切換到寬版
  • 3374閱讀
  • 43回覆

[教學]LFO故事研究 [複製連結]

上一主題 下一主題
離線a10fc98

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-02-22
分數定難度 fd$OEq]x  
<]EET 9  
Ver1.0始祖力量篇(適合LV:67LV) 8??8 $7Zp  
rVKh F7e  
學校(STAGE1) T ;`viVW  
1分 |1YR:G,{  
有多個版本: _4o`bNh~  
迪雲版 %_WMx"  
星奇版 {6D1`~1  
米兒版 pt_CU:Cf  
小舟版 )uEX b  
悟地版 +<ad~0I"am  
馬龍版 Qp/x+ )K  
歷奇版 k H=];1  
域多版 06f{RcPAjR  
?朧版 hP`dN  
一般版 63<(.-O}  
Hyc#d7M  
C| ws?0 .  
體育館(STAGE2) >Q._||lxU  
3分 tx>+W^0q  
有多個版本: ,A9 2!~V  
迪雲版 0Q(%k~dn  
星奇版 Ik*.MY:  
米兒版 <8ct  
小舟版 6eo\fa\@Se  
悟地版 +\Z|y6;P  
馬龍版 jy^>6Gl  
歷奇版 IOPPpP 75  
域多版 >M >hKaK  
?朧版 |(MY))mu  
一般版 d^2,F0m1  
分釋:主角五人比較長/難打,尤其悟地版! Y AD0#d  
 ,NRp  
大嶼山(STAGE3) d5xJ}2(  
6分  S$q  
有多個版本: ja_2Cv  
五人版 D>/b)$9P  
青狗四人版 15#XMU R  
一般版 O5 )l|9rD"  
;.Ks @zgt  
冰火皇后島(STAGE4) &Mr/?~yLAP  
10分 6']yoXc :m  
有多個版本: r*3x/EeaL  
星奇,米兒版   W &D(Z(Gk  
迪雲版 AZN9 M1.Iu  
小舟版   q]M^GOd  
悟地版  =C;UA  
一般版 tp8A)!vN  
分釋:冰火皇后島基本上唔難,但長。有時lag左又.......... 1D9 vSeU  
<ks=\1|N  
M2rxo  
q# 4wu}>$W  
Ver2.0勇者誕生篇(適合LV:80LV) VMb8{gBS0  
8;zL`E~  
初考元鬥篇(STAGE5) )8comQQ  
5分 x_ D8Z  
有多個版本: s KsC6JCu  
星奇版 .]4-,>C  
米兒版 Az#Z{H Q7  
小舟版 tb$8de8  
馬龍版 M-v> e9  
歷奇版 P)8jyMU~Q  
域多版 eeYU_  
?朧版 _^V%URa?,  
一般版 qh9\Il8  
1.$;IwG  
康洲鬼城(STAGE6) ?X/BPs=G,  
6分 x.9V;  
有多個版本: $-AM|K@r3p  
星奇版 ~+0gpa[  
米兒版 o0qxlTC{  
小舟版 a^PwRfK  
馬龍版 ,83bGx  
歷奇版 +u<6 rWN@  
域多版 A< ^[dV_,  
?朧版 LG70\v[uw  
一般版 })%-~&9"  
cd>y:9q  
勇救帝王子孫(STAGE7) a>3rw"  
10分 ]m 2  
有多個版本: Dn`/U\"h  
星奇版 gSt rbX$  
米兒版 4z ^g(k8V  
小舟版 b 7r* |lw  
馬龍版  nt+ CN3{  
歷奇版 4`w,6B  
域多版 qm*x[!V  
?朧版 7]ckt%X2Q  
一般版 5up:1\?e  
"aP-32(  
初考元鬥篇(STAGE8) Mo62tRjB  
5分 'PEE )h'  
有多個版本: XfCGiC(  
迪雲版 0AKL[tc6  
悟地版 0%]&C+j  
一般版 5a5+%)JLG+  
!wP1bl7el  
突擊地下組織(STAGE9) W>ez[G+A  
13分 &5NON =-  
有多個版本: N[;19  
迪雲版 ?],~00l  
悟地版 2tYi>|M  
一般版 X ,sN  
*O; jTR]X  
滅絕黑蠍子(STAGE10) V/>CCX  
15分 W=}Vq|  
有多個版本: 8\H@V?  
迪雲版 |nZJe"v(vO  
悟地版 /IyfRCU04  
一般版 ?2"E3s(]  
分釋:最後如果用迪雲版、悟地版打,會反影HK青少年吸毒好嚴重。 EnCK'r  
8iA_yyH)  
終考元鬥篇(STAGE11) "GcIL*b  
14分 =NkN;tb.  
有多個版本: "}K%pV[op  
五人加青狗二人版 u5&] D=eJ{  
歷奇、域多版 w ^jz:6  
一般版 1l0t\n   
=R.jP|M`  
血骷髏軍的突襲(STAGE12) .U!H3]r  
12分 -$o!+^/  
有多個版本: @2N#<5+\,  
五人加青狗四人版 (SK3.K  
一般版 jdYdw  
YwMA&P  
神殿之危(STAGE13) @ ^@U#E  
18分 )AhU=w'h!  
有多個版本: {UpsrC#+y  
五人加青狗四人版 P/j@w>>Grr  
一般版 D`hY8/  
TPbX OI?  
死亡暗礁(STAGE14) VmQQk6  
20分 pkN1tE  
有多個版本: m9(R4%hY  
五人加青狗四人版 lgxXH3(  
一般版 F\"lj  
@c[qie  
勇闖羅剎堡(STAGE15) #2lDgK)  
25分 F H^g]+0  
有多個版本: 6$[=Cn1@P  
五人加青狗四人版 paRQ.|  
一般版 z8\VA ,  
y_T]r i\  
激戰大魔王/大魔王龐士(STAGE16) k=]`%?r}  
