切換到寬版
  • 3761閱讀
  • 43回覆

[教學]LFO故事研究 [複製連結]

上一主題 下一主題
離線a10fc98

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-02-22
分數定難度 E#8_hT]5  
c<?[d!vI  
Ver1.0始祖力量篇(適合LV:67LV) <;%0T xK|U  
/}=a{J  
學校(STAGE1) 3YW=||;|Yg  
1分 i X%[YQ |  
有多個版本: GB>aT-G7q  
迪雲版 ^_68 ]l=  
星奇版 %(`#A.yaE  
米兒版 0 " y%9  
小舟版 SauH>  
悟地版 fywvJ$HD]L  
馬龍版 J B^Q\;$  
歷奇版 mibpG9+d  
域多版 \5TxE  
?朧版 F\:(*1C  
一般版 a }'->H  
_6MdF<Xb/  
*V1J4 u  
體育館(STAGE2) MR$>!Nlp  
3分 R?pRxY  
有多個版本: ^aF8wbuZ  
迪雲版 7NL% $ Vf  
星奇版 P`jL]x  
米兒版 `uo, __y  
小舟版 sbo^"&%w  
悟地版 347eis'  
馬龍版 Tycq1i^  
歷奇版 QI}E4-s8  
域多版 *5V Xyt2  
?朧版 -*a?<ES`  
一般版 <rIz Z'D  
分釋:主角五人比較長/難打,尤其悟地版! Q_p[k KH  
H'=(`  
大嶼山(STAGE3) :G5RYi  
6分 k2 Q qZxm!  
有多個版本: -JT/ 9IQ  
五人版 beXNrf=bG  
青狗四人版 *G5c|Y  
一般版 x=Hndx^  
GV.A+u  
冰火皇后島(STAGE4) wzCUZ1N9q  
10分 ~b~2 >c9  
有多個版本: 2&!bfq![  
星奇,米兒版   E:`v+S_h  
迪雲版 (la[KqqCO  
小舟版   KhbYr$  
悟地版 x#.C4O09  
一般版 ``VW;l{  
分釋:冰火皇后島基本上唔難,但長。有時lag左又.......... v"& pQ  
Z6p5* +  
F[ ajOb8  
$j}OB6^I  
Ver2.0勇者誕生篇(適合LV:80LV) WYB{% yf   
Ian[LbCWB  
初考元鬥篇(STAGE5) CI U1R;  
5分 GeszgtK{T  
有多個版本: "tFx hKf  
星奇版 hpTDxh'?$C  
米兒版 m5mu:  
小舟版 O,aS`u &  
馬龍版 _Z5Mw+=19  
歷奇版 cdqB,]"  
域多版 1f",}qe;  
?朧版 WJ<^E"^  
一般版 W>-Et7&2  
bR@p<;G|  
康洲鬼城(STAGE6) T~Q JO0  
6分  N?Lb  
有多個版本: bfo["  
星奇版 %HrAzM.QBF  
米兒版 #o1=:PQaC  
小舟版 %iV^S !e  
馬龍版 MEB it  
歷奇版 I`NjqyTW  
域多版 )1X#*mCxk  
?朧版 vVOh3{e|  
一般版 |i++0BU  
(o`{uj{!  
勇救帝王子孫(STAGE7) F'0O2KQ  
10分 Y]&j,j&  
有多個版本: >y"+ -7V)  
星奇版 'inFKy'H  
米兒版 M3.do^ss  
小舟版 9 AJ(&qY(  
馬龍版 n rjE.+v  
歷奇版 $&=S#_HQS  
域多版 $` ""  
?朧版 zolt$p  
一般版 s%W C/ZK  
:.Wr{"`  
初考元鬥篇(STAGE8) c24dSNJg,  
5分 iUN Ib  
有多個版本: lgk  .CC  
迪雲版 LU!a'H'Q  
悟地版 cPlZXf  
一般版 fumm<:<CLO  
=c\>(2D  
突擊地下組織(STAGE9) rD 3v$B  
13分 X 4~y7  
有多個版本: _uy44; zq  
迪雲版 sBT2j~jhJ  
悟地版 !$gR{XH$]  
一般版 Pd_U7&w,5  
<Z mg#  
滅絕黑蠍子(STAGE10) m#| 9hMu  
15分 ia!y!_L\'  
有多個版本: 52Z2]T c ,  
迪雲版  iu=7O  
悟地版 =O5pY9UO  
一般版 a% JuC2  
分釋:最後如果用迪雲版、悟地版打,會反影HK青少年吸毒好嚴重。 1#< '&Lr  
dy%;W%  
終考元鬥篇(STAGE11) N/"{.3{W  
14分 ct Z uA+  
有多個版本: FXG]LoP  
五人加青狗二人版 gwuI-d^  
歷奇、域多版 Q4#m\KK;i9  
一般版 'uS n}hm  
)-I { ^(  
血骷髏軍的突襲(STAGE12) > PRFWO  
12分 AUG#_HE]k  
有多個版本: X:"i4i[}{9  
五人加青狗四人版 = SMXDaH  
一般版 RLjc&WhzXu  
y&$A+peJ1  
神殿之危(STAGE13) %v M-mbX  
18分 (  Y[Q,  
有多個版本: Mq156TL  
五人加青狗四人版 AlaW=leTe  
一般版 SwGx?U  
pI\]6U  
死亡暗礁(STAGE14) &jJL"gq"  
20分 AO4U}?  
有多個版本: q6luUx,@m  
五人加青狗四人版 j_?FmX _  
一般版 ?dg [:1R}  
194)QeoFw  
勇闖羅剎堡(STAGE15) rglXs  
25分 $7ZX]%<s  
有多個版本: ;A'mB6?%H  
五人加青狗四人版 r q].UCj  
一般版 kgP0x-Ap  
6A-|[(NS  
