切換到寬版
  • 3711閱讀
  • 43回覆

[教學]LFO故事研究 [複製連結]

上一主題 下一主題
離線a10fc98

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-02-22
分數定難度 t ;y@;?~  
G(1_P1  
Ver1.0始祖力量篇(適合LV:67LV) ) LohB,?  
- P4X@s_;  
學校(STAGE1) UxnZA5Lk*  
1分 M2A_T.F=H  
有多個版本: =b Q\BY#  
迪雲版 :T#f&|Gg;  
星奇版 6Zv-kG  
米兒版 RuOse9  
小舟版 >{"E~U  
悟地版 2hb>6Z;r]K  
馬龍版 RVr5^l;"  
歷奇版 t1!>EI`  
域多版 es\Fn#?O  
?朧版 12}!oS~_  
一般版 R^yh,  
TjjR% 3  
e8k|%m<Sp  
體育館(STAGE2) h~ehZJys  
3分 Gf-GDy\{  
有多個版本: z7&m,:M  
迪雲版 Am >b7Z!  
星奇版 <jh=W9.N_  
米兒版 x}OJ~Yk]  
小舟版 /lc4oXG8  
悟地版 R? #.z#  
馬龍版 4p>,  
歷奇版 u0%bv\$m  
域多版 {`9J8qRY  
?朧版 )gk tI!  
一般版 lN*"?%<x>  
分釋:主角五人比較長/難打,尤其悟地版! MTn}]blH  
>KJE *X@s  
大嶼山(STAGE3) CW,|l0i  
6分 e]V7 7oc  
有多個版本: )+f"J$ah  
五人版 u|(Iu}sE=  
青狗四人版 \\Nt^j3qR  
一般版 (Vt5@25JW  
h3Nbgxa.  
冰火皇后島(STAGE4) 8]WcW/1r !  
10分 jgBJs^JgYG  
有多個版本: G'Uq595'-  
星奇,米兒版   DO~~  
迪雲版 (mx}6A  
小舟版   vyT-!m C  
悟地版 ^ j<2s"S  
一般版 L tK, _j  
分釋:冰火皇后島基本上唔難,但長。有時lag左又.......... ~jJe|zg>  
q[c^`5  
I3YSW  
~2QD .(  
Ver2.0勇者誕生篇(適合LV:80LV) 4cDe'9 LA  
_"82W^Wi  
初考元鬥篇(STAGE5) o1[[!~8e  
5分 KnUVR!H|  
有多個版本: >&Vz/0  
星奇版 KqXPxp^_Al  
米兒版 l^rQo_alk  
小舟版 `Yyi;!+0  
馬龍版 KuMH,rXF  
歷奇版 m5cRHo<9Y  
域多版 BxesoB  
?朧版 %t]{C06w+{  
一般版 Uf~5Fc1d =  
 2 e&M/{  
康洲鬼城(STAGE6) Cw~fP[5XMF  
6分 ~ F>'+9?Sn  
有多個版本: (SByN7[g b  
星奇版 yn.[-  
米兒版 ?3<Y/Vg%c  
小舟版 HP:[aR!2P  
馬龍版 C4gzg  
歷奇版 TwKi_nh2m  
域多版 _!9I  f  
?朧版 Q|G|5X  
一般版 M%7|7V<o)^  
WnA Y<hZ|  
勇救帝王子孫(STAGE7) R0-Y2v  
10分 Jv!f6*&<  
有多個版本: BJ{?S{"6%G  
星奇版 A:5P  
米兒版 {,= hIXo>  
小舟版 iDYm4sY  
馬龍版 gl!ht@;>ak  
歷奇版 %1)JRc  
域多版 (Z8wMy&:  
?朧版 n;y[%H!g  
一般版 >]2^5C;  
-?Cu-'  
初考元鬥篇(STAGE8) Pd~z%VoO  
5分 ]-l4  
有多個版本: JC}T*h>Ee  
迪雲版 {'#7b# DB>  
悟地版 ac8su0  
一般版 8DFq eY0S  
@Y#TWt#  
突擊地下組織(STAGE9) E cd~H+  
13分 U[:Js@uH_  
有多個版本: 8_3WCbe/  
迪雲版 u3 HaWf3  
悟地版 :kXxxS  
一般版 K:Z|# i-  
wL&[Vi_j{  
滅絕黑蠍子(STAGE10) ,_:6qn{  
15分 iF1zLI<A  
有多個版本: h\8bo=  
迪雲版 ,MD >Jx|  
悟地版 B:)vPO+ d  
一般版 q&,uJo  
分釋:最後如果用迪雲版、悟地版打,會反影HK青少年吸毒好嚴重。 M\kct7Y  
u)l[*";S  
終考元鬥篇(STAGE11) fjS#  
14分 X&,a=#C^  
有多個版本: D+*_iM6[-  
五人加青狗二人版 6!RK Zj)  
歷奇、域多版 2X=*;r"{J  
一般版 Y>K3. *.  
1@`mpm#Y  
血骷髏軍的突襲(STAGE12) _i0,?U2C  
12分 C 6:; T%  
有多個版本: =UF mN"  
五人加青狗四人版  !:|D[1m  
一般版 P L*kjrLu7  
m[&pR2T  
神殿之危(STAGE13) 5 ~xv"S(E}  
18分 U\;mM\2rE  
有多個版本: Su[f"2oR  
五人加青狗四人版 M!] g36h[  
一般版 EP]OJ$6I  
M\bea  
死亡暗礁(STAGE14) N`!=z++G  
20分 I i J%.U  
有多個版本: =VDtZSa!$^  
五人加青狗四人版 kI# yW!  
一般版 (Qz| N  
;p2a .P  
勇闖羅剎堡(STAGE15) #kL4Rm;  
25分 &io*pmUm6  
有多個版本:  Q~AK0W  
五人加青狗四人版 wMru9zyI  
一般版 d(j|8/tpA  
XKT2u !Lx  
