切換到寬版
  • 5284閱讀
  • 40回復

[原創]暗黑骷髏第一次做分析 - 柏高/__\ (新增不要問部分) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線555888

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-03-27
小弟第一次做分析 ;PjQt=4K  
有咩錯處請見諒
mml<9fbH  
9A,^c;  
因為金次第一次做 c zm& ~n6$  
所以做事吾熟手,會慢些-_- 'B@e8S) y  
先會做基本動作,再做招  Y]L9Y9  
請見諒v33v iVG-_RsKK  
^my].Qpt  
柏高基本資料 *cC_j*1@  
  rFC" Jx  
"g' jPwFG  
( YQWbOk  
評:柏高配點屬強 *,Za6.=  
     如果有異轉,做血牛不是難事 P&b19K'  
     mp方面也算高,柏高有不小招都在400mp以上, nS&3?lx9_  
     所以加點時可以多些小 zxf"87se  
     sp方面也ok吧 mZx&Xez_G  
     攻擊力也算不錯,很快便可以到400攻 fH )YFn/  
     防禦力算ok,不是很難到400防 1qf!DMcdZ  
     敏就係柏高既缺點v__v ^_ kJKM,  
     柏高天生跑得慢,仲要加咁小,所以比較差 4H|(c[K;  
"dI;  
我柏高既配點: lKlU-4  
  cIp D~0\  
/r-aPJX  
$ZNu+tn Y  
招表: Ay !G1;  
失控火箭炮
衛星轟炸瘋狂襲擊
火機大爆炸飛碟帽神探快槍手
  cCa|YW^j  
"R3d+p  
kI:}| _  
2'5]~  
基本動作: C&6IU8l\  
h+aS4Q&  
}J7zTj~{  
' 4E R00  
ET[k pL  
解說:企-_- ,}:G\u*Fu  
MW PvR|Q  
q+[Sb G&  
Fr%d}g  
解說:用雙手擋著頭 X+~ XJ  
I(9R~q  
ND5`Q"k   
普攻 c7M%xGrP  
cKn`/\.H  
解說:用右手向前打一下 fm^@i;D  
l2&`J_"  
^k Cn*&  
跑攻 Wy ZL9K{?  
<a[Yk 2  
解說:用個肚dum撞人-_- {&"L~>/o  
?_ dIIQ  
!H2QjW  
跑防 +Y V|ij  
yB3;  
解說:成粒魚蛋咁碌過去-3- l/Vo-#  
@]![o %  
bcAvM;  
飲野 \'M3 |w`f  
~u.T-0F  
解說:凸起個肚dum飲野-_- 6: ]*c[7  
06Gt&_Q  
JKX_q&bUw  
cW{1 Pz^_  
Nr0 (E   
解說:跳起黎(伸長隻手) 9{$'S 4  
HF qm6|  
4<x'ocKlD  
跳攻 /'hCi]b@v  
\T;\XAGr  
解說:又係用個肚dum撞人-.-  ru`U'  
9W8]8sUeG  
%J8|zKT5t  
跳防 @?[1_g_'P  
!=y]Sv~h  
解說:跳起黎防-.- rLU/W<F8  
[y0O{,lI  
Dk='+\  
sO5?aB&  
i@][rdhT  
解說:拍拍籮友走人(-_-) -kS~xVS|  
9m-)Xdoy  
w ~ dk#=  
.)+h H y  
ZlHDi!T  
解說:點解我個肚dum贏吾到人嫁(望 0Hs|*:Y1D  
S=x A[%5  
XUF\r]B,9  
拎重野 ^0#; YOk  
z`Hy'{1  
解說:好重咩??吾覺既:o? )~V4+*<  
X{^}\,cVtG  
TyKWy0x-3  
拎道具 .^bft P\  
5qf BEPJ  
同拎重野冇分別-_- zvvP81$W  
;r /;m\V  
=E&OuX-R  
暫停做到呢到先-_-比些意見
[ 555888在2010-03-27 16:27重新編輯此帖 ]
離線淆底3499
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-03-27
期待呀~~~ !vn1v) 6  
你用咩裝架- -?
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-03-27
引用第1樓淆底3499於2010-03-27 11:44發表的 : @^ ik[9^H  
期待呀~~~ ~e@>zoM'^  
你用咩裝架- -?
6 fz}  
人地都未整好回咩POST姐=_=" Q 6C-4ja  
PS:雖然我都回左=_= 'z=:[#b  
暗骷分析的時候要留返幾個位+_+

