切換到寬版
  • 3902閱讀
  • 43回覆

[教學]LFO故事研究 [複製連結]

上一主題 下一主題
離線a10fc98

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-02-22
分數定難度 |eS5~ 0<`  
PDN3=PAR/A  
Ver1.0始祖力量篇(適合LV:67LV) 'iy &%?  
^Mw>'*5^  
學校(STAGE1)  d+FS  
1分 ho*44=j  
有多個版本: ^7Sk`V  
迪雲版 3Z?"M  
星奇版 OsS5WY0H  
米兒版 piq1cV  
小舟版 {}F?eI  
悟地版 9qyA{ |3  
馬龍版 ;O7CahdF  
歷奇版 ;3ZHm*xJx  
域多版 z"4UObVs  
?朧版 &Xr@nt0H  
一般版 ;r(hZ%pD  
29:1crzx~  
=#WoeWFW*  
體育館(STAGE2) QwaCaYoh  
3分 K9JW&5Q  
有多個版本: qmzg68  
迪雲版 5sbMp;ZM  
星奇版 c%2C\UB  
米兒版 H JFt{tq2  
小舟版 {(mT,}`4  
悟地版 &(H;Bin'  
馬龍版 5xJyW`SWz  
歷奇版 F8e]sa$K\  
域多版 @^g/`{j>J  
?朧版 'FB?#C%U  
一般版 dB{o-R  
分釋:主角五人比較長/難打,尤其悟地版! 2&*r1NXBE  
7^Y"K  
大嶼山(STAGE3) ~udi=J |  
6分 *Xh)22~T  
有多個版本: !<!5;f8  
五人版 SKTf=rY  
青狗四人版 X+l &MD  
一般版 :f^ =~#!  
oqzx}?0  
冰火皇后島(STAGE4) d\FBY&C7b  
10分 w2B I f[~t  
有多個版本: qTM,'7Rwn  
星奇,米兒版   \x JGR!  
迪雲版 nic7RN?F<  
小舟版   BR1oE3in  
悟地版 y%.^| G  
一般版 u&)+~X  
分釋:冰火皇后島基本上唔難,但長。有時lag左又.......... ?-^eI!  
@^47Qgj8 U  
[t^Z2a{  
x5q5<-#  
Ver2.0勇者誕生篇(適合LV:80LV) _YVp$aKDR  
/15e-(Zz/  
初考元鬥篇(STAGE5) Ktrqrl^IJ  
5分 YJZVi ic  
有多個版本: ]Bo !v*12  
星奇版 [}snKogp  
米兒版 N* .JQvbnr  
小舟版 v=4,k G  
馬龍版 l4c9.'6  
歷奇版 \iFh-?(  
域多版 02Z># AE  
?朧版 ?#|Y'%a"  
一般版 0eQwi l@  
S]^`Qy)  
康洲鬼城(STAGE6) mSSDV0Pfn  
6分 0 rbMT`Hy  
有多個版本: AH$D./ a  
星奇版 9Xw(|22  
米兒版  uY]nqb  
小舟版 w i,}sEoM  
馬龍版 d_CY=DHF%`  
歷奇版 'UGkL;  
域多版 :f?};t+  
?朧版 0pT?qsM2  
一般版 HIUB:  
5 rpX"(  
勇救帝王子孫(STAGE7) > sW9 n[  
10分  Dh=?Hzw  
有多個版本: <=;#I_E#E  
星奇版 HyKvDJ 3_  
米兒版 2l5>>yY  
小舟版 p8CDFLuV  
馬龍版 v8Ga@*  
歷奇版 }Gmwm|`*  
域多版 "8{#R*p  
?朧版  2H7b2%  
一般版 R pUq#Y:a  
'C iV=&3/  
初考元鬥篇(STAGE8) d tHB@\1  
5分 _]~`t+W'DJ  
有多個版本: +AGI)uQQ  
迪雲版 oWg"f*  
悟地版 p*F.WxB)4  
一般版 49vKb(bz{  
neN #Mo'A  
突擊地下組織(STAGE9) I_|@Fn[>  
13分 ^E c);Z  
有多個版本: M^f+R'Q3  
迪雲版 E0 ~\ A;  
悟地版 VKI`@rY4  
一般版 d|T87K>|r"  
~?l>QP|o  
滅絕黑蠍子(STAGE10) 4hRc,Vq  
15分 W dM?{; #  
有多個版本: hzG+s#  
迪雲版 # 9Src\V  
悟地版 "Dr8}g:X  
一般版 (-'Jf#&X^  
分釋:最後如果用迪雲版、悟地版打,會反影HK青少年吸毒好嚴重。 g<ZB9;FX %  
l_Ee us  
終考元鬥篇(STAGE11) Rn(6Fk?   
14分 ;3~+M:{2  
有多個版本: u">KE6um  
五人加青狗二人版 F#<$yUf%  
歷奇、域多版 a #Yo^"*1  
一般版 :=CRsQAn  
ZboY]1L[j  
血骷髏軍的突襲(STAGE12) t@hE}R  
12分 gK8E |f-z  
有多個版本: X:3W9`s )*  
五人加青狗四人版 -SF *DZ  
一般版 Vifh`BSP  
6;JlA})  
神殿之危(STAGE13) > St]MS  
18分 0m`{m'B4n  
有多個版本: $G $147z  
五人加青狗四人版 8v|?g8e3  
一般版 +;@p'af!9  
3W <_J_[  
死亡暗礁(STAGE14) vh29mzum  
20分 BRSOE U\=  
有多個版本: OE{PP9 eh  
五人加青狗四人版 -chk\75  
一般版 k|kn#X3X  
wO>P< KBU  
勇闖羅剎堡(STAGE15)  ,m"0Bu2  
25分 Y2Z<A(W  
有多個版本: q!r4"#Y"@Z  
五人加青狗四人版 dE ,NG)MH  
一般版 =zetZJg  
