切換到寬版
  • 2822閱讀
  • 33回復

[求助]有無人可以教我用EX去VS!!?? [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線yfung

發帖
icash
只看樓主 正序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-06-30
有無人可以教我用EX去VS!!??  我成日用EX都輸了=  =
離線d523d323
發帖
icash
只看該作者 33樓  發表於: 2010-07-06
引用第32樓tommywu於2010-07-06 14:52發表的 :
同埋鑽風仲係好高攻 CrT2#h 1#  
但係ex真係好考技術
/6A:J]Q_  
嗯,所以e家周街迪倫了:(
離線tommywu
發帖
icash
只看該作者 32樓  發表於: 2010-07-06
引用第31樓d523d323於2010-07-06 13:36發表的  :
嗯...完全不夠打了 w50.gr7  
冰尊起碼可以用冰波+冰拳磨人血
&zaW"uy3T  
同埋鑽風仲係好高攻 o9DYr[  
但係ex真係好考技術
離線d523d323
發帖
icash
只看該作者 31樓  發表於: 2010-07-06
引用第30樓強人-ex於2010-07-06 11:27發表的 :
唔係EX仔= = 另外一隻黎 tU-#pB>H  
不過想講 ex 改完之後唔覺得佢廢.. 4O5n6~24  
一d都唔覺 FB?q/ _  
改左之後覺得廢既 相信只有DEEP
c %6 @ z  
嗯...完全不夠打了 uyS^W'fF  
冰尊起碼可以用冰波+冰拳磨人血
離線強人-ex
發帖
icash
只看該作者 30樓  發表於: 2010-07-06
引用第24樓tonytonytony於2010-07-05 23:09發表的  :
是 EX仔嗎? 75^)Ni  
忘記了還剩狂虎炮這招~_~
rTm>8et  
唔係EX仔= = 另外一隻黎 P?yOLG+)l)  
不過想講 ex 改完之後唔覺得佢廢.. '>S8t/  
一d都唔覺 tDuUAI 54  
改左之後覺得廢既 相信只有DEEP
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 29樓  發表於: 2010-07-06
人性始終唔實用 nJM9c[Ou^H  
*BP\6"X  
咁早學黎晒學點
冰の血繼限界!