激戰大魔王/大魔王龐士(STAGE16) !Typ_Cs  
30分 9<S};I;  
有多個版本: F B7.b  
五人加青狗四人版 E0Jk=cq  
一般版 %O_Ed {G4t  
分釋:一路上沒有什麼特別,到最後1.邪鬼+比堤2.邪鬼+比堤+龐士3.終龐士 e4?p(F-x(  
4w-P%-4  
Ver3.0合成戰體篇(適合LV:100LV) -?&s6XA%#  
V57tn6 >b  
竹林深處(STAGE17) .8.LW4-ff  
15分 EzDQoN7Em  
S ;FgS:;  
暗黑秦王陵(STAGE18) C7lBK<gQ  
22分 YjM_8@ <  
分釋:在迷宮中,要行好多地方加上時間可能要AGI勁d! #+,O  
^sA"&Vdr^  
秦王之陰謀(STAGE19) (jY -MF3  
20分 [nnX,;  
aV'r oxM  
富士湖畔(STAGE20)  H*]B7?S  
24分 ~HH6=qjU)  
K^'NG!  
鳥居林(STAGE21) 0=^A{V!m  
28分 BCK0fk~  
分釋:迷宮最好find人help!(第二格有個鳥居,入去,之後去到最右下!就finish迷宮!) C3p/|{TP  
7sci&!.2`  
決戰鶴丸城(STAGE22) .;&1"b8G  
36分 .s)z?31  
分釋:龐士血和攻高 c5t],P  
!VJ5(b  
橫跨大峽谷(STAGE23) (gn)<JJS}  
35分 w9J^s<e  
分釋:仙人掌好麻煩! 8=%%C:  
P ;#}@/E  
衝上雲霄(STAGE24) V>`xTQG  
40分 z&6TdwhV  
\v'\ Ea~  
_p~lL<q-K[  
究極研究所(STAGE25) P1Z+XRWOM  
45分 BihXYux*  
   2     5 =vv4;az X  
  6     3 U2D E"  
  4    1 PN!NB.  
yJ(p-3O5  
逃離研究所(STAGE26) p#~Dq(Q  
48分   iY /N%T;  
分釋: 最好no find 人help/小心得一條命 ~f[AEE~,s+  
h|_E>6d)  
Ver4.0邪魔亂世篇(適合LV:120LV) M>pcG.6V  
Q)\~=/L b  
非洲草原(STAGE27) W?5u O  
43分 1N#KVvK  
ohFUy}y  
森林古蹟(STAGE28) f\W1u#;u)  
40分 pNN6PsLt  
yw|O,V<4N  
聖母之瞳(STAGE29) zCvt"!}RRa  
49分 ]UR@V;JG  
2]Nc@wX`p  
火燒村莊(STAGE30) &{): x  
55分 Voi`OCut  
分釋: 人尊攻擊力高 'N?,UtG R  
i1q he?5  
地下謎城(STAGE31) _raj b1!  
42分 lx8@;9fLy  
分釋: d music有d嚇人 29(s^#e8A  
m{(G%n>E&  
飛行要塞(STAGE32) <IWO:7*#  
有多個版本: xEt".K  
星奇版 6Z:<?_p%7g  
米兒丶悟地版 C NDf&dzX8  
小舟版 D -Goi-4  
一般版 ['p%$4i$  
%:bTOw[4r  
Ver5.0超級元力篇(適合LV:125LV) DYS|"tSk  
's.%rre%  
末日的開始(STAGE33) bo]xah|."j  
58分 NdpcfZ q  
q8U*  
絕地猛虎(STAGE34) so~vnSQ!x  
65分 m K!73<p_  
分釋: 白虎boss........ iOCx7j{BS  
5r;M61  
女媧的勇氣(STAGE35) k5]M~"  
80分 ghXh nxG  
分釋: 最好find人help! !!NVx\a   
R)s@2S  
終極魔人(STAGE36) Jvysvi{8  
75分 cTy;?(E  
分釋:boss終極魔人唔勁但d路難行到死 a78&<  
ifA{E}fRZP  
速度就是力量(STAGE37) F-MN%WD~  
78分 9v_B$F$_T  
分釋:雖然冇女媧的勇氣今難,但boss好變態..........石眼都好勁! s`2Hf&%aZJ  
({/@=e x*  
恐龍島(STAGE38) _<?lP$Xr  
85分 >3HLm3T  
分釋:迷宮+迷宮d恐龍+boss hp已難打過女媧的勇氣...............find高手help la! :G#>):  
cC'{+j8-a  
Ver6.0決戰聖域篇(適合LV:148LV) l@-J&qG  
C^]y iR-U  
去吧!十勇士(STAGE39) T7E9l  
88分 {}ks[%,_\  
分釋:要打e關並不easy,find一些同自己差不多LV之人打吧!最少都4人! T7eo_Mn  
bqmOfGM  
殲滅改造人(STAGE40) C!N&uNp@s  
78分 ]<D9Q>  
分釋: 雖然冇去吧!十勇士既怪強,但速度好.......建議140LV以下最好5好打.......... ^J0*]k%   
Y$8 >fv  
強闖美干達(STAGE41)  2lw0'  
90分 \N1 G5W  
分釋: 難道在風and凰的攻撃力~!有時死左一定要繼續行,唔係就會輸。 FilHpnQCt  
                                                                                                                          Lc;4 Hg  
手都軟....rest下先
[ a10fc98在2010-02-25 18:49重新編輯此帖 ]
介紹別人用Scicube-立刻獲得宣傳勳章

