切換到寬版
  • 3378閱讀
  • 43回覆

[教學]LFO故事研究 [複製連結]

上一主題 下一主題
離線a10fc98

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-02-22
分數定難度 ] Z3@vh/  
4ZrA@-Z:g  
Ver1.0始祖力量篇(適合LV:67LV) 1Stx4   
nvR&i<   
學校(STAGE1) ?AQ&)n]  
1分 H?q8w $   
有多個版本: tfl)Q <Qr  
迪雲版 #'SYd)zP  
星奇版 0km.xs)K9s  
米兒版 aji,0t4/S\  
小舟版 :^xXc,G  
悟地版 i@ -&7Bm  
馬龍版 Xq*/^<a:  
歷奇版 DL`4Q  
域多版 9XU h6  
?朧版 ZIls>=u4  
一般版 q~Dw!%}w  
. Wa9RzB  
QTW\c[m7  
體育館(STAGE2) ! O 8CD  
3分 yYb8_ q  
有多個版本: (kjvYymx  
迪雲版 042hn}~  
星奇版 E>[}0Y  
米兒版 w\u@dvs,  
小舟版 >YXcl^=  
悟地版 g'=[0}?uO  
馬龍版  y<doR  
歷奇版 6kqJ863  
域多版 Fo8?5o{  
?朧版 tr" eR  
一般版 Fl> E]  
分釋:主角五人比較長/難打,尤其悟地版! gQB_A]:o e  
~QVmT~z&  
大嶼山(STAGE3) bAVzf&#N  
6分 nRD2&c<d  
有多個版本: :]g wjcVl  
五人版 2xGY>E<:  
青狗四人版 }e@6'i~J  
一般版 &&q>x=0\/  
%h=Z %&M  
冰火皇后島(STAGE4) T#s,fTc  
10分 1:P_U0=YBW  
有多個版本: vI|OL.M  
星奇,米兒版   O]<VIR$  
迪雲版 ^;+W1DwK*>  
小舟版   gOcQA[  
悟地版 T-!a5Q^  
一般版 rh'wEgf8  
分釋:冰火皇后島基本上唔難,但長。有時lag左又.......... NNnslhu,!  
w"D''g6$C  
kT HJoH5  
x?lwwnW  
Ver2.0勇者誕生篇(適合LV:80LV) R*:Ax1cs  
5=*x8\F  
初考元鬥篇(STAGE5) 8rw _IMb%\  
5分 5a0Bf U \)  
有多個版本: *5TMO+eR  
星奇版 y)|ZiXn  
米兒版 u/.}4Y-af  
小舟版 W{)pzSD  
馬龍版 @(8hpRyKJ  
歷奇版 >3#xY sC  
域多版 (p&.[!\[  
?朧版 uV]A(9Q&  
一般版 { 8`7:P  
\Ko$7 *  
康洲鬼城(STAGE6) o|GQ1Qd  
6分 F83l$$DY  
有多個版本: ^YY e/L  
星奇版 c)IZc>j  
米兒版 rI:`=E9m  
小舟版 `h3 ~o-I4  
馬龍版 ^&{^L2 r]  
歷奇版 |~UM)9bNm  
域多版 5`zrQ +)u  
?朧版 D-m-po  
一般版 vmi^McS  
9  Lba]  
勇救帝王子孫(STAGE7) Z8;'woVHe^  
10分 lH*w3:gew  
有多個版本: \]+r|hyq  
星奇版 wNoW#   
米兒版 Q/\aqww  
小舟版 wgj-\U3IQ  
馬龍版 <1^`eK  
歷奇版 MG}4E([^  
域多版 a13u:K4  
?朧版 KZLzPVwmk=  
一般版 +Dxc>0#&  
c Q&  
初考元鬥篇(STAGE8) ^b?PCwl+  
5分 ^Qr$T%{  
有多個版本: "\+FC9ci  
迪雲版 b| VHaNM  
悟地版 -)N\I|y  
一般版 [j7tJjd7  
N:@J-:@9  
突擊地下組織(STAGE9) 2h,i^Q_X  
13分 qaQ{{b j1  
有多個版本: S <|*j$  
迪雲版 n3HA7ta96  
悟地版 )M_19%7  
一般版 E3w<:z,  
UV5(A Q 3  
滅絕黑蠍子(STAGE10) `N%+ )?X  
15分 3CW9?   
有多個版本: IMghZ<EqO  
迪雲版 ="|z=p?0  
悟地版 _}U/ izD1  
一般版 ;|)L~\I:(.  
分釋:最後如果用迪雲版、悟地版打,會反影HK青少年吸毒好嚴重。 M 7?SqXO  
sz&9m=  
終考元鬥篇(STAGE11) sx$u*fy7G  
14分 x =9  
有多個版本: ,]5j$h%!  
五人加青狗二人版 uhM3et@~A  
歷奇、域多版 _Eg0bX4u  
一般版 c%m HTb  
|,Sj8h;h.}  
血骷髏軍的突襲(STAGE12) |u~m@  
12分 0A SCDRE  
有多個版本: N|zyz3'p  
五人加青狗四人版  i0c;$  
一般版 <CqeMG  
GN|'{TT(  
神殿之危(STAGE13) Kkr,|0  
18分 T=!o6  
有多個版本: ; XfwQ %  
五人加青狗四人版 cm<TqBk0  
一般版 ,<JIGigD  
]+PeTTx  
死亡暗礁(STAGE14) /R8{W2kD  
20分 (;A=PGP  
有多個版本: ;>b OSq  
五人加青狗四人版 PW|wSVv=up  
一般版 >GSFh9;?S  
h2\`IyuD  
勇闖羅剎堡(STAGE15) q>::#/^4)  
25分 7q[kST  
有多個版本: !gGsh#yM  
五人加青狗四人版 lNKwK%~*  
一般版 # KBuY8!%  
Z s)>zH&A  
激戰大魔王/大魔王龐士(STAGE16) Yq?.7+z  