K |Z]  
激戰大魔王/大魔王龐士(STAGE16) xD|/98  
30分 L5wrc4  
有多個版本: [H-r0Ah  
五人加青狗四人版 |_ChK6Q?v  
一般版 >I*Qc<X91  
分釋:一路上沒有什麼特別,到最後1.邪鬼+比堤2.邪鬼+比堤+龐士3.終龐士 C;DR@'+q  
FF}A_ZFY  
Ver3.0合成戰體篇(適合LV:100LV) =W*Js%4  
h3udS{9 '8  
竹林深處(STAGE17) _,G^#$pH  
15分 _--kK+rU  
&a/F"?9jL  
暗黑秦王陵(STAGE18) Ho_ 2zx:8b  
22分 Q,AM<\S  
分釋:在迷宮中,要行好多地方加上時間可能要AGI勁d! li`4&<WGC  
M@wQ6ow  
秦王之陰謀(STAGE19) |1rKGDc  
20分 xklXV  
_7^4sR8=  
富士湖畔(STAGE20) eG F{.]  
24分 :t'*fHi~  
Uiz#QGt  
鳥居林(STAGE21) l7p*: :(9  
28分 ^o|Gx  
分釋:迷宮最好find人help!(第二格有個鳥居,入去,之後去到最右下!就finish迷宮!) 3%J7_e'  
Z: e|~#  
決戰鶴丸城(STAGE22) h^`!kp  
36分 6q8b>LG|  
分釋:龐士血和攻高 .&Q'aOg  
QnJ(C]cW  
橫跨大峽谷(STAGE23) [=otgVteN"  
35分 .=u8`,sO  
分釋:仙人掌好麻煩! uPvE;E_  
LYV\|a{Y  
衝上雲霄(STAGE24) GK>.R<[  
40分 `'gadCTb=  
QL{^  
R{X@@t9@  
究極研究所(STAGE25) E#T6rd P  
45分 Hyj<Fqr!.  
   2     5 [og_0;  
  6     3 cc %m0p  
  4    1 );~JyoDo  
MD 62ObK!  
逃離研究所(STAGE26) u6pfc'GGg  
48分   $7~T+fmF  
分釋: 最好no find 人help/小心得一條命 [*jvvkAp  
jIOrB}  
Ver4.0邪魔亂世篇(適合LV:120LV) ujt0?DM  
7w_cKR1;  
非洲草原(STAGE27) : K#z~#n  
43分 vp#AD9h1  
2VY.#9vl  
森林古蹟(STAGE28) UF$JVb  
40分 yN4K^#  
wE4:$+R};  
聖母之瞳(STAGE29) h\@\*Xz<v  
49分 )T_o!/\*|*  
Km=dId7]  
火燒村莊(STAGE30) SMMsXH  
55分 ;#goC N.  
分釋: 人尊攻擊力高 M zWVsV  
pm.Zc'23  
地下謎城(STAGE31) NukcBH  
42分 ^/H9`z;  
分釋: d music有d嚇人 Hfw*\=p  
)nI}KQJ<  
飛行要塞(STAGE32) }\s\fNSQ/  
有多個版本: .h0@Vs  
星奇版 ^V1iOf:  
米兒丶悟地版 l4:5(1  
小舟版 \N[Z58R !z  
一般版 LrL Z lJf  
R'#1|eWCa  
Ver5.0超級元力篇(適合LV:125LV) pel{ ;r  
[lmghI!  
末日的開始(STAGE33) R;6$lO8C&  
58分 [#}0)  
YoT< ]'  
絕地猛虎(STAGE34) R[%ZyQ_  
65分 D #`o  
分釋: 白虎boss........ - s}  
}r+(Z.BHM  
女媧的勇氣(STAGE35) \fk%^1XY  
80分 WPN4mEow  
分釋: 最好find人help! g ss 3e&  
sghQ!ux  
終極魔人(STAGE36) b `7vWyp  
75分 (iT?uMRz  
分釋:boss終極魔人唔勁但d路難行到死 \$iU#Z  
" 0:&x n8L  
速度就是力量(STAGE37) nz?jN dyz  
78分 pKnM=N1f  
分釋:雖然冇女媧的勇氣今難,但boss好變態..........石眼都好勁! f4h|Nn%;  
0# )I :5  
恐龍島(STAGE38) Y%i=u:}fm  
85分 3p %B  
分釋:迷宮+迷宮d恐龍+boss hp已難打過女媧的勇氣...............find高手help la! !bPsJbIo>  
06Irx^n  
Ver6.0決戰聖域篇(適合LV:148LV) XVlZ:kz  
s%{8$> 8V.  
去吧!十勇士(STAGE39) 1&Fty'p  
88分 D.i(Irqw!  
分釋:要打e關並不easy,find一些同自己差不多LV之人打吧!最少都4人! 5*q!:$ W  
:c vZk|b%  
殲滅改造人(STAGE40) ^"U-\cx  
78分 w`N|e0G@  
分釋: 雖然冇去吧!十勇士既怪強,但速度好.......建議140LV以下最好5好打.......... T~238C{vh  
#]~l]Eq  
強闖美干達(STAGE41) 5yh:P3 /  
90分 tiTJ.uz6  
分釋: 難道在風and凰的攻撃力~!有時死左一定要繼續行,唔係就會輸。 t7t?xk!2  
                                                                                                                          &V.\Svm8]  
手都軟....rest下先
[ a10fc98在2010-02-25 18:49重新編輯此帖 ]
離線魔法使命

