切換到寬版
  • 3414閱讀
  • 43回覆

[教學]LFO故事研究 [複製連結]

上一主題 下一主題
離線a10fc98

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-02-22
分數定難度 Wx,QoFx2O  
ru fYY  
Ver1.0始祖力量篇(適合LV:67LV) 6jC.$Tb{W  
c(v)Ud=  
學校(STAGE1) CTd7 YK5N  
1分 "|nm<  
有多個版本: mu?Y1+ `  
迪雲版 ; 6R[N0OR  
星奇版 kW6CJSr   
米兒版 MkkeUEpz  
小舟版 TCrPW#L  
悟地版 V<m KU}  
馬龍版 !|%t._}#  
歷奇版 w9?F])=D  
域多版 ?1)\pOQ  
?朧版 z}V3@/IG$  
一般版 o`x"U"l*1  
;F}8 i0  
h 73L2D%  
體育館(STAGE2) 40b"VD$c@u  
3分 .1a_DTq'z  
有多個版本: I]5K`#p >Z  
迪雲版 %M*u,E6T  
星奇版 QdA|M R'  
米兒版 13`mz O5i  
小舟版 &j"aHhs[-  
悟地版 PC_,O'tZi  
馬龍版 znvPYtj  
歷奇版 YA_&aE  
域多版 "UC8qL :e  
?朧版 +K""`vA6  
一般版 fLV.|B  
分釋:主角五人比較長/難打,尤其悟地版! 1X[ udE  
(@z6&$  
大嶼山(STAGE3) {B$t:*  
6分 R|X'e+'  
有多個版本: xBELlbGAC  
五人版 ng"A*7)y  
青狗四人版 8$v+VR  
一般版 voD!ms_  
Z^@570LK^  
冰火皇后島(STAGE4) I0&m~  
10分 y~&Zpwh  
有多個版本: o\,4"\]a"  
星奇,米兒版   x>_Z51+  
迪雲版 S70,g(K9  
小舟版   1q pk&  
悟地版 w%JM '|#  
一般版 ;eXsRV_  
分釋:冰火皇后島基本上唔難,但長。有時lag左又.......... bnAPcK  
~ pI>RU  
[<nG/{{V  
u!&~_Y.T  
Ver2.0勇者誕生篇(適合LV:80LV) L&x'w   
GNsfCZ]y)  
初考元鬥篇(STAGE5) /ucp&4  
5分 nyv&m~  
有多個版本: (mC'{|Aza  
星奇版 sG7fRkj  
米兒版 Zu%XPBmNQh  
小舟版 a.'7Gu  
馬龍版 ,MV D>t  
歷奇版 . }Em>_v  
域多版 t/_r,f  
?朧版 _Vf;sAF{  
一般版 [N 3sCu3xY  
;<G:/{  
康洲鬼城(STAGE6) 2c=QJbq  
6分 iq<,L~GS  
有多個版本: J&oV c? )  
星奇版 ^E MF> (dh  
米兒版 n'Bo'3P  
小舟版 )P|>?u:  
馬龍版 v*|h&\,4  
歷奇版 RImW3Lb%H  
域多版 6G, r$kSg  
?朧版 cM[R1a<p  
一般版 wRp#V[XM2  
&'7Ys{A  
勇救帝王子孫(STAGE7) blvlJc/e  
10分 @UL$kW.xk  
有多個版本: s>QY` ^  
星奇版 64}n`y/  
米兒版 2Gl<2Y&4  
小舟版 fCaSS'35  
馬龍版 [03`!,kr  
歷奇版 | [Aa.Z4  
域多版 yZo-@[2P  
?朧版 Jjz!7!`!  
一般版 *emo"_d  
F"!JG=  
初考元鬥篇(STAGE8) > D YO T  
5分 }OTt~`y  
有多個版本: C~&wH'M  
迪雲版 [t!!)4zli  
悟地版 \$UnaC;  
一般版 UAtH}9zx&  
(j,~jkt(F  
突擊地下組織(STAGE9) &breh92  
13分 ;`fTP;  
有多個版本: aQ2ld+!j  
迪雲版 J+o;^  
悟地版 wi>D7n  
一般版 DSt0h_R\  
Hqm"kETY  
滅絕黑蠍子(STAGE10) dGVM6 La^J  
15分 @4k]jQe  
有多個版本: L-p~EU  
迪雲版 !3?\/yh5?3  
悟地版 XNUYIHNjN  
一般版 &1eq2K  
分釋:最後如果用迪雲版、悟地版打,會反影HK青少年吸毒好嚴重。 w_4x,afQ  
D-MF6U  
終考元鬥篇(STAGE11) e-A{ot2P  
14分 r.~ot|gg0  
有多個版本: @)lj@%'O  
五人加青狗二人版 2m*;>9 =  
歷奇、域多版 g/Uf)$\(:  
一般版 Z| .B`<.  
>b,pdc)&7  
血骷髏軍的突襲(STAGE12) 2}=c%pfXE:  
12分 F8A{ jY  
有多個版本: )4=p )B  
五人加青狗四人版 +uf'7&o  
一般版 R[ Stkmlt  
.pQ,-y  
神殿之危(STAGE13) X|=^N(c  
18分 0]HMnCl  
有多個版本: >wH"N5j  
五人加青狗四人版 Z><k}t.  
一般版 }aKa/V  
 d +@TXT  
死亡暗礁(STAGE14) ?_z6nkf  
20分 YR9\R  
有多個版本: 5FQcmGVC  
五人加青狗四人版 _Ok*39tW,@  
一般版 ^(VQh</j  
`Hw_p2>  
勇闖羅剎堡(STAGE15) BkbeAT3  
25分 $-{ZH6Q b  
有多個版本: n`V:LWi  
五人加青狗四人版 `~Fc_-[  
一般版 Lt6Hq|N  
fa4t=$[I>  
