切換到寬版
  • 3473閱讀
  • 43回覆

[教學]LFO故事研究 [複製連結]

上一主題 下一主題
離線a10fc98

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-02-22
分數定難度 X'T=q[%&.  
|#"S PUG   
Ver1.0始祖力量篇(適合LV:67LV) ?"?IF;',<  
+ 25Eyl  
學校(STAGE1) =Mt& -  
1分 w >daUFu#\  
有多個版本: Mw"}ELsPCg  
迪雲版 (;h<w,  
星奇版 <Tj n| 1D  
米兒版 @o4_xqf=>  
小舟版 j/] A|  
悟地版 M=8->8 F_  
馬龍版 5#@)\ U  
歷奇版 Vt xt]s#G  
域多版 u>`]Ff QJD  
?朧版 qW`[=d)*'m  
一般版  76.z{&BX  
r?XP j4!0  
+Z3pRBD"  
體育館(STAGE2) /~:)2=DA4  
3分 l_EbB  
有多個版本: y/[|;wIV/  
迪雲版 r)VL[*KJQ  
星奇版 wg!kI>-  
米兒版 ^n* $SeI  
小舟版 Snj1%(*  
悟地版 ~J^,*p"  
馬龍版 k>S;C9  
歷奇版 wV]_: gMH  
域多版 l[#uy;,CX  
?朧版 %DH]OYd  
一般版 o]ybI $  
分釋:主角五人比較長/難打,尤其悟地版! B!G{GyP  
[('h7@|B  
大嶼山(STAGE3) \ 8t@ H;  
6分 R$ %\THG  
有多個版本: !g&wKC  
五人版 ?++S"gK.  
青狗四人版 0X ZXd-&6  
一般版 O*;Syh)z  
<6CC"U^M  
冰火皇后島(STAGE4) SI\`aJ7y  
10分 Z4q?~yR  
有多個版本: j*}_3O  
星奇,米兒版   MDAM_ L-  
迪雲版 qrY"k-~No  
小舟版   K*FrU:Ov  
悟地版 |h(X7OX0?  
一般版 {O'T-  
分釋:冰火皇后島基本上唔難,但長。有時lag左又.......... l"Vr|qP6U  
3Zc)x:+x  
*+>]:HUW+  
V6xbCM  
Ver2.0勇者誕生篇(適合LV:80LV) =J{&x V2  
i~QnmP#j  
初考元鬥篇(STAGE5) =oc5{3B  
5分 euq}gK1d>  
有多個版本: {'Ee6=k  
星奇版 k7(FWmT  
米兒版 =4:j7'p  
小舟版  M2l'"g-  
馬龍版 RP%-m<>%9  
歷奇版 {D%TZi/#  
域多版 4<tC cH@  
?朧版 `&sv>Z  
一般版 3 ] 5FOgQ  
# f\9yw  
康洲鬼城(STAGE6) RMB@Sl-O^  
6分 Z|xOa  
有多個版本: |ugr'M8  
星奇版 \@g525  
米兒版 XLk9B2m2Dc  
小舟版 wRLZ_C>  
馬龍版 'Qe@AmFRH  
歷奇版 tU$>BP{M  
域多版 t<b5hpC.M  
?朧版 {CK}XX'L  
一般版 T[615%)Pr  
rFo?d!^ /  
勇救帝王子孫(STAGE7) )=T-j7:  
10分 y8J:p3sV  
有多個版本: ,C7|I\ d+  
星奇版 |aAkK5;^*  
米兒版 ) CH &v`\  
小舟版 V2:E~!-  
馬龍版 Z .vC  
歷奇版 I/v*OPsXF.  
域多版 UX/C|K  
?朧版 eFjz'U=  
一般版 ON%@N|  
`1vBT.  
初考元鬥篇(STAGE8) ] dr  
5分 (,pan  
有多個版本: lRUSU  
迪雲版 %f ?bi1LE  
悟地版 zd02J8>/;  
一般版 x|L?7s  
GTJ{^.z@  
突擊地下組織(STAGE9) X :4EC]  
13分 YcB]nZn2  
有多個版本: V 8=D_{  
迪雲版 P,u~quIo  
悟地版 ,YB$k~4s  
一般版 s:j [9QZ  
w@j"KL>f  
滅絕黑蠍子(STAGE10) Z gKnAj~  
15分 eN l>~m/  
有多個版本: |QGs5E>h  
迪雲版 =[e0  
悟地版 XmQD(Kzr  
一般版 wq}5S~}  
分釋:最後如果用迪雲版、悟地版打,會反影HK青少年吸毒好嚴重。 Bd@9 sz  
GDn]o2P  
終考元鬥篇(STAGE11) y4b+]|sRd  
14分 ,9fy*OR  
有多個版本: Okc0 Zv:f  
五人加青狗二人版 xay&Z,r !  
歷奇、域多版 x 02DU$R8  
一般版 S?-{nl'7;  
Bs__Otla  
血骷髏軍的突襲(STAGE12) + aFero  
12分 Ow 2L|  
有多個版本: DB~yKc:xz  
五人加青狗四人版 ^RGZ^~@\  
一般版 [Xtz6Q  
v 9<&l]  
神殿之危(STAGE13) w%e9  
18分 rPn`/=  
有多個版本: Q6'EmC  
五人加青狗四人版 2Hkj1+f#y  
一般版 `(3 S>UL5  
q}=VSt\  
死亡暗礁(STAGE14) m=slG$6  
20分 ^K3, Uk  
有多個版本: $x1bM f0m*  
五人加青狗四人版 D4)DmH6\Y  
一般版 56S1,M  
|&,CF&  
勇闖羅剎堡(STAGE15) !T|2#x`MNg  
25分 ~ ;:Lfw|C6  
有多個版本: X"g#}%4fS  
五人加青狗四人版 3 58irc;V  
一般版 _G75 H[L  
0G6Mu'H,n  
