切換到寬版
  • 3487閱讀
  • 43回覆

[教學]LFO故事研究 [複製連結]

上一主題 下一主題
離線a10fc98

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-02-22
分數定難度 mr)!X  
&xBP`B  
Ver1.0始祖力量篇(適合LV:67LV) 'qJ4OZ#HW  
*I_'$ 60   
學校(STAGE1) |~veM(^g  
1分 3epg y{`  
有多個版本: t i9kTaV/  
迪雲版 j|,qC7F0dO  
星奇版 N_\V3N  
米兒版 ,C1/2jSD6L  
小舟版 q,x\(L\f  
悟地版 m .KsAX^  
馬龍版 ~:g84>#  
歷奇版 jK%w BX6]  
域多版 Qi5  
?朧版 MX@'#uq  
一般版 ]1'W!x-[  
qPS =&YwS  
S@rgK]y  
體育館(STAGE2) #z/fp_gxf  
3分 W56?ubE  
有多個版本: DfiF  
迪雲版 .zG=W=4,T  
星奇版 C|+8KhojL  
米兒版 pTRuzs2sI=  
小舟版 Zf/Cs<)  
悟地版 X1I2~AhD  
馬龍版 M !Z8  
歷奇版  yts d+A@  
域多版 -J_~zhM  
?朧版 -@{;DFC)&  
一般版 & %Oe  
分釋:主角五人比較長/難打,尤其悟地版! +Q70+a  
jewN  
大嶼山(STAGE3) ~s`3kL D  
6分 'f`3KD$;1B  
有多個版本: H|/86*x  
五人版 \R99VC  
青狗四人版 /"[`WcxyX  
一般版 F$(I.c/"  
ivo#[Wc3BV  
冰火皇后島(STAGE4) r.74#Sf+jo  
10分 ^K@gER  
有多個版本: [ V\BYO}3  
星奇,米兒版   rU5u 6~ W  
迪雲版 pmxTg6az  
小舟版   EGbY}C& o  
悟地版 Y#l]u3H  
一般版 v<`7US  
分釋:冰火皇后島基本上唔難,但長。有時lag左又.......... T7c{&`&H]Q  
x W9TwlcWM  
,;6.pu&!  
Bn8 ;JdT  
Ver2.0勇者誕生篇(適合LV:80LV) O} Os7  
/ zP  Pg  
初考元鬥篇(STAGE5) -v61CHcR  
5分 eyQ"b>+  
有多個版本: X c:b}$`l  
星奇版 m%]r!\B  
米兒版 >5m7NwsV  
小舟版 ~(bu%=Jc  
馬龍版 Sj|AwnI  
歷奇版 d#wk]6L<  
域多版 !dX7\69Df  
?朧版 -GP]mM_;  
一般版 %-`YY7\  
}l1C[2-AF  
康洲鬼城(STAGE6) s])oOW5  
6分 QcU5|78=  
有多個版本: ]E%&LPN/3  
星奇版 E]>}L$  
米兒版 #_P29Lj  
小舟版 1FhVI8 xF  
馬龍版 ~rHv_%Qw  
歷奇版 *e[u4 w  
域多版 nHIN%z[z&  
?朧版 byH2)7v{  
一般版 H[8H'i$(R]  
@AA9>y  
勇救帝王子孫(STAGE7) T-r07d 3  
10分 h4KL,  
有多個版本: UE !m&Hu  
星奇版  C;[Ad  
米兒版 rrfqfVc\  
小舟版 Xz Hyn  
馬龍版 0t^TA he  
歷奇版 <[;o+jUo=  
域多版 ^` MzM5!  
?朧版 xWAyYm\<  
一般版 ~ @;qd5m  
3HY>4Sb  
初考元鬥篇(STAGE8) 5:@P!Gz,  
5分 T?<Hf;!  
有多個版本: 0 k!?6  
迪雲版 KD16 gke  
悟地版 j( ]&   
一般版 xi)t\+   
`qv?Ej  
突擊地下組織(STAGE9) ,l] dmB  
13分 BPE>3=pTJ  
有多個版本: ;@*U f*p  
迪雲版 !?=mu''#  
悟地版 Uxq 1J7 #  
一般版 |ScEEG.o[  
"e 6'Wa  
滅絕黑蠍子(STAGE10) >q`gzK_  
15分 !EN97L;5?  
有多個版本:  JRC M  
迪雲版 +PYt:|2Dt  
悟地版 ,!gtdod!g  
一般版 tGb  &  
分釋:最後如果用迪雲版、悟地版打,會反影HK青少年吸毒好嚴重。 k;VRpUct6  
l/.c6-  
終考元鬥篇(STAGE11) O)MyxP5y  
14分 BqB@*iBm  
有多個版本: 9EctY.  
五人加青狗二人版 b#= !JuVP  
歷奇、域多版 ADB|!VzlW*  
一般版 !Jf'o9su  
w))F c Xj  
血骷髏軍的突襲(STAGE12) ,0x RXh#  
12分 \^@qo0#Tx  
有多個版本: 3#Yh+WIk$  
五人加青狗四人版 Bv3x-H&  
一般版 Ih PN,A*  
Z{m_0 o  
神殿之危(STAGE13) +[ae7@8mu  
18分 Rao[}3c1]  
有多個版本: Y:DeW.1  
五人加青狗四人版 n"!d5z  
一般版 $8A>~o+/  
C%!0ykU,dv  
死亡暗礁(STAGE14) q1 c/v)  
20分 e/KSla *b  
有多個版本: 9{ckv6_ `  
五人加青狗四人版 d|90 I|  
一般版 qF<:b  
?lT'e?x  
勇闖羅剎堡(STAGE15) 4J+F#U  
25分 /o~+b1   
有多個版本: dAKtGu;  
五人加青狗四人版 'o@m0B  
一般版 RJomD4jO  
E 4bx2X0  
