切換到寬版
  • 6523閱讀
  • 43回復

[教學]LFO故事研究 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線a10fc98

發帖
icash
只看樓主 正序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-02-22
分數定難度 sa?Ul)L2  
lEXER^6  
Ver1.0始祖力量篇(適合LV:67LV) ",, W1]"%  
6B8g MO  
學校(STAGE1) Crg@05Z  
1分 vRI0fDu  
有多個版本: !pJd^|4A]  
迪雲版 4QZ|e{t  
星奇版 pB;8yz=  
米兒版 59k[A~)~  
小舟版 XbaUmCuh  
悟地版 *xV  
馬龍版 9YQYg@+R  
歷奇版 x?6 \C-i  
域多版 ][?@) )  
?朧版 d,XNok{  
一般版 k=&UV!J  
UD0#Tpd7  
cLm|^j/  
體育館(STAGE2) ;${_eab ]  
3分 bc3 T8(  
有多個版本: Bw Cwy  
迪雲版 L]e@. /C$  
星奇版 \2#j1/d4  
米兒版 O'.sK pXe  
小舟版 xf|vz|J?y  
悟地版 jCK 0+,;  
馬龍版 8M6wc394  
歷奇版 &P:2`\'  
域多版 <FofRFa S  
?朧版 uXuA4o$t-  
一般版 N~! G AaD  
分釋:主角五人比較長/難打,尤其悟地版! EvGKcu  
D/oO@;`'c  
大嶼山(STAGE3) !;%+1j?d  
6分 }trQ<*D  
有多個版本:  k:i}xKu  
五人版 E``\Jre@  
青狗四人版 0J z|BE3Y  
一般版 GOU>j "5}2  
5sZqX.XVF  
冰火皇后島(STAGE4) X%R)  
10分 U$m[{r2M  
有多個版本: {8e4TD9E0  
星奇,米兒版   )YY8`\F>1  
迪雲版 \R|qXB $  
小舟版   N2.(0 G  
悟地版 spG3"Eodi  
一般版 MZWicfUy  
分釋:冰火皇后島基本上唔難,但長。有時lag左又.......... M{)|9F  
Dd' 4W  
I7]qTS[vg  
2qDyb]9  
Ver2.0勇者誕生篇(適合LV:80LV) ^@f-Ni\  
:=oIvSnh  
初考元鬥篇(STAGE5) L)QAI5 o:3  
5分 IfzW%UL  
有多個版本: =@*P})w5.  
星奇版 [J\! 2\Oo  
米兒版 g!I0UAm  
小舟版 <tI_u ~P  
馬龍版 2q}lSa7r  
歷奇版 QdK PzjA  
域多版 )\m%&EXG{  
?朧版 L g2z `uv  
一般版 $*qQ/hi  
I~T~!^}U  
康洲鬼城(STAGE6) j}aU*p~N  
6分 K06x7W  
有多個版本: As + ^6  
星奇版 @p [ml m  
米兒版 %T,cR>lw  
小舟版 tdOox87YK  
馬龍版 COFCa&m9c  
歷奇版 r 3FUddF'  
域多版 B#, TdP]/  
?朧版 ['_W <  
一般版  CT[CM+  
H$!sK  
勇救帝王子孫(STAGE7) /L; c -^  
10分 'q7&MM'oS^  
有多個版本: 58[.]f~0  
星奇版 zOn% \  
米兒版 d 6=Z =4w  
小舟版 Gq =i-I  
馬龍版 Noi+mL  
歷奇版 A&UGr971  
域多版 Q60'5Wt  
?朧版 60X ))MyN  
一般版 d37|o3oC  
g93H l&  
初考元鬥篇(STAGE8) K-Fro~U  
5分 8], tGMu  
有多個版本: UI_u:a9Q/  
迪雲版 `2a7y]?  
悟地版 .mvpFdn  
一般版 k~=W1R%  
V] 6CHE:BS  
突擊地下組織(STAGE9) I.{%e;Reg  
13分 q 1~3T;Il  
有多個版本: eeCrHt4;  
迪雲版 fYiof]v@_m  
悟地版 J{r3y&:  
一般版 AkA2/7<[  
K Oit7+Q  
滅絕黑蠍子(STAGE10) b>'y[P!  