發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-02-22
請問該分析的用意何在? Z4"SKsJT/>  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... oy;g;dtq  
hk +@ngh%  
仲有邊個係小舟? +9tm9<F8  
邊個係?朧? ;$VQRXq  
我完全唔知您做咩...
按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
離線飛龍天牙
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-02-22
只有一半是正確...而且你有打錯了... 0m,3''Q5lO  
Z [aKic  
冰火皇后島 `veq /!  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 Im<i.a <`  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 ++d%D9*V<  
小舟 悟地一開始是走左邊 %mO.ur>21  
之後迪雲和悟地是冰尊 k;fy8  
星奇,米兒和小舟是火尊 M %vZcP  
d:_3V rRZ  
冰火皇后島 ]y **ZFA  
是分為 q_R^Q>ZIe  
星奇,米兒版 FEF $4)ROv  
迪雲版 g.V{CJ*V  
小舟版 $Y\-X<gRH  
悟地版  av!'UZP  
一般版 /Tc I  
-!ARVf *  
激戰大魔王是 4(hHp6}b  
悟地,米兒和小舟加青狗四人版 V+Tu{fFF7E  
一般版 mDG=h6y"V  
大魔王龐士只有星奇和迪雲會有 #\{j/{VZ  
迪雲一開始不是打比堤+龐士,是邪鬼 c:@lR/oe"  
之後打終極龐士,如果用迪雲就會有星仔COM,星仔就會有迪雲COM $lC*q  
j@98UZ{g\  
單是這兩個故事就知道你沒有玩故事,不要識少少就打出來吧
最近落雷夜,搞到訓都訓唔到
離線魔法使命