激戰大魔王/大魔王龐士(STAGE16) u[_@?D M  
30分 @Fp9Snx  
有多個版本: O<D Fd}Y  
五人加青狗四人版 Wp]|< JZ  
一般版 HD[OC @=Ok  
分釋:一路上沒有什麼特別,到最後1.邪鬼+比堤2.邪鬼+比堤+龐士3.終龐士 0>G->ckw0  
,yTZ=q]a  
Ver3.0合成戰體篇(適合LV:100LV) 4 leB:|  
F-VQ8bZ  
竹林深處(STAGE17) 0H>"<  
15分 ji.c_q  
7O-Bz_[  
暗黑秦王陵(STAGE18) $`vnM5!G$  
22分 (JT El-~g  
分釋:在迷宮中,要行好多地方加上時間可能要AGI勁d! $N\>Z-  
?fOb"c  
秦王之陰謀(STAGE19) r+r3CnH  
20分 1 a dc7'  
4p&|jc}Mr  
富士湖畔(STAGE20) FZ-d C  
24分 &K^F[<  
)&aSOvP  
鳥居林(STAGE21) 0,Os[ll  
28分  z/+H9ke  
分釋:迷宮最好find人help!(第二格有個鳥居,入去,之後去到最右下!就finish迷宮!) E-i{Z c  
<2G*'  
決戰鶴丸城(STAGE22) h_^2M!H  
36分 TA] '2[  
分釋:龐士血和攻高 m,[@F e  
h"C?;a4  
橫跨大峽谷(STAGE23) .umTUeuPG  
35分 %G4Ik xtH  
分釋:仙人掌好麻煩! !r|75k|p  
,je4/;  
衝上雲霄(STAGE24) ]eq3o/?5  
40分 v8kU"W3Q{  
* 8AtIN  
66ifK?UR+D  
究極研究所(STAGE25) u1frs1,K8  
45分 ta"E z'z  
   2     5 "cB)5W b  
  6     3 ]*sb;7  
  4    1 E f#!XPg]  
A /OxZ&  
逃離研究所(STAGE26) 0K{5M-X9/  
48分   NKv^m>-V  
分釋: 最好no find 人help/小心得一條命 |$j#\1w*  
(y9j}\IWDv  
Ver4.0邪魔亂世篇(適合LV:120LV) "i~B .$o  
!Hh0{b5:  
非洲草原(STAGE27) ]Tv6n5b>  
43分 :hK%dO6  
z2Y}CuO4  
森林古蹟(STAGE28) Z|q5|`  
40分 <n'78b |  
U'g0:  
聖母之瞳(STAGE29) Q(NVT|{^  
49分 Zz}OC2]b<  
Ig't:e-K  
火燒村莊(STAGE30) |0h&+#I8J  
55分 ZZk\th#c>  
分釋: 人尊攻擊力高 \QVf1FR}  
"r'uKRC  
地下謎城(STAGE31) :$Di~:;  
42分 )}@^)aGgO  
分釋: d music有d嚇人 Ty@,T_e`  
KO"mC$DX,  
飛行要塞(STAGE32) QNl-QMZ  
有多個版本: yjD7c ?Y  
星奇版 `=XQ\}:uL  
米兒丶悟地版 0_["Md9S  
小舟版 %/GDu>bHz  
一般版 6:hH)  
c!ESy%  
Ver5.0超級元力篇(適合LV:125LV) zMY<?ZP  
R=^Ez&Z  
末日的開始(STAGE33) rQ84!FO{  
58分 g/D$. ,6  
+Xlw%r1  
絕地猛虎(STAGE34) <<eGj0  
65分 " _mx&s&  
分釋: 白虎boss........ Lv[M3  
;?O.sEg~$  
女媧的勇氣(STAGE35) iF^7_7zfG  
80分 jwWv |)  
分釋: 最好find人help! c X nN  
'e#7=m  
終極魔人(STAGE36) q<A!slt  
75分 )2 * ;) r  
分釋:boss終極魔人唔勁但d路難行到死 OQ |&wZ  
OU_8Jly{  
速度就是力量(STAGE37) ds#&ZN QY  
78分 +i],Ba  
分釋:雖然冇女媧的勇氣今難,但boss好變態..........石眼都好勁! H> zF)+  
nYQ_sN  
恐龍島(STAGE38) fw)J?G=g  
85分 ZL#OdU  
分釋:迷宮+迷宮d恐龍+boss hp已難打過女媧的勇氣...............find高手help la! ]@ v]l.GN  
'LNT2hg'c  
Ver6.0決戰聖域篇(適合LV:148LV) ~Mf/0D>'  
osXD57<y  
去吧!十勇士(STAGE39) |$Lsg(  
88分 spj|XG*  
分釋:要打e關並不easy,find一些同自己差不多LV之人打吧!最少都4人! QIj'JdnEWX  
Ay$ h>n:Z  
殲滅改造人(STAGE40) X#_)7 0  
78分 D%<A5:Ha(  
分釋: 雖然冇去吧!十勇士既怪強,但速度好.......建議140LV以下最好5好打.......... ouVL 5E  
P"^NZ%  
強闖美干達(STAGE41) 3'Ib&  
90分 *WW##/Y  
分釋: 難道在風and凰的攻撃力~!有時死左一定要繼續行,唔係就會輸。 }flw;'  
                                                                                                                          b{ ~}t*BJc  
手都軟....rest下先
[ a10fc98在2010-02-25 18:49重新編輯此帖 ]
本論壇絕不建議使用代升服務,因為這樣會帶來極大風險