15分 ~mk>9Gp  
有多個版本: ,Wlw #1fP  
迪雲版 NU(YllPB  
悟地版 d_)VeuE2  
一般版 =@s{H +  
分釋:最後如果用迪雲版、悟地版打,會反影HK青少年吸毒好嚴重。  ;GZ/V;S  
 Fm`c  
終考元鬥篇(STAGE11) fa 2hQJ02  
14分 ;6tGRh$b  
有多個版本: zdgSq v  
五人加青狗二人版 _.+2sm   
歷奇、域多版 W3y9>]{x^  
一般版 [_1K1i"m  
q4 ]Qvf>  
血骷髏軍的突襲(STAGE12) sG:tyv ln  
12分 c+.? +g  
有多個版本: Dz<vIMLF{  
五人加青狗四人版 ~vw$Rnotz  
一般版 a=AP*adx8  
lJ(] ;/%  
神殿之危(STAGE13) P|rreSv*  
18分 ;, ^AR{+x  
有多個版本: Xr]<v%,C  
五人加青狗四人版 PGJkQsp0  
一般版 QP<vjj%  
a n|bzG  
死亡暗礁(STAGE14) qV:TuR-|w  
20分 i ?]`9z  
有多個版本: 8=WX`*-uH  
五人加青狗四人版 UsnIx54D3  
一般版 de,4M s!%  
B<!WAw+  
勇闖羅剎堡(STAGE15) bI+ TFOP  
25分 68nBc~iAm  
有多個版本: (x1 #_~  
五人加青狗四人版 k@9CDwh*s  
一般版 sg8j}^VI  
WNo<0|X  
激戰大魔王/大魔王龐士(STAGE16) p(pL"  
30分  ^9 Pae)  
有多個版本: OHK]=DH:M  
五人加青狗四人版 Ry"N_Fb  
一般版 6&[rA TU+  
分釋:一路上沒有什麼特別,到最後1.邪鬼+比堤2.邪鬼+比堤+龐士3.終龐士 rk< 3 QXv  
P"<,@Mn  
Ver3.0合成戰體篇(適合LV:100LV) Ag_I'   
%Z { 7*jtE  
竹林深處(STAGE17) z99jW<*0  
15分 A ?ij  
\ 3FOI  
暗黑秦王陵(STAGE18) 3AcCa>  
22分 ' qN"!\  
分釋:在迷宮中,要行好多地方加上時間可能要AGI勁d! v<V9Z <ub  
SoNT12>  
秦王之陰謀(STAGE19) z~\Y*\f^Y3  
20分 5v5K}hx  
'FwNQzzt  
富士湖畔(STAGE20) 9 y`Vg  
24分 CkEbSa<)hK  
r"=6s/q7  
鳥居林(STAGE21) ;Ff5ooL{  
28分 fe+2U|y  
分釋:迷宮最好find人help!(第二格有個鳥居,入去,之後去到最右下!就finish迷宮!) 7R=A]@  
?f4jqF~Fh  
決戰鶴丸城(STAGE22) qExmf%q:q  
36分 dobqYd4`  
分釋:龐士血和攻高 S*S @a4lV7  
k?qd -_sC  
橫跨大峽谷(STAGE23) MznMt2-u  
35分 ghDOz 3  
分釋:仙人掌好麻煩! {O  (@}  
[" SD'  
衝上雲霄(STAGE24) S%2qX"8  
40分 <S(`e/#[  
7(]M`bBH  
d D;r35h=  
究極研究所(STAGE25) .;jp 2^  
45分 OuV f<@a  
   2     5 %TS8 9/  
  6     3 OQ*rxL cA  
  4    1 q+cx.Rc#  
Erq% Ck(  
逃離研究所(STAGE26) *;Gnod<  
48分   d <Rv~F@  
分釋: 最好no find 人help/小心得一條命 GOj<>h}r  
?@5#p*u0  
Ver4.0邪魔亂世篇(適合LV:120LV) =SpD6 9-H  
G ,? l o=m  
非洲草原(STAGE27) l@<yC-Xd  
43分 zj UT:#(k  
%fB!XCW  
森林古蹟(STAGE28) 9P\R?~3  
40分 W~2T/~M  
CyV(+KBe_  
聖母之瞳(STAGE29)   7)  
49分 ZFa<{J<2  
-| YDKcL  
火燒村莊(STAGE30) wH0Ks5  
55分 Nk@ag)  
分釋: 人尊攻擊力高 N9X`81)t  
|!\5nix3A>  
地下謎城(STAGE31) z3(:a'  
42分 ,R5z`O  
分釋: d music有d嚇人 )&wJ_ (z  
khS >  
飛行要塞(STAGE32) boWaH}?0'  
有多個版本: t+%tN^87:  
星奇版 5M mSQ_  
米兒丶悟地版 dBM> ;S;v  
小舟版 `cn}}1Lg]  
一般版 J>%uak<  
)R5=GHmL  
Ver5.0超級元力篇(適合LV:125LV) {>8u/  
'1[Bbs  
末日的開始(STAGE33) Q|i`s=|  
58分 v5g]_v*F  
