切換到寬版
  • 3724閱讀
  • 43回覆

[教學]LFO故事研究 [複製連結]

上一主題 下一主題
離線a10fc98

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-02-22
分數定難度 '-C%?*ku  
I~Y1DP)R  
Ver1.0始祖力量篇(適合LV:67LV) EGpN@  
~nYp*t C'  
學校(STAGE1) N zrHWVD  
1分 C1w~z4Qp  
有多個版本: w _zUA'n+  
迪雲版 ;k1 \-  
星奇版 n-ZOe]3  
米兒版 #?=?<"*j  
小舟版 cyYsz'i m  
悟地版 R"@J*\;$T  
馬龍版 U|tUX)9O  
歷奇版 o8<0#W@S  
域多版 $y%X#:eLJ  
?朧版 K|n%8hRy  
一般版 cV;<!f+  
7Iz%Jty  
|l\!  
體育館(STAGE2) .\Z/j  
3分 h=?V)WSM  
有多個版本: JAt$WW{  
迪雲版 tW^oa  
星奇版 .qd/ft2  
米兒版 T[?wbYfW  
小舟版 8m prK`p  
悟地版 E O.Se9ux  
馬龍版 st_.~m!/  
歷奇版 c[IT?6J4  
域多版 FR BW(vKE  
?朧版 Q1 t-Z; X  
一般版 L'Yg$9Vz  
分釋:主角五人比較長/難打,尤其悟地版! *\-$.w)k  
3-=f@uH!  
大嶼山(STAGE3) f]_{4Olk  
6分 ]\JLlQ}#H  
有多個版本: FUO9jX  
五人版 QM) ob  
青狗四人版 T Ob(  
一般版 eY V Jk7  
rJM/.;Ag  
冰火皇后島(STAGE4) )z_5I (?&  
10分 . #FJM2Xk  
有多個版本: OQJ#>*?  
星奇,米兒版   S8,e `F  
迪雲版 q&kG>  
小舟版   N[zR%(YS  
悟地版 ^4~?]5 Y\  
一般版 6W/uoH=;  
分釋:冰火皇后島基本上唔難,但長。有時lag左又.......... s>I~%+V.?:  
-7IRlP&  
yTR5*{?j  
pHzl/b8  
Ver2.0勇者誕生篇(適合LV:80LV) ;--p/h*.  
E^B3MyS^^  
初考元鬥篇(STAGE5) jG%J.u^k  
5分 ~IFafAO&  
有多個版本: s_P[lbHt.  
星奇版 -U{!'e8YiN  
米兒版 pQoZDD@B$  
小舟版 i(YR-vYK  
馬龍版 7[1 VFc#tf  
歷奇版 jfYM*%  
域多版 nK`H;k  
?朧版 ~i0>[S3 '  
一般版 t $PJ*F67M  
Gh}* <X;N  
康洲鬼城(STAGE6)  f\;f&GI  
6分 93 /`e}P"o  
有多個版本: ;x &3tN/I  
星奇版 = gcZRoL  
米兒版 b/4gs62{k  
小舟版 xR;z!Tg)  
馬龍版 I#xhmsF  
歷奇版 7'5/T]Z  
域多版 ZJQkZ_9@2  
?朧版  LNvkC4  
一般版 nTsPX Tat  
&# @"^(} 6  
勇救帝王子孫(STAGE7) XX *f  
10分 ve4 QS P  
有多個版本: gIcPKj"8${  
星奇版 6,]2;'  
米兒版 7RgnL<t~:8  
小舟版 tdC kvVE  
馬龍版 Kw> gg  
歷奇版 \)PS&Y8n  
域多版 :wJ!rn,4  
?朧版 t*Wxvoxk  
一般版 9a.[>4}  
t aOsC! Bp  
初考元鬥篇(STAGE8) =`%%*   
5分 !?)iP  
有多個版本: W&^2Fb  
迪雲版 yM34GS=,J  
悟地版 Eb9M;u  
一般版 z 9KsSlS ^  
[h2V9>4:  
突擊地下組織(STAGE9) KBGJB`D*  
13分 r,dxW5v.  
有多個版本: DSHpM/7  
迪雲版 WJL,L[XC  
悟地版 [G|2m_  
一般版 @.iOFY  
)u&_}6z  
滅絕黑蠍子(STAGE10) J0|}u1? l  
15分 _>:g&pS/  
有多個版本: YKvFZH)  
迪雲版 5tl}rmI`  
悟地版 9e :E% 2  
一般版 NI s 4v(!  
分釋:最後如果用迪雲版、悟地版打,會反影HK青少年吸毒好嚴重。 KwQO,($,]  
/9w}[y*E  
終考元鬥篇(STAGE11) O\KAvoQ%s  
14分 FVQWz[N  
有多個版本: |f?C*t',  
五人加青狗二人版 IfXLnD^||  
歷奇、域多版 C aJD*  
一般版 usTCn3u  
-% f DfjP  
血骷髏軍的突襲(STAGE12) 0\~Zg  
12分 d|NNIf  
有多個版本: F_Pd\Aq8  
五人加青狗四人版 er#=xqUY  
一般版 P%lLKSA  
2$ rq  
神殿之危(STAGE13) 5y'Yosy:  
18分 ]1[;A$7  
有多個版本: HY:@=%R  
五人加青狗四人版 qpeK><o  
一般版 DRIv<=Bt  
!jW32$YTR  
死亡暗礁(STAGE14) >?'FH +2K  
20分 >`uSNY"tO  
有多個版本: PS22$_}   
五人加青狗四人版 %E\%nTV  
一般版 GXRjR\Ch  
-DnK )u\@  
勇闖羅剎堡(STAGE15) @7=D]yu  
25分 [VW;L l  
有多個版本: j#f&!&G5<&  
五人加青狗四人版 3>" h*U#  
一般版 g8"7wf`0k  
Y(zN  
激戰大魔王/大魔王龐士(STAGE16) b2e  a0  