30分 VAadY!8/t  
有多個版本: ?Zc\W'z&1.  
五人加青狗四人版 Zf.]Tx;-T  
一般版 T'4t3!  
分釋:一路上沒有什麼特別,到最後1.邪鬼+比堤2.邪鬼+比堤+龐士3.終龐士 p/_m)sy]  
+c1 C  
Ver3.0合成戰體篇(適合LV:100LV) [aKi>G"#Y  
%)XAHp9  
竹林深處(STAGE17) ,HCD{rK3WC  
15分 ,tm`w17t  
! Y+  .s  
暗黑秦王陵(STAGE18) , y'D/   
22分 p@&*RJDT  
分釋:在迷宮中,要行好多地方加上時間可能要AGI勁d! tQws8XB  
Uv??HV[Q  
秦王之陰謀(STAGE19) x)EAuc=  
20分 LN 9}X  
I=?xeX  
富士湖畔(STAGE20) xNE8AM UL  
24分  ] C [k  
2efZ$U  
鳥居林(STAGE21) 2pM.,!h  
28分 #+dki{  
分釋:迷宮最好find人help!(第二格有個鳥居,入去,之後去到最右下!就finish迷宮!) "Y4V5+ 1"y  
 ~!Q/hn  
決戰鶴丸城(STAGE22) j @yL|;  
36分 IO/g[5.  
分釋:龐士血和攻高 v &%Hs~  
/BB?+(d  
橫跨大峽谷(STAGE23) rGW86bk  
35分 $<Er 8:OCW  
分釋:仙人掌好麻煩! n\zX|`[o/  
x{)WH~KT&  
衝上雲霄(STAGE24) ~kzq~IyzSD  
40分 (Mn68F>>  
q#"T<>P  
14PU ;c  
究極研究所(STAGE25) $O<44iJ(  
45分 B7d&.) %R$  
   2     5 ${CnD+@:<  
  6     3 |:]hS`u$g  
  4    1 QX:HUE#]  
2J DtHf|14  
逃離研究所(STAGE26) r22K@;9``  
48分   ltfVRZ+pU  
分釋: 最好no find 人help/小心得一條命 "i {*l=  
&F |I]UrG{  
Ver4.0邪魔亂世篇(適合LV:120LV) E~i pT  
X9j|%BkW.  
非洲草原(STAGE27) X] >1{  
43分 Rc~,odk yi  
rtfO IA{  
森林古蹟(STAGE28) ?QF(<[:QG  
40分 ^})~S?"  
gd~0B  
聖母之瞳(STAGE29) [(\"#+G  
49分 |(QfRP  
Dp9NrKL%d  
火燒村莊(STAGE30) 53rkFMO&e  
55分 M+xJE]gG  
分釋: 人尊攻擊力高 `HAWgd{,d.  
xClEws)o  
地下謎城(STAGE31) 8yOn<@lX  
42分 TJTdlo  
分釋: d music有d嚇人 q> ohsd  
VaPi'a)  
飛行要塞(STAGE32) 6RDF`  
有多個版本: i9Ri&N=  
星奇版 @5T~FL  
米兒丶悟地版 HT!>V,ylB  
小舟版 h%Sjm9l.  
一般版 pXgb*?:a  
HT!BmNo(zM  
Ver5.0超級元力篇(適合LV:125LV) kcjm"+s  
4LL-h| K  
末日的開始(STAGE33) k 0GT;  
58分 O\`.1XN  
Ajn(Q"  
絕地猛虎(STAGE34) *>|/DNM`C  
65分 (YEtqJ^Q7  
分釋: 白虎boss........ v[p+6q(  
yqTU t 5  
女媧的勇氣(STAGE35) $U&lxS  
80分 &9@OC8iVs  
分釋: 最好find人help! OynKM]<+  
]cFXocWV  
終極魔人(STAGE36) )jZL7<f+e&  
75分 KK@Ki`3  
分釋:boss終極魔人唔勁但d路難行到死 D[: G  
{BM>)9|s  
速度就是力量(STAGE37) sXvUN&  
78分 *? r mSEb  
分釋:雖然冇女媧的勇氣今難,但boss好變態..........石眼都好勁! nIw;Un  
=58^5&Qn}  
恐龍島(STAGE38) ^"UQH|ZAJG  
85分 ,?CaagHW  
分釋:迷宮+迷宮d恐龍+boss hp已難打過女媧的勇氣...............find高手help la! x0B%\  
T=IPU~A^,T  
Ver6.0決戰聖域篇(適合LV:148LV) PE 3ECll  
vFsr{"zj  
去吧!十勇士(STAGE39) a{=p\H`.  
88分 [i2~"P#  
分釋:要打e關並不easy,find一些同自己差不多LV之人打吧!最少都4人! (b\ IW  
o\hY1UN  
殲滅改造人(STAGE40) 8Ovj=^  
78分 g9''U4  
分釋: 雖然冇去吧!十勇士既怪強,但速度好.......建議140LV以下最好5好打..........  p m81|  
EAj6*T1  
強闖美干達(STAGE41) 27y5ITn  
90分 A$MS[j  
分釋: 難道在風and凰的攻撃力~!有時死左一定要繼續行,唔係就會輸。 J:u_Jzm!  
                                                                                                                          u2%r<x%W6  
手都軟....rest下先
[ a10fc98在2010-02-25 18:49重新編輯此帖 ]
本論壇絕不建議使用代升服務,因為這樣會帶來極大風險