激戰大魔王/大魔王龐士(STAGE16) Mtw=bUfA  
30分 {T5JbSQ{d  
有多個版本: #}Zp)5 ac  
五人加青狗四人版 $dHdr  
一般版 eCH?I)m  
分釋:一路上沒有什麼特別,到最後1.邪鬼+比堤2.邪鬼+比堤+龐士3.終龐士 \D`Jyz  
cF:9yHi  
Ver3.0合成戰體篇(適合LV:100LV) 7@? yV6x  
`;GhpMLY  
竹林深處(STAGE17) r|L$}kTS-  
15分 |5&e?1  
E@OL~%ec  
暗黑秦王陵(STAGE18) "({R v  
22分 $y*" XYGF  
分釋:在迷宮中,要行好多地方加上時間可能要AGI勁d! #OsIUCd]  
@ 5S:X6U  
秦王之陰謀(STAGE19) mJA6-j-1  
20分 &u:*nekB`  
{au# ew  
富士湖畔(STAGE20) K 40x9A8r5  
24分 o@0>^@*(OO  
X5MJ-`u=  
鳥居林(STAGE21) !W+ J;Y  
28分 (;vR%wK}=  
分釋:迷宮最好find人help!(第二格有個鳥居,入去,之後去到最右下!就finish迷宮!) a- ur%C%  
5jdsOg_3.  
決戰鶴丸城(STAGE22) [))% ;;E  
36分 K8Y5a,`+  
分釋:龐士血和攻高 b`w2JR#  
#$ iaG  
橫跨大峽谷(STAGE23) Mo>d WE-  
35分 tprZJI@  
分釋:仙人掌好麻煩! q{u2aB>b>  
EMnK6vb  
衝上雲霄(STAGE24) ko>2I  
40分 Rq@F3 !  
HwuP*K8@  
/{8lbl%  
究極研究所(STAGE25) qH'j<(  
45分 BmOJ  
   2     5 W|VPBW>q  
  6     3 $lch4W>~  
  4    1 \/LRE(4  
R/ne%w  
逃離研究所(STAGE26) *h_p5qN  
48分   RT4ql~%k|  
分釋: 最好no find 人help/小心得一條命 GO`~y`:;w  
X8_l{ j,86  
Ver4.0邪魔亂世篇(適合LV:120LV) xc P{Pa u  
)'>~VQD(  
非洲草原(STAGE27) >-4`-R?ct  
43分 #<J{FE\NW  
s+%qHK|t  
森林古蹟(STAGE28) V?S254P/  
40分 QB>c&  
g9|Of`<  
聖母之瞳(STAGE29) <-cr`5b.  
49分 eqzq&Xn  
4fO"*xYh  
火燒村莊(STAGE30) v]5<8}b#  
55分 @MoF/e  
分釋: 人尊攻擊力高 8U VHp$  
LdBW4~O@s  
地下謎城(STAGE31) "a<Ny.3  
42分 TDH_ZA*(  
分釋: d music有d嚇人 M&,.'HXZ  
%#~JB%n  
飛行要塞(STAGE32) +Ncd\(  
有多個版本: TbKXyWj  
星奇版 :/3w\5-  
米兒丶悟地版 !,#[1r#  
小舟版 <aVYRFcv=h  
一般版 +GMR E  
 UoS0>k]  
Ver5.0超級元力篇(適合LV:125LV) w&TZKgy  
8~abxCOV  
末日的開始(STAGE33) F]Fb/%h  
58分 ZJ N2  
6T' g  
絕地猛虎(STAGE34) <sM@: Nv  
65分 0TLOQG%U  
分釋: 白虎boss........ sBj1R# -G  
UP{qOzD  
女媧的勇氣(STAGE35) MSC"_RT  
80分 $L8M?8;  
分釋: 最好find人help! 'K[1h5s  
X%S9#l  
終極魔人(STAGE36) \7]GgPB.  
75分 %n;D !Qdi  
分釋:boss終極魔人唔勁但d路難行到死 {`d0<\  
K3kPW_kBO  
速度就是力量(STAGE37) %Y:2yI+s  
78分 !)u,'Bhb  
分釋:雖然冇女媧的勇氣今難,但boss好變態..........石眼都好勁! },$_BsV  
b~|6 d4:  
恐龍島(STAGE38) C i*}~@=X  
85分 YmcAs  
分釋:迷宮+迷宮d恐龍+boss hp已難打過女媧的勇氣...............find高手help la! L}>J>&d  
w,Y9#t+_  
Ver6.0決戰聖域篇(適合LV:148LV) ( <E7^  
OW V3tX  
去吧!十勇士(STAGE39) H2 _~j  
88分 qBH4kK>  
分釋:要打e關並不easy,find一些同自己差不多LV之人打吧!最少都4人! 7Z]4UC 5<  
m K~\ T?u  
殲滅改造人(STAGE40) qnB `PfpI  
78分  @U%DN9  
分釋: 雖然冇去吧!十勇士既怪強,但速度好.......建議140LV以下最好5好打.......... mT=D4EF~  
,~rxctO`_j  
強闖美干達(STAGE41) ubXyppRN  
90分 Ip@MSGIx"  
分釋: 難道在風and凰的攻撃力~!有時死左一定要繼續行,唔係就會輸。 G;q*EZk  
                                                                                                                          GopmRL  
手都軟....rest下先
[ a10fc98在2010-02-25 18:49重新編輯此帖 ]
介紹別人用Scicube-立刻獲得宣傳勳章

