切換到寬版
  • 4059閱讀
  • 43回覆

[教學]LFO故事研究 [複製連結]

上一主題 下一主題
離線a10fc98

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-02-22
分數定難度 wG=WhW9  
BGu.-  
Ver1.0始祖力量篇(適合LV:67LV) r3Eby>R  
62f6-Z  
學校(STAGE1) h})g   
1分 ,eB*g_}  
有多個版本: @P;[email protected] u  
迪雲版 8dXp;4v!  
星奇版 ch37k>v  
米兒版 ?)"xUWd  
小舟版 rAeu^ P  
悟地版 PV)ll[yo  
馬龍版 *<039jwK`0  
歷奇版 [m[  h3  
域多版 H. :av|  
?朧版 biVxf@J  
一般版 d.][S^=  
U*l':$  
KFA!`4]  
體育館(STAGE2) ifm7-oSH  
3分 f vXvqN`T  
有多個版本: mvD\/iaM  
迪雲版 :!?Z&;;Q{  
星奇版 mXML\u  
米兒版 :k3RVS^k  
小舟版 f6.`.)O  
悟地版 *hy(Q8zCCX  
馬龍版 {LxAX)  
歷奇版  zy un  
域多版 Q:C.E%  
?朧版 _ke95QKG  
一般版 )}j>Z#$C  
分釋:主角五人比較長/難打,尤其悟地版! \c HjH  
~fw KJ^}t  
大嶼山(STAGE3) a;E5)iq  
6分 ad.unzrS  
有多個版本: ~a|ciE&n*[  
五人版 bu)q:Q*+  
青狗四人版 z` EwZ  
一般版 ?VF>4M!lYa  
g<>dcz  
冰火皇后島(STAGE4) JB?"~S 7k  
10分 pc}A> M  
有多個版本: EFH{L,  
星奇,米兒版   sbeuh#J  
迪雲版 \ deelOp  
小舟版   Jz:o>]~%c  
悟地版 w@4p{e  
一般版 9u;&_3 kj  
分釋:冰火皇后島基本上唔難,但長。有時lag左又.......... E OH}=6{>  
ICLK}t sf  
-y!Gr Qj  
lD EE<t<  
Ver2.0勇者誕生篇(適合LV:80LV) g([|C  
s^OE2wF  
初考元鬥篇(STAGE5) '$n8Fb[,D\  
5分 ;a]50@)v&  
有多個版本: .F||.}  
星奇版 Al?FMD  
米兒版 }F )?Ox0  
小舟版 Hps?Q&58  
馬龍版 B;5,  
歷奇版 bsCC3v"r  
域多版 Jc(P,YXD  
?朧版 Bok^6Fsj.  
一般版 q#UF"#se  
lf5VE[  
康洲鬼城(STAGE6) &TL- Am}V  
6分 !M{tEo 0  
有多個版本: d/$Z!}\  
星奇版 0Vj-^.W^  
米兒版 !lQnrOUZ  
小舟版 W][{.)"V  
馬龍版 ~B]:k9Q(  
歷奇版 W;HX r  
域多版 T)J,!rZg8  
?朧版 @r/iU   
一般版 4:0M.uldX  
fWDwgYS5$  
勇救帝王子孫(STAGE7) V%JbVL-9  
10分 \xW-"5hK  
有多個版本: \aI\g/ H  
星奇版 WuF\e\+  
米兒版 3^e[L u  
小舟版 ]&A}{   
馬龍版 hpDd74a  
歷奇版 r[6:{?m  
域多版 wpY;:T  
?朧版 )P{'SG]  
一般版 a$Uv  
\w~"UK:og  
初考元鬥篇(STAGE8) fpIn i*$=  
5分 )NGEO7v/  
有多個版本: eijL3 $u=  
迪雲版 C,D#IC/7  
悟地版 L ,E~<4  
一般版 /=-b7@{m  
H dPAeX>!  
突擊地下組織(STAGE9) .@Q=e}Y`  
13分 k1see1D] U  
有多個版本: ss;OH'E  
迪雲版 h~g@wuH  
悟地版 ra"v%W+  
一般版 gk^K+mad)  
Ki8:Z\*ZG  
滅絕黑蠍子(STAGE10) U/Uk{oj  
15分 xE}C$_/wPn  
有多個版本: (wvrK`  
迪雲版 Ql)_A\e  
悟地版 xah.+p~  
一般版 \H2g(?PJK  
分釋:最後如果用迪雲版、悟地版打,會反影HK青少年吸毒好嚴重。 v S*"'2  
=qR[,]L  
終考元鬥篇(STAGE11) i""d%h  
14分 oghDKil  
有多個版本: ,gf) /%n.  
五人加青狗二人版 F}CeLEf  
歷奇、域多版 vQz7ZSk4`  
一般版 ?!)k0o?M  
GgC":'7{  
血骷髏軍的突襲(STAGE12) e?0w}1  
12分 J-Ob{1h3  
有多個版本: O3p7ffFG  
五人加青狗四人版 ]7Z,F v  
一般版 oeZhfAs  
X'1b]Jd  
神殿之危(STAGE13) aO`#zY )i  
18分 jNDuZLw  
有多個版本: Gq f |u*O  
五人加青狗四人版 +[}{X?_$C  
一般版 !dbKWn8sI  
1n0*<:  
死亡暗礁(STAGE14) Pfln =KD  
20分 g<S#9oN  
有多個版本: @_ rZ<  
五人加青狗四人版 $Qc`b-  
一般版 8VEb_)!1  
''<38S  
勇闖羅剎堡(STAGE15) qurf'i ~y  
25分 W ' K3R '  
有多個版本: Z>`DN\?Xc  
五人加青狗四人版 U:VnvWKG]  
一般版 `V9]FqW]  
qKh#PW4  
激戰大魔王/大魔王龐士(STAGE16) S2)^ll6  