30分 zQ7 0K8V  
有多個版本: Q7WU9tr5e  
五人加青狗四人版 W #;-`o|k*  
一般版 >hy_?= #  
分釋:一路上沒有什麼特別,到最後1.邪鬼+比堤2.邪鬼+比堤+龐士3.終龐士 641A$g  
#n^ v"B  
Ver3.0合成戰體篇(適合LV:100LV) r(Dm5T'Q  
glt,]fc3  
竹林深處(STAGE17) FyUD(f~<\  
15分 cOr9k+dv  
mwN6mM4yO  
暗黑秦王陵(STAGE18) 9x0+/  
22分 mSf+:s0.  
分釋:在迷宮中,要行好多地方加上時間可能要AGI勁d! TLTs()  
}j/Q-626U  
秦王之陰謀(STAGE19) ,{q&;gE)  
20分 F|!>?_  
= Qf(v{f  
富士湖畔(STAGE20) ]*B   
24分 7}jy4>  
.pW :aZp  
鳥居林(STAGE21) 4CFF$}ap  
28分 Xe9 zdTAq1  
分釋:迷宮最好find人help!(第二格有個鳥居,入去,之後去到最右下!就finish迷宮!) !8M,5i}6>  
}1`-pj2  
決戰鶴丸城(STAGE22) p0*yzh  
36分 r;4Wr;|@  
分釋:龐士血和攻高 g>^V.Sy  
AS*/dZb_g  
橫跨大峽谷(STAGE23) M z<MHW_  
35分 O%x[okiu>  
分釋:仙人掌好麻煩! DC\xtjn`  
h}++<9 #  
衝上雲霄(STAGE24) 9_cR6A+x  
40分 3pW%= 08  
$P$q|4  
4b'Ox4{k  
究極研究所(STAGE25) a TDDI[+  
45分 (]4u9t  
   2     5 hYg5"- ;  
  6     3 0s T"6?  
  4    1 /E[; isny  
'pGC=feJ  
逃離研究所(STAGE26) (LKS=t;)P2  
48分   c_Glm-5otv  
分釋: 最好no find 人help/小心得一條命 QxLX0  
4Y,uOP  
Ver4.0邪魔亂世篇(適合LV:120LV) bnq] ID  
3Mmm "pQ  
非洲草原(STAGE27) sP_Tvn8  
43分 =L' BhV*o[  
Nm I DO<  
森林古蹟(STAGE28) 3>Kxkhx  
40分 #),/( @ZWQ  
9x$YdYe$  
聖母之瞳(STAGE29) w:w!Z1"{]  
49分 0/>d= 88  
Hs=2}P<0q  
火燒村莊(STAGE30) koB`~= 0|r  
55分 $AP~r>S  
分釋: 人尊攻擊力高 N;)YzG  
)y|d!3Zs  
地下謎城(STAGE31) \@z U l  
42分 iVm$%$M  
分釋: d music有d嚇人 omds`\})  
*SIApXX;F  
飛行要塞(STAGE32) -!q0B2T<U  
有多個版本: !Oi|*S?  
星奇版 =':o2S  
米兒丶悟地版 %9`%eS'KJ!  
小舟版 4 uN^Ha-r  
一般版  tMwi(M  
fb/G.M  
Ver5.0超級元力篇(適合LV:125LV) zy|c=mY  
~]u33%  
末日的開始(STAGE33) wG<:IE>:  
58分 nCK,pwta  
$pb5Zo<V'  
絕地猛虎(STAGE34) 3Y?_,F~  
65分 |%mTO#Y`  
分釋: 白虎boss........ ,8bG{i=u  
f)5mIIfK(  
女媧的勇氣(STAGE35) wWK[AeG_Y  
80分 z9?+yDIY  
分釋: 最好find人help! f-&0Q5&$W  
AH*>3OM7\t  
終極魔人(STAGE36) O"u0hxBl/  
75分 2)V@=NX  
分釋:boss終極魔人唔勁但d路難行到死 c)}Vp~vu]  
8 ePe<;1  
速度就是力量(STAGE37) :S$>ca.i  
78分 ^PoGV3 @  
分釋:雖然冇女媧的勇氣今難,但boss好變態..........石眼都好勁! m85Phj  
oH(tEF62  
恐龍島(STAGE38) faC;!f3#  
85分 0]+BJ,CQ`  
分釋:迷宮+迷宮d恐龍+boss hp已難打過女媧的勇氣...............find高手help la! 6p9.:>y6e  
Ea | JOx  
Ver6.0決戰聖域篇(適合LV:148LV) > okABIM  
WHx k-l'o  
去吧!十勇士(STAGE39) (A&iAid m  
88分 %#`6wY  
分釋:要打e關並不easy,find一些同自己差不多LV之人打吧!最少都4人!  \7OLP  
,amU  
殲滅改造人(STAGE40) po?F|g  
78分 AxQS"P&ju  
分釋: 雖然冇去吧!十勇士既怪強,但速度好.......建議140LV以下最好5好打.......... *mdC4~g1|  
4c Xhh1_  
強闖美干達(STAGE41) =en{G9  
90分 /W 8);=  
分釋: 難道在風and凰的攻撃力~!有時死左一定要繼續行,唔係就會輸。 dHD'^ eme*  
                                                                                                                          hgICwhRR  
手都軟....rest下先
[ a10fc98在2010-02-25 18:49重新編輯此帖 ]
本論壇絕不建議使用代升服務,因為這樣會帶來極大風險

