切換到寬版
  • 3411閱讀
  • 43回覆

[教學]LFO故事研究 [複製連結]

上一主題 下一主題
離線a10fc98

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-02-22
分數定難度 yB$$`B84  
Q"Rr QQ  
Ver1.0始祖力量篇(適合LV:67LV) DwZ$>!>r*  
tY)3W)Zw/  
學校(STAGE1) l+l[u"\I  
1分 stqzO\?+  
有多個版本: O{+Ba8Y  
迪雲版 {=EVq}%3  
星奇版 q f t4(  
米兒版 NCD:*NMYKU  
小舟版 D}@\HPs }t  
悟地版 , 06*x/=  
馬龍版 *{ERoK,b  
歷奇版 QCga+ 6s  
域多版 7 lCu"N  
?朧版 Ry[t3~#  
一般版 uhvb hn!x  
IaU@#YE  
c%#i  *">  
體育館(STAGE2) <@}$wYx7  
3分 [*u^&?JU  
有多個版本: 6xr; ]5^/  
迪雲版 *JzC0  
星奇版 Ql%e';q  
米兒版 1SQW<1;k  
小舟版 [,,=?5Xq  
悟地版 _~h3PDjW  
馬龍版 `+`'<  
歷奇版 P.ya tKtW  
域多版 - PC<&EF6  
?朧版 F*!Sbdg  
一般版 %h(YWVTA|  
分釋:主角五人比較長/難打,尤其悟地版! IF5]v`7+A  
( M4u"q!  
大嶼山(STAGE3) 4Xy>uD=/!  
6分 I& ISe'2  
有多個版本: cu7W0IQ  
五人版 ^<&W alQjs  
青狗四人版 ,? @&-Y  
一般版 Ha.mZG  
@6kK2\Y  
冰火皇后島(STAGE4) !xIExAD  
10分 F^)P%/ij|  
有多個版本: B dZ Z^  
星奇,米兒版   tu?zq1G^  
迪雲版 =8w09Z  
小舟版   s! dx<R)}  
悟地版 PSJ]$Ln  
一般版 !{N%tOro  
分釋:冰火皇后島基本上唔難,但長。有時lag左又.......... @'CLo5ZN1  
W?ZIxU{  
~5i ''#ld  
5V @K1eq  
Ver2.0勇者誕生篇(適合LV:80LV) mWg (  
C1i}d695  
初考元鬥篇(STAGE5) ]({[vOH  
5分 S}#~A{k4  
有多個版本: w6#\E U(  
星奇版 sF#UZk w  
米兒版 FB4>}RKa  
小舟版 !N| _5  
馬龍版 |SJd]O%D-  
歷奇版 nY6rAguo  
域多版 T0G%|0  
?朧版 )`<{Z[g&1  
一般版 'c<mQX  
R} (p  
康洲鬼城(STAGE6) (o O^-  
6分 i// 7}<  
有多個版本: \} L @qZ7  
星奇版 z2+B|)T  
米兒版 NK!wsG  
小舟版 Fmvmw3&#  
馬龍版 yWx{kV .  
歷奇版 xzo<.  
域多版 IyTr$BHm  
?朧版 7k8w` C=  
一般版 \zVHc~  
$cL.;IQ>  
勇救帝王子孫(STAGE7) ^< KN4}Ul  
10分 hy`Z+N1]  
有多個版本: XpX]ef  
星奇版 ZH&~S0~  
米兒版 W$|Va;DaA  
小舟版 1=pl]b  
馬龍版 xgx.**P  
歷奇版 C:u3jz  
域多版 !'vYCzJ  
?朧版 ^>E!ycY&  
一般版 9~)~AewC j  
[}{9s  
初考元鬥篇(STAGE8) "9x4Q/  
5分 o%9ciz  
有多個版本: *EndT'Zb  
迪雲版 a#5+$swYf  
悟地版 UFF(D.UP84  
一般版 vzb;EE2,z  
Iin@g7<k  
突擊地下組織(STAGE9) : aEI [ka  
13分 B~Yk:>S  
有多個版本: V(9V!c{#D  
迪雲版 W'"S3  
悟地版 4JilQsR#  
一般版 v P,(/ef  
vriT9sg8  
滅絕黑蠍子(STAGE10) 0hm:}#  
15分 xzAaH,  
有多個版本: #D~] ;  
迪雲版 ^SKTu  
悟地版 GkX!A4W  
一般版 u,8YQVN~K  
分釋:最後如果用迪雲版、悟地版打,會反影HK青少年吸毒好嚴重。 v_(:**-.  
)&f:oTI  
終考元鬥篇(STAGE11) )TcbZuBW  
14分 u#+k{ 2  
有多個版本: }54`C3d  
五人加青狗二人版 :]ao\Nx=[6  
歷奇、域多版 Voli=-&  
一般版 d0Prgv[  
P,!q4Yzw1  
血骷髏軍的突襲(STAGE12) 0E&NU]o@C  
12分 aAkRwU  
有多個版本: 3+:ANj   
五人加青狗四人版 c0#g$?2;  
一般版 MA/U2*/9}  
y!Q4Ng)]~  
神殿之危(STAGE13) bHF|cu9EG  
18分 m2Se! C$  
有多個版本: H/9pI+knl  
五人加青狗四人版 ct ^tk6I!V  
一般版 &IC^saIk  
=JW[  
死亡暗礁(STAGE14) }AyF^   
20分 akgX%|]A  
有多個版本: {WZ9EB5PUf  
五人加青狗四人版 |9@j}b+  
一般版 >zqfc),j  
4CFD gA  
勇闖羅剎堡(STAGE15) ~kwyGM  
25分 {IzRci  
有多個版本: :hW%{uq  
五人加青狗四人版 o~[-z C+  
一般版 r*`JL>p  
]:$d=%=  
激戰大魔王/大魔王龐士(STAGE16)  ST' ]>  