激戰大魔王/大魔王龐士(STAGE16) .r; ys  
30分 ?Z6 jz@  
有多個版本: dC0C*6]  
五人加青狗四人版 iL`4DYz}  
一般版 et8%t3,cw  
分釋:一路上沒有什麼特別,到最後1.邪鬼+比堤2.邪鬼+比堤+龐士3.終龐士 \(WH*p<KJ  
,`~L} ^  
Ver3.0合成戰體篇(適合LV:100LV) EB 'gf?  
;c/cg.K   
竹林深處(STAGE17) b-ebW~c5P  
15分 9[MZsMM  
 u |?<q%"  
暗黑秦王陵(STAGE18) xV0#pa  
22分 0@h|Wn$;  
分釋:在迷宮中,要行好多地方加上時間可能要AGI勁d! ~}]3AJ?  
#:.XKCO|\  
秦王之陰謀(STAGE19) Euj^)o  
20分 !ul`Vx  
:8c^G8hB  
富士湖畔(STAGE20) pJB&U  
24分 >XHi;dY`  
]~-#gO  
鳥居林(STAGE21) KgW`^Zt!  
28分 &y5a~Wj  
分釋:迷宮最好find人help!(第二格有個鳥居,入去,之後去到最右下!就finish迷宮!) 5 J9"\A)  
_6':(u=  
決戰鶴丸城(STAGE22) UQ /f cP  
36分 "/f)ztc  
分釋:龐士血和攻高 'xW}H |  
'h~*'1EnN  
橫跨大峽谷(STAGE23) X 5]}  
35分 M@%Yt o  
分釋:仙人掌好麻煩! ^a>G@Ya4  
v %F6# E S  
衝上雲霄(STAGE24) pg_S'gz  
40分 6gVQZ  
Nj2 VMR9]  
H5rG#ft  
究極研究所(STAGE25) $t.GVV8<  
45分 "i,j7 ;  
   2     5 uy=";%~"  
  6     3 Md_nZ,L,  
  4    1 W`r 9p =  
ISUPaD"PiZ  
逃離研究所(STAGE26) Os ]Nq]s0  
48分   K nw  
分釋: 最好no find 人help/小心得一條命 K-/Yxm  
l/LjvP~  
Ver4.0邪魔亂世篇(適合LV:120LV) +}r E7o#  
HXnC8Zl@8  
非洲草原(STAGE27) /1<mS?\<  
43分 $[lf`f+-  
mUrQ0Swu  
森林古蹟(STAGE28) xTA 8_r3  
40分 ]rJ3c4  
hT~~9P 8  
聖母之瞳(STAGE29) -}%(+&0<J  
49分 >'x-HfMi  
l^:POy  
火燒村莊(STAGE30) f]p2AmC  
55分 !bUnH0\l  
分釋: 人尊攻擊力高 (T7  
_xX-TMi  
地下謎城(STAGE31) XZ&uN.   
42分 &W >[iLR  
分釋: d music有d嚇人 M HP^VB`@  
nTwB`e<Iw  
飛行要塞(STAGE32) +"j a*[  
有多個版本: @p\ MD$5  
星奇版 PFguqbQ#,  
米兒丶悟地版 q mo^4)  
小舟版 9B* /sL  
一般版 $|XUJf{\m  
+ ].>"}  
Ver5.0超級元力篇(適合LV:125LV) @hJpv[`f  
l!K  
末日的開始(STAGE33) ZH q0C  
58分 <U 0<e~  
9B\u~  
絕地猛虎(STAGE34) H^ N.5i!  
65分 uBw`94z  
分釋: 白虎boss........ }zm4!lfD  
B `%qIQeb  
女媧的勇氣(STAGE35) Ty(;dYAq7  
80分 X6!m$(k  
分釋: 最好find人help! t:cFb/  
*`.v7cO  
終極魔人(STAGE36) )oo*frj  
75分 EZdHe\,^  
分釋:boss終極魔人唔勁但d路難行到死 m,(LP  
2A ~,}FO  
速度就是力量(STAGE37) Kaf\E#E  
78分 /w&q9wFY  
分釋:雖然冇女媧的勇氣今難,但boss好變態..........石眼都好勁! tm  Nq  
Ik)`t *  
恐龍島(STAGE38) KFI .sY  
85分 jDU[@6  
分釋:迷宮+迷宮d恐龍+boss hp已難打過女媧的勇氣...............find高手help la! ,u:"oQqS^  
*.Wh4{N  
Ver6.0決戰聖域篇(適合LV:148LV) Pd-i  
,l%3I/  
去吧!十勇士(STAGE39) &E4)UF  
88分 HJ LpC1  
分釋:要打e關並不easy,find一些同自己差不多LV之人打吧!最少都4人! nTj %qM l  
XW\\ "f  
殲滅改造人(STAGE40) 9J0BHh;  
78分 5 6,f &1  
分釋: 雖然冇去吧!十勇士既怪強,但速度好.......建議140LV以下最好5好打.......... i}p RQ _4  
?) ~(<  
強闖美干達(STAGE41) i-"Y8-?:k  
90分 <Zt>L0 (Q1  
分釋: 難道在風and凰的攻撃力~!有時死左一定要繼續行,唔係就會輸。 zGfr#Y  
                                                                                                                          UzwEF#zh  
手都軟....rest下先
[ a10fc98在2010-02-25 18:49重新編輯此帖 ]
本論壇絕不建議使用代升服務,因為這樣會帶來極大風險

