切換到寬版
  • 6520閱讀
  • 43回復

[教學]LFO故事研究 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線a10fc98

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-02-22
分數定難度 XuZgyt"=r  
NcX-* o  
Ver1.0始祖力量篇(適合LV:67LV) >qGWDCKr  
qEdY]t   
學校(STAGE1) _+}hId  
1分 I<xcVY9L  
有多個版本: !VrBoU4<d  
迪雲版 Qt^6w}&  
星奇版 M$f _I +  
米兒版 V2tA!II-s  
小舟版 4xFAFK~lx  
悟地版 kjQI=:i=  
馬龍版 9{A*[.XK]  
歷奇版 HBk5 p>&  
域多版 U^-J_ yq  
?朧版 *S4&V<W>  
一般版 2elj@EB,M  
(.{."  
#}Ays#wA>?  
體育館(STAGE2) : B 1 "=ly  
3分 S%7 bM~J@  
有多個版本: nRX<$OzTV  
迪雲版 *t={9h  
星奇版  e+@.n  
米兒版 :b#5 cMUe  
小舟版 v57Kr ,  
悟地版 /T 6Te<68^  
馬龍版 ;hFB]/.v  
歷奇版 )MX%DQw  
域多版 o9v9 bL+X  
?朧版 T16B2|C"Y  
一般版 -**fT?n  
分釋:主角五人比較長/難打,尤其悟地版! 2Paw*"U  
!W=2ZlzS  
大嶼山(STAGE3) ({!*&DVu  
6分 !A_KCM:Ym  
有多個版本: i l%9j  
五人版 >>=v`}  
青狗四人版 E 6!V0D  
一般版 m :]F &s  
b|`  
冰火皇后島(STAGE4) Aca ?C  
10分 $>%zNq-F  
有多個版本: `k08M)  
星奇,米兒版   H {Na'_sL  
迪雲版 [@s5v  
小舟版   <5sfII  
悟地版 +,9Mufh  
一般版 uYc&Q$U  
分釋:冰火皇后島基本上唔難,但長。有時lag左又.......... yhyh\.  
P$G|o|h  
.q$/#hN:e  
%E2C4UbY  
Ver2.0勇者誕生篇(適合LV:80LV) yXc@i)9w3  
?Ye%k  
初考元鬥篇(STAGE5) NW Pd~l+  
5分 jbTyM"Y  
有多個版本: z7lbb*Xe  
星奇版 /p@0Q [E  
米兒版 h6(L22Hn  
小舟版 5d82Ms  
馬龍版 G@S'_  
歷奇版 vYG$>*  
域多版 \G1(r=fU  
?朧版 <NMOs"NB  
一般版 ]^l-k@  
m^,3jssdA  
康洲鬼城(STAGE6) 9M-/{D^+<  
6分 _]=, U.a=/  
有多個版本: 3bB%@^<  
星奇版 kc:2ID&  
米兒版 ymyk.#Z<%  
小舟版 7kidPAhY  
馬龍版 6~q"#94  
歷奇版 22m'+3I~Y  
域多版 k\M">K0E  
?朧版 cY*lsBo  
一般版  '+C%]p  
Z7R+'OC  
勇救帝王子孫(STAGE7) rx;zd?  