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-02-22
請問該分析的用意何在? 8I,p@jIR!  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... ^C: .pL&^  
$|=H0D7S:  
仲有邊個係小舟? KR]^{)Bq  
邊個係?朧? )vM 3  
我完全唔知您做咩...

離線飛龍天牙
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-02-22
只有一半是正確...而且你有打錯了... Ncd}0p=A?  
p\|SfUf  
冰火皇后島 Jns@SI  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 8-I6BZ2},  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 UTT]o!d#[  
小舟 悟地一開始是走左邊 %D_eZ D#  
之後迪雲和悟地是冰尊 MW[{?VGD<  
星奇,米兒和小舟是火尊 O$u kj_  
dFo(D`h5  
冰火皇后島 HzbT }H!  
是分為 3UOKIL(T  
星奇,米兒版 h!`w3  
迪雲版 ? 1 :iz0  
小舟版 8OwHgDS=  
悟地版 P^Ua,foHs  
一般版 YH2r~  
5h9Z4  
激戰大魔王是 m}#./d  
悟地,米兒和小舟加青狗四人版 0vb-A]lF  
一般版 ]RGK|G%R  
大魔王龐士只有星奇和迪雲會有 /NhY 4\9Jh  
迪雲一開始不是打比堤+龐士,是邪鬼 +:m>)$\  
之後打終極龐士,如果用迪雲就會有星仔COM,星仔就會有迪雲COM $xE  
w!wBDNB  
單是這兩個故事就知道你沒有玩故事,不要識少少就打出來吧
介紹別人用Scicube-立刻獲得宣傳勳章