#SIIhpjA(  
絕地猛虎(STAGE34) ZGbY  
65分 lMRy6fzI  
分釋: 白虎boss........ x&YcF78  
y)#=8oci  
女媧的勇氣(STAGE35) aW@J]slg  
80分 C .{`-RO  
分釋: 最好find人help! $R_RKyXzo  
s7G!4en  
終極魔人(STAGE36) aOK,Mm:iO  
75分 E6_.Q `!ll  
分釋:boss終極魔人唔勁但d路難行到死 Dv z}sQZ  
'?j,oRz^T  
速度就是力量(STAGE37) ,G%?}TfC)  
78分 -:NFF'  
分釋:雖然冇女媧的勇氣今難,但boss好變態..........石眼都好勁! |"o/GUI~  
5dem~YY5  
恐龍島(STAGE38) d;WXlE;  
85分 z57|9$h}w  
分釋:迷宮+迷宮d恐龍+boss hp已難打過女媧的勇氣...............find高手help la! L"ob ))GF  
,V{Cy`bi  
Ver6.0決戰聖域篇(適合LV:148LV) 8CN~o|uN  
#Ss lH  
去吧!十勇士(STAGE39) *h Z{>  
88分 3tAX4DnYrq  
分釋:要打e關並不easy,find一些同自己差不多LV之人打吧!最少都4人! MaQ`7U5 |e  
r8Pdk/CW^  
殲滅改造人(STAGE40) /FW{>N1   
78分 U5pg<xI  
分釋: 雖然冇去吧!十勇士既怪強,但速度好.......建議140LV以下最好5好打.......... d>r_a9 .u  
#Y;tobB  
強闖美干達(STAGE41) ?VP07 dQTe  
90分 2/M:KR  
分釋: 難道在風and凰的攻撃力~!有時死左一定要繼續行,唔係就會輸。 QZ^P2==x  
                                                                                                                          N9jSiRJ  
手都軟....rest下先
[ a10fc98在2010-02-25 18:49重新編輯此帖 ]
離線飛龍天牙
發帖
icash
只看該作者 43樓  發表於: 2010-02-27
引用第42樓魔法使命於2010-02-27 11:55發表的  :
我已經計劃緊+_+
+(qs{07A$  
我做啦,我開始做第一關中- -
最近落雷夜,搞到訓都訓唔到
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 42樓  發表於: 2010-02-27
引用第41樓強人-ex於2010-02-27 11:36發表的 :
好@@就等睇你既研究啦! yB~` A>~M  
加油加油~
C. rLog#  
我已經計劃緊+_+
按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
離線強人-ex
發帖
icash
只看該作者 41樓  發表於: 2010-02-27
引用第40樓飛龍天牙於2010-02-27 11:11發表的  : )of?!>'S[  
我相信我自己做一個故事研究一定會好過你= =
\gE6KE<?p  
好@@就等睇你既研究啦! u(92y]3,  
加油加油~
離線飛龍天牙
發帖
icash
只看該作者 40樓  發表於: 2010-02-27
我相信我自己做一個故事研究一定會好過你= =
最近落雷夜,搞到訓都訓唔到
離線mario412855

發帖
icash
只看該作者 39樓  發表於: 2010-02-27
老實講, F7r!zKXZ  
你只說有幾多版本, & &\HE7*  
但無講有咩分別、又無做真正的研究, hb_J . Q  
咁個個人都識得la, |re>YQ!zd  
三個字講哂: 無意義
離線tommywu
發帖
icash
只看該作者 38樓  發表於: 2010-02-26
引用第37樓結城リト於2010-02-26 20:33發表的  : \9 %SR~  
又開一個好post:) `<z"BGQ  
你啲比分好gj.... Wt%+q{  
女媧的勇氣80分,恐龍島85分... ^D=1%@l?#  
搵高手幫.. >4.K>U?0FC  
我想問下樓主有冇考慮過有啲玩家開room,其他玩家入唔到嘅問題...
~_ 8X%ut y  
連個分"析"都打錯...............
離線結城リト
發帖
icash
只看該作者 37樓  發表於: 2010-02-26
又開一個好post:) #'@pL0dj  
你啲比分好gj.... t Lz,t&h  
女媧的勇氣80分,恐龍島85分... d3nMeAI AO  
搵高手幫.. 8)wxc1  
我想問下樓主有冇考慮過有啲玩家開room,其他玩家入唔到嘅問題...