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-02-22
請問該分析的用意何在? k!yifi93  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... ~ppS )o~[  
v/Ju1EP  
仲有邊個係小舟? 'u0T+j  
邊個係?朧? Y`_8.[ b]R  
我完全唔知您做咩...
介紹別人用Scicube-立刻獲得宣傳勳章

離線飛龍天牙
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-02-22
只有一半是正確...而且你有打錯了... aQ/]6-  
t![.   
冰火皇后島 Dyq)]Fu)1  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊  hH#Ay)Y  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 {b *PQyn?  
小舟 悟地一開始是走左邊 XH62TyhK  
之後迪雲和悟地是冰尊 }#$!Gs,  
星奇,米兒和小舟是火尊 .oj#BzmJ  
iEHLqc&2+  
冰火皇后島 D / P O  
是分為 fHyTYK%  
星奇,米兒版 j}};LnS  
迪雲版 )Z sj>`  
小舟版  !0mLID#  
悟地版 {3T8p_qn  
一般版 >xHQ[i%_z4  
*S3qvW&  
激戰大魔王是 iERyt>b1  
悟地,米兒和小舟加青狗四人版 ^w"Z- .  
一般版 Kih6h_  
大魔王龐士只有星奇和迪雲會有 f+ Eyhi  
迪雲一開始不是打比堤+龐士,是邪鬼 K1YKX#?b  
之後打終極龐士,如果用迪雲就會有星仔COM,星仔就會有迪雲COM w[I"B lF  
'ZeIgW  
單是這兩個故事就知道你沒有玩故事,不要識少少就打出來吧