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-02-22
請問該分析的用意何在? E. n_c]A\  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... ~h"5Q:'7  
$=b3 YoC  
仲有邊個係小舟? %YDKar@SR  
邊個係?朧? Ruw$m&(  
我完全唔知您做咩...

離線飛龍天牙
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-02-22
只有一半是正確...而且你有打錯了... e5-^i.]Y  
$YumkvQ8  
冰火皇后島 1 ]mU'2  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 cM0C8ir/  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 >EkR,:'I  
小舟 悟地一開始是走左邊 %alUl Q  
之後迪雲和悟地是冰尊 fD"V4}c  
星奇,米兒和小舟是火尊 t(YC k&)W  
g!SDxO}  
冰火皇后島 + c-@0NG<  
是分為 _NK3V3u  
星奇,米兒版 $T7DxNv   
迪雲版 hLn'{m}||  
小舟版 \+K:-Z  
悟地版 WADv;c/  
一般版 WQk "/{  
`d'j+  
激戰大魔王是 T Mno2-|F  
悟地,米兒和小舟加青狗四人版 @wNXu#4  
一般版 s,|vAjU"h  
大魔王龐士只有星奇和迪雲會有 7MUm}+HPw  
迪雲一開始不是打比堤+龐士,是邪鬼 " 4KU:  
之後打終極龐士,如果用迪雲就會有星仔COM,星仔就會有迪雲COM ! trzrd  
KkE Aen.  
單是這兩個故事就知道你沒有玩故事,不要識少少就打出來吧