離線sk001093
發帖
icash
只看該作者 36樓  發表於: 2010-02-26
引用第35樓魔法使命於2010-02-26 17:38發表的  :
我諗睇黎要再上演一次"豬排仔之黎亂戰記"了=]
qy9RYIfZ  
<Z nVWER  
唔好意思我理解能力低,唔係好明點解...
LFO友交個朋友,可以既話加我FaceBook/Skype
加之前InBox我
[email protected]
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 35樓  發表於: 2010-02-26
引用第33樓sk001093於2010-02-26 17:13發表的 :
你覺得呢?:(
vj_[LFE  
我諗睇黎要再上演一次"豬排仔之黎亂戰記"了=]
離線手殘
發帖
icash
只看該作者 34樓  發表於: 2010-02-26
引用第1樓魔法使命於2010-02-22 13:42發表的  : {\-9^RL  
請問該分析的用意何在? 6w"_sK?  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分...
仲有邊個係小舟? Ue=Je~Ri;9  
邊個係?朧? a7? )x])e  
.......
x @a3STKT  
分釋:最後如果用迪雲版、悟地版打,會反影HK青少年吸毒好嚴重。by-樓主
u狗還我迪倫ac
離線sk001093
發帖
icash
只看該作者 33樓  發表於: 2010-02-26
引用第32樓魔法使命於2010-02-26 16:50發表的  :
咁我應唔應該學佢整返個故事分析+_+?
R/O>^s!Co  
UA8*8%v  
你覺得呢?:(
加之前InBox我
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 32樓  發表於: 2010-02-26
引用第31樓sk001093於2010-02-26 16:50發表的 :
我都覺得個post冇咩用
|c)hyw?[Y  
咁我應唔應該學佢整返個故事分析+_+?
離線sk001093
發帖
icash
只看該作者 31樓  發表於: 2010-02-26
引用第29樓hiyinhi於2010-02-26 16:46發表的  :
我係新手,但點解我覺得你個post冇用而且仲有D廢post既fell呢?
(rE.ft5$9  
\+T U{vr  
我都覺得個post冇咩用
加之前InBox我
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 30樓  發表於: 2010-02-26
引用第25樓a10fc98於2010-02-25 20:08發表的 :
so easy if you're 150LV........
E rrs6  
如果您200LV會仲EASY~_~ t[4V1:  
/_D_W,#P  
引用第29樓hiyinhi於2010-02-26 16:46發表的 : 3Ow bU  
我係新手,但點解我覺得你個post冇用而且仲有D廢post既fell呢?
1$#1  
樓主... 8n"L4jb(:  
睇到未? O\+b1+&b3Y  
?e#bq]  
引用第28樓please於2010-02-25 21:04發表的 : xiy=D5N.=  
其實自冰火島開始不少BOSS都狂屈奧義...
*w`_(X f  
應該係該角色實裝左OE之後先係咁+_+
離線hiyinhi
發帖
icash
只看該作者 29樓  發表於: 2010-02-26
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的  :
我只係想give新手知,希望師兄別誤會....
 Jq*Q;}n  
;Qi0j<dXd  
離線please

發帖
icash
只看該作者 28樓  發表於: 2010-02-25
引用第27樓tommywu於2010-02-25 20:36發表的  :
火燒人尊出oe出到傻- - s=>^ 8[0O  
飛行要塞gaia都會出oe
`O]$FpO  
其實自冰火島開始不少BOSS都狂屈奧義...
ureramu ureramu ureramu oto
nimiunooto denzushi denzu sea denzu sea
離線tommywu
發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2010-02-25
引用第21樓please於2010-02-25 17:57發表的  : ?_d3|]N  
樓主沒講清鳥居怎走. QYEGiT   
一入到去 中上-->右下-->左下-->左下-->中上-->右下 :Bi 4z(  
另外補充下先. tB`IBuy9!"  
冰火島火尊會不斷用奥義打你 )4RSo&9p`  
康州鬼城走右邊. p2 !w86 F  
.......
>*EJ6FPO  
火燒人尊出oe出到傻- - E.,  
飛行要塞gaia都會出oe
離線夢丨飛翔
發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2010-02-25
引用第25樓a10fc98於2010-02-25 20:08發表的  :
so easy if you're 150LV........
MkWbPm)  
我得117lv-.-
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2010-02-25
引用第24樓夢丨飛翔於2010-02-25 18:45發表的  :
唔該哂~ qfRrX"  
我之前打左好耐都出唔到去-3-
g9Ty%|Q7(  
快速回復
限100 字節

上一個 下一個