切換到寬版
  • 17001閱讀
  • 165回復

Angel beats!~戰鬥吧,為了生存下去~ [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線吃草仔
發帖
icash
只看該作者 120樓  發表於: 2010-06-13
不要忘記~戰線中
除了醫科的音無 同 帶頭的yuri
其他全員都是baka來的._."
有意加入請按
離線尼奧
發帖
icash
只看該作者 121樓  發表於: 2010-06-13
在下回預告中,有一句「要是消失了這裡......那還能重新來過嗎」暗示了消失了,人生會重新來過?
離線eeeex
發帖
icash
只看該作者 122樓  發表於: 2010-06-13
直井和日向與陰毛的基情 基集基(omg!)

離線幻影.箭
發帖
icash
只看該作者 123樓  發表於: 2010-06-13
好似話
消失其實就是超生...
佢地之所以會去到死後世界
就是因為生前有事未做(好似yui癱瘓,日向接失左個波之類)
只要完成左生前的遺憾就可以轉生了...
箭豬一隻
離線小雪~☆

發帖
icash
只看該作者 124樓  發表於: 2010-06-14
送大家一幅糟糕圖:P

好正...
ほむらさゃん... ごめんね...
わたし魔法少女になる...
離線emu365

發帖
icash
只看該作者 125樓  發表於: 2010-06-15
引用第124樓小雪~☆於2010-06-14 18:19發表的  :
送大家一幅糟糕圖:P

好正...

頂唔順
食夢者瑪莉
離線emu365

發帖
icash
只看該作者 126樓  發表於: 2010-06-15
食夢者瑪莉
離線emu365

發帖
icash
只看該作者 127樓  發表於: 2010-06-19
— (牙翼) 你在126樓、127樓連續回覆
請盡快處理 (2010-06-19 15:29) —
仲有一話完啦!! 好想再睇落去><
食夢者瑪莉
離線小雪~☆

發帖
icash
只看該作者 128樓  發表於: 2010-06-19
==============================================
第12話...松下型左好多...
佢唔用空手道都認唔到係佢- -

實在太美好啦~~
大家都可以順利畢業~~
希望個ending係回到現實世界之後..
所有sss成員都可以重遇~~
繼續行各自唔同既路~~

==========我估計sss成員在現實世界的生話===========
小百合 : 可能轉生後,生於一個好幸福既家庭中~

立花奏 : 應該在現實世界中..很受男生歡迎的呢

音無 : 應該會繼續讀醫学~~做一個醫生

椎名 : 小椎名咁鍾意可愛既野~~唔知會唔會自己開寵物店呢

日向 : 繼讀他的棒球生涯~~直至打到入甲子園

松下 : 繼續他的空手通生涯

TK : 繼續跳街舞...

高松 : 練到一身肌肉..唔知有咩用..

大山 : 繼續做番一個好学生

野田 : 呢個我諗唔到- -

yui : 唔知她去番現實世界會唔會下半身癱瘓~~應該她會找到自己的真命天子

竹山 : 他電腦咁强~~幫國家做黑客吧- -

籐卷 : 在現實世界中是劍道高手
=======================================================
離線emu365

發帖
icash
只看該作者 129樓  發表於: 2010-06-19
引用第128樓小雪~☆於2010-06-19 13:58發表的  :
==============================================
第12話...松下型左好多...
佢唔用空手道都認唔到係佢- -
實在太美好啦~~
.......

TK個到應該用英文,因為佢冇講過其它語言

PS:點處理連回?
食夢者瑪莉
離線kayu
發帖
icash
只看該作者 130樓  發表於: 2010-06-21
我覺得最後會所有人轉細,之後冇曬記憶,但會係街一個一個咁撞到(但係唔識大家)

完
好唔捨得
離線emu365

發帖
icash
只看該作者 131樓  發表於: 2010-06-22
食夢者瑪莉
離線幻影.箭
發帖
icash
只看該作者 132樓  發表於: 2010-06-23
唔好完啦- -
我寧願佢狂出ova狂呃錢都好過佢完
或者直接出gal xd(有由理,奏和直井3條線)
箭豬一隻
離線mankit94104
發帖
icash
只看該作者 133樓  發表於: 2010-06-23
引用第132樓幻影.箭於2010-06-23 00:13發表的  :
唔好完啦- -

再加日向和稚名a_a
離線夜雲
發帖
icash
只看該作者 134樓  發表於: 2010-06-24
引用第132樓幻影.箭於2010-06-23 00:13發表的  :
唔好完啦- -

+1
短短13話根本不夠完全呈現AB的世界觀
離線夏露三千
發帖
icash
只看該作者 135樓  發表於: 2010-06-24
引用第133樓mankit94104於2010-06-23 00:27發表的  :
再加日向和稚名a_a

其他人的故事的話應該會前傳小說/漫畫補充的吧...
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 136樓  發表於: 2010-06-25
AB真係神作..
開頭佢未出果陣d人都係注重佢所謂既高畫質音質..
但係其實出到黎
真係睇佢d story
超好睇,都唔想理佢乜畫質音質
https://www.sendspace.com/file/e4r8v8
離線emu365

發帖
icash
只看該作者 137樓  發表於: 2010-06-26
最後一話看完la><!!!!!
開始畢業禮,之後音無向奏告白之後奏消失,那part超感到,我睇到想哭
食夢者瑪莉
離線小雪~☆

發帖
icash
只看該作者 138樓  發表於: 2010-06-26
麻枝准既作品真係好有教育意義同好感人...
Angel Beats!  出現既主要原因都係想反映
日本 / 現今青少年的問題~!
希望藉着ab提醒現今青少年不要因小事而輕生~
人生只有一次機會...
除非真係存在死後的世界...
讓那些在生前未能完成的事情 / 沒有好好利用自己人生的少年
有多一次讓他們反省的機會...

好啦~~係時候番回正題...
講番Angel Beats! 既第13話內容啦~
講真..真係有d唔捨得...( 淚目 )
看到死後戰線最後的畢業礼...的確有點感觸~~
但當中都有好多令人發笑的地方...
其一...小奏所創作的戰線歌...麻婆豆腐?!- -"
以及日向戴着那個禿頭帽來扮校長來頒發畢業證書...( 笑左 )
但到結尾開始逐個消失果到真係好感人...
但最感人的都係最後知道了..
原來於現實世界中...音無死後..個心臟...
竟然就係捐獻左比立花奏...之後音無向立花奏示愛果part都好感人..( 淚目 )
最後的畫面..可能係立花奏同音無在現實世界重遇之後...
會唔會係埋一齊呢..........幻想中~~~~~~
[ 小雪~☆在2010-06-29 12:23重新編輯此帖 ]
離線emu365

發帖
icash
只看該作者 139樓  發表於: 2010-06-26
引用第138樓小雪~☆於2010-06-26 14:17發表的  :
麻枝椎既作品真係好有教育意義同好感人...
Angel Beats!  出現既主要原因都係想反映
日本 / 現今青少年的問題~!
希望藉着ab提醒現今青少年不要因小事而輕生~
人生只有一次機會...
.......

我也有同感,如果因小事而輕生,那就白白浪費了這人生,好唔值得。

同志,我在那PART真的感動到還想看下去,話唔定最後那一幕佢地真的就這樣在一起
食夢者瑪莉
快速回復
限100 字節

上一個 下一個