最近落雷夜,搞到訓都訓唔到
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-02-22
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的 : )>X2@P(  
只有一半是正確...而且你有打錯了...
冰火皇后島 ,iYnX-  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 hh]n?f5o  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 -} 1RQTb  
.......
I:#P[!ax  
死塔又係咁... ;nEXo$)j  
故事都係咁... #0gmM(  
算吧啦樓主... kZft-,  
想學人做分析搏+分上位???

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-02-22
引用第3樓魔法使命於2010-02-22 16:43發表的  :
死塔又係咁... cqoI4F86  
故事都係咁... C#4 $*   
算吧啦樓主... !ri&_ 2[  
想學人做分析搏+分上位???
5=7)WB  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會..... S|L&uKH+  
_nrAm\)a  
C 4")61  
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的  : Xvyxju  
只有一半是正確...而且你有打錯了... StdW-Tv@  
m1 y  
冰火皇后島 pIj ofLO  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 dmd)R_&  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 e3.l@Km+  
.......
KG)ucmg  
sorry!我會改................. &A6Jh/  
n 1..pt   
引用第1樓魔法使命於2010-02-22 13:42發表的  : iZ6)m*  
請問該分析的用意何在? XjRcF1?nP  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... N=1 ouw{m  
IzrJhp E`~  
仲有邊個係小舟? suMyrT*)  
邊個係?朧? Bc .m^#  
.......
E-MxitD|7  
小舟係dennis呀! zGm*j' U9  
?朧我唔know點打!

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-02-22
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 :
小舟係dennis呀! /&1|P`d  
?朧我唔know點打!
RVm7"!IS  
唔識去官網COPY?? ? 3%dm!  
Tt|REV}o  
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 : %H_3-#2  
<bKZ'Wc  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會 ;/@ld(XX  

~}zkOW r  
我想講係呢個壇的都已經係老手...

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的  :
oMr0Ks-hLu  
我去官網will lag ga.............

離線a031114
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-02-22
其實樓主攪e D尼做乜?

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的 : u|\}?bs  
2RdJrkz  
唔多清楚=_="

離線6696。魂
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-02-22
無聊搵野做-V-?

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-02-22
引用第9樓6696。魂於2010-02-22 19:43發表的  : >kb?D`  
無聊搵野做-V-?
$- RG=2A  
no!!!!!!!!!!!

離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的  : ~i 4!dXnm  
_6=6r)b  
上下位咁姐

冰の血繼限界!

離線銀冀
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-02-22
那個嘛... r^;G~|@l  
其實這個Post好像沒意義而已...
P^)'OP ?r5  
而且資料很混亂..修改一下吧...

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-02-22
引用第11樓a1994109於2010-02-22 20:14發表的  :
上下位咁姐
+[w}a0pY$$  
what you say??????

離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-02-22
引用第13樓a10fc98於2010-02-22 20:15發表的  :
what you say??????
0|4ehA&  
你做緊咩 我咪講緊咩囉

冰の血繼限界!

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-02-22
引用第14樓a1994109於2010-02-22 20:16發表的  :
你做緊咩 我咪講緊咩囉
31JN E3j  
playing LFO lo!!!!!!!!

離線parco_123
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的 :
F0~l0_.(  
樓主唔係啦起馬:x

離線小竹
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-02-22
我除左戰回打索特打到我叫救命之外....其他都唔係好難打==

離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-02-22
恐龍島居然要85分... 8IsW?o,   
係我我30分都比多左佢啦+_+

離線強人-ex
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-02-23