切換到寬版
  • 2824閱讀
  • 8回復

[其他]有無人可以幫我整隻lf2 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線炎黃子孫

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-07-25
小6果年我初次接觸LF2.果時玩過好多版本..
lf2,neo-lf2,c-lf2,r-lf2,lf3,h-lf2....應該唔止咁少-.-記得玩過好多隻版..
我覺得其中最好玩就係r-lf2,唔算太屈

前2年我玩信長
近期我接觸到kof2002,可惜係電腦版-.-

我想將lf2,信長,kof既野結合成1隻lf2

我想問,lf2有無得計%率暴擊,例如davis百裂拳打5拳,如果計20%發動1倍暴擊
100血咁計,百裂拳每1拳都係5血咁扣,最後果下扣10,姐係扣30%血啦
咁如果佢打5拳,有20%爆1倍,我計佢係最後果下爆1倍,咁樣得唔得嫁lf2入面?

仲有,我想問lf2入面可唔可以係限時內爆氣
爆氣呢個設定係限時10秒內,可以將某d可以cancel既招cut左佢
姐係例如davis既百裂拳出招既時間中可以cancel左佢,打5拳時間之內,可以cut左佢
打打下,再禁擋下拳可以再由頭開始打過
爆氣設定只限於某d技能,大技當然唔可以爆氣

最後1樣設定
我想問lf2入面可唔可以將某d英雄承受既傷害降低
姐係例如louis呢d,可唔可以將佢承受既傷比其他英雄低,承受傷害只有80%
咁樣得唔得嫁?
K49
離線7088

發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-07-25
咁你不如整隻魔獸=[
點解咁春多文盲
離線夜叉丸
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-07-26
引用樓主炎黃子孫於2010-07-25 22:04發表的 有無人可以幫我整隻lf2 :
lf2,neo-lf2,c-lf2,r-lf2,lf3,h-lf2....應該唔止咁少-.-記得玩過好多隻版..
前2年我玩信長
.......

增加血量不就是可以了嗎?
My Guardian Characters嚴重上腦.....(ry~
離線炎黃子孫
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-07-26
引用第2樓夜叉丸於2010-07-26 01:35發表的  :
增加血量不就是可以了嗎?

你意思係..?
承受傷害可以用增加血量黎代替?
其實我既意思係,1條血bar,同其他英雄一樣
但係佢既裝甲可以抵擋普通氣功波,無限擋格衝擊波,擋格力特強,承受所有傷害只有技能既80%
2樣野唔同的..
承受既所有技能只有80%
不等於
增加血量

我講緊既果幾樣條件,唔知lf2可唔可以做到
就係我心入面果隻最好玩既lf2既精髓

引用第1樓7088於2010-07-25 23:23發表的  :
咁你不如整隻魔獸=[

2樣野唔同..
lf2係平面式格鬥,要用鍵盤輸入指令,先出到唔同既招,同埋有連技變化
如果真係整到我所講既lf2
你就會明魔獸最常用既%機率發動爆擊/法球,禁1個制就可以出到招技

LF2,平面格鬥,2個or多個玩家出技,輸入唔同指令,爆氣出技之間cancel再接技,之後出技之間計%機率發動爆擊/唔同英雄既屬性對敵人有唔同影響

2樣野真係唔同
當然我唔係話魔獸入面TD,信長,守城果d比唔上lf2,我自己都好鍾意玩魔獸
但係我心入面好耐之前已經構思緊隻LF2出黎
可惜唔識改檔/_\
[ 炎黃子孫在2010-07-26 03:13重新編輯此帖 ]
K49
離線七星會員
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-07-26
引用樓主炎黃子孫於2010-07-25 22:04發表的 有無人可以幫我整隻lf2 :
前2年我玩信長
.......

你竟然話rlf2唔屈??最屈係佢...
你紅字果d根本無可能做到...
除非你自己寫過個program囉...
你真係當lf2係萬能咩=.=''?
離線ddieyqex
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-07-26
@計%率暴擊,例如davis百裂拳打5拳,如果計20%發動1倍暴擊
改exe,但很難,很高深的技術

@限時內爆氣
爆氣呢個設定係限時10秒內,可以將某d可以cancel既招cut左佢
姐係例如davis既百裂拳出招既時間中可以cancel左佢,打5拳時間之內,可以cut左佢

第一,可以用變身來做
第二,davis的百裂拳只有4拳,哪來五拳?

@某d英雄承受既傷害降低
你自己把所有state改成7(防禦)囉~只受到攻擊的1/10

最後總結,很多的設定也沒法達成
你不如自己去改game好了
你這些提議都不算新的了
在官壇有白痴還比你白爛
放棄吧。

以上。
1條評分
不懂改檔的滾去看教學,
有什麼不明白滾去爬文。
離線炎黃子孫
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-07-26
引用第5樓ddieyqex於2010-07-26 14:12發表的  :
@計%率暴擊,例如davis百裂拳打5拳,如果計20%發動1倍暴擊
改exe,但很難,很高深的技術
@限時內爆氣
.......

/_\唉~絕望死喇..
原來咁多設定都無可能整到..
百裂拳4拳-___-我自己都無乜留意.

引用第4樓七星會員於2010-07-26 10:19發表的  :

你竟然話rlf2唔屈??最屈係佢...
你紅字果d根本無可能做到...
除非你自己寫過個program囉...
你真係當lf2係萬能咩=.=''?

neo-lf2最屈- -
davis變身davis-s,姐係金髮綠眼版davis
你禁擋跳拳,之後佢會比3種指令你揀,禁拳就會自身係咁轉,一路轉一路發波,1波都有20幾30粒冰波- -一野秒人
禁跳就會回血,禁擋就唔記得左係咩

其次我覺得係clf2..
個個人都有光柱技- -'
如果唔計屈大既話,clf2屈過rlf2囉我相信-.-
K49
離線sasalree
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-07-29
不如你係魔獸整隻LF2 GAME
有技術1lv無裝星仔能打贏無技術200lv有裝迪倫嗎?
離線異轉小子

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-07-31
引用第6樓炎黃子孫於2010-07-26 14:18發表的 :
neo-lf2最屈- -
davis變身davis-s,姐係金髮綠眼版davis
你禁擋跳拳,之後佢會比3種指令你揀,禁拳就會自身係咁轉,一路轉一路發波,1波都有20幾30粒冰波- -一野秒人
.......

禁擋叫十個人出黎幫手
快速回復
限100 字節

上一個 下一個