樓主留言:

多謝提醒@@

按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
離線555888
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-03-27
由於本人未收齊招,請原諒 33M}>$ZH  
招式: AQn[*  
M71R -B`-  
火機大爆炸(5個㊣為最好) (HSw%e  
RUc\u93n  
解說:
學習途徑消耗能力學習點數
開創角色時250hp50
sX~45u \  
柏高先拎著火機,烏低身,吹一吹,然後手上既火機爆炸  51/sTx<Z}  
起手很慢,整招除爆炸果一下之外,整招冇防 Vj7Hgc-,  
此招為扣血招(-250hp) 0Q3YN(  
不建議經常使用,但攻擊力不俗 0.(Ml5&e  
要好好運用這招,在vs也不錯 ?d,M.o{0]  
2lJZw@  
升lv:㊣㊣ Qg{WMlyOP  
打關:㊣㊣㊣ '_E c_F  
vs:㊣㊣ J(hA^;8:  
命中率:㊣㊣ dqwWfn1lt  
破解方法:起手時打佢/係後面攻擊佢 iE+6UK  
yjv&4pIc1  
$P_x v  
飛碟帽 m9b(3  
o_3*;}k8  
解說:
開創角色時150MP90
柏高先從背後拎上帽子,再轉身90度將帽子飛出去 D?J#u;h~f  
這招起手慢,收手還可以,使用mp不大 UGf6i"F  
vs封位非常實用,打關可以遠距離殺怪 q-uLA&4  
中了某部分有暈眩效果 L`pY27 |  
不能打爆此帽 UhA_1A'B  
此帽飛得非常慢-.- ul$omKI$}  
. ]zw*t*  
升lv:㊣㊣㊣㊣ xx6S`R6:  
打關:㊣㊣㊣ $$~a=q,P[  
vs:㊣㊣㊣㊣ 1!s!wQgS  
命中率:㊣㊣ &$Ci}{{n#  
破解方法:避開-_- -PXoMZx%  
*sAOpf@M  
mQnL<0_<f  
衛星轟炸 tKX}Ok:V%  
XP4jZCt9  
解說:
開創角色時400MP350
這招起手,收手慢得很-33- BWohMT  
先把帽子放在地下,然後帽子會有一個「天線」的東西? /6smVz@O  
令到衛星發射光線?! 7>KQRLw  
攻擊力高,可作飛碟帽的連技,硬直大 .CvFE~  
這招也可證明到柏高抽煙的速度如此快@@ +qZc} 7rJF  
3秒便抽完一支煙-_-強! Ba<#1p7_  
YkVRl [  
升lv:㊣㊣㊣ PMsC*U,oe  
打關:㊣㊣ _4Ii5CNNU  
vs:㊣ ~Q_F~0y  
命中率:㊣㊣ T&!ZD2I  
破解方法:碌去後面打佢/起,收手時攻擊
M.t@@wq  
}eI`Qg  
神探快槍手 CCn/ udp@  
y78z>(jV  
解說:
-250MP125
先拎上一支槍,向前發射一下 6 VG o>b;  
柏高因自身體重與身形問題, -2z,cj&E{  
發射的反作用力,而向後碌-_- "C& Jwm?  
攻擊力低,起手算快,收手慢 .h a`)@MsZ  
?|)rv  
升lv:㊣ VZIKjrKs  
打關:㊣㊣ uGM>C"  
vs:㊣㊣㊣㊣ p ^](3Vi(  
命中率:㊣㊣ v/ eB ,p  
破解方法:普通出d招都打到佢-_-冇防... Jtext%"eNg  
#*\Ry/9Q  
瘋狂襲擊 4u7Cm  
([1=>Jw"  
解說:
-500MP400
先向前開三下槍(個頭食煙食得多hi大左xp?) G IK u  
之後再扔出三粒手榴彈,做成小爆炸 QT7_x`#J~o  
全招冇防,攻擊力比神槍高小小 \y@ eBW  
(26Bs':M~  
升lv:㊣㊣㊣ qih6me8C  
打關:㊣㊣ ]|t9B/()i  
vs:㊣㊣㊣ /^~p~HKtx  
命中率:㊣㊣㊣ -S`TEX  
破解方法:小心佢d手榴彈,雖然整招冇防,但前面不用貫穿技也是很難攻擊到他,最好在後面重創他 E} Ljo  
*-{Omqw  
J&'>IA  
失控火箭炮 \I:UC %  
P`z7@9*j  
解說:
-600MP70
先變魔術拎出一支巨大火箭炮 h<GyplG  
放上駁頭,之後用自己的煙火連上火箭炮 f>p; siR)  
令火箭炮著火,跟住..... "Jf4N  
照招名...支火箭炮失控-_-? R !jhwY$  
柏高與火箭炮一起向前衝,之後有3個大爆炸 _ \_3s  
令柏高向後大跌 f>|9 l  
有格力,有防,高攻(555888版) j`{fB}  
RFhU#  
因為火箭炮卡住左柏高條tie,柏高比人"車"左出去(魔仔版) [2=^C=52  
Y=hP Erw  
升lv:㊣㊣㊣㊣ 4(m/D>6:  
打關:㊣㊣㊣ bGhhh/n  
vs:㊣㊣㊣㊣ 3Gj(z:)b  
命中率:㊣㊣㊣ /7.wQeL9  
破解方法:係後面攻擊吧,前面很難擊破他-_- -6(h@F%E  
5sG ]3z+1  
暫時整到呢到,遲多陣再整,比些意見-_-
[ 555888在2010-03-27 14:21重新編輯此帖 ]
離線555888
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-03-27
不要問部分
Dh*~U :6$g  
[ 555888在2010-03-27 22:27重新編輯此帖 ]
離線socoolex
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-03-27
主要是想看招的說:X
=_=無聊之創作→究極旋風拳(一週更新)

