXF;j\y  
悟地,米兒和小舟加青狗四人版 Y Nmgc\  
一般版 Hm[+`H0)B  
大魔王龐士只有星奇和迪雲會有 y'16T  
迪雲一開始不是打比堤+龐士,是邪鬼 i/_u=<$  
之後打終極龐士,如果用迪雲就會有星仔COM,星仔就會有迪雲COM +2p3(kuxp  
5@ i<4  
單是這兩個故事就知道你沒有玩故事,不要識少少就打出來吧

最近落雷夜,搞到訓都訓唔到
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-02-22
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的 : FFLi)  
只有一半是正確...而且你有打錯了...
冰火皇后島 4kyXoDzY  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 cO^ g)M'c  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 ONdgfwrH*  
.......
2{E->o*  
死塔又係咁... El* `fh  
故事都係咁... #az%vbe3  
算吧啦樓主... hE<;pSH>  
想學人做分析搏+分上位???
本論壇絕不建議使用代升服務,因為這樣會帶來極大風險

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-02-22
引用第3樓魔法使命於2010-02-22 16:43發表的  :
死塔又係咁... GNfLdhZ^p/  
故事都係咁... w| Iq?W d  
算吧啦樓主... `YD4NbW(  
想學人做分析搏+分上位???
p&* >kKK  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會..... 9n%&S?+{  
Dj7y>pv0  
YX+(9!c=  
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的  : =-j6>C  
只有一半是正確...而且你有打錯了... ~I3 .PG/,  
IG7"ny"  
冰火皇后島 #ptrx[@  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 9&sfB  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 N{Ge;!\  
.......
s\ 1wDqJ2h  
sorry!我會改................. :B:*ubx  
"<,]9  
引用第1樓魔法使命於2010-02-22 13:42發表的  : G,C@7aB{  
請問該分析的用意何在? b%bd@+n)  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... 'Wp <R  
1]\ m&~{  
仲有邊個係小舟? &:eR'gs/  
邊個係?朧? 5^M+n8  
.......
a#*1+I[  
小舟係dennis呀! YMU,CN  
?朧我唔know點打!

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-02-22
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 :
小舟係dennis呀! ;2?(;.X!>@  
?朧我唔know點打!
fHa @A/[lB  
唔識去官網COPY?? 6I-,3S,Ex  
Qi!,M (`  
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 : :Zo::c&T  
vG\jIl36  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會 O^SCvv38  

blx5GDTI  
我想講係呢個壇的都已經係老手...

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的  :
|T+<'+  
我去官網will lag ga.............

離線a031114
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-02-22
其實樓主攪e D尼做乜?

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的 : vKP~0Y>]H  
3I.etK}9  
唔多清楚=_="

離線6696。魂
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-02-22
無聊搵野做-V-?

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-02-22
引用第9樓6696。魂於2010-02-22 19:43發表的  : `tukq#N#  
無聊搵野做-V-?
Ih&T]  
no!!!!!!!!!!!

離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的  : $lNxOuoq  
F,h3|~ g  
上下位咁姐

冰の血繼限界!

離線銀冀
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-02-22
那個嘛... )fU|]H&P!  
其實這個Post好像沒意義而已...
GsSc53PQ  
而且資料很混亂..修改一下吧...

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-02-22
引用第11樓a1994109於2010-02-22 20:14發表的  :
上下位咁姐
u_Po&"Y]  
what you say??????

離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-02-22
引用第13樓a10fc98於2010-02-22 20:15發表的  :
what you say??????
`"zlA5d~  
你做緊咩 我咪講緊咩囉

冰の血繼限界!

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-02-22
引用第14樓a1994109於2010-02-22 20:16發表的  :
你做緊咩 我咪講緊咩囉
#5rE=)  
playing LFO lo!!!!!!!!

離線parco_123
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的 :
69$m`'2G  
樓主唔係啦起馬:x

離線小竹
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-02-22
我除左戰回打索特打到我叫救命之外....其他都唔係好難打==

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-02-22
恐龍島居然要85分... *gzJ"=  
係我我30分都比多左佢啦+_+

離線強人-ex
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-02-23