切換到寬版
  • 3968閱讀
  • 43回覆

[教學]LFO故事研究 [複製連結]

上一主題 下一主題
離線a10fc98

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-02-22
分數定難度 m{KF3A3Nl  
(g#%H)VV|  
Ver1.0始祖力量篇(適合LV:67LV) 2,~+PKs)6  
`\qm[QQ\  
學校(STAGE1) Z*v0j yF  
1分 hD$$I{u)-  
有多個版本: ^@H$fYJ  
迪雲版 O:+T/#k  
星奇版 I IN:  
米兒版 #5xTk= !5  
小舟版  2O:\+d  
悟地版 ,HdsD4'  
馬龍版 W>-s7-zW  
歷奇版 xip$  
域多版 q~ZrCC 6  
?朧版 Rc-)SZqv.  
一般版 fIi Bb.g  
`C#EXyd]  
zq'H=80  
體育館(STAGE2) 0A@k:p#  
3分 ow_<M<  
有多個版本: /U.gmoR}  
迪雲版 i+O b  
星奇版 p^}9c{7  
米兒版 ,:M"fTN  
小舟版 &BH:3}9  
悟地版 #uiY /  
馬龍版 V5xl**8e#=  
歷奇版 zyZ*g}  
域多版 vTy>x C v  
?朧版 *j6(g,{&f  
一般版 cxwqHyh  
分釋:主角五人比較長/難打,尤其悟地版! tnab<%T}&  
4.1X}S'Rc  
大嶼山(STAGE3) smaOzkK  
6分 Z0t1['[email protected]  
有多個版本: @u K-g}d  
五人版 ;tZa5F :8  
青狗四人版 U 4Dhw  
一般版 b* 8Gt Th  
k:~OU#{  
冰火皇后島(STAGE4) IC4a$  
10分 Yu4%~M3  
有多個版本: yXiDU}Ce%  
星奇,米兒版   8!':86c  
迪雲版 !*;G.8rxry  
小舟版   Jj tDht]  
悟地版 ;#pV ~f}\  
一般版 Wd.$Fk4s  
分釋:冰火皇后島基本上唔難,但長。有時lag左又.......... !PnG)_g'/6  
Cwqu [email protected]  
e\^g\;v-*  
h~(\-E  
Ver2.0勇者誕生篇(適合LV:80LV) l8j 18St  
!v1 06o<p  
初考元鬥篇(STAGE5) zS_:3~^2~y  
5分 z|!XxJt,  
有多個版本: =x c T/U  
星奇版 *e-Xfcq^2  
米兒版 0}]3AP  
小舟版 %g-o'n9U5  
馬龍版 |cWST#.Ge  
歷奇版 =ENboG$  
域多版 C q4='`  
?朧版 {)u ObV  
一般版 +0?(J}$?  
>;k=3I"+1  
康洲鬼城(STAGE6) TLzA @d  
6分 Xr.Bx3AK  
有多個版本: t\J@+(  
星奇版 iN]V "  
米兒版 P/Y){dQ8=  
小舟版 c3q-oA(=  
馬龍版 !4s*1 .  
歷奇版 gHf0J,c  
域多版 n%aFMVU  
?朧版 qD~#V4xD  
一般版 H, vjhg<B  
>\Zvj3{#  
勇救帝王子孫(STAGE7) = }QFb9  
10分 YG (>rq  
有多個版本: NR*" m&mi  
星奇版 u]([hW4U  
米兒版 Ny RI]9  
小舟版 izK)>%X  
馬龍版 `,:L)"^  
歷奇版 mMVV jCv  
域多版 g] 1*v '{z  
?朧版 q[eN$s e-s  
一般版 sGdNd1S  
<s$`~OGDF  
初考元鬥篇(STAGE8) IA`a?.o7EJ  
5分 a d{y~c|^  
有多個版本: z *loKqP  
迪雲版 #0.Ngac%  
悟地版 $w( m%D|  
一般版 LhVDqk{E  
;s?*sE45  
突擊地下組織(STAGE9) -M!m m?  
13分 TmkYAjek  
有多個版本: U|754Z<.  
迪雲版 gB&M3 g)w[  
悟地版 J9t UiY  
一般版 s+h-D^Ao  
qF thwRpK  
滅絕黑蠍子(STAGE10) AkI O3T}2  
15分 y:pXDr5  
有多個版本: )]`6#ZQ  
迪雲版 '-f(Z)  
悟地版 EO4A^C#  
一般版 E;oOt{g?b  
分釋:最後如果用迪雲版、悟地版打,會反影HK青少年吸毒好嚴重。 - <x7B^T  
M<aaPvbzV  
終考元鬥篇(STAGE11) J81pg$  
14分 %m N5KS4J  
有多個版本: 5:$;jB  
五人加青狗二人版 D= {h  
歷奇、域多版 J\gN0L'A3  
一般版 ',b(=`TCX  
e# sO7syf[  
血骷髏軍的突襲(STAGE12) vbyNf  
12分 |gvg:87=  
有多個版本: ov%4bG  
五人加青狗四人版 VZ ,4p\8  
一般版 r%*g_xQAU  
-,%p@Kgvx  
神殿之危(STAGE13) CpKr/pQ# 2  
18分 d ] F#>  
有多個版本: w3+yMa*+1  
五人加青狗四人版 ^i|0=U&V  
一般版 'y*z'b#`  
"G6p["xn~  
死亡暗礁(STAGE14) QA[  
20分 [email protected]  
有多個版本: 'f_ x-9A  
五人加青狗四人版 L]s$G  
一般版 Zh1Z>[bJ>k  
(q6'H^F  
勇闖羅剎堡(STAGE15) Y?70~T4wC  
25分 A9d[0Q!  
有多個版本: w&^]TORJ  
五人加青狗四人版 /^"L nZ  
一般版 mr3g3\3  