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-02-22
請問該分析的用意何在? # 9H k]  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... |fqIoThc  
Y5=6b})f  
仲有邊個係小舟? mYo ]2.m  
邊個係?朧? 9T"8.$B  
我完全唔知您做咩...
本論壇絕不建議使用代升服務,因為這樣會帶來極大風險

離線飛龍天牙
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-02-22
只有一半是正確...而且你有打錯了... XEY_^-EII  
etF{4[+9  
冰火皇后島 Yph< wMA4  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 ?~|ae.AD  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 Je# $(@  
小舟 悟地一開始是走左邊 ol~"8k  
之後迪雲和悟地是冰尊 0 Y+*E f  
星奇,米兒和小舟是火尊 ;}~%v6"4  
,C +Y0"(\  
冰火皇后島 C/V ({^k1  
是分為 e nFe   
星奇,米兒版 o;CSO*w@b  
迪雲版 Uge6kc#  
小舟版 k8dKOx6K  
悟地版 $)4m (  
一般版 9%6Kg&`  
(>+Fd{  
激戰大魔王是 [|Pu6v'l!3  
悟地,米兒和小舟加青狗四人版 uubJ,(M!  
一般版 FeY+mP  
大魔王龐士只有星奇和迪雲會有 "HPL'sH[m  
迪雲一開始不是打比堤+龐士,是邪鬼 k a\VcE+  
之後打終極龐士,如果用迪雲就會有星仔COM,星仔就會有迪雲COM 6L =|5:  
E ,q"UX1aq  
單是這兩個故事就知道你沒有玩故事,不要識少少就打出來吧