10分 GpM_ Qp  
有多個版本: x68s$H  
星奇版 n?A;'\cK  
米兒版 rhvsd2 zi  
小舟版 LIHf]+  
馬龍版 -^7n+ QX  
歷奇版 Q /\Hc  
域多版 S-+^L|  
?朧版 RpY#_\^hI  
一般版 :dzam HbX9  
$eBE pN  
初考元鬥篇(STAGE8) -vC?bumR%  
5分 Q}jl1dIq  
有多個版本: o,RLaS,BK'  
迪雲版 %@ FTg$  
悟地版 1%6}m`3  
一般版 Gwkp(9d  
89)rss  
突擊地下組織(STAGE9) SLc'1{  
13分 _sCpyu  
有多個版本: `p %&c%*A  
迪雲版 Wz7jB6AWA  
悟地版 F 'U G p  
一般版 oFV >b  
u|D_"q~+6  
滅絕黑蠍子(STAGE10) kSw.Q2ao  
15分 cv["Ps#;`W  
有多個版本: DFt1{qS8@u  
迪雲版 lU.@! rGbw  
悟地版 iB5Se  
一般版 o3l_&?^  
分釋:最後如果用迪雲版、悟地版打,會反影HK青少年吸毒好嚴重。 6F3#Rxh  
(v8jVbg  
終考元鬥篇(STAGE11) u1&pJLK0[  
14分 RW|3d<Fj  
有多個版本: Vj"B#  
五人加青狗二人版 mPxph>o  
歷奇、域多版 eJ#q! <   
一般版 GKwm %A  
X ] &Q^  
血骷髏軍的突襲(STAGE12) i1 ?H*:]  
12分 }4kd=]Nk  
有多個版本: \5Jpr'mY5  
五人加青狗四人版 |,Y(YSg.  
一般版 }cG!93  
,r{\aW@  
神殿之危(STAGE13) Nd*zSsVlq  
18分 70L{u+wIy  
有多個版本: o+( .Pb  
五人加青狗四人版 Jn. WbS  
一般版 Q%(LMq4UG  
$aX}i4F  
死亡暗礁(STAGE14) 0t1WvW  
20分 ;z>)&F  
有多個版本: _d&FB~=  
五人加青狗四人版 %uyRpG3,  
一般版 : \w\K:  
'tp1|n/1  
勇闖羅剎堡(STAGE15) :0j9  
25分 }}v;V *_V  
有多個版本: %9xz[Ng  
五人加青狗四人版 a="Z]JGk  
一般版 x(7K=K']  
$z]gy]F  
激戰大魔王/大魔王龐士(STAGE16) |?SK.1pW  
30分 70l"[Y  
有多個版本: 2`Xy}9N/Y  
五人加青狗四人版  tQB+_q z  
一般版 J A ]s  
分釋:一路上沒有什麼特別,到最後1.邪鬼+比堤2.邪鬼+比堤+龐士3.終龐士 ,K8O<Mw8  
b:Dr _|  
Ver3.0合成戰體篇(適合LV:100LV) XS]=sfN  
!L+*.k:  
竹林深處(STAGE17) r"SuE:D  
15分 1y l2i|m+  
wGE:U`  
暗黑秦王陵(STAGE18) 1_THBL26d  
22分 !j6]k^ra  
分釋:在迷宮中,要行好多地方加上時間可能要AGI勁d! E@aR5S>  
|<P]yn  
秦王之陰謀(STAGE19) T%Vii*?M  
20分 u<./ddC  
Y!v `0z  
富士湖畔(STAGE20) xj iMM>|n  
24分 nM1U=Du  
[nxjPx9-  
鳥居林(STAGE21) Y(ly0U}  
28分 xXM`f0s@+]  
分釋:迷宮最好find人help!(第二格有個鳥居,入去,之後去到最右下!就finish迷宮!) s!``OyI/Z  
{n=)<w  
決戰鶴丸城(STAGE22) SJ;u,XyWn  
36分 [email protected]=:  
分釋:龐士血和攻高 &96I4su  
4r`u@  
橫跨大峽谷(STAGE23) CeoK@y=o  
35分 /i$E|[  
分釋:仙人掌好麻煩! IY?[0 S  
Xz&Hfs"/J  
衝上雲霄(STAGE24) i2/:' i  
40分 abUvU26t  
@dV'v{:,  
C] qY  
究極研究所(STAGE25) wP- pFc  
45分 8P0XY S@  
   2     5 6]rIYc[,  
  6     3 aR ao\Wp|  
  4    1 ! R?r)G5E  
_ro^<V$%  
逃離研究所(STAGE26)  ;?1H&  
48分   }:7'C. ."  