激戰大魔王/大魔王龐士(STAGE16) hMO=#up&  
30分 8Fu(Ft^9  
有多個版本: ! l8PDjAE  
五人加青狗四人版 0S!K{xyR  
一般版 ;?p>e'  
分釋:一路上沒有什麼特別,到最後1.邪鬼+比堤2.邪鬼+比堤+龐士3.終龐士 `Ggbi4),  
H<,gU`&R  
Ver3.0合成戰體篇(適合LV:100LV) T(Eugl"  
9WyhZoPD*  
竹林深處(STAGE17) !%c\N8<>GD  
15分 e(t\g^X  
&V/Mmm T  
暗黑秦王陵(STAGE18) t'ql[  
22分 -[.[>&`/  
分釋:在迷宮中,要行好多地方加上時間可能要AGI勁d! L4nYXW0y  
q(84+{>B  
秦王之陰謀(STAGE19) X'iWJ8  
20分 P&LsVR{#  
Y76gJ[y jn  
富士湖畔(STAGE20) +6+i!Sip  
24分 4o[{>gW  
utV_ W&  
鳥居林(STAGE21) Z,PPu&lmE/  
28分 * s3/!K  
分釋:迷宮最好find人help!(第二格有個鳥居,入去,之後去到最右下!就finish迷宮!) Xsa].  
CU!Dhm/U  
決戰鶴丸城(STAGE22) } 0y"F  
36分 t%8BK>AHvw  
分釋:龐士血和攻高 p6S8VA  
2GG2jky{/  
橫跨大峽谷(STAGE23) ]6j{@z?{  
35分 E2-\]?\F(  
分釋:仙人掌好麻煩! JW&gJASGC  
\Vk:93OH21  
衝上雲霄(STAGE24) |DwZ{(R"W  
40分 ?e?!3Bx;EM  
3XNCAb2  
f6p/5]=J26  
究極研究所(STAGE25) ~}Pfu  
45分 N$tGQ@  
   2     5 `d(ThP;g  
  6     3 J[kTlHMD  
  4    1 glw+l'@  
QZ8IV>  
逃離研究所(STAGE26) l+b~KU7~l  
48分   !n%j)`0M  
分釋: 最好no find 人help/小心得一條命 H,NF;QPPC  
A=>u 1h69  
Ver4.0邪魔亂世篇(適合LV:120LV) to&m4+5?6  
&e3.:[~_?  
非洲草原(STAGE27) *K; ~!P  
43分 d"Y{UE  
*z2s$EZ  
森林古蹟(STAGE28) K,UMqAmk  
40分 :E?V.  
:v 4]D4\o  
聖母之瞳(STAGE29) _vZOZKS+  
49分 -F>jIgeC2v  
y?# Loe  
火燒村莊(STAGE30) -{A<.a3P}=  
55分 GKCroyor  
分釋: 人尊攻擊力高 }1xo-mUg,  
N uI9iU  
地下謎城(STAGE31) H[|~/0?K  
42分 We z 5N  
分釋: d music有d嚇人 PRT +mT  
a: K[ y  
飛行要塞(STAGE32) 8$|=P!7EO  
有多個版本: J-4:H gx  
星奇版 bN88ua}k{  
米兒丶悟地版 \di=  
小舟版 h7I{ 4  
一般版 07$o;W@  
_tXlF;  
Ver5.0超級元力篇(適合LV:125LV) Lh<).<S  
&"q=5e2  
末日的開始(STAGE33) TOAAQ  
58分 MJrR[h]  
4Z,!zFS$`  
絕地猛虎(STAGE34) e0 T\tc  
65分 zv"Z DRW  
分釋: 白虎boss........ k;L6R!V  
V2G6Kw9gt  
女媧的勇氣(STAGE35) z$xo$R(  
80分 e 3TI|e_  
分釋: 最好find人help! K96<M);:g  
"w.3Q96r  
終極魔人(STAGE36) @y&b w9\  
75分 IB7E}56l  
分釋:boss終極魔人唔勁但d路難行到死 Z)aUt Srf  
k)Qtfj}uij  
速度就是力量(STAGE37)  ][h}  
78分 bbyg8;/  
分釋:雖然冇女媧的勇氣今難,但boss好變態..........石眼都好勁! {jX2}  
%-0t?/>  
恐龍島(STAGE38) qeZ? 7#Gf  
85分 <HVt V9R  
分釋:迷宮+迷宮d恐龍+boss hp已難打過女媧的勇氣...............find高手help la!  'CkIz"Wd  
~O &:C{9=  
Ver6.0決戰聖域篇(適合LV:148LV) V% 6I\G2/:  
~1vDV>dpE  
去吧!十勇士(STAGE39) u($ !z^h  
88分 cq/$N  
分釋:要打e關並不easy,find一些同自己差不多LV之人打吧!最少都4人! VZmLS 4E  
l&Q`wR5e  
殲滅改造人(STAGE40) =mp;.k95  
78分 (\YltC@q%  
分釋: 雖然冇去吧!十勇士既怪強,但速度好.......建議140LV以下最好5好打.......... )ea>%  
!\.pq  2  
強闖美干達(STAGE41) wHMX=N1/  
90分 MXNFlP  
分釋: 難道在風and凰的攻撃力~!有時死左一定要繼續行,唔係就會輸。 CSq4x5!_7>  
                                                                                                                          qwgPk9l  
手都軟....rest下先
[ a10fc98在2010-02-25 18:49重新編輯此帖 ]
介紹別人用Scicube-立刻獲得宣傳勳章