30分 kE4+R/}x  
有多個版本: MbJRIL;  
五人加青狗四人版 ?J5ZZ7?O  
一般版 \h (nY  
分釋:一路上沒有什麼特別,到最後1.邪鬼+比堤2.邪鬼+比堤+龐士3.終龐士 R; >R1^  
Qv4ypVn(  
Ver3.0合成戰體篇(適合LV:100LV) ( GUy9 HV  
Mryx6:<  
竹林深處(STAGE17) O0,$'Re?  
15分 Ha Q9FE/  
{~Dq ?G#  
暗黑秦王陵(STAGE18) o3*OeF@  
22分 L6_*FvW  
分釋:在迷宮中,要行好多地方加上時間可能要AGI勁d! A2q$<lHF  
6LaR3F.,V  
秦王之陰謀(STAGE19) 'D[email protected]  
20分 b.JUH[dkz  
ao%lMlYc>  
富士湖畔(STAGE20) J>qOB  
24分 jL' yb  
'n/I7TF +q  
鳥居林(STAGE21) ')Kr5mKh  
28分 ON[li)+o{Z  
分釋:迷宮最好find人help!(第二格有個鳥居,入去,之後去到最右下!就finish迷宮!) _[0Jwa:g  
$J buFYm{v  
決戰鶴丸城(STAGE22) ,CR[JL\w e  
36分 3(Xa   
分釋:龐士血和攻高 1]m 7X-  
k"D'0k  
橫跨大峽谷(STAGE23) E#ox>RW0  
35分 5c 1&^}0  
分釋:仙人掌好麻煩! H46<0B OU  
*d?` VWF  
衝上雲霄(STAGE24) S$%Qd_#  
40分 ^5TaN#-{\  
011Fg9+  
D{8vQWo ~N  
究極研究所(STAGE25) (=}c{^:  
45分 d?J(A 0dG  
   2     5 m/]%pSlm  
  6     3 HvbGX|U  
  4    1 oj7XX#w$  
bz1*fA:ew-  
逃離研究所(STAGE26) CA F*YhEP;  
48分   T8d   
分釋: 最好no find 人help/小心得一條命 _g)E5|>  
<L"f~zK  
Ver4.0邪魔亂世篇(適合LV:120LV) XNqy]wfQ  
bU2=|S1  
非洲草原(STAGE27) sf<URQ@  
43分 JT7:XRDN  
jH(+zFMO  
森林古蹟(STAGE28) <-yi1lr  
40分 [iP5x ~x  
0&B+c`M  
聖母之瞳(STAGE29) fh& ~(5sq  
49分 m;-X*D  
;O1-mZVp  
火燒村莊(STAGE30) r{OKe7hT[  
55分 iKu*ObB`*  
分釋: 人尊攻擊力高 N4 ?V##  
BQ^j~S&j  
地下謎城(STAGE31) *i`}xD  
42分 jvHVFt.3]  
分釋: d music有d嚇人 z&WaQCwRA  
A9Bx8g8  
飛行要塞(STAGE32) | LS$G+  
有多個版本: :n*Qp(A::'  
星奇版 &B(4l  
米兒丶悟地版 N8EE#+  
小舟版 Q$0dsq  
一般版 wLZ] W*|  
r2NjhS  
Ver5.0超級元力篇(適合LV:125LV) S\cp//k  
:4w;^9 M  
末日的開始(STAGE33) >]]i9$OE>  
58分 _7yF Hr  
1l3PrNN  
絕地猛虎(STAGE34) ZF_64U3m!  
65分 Rm)5_@n@  
分釋: 白虎boss........ %S Ve>C  
72~ex9K*4  
女媧的勇氣(STAGE35) r*DiDRB6N  
80分 F*.| m2T\  
分釋: 最好find人help! nP W?  
FAo G #/RY  
終極魔人(STAGE36) l)&Zkuf$  
75分 cOg,0MhR  
分釋:boss終極魔人唔勁但d路難行到死 %d4pkIx  
\H2Dh|nYjS  
速度就是力量(STAGE37) Uf`Ua-  
78分 DR6rIQDu  
分釋:雖然冇女媧的勇氣今難,但boss好變態..........石眼都好勁! ,lu0$++&6  
:sA,5\+K  
恐龍島(STAGE38) ("Ec_$a  
85分 xUc!a   
分釋:迷宮+迷宮d恐龍+boss hp已難打過女媧的勇氣...............find高手help la! y}KU)U$  
$ [email protected]h  
Ver6.0決戰聖域篇(適合LV:148LV) |NEZ.B6Ww  
~Q3:Y8z  
去吧!十勇士(STAGE39) ) ]NSw2Y  
88分 p*xgn8  
分釋:要打e關並不easy,find一些同自己差不多LV之人打吧!最少都4人! 1fgN}W  
n9*: ~'x  
殲滅改造人(STAGE40) :[#2L\0  
78分 @Hp8v[  
分釋: 雖然冇去吧!十勇士既怪強,但速度好.......建議140LV以下最好5好打.......... x'2H8q,"  
O1R ^wyMo  
強闖美干達(STAGE41) PkmcH_P  
90分 R *eXub  
分釋: 難道在風and凰的攻撃力~!有時死左一定要繼續行,唔係就會輸。 TG^?[*q0  
                                                                                                                          !KMv1K  
手都軟....rest下先
[ a10fc98在2010-02-25 18:49重新編輯此帖 ]
在線魔法使命