最近落雷夜,搞到訓都訓唔到
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-02-22
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的 : RE'l[0IL^C  
只有一半是正確...而且你有打錯了...
冰火皇后島 ECcLsR~e-  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 3 C#l1go  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 -aPmT_d  
.......
JY[np2&E)C  
死塔又係咁... vU #?Oo<'  
故事都係咁... vH0'\+  
算吧啦樓主... a"(L>!PPw+  
想學人做分析搏+分上位???
介紹別人用Scicube-立刻獲得宣傳勳章

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-02-22
引用第3樓魔法使命於2010-02-22 16:43發表的  :
死塔又係咁... Nr|uk'#  
故事都係咁... qi1}%Y&gz  
算吧啦樓主... ?~j[%\l  
想學人做分析搏+分上位???
<;b7D>O  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會..... .+*w/Vc mF  
MefZ}#tp:U  
O.dR VIN  
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的  : y$2J\g8ES  
只有一半是正確...而且你有打錯了... BMlZz>  
( Uzj%C?  
冰火皇后島 5|~ b8K^q  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 p( 'j},3  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 =I]tED&X  
.......
- zY  
sorry!我會改................. "$; l j8  
0')JS>U  
引用第1樓魔法使命於2010-02-22 13:42發表的  : )ogSrJ)<  
請問該分析的用意何在? yYY 1X]X@  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... v3u6BOw  
oe*LGH7)8  
仲有邊個係小舟? v(P>:sP.%0  
邊個係?朧? {%>4Tz(:D  
.......
YZ ?Wq tk_  
小舟係dennis呀! 0'}OXm   
?朧我唔know點打!

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-02-22
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 :
小舟係dennis呀! <#~f}&pB  
?朧我唔know點打!
]}mael)h  
唔識去官網COPY?? 2$D,wSl0#  
OL_ JG  
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 : V?-TB88lf  
DF3TcC\~_  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會 nLyR 2x  

3U8g_a!2  
我想講係呢個壇的都已經係老手...

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的  :
I&C n5q  
我去官網will lag ga.............

離線a031114
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-02-22
其實樓主攪e D尼做乜?

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的 : q% >^Q  
n)^O~[K2&  
唔多清楚=_="

離線6696。魂
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-02-22
無聊搵野做-V-?

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-02-22
引用第9樓6696。魂於2010-02-22 19:43發表的  : \:iXH\/Z  
無聊搵野做-V-?
Mj h)O@P  
no!!!!!!!!!!!

離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的  : =\-hfHo  
W}L{cXRwx6  
上下位咁姐

冰の血繼限界!

離線銀冀
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-02-22
那個嘛... E}%jC_  
其實這個Post好像沒意義而已...
9llNW8  
而且資料很混亂..修改一下吧...

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-02-22
引用第11樓a1994109於2010-02-22 20:14發表的  :
上下位咁姐
4 xl7pDGy  
what you say??????

離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-02-22
引用第13樓a10fc98於2010-02-22 20:15發表的  :
what you say??????
- 0}dKh  
你做緊咩 我咪講緊咩囉

冰の血繼限界!

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-02-22
引用第14樓a1994109於2010-02-22 20:16發表的  :
你做緊咩 我咪講緊咩囉
T;]8&d  
playing LFO lo!!!!!!!!

離線parco_123
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的 :
';'LIS!H  
樓主唔係啦起馬:x

離線小竹
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-02-22
我除左戰回打索特打到我叫救命之外....其他都唔係好難打==

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-02-22
恐龍島居然要85分... B?*.)yy  
係我我30分都比多左佢啦+_+

離線強人-ex
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-02-23