30分 y7U@@9  
有多個版本: *q04f  
五人加青狗四人版 rm^;s"  
一般版 *E7NOk  
分釋:一路上沒有什麼特別,到最後1.邪鬼+比堤2.邪鬼+比堤+龐士3.終龐士 'N-O _1  
I+m{m},  
Ver3.0合成戰體篇(適合LV:100LV) Cgw :R2  
=}|Db1K?o=  
竹林深處(STAGE17) 69m;9[_  
15分 8(@ vwK  
U"ImvQy-  
暗黑秦王陵(STAGE18) Xcu)X$Ed([  
22分 :H:xyVB  
分釋:在迷宮中,要行好多地方加上時間可能要AGI勁d! V*f~b jt  
jhYOa>G "  
秦王之陰謀(STAGE19) .6i5(~L#  
20分 .t\MzG&  
0`8(Gz`  
富士湖畔(STAGE20) #EcP8eb2 G  
24分 %;8gF{^Eq  
_qR2z SzhN  
鳥居林(STAGE21) >JB(f;t4  
28分 nn^fo4[  
分釋:迷宮最好find人help!(第二格有個鳥居,入去,之後去到最右下!就finish迷宮!) D0JS3L  
CjYpW&w  
決戰鶴丸城(STAGE22) ]u)V   
36分 Tuqfd`  
分釋:龐士血和攻高 <0/.J`  
j$`M 8&/ci  
橫跨大峽谷(STAGE23) QkHh\H  
35分 rpcfvUY1U  
分釋:仙人掌好麻煩! &NLL<\ey  
#-D:7yT*  
衝上雲霄(STAGE24) "'&WTZsr  
40分 qO*(}&J,m  
U>kCQH4*4,  
lF2|jTto|  
究極研究所(STAGE25) ;s?}M+ge  
45分 9+?!ul  
   2     5 !W(EZ|K 1  
  6     3 ex=3.f$tf  
  4    1 @$NfONI0  
#&bK ;:n  
逃離研究所(STAGE26) |9G@jE`Y  
48分   cZy)pXVr)  
分釋: 最好no find 人help/小心得一條命 gnX@}\uE$  
iWW w[a  
Ver4.0邪魔亂世篇(適合LV:120LV) OE!8Wr2+8  
.,x(B7_  
非洲草原(STAGE27) igzHC+8jy  
43分 R,L5n:K  
Gpd0LPB.<  
森林古蹟(STAGE28) &L%KG "F  
40分 8NHmgwiA  
0h=m&~zG&  
聖母之瞳(STAGE29) > @S &ke  
49分 1 f'vq   
'.-N71  
火燒村莊(STAGE30) 9K)C  
55分 J*|wu\dz^  
分釋: 人尊攻擊力高 7%SJaG`5#y  
9)lvej_| v  
地下謎城(STAGE31) #L{2*j  
42分 #3c"[ \Bp  
分釋: d music有d嚇人 |(/)k@@8  
~%E!qoJ^}  
飛行要塞(STAGE32) d(u0iyks  
有多個版本: qJvTZ& FJZ  
星奇版 Wp\d_0QDp  
米兒丶悟地版 @1!SM w};{  
小舟版 D`ug\nU  
一般版 Qn5eH/  
* ;.>  
Ver5.0超級元力篇(適合LV:125LV) Th}nc:1  
7u0]<w])  
末日的開始(STAGE33) 1 Xj`sa}  
58分 + . 5uC   
laYIyK;H)  
絕地猛虎(STAGE34) yZ]&NCQ]  
65分 9Qk)`(  
分釋: 白虎boss........ 3vU Ny {4f  
^v^x8M^z6  
女媧的勇氣(STAGE35)  9"A&.LF  
80分 5+?=1+]T{  
分釋: 最好find人help! guQp K|  
] Jw*aWr  
終極魔人(STAGE36) V>\:l  
75分 6BN$G6  
分釋:boss終極魔人唔勁但d路難行到死 f!f Z}_uo  
Q K[)Q2C  
速度就是力量(STAGE37) {hmu)j>D  
78分 Dwv;?h  
分釋:雖然冇女媧的勇氣今難,但boss好變態..........石眼都好勁! A Vsy"Q  
X$'[k ]  
恐龍島(STAGE38) ZA `em[<0  
85分 s NR7p8q  
分釋:迷宮+迷宮d恐龍+boss hp已難打過女媧的勇氣...............find高手help la! \99pspW<  
'6 fCn a  
Ver6.0決戰聖域篇(適合LV:148LV) [Ddn*n X  
;{JNH E/  
去吧!十勇士(STAGE39) o3_~Qk-i  
88分 !tCOn)*  
分釋:要打e關並不easy,find一些同自己差不多LV之人打吧!最少都4人! eNNU}~NoNJ  
Qrol3KA-4  
殲滅改造人(STAGE40) Lf+ qkE6=c  
78分 8QFb(Z8  
分釋: 雖然冇去吧!十勇士既怪強,但速度好.......建議140LV以下最好5好打.......... -6`;/a@j  
oIp7d$^_  
強闖美干達(STAGE41) |=c{mW`z  
90分 7*m *={T  
分釋: 難道在風and凰的攻撃力~!有時死左一定要繼續行,唔係就會輸。 Bx7cbshU  
                                                                                                                          <#\?f"3r  
手都軟....rest下先
[ a10fc98在2010-02-25 18:49重新編輯此帖 ]
本論壇絕不建議使用代升服務,因為這樣會帶來極大風險