最近落雷夜,搞到訓都訓唔到
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-02-22
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的 : Z @66  
只有一半是正確...而且你有打錯了...
冰火皇后島 }f(Uv  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 YQs*G&r;  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 . ' s"G  
.......
 \'!Ms(T  
死塔又係咁... Y(UL8d.4  
故事都係咁... `"yCH>R .  
算吧啦樓主... Y,4V<JQ '  
想學人做分析搏+分上位???

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-02-22
引用第3樓魔法使命於2010-02-22 16:43發表的  :
死塔又係咁... U4U;ucp;n  
故事都係咁... {*h bh%;  
算吧啦樓主... n[]FC-og  
想學人做分析搏+分上位???
(W e3^sw  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會..... uxE|xHl3  
5cTbd4kd  
7_qryh  
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的  : hd) vv;  
只有一半是正確...而且你有打錯了...  Jmjg  
veWRO  
冰火皇后島 XY@Igs4a]  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 r'':$ 6  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 [^H%K* 4  
.......
WM==XwX  
sorry!我會改................. p =;ipj2  
`:kE>Io9~  
引用第1樓魔法使命於2010-02-22 13:42發表的  : IRqe1o*b  
請問該分析的用意何在? |?="RR  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... G]G A]F`  
OgCSC'<  
仲有邊個係小舟? "0WJ) f(LZ  
邊個係?朧? "37TwQ'}  
.......
brD)Ko*  
小舟係dennis呀! 9XJg|^EK  
?朧我唔know點打!

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-02-22
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 :
小舟係dennis呀! Ortf!?W-#  
?朧我唔know點打!
>=#t ,Z  
唔識去官網COPY?? gNm $`FcD  
c l Z}rn  
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 : )0=R?-1)T  
ie|;BQ B  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會 2G$1(j d  

'. oLr]  
我想講係呢個壇的都已經係老手...

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的  :
2V>,0"HZ1  
我去官網will lag ga.............

離線a031114
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-02-22
其實樓主攪e D尼做乜?

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的 : rc7,G}h9  
Y.RvN ?#  
唔多清楚=_="

離線6696。魂
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-02-22
無聊搵野做-V-?

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-02-22
引用第9樓6696。魂於2010-02-22 19:43發表的  : tT 3 .  
無聊搵野做-V-?
VlC:~>5  
no!!!!!!!!!!!

離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的  : acMfmgy  
(z xt;  
上下位咁姐

冰の血繼限界!

離線銀冀
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-02-22
那個嘛... KPW 42c"!  
其實這個Post好像沒意義而已...
B~~ ; XN  
而且資料很混亂..修改一下吧...

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-02-22
引用第11樓a1994109於2010-02-22 20:14發表的  :
上下位咁姐
KW[zR^SLd  
what you say??????

離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-02-22
引用第13樓a10fc98於2010-02-22 20:15發表的  :
what you say??????
"tP,PhJh  
你做緊咩 我咪講緊咩囉

冰の血繼限界!

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-02-22
引用第14樓a1994109於2010-02-22 20:16發表的  :
你做緊咩 我咪講緊咩囉
J. (}2j_  
playing LFO lo!!!!!!!!

離線parco_123
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的 :
\HOY.rh  
樓主唔係啦起馬:x

離線小竹
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-02-22
我除左戰回打索特打到我叫救命之外....其他都唔係好難打==

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-02-22
恐龍島居然要85分... d'FI4Tc  
係我我30分都比多左佢啦+_+

離線強人-ex
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-02-23