分釋: 最好no find 人help/小心得一條命 tzJdUZJ  
kMAQHpDD  
Ver4.0邪魔亂世篇(適合LV:120LV) :XEP:8  
ilEWxr;,  
非洲草原(STAGE27) Nt 9M$?\P  
43分 a H'iW)  
e)LRD&Q  
森林古蹟(STAGE28) /Y:&307q  
40分 ?Ko)AP  
S)of.Nq.;  
聖母之瞳(STAGE29) k`U")lv  
49分 j|TcmZGO  
[URo#  
火燒村莊(STAGE30) at]=SA  
55分 (wU<Kpt?J  
分釋: 人尊攻擊力高 :jB~rhZ~  
4eK!1|1  
地下謎城(STAGE31) RiqYC3Ka  
42分 ,3 &XV%1  
分釋: d music有d嚇人 2%i_SX[  
O-y/K2MC*  
飛行要塞(STAGE32) l5QH8eNwME  
有多個版本: Y m=ihQ|  
星奇版 '=K [3%U  
米兒丶悟地版 \7rFfN3  
小舟版 qPGpN0M`  
一般版 ggtGecKm  
@^]wT_r  
Ver5.0超級元力篇(適合LV:125LV) kIhP 73M  
{I0b%>r=  
末日的開始(STAGE33) cih@: =Qy  
58分 ~sT/t1Rp  
xDU>y  
絕地猛虎(STAGE34) (? j $n?p  
65分 iq2)oC_  
分釋: 白虎boss........ nf=*KS\v  
Uyf<:8U\  
女媧的勇氣(STAGE35) I.BsKB  
80分 @zo}#.g  
分釋: 最好find人help! cO/%;HEV  
)Be?axI  
終極魔人(STAGE36) 5Z"IM8?  
75分 ap;?[B~Ga  
分釋:boss終極魔人唔勁但d路難行到死 ,PC'xrEo  
j06?Mm_c2  
速度就是力量(STAGE37) D#Qfa!=g  
78分 +c;/hM<IX.  
分釋:雖然冇女媧的勇氣今難,但boss好變態..........石眼都好勁! +Tz Z   
pa4,W!t  
恐龍島(STAGE38) D+edTAQ8  
85分 )c|S)iJ7=z  
分釋:迷宮+迷宮d恐龍+boss hp已難打過女媧的勇氣...............find高手help la! OiBDI3,|+  
{p3VHd#  
Ver6.0決戰聖域篇(適合LV:148LV) -7jP'l=h  
JHQc)@E}  
去吧!十勇士(STAGE39) lO=+V 6  
88分 8 Z|c!QIU  
分釋:要打e關並不easy,find一些同自己差不多LV之人打吧!最少都4人! N6K%Wkz  
4Uz1~AuNxb  
殲滅改造人(STAGE40) :lf;C T6$  
78分 s&(,_34  
分釋: 雖然冇去吧!十勇士既怪強,但速度好.......建議140LV以下最好5好打.......... O`Ht|@[6  
i T* !3  
強闖美干達(STAGE41) T.ZPpxY  
90分 &"X6s%ZH|  
分釋: 難道在風and凰的攻撃力~!有時死左一定要繼續行,唔係就會輸。 h M{&if  
                                                                                                                          QY14N{]T\p  
手都軟....rest下先
[ a10fc98在2010-02-25 18:49重新編輯此帖 ]
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-02-22
請問該分析的用意何在? 'Na \9b(  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... /  D9FjOP  
6Mpbm fr  
仲有邊個係小舟? w8~J5XS  
邊個係?朧? n])-+[F  
我完全唔知您做咩...
按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
離線飛龍天牙
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-02-22
只有一半是正確...而且你有打錯了... 7ko7)"N  
v\9: G  
冰火皇后島 WIwbf|\  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 +B*8$^,V)  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 ~;ink   
小舟 悟地一開始是走左邊 YK# QH"}  
之後迪雲和悟地是冰尊 TO\%F}m(  
星奇,米兒和小舟是火尊 * *?mZtF  
NJYx.TL  
冰火皇后島 !'14mN#A  
是分為 #unE>#DW  
星奇,米兒版 tVx.J'"Y  
迪雲版 rT`D@ I  
小舟版 h;vD"!gP  
悟地版  FNZB M  
一般版 FswMEf-|  
y)3(  
激戰大魔王是 5H6GZ:hp  
悟地,米兒和小舟加青狗四人版 ixJUq o  
一般版 +n(H"I7cU  
大魔王龐士只有星奇和迪雲會有 ;WIL?[;w  
迪雲一開始不是打比堤+龐士,是邪鬼 *$(=I6b  
之後打終極龐士,如果用迪雲就會有星仔COM,星仔就會有迪雲COM =#XsY,r  
5iola}6  
單是這兩個故事就知道你沒有玩故事,不要識少少就打出來吧
最近落雷夜,搞到訓都訓唔到
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-02-22
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的 : ,Ucb)8a  
只有一半是正確...而且你有打錯了...