發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-02-22
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的 : by{ *R  
只有一半是正確...而且你有打錯了...
冰火皇后島 .%3qzOrN  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 sP` k{xG  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 a=%QckR*  
.......
$(PWN6{\r^  
死塔又係咁... Fu/{*4  
故事都係咁... V!3.MQM  
算吧啦樓主... WER\04%D\m  
想學人做分析搏+分上位???
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-02-22
引用第3樓魔法使命於2010-02-22 16:43發表的  :
死塔又係咁... S4jt*]w5b  
故事都係咁... *FwHZ Z~U  
算吧啦樓主... \ :*<En0  
想學人做分析搏+分上位???
;I#S m;  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會..... g8_C|lVZi  
DM-8azq $  
E/MNz}+  
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的  : .o2]ndT/J  
只有一半是正確...而且你有打錯了... B~/LAD_  
n>w/T"  
冰火皇后島 Z(8'ki  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 w :w  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 *hT1_  
.......
Y{ho[%  
sorry!我會改................. NjCdkT&g  
9\/T #EP  
引用第1樓魔法使命於2010-02-22 13:42發表的  : JYbE(&l%de  
請問該分析的用意何在? fC2   
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... G n_AXN  
: .-z) C}  
仲有邊個係小舟? [\ M=w7  
邊個係?朧? wXc"Car)  
.......
~ E) [!y  
小舟係dennis呀! +P7A`{Ae  
?朧我唔know點打!
離線魔法使命

發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-02-22
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 :
小舟係dennis呀! *v'&i) J  
?朧我唔know點打!
R|T_9/#)  
唔識去官網COPY?? IB x?MU#.  
k;p:P ?s5Y  
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 : p6(n\egR  
(lhbH]I  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會 jg?B][  

5Qp5JMK  
我想講係呢個壇的都已經係老手...
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的  :
/4j'?hB<g  
我去官網will lag ga.............
離線a031114
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-02-22
其實樓主攪e D尼做乜?
離線魔法使命

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的 : $zbm!._~DA  
d~uK/R-KD  
唔多清楚=_="
離線6696。魂
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-02-22
無聊搵野做-V-?
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-02-22
引用第9樓6696。魂於2010-02-22 19:43發表的  : FTI[YR8?Y  
無聊搵野做-V-?
/(8Usu?g.  
no!!!!!!!!!!!
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的  : 2Vas`/~u~  
2>Hl=bX  
上下位咁姐
冰の血繼限界!

離線銀冀
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-02-22
那個嘛... ~XQj0'  
其實這個Post好像沒意義而已...
((&_m9a  
而且資料很混亂..修改一下吧...
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-02-22
引用第11樓a1994109於2010-02-22 20:14發表的  :
上下位咁姐
C#{s[l\]  
what you say??????
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-02-22
引用第13樓a10fc98於2010-02-22 20:15發表的  :
what you say??????
T%0vifoQ_$  
你做緊咩 我咪講緊咩囉
冰の血繼限界!

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-02-22
引用第14樓a1994109於2010-02-22 20:16發表的  :
你做緊咩 我咪講緊咩囉
RbOEXH*]  
playing LFO lo!!!!!!!!
離線parco_123
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的 :
54lU~ "  
樓主唔係啦起馬:x
離線小竹
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-02-22
我除左戰回打索特打到我叫救命之外....其他都唔係好難打==
離線魔法使命

發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-02-22
恐龍島居然要85分... R<<U(.E  
係我我30分都比多左佢啦+_+
離線強人-ex
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-02-23