最近落雷夜,搞到訓都訓唔到
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-02-22
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的 : aZ MEul  
只有一半是正確...而且你有打錯了...
冰火皇后島 ao#/;~2I6  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 {1Se&63?E  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 qcCSG439  
.......
Nu5kI(y  
死塔又係咁... .pX^ Vd  
故事都係咁... COAW[@=w  
算吧啦樓主... wCn58N4^  
想學人做分析搏+分上位???

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-02-22
引用第3樓魔法使命於2010-02-22 16:43發表的  :
死塔又係咁... &`g^[0  
故事都係咁... 16@FzkT.w  
算吧啦樓主... #uTZ5  
想學人做分析搏+分上位???
2,`ssM.Z  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會..... ! wS3UyN  
^j,V21  
xPWMwb(t  
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的  :  NyaY+  
只有一半是正確...而且你有打錯了... xq?SeA:  
b-A*.Y  
冰火皇后島 j;x&0[W  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 J3BJR'Mj:  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 +*@}%=a+  
.......
YE`~HF3  
sorry!我會改................. ,m$0' O  
(.Ew`lGL_  
引用第1樓魔法使命於2010-02-22 13:42發表的  : iMjIgJk`  
請問該分析的用意何在? mD/[f=26X  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... vlu05z}  
yPyd+aof  
仲有邊個係小舟? ] NNM 3bj  
邊個係?朧? Y9UJWi M  
.......
v*tqKyvEZK  
小舟係dennis呀! '{J`O^h  
?朧我唔know點打!

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-02-22
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 :
小舟係dennis呀! m(4&?rU,7  
?朧我唔know點打!
;3!#=2(LP  
唔識去官網COPY?? I /*j  
2+M(R_nhD  
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 : nCHJkL>m  
s-?Q/R\AQ  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會 /A~*Q6 5%  

)VT |O-f  
我想講係呢個壇的都已經係老手...

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的  :
>I8> #8'H  
我去官網will lag ga.............

離線a031114
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-02-22
其實樓主攪e D尼做乜?

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的 : u@:Q"C9dx  
DA6OPa]*n  
唔多清楚=_="

離線6696。魂
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-02-22
無聊搵野做-V-?

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-02-22
引用第9樓6696。魂於2010-02-22 19:43發表的  : #V)7f0  
無聊搵野做-V-?
2Z8aI*o%1  
no!!!!!!!!!!!

離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的  : +6P  
"fV_E~  
上下位咁姐

冰の血繼限界!

離線銀冀
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-02-22
那個嘛... _`9 e~O{  
其實這個Post好像沒意義而已...
fp e^0  
而且資料很混亂..修改一下吧...

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-02-22
引用第11樓a1994109於2010-02-22 20:14發表的  :
上下位咁姐
KqZyvZN%d  
what you say??????

離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-02-22
引用第13樓a10fc98於2010-02-22 20:15發表的  :
what you say??????
^Q ozN  
你做緊咩 我咪講緊咩囉

冰の血繼限界!

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-02-22
引用第14樓a1994109於2010-02-22 20:16發表的  :
你做緊咩 我咪講緊咩囉
GZud!) u  
playing LFO lo!!!!!!!!

離線parco_123
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的 :
tblKtlmh  
樓主唔係啦起馬:x

離線小竹
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-02-22
我除左戰回打索特打到我叫救命之外....其他都唔係好難打==

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-02-22
恐龍島居然要85分... 8`G {  
係我我30分都比多左佢啦+_+

離線強人-ex
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-02-23