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-02-22
請問該分析的用意何在? i6tf2oqO7  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... so)[59M7  
k,E{C{^M  
仲有邊個係小舟? N~d?WD\^  
邊個係?朧? 6?mibvK  
我完全唔知您做咩...

離線飛龍天牙
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-02-22
只有一半是正確...而且你有打錯了... ?)?Ng}  
G<8/F<m/  
冰火皇后島 gX}8#O.K$  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 BB$>h}  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 uk]$#TV*q>  
小舟 悟地一開始是走左邊 7qLpZ/  
之後迪雲和悟地是冰尊 qIE9$7*X  
星奇,米兒和小舟是火尊 '8. r-`l(  
)VS=E7[  
冰火皇后島 kT66;Y[  
是分為 4qh?,^Dq  
星奇,米兒版 Y>T-af49  
迪雲版 LTCb@L{^i  
小舟版 YQ)kRhFA  
悟地版 )Y0!~# `  
一般版 r:'.nhe  
Z'W =\rl  
激戰大魔王是 q=m'^ ,gPS  
悟地,米兒和小舟加青狗四人版 O`\;e>!t  
一般版 (vnAbR#e  
大魔王龐士只有星奇和迪雲會有 v`x.)S1  
迪雲一開始不是打比堤+龐士,是邪鬼 RFcv^Xf  
之後打終極龐士,如果用迪雲就會有星仔COM,星仔就會有迪雲COM ) 7@ `ut  
EwT"uL*V;  
單是這兩個故事就知道你沒有玩故事,不要識少少就打出來吧