發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-02-22
請問該分析的用意何在? J[BH }BE  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... al(6,IKao  
UYyBn`H  
仲有邊個係小舟? rre,I(60  
邊個係?朧? pu{73wa4m  
我完全唔知您做咩...
按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
離線飛龍天牙
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-02-22
只有一半是正確...而且你有打錯了... ^_'{!}F`  
!ygsi#  
冰火皇后島 2@``QEq  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 ti^Engt`  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 H F"ue{O?  
小舟 悟地一開始是走左邊 8yCmmDf.)  
之後迪雲和悟地是冰尊 v|RIq/i]  
星奇,米兒和小舟是火尊 G!4y0r*j?  
GlE'_BQ  
冰火皇后島 63[email protected]{ "  
是分為 -U^RXrx:  
星奇,米兒版 kbw i re4  
迪雲版 A!U^q jNhg  
小舟版 ZWY?K#Ajk  
悟地版 +wlkS  
一般版 d\CJ-  
y_M8@^I-  
激戰大魔王是 <au`{~&4  
悟地,米兒和小舟加青狗四人版 )_Z'CZ`7  
一般版 uI1c&E9  
大魔王龐士只有星奇和迪雲會有 c4f{oPO  
迪雲一開始不是打比堤+龐士,是邪鬼 Um".)\  
之後打終極龐士,如果用迪雲就會有星仔COM,星仔就會有迪雲COM W~7t]Nc  
!";N?*%MC  
單是這兩個故事就知道你沒有玩故事,不要識少少就打出來吧
最近落雷夜,搞到訓都訓唔到
在線魔法使命