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-02-22
請問該分析的用意何在? 1|zIU!r  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... A>GC)FJjJX  
w/ "sLXHd  
仲有邊個係小舟? IeJj8  
邊個係?朧? jJ iv=/1  
我完全唔知您做咩...
介紹別人用Scicube-立刻獲得宣傳勳章

離線飛龍天牙
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-02-22
只有一半是正確...而且你有打錯了... uQUS{/-  
1XQmD|u  
冰火皇后島 _zhD-aYyI  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 ZF);>^w  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 ( z{24~S'  
小舟 悟地一開始是走左邊 B[y*p5kov  
之後迪雲和悟地是冰尊 Fv55x C%  
星奇,米兒和小舟是火尊 _uz#}"j%  
3w*J  T|  
冰火皇后島 XVj6?p  
是分為 <K/w|.<pw  
星奇,米兒版 wo%y.c_  
迪雲版 E?F?Mx X"$  
小舟版 u*lJn"_u8  
悟地版 t-x ft9s"/  
一般版 =:Z{i   
A^$G.a&TUT  
激戰大魔王是 x>a]pTYS  
悟地,米兒和小舟加青狗四人版 V"wkb:ig  
一般版 FM?qA^y  
大魔王龐士只有星奇和迪雲會有 q55)! R  
迪雲一開始不是打比堤+龐士,是邪鬼 ; |tQQ!  
之後打終極龐士,如果用迪雲就會有星仔COM,星仔就會有迪雲COM 8RShv_^Ca  
M$T~_WL  
單是這兩個故事就知道你沒有玩故事,不要識少少就打出來吧