最近落雷夜,搞到訓都訓唔到
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-02-22
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的 : adcE'fA<_  
只有一半是正確...而且你有打錯了...
冰火皇后島 YkSl^j[DHs  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 g:@#@1rB6  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 (%6P0*  
.......
RtS+<^2a;  
死塔又係咁... TIDO@NwF  
故事都係咁... IEi^kJflU  
算吧啦樓主... =UQ3HQD  
想學人做分析搏+分上位???

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-02-22
引用第3樓魔法使命於2010-02-22 16:43發表的  :
死塔又係咁... cCc( fF*^  
故事都係咁... VLN_w$iEq  
算吧啦樓主... lb1Xsgm{  
想學人做分析搏+分上位???
7"xd1l?zz  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會..... \D&KC,i5f  
BFW&2  
76` .Y  
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的  : gltBC${7wZ  
只有一半是正確...而且你有打錯了... Pr,q*_Yy  
R_xRp&5  
冰火皇后島 kz7(Z 'pw  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 IdxzE_@  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 ]"1DGg \A  
.......
#yvGK:F  
sorry!我會改................. ?@ $r   
;P&OX5~V  
引用第1樓魔法使命於2010-02-22 13:42發表的  : fa2kG&, _  
請問該分析的用意何在? ?5 [=(\/.  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... ib791  
S?BG_J6A7  
仲有邊個係小舟? {P#|zp4C{  
邊個係?朧? wJY'  
.......
7W.~  
小舟係dennis呀! &~U ]~;@  
?朧我唔know點打!

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-02-22
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 :
小舟係dennis呀! , ^f+^^  
?朧我唔know點打!
!^Y(^RS@  
唔識去官網COPY?? s>n)B^64W  
?R.j^ S^  
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 : .$)  
gn".u!9j  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會 Y,t={HiclX  

_?0}<k Q&  
我想講係呢個壇的都已經係老手...

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的  :
"ZsOd>[/  
我去官網will lag ga.............

離線a031114
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-02-22
其實樓主攪e D尼做乜?

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的 : )V ;mwT!Q  
zG9Y!SY\-  
唔多清楚=_="

離線6696。魂
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-02-22
無聊搵野做-V-?

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-02-22
引用第9樓6696。魂於2010-02-22 19:43發表的  : 8 G?b.NE^  
無聊搵野做-V-?
Nz]aaoO4  
no!!!!!!!!!!!

離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的  : ]s}aC9 I  
%!#rrt,F  
上下位咁姐

冰の血繼限界!

離線銀冀
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-02-22
那個嘛... 1D 3 dYVE  
其實這個Post好像沒意義而已...
YMd&To0s  
而且資料很混亂..修改一下吧...

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-02-22
引用第11樓a1994109於2010-02-22 20:14發表的  :
上下位咁姐
H*:r>Lm=  
what you say??????

離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-02-22
引用第13樓a10fc98於2010-02-22 20:15發表的  :
what you say??????
Qd)cFL "v  
你做緊咩 我咪講緊咩囉

冰の血繼限界!

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-02-22
引用第14樓a1994109於2010-02-22 20:16發表的  :
你做緊咩 我咪講緊咩囉
}Fe{s;  
playing LFO lo!!!!!!!!

離線parco_123
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的 :
Inoou 'jX  
樓主唔係啦起馬:x

離線小竹
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-02-22
我除左戰回打索特打到我叫救命之外....其他都唔係好難打==

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-02-22
恐龍島居然要85分... t*#T~3p  
係我我30分都比多左佢啦+_+

離線強人-ex
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-02-23