30分 q4iD59yd)S  
有多個版本: k#JG  
五人加青狗四人版 P{!:pxu[  
一般版 <WJ0St  
分釋:一路上沒有什麼特別,到最後1.邪鬼+比堤2.邪鬼+比堤+龐士3.終龐士 Td1ba^J  
!u}3H|6~  
Ver3.0合成戰體篇(適合LV:100LV) ~vV )|  
D(6x'</>?  
竹林深處(STAGE17) _|B&v  
15分 y!N)@y4  
;sR6dT)  
暗黑秦王陵(STAGE18) Jav2A6a  
22分 S<!_ uq  
分釋:在迷宮中,要行好多地方加上時間可能要AGI勁d! BDkBYhz;7  
zk'K.! `^  
秦王之陰謀(STAGE19) Va Yu%  
20分 V9j1j}  r  
Dbdzb m7  
富士湖畔(STAGE20) ^ ]qV8  
24分 #} ~p^ 0  
CLY6 YB' R  
鳥居林(STAGE21) 3 $N %iE6  
28分 }d~wDg<#  
分釋:迷宮最好find人help!(第二格有個鳥居,入去,之後去到最右下!就finish迷宮!) ]LB vYjMY  
r=DHt&x=  
決戰鶴丸城(STAGE22) S -6"f /  
36分 J7ktfyQ0W  
分釋:龐士血和攻高 o'^;tLs15  
7.$]f71z  
橫跨大峽谷(STAGE23) AGEZ8(h  
35分 pymx\Hd,  
分釋:仙人掌好麻煩! 8K.s@<  
CO:*x,6au  
衝上雲霄(STAGE24) np-T&Pz2  
40分 6; 5)/q  
NWJcFj_  
{ r6]MS#l1  
究極研究所(STAGE25) #)_J)/h  
45分 b&=]S(  
   2     5 #Rin*HL##  
  6     3 >oft :7p  
  4    1 /rIm7FW)  
3TU'*w &  
逃離研究所(STAGE26) cs K>iN  
48分   M[h 1>}$Lz  
分釋: 最好no find 人help/小心得一條命 <TI3@9\qXE  
968Ac}OA  
Ver4.0邪魔亂世篇(適合LV:120LV) <^ #P6  
d@-wi%,^  
非洲草原(STAGE27) HG3.~ 6X  
43分 uyL72($  
 jEZ "  
森林古蹟(STAGE28) dKU 5;  
40分 q^u1z|'Z  
Tv`_n2J`2  
聖母之瞳(STAGE29) dF$KrwDK  
49分 rW[SU:  
lNHNL a>W  
火燒村莊(STAGE30) e d_m +NM  
55分 +q7qK*  
分釋: 人尊攻擊力高 bpGzTU  
. /Y&\<  
地下謎城(STAGE31) 8AryIgy >@  
42分 )+?HI^-[S  
分釋: d music有d嚇人 T\jAk+$Jo  
dnix:'D1  
飛行要塞(STAGE32) 6Hda]y  
有多個版本: _y>}#6B  
星奇版 )qmFK .;%  
米兒丶悟地版 J8J!#j.  
小舟版 oQ{cSThj  
一般版 #J\s%60pt  
 f -7S:,  
Ver5.0超級元力篇(適合LV:125LV) Y!M~#oqio  
w?_`/oqd|  
末日的開始(STAGE33) %uua_&#)  
58分 GoazH?%  
(V!0'9c  
絕地猛虎(STAGE34) _\UIc;3Gl  
65分 p.5e: i^LJ  
分釋: 白虎boss........ bf(+ldq  
:WO{xg  
女媧的勇氣(STAGE35) <n\i>A3`,S  
80分 tJAnuhX  
分釋: 最好find人help! 8RU.}PD  
++0rF\&  
終極魔人(STAGE36) D?mDG|Z  
75分 i?x$w{co  
分釋:boss終極魔人唔勁但d路難行到死 l CHo+>\Z  
op.d;lO@  
速度就是力量(STAGE37) XfDX:b1p  
78分 5VZjDg?  
分釋:雖然冇女媧的勇氣今難,但boss好變態..........石眼都好勁! W "k| K:  
}jiK3?e  
恐龍島(STAGE38) b`zET^F  
85分 @k9Pz<ub  
分釋:迷宮+迷宮d恐龍+boss hp已難打過女媧的勇氣...............find高手help la! h7*O.Opm=  
\XDmK    
Ver6.0決戰聖域篇(適合LV:148LV) 8)? _{  
U6c@Et,  
去吧!十勇士(STAGE39) t}~UYG( h~  
88分 }lO }x  
分釋:要打e關並不easy,find一些同自己差不多LV之人打吧!最少都4人! zi.mq&,]R  
2LZS|fB9o  
殲滅改造人(STAGE40) URQ@=W7  
78分 [4\aYB9N  
分釋: 雖然冇去吧!十勇士既怪強,但速度好.......建議140LV以下最好5好打.......... y]^#$dK(z  
Gnv!]c&S>l  
強闖美干達(STAGE41) K:a3+k d  
90分 @ t|3gF$X  
分釋: 難道在風and凰的攻撃力~!有時死左一定要繼續行,唔係就會輸。 x{?sn  
                                                                                                                          5W{hH\E _5  
手都軟....rest下先
[ a10fc98在2010-02-25 18:49重新編輯此帖 ]
介紹別人用Scicube-立刻獲得宣傳勳章