最近落雷夜,搞到訓都訓唔到
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-02-22
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的 : @k`+"rU\  
只有一半是正確...而且你有打錯了...
冰火皇后島 Z O(| ]E  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 <dJQq  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 8Ybugc  
.......
K H{]M?.  
死塔又係咁... zAf*vxw  
故事都係咁... l,}){ VJ(  
算吧啦樓主... [`nk (  
想學人做分析搏+分上位???

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-02-22
引用第3樓魔法使命於2010-02-22 16:43發表的  :
死塔又係咁... i)v9I5>  
故事都係咁... i '4=F ,  
算吧啦樓主... }}l#? _  
想學人做分析搏+分上位???
X7h6J$,N4  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會..... W[S|f  
56hi2 $  
4X' Qq.p  
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的  : b[l aB$oa:  
只有一半是正確...而且你有打錯了... ]5x/=jG6]  
<l%Y=08  
冰火皇后島 %9Ph,PA  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 H?#Yl  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 bBQ&C7)Fb9  
.......
E@3Ygm\]uM  
sorry!我會改................. O-2~?QyB,  
syA2u=  
引用第1樓魔法使命於2010-02-22 13:42發表的  : 0fCB}HM  
請問該分析的用意何在? f<)7-&=Xs  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... 8`d.yRL  
8XPW !Uz  
仲有邊個係小舟? $9w3,  
邊個係?朧? rD ?D1CQ(  
.......
mQmQ9Fll,  
小舟係dennis呀! u'c;<sU*  
?朧我唔know點打!

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-02-22
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 :
小舟係dennis呀! +^VV?oCz7~  
?朧我唔know點打!
<t@l-vy  
唔識去官網COPY?? f5RnzK>^A  
<P5t 7  
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 : q7./"\/r/  
.zn`^ ST  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會 N}^"a>3  

ECql|b  
我想講係呢個壇的都已經係老手...

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的  :
cR5wR  
我去官網will lag ga.............

離線a031114
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-02-22
其實樓主攪e D尼做乜?

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的 : TFJBL2zn)  
3k37)jAl  
唔多清楚=_="

離線6696。魂
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-02-22
無聊搵野做-V-?

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-02-22
引用第9樓6696。魂於2010-02-22 19:43發表的  : &)9dVq]  
無聊搵野做-V-?
W[k5=}n Q  
no!!!!!!!!!!!

離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的  : ]Ms !E2.  
Kn~FI{  
上下位咁姐

冰の血繼限界!

離線銀冀
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-02-22
那個嘛... mprA|d m  
其實這個Post好像沒意義而已...
j(  d~-(  
而且資料很混亂..修改一下吧...

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-02-22
引用第11樓a1994109於2010-02-22 20:14發表的  :
上下位咁姐
;-t!_ez  
what you say??????

離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-02-22
引用第13樓a10fc98於2010-02-22 20:15發表的  :
what you say??????
8* y|C  
你做緊咩 我咪講緊咩囉

冰の血繼限界!

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-02-22
引用第14樓a1994109於2010-02-22 20:16發表的  :
你做緊咩 我咪講緊咩囉
T| c,sz  
playing LFO lo!!!!!!!!

離線parco_123
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的 :
:NR-}S&m  
樓主唔係啦起馬:x

離線小竹
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-02-22
我除左戰回打索特打到我叫救命之外....其他都唔係好難打==

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-02-22
恐龍島居然要85分... NFD="Va=$  
係我我30分都比多左佢啦+_+

離線強人-ex
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-02-23