離線yfung
發帖
icash
只看該作者 28樓  發表於: 2010-07-06
引用第27樓garychik於2010-07-06 01:45發表的  :
THX,謝謝你。 [> aoDJ  
不過,我是初哥一名,請多多包涵。 ?'8MI|*l%  
我們大家向大家學習^^
j8ohzX[ Y  
.AmM%I4K  
我多謝你就真,你比左咁多意見=]
離線garychik
發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2010-07-06
引用第26樓yfung於2010-07-06 01:42發表的  :
其實我覺得你講得幾好..我明架.~.~
JI#Enh!Lv  
Qd)cFL "v  
THX,謝謝你。 $8yGY  
不過,我是初哥一名,請多多包涵。 m^u&g&^  
我們大家向大家學習^^
離線yfung
發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2010-07-06
引用第19樓garychik於2010-07-05 17:06發表的  :
人有番咁上吓大,應該有足夠的理解能力罷了。 r D!.N   
大家都知道邊啲係一轉招,邊一啲係異轉招。 nm|m1Z+U  
.......
3Os3=Ix  
NCpn^m)Q}  
其實我覺得你講得幾好..我明架.~.~
離線yfung
發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2010-07-06
引用第23樓d523d323於2010-07-05 22:27發表的  :
人廢,但始終係我鍾意既人物:( z ex.0OT;  
我出山第二隻就係玩ex :(
樓主可以先試試用狂虎炮去扣扣對方既血, fB"gM2'  
.......
 p:>?  
)0V]G{QN  
3S|;yOl#X  
多謝你,我會試下...:)
離線tonytonytony
發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2010-07-05
引用第23樓d523d323於2010-07-05 22:27發表的  :
人廢,但始終係我鍾意既人物:( [ +@<T)  
我出山第二隻就係玩ex :(
樓主可以先試試用狂虎炮去扣扣對方既血, `%I{l  
.......
vszAr( t  
是 EX仔嗎? *K)53QKlE  
忘記了還剩狂虎炮這招~_~
SABER~
離線d523d323
發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2010-07-05
引用第22樓tonytonytony於2010-07-05 22:00發表的 : )BrqE uX@"  
隻人物根本已經廢晒,係我就唔會玩~
L%Hm# eFx  
人廢,但始終係我鍾意既人物:( <xNM@!'\h  
我出山第二隻就係玩ex :( Ot<!YM  
N Uml"  
樓主可以先試試用狂虎炮去扣扣對方既血, BJ r Nbo;T  
之後多用超虎腿/虎腿去連餓虎段 +' 4dP#  
如果對手追住你黎打就可以用ex拳黎偷襲 oIgj)AY<  
氣功炮就用黎擋冰火波/氣功波等的飛行道具吧 j"=jK ^  
成魔之路盡量不要使用 m,q<R1  
因為500血一下子,而且扣防 bv];Gk*Z-  
改廢了的ex根本沒有格招力,加上扣防的話,人家迪倫一下飛龍都可能秒你喔 ,gD i)]  
人性這招呢...如上,盡量少出吧,沒有格招力..但如果中了呢, }TLC b/+  
就可以按方向(左/右)去決定插水的方向,之後就可以連餓虎段了 d7gSkna`5c  
^/,yZ:  
至於異轉了的ex,我還沒有太大把握可以"教"你玩 mmK_xu~f28  
U<gw<[>f  
等我玩熟了才教你吧
離線tonytonytony
發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2010-07-05
隻人物根本已經廢晒,係我就唔會玩~
SABER~
離線千草
發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2010-07-05
引用第19樓garychik於2010-07-05 17:06發表的  :
人有番咁上吓大,應該有足夠的理解能力罷了。 `-m7CT sA  
大家都知道邊啲係一轉招,邊一啲係異轉招。 B\yid@e  
.......
IgJC>;]u  
如果我個上司啲表達能力禁差 %4J?xhd  
我可能會辭職
0n9 版主玩針對 無得避 無得擋
離線tommywu
發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2010-07-05
人有番咁上吓大,應該有足夠的理解能力罷了。 8pk">"#s  
大家都知道邊啲係一轉招,邊一啲係異轉招。 8wOPpdc  
.......
TuL( /  
最大的問題係你分析一開始都錯...... Dlp::U*N'  
更何況正常vs唔會用異....
離線garychik
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-07-05
引用第10樓小冰於2010-07-03 11:09發表的  :
佢講個D野炒埋一碟咁都唔知佢講緊咩
sNWj+T  
iVE+c"c!2&  
YIfbc R5  
人有番咁上吓大,應該有足夠的理解能力罷了。 n=`UhC  
大家都知道邊啲係一轉招,邊一啲係異轉招。 EG,RlmcPp  
我純粹舉出一些好用的招式(而非連技),而 虎威腿EX 同 超.虎威腿EX 都有著相同效果,放埋一齊原意都是指出它們的好處。 se&:Y&vrc~  
c8h 9  
/)N[tv 2  
而且,我一早已說:「出招COMBINATION由就由你自己去創造」(當然COMBINATION是指可行的組合,而非突然間一轉招,又驟然異轉招) \O[Cae:^?  
,講說話有時唔一定好似畫公仔咁畫出腸嘅。再者,COMBINATION 這個字我一早已寫了出來,用不著要插我? =Z2sQQVS  
補充: COMBINATION 當然是混在一起呢,不過我從來沒有叫人用不可行的組合,插人前請先留意我的字眼。 tq{ aa  
'j|;M  
難道,將來要出來社會工作時,上司講一句指令,正常的你就可能已經要作出不同的TASKS ; 但不用每每都一句一句,逐個step解剖畀你聽^_^ MOXDR  
這樣的話,成本效益甚低呢,請你這類人回來真是 C/P 值極低~ 8D-g%Aj-  
=73wngw  
別人一句說話就明,但....&#...呢就要幾句 ( &# 不一定代表你 ),更甚者要10幾句,甚至連別人用言語,&# 都不能徹底地了解 。 gqE{  
最後,要操勞到上司示範一次
[ garychik在2010-07-05 17:26重新編輯此帖 ]
離線強人-ex
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-07-05
引用第17樓笨笨琪於2010-07-05 13:16發表的  : L0}"H .  
同人VS個陣...玩追逐戰[表情]...跟住1個 1轉的EX拳/2轉的EX拳車埋去[表情],再駁 超虎威腿EX試下[表情] 我好小玩VS
cJ&%XN  
未玩過EX咪回啦= = {{j?3O//  
根本無你所講既連技
離線笨笨琪
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-07-05
同人VS個陣...玩追逐戰...跟住1個 1轉的EX拳/2轉的EX拳車埋去,再駁 超虎威腿EX試下 我好小玩VS
離線yfung
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-07-04
多謝大家既意見....
離線9040
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-07-04
氣功打天下
快速回復
限100 字節