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-02-22
請問該分析的用意何在? 'z~KTDX  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... Rd0?zEKV  
gsi<S6DQ8  
仲有邊個係小舟? @ YsL*zw  
邊個係?朧? <9 T [yg  
我完全唔知您做咩...

離線飛龍天牙
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-02-22
只有一半是正確...而且你有打錯了... e$gaE</  
qEPf-O:lm  
冰火皇后島 P^i6MZ?   
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 NWaI[P   
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 @?(nwj~ s`  
小舟 悟地一開始是走左邊 d91I  
之後迪雲和悟地是冰尊 Fa Qu$q  
星奇,米兒和小舟是火尊 $@XPL~4  
7/$nA< qM  
冰火皇后島 eG a#$x?.  
是分為 .N'%hh  
星奇,米兒版 <T4 7kLI  
迪雲版 UtHmM,*I  
小舟版 7=9A_4G!  
悟地版 VuYWb)@  
一般版 3(Hj7d7'}  
ru(?a~lF8~  
激戰大魔王是 a!SR"3 k  
悟地,米兒和小舟加青狗四人版 *;V2_fWJ@  
一般版 Cz$H k;3\6  
大魔王龐士只有星奇和迪雲會有 W}<M?b4tP  
迪雲一開始不是打比堤+龐士,是邪鬼 PG-cu$\??  
之後打終極龐士,如果用迪雲就會有星仔COM,星仔就會有迪雲COM *;ZW=%M  
{U+9,6.`  
單是這兩個故事就知道你沒有玩故事,不要識少少就打出來吧