zwF223  
激戰大魔王/大魔王龐士(STAGE16) @[=Sg55;D  
30分 _eI6'4Ma  
有多個版本: ;nh\!  
五人加青狗四人版 5\nU2s hU  
一般版 <3*i.@:IL  
分釋:一路上沒有什麼特別,到最後1.邪鬼+比堤2.邪鬼+比堤+龐士3.終龐士 %~A3`S%BT  
+F9qgeQuH  
Ver3.0合成戰體篇(適合LV:100LV) cGAV68L#8%  
drP|#;)K  
竹林深處(STAGE17) JN99TCCt`  
15分 hAM,ksN ^  
;G'.!  
暗黑秦王陵(STAGE18) %SYF{uJ  
22分 $kayDkn  
分釋:在迷宮中,要行好多地方加上時間可能要AGI勁d! ,L0 $u  
i' xJ.g?f  
秦王之陰謀(STAGE19) Qha !k}]  
20分 <'3:(>0>  
rUBR@J;r  
富士湖畔(STAGE20) m;@J27  
24分 S|S _UT:r  
2zKz%cOi  
鳥居林(STAGE21) C-T$bh  
28分 nJ ?.A8<B  
分釋:迷宮最好find人help!(第二格有個鳥居,入去,之後去到最右下!就finish迷宮!) I`1Sk XB  
9`TGPQ8E  
決戰鶴丸城(STAGE22) UMWt~r  
36分 sV;>  
分釋:龐士血和攻高 Ka$W^F&~X  
Nbp&m5Nbu.  
橫跨大峽谷(STAGE23) TLcs7  
35分 W9xC2.gL  
分釋:仙人掌好麻煩! ab j<  
"P[Tk^Pg  
衝上雲霄(STAGE24) S ^W$w|C  
40分 1LMZl%x   
6h4_;+adm  
2YhBST`  
究極研究所(STAGE25) w^% (Ve  
45分 p09><7tfTl  
   2     5 f@>1D]u2  
  6     3 RdPhlt`Z  
  4    1 ( iM'*  
uN\8E?  
逃離研究所(STAGE26) }E)|Q`"  
48分   2r '{'|i  
分釋: 最好no find 人help/小心得一條命  ekN #Km  
< j4 x~  
Ver4.0邪魔亂世篇(適合LV:120LV) H0>3d)eM  
b\w5<M3GU  
非洲草原(STAGE27) cZXX:~%  
43分 |~_\j  
5><mRC7U  
森林古蹟(STAGE28) W\zyO!  
40分 ?NBCeX_68  
D, G3 @O  
聖母之瞳(STAGE29) 2 #.c:1iIl  
49分 U smdF   
h]fb#MG  
火燒村莊(STAGE30) m=c33 66  
55分 @tlFaQv)  
分釋: 人尊攻擊力高 ZWL!Cf{w_  
Au/ N0T  
地下謎城(STAGE31) *))ZHO  
42分 wOymA}%e  
分釋: d music有d嚇人 %@"$AT %8  
' K{s&[p  
飛行要塞(STAGE32) H31BP7y A`  
有多個版本: &W,B]3uU  
星奇版 TR,yk*7  
米兒丶悟地版 #lJ=Q{%  
小舟版 [g7gM4$  
一般版 wdnHS^>XQ  
5X\ c3dA/K  
Ver5.0超級元力篇(適合LV:125LV) C0TuTMDtS  
3Cq3bv  
末日的開始(STAGE33) ]TEK$#T@  
58分 I})`D8Y}  
#ZP?8?  
絕地猛虎(STAGE34) 2`Kxd4 ]  
65分 %| [email protected]\Ts  
分釋: 白虎boss........ Lj:I~,Ca   
5:u>  
女媧的勇氣(STAGE35) Fr$C7C  
80分 o5o$t  
分釋: 最好find人help! X{.v%Nv  
l~6` TyCD  
終極魔人(STAGE36) 7| 5S  
75分 w"pi=]}T:A  
分釋:boss終極魔人唔勁但d路難行到死 ) P%`J @  
-7)QwFb  
速度就是力量(STAGE37) 1r9F+7  
78分 \>4cz xD  
分釋:雖然冇女媧的勇氣今難,但boss好變態..........石眼都好勁! u^_aPz`.  
&LM;6Xz$  
恐龍島(STAGE38) Gtb4  
85分 x/ty}  
分釋:迷宮+迷宮d恐龍+boss hp已難打過女媧的勇氣...............find高手help la! \&{']0a>  
#OZ?=0Ys  
Ver6.0決戰聖域篇(適合LV:148LV) C|%eaOw '  
x+x6C2   
去吧!十勇士(STAGE39) },ZmOn  
88分 ^>jHo@  
分釋:要打e關並不easy,find一些同自己差不多LV之人打吧!最少都4人! [email protected]  PA  
B4{na    
殲滅改造人(STAGE40) hJYQ$1R'r  
78分 (6kuex;  
分釋: 雖然冇去吧!十勇士既怪強,但速度好.......建議140LV以下最好5好打.......... Ek[ PlCrX  
nTC=R e<B  
強闖美干達(STAGE41) z)weEF@  
90分 o lRY/*OO  
分釋: 難道在風and凰的攻撃力~!有時死左一定要繼續行,唔係就會輸。 %~5>R  
                                                                                                                          )UI 5_h&  
手都軟....rest下先
[ a10fc98在2010-02-25 18:49重新編輯此帖 ]
離線魔法使命