離線tommywu
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-03-27
為何沒有max手指同轟天- -? r7]?g~zb  
樓主仲未收齊....?

樓主留言:

明知故問?

離線555888
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-03-27
更新了招分析~___~
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-03-27
失控火箭炮唔係因為支火箭炮卡住左柏高條TIE咩=_=
離線555888
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-03-27
引用第8樓魔法使命於2010-03-27 14:18發表的  : G2[IO $  
失控火箭炮唔係因為支火箭炮卡住左柏高條TIE咩=_=
*]E7}bqb  
咦-_-好似係-33-改改改thx
離線albertyuen
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-03-27
mp太小啦=.=  5錯整得幾好
離線9040
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-03-27
mp夠用啦
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-03-27
Re:不要問部分
引用第4樓555888於2010-03-27 12:48發表的 不要問部分 : l;Wy,?p  
D "] [&m  
遲D再放一段片
`2mbF ^-4  
呢張得意+_+
離線socoolex
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-03-28
(3秒便抽完一支煙-_-強!) ^B!?;\4IM  
k]/6/s\  
看泥佢唔洗1秒就抽完支煙了~你話佢抽煙既速度同跑步既速度一樣~你話幾好呢XP~
=_=無聊之創作→究極旋風拳(一週更新)

離線723
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-03-28
我看完呢個分析後係無哂言啦
離線albertyuen
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-03-28
Mud柏高好用咩?
離線555888
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-03-28
引用第13樓socoolex於2010-03-28 00:23發表的  : U4L=3T+:[  
(3秒便抽完一支煙-_-強!)
看泥佢唔洗1秒就抽完支煙了~你話佢抽煙既速度同跑步既速度一樣~你話幾好呢XP~
Qp{-!*  
無時無刻都抽著煙-_-" d<'Yt|zt  
失火又抽(被人卡著tie都繼續抽-_-) 9egaN_K  
贏左又抽 /^eemx  
連官網資料頭像果到都抽-_-
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-03-28
引用第15樓albertyuen於2010-03-28 02:34發表的 : 8 (h  
Mud柏高好用咩?
ViT 5Jn7  
您識用就勁到抽筋+_+
離線強人-ex
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-03-28
有一樣野想問..無聊的問題 T|2%b*/  
你普攻果個gif點解要由慢至快咁打=v=?
離線apple512
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-03-28
多謝哂 你好長盡 真係好正 有繼續嗎?
快速回復
限100 字節

上一個 下一個