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-02-22
請問該分析的用意何在? =E@wi?  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... =pQA!u]QE  
;Hr FPx&d1  
仲有邊個係小舟? N|pjGgI  
邊個係?朧? X6s6fu;  
我完全唔知您做咩...

離線飛龍天牙
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-02-22
只有一半是正確...而且你有打錯了... f&=y\uP]  
D )z'FOaI  
冰火皇后島 [oN}zZP]  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 ;} ),6R  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 Kl.xe&t@j  
小舟 悟地一開始是走左邊 cQ Dn_Sjhi  
之後迪雲和悟地是冰尊 F*QZVg+<*X  
星奇,米兒和小舟是火尊 +f/G2qY!t  
 Qj(q)!Ku  
冰火皇后島 K d}cf0  
是分為 :Bc)1^ I  
星奇,米兒版 +P,hT   
迪雲版 !fF1tW  
小舟版 D*3\4=6x  
悟地版 b,kXV<KtU  
一般版 @f442@_4  
+^$FA4<~  
激戰大魔王是 Dg~r%F  
悟地,米兒和小舟加青狗四人版 _YzItge*  
一般版 {>[,i`)  
大魔王龐士只有星奇和迪雲會有 fis**f0  
迪雲一開始不是打比堤+龐士,是邪鬼 6wH]W+A  
之後打終極龐士,如果用迪雲就會有星仔COM,星仔就會有迪雲COM o>x*_4[  
@!/w'k 8  
單是這兩個故事就知道你沒有玩故事,不要識少少就打出來吧