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-02-22
請問該分析的用意何在? IFOTh,\@a`  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... 7ukjT?  
t<("/nvU  
仲有邊個係小舟? G8\P LQ!  
邊個係?朧? C'/K`I 5H!  
我完全唔知您做咩...

離線飛龍天牙
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-02-22
只有一半是正確...而且你有打錯了... gZd \?H<?  
,4RW($!Q  
冰火皇后島 ](`  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 44[ TR_\  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 GK$R{ Io  
小舟 悟地一開始是走左邊 1j;{ ;]?  
之後迪雲和悟地是冰尊 WB w6oe  
星奇,米兒和小舟是火尊 v9n""C  
dEVTEm12<  
冰火皇后島 |J,u~&  
是分為 TZ&A<jem0  
星奇,米兒版 Tp`Ba[  
迪雲版 o;;E~Qc  
小舟版 0:8-hJ([  
悟地版 Px,}T9B0  
一般版 z>?xd}v  
F2d=l<X  
激戰大魔王是 ap% 0Z7I  
悟地,米兒和小舟加青狗四人版 p8nQa  
一般版 KR><1:G2  
大魔王龐士只有星奇和迪雲會有 lB&zo 6  
迪雲一開始不是打比堤+龐士,是邪鬼 5p)EE4@ k  
之後打終極龐士,如果用迪雲就會有星仔COM,星仔就會有迪雲COM ~{ZB3rg  
v-z_7'  
單是這兩個故事就知道你沒有玩故事,不要識少少就打出來吧