發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-02-22
請問該分析的用意何在? ;[email protected]  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... ^ eA+Rb:&  
;)k},po  
仲有邊個係小舟? ebx?pjMK\w  
邊個係?朧? @*Fzi %_[  
我完全唔知您做咩...
按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
離線飛龍天牙
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-02-22
只有一半是正確...而且你有打錯了... Zq!DI 'u  
;|ZkN}  
冰火皇后島 * {T.'D  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 Y;/jzg#,(  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 ivkVo? X  
小舟 悟地一開始是走左邊 zPa+ibDi?  
之後迪雲和悟地是冰尊 d}<]h(~;  
星奇,米兒和小舟是火尊 SV^&:X*#f  
]lR5e3#  
冰火皇后島 _&4{3M8W  
是分為 __yns7 v  
星奇,米兒版 5/|'KJ#  
迪雲版 K\CwF  
小舟版 " #*2}1  
悟地版 ZquYmclO  
一般版 B|VZ:%<t  
ixVb:  
激戰大魔王是 ApV[email protected]&  
悟地,米兒和小舟加青狗四人版 |Li4EB#  
一般版 oLgRyx  
大魔王龐士只有星奇和迪雲會有 ~Z'mFS@  
迪雲一開始不是打比堤+龐士,是邪鬼 k1& d  
之後打終極龐士,如果用迪雲就會有星仔COM,星仔就會有迪雲COM 0,arPwD]  
d\IpgZ KR  
單是這兩個故事就知道你沒有玩故事,不要識少少就打出來吧
最近落雷夜,搞到訓都訓唔到
離線魔法使命