最近落雷夜,搞到訓都訓唔到
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-02-22
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的 : m$b5Vqq  
只有一半是正確...而且你有打錯了...
冰火皇后島 hgt@Mb   
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 UQZ<sp4v;  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 J _PAWW  
.......
>TZ 'V,  
死塔又係咁... @~t^zI1  
故事都係咁... kn2s,%\`<p  
算吧啦樓主... 4^4<Le-G  
想學人做分析搏+分上位???

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-02-22
引用第3樓魔法使命於2010-02-22 16:43發表的  :
死塔又係咁... 'YJ~~o  
故事都係咁... Mh2Zj  
算吧啦樓主... ~z(0XKq0d  
想學人做分析搏+分上位???
0 ;].q*|#  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會..... D~FIv  
nIZsKbnw  
29l bOi  
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的  : r0@s3/  
只有一半是正確...而且你有打錯了... a)*(**e$*i  
AV4fN@BX  
冰火皇后島 vw$b]MO!  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 Z&4L///  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 0Y'ow=8M  
.......
xSm~V3b c  
sorry!我會改................. r/@Wn  
mHAfKB  
引用第1樓魔法使命於2010-02-22 13:42發表的  : upaQoX/C  
請問該分析的用意何在? @FZ_[CYg  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... >K&chg@Hv  
l D->1=z  
仲有邊個係小舟? itE/QB   
邊個係?朧? 7=NKbv]  
.......
&*E! %57  
小舟係dennis呀! =HB(N|9_d  
?朧我唔know點打!

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-02-22
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 :
小舟係dennis呀! _ h1eW9q  
?朧我唔know點打!
6O.kKhk  
唔識去官網COPY?? olA+B  
7jQVm{{.  
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 : A+frKoi  
2/tx5Nc  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會 8O(L;&h  

&Td)2Wt  
我想講係呢個壇的都已經係老手...

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的  :
1@ &J"*  
我去官網will lag ga.............

離線a031114
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-02-22
其實樓主攪e D尼做乜?

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的 : o%z^@Cq  
Gl3g.`X{$@  
唔多清楚=_="

離線6696。魂
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-02-22
無聊搵野做-V-?

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-02-22
引用第9樓6696。魂於2010-02-22 19:43發表的  : }SF<. A  
無聊搵野做-V-?
aYPD4yX"/  
no!!!!!!!!!!!

離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的  : k15B5  
)_\ZUem  
上下位咁姐

冰の血繼限界!

離線銀冀
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-02-22
那個嘛... ]Tb ?k+a  
其實這個Post好像沒意義而已...
<0Mc\wy  
而且資料很混亂..修改一下吧...

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-02-22
引用第11樓a1994109於2010-02-22 20:14發表的  :
上下位咁姐
-,M*j|   
what you say??????

離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-02-22
引用第13樓a10fc98於2010-02-22 20:15發表的  :
what you say??????
KO`ftz3 +  
你做緊咩 我咪講緊咩囉

冰の血繼限界!

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-02-22
引用第14樓a1994109於2010-02-22 20:16發表的  :
你做緊咩 我咪講緊咩囉
j_` [Z  
playing LFO lo!!!!!!!!

離線parco_123
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的 :
z|M+ FHl$  
樓主唔係啦起馬:x

離線小竹
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-02-22
我除左戰回打索特打到我叫救命之外....其他都唔係好難打==

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-02-22
恐龍島居然要85分... cz41 <SFL  
係我我30分都比多左佢啦+_+

離線強人-ex
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-02-23