最近落雷夜,搞到訓都訓唔到
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-02-22
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的 : #p9z#kin  
只有一半是正確...而且你有打錯了...
冰火皇后島 fm2Mi~}0  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 +H^V},dBp!  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 `\Fj O"  
.......
2 n+XML  
死塔又係咁... ny? m&;^r:  
故事都係咁... _w,0wn9N$  
算吧啦樓主... -v+^x`HR  
想學人做分析搏+分上位???

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-02-22
引用第3樓魔法使命於2010-02-22 16:43發表的  :
死塔又係咁... C0RwW??t  
故事都係咁... @w0[5ZAj  
算吧啦樓主... @j6D#./7j  
想學人做分析搏+分上位???
H &JKja}`  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會..... :$j~;)2  
Z=|@76  
d,77L  
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的  : kBzzi^cl  
只有一半是正確...而且你有打錯了... r2G<::<zL  
TO.NCO\x  
冰火皇后島 OjN]mp-q  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 .\VjS^o&Z&  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 ')BQ 0sg  
.......
<R2   
sorry!我會改................. PT;$@q8  
`&_qK~&/X  
引用第1樓魔法使命於2010-02-22 13:42發表的  : zE[c$KPP  
請問該分析的用意何在? ~K[rQ  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... MiC&av  
O!g> f  
仲有邊個係小舟? m[}$&i$(  
邊個係?朧? I$Z"o9"  
.......
ZD,l 2DQ?  
小舟係dennis呀! oqj3Q 1  
?朧我唔know點打!

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-02-22
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 :
小舟係dennis呀! K,So#Ui  
?朧我唔know點打!
_]<]:b  
唔識去官網COPY?? '8}\! i&  
08'JT{iid  
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 : p>MX}^6  
 6E  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會 =P5SFMPN  

D,X$66T ^  
我想講係呢個壇的都已經係老手...

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的  :
K<N0%c~  
我去官網will lag ga.............

離線a031114
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-02-22
其實樓主攪e D尼做乜?

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的 : |0mh*+i  
bm(0raugs  
唔多清楚=_="

離線6696。魂
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-02-22
無聊搵野做-V-?

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-02-22
引用第9樓6696。魂於2010-02-22 19:43發表的  : $>]7NTP  
無聊搵野做-V-?
IGOqV>;  
no!!!!!!!!!!!

離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的  : sgW*0o  
_z4c7_H3  
上下位咁姐

冰の血繼限界!

離線銀冀
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-02-22
那個嘛... ?XOl>IO  
其實這個Post好像沒意義而已...
2wCTd:e:  
而且資料很混亂..修改一下吧...

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-02-22
引用第11樓a1994109於2010-02-22 20:14發表的  :
上下位咁姐
nogdOGo  
what you say??????

離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-02-22
引用第13樓a10fc98於2010-02-22 20:15發表的  :
what you say??????
fvNj5Vq:  
你做緊咩 我咪講緊咩囉

冰の血繼限界!

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-02-22
引用第14樓a1994109於2010-02-22 20:16發表的  :
你做緊咩 我咪講緊咩囉
SFkB,)Z N  
playing LFO lo!!!!!!!!

離線parco_123
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的 :
<~P([5  
樓主唔係啦起馬:x

離線小竹
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-02-22
我除左戰回打索特打到我叫救命之外....其他都唔係好難打==

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-02-22
恐龍島居然要85分... iYb{qv_4  
係我我30分都比多左佢啦+_+

離線強人-ex
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-02-23