冰火皇后島 )ymF: ]QC  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 {CH\TmSz  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 gx[#@ (  
.......
5*buRYck0  
死塔又係咁... *Oz5I  
故事都係咁... (p} N9n$  
算吧啦樓主... B^Ql[m&5+  
想學人做分析搏+分上位???
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-02-22
引用第3樓魔法使命於2010-02-22 16:43發表的  :
死塔又係咁... fGe{7p6XV*  
故事都係咁... +?@qu x!  
算吧啦樓主... L0_=R;.<  
想學人做分析搏+分上位???
dJ&s/Z/>E  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會..... >y8Z{ALQ5  
`GDYL7pM(  
PRah?|*0s  
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的  : 33; |52$  
只有一半是正確...而且你有打錯了... ^#t<ILUa  
SQ1&n;M}f  
冰火皇后島 cEQa 6  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 Rw\DJJrz  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 ud#8`/!mq  
.......
&1u ?W%(Px  
sorry!我會改................. O0{v`|w9+  
Y zvtxX*  
引用第1樓魔法使命於2010-02-22 13:42發表的  : 87>Qw,r  
請問該分析的用意何在? Bpp9I;)c  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... =& lYv  
,pG63&?j  
仲有邊個係小舟? C9iG`?  
邊個係?朧? hBqu,A  
.......
plIx""a^h  
小舟係dennis呀! P<(mH=K  
?朧我唔know點打!
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-02-22
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 :
小舟係dennis呀! v;8XRR:  
?朧我唔know點打!
;5l|-&{@*  
唔識去官網COPY?? x}[` -  
~zX5}U<R  
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 : bDNd m-  
gc:>HX );)  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會 syfR5wc  

Bx)&MYY}[[  
我想講係呢個壇的都已經係老手...
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的  :
,m8*uCf  
我去官網will lag ga.............
離線a031114
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-02-22
其實樓主攪e D尼做乜?
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的 : H%N+V r3O,  
K=)R!e8  
唔多清楚=_="
離線6696。魂
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-02-22
無聊搵野做-V-?
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-02-22
引用第9樓6696。魂於2010-02-22 19:43發表的  : 0]W]#X4A  
無聊搵野做-V-?
VDjIs UUX  
no!!!!!!!!!!!
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的  : ||ZufFO  
zRE8299%z  
上下位咁姐
冰の血繼限界!

離線銀冀
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-02-22
那個嘛... $SGA60q  
其實這個Post好像沒意義而已...
KM(9& 1/  
而且資料很混亂..修改一下吧...
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-02-22
引用第11樓a1994109於2010-02-22 20:14發表的  :
上下位咁姐
5~%,u2  
what you say??????
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-02-22
引用第13樓a10fc98於2010-02-22 20:15發表的  :
what you say??????
/`O]etr`d  
你做緊咩 我咪講緊咩囉
冰の血繼限界!

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-02-22
引用第14樓a1994109於2010-02-22 20:16發表的  :
你做緊咩 我咪講緊咩囉
%X"m/4c8}  
playing LFO lo!!!!!!!!
離線parco_123
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的 :
z{@R.'BD  
樓主唔係啦起馬:x
離線小竹
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-02-22
我除左戰回打索特打到我叫救命之外....其他都唔係好難打==
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-02-22
恐龍島居然要85分... +:>JZ $  
係我我30分都比多左佢啦+_+
離線強人-ex
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-02-23