最近落雷夜,搞到訓都訓唔到
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-02-22
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的 : 1O D/N9`e  
只有一半是正確...而且你有打錯了...
冰火皇后島 '287^rGc  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 ==`@YBr  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 2^T Y029  
.......
x~7C\ !  
死塔又係咁... yc-mj]4  
故事都係咁... htXi/bm  
算吧啦樓主... BOtMs3W 1  
想學人做分析搏+分上位???
介紹別人用Scicube-立刻獲得宣傳勳章

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-02-22
引用第3樓魔法使命於2010-02-22 16:43發表的  :
死塔又係咁... dd0UQ$3\P  
故事都係咁... '{a)dk  
算吧啦樓主... Uy3?71"h0  
想學人做分析搏+分上位???
%5*u9<K  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會..... "I"3=t  
{OV|Y./g  
i4bn2Oe5  
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的  : 7u8Sskyh)J  
只有一半是正確...而且你有打錯了... JI$I I I  
ZmyP4S  
冰火皇后島 0rN"g  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 \7Y[}G]T  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 0Bq@C  
.......
V(aUav  
sorry!我會改................. te$] 6  
Z;Ev-9)  
引用第1樓魔法使命於2010-02-22 13:42發表的  : Uoe}U{~s  
請問該分析的用意何在? 7T Jz|[.#  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... [ - N)4&yn  
%%s1F;Wk4  
仲有邊個係小舟? !6xg]V tX  
邊個係?朧? N;g$xM  
.......
W)KU!P5o`  
小舟係dennis呀! 41 bZi%BT  
?朧我唔know點打!

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-02-22
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 :
小舟係dennis呀! 72(Z&hF  
?朧我唔know點打!
<.L o.  
唔識去官網COPY?? >>5S<7/E  
5 .PCaQ0  
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 : x {[,i1F,  
)p\s5,fS  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會 sX?"\?8W  

0}WBFVMB  
我想講係呢個壇的都已經係老手...

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的  :
StqfV[Up  
我去官網will lag ga.............

離線a031114
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-02-22
其實樓主攪e D尼做乜?

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的 : |25if_N92Q  
waI}vt$;  
唔多清楚=_="

離線6696。魂
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-02-22
無聊搵野做-V-?

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-02-22
引用第9樓6696。魂於2010-02-22 19:43發表的  : *cu8Vc  
無聊搵野做-V-?
aso8k'0   
no!!!!!!!!!!!

離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的  : 0_YZ): U  
EmvOkpZ  
上下位咁姐

冰の血繼限界!

離線銀冀
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-02-22
那個嘛... fu{W>'e  
其實這個Post好像沒意義而已...
=w Cp83  
而且資料很混亂..修改一下吧...

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-02-22
引用第11樓a1994109於2010-02-22 20:14發表的  :
上下位咁姐
y2%mm!8P  
what you say??????

離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-02-22
引用第13樓a10fc98於2010-02-22 20:15發表的  :
what you say??????
:i>yP  
你做緊咩 我咪講緊咩囉

冰の血繼限界!

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-02-22
引用第14樓a1994109於2010-02-22 20:16發表的  :
你做緊咩 我咪講緊咩囉
('Vzu 9&U  
playing LFO lo!!!!!!!!

離線parco_123
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的 :
K96PJe91  
樓主唔係啦起馬:x

離線小竹
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-02-22
我除左戰回打索特打到我叫救命之外....其他都唔係好難打==

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-02-22
恐龍島居然要85分... mD*3%T0  
係我我30分都比多左佢啦+_+

離線強人-ex
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-02-23