發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-02-22
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的 : ,,;5<,TP  
只有一半是正確...而且你有打錯了...
冰火皇后島 Jyv$VLSz  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 .4plKr'N  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 ).( !lk  
.......
_jHab5{Bq  
死塔又係咁... `0r By//  
故事都係咁... 5Tm b\+Tcl  
算吧啦樓主... ,v z s  
想學人做分析搏+分上位???
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-02-22
引用第3樓魔法使命於2010-02-22 16:43發表的  :
死塔又係咁... Ic3vQFh  
故事都係咁... NJh(M(  
算吧啦樓主... ^ I/Ti{2  
想學人做分析搏+分上位???
8xpjsgv`  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會..... i8H# 7#Y2  
;QZ~]v  
~fLFp< I/  
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的  : !6;kR4.j  
只有一半是正確...而且你有打錯了... _h"KqZoxf  
-K0XMwV  
冰火皇后島  [H { [g}  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊  HiDIqUa@  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 P+p+RdIZ[,  
.......
&j]?!]&  
sorry!我會改................. N &!`cPlp  
oNr cS/I  
引用第1樓魔法使命於2010-02-22 13:42發表的  : G(0&7 .E  
請問該分析的用意何在? c&]&\u lF%  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... -Z<U_P"U*  
`5pI6mw  
仲有邊個係小舟? |p! J0l~  
邊個係?朧? +2ejutob  
.......
s" Q,4=  
小舟係dennis呀! .v.rR  
?朧我唔know點打!
離線魔法使命

發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-02-22
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 :
小舟係dennis呀! @z*a4  
?朧我唔know點打!
Q .RD}C  
唔識去官網COPY?? Ne9p+s y  
#wS6"FxK  
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 : ^ieIlhc  
e >LP>.)W  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會 fU8%.O  

} \@D0Gm  
我想講係呢個壇的都已經係老手...
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的  :
0kQ[email protected]  
我去官網will lag ga.............
離線a031114
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-02-22
其實樓主攪e D尼做乜?
離線魔法使命

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的 : @@E3I)Y#  
S}r] *+3  
唔多清楚=_="
離線6696。魂
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-02-22
無聊搵野做-V-?
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-02-22
引用第9樓6696。魂於2010-02-22 19:43發表的  : k:OmZ{zwM1  
無聊搵野做-V-?
bjE11#/5  
no!!!!!!!!!!!
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的  : <iD^pa  
|][V}l  
上下位咁姐
冰の血繼限界!

離線銀冀
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-02-22
那個嘛... PWlTqjK;%  
其實這個Post好像沒意義而已...
zsAFt$(  
而且資料很混亂..修改一下吧...
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-02-22
引用第11樓a1994109於2010-02-22 20:14發表的  :
上下位咁姐
~Rp8| 6Rh  
what you say??????
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-02-22
引用第13樓a10fc98於2010-02-22 20:15發表的  :
what you say??????
I%[d{ -  
你做緊咩 我咪講緊咩囉
冰の血繼限界!

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-02-22
引用第14樓a1994109於2010-02-22 20:16發表的  :
你做緊咩 我咪講緊咩囉
D%QAY~  
playing LFO lo!!!!!!!!
離線parco_123
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的 :
KW~:VCE  
樓主唔係啦起馬:x
離線小竹
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-02-22
我除左戰回打索特打到我叫救命之外....其他都唔係好難打==
離線魔法使命

發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-02-22
恐龍島居然要85分... .{OpZ  
係我我30分都比多左佢啦+_+
離線強人-ex
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-02-23