發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-02-22
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的 : +hgvl6Fy  
只有一半是正確...而且你有打錯了...
冰火皇后島 ^'uEGTfN  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 rWb;3F  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 qs(6Ix5f_[  
.......
8&Zi=c?O  
死塔又係咁... V*\SLB1  
故事都係咁... ]o5)EA-GT  
算吧啦樓主... Lz&65H>  
想學人做分析搏+分上位???
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-02-22
引用第3樓魔法使命於2010-02-22 16:43發表的  :
死塔又係咁... ?qh(}8q&&  
故事都係咁... 5!gN]<:YT  
算吧啦樓主... C$jlX?%  
想學人做分析搏+分上位???
\`D XH9LC  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會..... [email protected]^v - k*  
P tr8>A`a  
I#{ #zMp.  
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的  : *NeH'N^  
只有一半是正確...而且你有打錯了... zfFMs{[  
Btgusy+d  
冰火皇后島 #Q;;vyo[|  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 .50g}n/  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 % +nX +  
.......
[email protected]CA  
sorry!我會改................. <p\V#f,`/  
]^H?_<&  
引用第1樓魔法使命於2010-02-22 13:42發表的  : W}qj6pb0  
請問該分析的用意何在? jc6#_uP6X  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... J$/'h9(0  
xSB~*d82r  
仲有邊個係小舟? %uO^((  
邊個係?朧? E~. L  
.......
WgP7?`N  
小舟係dennis呀! z4I6VG}_  
?朧我唔know點打!
在線魔法使命

發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-02-22
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 :
小舟係dennis呀! p.O8I N  
?朧我唔know點打!
~E;vWLG3cb  
唔識去官網COPY?? I^K f_oI  
|ITyI&m  
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 : \wolw2sIa'  
J;.JZ 0  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會 'H!?O7T  

y |"6+=74(  
我想講係呢個壇的都已經係老手...
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的  :
!!G7Bno  
我去官網will lag ga.............
離線a031114
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-02-22
其實樓主攪e D尼做乜?
在線魔法使命

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的 : /.y3w#^ z  
P"pd j/dU  
唔多清楚=_="
離線6696。魂
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-02-22
無聊搵野做-V-?
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-02-22
引用第9樓6696。魂於2010-02-22 19:43發表的  : ejd:QJ=dBc  
無聊搵野做-V-?
4`!:drZu{  
no!!!!!!!!!!!
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的  : _b"x_  
/VhzGp  
上下位咁姐
冰の血繼限界!

離線銀冀
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-02-22
那個嘛... y7r}m4uX~2  
其實這個Post好像沒意義而已...
mo=@2XX  
而且資料很混亂..修改一下吧...
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-02-22
引用第11樓a1994109於2010-02-22 20:14發表的  :
上下位咁姐
jg3jwM  
what you say??????
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-02-22
引用第13樓a10fc98於2010-02-22 20:15發表的  :
what you say??????
/Ym\e$tp  
你做緊咩 我咪講緊咩囉
冰の血繼限界!

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-02-22
引用第14樓a1994109於2010-02-22 20:16發表的  :
你做緊咩 我咪講緊咩囉
yADJ,  
playing LFO lo!!!!!!!!
離線parco_123
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的 :
OO XNnO6  
樓主唔係啦起馬:x
離線小竹
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-02-22
我除左戰回打索特打到我叫救命之外....其他都唔係好難打==
在線魔法使命

發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-02-22
恐龍島居然要85分... kXE+^#JD  
係我我30分都比多左佢啦+_+
離線強人-ex
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-02-23